لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۹ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۲

کرستین ساینس مانتور: شبکه حقانی هم یک تهدید بزرگ بشمار می آید


روزنامه کرستین ساینس مانتور از قول تحقیق کننده ماتیو دو پی که از پوهنتون قوای بحری در ایالت کالفورنیا فارغ شده مینویسد که گفته است: "شبکه حقانی ثابت ساخته است که در حملات در داخل افغانستان نسبت به تمام گروه های دیگر موثرتر عمل میکند."

این گروه که یک گروه مستقل اما متحد با طالبان میباشد با حملات منسجم و همزمان بالای ادارات دولتی در 12 ماه مای در ولایت خوست توانایی خودرا نشان داد. این عملیات یک حمله هماهنگ بود که در آن چندین انتحار کننده به شهر خوست داخل شدند.

به نوشته روزنامه شبکه حقانی مجهزترین و منسجم ترین گروه مسلح در افغانستان میباشد که در چندین حمله بزرگ از جمله انفجار سفارت هندوستان در سال 2008 که از خود 41 کشته بجا گذاشت و قبل از آن درحمله بر هوتل کابل که در آن هم عده ای کشته شدند، دست داشت.

این گروه بیشتر در جنوب افغانستان در ولایات پکتیا، پکتیکا، خوست، لوگر و غزنی فعال میباشد و به نوشته نشریه اکثر نقاط خارج از ولسوالی ها در این ولایات مستقیم و یا غیر مستقیم تحت کنترول گروه حقانی قرار دارد. در بعضی جا ها شبکه حقانی یک حکومت موازی را تشکیل داده و حتی مقامات حکومت افغانستان برای سفر از یک جا به جای دیگر اجازه نامه این گروه را به دست می آورند.

حقانی شهرت خودرا در زمان جهاد مردم افغانستان علیه شوروی در سالهای 1980 کسب نمود، زیرا همیشه در خط اول جنگ قرار داشت. مامورین اداره مرکزی استخبارات امریکا سی آی ای از طریق اداره استخبارات نظامی پاکستان آی اس آی با حقانی تماس داشتند و به او کمک میکردند.

به نوشته روزنامه حقانی چون همیشه در داخل افغانستان بود در بین مردم و مخصوصا در بین قوم خودش زدران محبوبیت داشت. با آمدن طالبان به کابل حقانی اتحاد خودرا با آنها اعلان نمود.
ولی یکی از دوستان نزدیک حقانی گفته است که حقانی میخواست افغانستان یک جمهوری اسلامی باشد اما طالبان بر امارت اسلامی تاکید میکردند.

حقانی در جبهه جنگ علیه شوروی چندین بار زخمی شد و برای معالجه به عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی رفت که در آنجا تماسهایش را با ممالک عربی بر قرار کرد. از اینرو در شبکه حقانی تعداد جنگجویان خارجی هم زیاد میباشد.

اکنون به نوشته روزنامه خود حقانی دیگر در صحنه نمی باشد. پسرش سراج الدین حقانی این سازمان را رهبری میکند. سراج الدین با پدرش دو فرق دارد یکی اینکه او این شبکه را جهانی تر ساخته و تنها در حدود افغانستان و پاکستان منحصر نماند. دیگر اینکه او نسبت به پدرش متحرک تر میباشد.

اما به نوشته روزنامه جوانانیکه پدرانشان با جلال الدین حقانی هم صف بودند، امروز فرزندان شان با سراج الدین کار میکنند، البته با نیروی جوانترو اهداف که تنها به افغانستان منحصر نمی باشد.

به نوشته روزنامه سراج الدین کسی است که در یک مصاحبه بی سابقه با تلویزیون ان بی سی در سال 2008 مسوولیت سوء قصد ناکام به جان رییس جمهور کرزی را به عهده گرفت.

حقانی جوان اکنون افرادی را در صفوفش دارد که از کشورهای آسیای میانه بوده، این افراد در حملات ترکیه و حتی اروپا نیز دخیل میباشند.

علاوه بر آن پدیده عملیات انتحاری که از سازمان القاعده در عراق به افغانستان سرایت کرده است. اکنون به یک حربه کشنده در افغانستان تبدیل شده و شبکه حقانی هم از آن بشکل وسیع استفاده میکند.

روزنامه کرستین ساینس مانتور در بخش اخیر مقاله اش در مورد افرادیکه برای عملیات انتحاری در افغانستان توسط شبکه حقانی تربیه میشوند و کمپ های تعلیمی این شبکه در ولایت پکتیا و در آن سوی خط دیورند، توضیحات میدهد و در نهایت مینویسد:
" در افغانستان هرچند همیشه نام طالبان بحیث دشمن خطرناک برروی زبانهاست، اما شبکه حقانی هم تهدید بزرگ بشمار می آید."
XS
SM
MD
LG