روزنامه نیویورک تایمز در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان قوماندان عمومی قوای امریکا در افغانستان از بمباردمان شفاخانه داکتران بدون سرحد در کندز شخصاً معذرت خواست.
به نوشته روزنامه، معذرت خواهی جنرال جان نیکلسن بدون قید و شرط و صادقانه بود و سفر وی با همسرش به نزد خانواده های قربانیان این رویداد نشان داد که در این معذرت خواهی یک عنصر شخصی هم وجود داشت که قوماندان فعلی قوای امریکا بر عکس قوماندان سابق جنرال جان کمپبل عمل کرده است زیرا جان کمپبل از معذرت خواهی مستقیم خودداری کرده بود.
اما روزنامه می افزاید با وجود الفاظ صمیمانه و معذرت خواهی توسط جنرال امریکایی، خانواده های قربانیان از این راضی نبودند که مقامات افغان معذرت او را به نمایندهگی از آنها قبول کرد.
علاوه بر آن برای سازمان داکتران بدون سرحد هم این کافی نیست زیرا این سازمان خواستار تحقیقات مستقل در مورد این واقعه شده است که 42 کارمند و مریض در این حادثه کشته شدند.
یک کمیسیون حقیقت یاب بین المللی حملات هوایی بر این شفاخانه را جنایت جنگی خوانده بود.
هیومن رایتس واچ
نشریه سازمان دیده بان حقوق بشر هیومن رایتس واچ در شماره اخیر مطلبی را به نشر رسانده است تحت عنوان از مکاتب افغانستان نباید بحیث میدان جنگ استفاده شود.
به نوشته نشریه بیات رئیس جمهور اشرف غنی که در مراسم آغاز سال نو تعلیمی در افغانستان گفت قدرت تعلیم میتواند زندهگی نسل نو افغانستان را تغییر بدهد، کاملاً درست است، اما این تنها در صورتی ممکن میباشد که قوای امنیتی افغان از مکاتب به اهداف نظامی استفاده نکنند و بگذارند که شاگردان به صنفهای درسی بروند.
نشریه به یک راپور ملل متحد اشاره میکند که در آن گفته شده است در سال 2015 بیش از 20 حادثه استفاده نظامی از مکاتب درج شده است که در 15 آن قوای اردو و پولیس ملی افغان دخیل بوده اند.
استفاده نظامی از مکاتب به این معنی است که صنفها، میدان بازی و دیگر امکانات مکاتب به منظور نظامی و یا جابجا شدن اسلحه استفاده میشوند که این عمل مکاتب را برای طرف مقابل یک هدف حمله میسازد.
تایمز
روزنامه تایمز چاپ لندن در شماره اخیر خود مطلبی را به نشر رسانده است تحت عنوان ترکیه مهاجرین افغان را به وطنشان میفرستد تا با دهشت رو به رو شوند.
روزنامه نوشته است در همین هفته محافظین ساحلی ترکیه یک گروه افغانهای را که می خواستند به یونان بروند دستگیر نموده و درخواست پناهندهگی آنها را در خاک ترکیه رد کرد.
هرچند ترکیه یک موافقتی را با اتحادیه اروپا در رابطه با حفظ مهاجرین در خاک خود به امضا رساند، اما به نوشته روزنامه قبل از آنکه رنگ این موافقتنامه در روی کاغذ خشک شود یک تعداد افغانها را از خاک خود خارج کرده و بدون در نظر داشت این که آنها در کشور خودشان به چه مشکلات رو به رو میشوند، به وطنشان فرستاد.
روزنامه می افزاید این افغانها چهار روز بعد از بازداشت و بدون توجه به درخواست پناهندهگی آنها، توسط طیاره به افغانستان فرستاده شدند.