لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۵ اسد ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۴۴

افغانستان

خوگیانی: تندروان از سوی استخبارات کشورهای همسایه تجهیز میشوند

عطاالله خوگیانی سخنگوی والی ننگرهار
عطاالله خوگیانی سخنگوی والی ننگرهار

مقامات ولایت ننگرهار می‌گویند: تندروانی که در این ولایت فعالیت دارند از سوی ادارات استخباراتی کشورهای همسایه تجهیز می‌شوند.

عطاالله خوگیانی سخنگوی والی ننگرهار به رادیو آزادی گفت: ادارات استخباراتی کشورهای همسایه عقب فعالیت‌های تندروان قرار دارند.

وی افزود:

"عموماً ادارات استخباراتی مخصوصاً کشور همسایه ما، اکثر کمک از آنجا می‌آید اینکه به کدام شکل به ما درست معلوم نیست ولی بر اساس معلومات استخباراتی، آنها از سوی کشورهای همسایه تجهیز می‌شوند."

به گفته خوگیانی، عملیات هوایی علیه این تندروان که در این اواخر فعالیت‌های شان شدت یافته بود، موثر تمام شده‌است و به این مخالفین تلفات زیاد رسیده‌است.

این بیانات در حالی ایراد شده‌است که بر اساس گزارش‌ها از ننگرهار، شب یکشنبه در اثر عملیات هوایی نیروهای بین‌المللی علیه داعش در ولسوالی کوت ننگرهار ۱۳ عضو این گروه کشته شدند.

از سوی دیگر بر اساس اعلامیۀ مطبوعاتی ولایت ننگرهار ۵ طالب خارجی در اثر حملۀ هوایی نیروهای خارجی در منطقه باندر ولسوالی اچین کشته شده‌اند.

بر اساس یک خبر دیگر محمد ظاهر قدیر معاون اول ولسی جرگه دیروز در دیدار با والی ننگرهار تعهد همکاری حکومت مرکزی با نیروهای افغان علیه داعش را کرد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

جام آسیایی کریکت از ۹ سپتمبر با بازی افغانستان و هنگ‌کنگ آغاز می‌شود

اعضای تیم ملی کریکت افغانستان، عکس از آرشیف
اعضای تیم ملی کریکت افغانستان، عکس از آرشیف

قرار است رقابت‌های جام آسیایی از ۹ سپتمبر با دیدار افغانستان و هنگ‌کنگ آغاز شود.

در این مسابقات بیست‌اووره، تیم افغانستان در گروه B با تیم‌های بنگلادش، هنگ‌کنگ و سریلانکا بازی می‌کند.

گروه A نیز شامل هند، عمان، پاکستان و امارات متحده عربی خواهد بود.

بازی دوم افغانستان در مرحله گروهی ۱۶ سپتمبر مقابل بنگلادش و بازی سوم ۱۸ سپتمبر برابر سریلانکا برگزار می‌شود.

جام آسیایی ۲۰۲۵ به میزبانی امارات برگزار خواهد شد. این اعلام در حالی صورت گرفت که اختلافات سیاسی میان هند و پاکستان، برگزاری این رقابت‌ها را با چالش روبه‌رو کرده بود.

نخستین دیدار هند و پاکستان در این تورنمنت ۱۴ سپتمبر انجام خواهد شد.

پزشکیان: مقام‌های ایرانی باید در رسیدگی به مسائل مربوط به مهاجران افغان با دقت عمل کنند

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران می‌گوید که به وزارت داخله این کشور دستور داده و تاکید کرده است که در مسایل مربوط به سازماندهی مهاجران افغان از دقت زیاد کار بگیرد تا به گفته او ذهنیت منفی نزد افغان‌ها ایجاد نشود.

این اظهارات درحالی است که ایران اخیراً اخراج دسته جمعی مهاجران افغان را به‌طور چشمگیری افزایش داده و مهاجران افغان از افزایش خشونت، بدرفتاری و برخورد توهین آمیز از سوی نیروها و برخی از شهروندان ایران خبر داده اند.

سفارت ایران در کابل خبر داد که پزشکان روزشنبه ۲۶ جولای در دیدار با کارمندان وزارت خارجه کشورش، افغانستان را "همسایه عزیز" خواند و گفت که از گسترش روابط با افغانستان حمایت می‌کند و در صورت فراهم شدن آمادگی‌ها و تنظیمات لازم آماده سفر به این کشور است تا فصل جدیدی را در تاریخ روابط باز کند.

ایران هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته اما روابط نزدیک دیپلوماتیک با این گروه دارد.

اخراج مهاجرین افغان صنعت ساختمان تهران را با مشکلات جدی مواجه کرده است

ساخت و ساز ساختمان در تهران (تصویر آرشیف)
ساخت و ساز ساختمان در تهران (تصویر آرشیف)

ایرج رهبر، رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان عمومی تهران می‌گوید که صنعت ساختمان، به ویژه در تهران، به دلیل اخراج کارگران افغان با مشکلات جدی مواجه شده است.

او در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایلنا که روز جمعه، ۳ اسد منتشر شد، گفت که بیش از ۵۰ درصد کارگران ساختمانی در تهران افغان بودند و اکنون که آنها کشور را ترک کرده‌اند، برخی از پروژه‌ها به تأخیر افتاده و تولید کاهش یافته است.

رهبر می‌افزاید که کارگران افغان قبلاً در زمینه‌های مختلفی از جمله سیمنت‌ریزی، سنگ‌تراشی، بنایی و کارهای عمومی کار می‌کردند و اکنون یافتن کارگران ایرانی برای این حرفه‌ها زمان می‌برد.

او همچنین گفت که کارگران ایرانی به کارهای ساختمانی ساده علاقه چندانی ندارند، زیرا دستمزد آنها پایین است، اما کارگران افغان با دستمزد پایین، بدون بیمه اجتماعی رنج زیادی می‌کشند، به همین دلیل کارفرمایان آنها را در اولویت قرار می‌دهند.

رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان صنعتی تهران همچنین گفت که دستمزد یک کارگر ایرانی برابر با دو کارگر افغان است.

حکومت طالبان رسماً به ممنوعیت صادرات افغانستان به هند از طریق پاکستان اعتراض کرده است

بندر واگه میان هند و پاکستان
بندر واگه میان هند و پاکستان

رسانه‌های پاکستانی دیروز (جمعه) گزارش دادند که یک هیئت عالی‌رتبه به رهبری معاون وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در سفر اخیر خود به این کشور، مذاکرات مفصلی با مقامات پاکستانی در مورد این موضوع انجام داده است.

منابع دولتی پاکستان به رسانه‌های پاکستانی گفتند که هیئت طالبان خاطرنشان کرده که پاکستان از ماه می امسال اجازۀ صادرات کالاهای افغانستان به هند از طریق بندر واگه را نداده است که این امر با توافقنامۀ تجارت ترانزیتی افغانستان و پاکستان در سال ۲۰۱۰ در تضاد است.

هیئت طالبان به ماده‌ای از این توافقنامه که به افغانستان اجازه می‌دهد از طریق بندر واگه به یک کشور سومی صادرات داشته باشد، اشاره کرده و نگرانی خود را در مورد آن ابراز داشت.

این منابع گفتند که هیئت پاکستانی به رهبری معاون وزیر تجارت پاکستان، سیاست جدید را برای مقامات طالبان توضیح داد و گفت که پاکستان از ماه می امسال تجارت کشورهای سومی با هند را از طریق پاکستان ممنوع کرده است و این تصمیم به دلیل تنش‌های اخیر گرفته شده است.

این منابع افزودند که هیئت پاکستانی به مقام‌های طالبان گفته اند که طبق سیاست فعلی، هیچ تجارت کشور سومی از پاکستان به هند مجاز نیست و این تصمیم بر اساس منافع ملی این کشور گرفته شده است.

قرار است این موضوع در مذاکرات آینده بین دو طرف مورد بحث قرار گیرد تا از اختلاف احتمالی در چارچوب دوجانبۀ تجارت ترانزیتی جلوگیری شود.

تاجران افغان می‌گویند که موانع پاکستان برای صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه، خسارات سنگینی به آنها وارد کرده است.

بررسی راه‌های تجهیز و تقویت مرز میان افغانستان و تاجیکستان در نشست پیمان امنیت جمعی

مرز مشترک میان افغانستان و تاجیکستان در امتداد دریای آمو
مرز مشترک میان افغانستان و تاجیکستان در امتداد دریای آمو

سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) روز جمعه جلسه‌ای را برای بررسی راه‌های تقویت مرز بین تاجیکستان و افغانستان برگزار کرد.

خبرگزاری اینترفاکس به نقل از بیانیۀ مطبوعاتی دفتر مطبوعاتی این سازمان گزارش داده که در این جلسه که در دارالانشاء پیمان امنیت جمعی برگزار شد، تقویت و تجهیز مرز تاجیکستان با افغانستان مورد بحث قرار گرفت.

در این جلسه همچنین فهرست سلاح‌های نیروهای مرزی تاجیکستان در مرز افغانستان مورد بحث قرار گرفت.

افغانستان و تاجیکستان ۱۳۵۷ کیلومتر مرز مشترک دارند.

با وجود به رسمیت شناختن حکومت طالبان توسط روسیه و افزایش روابط اقتصادی و تجاری بین کشورهای آسیای مرکزی و طالبان، از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، این کشورها بارها نگرانی‌های امنیتی خود را در مورد افغانستان ابراز کرده‌اند.

هند با گسترش کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) به افغانستان مخالفت کرد

کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC)
کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC)

کرتی واردان سینگ، وزیر دولت در امور خارجۀ هند، این موضع را در یک بیانیۀ رسمی به پارلمان کشورش روشن کرد و آن را "غیرقابل قبول" خواند.

او گفت که دولت از نشست سه‌جانبۀ چین، پاکستان و افغانستان در پکن در ۲۱ ماه می که در آن همکاری‌های منطقه‌ای، به‌ویژه در زمینۀ جاده‌ها، مورد بحث قرار گرفت، آگاه است.

سینگ افزود: "دولت همواره اعتراض خود را با طرف‌های مربوطه در میان گذاشته است که کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) از بخش‌هایی از سرزمین‌های هندی لاداخ و جامو و کشمیر عبور می‌کند و این مناطق به‌طور غیرقانونی توسط پاکستان اشغال شده‌اند. این پروژه یک کمربند، یک جاده نام دارد، اما ما به آن اعتراض کرده‌ایم و از آنها خواسته‌ایم که این فعالیت‌ها را متوقف کنند."

او گفت که هرگونه پیشنهادی برای مشارکت کشورهای سومی یا گسترش این کریدور غیرقابل قبول است.

فیفا برای تیم ملی فوتبال زنان مهاجر افغانستان مربی رسمی گماشت

اعضای تیم ملی فوتبال زنان افغانستان (تصویر آرشیف)
اعضای تیم ملی فوتبال زنان افغانستان (تصویر آرشیف)

پائولین همیل، بازیکن سابق و مربی باسابقۀ تیم جوانان اسکاتلند، به عنوان اولین مربی رسمی تیم ملی فوتبال زنان مهاجر افغانستان منصوب شد.

فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) روز جمعه اعلام کرد که همیل هدایت این تیم تازه تأسیس را بر عهده خواهد داشت.

تیم ملی فوتبال زنان مهاجر افغانستان در ماه می ۲۰۲۴ توسط فیفا اعلام شد.

طبق اعلام فیفا، همیل در حال حاضر در سه کمپ "استعدادیابی" برای پرورش تیمی برای بازی‌های دوستانۀ بین‌المللی شرکت کرده است.

پائولین همیل که ۱۴۱ بازی ملی برای کشورش انجام داده است، علاوه بر اسکاتلند، مربی تیم ملی زنان عربستان سعودی نیز بوده است.

بر اساس یک ارزیابی جدید، نزدیک به ۳.۵ میلیون افغان در زمستان آینده در معرض خطر جدی سرمای شدید قرار دارند

زمستان در افغانستان (تصویر آرشیف)
زمستان در افغانستان (تصویر آرشیف)

این ارزیابی توسط یک سازمان بشردوستانه به نام “Reach” انجام شده که با جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل داده‌ها در مناطق بحران‌زده، تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد را تسهیل می‌کند.

این سازمان در آخرین گزارش خود هشدار داد که خطر تلفات انسانی و حیوانات به دلیل سرما در مناطق کوهستانی افغانستان وجود دارد.

این نگرانی‌ها به ویژه در ولایت‌های دورافتاده‌ای مانند غور، بدخشان و بامیان که زیرساخت‌ها ضعیف هستند و احتمال تأثیر تغییرات اقلیمی شدید بر مردم و حیوانات بیشتر است، بسیار زیاد است.

این گزارش به تجربیات گذشته در شرایط اضطراری زمستانی، مانند حادثۀ جنوری ۲۰۲۳ در ولایت غور که در آن بیش از ۷۰ هزار دام در دمای منفی ۳۳ درجه سانتیگراد جان باختند، اشاره دارد.

این درحالیست که بازگشت صدها هزار مهاجر از ایران و پاکستان نگرانی‌ها در مورد سرپناه و سایر امکانات آنها در افغانستان را افزایش داده است.

شمار اخراج شدگان و برگشت‌کنندگان از ایران به بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسید

گروهی از مهاجرین برگشته از ایران در مرز اسلام قلعه در هرات
گروهی از مهاجرین برگشته از ایران در مرز اسلام قلعه در هرات

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) می‌گوید که از آغاز سال جاری میلادی تا ۲۳ جولای بیش از یک میلیون ۶۸۴ هزار نفر از ایران برگشت کرده اند و یا اخراج شده اند.

این ادارۀ ملل متحد در گزارشی که روز پنج‌شنبه، ۲۴ جولای منتشر کرده، گفته که از این میان بیش از یک میلیون تن آنان اخراج شده اند.

به گفتۀ کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، پس از ۱۳ جون بیشتر برگشت‌کنندگان و اخراج شدگان را افراد دارای برگۀ سرشمالی تشکیل می‌دهند.

پس از درگیری‌های اخیر میان اسرائیل و ایران، این کشور روند اخراج مهاجرین افغان را شدت بخشیده است که به گفتۀ اداره‌های ملل متحد این موضوع به بحران بشری افغانستان افزوده است.

طالبان عبدالسمیع غزنوی یک عالم دینی را دستگیر کردند

 شیخ عبدالسمیع غزنوی
شیخ عبدالسمیع غزنوی

برخی از رسانه‌ها و خبرنگاران افغان گزارش داده‌اند که طالبان شیخ عبدالسمیع غزنوی یک عالم دینی را بازداشت کرده‌اند.

سمیع یوسفزی، خبرنگار افغان که تحولات تحت حاکمیت طالبان را دنبال می‌کند، روز پنجشنبه، ۲ اسد در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که مولوی غزنوی حدود یک هفته پیش از مدرسه دینی‌اش بازداشت شده و توسط یک محکمه نظامی حکومت طالبان به ۴۵ روز زندان محکوم شده است.

چند رسانه دیگر افغانستان نیز گزارش‌هایی از بازداشت مولوی غزنوی منتشر کرده‌اند.

تا کنون، مقام‌های طالبان یا منابع نزدیک به مولوی غزنوی در مورد این بازداشت اظهار نظر نکرده‌اند.

عبدالسمیع غزنوی یکی از علمای دینی نزدیک به طالبان بود که گاهی از آموزش دختران و فرگیری علوم عصری حمایت می‌کرد و در این باره از سیاست‌های طالبان انتقاد می‌کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG