لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۳

افغانستان

نا امنی‌های اخیر تأثیر بیشتر بالای مالکین فابریکه‌ها داشت

مسئولان اتحادیه صنعت کاران افغانستان می‌گویند که، نا امنی‌های اخیر تأثیر بیشتر را بالای مالکین فابریکه‌ها داشته‌است.

شیرباز کمین زاده رئیس این اتحادیه به رادیو آزادی گفت که در کنار دیگر ولایات حالا درگیری‌ها در ولایت هلمند و بغلان نیز جریان دارد که در اثر آن در تولیدات فابریکه‌های مذکور کاهش به عمل آمده و موجب نگرانی مالکین فابریکه‌ها شده‌است.

اقای کمین زاده افزود، فابریکه‌ها سرمایه‌های ملی و بزرگترین کمک کننده اقتصاد یک کشور است که حکومت باید به آن توجه جدی نماید.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رئیس دفتر یوناما در دیدار با وزیر خارجه هند در مورد ادامه کمک ها به افغانستان صحبت کرد

 روزا اتونبایوا رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان
روزا اتونبایوا رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان

هیئت معاونت ملل متحد برای افغانستان (یوناما ) می گوید روزا اتونبایوا ، رئیس این اداره در ملاقات با اس جی شنکر وزیرخارجه هند در دهلی نو از کمک های بشردوستانه ومهم این کشور با افغان ها قدردانی کرده است.

اعلامیه یوناما می افزاید که در این ملاقات دربارۀ اهمیت حمایت بین المللی ومنطقه ای هند برای رسیدگی به مشکلات موجود در افغانستان نیز گفتکو شده است.

وزیرخارجه هند درپیام خود درشبکه اجتماعی اکس/ تویتر سابق نوشته که دراین ملاقات دربارۀ وضعیت افغانستان نظریات تبادله شد ویاد آور شده است که هند به افغانستان گندم ، دوا ، قرطاسیه وکمک های دیگر فرستاده است.

وزیرخارجه هند گفته که این کشور با وجود مشکلات ومحدودیت ها به کمک های بشردوستانه خود با افغانستان ادامه میدهد.

نهاد بین المللی «حفاظت از اطفال» از وضعیت کودکان مهاجر افغان ابراز نگرانی کرد

تعدادی از کودکان افغان که با خانواده های خود یکجا از پاکستان اخراج شده اند
تعدادی از کودکان افغان که با خانواده های خود یکجا از پاکستان اخراج شده اند

نهاد بین المللی حفاظت از اطفال (سیف د چیلدرن) می گوید در جمله پناهجویان افغان که در هفت ماه گذشته از پاکستان به کشور عودت کرده اند ۲۵۰ هزار نفر آنها اطفال اند که به سرپناه، مواد خوراکی و خدمات تعلیمی دسترسی ندارند.

این نهاد خیریه امروز پنجشنبه در صفحه انترنت خود نوشته که از جمله ۵۲۰ هزار پناهجویان افغان که از ماه سپتمبر سال گذشته به این سو اختیاری و یا اجباری از پاکستان به وطن برگشته اند ، تقریبا نصف آنها اطفال می باشند.

در سروی که توسط این نهاد صورت گرفته تقریبا تمام سوال شده ها یعنی ۹۹ درصد آنها گفته اند که برای دو تا سه ماه دیگر مواد خوراکی کافی ندارند. از چهار سه حصه سوال شده ها گفته اند که بزرگان خوراک خود را محدود ساخته اند تا اطفال بتوانند هفته دو روز نان بخورند.

همچنان گفته شده که از جمله برگشته گان ۴۰ درصد آنها مواد خوراکی را قرض می گیرند و یا حد اقل دو تا سه روز هفته به خویش و قوم خود اتکا می کنند. سیف د چیلدرن گفته است که در افغانستان در حدود هشت میلیون طفل در سطح گرسنگی بسر میبرند.

نظر به سروی از هر شش خانواده برگشته یکی آن در خیمه زنده گی میکند و دو برسه اطفال آنها به تعلیم دسترسی ندارند.

در نتیجه شدت باران ها و سیلاب شاهراه ارزگان-کندهار مسدود شده است

ولایت ارزگان در نقشه افغانستان
ولایت ارزگان در نقشه افغانستان

مقامات محلی ارزگان خبر داده اند که در نتیجه باران های شدید و سیلاب ها شاهراه ارزگان - کندهار بسته شده است.

بلال ارزگانی سخنگوی قوماندانی امنیه حکومت طالبان در ارزگان به رادیو آزادی گفت که امروز صبح بخاطر سیلاب ها این شاهراه به روی ترافیک مسدود شد و از راننده گان خواست که تا اطلاع بعدی از رفت و آمد در این راه خود داری کنند.

او همچنان گفت راه بین ترینکوت مرکز ارزگان و ولسوالی دهراوود هم به روی ترافیک بسته شده که برای باز کردن آن تلاشها آغاز شده.

در مرکز و ولسوالی های ارزگان در چند روز گذشته بارش و سیلاب ها ادامه دارد که در نتیجه آن ۱۲ نفر جان داده و ۳۶ نفر دیگر زخمی شده ، صدها خانه و هزاران جریب زمین زراعتی تخریب گردیده است.

هفت شورشی که از افغانستان به داخل پاکستان میرفتند توسط توسط نیروهای پاکستانی کشته شدند

تصویر آرشیف: نیروهای پاکستانی در نزدیکی مرز با افغانستان
تصویر آرشیف: نیروهای پاکستانی در نزدیکی مرز با افغانستان

اردوی پاکستان ادعا می کند که نیروهای امنیتی این کشور روزگذشته (۱۷ اپریل) هفت شورشی مسلح را هنگامی که قصد داشتند مخفیانه از افغانستان داخل خاک پاکستان شوند، از پا درآوردند.

خبرگزاری اسوشیتد پرس به نقل از اعلامیه اردوی پاکستان خبر داده که شورشیان در نزدیکی بندر غلام خان، منطقه مرزی در شمال غربی ایالت خیبر پشتونخواه شناسایی و از سوی نیروهای پاکستانی کشته شدند.

در این اعلامیه آمده که پاکستان بگونه مکرر از حکومت طالبان خواسته که مرزهای افغانستان را درست مدیریت کند و پاکستان انتظار دارد که حکومت طالبان نگذارد که شورشیان از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کنند.

حکومت طالبان هنوز در مورد ادعای جدید اردوی پاکستان چیزی نگفته است اما پیش از این گفته بود که مشکلات امنیتی پاکستان موضوع داخلی آن کشور است.

طالبان بار ها ادعا کرده اند که به هیچ گروهی اجازه نمی دهند که از خاک پاکستان علیه کشورهای دیگر تهدید ایجاد کند.

سازمان ملل در یک سال گذشته ۴۷۰ کیلومتر کانال های آب در افغانستان ساخته است

یکی از کانال های آب که ولایت هرات احیا شده است
یکی از کانال های آب که ولایت هرات احیا شده است

برنامه جهانی غذا WFP می گوید که سال گذشته به همکاری جوامع محلی در افغانستان، نزدیک به ۴۷۰ کیلومتر کانال آب در اینکشور ساخته است.

بخش افغانستان این برنامه به روز چهارشنبه(۱۷ اپریل) در شبکه ایکس، تویتر سابق گفت که زراعت پیشه گان در افغانستان بدون دسترستی به آب، به زنده گی شان ادامه داده نمی توانند.

در ادامه گفته شده که کانال های آب با زارعان کمک کرده تا آنها خانواده های شانرا تغذیه کنند و محصولات اضافی شانرا به فروش برسانند.

پس از چندین سال خشکسالی پیهم، بارنده گی های اخیر زراعت پیشه گان در افغانستان را امیدوار ساخته که سال آینده حاصل خوب خواهند برداشت.

حکومت طالبان: باران ها و سیلاب های اخیر جان حدود ۷۰ تن را گرفته است

تخریبات ناشی از سیلاب ها
تخریبات ناشی از سیلاب ها

وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث حکومت طالبان امروز ۱۷ اپریل گفت که باران های شدید طی پنچ روز گذشته در افغانستان، حدود هفتاد کشته به جای مانده است.

خبرگزاری فرانسه به نقل از جانان سایق سخنگوی این وزارت خبر داده است که ۵۶ تن دیگر در این باران ها زخمی شده اند.

به گفتهء جانان، ولایت های مختلف افغانستان شاهد بارندگی های شدید بود که منجر به سرازیر شدن سیلاب ها شد که در نتیجه همچنان ۲۶۰۰ خانه تخریب و ۹۵ هزار هکتار زمین زراعتی هم از بین رفته است.

اداره هماهنگی کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد ( اوچا ) روزگذشته از خسارات جانی و مالی ناشی از سیلاب های اخیر در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که آسیب دیده ها به کمک های فوری نیاز دارند.

سازمان داکتران بدون مرز به خاطر اخراج افغانهای مهاجر از پاکستان ابراز نگرانی کرد

روند اخراج اجباری افغانها از پاکستان
روند اخراج اجباری افغانها از پاکستان

سازمان داکتران بدون سرحد (MSF) می گوید به طور جدی نگران افغان هایی است که از پاکستان اخراج می شوند.

این نهاد روز سه شنبه(۱۶ اپریل) در اعلامیه ای گفته که بسیاری از این افغانها از خدمات صحی محروم بوده، از فقر رنج میبرند، در شرایط سخت و دشواری که محدودیتهای گسترده برای زنان وضع شده، به افغانستان بازمیگردند.

مرحله دوم اخراج پناهجویان افغان از پاکستان که از ۱۵ اپریل آغاز شد، حدود ۸۰۰ هزار تن را تحت تاثیر قرار می دهد.

اینها مهاجرین افغانی هستند که در پاکستان ثبت نام شده و دارای سند تابعیت افغانستان یا کارت(ACC) هستند.

در مرحله اول، در حالی که زمستان سردی در افغانستان حکمفرما بود و افغان ها با فقر و گرسنگی شدید مواجه بودند، پاکستان حدود نیم میلیون افغان فاقد اسناد را از قلمرو خود اخراج کرد.

انفجار ماین در ولسوالی بهارک بدخشان جان یک کودک را گرفت و پدرش را مجروح کرد

ولایت بدخشان در نقشه افغانستان
ولایت بدخشان در نقشه افغانستان

در نتیجۀ انفجار یک ماین در ولسوالی بهارک ولایت بدخشان، یک پسر چهارده ساله‌ کشته و پدرش زخمی شد.

احسان الله" کامگار"سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان بدخشان می گوید که این رویداد، روز سه شنبه(۱۶ اپریل) در قریه"ملنگ آب" ولسوالی بهارک این ولایت رخداده است.

به گفتۀ کامگار، این ماین از جنگ‌های داخلی در یک مزرعه باقی مانده بود و باعث رویداد شد.

براساس ارقام تازۀ سازمان ملل متحد از ماه جنوری سال ۲۰۲۲ میلادی تا فبروری ۲۲۴ میلادی، در اثر انفجارهای ماین ها و سایر مهمات منفجر ناشده، یکهزار و ۴۰۲ تن در افغانستان کشته و زخمی شده اند که اکثریت آنها کودکان هستند.

تعداد تلفات ناشی از سرازیر شدن سیلاب ها در افغانستان به ۵۰ تن رسید

خسارات ناشی از سیلاب ها در افغانستان
خسارات ناشی از سیلاب ها در افغانستان

حکومت طالبان درافغانستان ارقام تازه تلفات وخسارات بارندگی های اخیر در کشور را اعلان کرد.

ملا جانان سایق سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث می گوید درنتیجه این باران ها وسیلاب ۵۰ نفر جان باخته ، ۳۶ تن دیگر زخمی شده و ۷۰۶ خانه ویران شده است.

قبل ازاین از جان باختن ۳۳ تن وزخمی شدن ۲۷ تن دیگر خبر داده شده بود.

ملاجانان سایق به رسانه ها گفت که ۷۰۰ هکتار زمین زراعتی تخریب و ۴۰۰ راس مواشی از بین رفته است.

وی افزود که دراثر این بارش ها درمجموع بیش از ۱۶۰۰ خانه آسیب دیده است.

این بارندگی وسیلاب ها بیشتر به مناطقی در ولایت های فراه ، بادغیس ، ارزگان ، پکتیا ، زابل ، هلمند ، کنر ، بدخشان ، غور ، کندهار ، تخار ، پروان وکابل آسیب رسانده است .

دروازه تورخم به روی بیمارانی که ویزهٔ ورود به پاکستان را ندارند مسدود شد

گذرگاه تورخم
گذرگاه تورخم

مقامات محلی حکومت طالبان در ننگرهار می گویند پاکستان یکبار دیگر عبورگاه تورخم را به روی مریضانی مسدود کرد که ویزه این کشور را ندارند.

صدیق الله قریشی آمر اطلاعات در ریاست اطلاعات وفرهنگ ننگرهار امروز به رسانه ها گفت که جانب پاکستانی به افغان های که ویزه وپاسپورت نداشته باشند اجازه دخول به این کشور نمی دهند.

ازسوی دیگر یک مسئول ادارۀ تنظیم امور مریضان در تورخم از مردم خواست که تا اطلاع بعدی برای عبور از دروازۀ تورخم به این اداره مراجعه نکنند.

به تاریخ پنجم حمل نیز عبورگاه تورخم به علت نزاع داخلی میان نظامیان پاکستانی مسدود ولی بعد از سه ساعت دوباره گشوده شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG