لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۴

غفاری: رئیس آیندۀ شورای صلح باید فرد با نفوذ و تأثیر گذار باشد


نعمت‌الله غفاری معاون دوم ولسی جرگه افغانستان
نعمت‌الله غفاری معاون دوم ولسی جرگه افغانستان

در حالی که حکومت افغانستان مصروف اتخاذ آمادگی‌ها برای به خاکسپاری رئیس شورای عالی صلح است، هیئت اداری ولسی جرگه و برخی از کارشناسان می‌گویند، فردی باید جای گزین وی شود که با نفوذ بوده و بالای مخالفین مسلح دولت نیز تأثیر گذار باشد.

آنان روز یکشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفتند که حکومت برای ریاست شورای عالی صلح باید چهره قابل قبول به تمامی جناح‌های درگیر جنگ در افغانستان را در نظر گیرد.

نعمت‌الله غفاری معاون دوم ولسی جرگه هرچند تأکید بر لغو شورای عالی صلح می‌کند، اما می‌گوید که در صورت ادامه کار این شورا، باید فرد مناسب به سمت ریاست آن گماشته شود.

غفاری: باید فرد مناسب به سمت ریاست شورای عالی صلح گماشته شود.
غفاری: باید فرد مناسب به سمت ریاست شورای عالی صلح گماشته شود.

وی گفت:

"داریم شخصیت‌های با نفوذ و تأثیر گذاری که صدای‌شان را مردم در راستای صلح می‌شنوند و مخصوصاً کسی باشد که بتواند اولاً روابط با سایر کشورها را تأمین کند که با مسایل افغانستان دخیل اند و همچنان روی مخالفین حکومت نیز تاثیر گذاری‌اش را داشته باشد و اعتماد شان را جلب کند تا شورای عالی صلح هم بتواند دستاورد های مشخصی داشته باشد."

آقای غفاری پیر سید احمد گیلانی را شخص با نفوذ و تأثیر گذار خوانده گفت که همانند وی شخصیت‌های دیگری نیز وجود دارند که بتوانند کارهای نا تمام وی را تکمیل نمایند.

مرحوم پیر سید احمد گیلانی
مرحوم پیر سید احمد گیلانی

این در حالیست که آقای گیلانی رئیس شورای عالی صلح افغانستان شام شنبه به سن ۸۴ سالگی به علت بیماری که داشت در شفانه امنیت ملی در شهر کابل درگذشت.

رئیس جمهور و رئیس اجرائیه افغانستان درگذشت آقای گیلانی را یک ضایعه خوانده و گفته اند که مردم افغانستان در لحظه‌های حساس یک بزرگ ملی و رهبر جهادی را از دست دادند.

پیر گیلانی هنگام تهاجم شوروی به افغانستان در سال‌های ۱۹۸۰ میلادی به عنوان یک رهبر مقاومت به شهرت رسید و حزب محاذ ملی اسلامی را تأسیس کرد.

وی در کنفرانس بن و همچنین در لویه جرگۀ تصویب قانون اساسی نقش کلیدی بازی کرده و پس از کشته شدن برهان‌الدین ربانی، سال گذشته به عنوان رئیس شورای عالی صلح افغانستان گماشته شد.

هرچند بارها شورای ملی و برخی سیاسیون در افغانستان کارکرد شورای عالی صلح را بی‌تأثیر خوانده و خواهان لغو آن شده‌اند، اما این شورا و حکومت بر فعالیت آن تأکید دارند.

آنان توافق‌نامه صلح میان حکومت افغانستان و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار را یکی از دستاورد های شورای عالی صلح تحت ریاست پیر گیلانی می‌خوانند.

گفته می‌شود که وی چندین بار با رهبران طالبان مسلح نیز تماس‌های داشته است.

در این حال حمید عزیز یکی از آگاهان سیاسی افغان در صحبت با رادیو آزادی پیر گیلانی را شخصیت بی‌طرف و توانا عنوان کرده گفت که شورای عالی صلح در حال حاضر نیز به چنین یک فرد نیاز دارد.

وی افزود:

"در حالی حاضر چنین شخصی لازم است که در سیاست شورای عالی صلح افغانستان قرار بگیرد شخصی که طرف درگیری نبوده باشد و به لحاظ جهادی، دینی و اعتقادی برای مخالفین قابل قبول باشد و همچنان کسی باشد که معتقد به دموکراسی و آرمان‌های ملی باشد و از سوی دیگر کسی باشد که بتواند در شورا با وجود چهارچوب‌های جدید که دارد خودش را جا اندازد و کارش را به پیش ببرد."

از سوی هم ودیر صافی یکی دیگر از آگاهان سیاسی با در نظرداشت نقش شورای عالی صلح گفت که نیاز است تا فردی منحیث رئیس این نهاد تعیین شود که بی‌طرف و عاری از هر نوع جرایم جنگی باشد. در غیر آن باز هم پول‌های گزاف به مصرف رسیده و در نتیجه مردم که چشم به راه صلح هستند ناامید خواهند ماند.

گزارش: آرزو غیاثی

XS
SM
MD
LG