لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۵۱

افغانستان

ازبکستان برای افغانستان اجازه صادرات را از خاکش نمی‌دهد

ازبکستان به اموال تجارتی افغانستان به وسیله خط آهن از طریق خاک خود اجازه صادرات به چین را نمی‌دهد.

عبدالرحمن راسخ رئیس گمرک بلخ امروز در صحبت با رادیو آزادی گفت که تنها اموال وارداتی چین اجازه دخول به خاک افغانستان را به وسیله خط آهن از راه ازبکستان دارد.

به گفته آقای راسخ بر اساس میکانیزم تجارتی افغانستان، این‌کشور اموال صادراتی خود را از راه تورخم به پاکستان و از آنجا به چین صادر می‌کند.

اموالی که اکثراً از افغانستان به چین صادر می‌شوند شامل سنگ‌های قیمتی، میوه خشک و مواد معدنی اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

۲۸۷ زندانی افغان از زندان‌های پاکستان آزاد شدند

مهاجران افغان در پاکستان
مهاجران افغان در پاکستان

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان اعلام کرده است که ۲۸۷ زندانی افغان از زندان‌های پاکستان آزاد شده‌اند.

این وزارت گفته بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده از گذرگاه‌های تورخم و اسپین‌بولدک این افراد آزادشده در تاریخ اول و دوم ماه جوزای جاری وارد افغانستان شده‌اند.

در این بیانیه آمده است که این افراد از یک تا ده روز را در زندان‌های مختلف پاکستان سپری کرده بودند.

در هفته‌های اخیر، روند اخراج اجباری مهاجران افغان توسط پاکستان شدت یافته و همزمان شکایاتی مطرح شده مبنی بر اینکه پولیس پاکستان مهاجران افغان را از کوچه‌ها و خیابان‌ها بازداشت کرده و به‌زور به افغانستان بازمی‌گرداند.


شاهراه اصلی سالنگ امروز به روی موترهای مسافربری و باربری مسدود شد

شاهراه سالنگ
شاهراه سالنگ

وزارت فواید عامهٔ حکومت طالبان در اعلامیه‌ای در صفحهٔ ایکس خود اعلام کرده است که کارهای باقیمانده بازسازی شاهراه سالنگ آغاز شده، از همین‌رو موترهای بزرگ مسافربری باید از جادهٔ فرعی این مسیر که شب و روز باز است، استفاده کنند.

در این بیانیه افزوده شده است که به موترهای باربری به‌گونهٔ نوبتی اجازه داده می‌شود که یک شب از شمال به جنوب و شب دیگر از جنوب به شمال عبور کنند.

در این اعلامیه مشخص نشده است که کار بازسازی شاهراه سالنگ تا چه زمانی ادامه خواهد یافت، اما از مردم خواسته شده که از سوم جوزا تا پایان این پروژه، شکیبا باشند.

سالنگ تنها شاهراه ارتباطی میان ولایت‌های شمالی و جنوبی کشور است.

توقف موقت خدمات قنسولی سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان در تهران

سفارت افغانستان تحت کنترول طالبان در تهران
سفارت افغانستان تحت کنترول طالبان در تهران

سفارت افغانستان در ایران تحت کنترول طالبان اعلام کرده است که ارائه خدمات قنسولی را به‌طور موقت متوقف کرده است.

این سفارت روز شنبه، ۳ جوزا با نشر اعلامیه‌ای در صفحه رسمی‌اش در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که از همین تاریخ، تمام خدمات قنسولی از جمله تمدید و صدور پاسپورت، ثبت ازدواج و طلاق، تولد کودکان، تایید اسناد تا اطلاع بعدی متوقف می‌شود.

در این اعلامیه دلیل این تصمیم مشخص نشده است.

این توقف در حالی صورت می‌گیرد که روند بازگرداندن اجباری مهاجران افغان از سوی دولت ایران شدت گرفته و پیش‌بینی می‌شود که توقف خدمات قنسولی سفارت افغانستان در تهران، مشکلات این مهاجران به‌ویژه بازگشت‌کنندگان را بیشتر کند.


یک افسر قوای خاص بریتانیا درخواست بیش از ۱۵۰۰ نظامی افغان برای اسکان مجدد دراین کشور را رد کرده است

صحنه ای از حضور چندین ساله ای قوای بریتانیا درافغانستان ، آرشیف
صحنه ای از حضور چندین ساله ای قوای بریتانیا درافغانستان ، آرشیف

وزارت دفاع بریتانیا اسنادی را به محکمه سپرده که نشان میدهد یک افسر قوای خاص این کشور ۱۵۸۵ درخواست نظامیان قوای خاص افغان برای اسکان مجدد دراین کشور را رد کرده است.

این افسر از تابستان سال گذشته به اینسو درخواست های همکاران سابق افغان خود را که به وی سپرده شده بود با سرعت رد کرده است.

خبرگزاری رویترز در گزارش روز جمعه خود گفت وزارت دفاع به محکمه گفته که روش این افسر امکان دارد با تحقیقاتی ارتباط داشته باشد که دربارۀ جنایات جنگی محتمل قوای هوایی خاص بریتانیا هنگام حضور درافغانستان، دربریتانیا جریان دارد.

گزارش ها میرساند که این افسردرخواستی آنعده از نظامیان افغان را رد کرده که اسناد معتبر همکاری با نیروهای بریتانوی را دارند.

ناتالی مور رئیس گروه اسکان مجدد افغان ها دربریتانیا با ابراز نگرانی از رد دسته جمعی درخواستی های افغان ها دریک نامه به محکمه گفته است که امکان دارد قوای خاص بریتانیا هنگام بررسی دوسیه های همکاران سابق خود از روش " رد اوتوماتیک" کارگرفته باشند.

وی می افزاید که احتمال دارد قوای خاص بریتانیا یک روش غیراعلان شدۀ رد دسته جمعی را اختیار کرده باشند.

نیروهای کوماندوی افغان که به نام " تریپلز" نیز شناخته می شوند سال ها با نیروهای هوایی خاص بریتانیا ودیگر ماموریت های نظامی این کشور درافغانستان همکاری کرده بودند.

این نیروها با برگشت طالبان به قدرت با خطرجدی انتقامگیری ازسوی طالبان روبرو شدند.

هنوز هم ده ها سرباز اتحاد شوروی سابق در افغانستان باقیمانده اند

خروج نیروهای شوروی از افغانستان، ۱۹۸۸
خروج نیروهای شوروی از افغانستان، ۱۹۸۸

رئیس اتحادیه سربازان روسی که دردوران اتحاد شوروی سابق درافغانستان جنگیده اند می گوید که هنوز هم ۴۷ اسیر جنگی درافغانستان باقیمانده اند.

فرانز کلینسوویچ گفت اداره خدمات خاص ، بخصوص اداره خدمات امنیتی (FSB) این موضوع را دنبال وسرنوشت این اسیران را بررسی میکند.

آقای کلینسوویچ به رسانه های روسی گفته که این افراد همه نمی خواهند به روسیه برگردند چون آنها اکنون درافغانستان خانواده دارند.

وی گفته یک سرباز شوروی سابق باقیمانده درافغانستان که به مسکو رفته بود ، بخاطر اولادهای خود دوباره به افغانستان برگشت.

این اظهارات درحالی ابراز می شود که روز پنجشنبه گذشته سرگی گراسنوپروف یک سرباز باقیمانده از زمان شوروی درافغانستان بعد از چهل سال به مسکو برگشت. وی اکنون می خواهد اسناد روسیه را بدست آورد وخانواده خود را نیز از افغانستان به روسیه ببرد.

رسانه دولتی "رشیا تودی" گفت که سرگی گراسنوپروف روز جمعه با مادر خود ملاقات کرد و گفته که حکومت طالبان پاسپورت وی را لغو کرده است.

شورای مهاجرین ناروی : بیش از یک ملیون افغان از پاکستان برگشته اند

لاری های مهاجران افغان عودت کننده به کشور در چمن، ۲۷ اپریل ۲۰۲۵
لاری های مهاجران افغان عودت کننده به کشور در چمن، ۲۷ اپریل ۲۰۲۵

شورای مهاجرین ناروی می گوید بعد ازاینکه پاکستان درسپتمبرسال ۲۰۲۳ برنامه خود برای اخراج افراد خارجی بدون اسناد دراین کشور را روی دست گرفت تاکنون بیش از یک ملیون افغان ازاین کشور به افغانستان عودت کرده اند.

شورای مهاجرین ناروی روزپنجشنبه با نشر خبرنامه در ویب سایت خود گفت که اکثریت عودت کنندگان اخراج شده اند.

این نهاد می افزاید که افغان ها به کشورخود که از قبل با خطر سقوط اقتصادی ، فقر گسترده ومشکلات جدی دیگر روبرو است.

پیش بینی شده که درسال ۲۰۲۵ ، ششصد هزار افغان دیگر نیز به افغانستان عودت کنند.

برعلاوه این ، تنها درسال ۲۰۲۴ حدود یک ملیون نفرازافغان های مهاجر از ایران اخراج وبه کشور خود عودت کرده اند.

افغانستان که ازقبل از لحاظ شمار بیجاه شدگان داخلی با بزرگترین بحران به سطح آسیا روبرو بوده اکنون با چالش برگشت صد ها هزار مهاجر ازکشورهای همجوار نیز دچار است.

شورای مهاجران ناروی دراشاره به این وضعیت می افزاید که دوثلث افغان ها به کمک های بشری نیاز دارند ووضعیت عودت کنندگان را قابل نگرانی می خواند.

به اساس گزارش این نهاد ، خصوصا عودت کنندگان زن با مشکلات مشخصی مانند محدودیت بر گشت وگزار، خطر مصونیت، ومحدودیت منابع عایداتی درجوامعی که می خواهند درآنجا زندگی کنند یا به آنها بپیوندند.

حکومت طالبان از پیشرفت‌ها در مذاکرات برای گسترش روابط بانکی با دولت روسیه خبر دادند

نورالدین عزیز، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان
نورالدین عزیز، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان

خبرگزاری رویترز به نقل مقام‌های طالبان گزارش داده است که طالبان و دولت روسیه در مذاکرات برای گسترش روابط بانکی بین خود به پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان روز پنج‌شنبه، اول جوزا به رویترز گفته که افغانستان و روسیه که هر دو تحت تحریم‌های غرب قرار دارند، می‌خواهند به ارزش میلیون‌ها دالر با استفاده از ارزهای خود تجارت کنند.

او افزود که تیم‌های فنی هر دو کشور جزئیات این طرح را مورد بحث قرار داده‌اند.

عزیزی می‌گوید که حجم تجارت میان افغانستان و روسیه در حال حاضر به ۳۰۰ میلیون دالر در سال می‌رسد.

به گفتۀ او، حکومت طالبان پیشنهاد مشابهی را به چین ارائه کرده و در این مورد با سفارت چین در کابل گفتگوهایی صورت گرفته است.

اما وزارت خارجۀ چین و بانک مرکزی روسیه به پرسش‌های خبرگزاری رویترز در این مورد پاسخی ندادند.

احتمال بارندگی وسیلاب در برخی مناطق افغانستان

اداره‌ های هواشناسی پیش بینی کرده ، از روز جمعه در شماری از مناطق افغانستان احتمال جاری شدن سیلاب‌ها و بلند رفتن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد.
وزارت انرژی وآب حکومت طالبان روز پنج‌شنبه گفت که به اساس پیش‌بینی اداره‌های محلی و بین‌المللی هواشناسی، در برخی از مناطق ولایت‌های لغمان، کنر، پنجشیر، نورستان، ننگرهار، تخار و بدخشان، بارندگی و سیلاب‌ها تا روز شنبه نیز ادامه خواهد یافت.
اداره‌ ای هواشناسی به کسانی که در نزدیکی رودخانه‌ها زندگی می‌کنند هشدار داده‌ که تدابیر احتیاطی اتخاذ کنند.

قزاقستان در پروژه خط آهن ترانس افغان ۵۰۰ ملیارد دالر سرمایه گذاری می کند

بندر حیرتان ، قطار باربری افغانستان-ازبیکستان ، آرشیف
بندر حیرتان ، قطار باربری افغانستان-ازبیکستان ، آرشیف

قزاقستان آمادگی خود برای سرمایه گزاری ۵۰۰ ملیون دالر در پروژه خط آهن ترانس افغان را تایید کرد.

طالبان قبلا گفته بودند که قزاقستان برای سرمایه گزاری نیم ملیارد دالر درپروژه خط آهن ترانس افغان که ازبیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان وصل میکند ابراز آمادگی کرده ولی خود قزاقستان رسما درمورد چیزی نگفته بود.

ریل فرایت ، نشریه خاص خطوط آهن دریک گزارش شب گذشته خود از قول مقامات قزاقستان گفت که این کشور آماده است در پروژه ترانس افغان ۵۰۰ ملیون دالر سرمایه گزاری کند.

روسیه نیز گفته که آماده ای سرمایه گزاری دراین پروژه خصوصا دربخش ماشین های قطار آهن است.

افغانستان ، ازبیکستان وپاکستان درسال ۲۰۱۸ روی این پروژه توافق کردند.

هزینه این پروژه حدود ۷ ملیارد دالر پیش بینی شده ودر صورت تکمیل شدن ظرفیت انتقال سالانه ای حدود ۲۰ ملیون تن را خواهد داشت.

وزیرخارجه پاکستان ایجاد یک بلاک منطقه ای شامل این کشور ،افغانستان ، چین وبنگله دیش را مطرح کرد

اسحق دار وزیرخارجه پاکستان
اسحق دار وزیرخارجه پاکستان

اسحق دارد وزیرخارجه ومعاون صدراعظم پاکستان روز پنجشنبه گفت که این کشور می خواهد با افغانستان ، چین ، وبنگله دیش یک بلاک ایجاد کند.

آقای دار این اظهارات را بعد از درگیری اخیر کشورش با هند در گردهمایی با تاجران پاکستانی دربیجنگ ابراز داشت .

وی دراشاره به تنش های اخیر با افغانستان گفت که روابط میان دوکشور از چندین سال به این سو سرد بوده و وی درسفر به افغانستان با زمامداران حکومت طالبان گفتگو کرده است.

وزیرخارجه پاکستان درحالی خواستار ایجاد یک بلاک چند کشور منطقه به شمول افغانستان می شود که به علت اخراج صد ها هزار مهاجر افغان از پاکستان ، درگیری های سرحدی میان دوکشور ، مسدود ماندن عبورگاه ها واتهامات حمایت از تحریک طالبان پاکستانی روابط میان افغانستان زیرحاکمیت طالبان و پاکستان تیره تر شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG