لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۹ ثور ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۳

تبصرۀ روزنامه‌های بین المللی در مورد افغانستان


ده هیل

نشریه ده هیل که خبرهای کانگرس امریکا را نشر می‌کند در شمارۀ اخیر خود مطلبی دارد در مورد افزایش حملات هوایی قوای امریکا در افغانستان که در بخش آن می‌نویسد بعد از اعلان استراتژی نو رئیس جمهور ترمپ در رابطه با افغانستان قوای امریکا تنها در ماه سپتمبر ۷۵۱ بم را بالای اهداف طالبان در افغانستان و اهداف گروه داعش در عراق و سوریه پرتاب کرده‌اند.

از جمله ۵۰۳ بمی که در ماه اگست پرتاب شده‌اند ۵۰ در صد آن در میدان جنگ در ولسوالی سنگین ولایت هلمند بوده‌است.

در احصایه‌های اخیر قوماندانی قوای مرکز امریکا گفته می‌شود که در سال ۲۰۱۷ تا به حال بیش از ۳۲۳۰ بم را پرتاب کرده‌اند که در ظرف چند سال گذشته این بیشترین بم‌های می‌باشد که از سوی قوای امریکا پرتاب شده‌اند.

نیوزویک

مجله نیوزویک هم به همین ارقام اشاره نموده مطلبی را به نشر رسانده و گفته است که در چند سال اخیر تنها طیاره‌های اف ۱۶ که در قرار گاه بگرام جابه‌جا شده بودند در بمباردمان سهم می‌گرفتند، اما بعد از به قدرت رسیدن دونالد ترمپ و مخصوصاً به تعقیب اعلان استراتژی نو امریکا اکنون دوباره طیاره‌های بزرگ بم افگن بی‌ ۵۲ هم به صحنه برآمد ه و در حملات از آن‌ها استفاده می‌شود تا ظرفیت حملات هوایی امریکا را در افغانستان بیشتر بسازد.

مجله از قول وزیر دفاع امریکا جیمز متیس می‌نویسد که گفته‌است قصر سفید به او صلاحیت بررسی اوضاع و استفاده قوای نظامی را داده‌است و او نظر به شرایط می‌تواند آزادانه خودش تصمیم بگیرد که چه تعداد حملات را انجام بدهد و قواید جنگ را خودش تعیین کند.

به نوشته مجله وزیر دفاع امریکا گفته‌است جنگجویان مخالف را که می‌خواهند طیاره‌های ناتو را سرنگون سازند و یا برای سرنگونی حکومت افغانستان تلاش می‌کنند، در هرجایکه باشند پیدا کرده ، به‌دنبال آن‌ها می‌روند و تمامشان را نابود می‌کنند.

اندیپندنت

روزنامۀ اندیپندنت چاپ بریتانیا در شماره اخیر خود یک انکشاف مهم تخنیکی را در افغانستان بررسی نموده و نوشته‌است شراکت بین شبکه ارتباطی روشن و یک شرکت بزرگ انترنتی که دسترسی مردم را به ویکی پیدیا فراهم می‌سازد به‌نام ویکی میدیا مرزهای دستری مردم افغانستان را به معلومات بسیار وسیع می‌سازد.

این ابتکار که ویکی پیدیا زیرو نامیده می‌شود قرار است در اواخر همین ماه عملی شود.

این سیستم یک نسخه کامل و عملی ویب سایت خواهد بود که دسترسی استفاده کننده‌گان را به محتوا، جستجو و تحریر انترنتی فراهم می‌سازد.

روزنامه می‌نویسد افغانستان اولین بار بعد از سقوط رژیم طالبان در سال ۲۰۰۲ به انترنت دسترسی پیدا کرد زیرا در رژیم طالبان استفاده از انترنت بد اخلاقی خوانده می‌شد.

XS
SM
MD
LG