برخی مهاجرین افغان در این شهر میگویند که با آغاز سال ۲۰۲۵، پولیس زیر نام الزامیت داشتن کارت "ان او سی" دهها تن آنان را بازداشت و شماری از آنان را اخراج کرد.
"ما مردم مغارهنشین در تلف هستیم. آب نداریم، مشکلات بسیار زیاد است." محمد حسن، ۴۶ ساله، باشنده بامیان، همراه با خانوادهاش در یکی از مغارههای نزدیک بودا زندگی میکند. او میگوید که ۳۰۰ خانواده مغارهنشین از یک چاه کوچک استفاده میکردند، اما حالا این چاه خراب شده است.
شفقت علی خان، سخنگوی جدید این وزارت، روز پنجشنبه «۱۶ جنوری» در نشست خبری هفتهوار خود در اسلامآباد گفت که افغانستان همسایه پاکستان است و اسلامآباد به "حاکمیت و تمامیت ارضی" آن احترام میگذارد و به گفته او سؤال این پیدا نمیشود که پاکستان چنین نیتی نسبت به همسایگان خود داشته باشد.
شاهپور فلاحی، فرمانده پولیس زاهدان، مرکز ولایت سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه «۱۶ جنوری» به رسانههای ایرانی از جمله ایرنا گفته که این دستگیریها در راستای اجرای طرح "افزایش سطح امنیت اجتماعی" صورت گرفته است.
"سروی کنندهگان میآیند خانه را میبینند نام ما را در لیست مینویسند، اما افراد دیگر نام ما را خط میزنند، این یک مشکل است، در یک خانهٔ ویرانه زندهگی میکنیم، هفت نفر هستیم، هوا هم سرد است حتی دیوارهای خانهٔ ما کاهگل هم نشدهاست."
بانک جهانی میگوید که گرسنهگی و ناامنی غذایی در افغانستان در مقایسه با دهه گذشته بدتر شدهاست. این بانک در گزارش ماه جنوری چشمانداز اقتصاد جهان که ناوقت روز پنجشنبه «۱۶ جنوری» نشر کرده، از تشدید فقر در افغانستان هشدار دادهاست.
« من دو سمستر ماستری را در پیام نور خواندم، اما تحولات باعث شد تمام زحمات ام هدر برود. فعلاً انگلیسی میخوانم تا بتوانم تا سال آینده تافل بگیرم و برای بورسیههای داد کشور جرمنی یا چویننگ انگلستان درخواست دهم و از محدودیتهایی که حکومت فعلی برای زنان وضع کرده نجات پیدا کنم.»
گفتگوها بین ایالات متحده و طالبان حاکم درافغانستان بر سرتبادلۀ زندانیان هنوز نتیجۀ به دنبال نداشته است.
در ادامه نگرانیها و مشکلات تاجران و سرمایهگذاران افغان در داخل افغانستان، شماری از مسئولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری این کشور نگران آنچه رفتار نامناسب از سوی ادارههای امنیتی حکومت طالبان با تاجران و سرمایهگذاران و و آزار و اذیت شان میخوانند، استند.
در پی واکنشها به محدودیتهای رو به افزایش طالبان علیه زنان در افغانستان، دیدبان حقوق بشر اخیراً اعلام کرده است، تا زمانیکه حقوق زنان از جمله حق ورزش و کار در افغانستان تضمین نشده است، شورای بینالمللی کریکت، آیسیسی باید عضویت افغانستان را در این شورا به حالت تعلیق درآورد.
قصر سفید با ابراز نگرانی بخاطر «بحران گسترده بشری» و احتمال «فروپاشی عمیق اقتصادی» در افغانستان، قانون وضعیت اضطراری ملی را فراتر از یازدهم ماه فبروری سال جاری میلادی تمدید کرد.
سازمان جهانی پاملرنه میگوید که طالبان پس از حاکمیت دوبارهشان بر افغانستان فضای «خصمانه و پر از تهدید و خشونت» را برای زنان ایجاد کردهاند.
بیشتر "لود" شود