سمر: در تدوین قوانین، سهم زنان در نظر گرفته شود

سیما سمر رییس کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان
16.12.1388
سیما سمر رییس کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و کای آیدی نماینده ویژه سازمان ملل متحد که دورهء کاری اش در افغانستان به پایان رسیده است، از تمام نهاد های قانون ساز در افغانستان خواستند، که پس از این در تدوین قانون برای کشور حضور زنان را نادیده نگیرند تا این قوانین حقوق زنان را نیز منعکس کرده و تضمین کنند.
خانم سمر که در آستانه تجلیل از روز جهانی زن در یک نشست دو روزه، روی اهمیت قانون گذاری برای زنان در افغانستان در کابل صحبت می کرد گفت، که زنان افغان نه تنها مورد خشونت های فزیکی و روانی قرار می گیرند، بلکه سهم آنان در تدوین قوانین نیز قابل توجه نیست.
وی می گوید، تا زمانی که در تدوین قوانین زنان هم سهم نداشته باشند، این قوانین نمی تواند مشکلات موجود در کشور را حل نماید.
در این نشست برعلاوه کمسیون مستقل حقوق بشر و نهاد های دفاع از حقوق زنان کای آیدی نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان، نماینده گان کشور های اروپایی و ایران نیز اشتراک نموده اند.
نماینده گان این کشور ها گفتند که تلاش خواهند کرد، تا نقش زنان را در تدوین قوانین و حفظ حقوق شان در افغانستان برجسته سازند.
شماری از فعالان حقوق زن در افغانستان که در این نشست اشتراک داشتند گفتند، که قوانین افغانستان پیشتر از 50 سال قبل تدوین یافته و دارای واژه های مغلق عربی است، که از درک مردم عادی بالا است و چی خوب است که این قوانین بازنگری گردد.
کای آیدی نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان در آخرین روز ماموریت اش در این کشور نیز نگرانی خود را از وضعیت نا مناسب زنان افغان و عدم حضور زنان در تدوین قوانین افغانستان، ابراز کرد.
وی گفت:
«نگرانی ما این است، که در چارچوب قوانین افغانستان حضور زن نادیده گرفته شده، خوب است که مسایل قضایی در اولویت کار های حکومت افغانستان قرار گیرد. سطح بیسوادی زنان، کم رنگی اشتراک آنان در مکاتب و پوهنتون ها و مرگ و میر مادران نیز باعث نگرانی ما شده است.»
کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و نهاد های جامعه مدنی و دفاع از حقوق زنان تقاضا می کنند، که مجرمان جنگی که ناقض حقوق بشر و به ویژه حقوق زن در افغانستان هستند نباید از سوی دولت افغانستان مورد بخشش قرار گیرند.
سیما سمر رییس کمسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و کای آیدی می گویند، که مذاکره با مخالفان مسلح دولت نباید مانع پیشرفت های حقوق زنان در افغانستان گردد.
منیژه دیوه
این محل مباحثه مسدود شده است