مقامات محلی بامیان طی یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کردند که طبق تحقیقی که از تمام ولسوالیهای ولایت بامیان داشتند در سطح این ولایت ۲۵ هزار فامیل از خشکسالی متضرر شدهاند.
بهگفته مقامات این خشکسالیها سبب تخریب بیشتر از ۳۰ فیصد حاصلات زراعتی مردم بامیان شدهاست.
طاهر زهیر والی ولایت بامیان در این مورد گفت:
"در پی خشکسالیهای سال جاری بیش از ۲۵ هزار خانواده، شامل ۳۵۹ قریه در سطح ولایت بامیان متضرر شدهاند. در پیوند با این رویداد بیش از ۵۶۰۰ رأس مواشی تلف شده و ۶۶۵ هزار درخت مثمر و غیر مثمر از بین رفته است. همینطور نزدیک به ۶۷ هزار جریب زمین زراعتی نیز تخریب شده است. ادارۀ محلی بامیان با کمک مؤسسات همکار آمادهگی دارد تا برای ۵۷۳۶ فامیل کمکها نقدی و برای ۹۰۰ فامیل زغال توزیع نماید."
بهگفته والی ولایت بامیان مؤسسات همکار در بامیان فقط برای ۵۷۳۶ فامیل میتوانند کمکهای نقدی و جنسی پرداخت کنند، اما هنوز برای بیش از ۱۹ هزار فامیل دیگر هیچ کمکی در اختیار ندارند و نمیتوانند به آنها کمک کنند.
والی بامیان از مؤسسات همکار و ادارۀ مبارزه با حوادث در خواست کرد تا پیش از رسیدن زمستان توجه جدی به این فامیلهای متضرر داشته باشند.
وی اضافه کرد:
"میزان خساره و نیازمندی بسیار بالا است. تأکید میکنم به خصوص در مناطق ولسوالیهای ورس و یکاولنگ نمبر دو مردم حتی آب آشامیدنی ندارند. زمستان سختی پیش رو است و مردم حتی توان خرید سوخت زمستان خود را هم ندارند. درخواست جدی از مؤسسات ملی و بینالمللی دارم همینطور توجه جدی وزارت دولت در رسیدهگی به حوادث را میخواهم. باز هم تأکید میکنم تا فرصت نگذشته است به آسیب دیدهگان کمک کنند."
بهگفته مقامات محلی بامیان در مرکز این ولایت یک ذخیرهخانۀ مواد غذایی برای حالت اضطرار ساخته شده که ظرفیت ۱۱ هزار تن مواد غذایی مانند گندم را دارا میباشد، اما مدت بیش از ۳ سال میشود که حتی یک کیلو از مواد حالت اضطرار به بامیان نرسیده و این ذخیرهخانه هنوز خالی است.
انجنیر عبدالوهاب محمدی رئیس زراعت ولایت بامیان در این مورد افزود:
"در اول سال ما به علت کاهش بارندگیها پیش بینی خشکسالی را داشتیم و بارها به وزارت زراعت و تیم مبارزه با حوادث گزارش دادیم، اما مدت ۳ سال است که هیچ کمک حالت اضطرار به بامیان نرسیده است. ما ذخیرهخانه مجهز برای نگهداری ۱۱ هزار تن مواد غذایی را داریم، اما حتی یک کیلو مواد غذایی داخل این ذخیره خانهها نیست. اداره محلی بامیان بارها درخواست کرده، اما از طرف دولت مرکزی تا هنوز بعد از گذشت ۳ سال هیچ کمکی فرستاده نشده است."
این در حالی است که بهگفته مقامات محلی بامیان اگر کمکهای حالت اضطرار به موقع به بامیان نرسد شاهد فجایع بزرگ انسانی در این ولایت خواهیم بود و تعداد زیادی از فامیلها مجبور میشوند تا محل زندهگی خود را ترک کنند چون بیشتر آنها حتی آب آشامیدنی هم ندارند.
گزارش: عباس نادری