ولسی جرگه افغانستان میگوید مذاکره کنندگان دولت را برای توضیح جزییات گفتوگوهای انجام شده با طالبان، به نسشت عمومی این جرگه فرا میخواند.
رحمان رحمانی، رئیس ولسی جرگه این موضوع را در جلسه عمومی روز دوشنبه (۲۴ قوس) مطرح کرد: "در مورد اینکه هیئت مذاکرهکننده جمهوری اسلامی افغاستان باید نتایج بحثهایشان و اینکه آجندای نشست آینده چه است را با نمایندگان مردم شریک سازد. هیئت اداری تصمیم میگیرد. این موضوع شامل اجندا شود تا هیئت به تالار آمده و گزارش بدهد."
شماری از نمایندگان در نشست انتقاد کردند که هیئت مذاکرهکننده حکومت پس از سپری کردن ۹۰ روز با دست خالی به کابل بر میگردد.
این نمایندگان، طالبان را متهم کردند که صلح نمیخواهند. به گفته آنها، این گروه خشونتها را افزایش داده است.
در این حال، شماری از فعالان مدنی در کنفرانس خبری با عنوان "شبکه نظریات مردمی در پروسه صلح" گفتند که از تاخیر در مذاکرات نگران هستند.
شاهمحمود مل، از مسئولان موسسه انتخابات و شفافیت افغانستان در این نشست گفت: "هیئتها سه ماه مذاکره کردند. تنها توانستند که مواد طرزالعمل مذاکرات را نهایی کنند. اصلاً مذاکرات صلح تا حال آغاز نشده است. این یک نوع انحراف افکارعامه است. هر دو تیم به جای اینکه افکار عامه را منحرف کنند، باید معلومات خود را مسئولانه و مفصل با مردم شریک بسازند."
اعضای این شبکه گفتند که نظر برخی از جوانان را در مورد گفتوگوهای صلح نیز گرفتهاند.
این شبکه میگوید خواهان آتشبس، حفظ دستاوردهای ۱۹ سال گذشته، دادن ضمانت اجرائی توافقات صلح، نقش موثر کشورهای همسایه و جامعه جهانی و شکلگیری اجماع منطقهای با حمایت امریکا در روند صلح افغانستان و شریک ساختن معلومات با مردم هستند.
اما این شبکه در مورد تعداد این جوانان توضیح نداد.
شورای عالی مصالحه ملی افغانستان میگوید انتظار میرود که تیم مذاکره کننده حکومت برای مشوره با رهبران سیاسی فردا سهشنبه ( ۲۵ قوس) وارد کابل شود.
فریدون خوزون سخنگوی این شورا به رادیو آزادی گفت: "قراراست فردا تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی افغانستان برای بحث و مشوره با بزرگان به کشور سفر نماید. یاداشتهای ابتدایی در مورد اجندا تبادله شده است. مرحله دوم گفتوگوها در ۲۵ جنوری سال آینده میلادی آغاز میشود."
پیش از این حبیبه سرابی، عضو هیئت مذاکرهکننده حکومت افغانستان از بازگشت این هیئت خبر داده بود، اما زمان دقیق آنرا مشخص نکرده بود.
تیم ۲۱ نفری مذاکره کننده حکومت پس از سه ماه گفتوگو با طالبان در دوحه، به کابل برمیگردد.
دو طرف در این مدت بر سر طرزالعمل گفتوگوها توافق و موضوعهای پیشنهادی خود را برای طرح در مذاکرات با هم مبادله کردند.