انتظار می رود که شورای امنیت سازمان ملل متحد در بارۀ مسودۀ قطعنامۀ تمدید ماموریت یوناما، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان فردا دوشنبه ۲۷ حوت رای گیری کند.
این شورا در گزارشی که روز شنبه در وبسایتش منتشر شد آمده است که بر اساس مسودۀ این قطعنامه ، ماموریت یوناما تا ۱۷ مارچ سال ۲۰۲۶ تمدید خواهد شد.
بر اساس گزارش ، در پیشنویس قطعنامه تغییری در وظایف و اولویتهای یوناما ارایه نشده و همه اعضای شورا از آن حمایت می کنند.
در ادامه آمده است که حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران، صلح و امنیت، وضعیت اقتصادی و بشری در افغانستان، تروریزم، قاچاق موادمخدر، سلاح های سبک و سنگین ، بیجاشدگان داخلی و مهاجران و تاثیرات حوادث طبیعی از مواردی اند که یوناما در بارۀ آنها تمرکز می کند.
ماموریت یوناما در حالی برای یک سال دیگر تمدید می شود که از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان بیش از سه سال سپری می شود ؛ اما هیچ کشوری حکومت این گروه را هنوز به رسمیت نشناخته نشده است.
نقض حقوق بشری به ویژه حقوق زنان و دختران توسط طالبان یکی ازعوامل عمده در برابر به رسمیت شناسی حکومت طالبان از سوی جامعۀ جهانی دانسته می شود.