آمادگی حماس برای آزادی تمام گروگان‌های اسرائیلی در برابر توافق جدی تبادل اسرا و پایان جنگ غزه

جریان آزادی گروگان ها

یکی از مقامات ارشد گروه حماس اعلام کرد که این گروه آماده است تمام گروگان‌های اسرائیلی را در ازای یک توافق جدی تبادل اسرا و پایان جنگ در نوار غزه آزاد کند.

طاهر النونو، یکی از مقامات ارشد حماس، به فرانس‌پرس گفت «ما آماده‌ایم تمام گروگان‌های اسرائیلی را در ازای توافقی که شامل تبادل اسرا، پایان جنگ، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه باشد، آزاد کنیم.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مذاکرات غیرمستقیم میان حماس و اسرائیل با میانجی‌گری مصر، قطر همراه با ایالات متحده در قاهره ادامه دارد. اما النونو اسرائیل را متهم کرد که با زیر پا گذاشتن تعهدات خود، مانع پیشرفت در مسیر آتش‌بس شده است.

او تأکید کرد: «موضوع تعداد گروگان‌ها نیست، بلکه این است که اشغالگران تعهدات‌شان را نقض می‌کنند و همچنان به جنگ ادامه می‌دهند.»

در همین حال، وب‌سایت خبری اسرائیلی «Ynet» روز دوشنبه گزارش داد که پیشنهادی جدید به حماس ارائه شده است.

بر اساس این پیشنهاد، حماس ۱۰ گروگان زنده را آزاد خواهد کرد و در ازای آن، ایالات متحده تضمین می‌دهد که اسرائیل وارد مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس شود.

حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می شود.

جنگ جاری در غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، پس از حمله حماس به اسرائیل آغاز شد که به کشته شدن ۱,۲۱۸ نفر انجامید. به گفته اردوی اسرائیل، از میان ۲۵۱ گروگان گرفته‌شده، هنوز ۵۸ نفر در غزه در اسارت هستند که ۳۴ نفر از آن‌ها احتمالاً جان باخته‌اند.

بر اساس آمار وزارت صحت غزه، از زمان شکست آتش‌بس در ۱۸ مارچ، دست‌کم ۱,۵۷۴ فلسطینی کشته شده‌اند و شمار کل قربانیان فلسطینی از آغاز جنگ تاکنون به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده است.