لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۵۶

خبر ها

رئيس جمهور افغانستان فردا با بزرگان قومى ديدار ميكند رئيس جمهور روسيه در مورد برگزارى انتخابات عراق در ماه آينده ابراز شك و ترديد كرد اعضاى پارلمان اوكراين امروز يك بار ديگر باهم مذاكره ميكنند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

نماینده ی ویژه چین از امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان دعوت کرد تا به بیجینگ سفر کند

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان و یوشیاویونگ نماینده ویژۀ چین برای افغانستان در کابل در مورد گسترش روابط سیاسی و همکاری‌های اقتصادی گفت‌وگو کردند.

حافظ ضیا احمد تکل رئیس روابط عامۀ وزارت خارجه طالبان در شبکۀ ایکس امروز یکشنبه (۲۱ثور) نوشت که نماینده ویژۀ چین در این دیدار از آقای متقی دعوت کرد تا در اواخر ماه جاری میلادی در یک سفر رسمی از بیجینگ دیدن کند.

چین از معدود کشور هایی است که با طالبان تعامل و روابط نزدیک دارد.

چین در ماه دلو سال ۱۴۰۲ بلال کریمی را به عنوان سفیر طالبان در بیجینگ پذیرفت ؛ اما حکومت طالبان توسط هیچ کشوری هنوز به رسمیت شناخته نشده است.

رعایت حقوق بشری از جمله حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت همه شمول توسط طالبان در افغانستان از شرط های عمدۀ جامعۀ جهانی برای به رسمیت شناسی حکومت این گروه پنداشته می شود.

پایین افتادن بس مسافربری در کوهستان سری‌لانکا؛ ۲۱ کشته و ده‌ها زخمی

تجمع مردم در محل تصادف بس در منطقه مرکزی کوتماله در ۱۱ می ۲۰۲۵.
تجمع مردم در محل تصادف بس در منطقه مرکزی کوتماله در ۱۱ می ۲۰۲۵.

یک بس مسافربری در منطقه کوهستانی مرکز سری‌لانکا صبح یکشنبه ۲۱ ثور در نزدیکی شهر کُتماله از پرتگاه سقوط کرد. 

در این رویداد ۲۱ نفر جان باختند و دست‌کم ۱۴ نفر زخمی شدند.

حدود ۵۰ نفر در بس حضور داشتند و راننده نیز در میان زخمی‌ها است.

این بس متعلق به یک شرکت دولتی بود و واژگون‌شده در ته دره پیدا شد.

حادثات ترافیکی مرگبار بس در سریلانکا، به ویژه در مناطق کوهستانی، معمول است که اغلب به دلیل بی‌پروایی در رانندگی و جاده های خراب و باریک رخ می‌دهد.

طالبان بازی شطرنج را در افغانستان تعلیق کردند

دو مرد در حال بازی شطرنج در کابل در ۱۳ جنوری سال ۲۰۱۴
دو مرد در حال بازی شطرنج در کابل در ۱۳ جنوری سال ۲۰۱۴

حکومت طالبان بازی شطرنج را در افغانستان تا زمان نا معلوم به حالت تعلیق در آورد. اتل مشوانی ، سخنگوی ادارۀ ورزش طالبان دلیل آن را مشکلات در سطح رهبری فدراسیون شطرنج و ملاحظات شرعی دربارۀ این رشته خوانده است.

آقای مشوانی به طلوع نیوز امروز یکشنبه (۲۱ثور) گفت که پس از بررسی‌های شرعی در خصوص بازی شطرنج و پایان ناهنجاری‌ها در سطح رهبری فدراسیون شطرنج، در مورد ازسرگیری بازی شطرنج زیر چتر ادارۀ ورزش تصمیم گرفته خواهد شد.

طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان در نزدیک به چهارسال گذشته، محدودیت های متعددی بر ورزش وضع کرده اند.

زنان و دختران از ورزش در افغانستان منع شده اند و ورزشکاران رشتۀ پرورش اندام اجازه ندارند که در جریان مسابقات رانهایشان را به خاطر داوری و قضاوت به داوران و تماشاچیان نشان دهند.

طالبان در ماه سنبلۀ سال گذشته ورزش مبارزات آزاد را در افغانستان ممنوع کردند.

دور چهارم مذاکرات تهران و واشنگتن امروز در عمان برگزار می‌شود

مذاکرات تهران و واشینگتن
مذاکرات تهران و واشینگتن

دور چهارم مذاکرات تهران و واشنگتن امروز یکشنبه، ۲۲ ثور در عمان برگزار می‌شود.

وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، و استیو ویتکاف نماینده ترامپ برای شرق میانه به گونه غیر مستقیم در مسقط پایتخت عمان مذاکره خواهند کرد.

با وجود اینکه هر دو طرف اعلام کرده‌اند که ترجیح می‌دهند از طریق دیپلماسی به اختلافات پایان دهند، اما همچنان در مورد خطوط سرخ خود اختلاف دارند که مذاکره‌کنندگان باید آن‌ها را دور بزنند تا به توافق جدید هسته‌ای دست یابند و از اقدامات نظامی جلوگیری کنند.

وزیر خارجهٔ ایران مسیر مذاکرات را «رو به جلو» توصیف کرد و گفت که «به تدریج وارد جزئیات می‌شویم.

این درحالی است ک دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز ۱۴ ثور به شبکه ان‌بی‌سی گفت که فقط «برچیده شدن کامل» برنامه هسته‌ای ایران را می‌پذیرد؛ او در عین حال اظهار داشت که پذیرای شنیدن دیدگاه مطرح‌شده درباره «برنامهٔ غیرنظامی هسته‌ای» ایران است.

این مذاکرات که ابتدا قرار بود در سوم ماه مه در رم برگزار شود، به دلیل مشکلات لجستیکی به تعویق افتاده است.


حادثه ترافیکی در بغلان جان دو تن را گرفت

زخمیان حادثه ترافیکی
زخمیان حادثه ترافیکی

مقامات ولایت بغلان می‌گویند که در نتیجه یک حادثه ترافیکی، دو نفر جان باختند، دو نفر دیگر زخمی و یک نفر ناپدید شده است.

رادیو تلویزیونی ملی که تحت اداره طالبان است، به نقل از سخنگوی فرماندهی امنیه بغلان، مولوي شیراحمد برهانی، گزارش داده که این حادثه روز گذشته رخ داده است، زمانی که یک وسیله نقلیه مسافربری در شهر پلخمری به کانال آب آجمیر سقوط کرده است.

خرابی بزرگراه‌ها و جاده‌ها، عدم رعایت مقررات و بی‌احتیاطی از عمده‌ترین علل بسیاری از حوادث ترافیکی به شمار می‌روند. در این حوادث، هر ساله صدها افغان جان خود را از دست می‌دهند یا مجروح می‌شوند.

لیگ‌های کرکت هند و پاکستان به حالت تعلیق درآمدند

بازیکنان کریکت هند و پاکستان
بازیکنان کریکت هند و پاکستان

پس از افزایش تنش‌ها در روابط هند و پاکستان، لیگ‌های کرکت هر دو کشور به حالت تعلیق درآمدند و بازیکنان خارجی به کشورهای خود بازگشتند.

هند روز جمعه از تعویق لیگ برتر (IPL) خبر داد، اما سوپرلیگ پاکستان ۲۴ ساعت بعد، پس از آنکه هیئت کریکت پاکستان اعلام کرد که در تلاش است هشت مسابقه باقی‌مانده این لیگ را در دبی برگزار کند، به تعویق افتاد.

بازیکنان خارجی شرکت‌کننده در هر دو لیگ، از قبل شروع به ترک هر دو کشور کرده‌اند.

هیئت کنترل کریکت هند (BCCI) هنوز تاریخی برای از سرگیری IPL اعلام نکرده است.

تعدادی از بازیکنان افغان، از جمله راشد خان، نیز در IPL شرکت می‌کنند

پوتین پیشنهاد برگزاری مذاکرات مستقیم با اوکراین را مطرح کرد

ولادیمیر پوتین
ولادیمیر پوتین

رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، بدون توجه به طرح آتش‌بس یک‌ماهه در جنگ اوکراین، پیشنهاد برگزاری مذاکرات مستقیم با اوکراین را مطرح کرده است.

آقای پوتین صبح امروز در یک نشست خبری خواستار ازسرگیری گفت‌وگوهای صلح شد که در اپریل ۲۰۲۲ میان دو کشور آغاز شده بود.

این مذاکرات چند هفته پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین شروع شده بود.
پوتین گفت: «ما به گفت‌وگوهای جدی متعهد هستیم. هدف از این گفت‌وگوها، ریشه‌کن کردن عوامل اصلی این بحران و ایجاد صلحی پایدار با در نظر گرفتن حقایق تاریخی است. »

او همچنین افزود که به‌زودی با رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، گفت‌وگو خواهد کرد تا در استانبول برای میانجی‌گری در مذاکرات همکاری شود.

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا میگوید هند وپاکستان به آتش بس موافقه کردند

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا میگوید هند وپاکستان بدنبال میانجیگری واشنگتن به آتش بس موافقه کردند.

اما هنوزهند وپاکستان این خبر را به گونه فوری تایید نکرده اند.

هند وپاکستان دوکشور متخاصم دارای اسلحه اتومی از چندین روز باهمدیگر درگیرجنگ بودند وتوسط راکت وطیاره های بدون سرنشین به همدیگر حمله کردند ودرامتداد سرحدات نیزبالای همدیگر آتشباری توپخانه داشتند.

این رویارویی جدی ترین درگیری از چندین دهه به این سو میان دوکشور پنداشته میشود.

تنش میان دوکشور همجوار بعد ازآن افزایش یافت که در حمله ۲۲ اپریل در کشمیر زیرتصرف هند ۲۶ تن از جهانگردان اکثریت هندو کشته شدند.

دهلی جدید پاکستان را به دست داشتن دراین حمله متهم کرد اما اسلام آباد این اتهام را رد کرد.

سلیمان راحل،مدیر مسؤل رادیو «خوشحال» در غزنی بازداشت شده است

سلیمان راحل مدیرمسئول رادیو خوشحال
سلیمان راحل مدیرمسئول رادیو خوشحال

مرکز خبرنگاران افغانستان گزارش میدهد که سلیمان راحل، مدیر مسؤل رادیو «خوشحال» در غزنی، توسط کارمندان اداره استخبارات این ولایت بازداشت شده است. این مرکز ضمن ابراز نگرانی جدی درباره این رویداد، از مسؤلان محلی حکومت طالبان در غزنی می‌ خواهد این خبرنگار را هر چه زودتر و بدون قید و شرط آزاد کنند.

مرکز خبرنگاران افغانستان از قول یک منبع محلی در غزنی و آگاه به موضوع گزارش میدهد که آقای راحل حوالی ساعت ۷ شام روز دوشنبه ۱۵ ثور، توسط کارمندان ریاست استخبارات این ولایت از مرکز شهر غزنی بازداشت شده اما تا کنون دلیل بازداشت او مشخص نیست.

طالبان هنوز دراین مورد چیزی نگفته اند.

روزا اوتونبایوا نمایندۀ خاص ملل متحد یک هفته پیش به مناسبت روز جهانی آزادی رسانه ها ، محدودیت ها بر آزادی بیان در افغانستان توسط طالبان را نگران کننده خواند.

خانم اوتونبایوا گفت، این محدودیت ها سبب شده که خبرنگاران و کارمندان رسانه ای با تهدید رو به رو شوند و در معرض خطر بازداشت و بدرفتاری قرار بگیرند.

هند ادعای پاکستان مبنی بر اصابت موشک‌های هندی به خاک افغانستان را تکذیب کرد

ویکرام مصری معاون وزارت امور خارجه هند
ویکرام مصری معاون وزارت امور خارجه هند

هند ادعای نظامیان پاکستانی مبنی بر اصابت موشک‌های هندی به خاک افغانستان را تکذیب کرد.

رسانه های هندی از قول ویکرام مصری معاون وزارت امور خارجه هند گزارش دادند که او این ادعا را بی اساس خوانده گفته که مردم افغانستان خوب می دانند که دریک ونیم سال گذشته کدام کشور به مردم و تاسیسات افغانستان حملات انجام داده است.

قبل ازاین ، جنرال احمد شریف سخنگوی اردوی پاکستان ادعا کرده بود که هند ضمن حملات راکتی براین کشور چند راکت به سوی افغانستان نیز شلیک کرده است.

با اینکه مقامات حکومت طالبان در افغانستان هنوز در مورد چیزی نگفته اند اما خبرنگار رادیو مشال/ بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد گفت که از وقوع یک انفجار در اوایل روزشنبه درپشاور درنزدیکی سرحدات افغانستان گزارش داده شد.

وسیم سجاد افزود " حوالی سه فجر صدای یک انفجار ما را از خواب بیدار کرد که به دنبال آن تیراندازی از زمین نیز صورت گرفت. ما روشنی ها را دیدیم که از زمین به سوی آسمان می روند وصدای تیراندازی تقریبا یک ساعت ادامه یافت."

خبرنگار رادیو مشال افزود که مردم با شنیدن صدای انفجار در تاریکی از خانه ها واپارتمان های خود برآمدند.

تنش میان هند وپاکستان بعد از کشته شدن ۲۶ جهانگرد در حمله ای ۲۲اپریل در کشمیر زیرتصرف هند افزایش یافت.

دهلی جدید پاکستان را به دست داشتن دراین حمله متهم می کند اما اسلام آباد این اتهام را رد می کند.

هند وپاکستان در سه روز اخیر حملات متقابل برهمدیگر داشتند.

وزارت امور خارجه طالبان گفته که امنیت و ثبات را به نفع کل منطقه می‌داند و از طرفین درگیر خواسته که از خویشتنداری کار گیرند و مشکلات را از طریق دیپلماسی و گفتگو حل کنند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG