لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ عقرب ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۳۹

خبر ها

به اثر تير اندازى نيروهاى امنيتى در هند پنج مليشه کشته شد رئيس جمهور بوش خبر توافق آيالات متحده امريکا را به کدام پيمانکه در مورد تغير اقليم مشابه به پيمان کيوتو باشد رد کرده است زلزله شديدى جزيره سوماترا را تکان داد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تیم کریکت الف افغانستان ، تیم هانگ کانگ را با تفاوت ۲۴ دوش شکست داد

اعضای تیم الف کریکت افغانستان (عکس از آرشیف)
اعضای تیم الف کریکت افغانستان (عکس از آرشیف)

تیم الف کریکت افغانستان در سومین دیدارش در رقابت های ۲۰ اوورۀ جام آسیایی جوانان ، تیم هانگ کانگ را با تفاوت ۲۴ دوش شکست داد. این بازی روز چهارشنبه (۲۸ عقرب،۱۸ نوامبر) در ورزشگاه کریکت دوحۀ قطر برگزار شد.

تیم الف کریکت افغانستان در بیست اوور با از دست دادن شش بازیکنش به تیم مقابل ۱۴۱ دوش هدف تعیین کرده بود ؛ اما تیم هانگ کانگ در ۲۰ اووره تنها ۱۱۶ دوش انجام داد.

پیش از این ، کریکتران افغان در دیدار خود در این جام در برابر تیم بنگلادش شکست خوردند ؛ اما در نخستین بازی تیم سریلانکا را شکست دادند.

یک افغان به جرم تلاش برای حمله در روز انتخابات امریکا به ۱۵ سال زندان محکوم شد

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

یک افغان چهارشنبه ( ۱۹ نوامبر)  به جرم طرح ریزی حمله به نمایندگی از گروه دولت اسلامی معروف به داعش در روز انتخابات امریکا ، به ۱۵ سال زندان محکوم شد.

عبدالله حاجی زاده ، ۱۹ ساله، در ماه اپریل به تلاش برای خرید اسلحه و مهمات به منظور انجام حمله اعتراف کرد.

حاجی زاده و یک همکارش، نصیراحمد توحیدی ، ۲۸ ساله، در اکتوبر ۲۰۲۴ در ایالت اوکلاهما، چندین هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر دستگیر شدند.

توحیدی نیز به جرمش اعتراف کرده ؛ اما هنوز تاریخی برای صدور حکم محکمه در بارۀ او تعیین نشده است.

بر اساس اسناد محکمه ، حاجی زاده و توحیدی در صدد خریدن دو میل سلاح نوع AK-47 و پنجصد مرمی بودند تا در روز انتخابات حملۀ پرتلفات را انجام دهند.

وزارت عدلیۀ ایالات متحده گفته است که این دو تن توافق کرده اندکه پس از سپری کردن مدت حبس شان در امریکا به افغانستان فرستاده شوند.

پیروزی تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان در برابر هند

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

تیم کریکت زیر نزده سال افغانستان در بازی پنجاه اورره تیم کریکت زیر نزده سال هند را با تفاوت ۷۱ دوش شکست داد.

این بازی روز چهارشنبه (۲۸ عقرب) در بنگلور هند برگزار شد.

نخست تیم افغانستان بتنیگ کرد و ۱۶۹ دوش به تیم مقابل هدف تعیین کرد ؛ اما تیم کریکت زیر نزده سال هند در ۹۷ دوش همه بازیکنان خود را از دست داد.

عبدالعزیز از تیم افغانستان توانست که ۶ ویکت بگیرد و دو بازیکن دیگر سلمان خان و وحیدالله زدران هرکدام دو ویکت گرفتند.

سه کشور اروپایی با ایالات متحده مسودۀ یک قطعنامه را به ادارۀ بین المللی انرژی اتمی ارائه کردند

سه کشور اروپایی بریتانیا ، فرانسه و جرمنی با ایالات متحده مسودۀ یک قطعنامه را به ادارۀ بین المللی انرژی اتمی سپرده اند. در مسوده خواسته شده است که ایران به دلیل ذخایر یورانیوم غنی شده اش مسئول پنداشته شود و ناظران اجازه یابند که از تاسیسات بمباری شده در ایران دیدن کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز ، این مسوده روز سه شنبه (۱۷ عقرب ، ۱۸ نوامبر) ارائه شده و انتظار می رود که امروز به تصویب برسد.

پیش نویس قطعنامه پس از آن ارائه می شود که ادارۀ بین المللی انرژی اتمی هفتۀ گذشته در گزارشی گفت که ایران مانع دسترسی مفتشین به تاسیسات هسته ای شده است که توسط اسرائیل و ایالات متحده در ماه های جون و جولای بمباری شدند.

در گزارش همچنان آمده که روند بازرسی ذخایر یورانیوم غنی شدۀ ایران نیز از مدتی تعلیق شده است.

طالبان در نشست سازمان همکاری شانگهای غایب اند

نشان سازمان همکاری شانگهای
نشان سازمان همکاری شانگهای

طالبان به نشست سازمان همکاری شانگهای در روسیه دعوت نشده اند. بر اساس گزارش ها ، در این نشست دو روزه در بارۀ مسایل اقتصادی ، سیاسی و امنیتی بحث می شود.

این اجلاس از سوی میخائیل میشوستین صدراعظم روسیه روز سه شنبه ۲۷( عقرب،۱۹ نوامبر) در شهر مسکو افتتاح شد.

مقام های ارشد روسیه ، چین ، پاکستان ، تاجکستان ، قرغزستان ، قزاقستان ، ازبکستان و بلاروس از اشتراک کنندگان نشست اند.

افغانستان از سال ۲۰۱۲ میلادی عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای است ؛ اما نمایندگان طالبان در نشست سازمان در مسکو حضور ندارند.

روسیه یگانه کشوری که حکومت طالبان را به رسمیت شناخته است در مورد دعوت نشدن این گروه به نشست شانگهای هنوز چیزی نگفته.

یک محکمه در فرانسه هشت نفر را به‌خاطر غرق‌شدن یک قایق پناهجویان به سه تا پانزده سال زندان محکوم کرد

قایق غرق شده در کنار یک ساحل، آرشیف
قایق غرق شده در کنار یک ساحل، آرشیف

یک محکمه در فرانسه روز سه‌شنبه هشت نفر را به‌خاطر غرق‌شدن یک قایق پناهجویان در کانال انگلیس در سال ۲۰۲۳ که باعث مرگ هفت نفر شد، به سه تا پانزده سال زندان محکوم کرد.

در این پرونده، دو شهروند عراقی، شش افغان و یک تبعهٔ سودان به جرم‌های مختلف، از جمله همکاری با یک شبکهٔ قاچاق انسان و قتل غیرعمد، محاکمه شدند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این شبکه میان فرانسه و بریتانیا فعالیت می‌کرد و پناهجویان را با قایق‌های کوچک به بریتانیا می‌برد.

دو عراقی ۴۵ ساله که رهبران این شبکه معرفی شده‌اند، به‌خاطر نقش‌شان در مرگ هفت افغان، به ۱۲ و ۱۵ سال زندان محکوم شدند. دربارهٔ میزان محکومیت شش افغان جزئیاتی ارائه نشده است. تبعهٔ سودان نیز از همهٔ اتهام‌ها تبرئه شده است.

سارنوالان برای تمامی متهمان ۲۳ تا ۴۵ ساله، حکم ۱۲ تا ۱۵ سال زندان درخواست کرده بودند.

این قایق کوچک که ۶۷ مهاجر در آن بودند، در ماه اگست ۲۰۲۳ زمانی غرق شد که ماشین آن از کار افتاد. هر هفت قربانی این حادثه افغان بودند و ۶۰ نفر دیگر را نیروهای ساحلی فرانسه و بریتانیا نجات دادند.

امضای قرارداد جدید انتقال برق میان ازبکستان و افغانستان

پایه های انتقال برق در ازبکستان، آرشیف
پایه های انتقال برق در ازبکستان، آرشیف

وزارت انرژی ازبکستان روز سه‌شنبه ۲۷ عقرب اعلام کرد که این کشور یک قرارداد جدید برای انتقال برق به افغانستان امضا کرده است.

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، این قرارداد برای سال ۲۰۲۶، پس از گفت‌وگوی وزیر انرژی ازبکستان، جوره‌بیک میرزا محمدوف با عبدالباری عمر رئیس اجرایی شرکت برشنا میان شرکت «اوز انرگوسوتیش» ازبکستان و شرکت برشنا تحت کنترول طالبان امضا شده است.

هنوز روشن نیست که ازبکستان در سال آینده چه مقدار برق به افغانستان می‌دهد. اما در قرارداد سال ۲۰۱۹ ازبکستان وعده داده بود که تا ده سال، هر سال تا ۶ میلیارد کیلووات برق به افغانستان صادر کند.

افغانستان بیشتر برق مورد نیازش را از کشورهای همسایه وارد می‌کند و فقط مقدار کمی از برق در داخل کشور تولید می‌شود.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از پاکستان خواستار توقف بازگشت اجباری مهاجران افغان شد

اخراج مهاجران افغان از پاکستان
اخراج مهاجران افغان از پاکستان

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر) در پاکستان از اخراج اجباری پناهندگان افغان ابراز نگرانی کرده و به‌طور خاص به قضیهٔ بازگرداندن سه کودک بی‌سرپرست افغان اشاره کرده است.

این نهاد روز سه‌شنبه، ۲۷ عقرب، در اعلامیه‌ای گفت که این کودکان تازه از پاکستان اخراج شده‌اند، آن‌هم بدون این‌که برای امنیت‌شان تدابیر لازم گرفته شود یا خطرهای احتمالی بررسی گردد.

یو ان اچ سی آر از پاکستان خواسته است کسانی را اخراج نکند که در صورت برگشت به افغانستان، جان‌شان در خطر می‌افتد. این نهاد تأکید کرده که باید به کودکان و گروه‌های آسیب‌پذیر توجه ویژه شود.

این نگرانی‌ها در حالی مطرح می‌شود که پاکستان در روزهای اخیر روند اخراج افغان‌ها را تندتر کرده است.

به گفتهٔ وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان، تنها در روز دوشنبه نزدیک به هشت هزار افغان از پاکستان اخراج و به افغانستان برگردانده شده‌اند. یک روز پیش از آن هم بیش از ۷۷۰۰ افغان از این کشور بیرون شده بودند.

رئیس جمهور ایالات متحده از ولیعهد سعودی در برابر قتل خاشقجی دفاع کرد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده (راست) محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی (چپ)
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده (راست) محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی (چپ)

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده از محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در برابر قتل جمال خاشقجی، خبرنگار سابق واشنگتن پست، توسط ماموران سعودی دفاع کرد.

رئیس جمهور ترمپ به روز سه‌شنبه در قصر سفید همچنان از سابقۀ حقوق بشری بن سلمان ستایش کرد.

خاشقی در امریکا زندگی کرده بود.

ترمپ گفت که خاشقجی «عمیقاً جنجال‌برانگیز» بود.

او به خبرنگاران گفت: «شمار زیاد مردم آن آقای که شما درباره‌اش صحبت می‌کنید، را دوست نداشتند. چه او را دوست داشته باشید یا نداشته باشید، اتفاقاتی رخ داد، اما او (بن سلمان) هیچ چیزی دربارهٔ آن نمی‌دانست.»

محمد بن سلمان قتل خاشقجی را دردناک و یک اشتباه بزرگ خواند و گفت که تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تکرار چنین رویدادی انجام می‌دهند.

خاشقجی، منتقد حاکمان سعودی، در سال ۲۰۱۸ در داخل قنسولگری عربستان سعودی در شهر استانبول کشته شد.

مقامات عربستان سعودی سپس گفتند که دستور قتل او از سوی رهبری آن کشور داده نشده بود.

تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان آمادهٔ مسابقات مقدماتی آسیا می‌شود

تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان
تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان

تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان برای اشتراک در مسابقات مقدماتی جام ملت‌های زیر ۱۷ سال آسیا آماده می‌شود.

فدراسیون فوتبال افغانستان در فیس‌بوک نوشت که این تیم برای اشتراک در این مسابقات سه‌شنبه عازم میانمار شد.

افغانستان در گروه G مرحلۀ مقدماتی جام ملت‌های زیر ۱۷ سال آسیا با میانمار، عمان، نیپال و سوریه هم‌گروه است.

قرار است که این رقابت‌ها ۲۲ نومبر در میانمار آغاز شود و تا ۳۰ نومبر ادامه یابد.

این در حالی است که تیم ملی فوتسال زیر ۱۷ سال افغانستان حدود دو هفته پیش در مرحلۀ نهایی بازی‌های آسیایی جوانان ایران را شکست داد و قهرمان این رقابت‌ها شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG