لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۴ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۶:۲۱

خبر ها

ګزارشها ميګويد، اتحاديه اروپا براى پايان دادن به بن بست هستوى ايران همکاريهاى جديد را به اين کشور پيشنهاد کرده است رئيس جمهور امريکا در جواب به سخنان يک مقام ارشد شبکۀ القاعده ګفته است ، امريکا تا پايان ماموريتش در عراق باقى خواهند ماند پنج عسکر ترکيه طى حملۀ شورشيان مظنون کردى کشته شده اند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

نشست اتحادیه اروپا و کشورهای خلیج فارس در ریاض به تعویق افتاد

 نمای عمومی شهر ریاض
نمای عمومی شهر ریاض

اتحادیه اروپا اعلام کرد نشست سران این اتحادیه و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که قرار بود در عربستان سعودی برگزار شود، به دلیل نگرانی‌های امنیتی به تعویق افتاده است.

شورای اروپا روز پنج‌شنبه «۲۳ میزان» گفت که این نشست برای دوم قوس در ریاض پایتخت عربستان سعودی، برنامه‌ریزی شده بود و تاریخ جدید آن بعداً اعلام خواهد شد.

این تصمیم در پی حملات پیاپی حوثی‌های یمن به نقاط مختلف عربستان سعودی، از جمله میدان هوایی بین‌المللی ریاض، گرفته شده‌است.

حوثی‌ها که از حمایت ایران برخوردارند، در هفته‌های اخیر حملات خود به عربستان سعودی را شدت بخشیده‌اند.

قرار بود سران اتحادیه اروپا و شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس، شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت، بحرین و عمان، در این نشست دربارهٔ گسترش همکاری‌های اقتصادی و امنیتی گفت‌وگو کنند.

این نشست در شرایطی برنامه‌ریزی شده بود که جنگ در شرق میانه به اقتصاد کشورهای منطقه آسیب زده و نگرانی‌ها دربارهٔ تأمین انرژی اروپا را افزایش داده‌است.

نیروی بحری ایران: یک نفتکش به‌دلیل عبور از مسیر ممنوعه آتش گرفت

آرشیف، تصویر جنبۀ تزئینی دارد.
آرشیف، تصویر جنبۀ تزئینی دارد.

نیروی بحری ایران می‌گوید که یک نفتکش "متخلف" که قصد عبور از "مسیری ممنوعه" در خلیج عمان را داشته، روز پنج‌شنبه «۲۳ میزان» دچار آتش‌سوزی شده‌است.

بر اساس بیانیۀ نیروی بحری ایران، این نفتکش، فرستنده‌های رادیویی و تجهیزات ردیابی خود را خاموش کرده بوده و قصد عبور از "منطقۀ ممنوعه" را داشته است.

این بیانیه به نام و سایر مشخصات این نفتکش اشاره نکرده و علت بروز حریق در آن را هم اعلام نکرده‌است.

طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر، ایران ده‌ها نفتکش و کشتی تجاری عبوری از تنگۀ هرمز را که به‌گفتۀ مقام‌های نظامی ایران، "در مسیرهای ممنوعه" بوده‌اند، هدف قرار داده‌است.

یوناما: درگیری‌های مرزی در نزدیک به یک سال گذشته جان ۵۱۲ تن را گرفته است

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید که از اول اکتوبر سال گذشته تا پایان سپتمبر سال روان میلادی، در نتیجه درگیری‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان، ۵۱۲ تن کشته و یک‌هزار و ۲۳۶ تن دیگر زخمی شده‌اند.

بر اساس گزارش سه‌ماهه یوناما درباره وضعیت حقوق بشر در افغانستان، از اول جولای تا ۳۰ سپتمبر سال روان در حمله‌های هوایی منسوب به نیروهای پاکستانی در ولایت‌های کنر و هلمند، پکتیکا دست‌کم ۱۳ غیرنظامی کشته و ۱۹ تن دیگر زخمی شده‌اند.

یوناما در این گزارش به چند رویداد در ماه سپتمبر اشاره کرده است که در آن‌ها غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، کشته و زخمی شده‌اند.

این گزارش بخش حقوق بشر این سازمان تهیه کرده و روز پنج‌شنبه، ۲۳ میزان منتشر شده، افزون بر تلفات غیرنظامیان در درگیری‌های مرزی، موضوعاتی چون وضعیت زنان، بازداشت زنان به دلیل حجاب، آزادی گشت و گذار، اشتغال، بازداشت و کشتار نظامیان پیشین و مجازات بدنی را نیز گزارش شده است


نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در نخستین سفرش به کابل در مورد وضعیت حقوق‌بشری گفتگو کرده

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در نخستین سفرش به کابل در دیدار با مقام‌های طالبان نگرانی عمیق خود را از محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان و دختران ابراز کرده و گفته است که این موضوع مانع بزرگی در برابر عادی‌سازی روابط میان دو طرف است.

در اعلامیه اتحادیه اروپا که روز پنج‌شنبه ۲۳ میزان منتشر شده آمده است که توماس فریلیسن نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان همچنان در نشستی با نمایندگان جامعه مدنی زنان افغانستان، از نزدیک در مورد پیامدهای این محدودیت‌ها و مقاومت زنان در برابر آن‌ها معلومات به دست آورده است.

همچنان گفته شده است که او، افزون بر مسائل بشردوستانه، درباره وضعیت امنیتی افغانستان و منطقه نیز گفت‌وگو کرده است.

طالبان در پنج سال گذشته، پس از بازگشت به قدرت، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و تحصیلات عالی زنان را ممنوع کرده و محدودیت‌هایی نیز بر رفت‌وآمد و کار آنان وضع کرده‌اند.

سی‌ان‌ان: امریکا استفاده از «مادر بمب‌ها» را برای حملات احتمالی به ایران بررسی می‌کند

طیاره‌های جنگی امریکایی در نزدیک بحیره سیاه
طیاره‌های جنگی امریکایی در نزدیک بحیره سیاه

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نقل از مقام‌های آگاه امریکایی گزارش داده است که در صورت ازسرگیری حملات به ایران، اردوی امریکا ممکن است از بمب معروف به « مادر همه بمب‌ها » برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های انرژی و تأسیسات هسته‌ای این کشور استفاده کند.

بر اساس این گزارش که روز پنج‌شنبه، ۲۳ میزان، منتشر شده است، استفاده از این بمب یکی از گزینه‌های مطرح در برنامه‌ریزی نظامی امریکا برای حملات احتمالی به ایران است.

با این حال، تصمیم نهایی درباره ازسرگیری حملات باید به دستور دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا گرفته شود.

این بمب که با نام GBU-43/B شناخته می‌شود، یکی از بزرگ‌ترین بمب‌های غیرهسته‌ای اردوی امریکا است و قدرت انفجاری بسیار بالایی دارد.

سی‌ان‌ان نوشته است که استفاده از این سلاح می‌تواند به گسترش قابل‌توجه جنگ منجر شود. با این حال، مقام‌های آگاه از برنامه‌ریزی نظامی به این شبکه گفته‌اند که هنوز درباره میزان اثربخشی این سلاح در دستیابی به اهداف راهبردی واشنگتن تردیدهایی وجود دارد.

خبرگزاری رویترز که گزارش سی‌ان‌ان را بازنشر کرده، تأکید کرده است که نتوانسته این اطلاعات را به‌طور مستقل تأیید کند.

اردوی امریکا در سال ۲۰۱۷ از این بمب علیه مواضع شاخه خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) در ولایت ننگرهار افغانستان استفاده کرده بود.

در نتیجه یک حادثه ترافیکی در شاهراه کابل- قندهار پنج تن کشته شدند

آرشیف
آرشیف

در نتیجه یک حادثه ترافیکی در شاهراه کابل- قندهار پنج تن کشته و ۱۶ تن زخمی شدند.

خبرگزاری باختر، تحت کنترول طالبان، روز پنج‌شنبه، ۲۳ میزان، به نقل از اسدالله جمشید، سخنگوی قوماندانی امنیه کندهار گزارش داده است این حادثه در پی تصادف یک موتر نوع ۵۸۰ با یک موتر باربری در ساحه چکی‌مانده ولسوالی دامان این ولایت رخ داده است.

به گفته جمشید، زخمیان این رویداد برای دریافت خدمات درمانی به شفاخانه منتقل شده‌اند.

تا اکنون علت این حادثه ترافیکی مشخص نشده است.

کمیته حفاظت از خبرنگاران خواستار ازسرگیری نشرات اف‌ام بی‌بی‌سی در افغانستان شد

لوگوی رسانه بی‌بی‌سی
لوگوی رسانه بی‌بی‌سی

کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ) از مقام‌های طالبان خواسته است که نشرات اف‌ام بی‌بی‌سی را در سراسر افغانستان فوراً از سر بگیرند.

این کمیته ناوقت روز چهارشنبه، ۲۲ میزان، در صفحه ایکس خود نوشته است که تعلیق نشرات بی‌بی‌سی به زبان‌های دری، پشتو و انگلیسی، دسترسی مردم افغانستان به اطلاعات مستقل را محدود می‌کند.

در این اعلامیه به نقل از ولی‌الله رحمانی، نماینده این کمیته برای افغانستان و پاکستان، آمده است که او خواستار لغو این تصمیم، توضیح مبنای قانونی آن و پایان دادن به محدودیت‌ها بر رسانه‌های مستقل شده است.

طالبان در ۲۱ میزان تعلیق برنامه‌های سرویس جهانی بی‌بی‌سی از طریق فرستنده‌های اف‌ام در افغانستان را تأیید کردن و علت آن را «تخطی‌های پی‌درپی در حال حاضر» خواند.

بی‌بی‌سی هم روز سه‌شنبه، ۲۱ میزان، اعلام کرد که مقام‌های حکومت طالبان نشرات رادیویی اف‌ام این رسانه را در سراسر افغانستان متوقف کرده‌اند. این رسانه افزود که برای حل این مشکل با مقام‌های حاکم در تماس است.

بی‌بی‌سی یک سازمان رسانه‌ای مستقر در بریتانیا است که در بخش‌های خبر، برنامه‌های مستند، آموزشی و سرگرمی فعالیت می‌کند و محتوای خود را از طریق رادیو، تلویزیون و پلتفرم‌های دیجیتال به زبان‌های مختلف، به شمول دری و پشتو نشر می‌کند.

اپدیت شده

در پی فروریختن سقف یک مکتب در پشاور دستکم ۲۸ نفر کشته شدند

در نتیجه فرو ریختن سقف یک مکتب در منطقه دیر کالونی شهر پیشاور، مرکز ایالت خیبرپشتونخوا پاکستان، دست‌کم ۲۸ تن، شامل ۲۷ دانش‌آموز و یک معلم کشته شدند.

خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه ۲۳ میزان به نقل از عاصم خان یک مقام شفاخانه لیدی ریدینگ پیشاور گزارش داده است که بیش از ۳۰ تن دیگر در این رویداد زخمی شده‌اند و وضعیت شش تن آنان وخیم است.

به گفته بلال احمد فیضی، سخنگوی خدمات امدادرسانی اضطراری در خیبرپشتونخوا، پس از فروریختن سقف، شماری از دانش‌آموزان زیر آوار گیر مانده‌اند. او افزوده است که احتمال دارد هنوز کودکانی زیر آوار باشند.

علت دقیق فروریختن سقف هنوز مشخص نشده است.

دیدار نمایندهٔ سازمان همکاری اسلامی با مقام‌های طالبان و ملل متحد در کابل

دیدار طارق علی بخیت، نماینده ویژه سرمنشی سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان با امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت طالبان
دیدار طارق علی بخیت، نماینده ویژه سرمنشی سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان با امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت طالبان

طارق علی بخیت، نماینده ویژه سرمنشی سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان، در جریان سفر اخیر خود به کابل با مقام‌های طالبان و نماینده‌گان نهادهای بین‌المللی درباره وضعیت بشردوستانه، کمک‌های انسانی، مبارزه با تروریزم، صحت، آموزش و بهبود وضعیت زنده‌گی مردم گفت‌وگو کرده‌است.

سازمان همکاری اسلامی روز چهارشنبه «۲۲ میزان» در صفحه اکس خود اعلام کرد که بخیت در دیدار با سفیران کشورهای عضو این سازمان و رؤسای هیئت‌های دیپلماتیک در کابل، آنان را در جریان نتایج سفرش به افغانستان قرار داده‌است.

به‌گفته این سازمان، او بر هماهنگی و همکاری مشترک کشورهای عضو برای رسیده‌گی به مشکلات بشردوستانه و چالش‌های توسعه‌ای افغانستان تأکید کرده‌است.

کشته شدن یک پولیس و یک قوماندان بسیج در ایران

آرشیف، حمله به پوسته پولیس ایران در بلوچستان
آرشیف، حمله به پوسته پولیس ایران در بلوچستان

یک پولیس و یک قوماندان نیروهای داوطلب زن یا بسیج در ولایت سیستان و بلوچستان ایران کشته شده‌اند.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایرانی، در پی حمله مسلحانه به یک موتر پولیس در ولسوالی مهرستان، محمد علی شهریاری، مأمور پولیس به شدت زخمی شد و پس از انتقال به شفاخانه جان باخت.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، گزارش داده که مهاجمان مسلح روز چهارشنبه «۲۲ میزان» به موتر پولیس حمله کردند.

در پی این حمله، میان دو طرف درگیری رخ داد و مهاجمان مؤفق به فرار شدند.

بر اساس گزارش خبرگزاری حال‌وش، در این حمله سه مأمور دیگر پولیس نیز زخمی شده‌اند، اما مهاجمان بازداشت نشده‌اند.

در ولایت سیستان و بلوچستان، طی چند هفته اخیر درگیری‌ها و حملات میان افراد مسلح و نیروهای پولیس ادامه داشته که در نتیجه آن، شماری از مأموران پولیس کشته شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG