لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۱ جدی ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۱۱

خبر ها

در افغانستان مبارزات براي انتخبات پارلماني رسما شروع شد. تحقيقات در مورد سقوط هليکوپتر اسبانوی در ولايت هرات ادامه دارد. در نتيجه انفجارات در عراق ده ها نفر به هلاکت رسيدند. تخليه اجباری اقامتگاه های يهودیان در تنگناه غزه شروع شده است .

مبارزات يکماهه رسمي براي انتخابات پارلماني افغانستان امروزآغاز شد. سيستم تبليغاتى ګه توسط يک کميسيون مستقل مطبوعات نظارت ميشود، روند مبارزات تبليغاتي کانديدهارا تحت کنترول گرفته و براي هريک کانديد وقت معين در تلوزيون و راديو مهيا ميسازد تا پيامي خودرا به مردم پرسانند. شنونده ګان ګرامي تفصيل اين خبر را در سرويس داخلي اخبار از ستديوي ګابل خواهيد شنيد.

مامورین نظامی، تحقیقات را در مورد سقوط هلیکوپتر اسبانوی که در نتیجه آن 17 عسکر اسپانوی کشته شد، ادامه میدهند. سخنگوی نیروهای بین المللی کمک بصلح در افغانستان گفت این حادثه که روز سه شنبه در هرات رخداد ، احتمالا تصادفی میباشد. اما وزیر دفاع اسپانیه خوزه بونو که قرار است امروز به افغانستان برسد ، میگوید که دراین حادثه نمیتوان آتش دشمن را نیز از احتمال دور گذاشت. او افزود : 081639
"به عقیده ما بهتر است که تمام احتمالات مد نظر باشد. ما باید هم عارضه تخنیکی و هم هجوم بر هلیکوبتر را مد نظر بګیریم "
بعد از این حادثه یک هلیکوبتر دیگر اسبانوی با شدت به زمین نشست که دران ٥ عسکر اسبانوي جراحت خفيف پرداشتند.
همزمان با اين منابع حکومت افغانستان براي آزادى انجنير لبنانى که روز يکشنبه در ولايت زابل ربوده شده بود، تلاش دارند. روز سه شنبۀ يکنفري که خودرا عباللطيف سخنکوي طالبان معرفى نمود، هشدار داد که اګرتا نيمه امروز شرکت ترکي که انجنيړر لبنانى محمد رضا در آن کار ميکند افغانستان را ترک نکند آنها انجنير لبنانى را به هلاکت ميرسانند.

در نتيجه سه انفجار جداګانه موترها در عراق بيش از ٤٠ نفر به هلاکت رسيدند. يک کارمند وزارت امور داخلي عراق ګفت که اين انفجارات ٤٣ کشته و ٧٦ زخمى بجا ګذاشتند و تعداد تلفات شايد بيشتر شود. احمد جابر که شاهد دو حادثه انفجار بود در اين باره گفت : ٠٨١٧١٤
( ما يک انفجار را در ګاراج شنيديم . ما به انجا رفتيم و بسمت سرويسهاي که به کوت ، بصره و اماره ميفرتند دويديم. ما مجروحين را از ايستګاه تخليه نموديم ، در اين حال موتر ديګر درآمدګاه ستيشن سرويس منفجر شد، اين انفجار در وسط موترهاي پوليس رخداد.)
در حادثه ديګر در شمال عراق شش عسکر عراقي در فير دشمن په هلاکت رسيدند.

عساکر اسرائيلي تخليه اجبارى اقامتګاه کليم را از ساکنين يهودي آن آغاز کردند. صدها مامور امنيتي به اين اقامتګاه که بزرګترين محله يهودي نشين در منطقه اشغالي غزه ميباشد داخل شده و ساکنين را با زور اخراج ميکنند. اخراج اجباري بعد از تکميل شدن مهلت تعين شده براي خروج اختياري اين افراد شروع شده است. آريل شارون صدر اعظم اسرائيل ميګويد که تخليه ٢١ اقامتګاه يهوديان در غزه و ٤ اقامتګاه در کرانه غربي رود اردن بعد از ٣٨ سال اشغال ، براي تامين امنيت اسرائيل ضرور ميباشد. بعضي از ساکنين اقامتګاه ها حکومت اسرائيل را به آن متهم ميسازند که سرزمينهاي مقدس يهوديان را به ديګران ميدهند.

در شهرهاي مختلف بنګله ديش از جمله پايتخت آن دکه انفجارهاي خفيف هزمان رخدادند. اين حادثه ها چندين زخمي بجا ګذاشته ولي سبب تلفات جاني نشده اند. طبق ګزارش پوليس بنګله ديش ٦٠ بمبي که در خانه ها ساخته شده بودند ، در مناطق و شهرهاي مختلف همزمان منفجر شدند. تا کنون کدام ګروه مشخصي مسو ليت اين انفجارها را به عهده نګرفته ولي پوليس کشور ميګويد که ګروه منع شده جميعت المجاهدين در بعضي از اين شهرها شبنامه نشر کرده خواستار حکمراني شريعت اسلامي شده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

حکومت طالبان دو هنرمند محلی تیاتر را در هرات برای چند ساعت بازداشت کرد

صحنه‌ای از اجرای هنرمندان تیاتر هرات (تصویر آرشیف)
صحنه‌ای از اجرای هنرمندان تیاتر هرات (تصویر آرشیف)

یک منبع در هرات تأیید می‌کند که ادارۀ امر به معروف و نهی از منکر طالبان در این ولایت دو هنرمند محلی را بازداشت کرده بود.

یک منبع آگاه از موضوع به رادیو آزادی گفت که ادارۀ امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در هرات امروز (پنج‌شنبه) غلام فاروق سرخوش و فیروز ملایکه، دو هنرمند تیاتر این ولایت را برای چند ساعت بازداشت کرد.

این منبع که به دلیل حساسیت موضوع نخواست هویتش فاش شود، می‌گوید که این دو هنرمند به دلیل اعتراض به ممنوعیت نشر تصاویر زنده‌جان بازداشت شده بودند که پس از چند ساعت در بند بودن، آزاد شدند.

حکومت طالبان تا به حال در این باره چیزی نگفته، اما این موضوع را برخی رسانه‌های داخلی هم گزارش کردند.

ادارۀ محلی طالبان چندی پیش به رسانه‌ها و یوتیوبرهای هرات دستور داد که مطابق فرمان هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان انتشار تصاویر زنده‌جان‌ها ممنوع شود.

ادارۀ امر به معروف طالبان به تاریخ ۷ دسمبر نیز ۴ جوان هراتی را به اتهام آنچه که تلاش برای ترویج "فرهنگ بیگانه" عنوان کرده، بازداشت کرده بود.

این جوانان اعضای گروه موسوم به "توماس شلبی" که به گفتۀ خودشان علاقمند به سریال انگلیسی "پیکی بلایندرز" بودند، در شهرک جبرئیل ولایت هرات بازداشت شدند.

حکومت طالبان که متهم به نقض حقوق بشر و آزادی بیان است، در بیش از چهار سال حاکمیت‌اش افراد زیادی را به دلیل انتقاد از سیاست‌ها و قوانین‌شان بازداشت کرده اند.

حکومت طالبان: در پی سرازیر شدن سیلاب‌ها در ۱۱ ولایت ۱۲ تن جان باختند

افغانستان - سرازیر شدن سیلاب (عکس آرشیف)
افغانستان - سرازیر شدن سیلاب (عکس آرشیف)

در پی باران‌های شدید و سرازیر شدن سیلاب‌ها در ۱۱ ولایت، در سه روز گذشته دست‌کم ۱۲ تن جان باخته و ۱۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

اداره ملی مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان امروز در بیانیه‌ای گفت که این تلفات در ولایت‌های کاپیسا، پروان، دایکندی، ارزگان، کندهار، هلمند، بادغیس، فاریاب، بدخشان، هرات و فراه وارد شده است.

در ادامه آمده است که در نتیجه بارندگی‌ها و سیلاب‌ها، ۲۷۴ خانه به‌گونه کامل و نزدیک به یک‌هزار و ۵۶۰ خانه به‌گونه جزئی تخریب شده‌اند.

بارندگی‌ها در سه روز گذشته در افغانستان سبب خسارات مالی نیز شده و گزارش‌هایی از تلف شدن حدود یک‌هزار و ۲۰۰ راس مواشی هم منتشر شده است.

اپدیت شده

کشته و زخمی شدن ده‌ها تن در نتیجۀ آتش‌سوزی در جریان محفل شب سال نو در سوئیس

مقام‌های سوئیس امروز گفتند که حدود ۴۰ نفر در اثر آتش‌سوزی در جریان محفل شب سال نو در شهر تفریحی کران‌ـمونتانا جان باخته و حدود ۱۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

به گفتۀ مقامات، وضعیت بسیاری از زخمی‌ها وخیم است.

این رویداد پس از وقوع انفجار در یک کلوب شبانۀ مزدحم حوالی ساعت یک‌ونیم شب گذشته رخ داد.

هنوز دلیل این حادثه روشن نیست، اما مقامات گفته‌اند، به نظر می‌رسد که به گونۀ تصادفی اتفاق افتاده باشد.

پولیس گفته است که شماری از قربانیان از کشور‌های دیگر استند.

زلنسکی: می‌خواهیم جنگ پایان یابد، اما نه به هر قیمتی

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته است که تلاش‌ها برای دستیابی به یک توافق صلح با روسیه جهت پایان دادن به جنگ ادامه خواهد یافت، اما او تاکید کرد که توافق به هر قیمتی ممکن نیست.

او به مناسبت فرارسیدن سال نو میلادی در یک سخنرانی بیست‌ویک دقیقه‌ای خطاب به ملت گفت که توافق صلح با میانجی‌گری ایالات متحده «۹۰ درصد» تکمیل شده است.

اما زلنسکی هشدار داد که ۱۰ درصد باقی‌مانده دشوار خواهد بود و این بخش «سرنوشت صلح، اوکراین و اروپا» را تعیین خواهد کرد.

رئیس‌جمهور اوکراین همچنان گفت که کشورش خواهان صلح است، اما نه به هر قیمت.

زلنسکی افزود که طرفدار پایان جنگ است، اما نه نابودی اوکراین.

کشته شدن یکی از اعضای نیروهای امنیتی ایران در جریان اعتراض‌ها تایید شد

ایران - اعتراض‌ها در فسا، شهری در ولایت فارس
ایران - اعتراض‌ها در فسا، شهری در ولایت فارس

یکی از اعضای نیروهای امنیتی ایران در جریان اعتراض‌ها کشته شد.

این را تلویزیون دولتی ایران روز پنج‌شنبه به نقل از یک مقام محلی گزارش داد.

این شبکه به نقل از سعید پورعلی، معاون والی لرستان، گفت: «یک عضو ۲۱ ساله بسیج از شهر کوهدشت شب چهارشنبه در حالی که به گفته اش از نظم عمومی دفاع می‌کرد، کشته شد.

پورعلی، مدعی شده که این مرد از سوی آشوب‌گران کشته شده است.

این نخستین بارست که کشته شدن یک فرد در جریان این اعتراض‌ها به‌گونه رسمی تایید می‌شود.

مظاهرۀ مردم در اعتراض به افزایش قیمت دالر در بازار آزاد، امروز پنج‌شنبه وارد پنجمین روزش شد.

این اعتراض‌ها روز یک‌شنبه ابتدا به‌صورت مسالمت‌آمیز از تهران آغاز شد و به چند شهر دیگر گسترش یافت.

بسیج، نیروی داوطلب شبه‌نظامی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که بازوی ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود.

شاهراه سالنگ به‌روی موترهای مسافربری باز شد

افغانستان - شاهراه سالنگ (عکس آرشیف)
افغانستان - شاهراه سالنگ (عکس آرشیف)

شاهراه سالنگ به‌روی موترهای مسافربری باز شد.

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی وزارت فواید عامه حکومت طالبان، در شبکۀ ایکس نوشته است که در نتیجه تلاش‌های مسئولان حفظ و مراقبت، یک خط سرک این شاهراه بازگشایی شده و به موترهای مسافربری که در دو سوی سالنگ متوقف بودند، اجازه داده شده است تا تردد کنند.

حق‌شناس افزوده است که تلاش‌ها برای پاک‌سازی کامل این مسیر ادامه دارد تا راه به‌گونه کامل باز و سپس زمینه عبور و مرور برای همه موترها فراهم شود.

به گفتۀ او، اگر برف‌باری و توفان متوقف شود، این شاهراه فردا به‌طور کامل باز خواهد شد.

شاهراه سالنگ از روز دوشنبه به این‌سو به دلیل برف‌باری شدید و توفان به‌روی ترافیک بسته شده بود.

اعتراضات در ایران روز چهارشنبه هم ادامه داشت

اعتراضات روز چهارشنبه در فسا - ایران
اعتراضات روز چهارشنبه در فسا - ایران

دیروز (چهارشنبه) در ایران چهارمین روز اعتراضات بود.
این دور تازه اعتراضات در واکنش به افزایش بی‌سابقه ارزش دالر در برابر پول ایران در بازار آزاد آغاز شده است.

روز چهارشنبه از ولسوالی فسا در ولایت فارس ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی نشر شده که در آن معترضان در برابر دفتر ولسوال تجمع کرده‌اند.
گفته می‌شود نیروهای امنیتی در این شهر بر ضد معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرده‌اند و در برخی تصاویر دیده می‌شود که معترضان به سوی ساختمان دفتر ولسوال سنگ پرتاب می‌کنند.

همزمان گزارش‌هایی منتشر شده که گویا معترضان بر ساختمان ولسوالی فسا حمله کرده‌اند.

در نتیجه برفباری شاهراه هرات - تورغندی به روی موترهای باربری مسدود شده

آرشیف
آرشیف

شاهراه هرات–تورغونډی روز گذشته (چهارشنبه) به دلیل برفباری و لغزش جاده به روی موترهای باربری و وسایط سنگین بسته شده.
دفتر والی طالبان در هرات گفته که در منطقه «بقرچر» این شاهراه، جاده لغزیده است.

طالبان افزوده‌اند که تنها موترهای مسافربری تیزرفتار می‌توانند با استفاده از زنجیر از این مسیر رفت‌وآمد کنند.
در اعلامیه منتشر شده از رانندگان موترهای باربری و وسایط سنگین خواسته شده که تا اطلاع بعدی از رفت‌وآمد در این مسیر خودداری کنند.

در چند روز اخیر در بسیاری از ولایت‌های افغانستان برف و باران باریده است.
به دلیل این بارش‌ها در برخی مناطق، به‌ویژه در ولایت فراه، سیلاب جاری شده و خسارات جانی و مالی به‌وجود آورده است.

قزاقستان صادرات گندم به افغانستان را افزایش داده

آرشیف
آرشیف

قزاقستان می‌گوید در حدود سه ماه اخیر ۲۶۰ هزار تُن گندم به افغانستان صادر کرده است. مقام‌های قزاقستان روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کردند که از سپتمبر تا ۱۹ دسمبر سال ۲۰۲۵ صادرات گندم این کشور به افغانستان ۳۶،۸ درصد افزایش یافته و از ۱۹۰ هزار تُن به ۲۶۰ هزار تُن رسیده است.
آن‌ها می‌گویند افغانستان همچنان یک مسیر مهم ترانزیتی برای صادرات غله قزاقستان به شمار می‌رود.

در مجموع، قزاقستان در همین مدت ۳،۹ میلیون تُن غله به کشورهای مختلف صادر کرده، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۴ میلادی ۳،۴ میلیون تُن بود.
در حال حاضر، قزاقستان به ۴۵ کشور جهان غله صادر می‌کند.

وزیر زراعت قزاقستان، ایداربیک ساپاروف، گفته است که ظرفیت مجموعی صادرات غله این کشور حدود ۱۳ میلیون تُن می‌باشد.

ترکیب تیم ملی کرکت افغانستان به رهبری راشد خان برای جام جهانی اعلام شد

راشد خان (آرشیف)
راشد خان (آرشیف)

کرکت بورد افغانستان، روز چهارشنبه(۳۱ دسمبر) ترکیب تیم ملی کرکت این کشور را به رهبری راشد خان برای جام جهانی اعلام کرد.

در این تیم، عبدالله احمدزی و اسحق رحیمی چهره‌هایی هستند که تاکنون کمتر در تیم ملی کرکت افغانستان بازی کرده‌اند.

قرار است جام جهانی کرکت بیست آوره از تاریخ هفتم فبروری به میزبانی هند و سریلانکا آغاز شود و به مدت یک ماه ادامه یابد.
در این جام، بیست تیم از سراسر جهان در چهار گروه رقابت می‌کنند و افغانستان با تیم های نیوزیلند، افریقای جنوبی، امارات متحده عربی و کانادا، همگروه است.

در راستای آمادگی برای جام جهانی، تیم کرکت افغانستان پس از تاریخ بیستم جنوری با تیم ویست اندیز سه بازی بیست اووره، برگزار خواهد کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG