لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۷ عقرب ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۱۴

خبر ها

هشت تانکر تيل درنزديکی ولايت قندهارصبح امروز منفجر شدند. حامد کرزۍ ريس جمهور افانستان در گفتګويي با يک روزنامه اسراييلي گفته است بدنبال خروج اسرائيلي ها از غزه وقت آن فرارسيده است تا اسراييل را به رسميت بشناسيم. يک منبع کمک هاي بشري سازمان ملل ميګويد براي کمک و بازسازي زلزله زدگان پاکستان يک دهه وقت و مليارد ها دالر ضرورت است با نزديکتر شدن زمان راه اندازی همه پرسی در باره پيش نويس قانون اساسی درعراق تدابير امنيتی شديد تر شده است.

روزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاروزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد

انسجام دهنده کمک هاۍ بشري سازمان ملل امروز گفت هزاران دالر پول نقدو يک دهه وقت لازم است تا ساحاتي را که در اثر زلزله شديد ويران شده است پازسازيۍ کند
معاون سرمنشۍ ملل متحد پراي کمک هاي بشري جان ايکلند در يک کنفرانس خبرۍ در اسلام آپاد گفتگ صرف تلاش هاي انساني براي نجات زندگۍ مردم زلزله زده ز ژنده نگهداشتن آنها صد ها ميليون دالر پول کار دارد بازسازۍ بدون هيچ ترديدۍ چندين ميليارد هزينه خواهد داشت
برآورد اين عمليات جريان دارد
وي از جامعه پين المللي خواهان کمک هاي بيشتري به زلزله زدگان شد وۍ گفت هنوز از ٢٧٢ مليون دالر تهعد شده جامعه پين المللي تنها ٥٠ مليون فرستادهحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد.

مقامات تدابير امنيتی را در شهر بغداد و ساير نقاط در عراق پيش از همه پرسی در مورد قانون اساسی اين کشور شديد تر ساخته اند.

قرار است همه پرسی برای تصويب پيش نويس قانون اساسی در عراق فردا صورت گيرد.

پوليس و نيروهای مسلح پوسته های امنيتی را در نقاط مختلف عراق ایجاد کرده اند.

سرحدات زمينی عراق مسدود شده اند و میدان هوایی بغداد قرار بود بسته شود.

همچنان قيود شب گردی ازساعت ده شب الی شش صبح از شب گذشته به این سودر عراق نافذ شده است. رفت و آمد موتر های شخصی نيز محدود شده است تا از حملات شورشيان جلوگيری شود.

در همين حال جورج دبلیو بش رييس جمهور ايالات متحده امريکا که در يک کنفرانس تصويری با سربازان امريکايی در عراق صحبت ميکرد گفت.

"من خيلی خرسندم که دولت عراق تلاش هايش را برای داشتن يک قانون اساسی که توجه سنی ها،شعييان و کردها را بخود جلب کند ادامه داده است.
آنان سخت کار کردند تا داری يک قانون اساسی شوند و اکنون مردم عراق آمادگی میگیرند تا يک بار ديگربر سر يک انون اساسی رای بدهند."

اين قانون اساسی برای تصويب شدن به پشتبانی اکثريت رای دهندگان نيازمند است در غر آن به ناکامی روبرو خواهد شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

گفت‌وگوی تلفونی متقی و عراقچی درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان با عباس عراقچی وزیر خارجه ایران
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان با عباس عراقچی وزیر خارجه ایران

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان با عباس عراقچی وزیر خارجه ایران درباره روابط دوجانبه و آخرین تحولات منطقه گفت‌وگو کرده است.

وزارت امور خارجه طالبان امروز سه‌شنبه در بیانیه‌ای در صفحهٔ ایکس خود نوشته که آقای متقی تأکید کرده است ثبات در منطقه و گسترش همکاری‌ها از اولویت‌های افغانستان است.

در این بیانه همچنین آمده که وزیر خارجه ایران در چارچوب تلاش‌های کشورش برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای، بر ادامه گفت‌وگو میان کشورهای منطقه تأکید کرده است

وزارت خارجهٔ ایران نیز در بیانیه‌ای در صفحهٔ ایکس خود دربارهٔ این گفت‌وگوی تلفونی نوشته که آقای عراقچی تأکید کرده ایران آماده است تلاش‌هایش را برای تحکیم صلح و ثبات در منطقه ادامه دهد و بر اهمیت تقویت مشورت‌ها میان کشورهای منطقه برای رسیدن به این هدف تأکید کرده است.

پیش از این، وزارت خارجه پاکستان روز یک‌شنبه تأیید کرده بود که ایران پیشنهاد میانجی‌گری میان افغانستان و پاکستان را برای حل تنش‌ها داده و پاکستان نیز از این پیشنهاد استقبال کرده است.

رئیس‌جمهور اوکراین به ترکیه سفر خواهد کرد

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین
ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید روز چهارشنبه به ترکیه سفر خواهد کرد و تلاش خواهد کرد مذاکرات صلح و تبادل اسیران جنگی با روسیه را دوباره از سر گیرد.

استانبول در آغاز سال جاری میلادی میزبان سه دور گفت‌وگوی مستقیم میان روسیه و اوکراین بود که بدون نتیجه پایان یافت.

مسکو، که پیشنهاد آتش‌بس را رد کرده بود، از آن زمان حملات خود بر شهرهای اوکراین را شدت بخشیده است.

زلنسکی روز سه‌شنبه گفت: «ما برای ازسرگیری مذاکرات آماده می‌شویم و طرح‌های خود را برای رسیدن به یک راه‌حل با شرکایمان در میان خواهیم گذاشت.» او مشخص نکرد که در سفر به ترکیه با کدام مقام‌ها دیدار خواهد کرد.

در ماه‌های می و جولای، دو طرف تنها بر سر تبادل گروگان ها و تحویل اجساد سربازانی که در جنگ کشته شده بودند توافق کردند.

در آخرین تبادل که در اوایل اکتوبر انجام شد، مسکو و کییف هر کدام ۱۸۵ گروگان را با یکدیگر معاوضه کردند.

آتش‌سوزی جنوب قزاقستان؛ ۱۲ تن به‌ شمول ۹ کودک جان باختند

آرشیف
آرشیف

دوازده تن به شمول نُه کودک در یک آتش‌سوزی شب گذشته در یک خانه در جنوب قزاقستان جان باخته‌اند.

منابع خدمات اضطراری گفته اند که سه تن دیگر در حالت بی‌هوشی از ساختمان در حال حریق نجات داده شدند.

این رویداد در روستای الگابس در فاصلۀ حدود صد کیلومتری مرز ازبکستان رخ داده است.

قاسم جومارت توقایف رئیس‌جمهور قزاقستان وعدهٔ کمک به خانواده‌های قربانیان را داده و دستور داده است که علت آتش‌سوزی بررسی شود.


یونیسف: هزاران زلزله‌زده در شمال افغانستان در سرپناه های موقت زندگی می‌کنند

ویرانی به جا مانده از زلزلۀ سوم ماه نومبر در شمال افغانستان
ویرانی به جا مانده از زلزلۀ سوم ماه نومبر در شمال افغانستان

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید که نزدیک به دو هفته پس از زلزلهٔ ۶.۳ ریشتریِ سوم نومبر در شمال افغانستان، اکنون میزان واقعی ویرانی‌ها روشن شده است.

یونیسف در گزارشی گفته است که در مناطق آسیب‌دیده ۸۷۴ خانه کاملاً ویران و ۲۱۵۳ خانه دیگر آسیب‌دیده است.

به گزارش یونیسف، هزاران نفر که با سرمای شدید روبه‌رو اند، در سرپناه‌های موقت و یا خانه های اقارب شان زندگی می‌کنند.

به گفتهٔ یونیسف، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که وضعیت بهداشت در این مناطق به‌سرعت رو به وخامت رفته است.

یونیسف همچنان گفته است که مشکلات روانی در میان کودکان و سرپرستان آنان رو‌ به‌ افزایش است.

نتایج ارزیابی از خسارات این زلزله نشان می‌دهد که در شش ولایت شمالی افغانستان، ۲۶ تن جان باخته، ۱۱۷۲ تن زخمی و ۳۰۲۷ خانواده آسیب‌دیده‌اند.

وزیران خارجه روسیه و ایران به "حل سیاسی" اختلافات بین طالبان و پاکستان تاکید کرده اند

وزیران خارجۀ روسیه و ایران
وزیران خارجۀ روسیه و ایران

وزارت امور خارجهٔ روسیه می‌گوید که سرگی لاوروف، وزیر امور خارجهٔ این کشور، با همتای ایرانی‌اش عباس عراقچی دربارهٔ مسایل منطقه‌ای، به‌ویژه راه‌های حل مشکلات میان افغانستان و پاکستان، گفتگو کرده است.

به گزارش خبرگزاری انترفاکس روسیه، در اعلامیه‌ای که وزارت امور خارجه روز دوشنبه، ۱۷ نومبر منتشر کرده، آمده است که هر دو وزیر در این تماس تلفنی تأکید کرده‌اند که اختلافات سیاسی میان کابل و اسلام‌آباد باید از راه گفتگو حل شود.

وزیر امور خارجهٔ ایران در حالی دربارهٔ تنش‌های به‌وجود آمده میان افغانستان و پاکستان با همتای روسی‌اش صحبت می‌کند که مدتی پیش برای حل مشکلات میان این دو کشور همسایه، پیشنهاد میانجی‌گری داده بود.

وزارت امور خارجهٔ پاکستان نیز از این پیشنهاد ایران استقبال کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجهٔ پاکستان، طاهر حسین اندرابی، روز یکشنبه گفت که پاکستان به پیشنهاد میانجی‌گری ایران «نه» نخواهد گفت و افزود که ایران یک کشور برادر و دوست همسایه است.

بریتانیا از صدور ویزا به اتباع بعضی کشور ها خود داری میکند

قایق پناهجویان در حال سفر بسمت بریتانیا
قایق پناهجویان در حال سفر بسمت بریتانیا

وزارت خارجه بریتانیا هشدار داده است که صدور ویزه به شهروندان بعضی کشورها را ممنوع خواهد کرد.

این وزارت بخاطر عدم همکاری بعضی کشور در بخش اخراج پناهجویان غیر قانونی آنها این هشدار را صادر کرده است.

بخش زیاد این تهدید متوجه کشورهای افریقائی از جمله انگولا، نامیبیا و جمهوری کانگو است.

بریتانیا تا ماه جون سال جاری به بیش از ۸۳۴ هزار نفر به دلايل کار، تحصیل، مسايل بشری و خانوادگی ویزه داده تا قانونی به این کشور سفر کنند. این افراد اکثرا اتباع هند، چین، پاکستان و امریکا میباشند.

برعکس در بین کشورهای که اتباع آنها غیر قانونی به بریتانیا رفته و اکثریت آنها به تهدید اخراج رو به رو اند نام افغانستان در صدر قرار دارد.

از جمله تقریبا ۴۲ نیم هزار پناهجوی که از راه های غیر عادی به بریتانیا رسیده اند افغانها بیشترین رقم را تشکیل میدهند که تعداشان به ۶۶۰۰ نفر میرسد.

حکومت بریتانیا در تلاش ایجاد پالیسی های شدید علیه پناهجویان غیر قانونی است.

انتظار میرود که مهلت برای اقامت دایمی در این کشور به ۲۰ سال بلندبرده شود و اگر در این مدت در کشورهای که پناهجویان از آنها به بریتانیا آمده اند آرامی حکمفرما شود این افراد هم دوباره به وطنشان فرستاده خواهند شد.

بسته بودن راه ها بین پاکستان و افغانستان   ۳۰۰ میلیون دالر به تجار دو کشور  ضرر رسانده

لاری های متوقف شده تجار در گذرگاه های افغانستان و پاکستان
لاری های متوقف شده تجار در گذرگاه های افغانستان و پاکستان

اتاق تجارت و صنعت مشترک افغانستان و پاکستان از حکومت پاکستان خواسته که به زودترین فرصت راه ها را برای انتقال اموال تجارتی باز کند.

این اتاق شب گذشته در یک اعلامیه گفته که هزاران لاری اموال در بنادر و سرای ها متوقف اند که روزانه حد اقل بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ دالر مالیه و مصارف دیگر می پردازند.

در اعلامیه همچنان گفته شده که بسته شدن راه ها و رکود تجارتی برای پاکستان هم زیان بزرگ وارد کرده .

از ۱۲ اکتوبر به این سو که بین قوای سرحدی پاکستان و طالبان در امتداد خط دیورند برخورد صورت گرفت تمام راه های مواصلاتی بین دو کشور بشمول تورخم و سپین بولدک مسدود شدند.

وزیر تجارت حکومت طالبان گفته که در حدود۱۲ هزار کانتینر اموال تجارتی تجار افغان هم اکنون در بندر کراچی و دیگر بنادر پاکستان متوقف میباشند.

نظر به گزارشها دست کم ۳۰۰ میلیون دالر به تجار دو کشور ضرر رسیده است.

شرکت هوایی امارات ۶۵ طیارۀ مسافربری از نوع بوئینگ ۷۷۷-۹ سفارش می‌دهد

شرکت هوایی امارات مستقر در دوبی ۶۵ طیارۀ مسافربری از نوع بوئینگ ۷۷۷-۹ را سفارش می‌دهد.

این تصمیم امروز در مراسم گشایش نمایشگاه هوایی دوبی اعلام شد.

با عملی شدن این برنامه، جایگاه شرکت هوایی امارات به‌عنوان بزرگ‌ترین خریدار طیاره‌های پهن‌پیکر در جهان تثبیت خواهد شد.

شرکت امریکایی بوئینگ با اجرای مطالعهٔ امکان‌سنجی برای مودل بزرگ‌تر بوئینگ موافقت کرده.

شرکت هوایی امارات ارزش این قرارداد را ۳۸ میلیارد دالر گفته.

صدراعظم برکنار شدۀ بنگله‌دیش به اتهام «جنایت علیه بشریت» به اعدام محکوم شد

شیخ حسینه، صدراعظم برکنار شدۀ بنگله‌دیش
شیخ حسینه، صدراعظم برکنار شدۀ بنگله‌دیش

یک محکمه بنگله‌دیش امروز شیخ حسینه، صدراعظم برکنار شدۀ این کشور را به اتهام «جنایت علیه بشریت» به اعدام محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، زمانی که قاضی حکم را صادر کرد، حاضران در محکمه به شادی پرداختند.

حسینۀ ۷۸ ساله، با وصف دستور محکمه مبنی بر بازگشت از هند برای حضور در محاکمه‌اش، از این کار خودداری کرده بود.

این محاکمه دربارهٔ اتهاماتی بود که گفته شده او دستور سرکوب مرگبار قیام به رهبری محصلان را صادر کرده بود؛ قیامی که به برکناری او انجامید.

غلام مرتضی موزوم‌در، قاضی محکمه گفته است که حسینه «در سه مورد» از جمله تحریک، دادن دستور قتل و کوتاهی در جلوگیری از خشونت‌ها، مجرم شناخته شد.

مجازات اعدام در بنگله‌دیش از طریق حلق‌آویز کردن اجرا می‌شود.

دو مدال نقره و برنز برای محسن رضایی و جعفر سلطانی، ورزشکاران افغان در بازی‌های همبستگی اسلامی

محسن رضایی، ورزشکار تیم ملی تکواندو و جعفر سلطانی، ووشوکار
محسن رضایی، ورزشکار تیم ملی تکواندو و جعفر سلطانی، ووشوکار

ورزشکاران افغان از بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی دو مدال نقره و برنز به‌دست آوردند.

محسن رضایی، ورزشکار تیم ملی تکواندو، حریفان عربستان، ازبکستان و آذربایجانی خود را شکست داد و مدال نقره گرفت.

او در رقابت نهایی برای کسب مدال طلا با ورزشکار ایرانی روبه‌رو شد، اما به اساس گزارش‌ها به‌دلیل بیماری نتوانست خوب مبارزه کند و شکست خورد.

جعفر سلطانی در رشتهٔ ووشو حریفانش از عربستان سعودی و یمن را مغلوب کرد و مدال برنز به دست آورد.

پیش از این محمد یوسف جهانگیر، قهرمان موی‌تای افغانستان، از همین رقابت‌ها مدال طلا را کسب کرد.

افغانستان در این دور بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی ۷۰ ورزشکار اعزام کرده است.

نزدیک به ۶۰ کشور در این رقابت‌ها اشتراک کرده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG