لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۱ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۰۶

خبر ها

هشت تانکر تيل درنزديکی ولايت قندهارصبح امروز منفجر شدند. حامد کرزۍ ريس جمهور افانستان در گفتګويي با يک روزنامه اسراييلي گفته است بدنبال خروج اسرائيلي ها از غزه وقت آن فرارسيده است تا اسراييل را به رسميت بشناسيم. يک منبع کمک هاي بشري سازمان ملل ميګويد براي کمک و بازسازي زلزله زدگان پاکستان يک دهه وقت و مليارد ها دالر ضرورت است با نزديکتر شدن زمان راه اندازی همه پرسی در باره پيش نويس قانون اساسی درعراق تدابير امنيتی شديد تر شده است.

روزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاروزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد

انسجام دهنده کمک هاۍ بشري سازمان ملل امروز گفت هزاران دالر پول نقدو يک دهه وقت لازم است تا ساحاتي را که در اثر زلزله شديد ويران شده است پازسازيۍ کند
معاون سرمنشۍ ملل متحد پراي کمک هاي بشري جان ايکلند در يک کنفرانس خبرۍ در اسلام آپاد گفتگ صرف تلاش هاي انساني براي نجات زندگۍ مردم زلزله زده ز ژنده نگهداشتن آنها صد ها ميليون دالر پول کار دارد بازسازۍ بدون هيچ ترديدۍ چندين ميليارد هزينه خواهد داشت
برآورد اين عمليات جريان دارد
وي از جامعه پين المللي خواهان کمک هاي بيشتري به زلزله زدگان شد وۍ گفت هنوز از ٢٧٢ مليون دالر تهعد شده جامعه پين المللي تنها ٥٠ مليون فرستادهحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد.

مقامات تدابير امنيتی را در شهر بغداد و ساير نقاط در عراق پيش از همه پرسی در مورد قانون اساسی اين کشور شديد تر ساخته اند.

قرار است همه پرسی برای تصويب پيش نويس قانون اساسی در عراق فردا صورت گيرد.

پوليس و نيروهای مسلح پوسته های امنيتی را در نقاط مختلف عراق ایجاد کرده اند.

سرحدات زمينی عراق مسدود شده اند و میدان هوایی بغداد قرار بود بسته شود.

همچنان قيود شب گردی ازساعت ده شب الی شش صبح از شب گذشته به این سودر عراق نافذ شده است. رفت و آمد موتر های شخصی نيز محدود شده است تا از حملات شورشيان جلوگيری شود.

در همين حال جورج دبلیو بش رييس جمهور ايالات متحده امريکا که در يک کنفرانس تصويری با سربازان امريکايی در عراق صحبت ميکرد گفت.

"من خيلی خرسندم که دولت عراق تلاش هايش را برای داشتن يک قانون اساسی که توجه سنی ها،شعييان و کردها را بخود جلب کند ادامه داده است.
آنان سخت کار کردند تا داری يک قانون اساسی شوند و اکنون مردم عراق آمادگی میگیرند تا يک بار ديگربر سر يک انون اساسی رای بدهند."

اين قانون اساسی برای تصويب شدن به پشتبانی اکثريت رای دهندگان نيازمند است در غر آن به ناکامی روبرو خواهد شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تیم کریکت هند در سومین بازی یک‌روزه در برابر افغانستان پیروز شد

شوبمن گیل، کاپیتان هند (راست) و حشمت‌الله شاهدی، همتای افغان او، پیش از آغاز اولین مسابقه بین‌المللی یک روزه کریکت بین هند و افغانستان
شوبمن گیل، کاپیتان هند (راست) و حشمت‌الله شاهدی، همتای افغان او، پیش از آغاز اولین مسابقه بین‌المللی یک روزه کریکت بین هند و افغانستان

در ادامۀ بازی‌های یک‌روزه میان‌های تیم‌های کریکت افغانستان و هند، افغانستان بر اساس پیروزی در قرعه، به توب‌اندازی آغاز کرد و در آور چهل‌ و چهارم با از دست دادن تمام بازیکنانش ۲۱۸ دوش برای تیم هند هدف تعیین کرد.

اما تیم هند در آور بیست و هشتم ۲۲۴ دوش بدست آورد و با تفاوت ۹ ویکیت افغانستان را شکست داد.

این سومین دور از مسابقات یک روزه بود که میان افغانستان و هند برگزار شده بود.

در دو دور قبلی نیز هند پیروز این مسابقات شده و قهرمانی‌اش برای این دور مسابقات را قطعی کرده بود.

آتش‌سوزی در هرات: یک نفر جان باخته و میلیون‌ها افغانی خساره وارد شده است

آتش‌سوزی در اسلام‌قلعه در هرات در فبروری ۲۰۲۱
آتش‌سوزی در اسلام‌قلعه در هرات در فبروری ۲۰۲۱

در آتش‌سوزی در یک شهرک صنعتی در هرات یک نفر جان باخته و میلیون‌ها افغانی خساره وارد شده است.

وزارت داخله حکومت طالبان می‌گوید که در نتیجه آتش‌سوزی در یکی از شهرک‌های صنعتی در هرات یک نفر جان باخته و ۲۰ میلیون افغانی زیان مالی وارد شده است.

این آتش‌سوزی بامداد روز شنبه رخ داده، اما علت آن تا هنوز روشن نشده است.

آتش‌سوزی در ساحات تجاری و شهرک‌های صنعتی افغانستان بی‌پیشینه نیست. حدود یک سال پیش در یک آتش‌سوزی گسترده در شهرک صنعتی هرات، میلیون‌ها دالر به تاجران خساره وارد شد.

این آتش‌سوزی که در اواخر ماه حمل پارسال رخ داده بود، به دلیل نبود امکانات آتش‌نشانی بیش از ۲۴ ساعت ادامه داشت.

عفو بین‌الملل خواستار توقف اخراج پناهندگان افغانان شد

گروهی از مهاجرین برگشته از پاکستان (تصویر آرشیف)
گروهی از مهاجرین برگشته از پاکستان (تصویر آرشیف)

سازمان عفو بین‌الملل با نگرانی از اخراج پناهندگان افغان از کشورهای مختلف می‌گوید که آنان به کشوری برگشت داده می‌شوند که با شدیدترین بحران بشری و نقض حقوق بشر در جهان روبه‌رو است.

این سازمان روز شنبه‌ ۳۰ جوزا با نشر اعلامیه‌ای در صفحۀ ایکس خود گفته که میلیون‌ها پناهنده افغان در سراسر جهان اخراج می‌شوند و این شمار با گذشت هر روز در حال افزایش است.

عفو بین‌الملل در این اعلامیه که به مناسبت روز جهانی پناهندگان منتشر کرده، گفته که پناهندگان افغان در کشورهای میزبان با بازداشت‌های خودسرانه و جدایی از خانواده‌ها روبه‌رو هستند.

این سازمان افزوده که اخراج غیرقانونی افغانان باید متوقف شود و افرادی که نیاز به حمایت بین‌المللی دارند، باید طبق قوانین بین‌المللی حقوق بشر مورد حمایت قرار گیرند.

بر اساس آمار ملل متحد، تنها در سال گذشته نزدیک به سه میلیون افغان به گونهٔ داوطلبانه یا اجباری از کشورهای همسایه به افغانستان بازگشته‌اند.

معاون رئیس جمهور امریکا قصد دارد راهی سوئیس شود

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا
جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا

خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در زوریخ مطلع شد که جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، همچنان قصد دارد روز یک‌شنبه به زوریخ سفر کند.

ونس روز شنبه ۳۰ جوزا به فاکس‌نیوز گفته بود که احتمالاً در یکی دو روز عازم سوئیس خواهد شد.

این درحالیست هیئت مذاکراتی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران و با حضور عباس عراقچی، وزیر خارجه این کشور روز شنبه عازم زوریخ شد.

بر اساس گزارش‌های قبلی، استیو ویتکاف، از جمله اعضای هیئت مذاکراتی امریکا نیز راهی سوئیس شده تا به جرد کوشنر و دیگر اعضای هیئت امریکایی بپیوندد.

در پی امضای "تفاهم‌نامه اسلام‌آباد" بین ایران و امریکا، قرار است مذاکرات فنی برای رسیدن به توافق نهایی ذیل مفاد این تفاهم‌نامه با میزبانی سوئیس و با میانجی‌گری قطر از روز یکشنبه ۳۱ جوزا آغاز شود.

انفجار در خیبرپختونخوا هفت کشته بر جا گذاشت

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

در پی یک انفجار شدید در منطقهٔ بنو در ایالت خیبرپختونخوا، دست‌کم هفت نفر جان باختند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، مقام‌ها گفته‌اند که این افراد صبح امروز شنبه ۳۰ جوزا در نتیجهٔ انفجاری کشته شدند که یک موتر شخصی حامل مسافران را با استفاده از یک بمب دست‌ساز هدف قرار داد.

یکی از مقام‌های محلی پولیس گفته سه نفر دیگر نیز به شدت زخمی هستند.

او افزود که نیروهای امنیتی منطقه را محاصره کرده‌اند و تحقیقات دربارهٔ این رویداد را آغاز شده است.

شهباز شریف صدراعظم پاکستان این حمله را محکوم کرده و بار دیگر بر تعهد حکومت برای مبارزه با تروریسم تأکید کرده است.

تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

گاردین: بخش میانی تنگهٔ هرمز همچنان به دلیل وجود ۸۰ ماین دریایی مسدود است

روزنامه گاردین چاپ بریتانیا
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا

روزنامهٔ گاردین چاپ بریتانیا روز جمعه ۲۹ جوزا به نقل از یکی از مقام‌های انجمن بین‌المللی مالکان نفت‌کش‌ها یا انترتانکو  Intertanko گزارش داد که بخش میانی تنگهٔ هرمز همچنان به دلیل وجود حدود ۸۰ ماین دریایی بسته است و کشتی‌ها ناچار اند از مسیرهای شمالی و جنوبی این آبراه عبور کنند.

این تنگهٔ راهبردی اندکی پس از آغاز جنگ علیه ایران از سوی ایالات متحده و اسرائیل، توسط سپاه پاسداران ایران بسته شده بود.

امریکا پس از برقراری آتش‌بس، محاصرهٔ بحری بنادر ایران را عملی کرد، اما پس از امضای تفاهم‌نامه میان دو کشور، اردوی امریکا اعلام کرد که این محاصره را پایان داده است.

شورای عالی امنیت ملی ایران روز پنجشنبه ۲۸ جوزا در بیانیه‌ای وجود ماین‌های دریایی در آب‌های تنگهٔ هرمز را تأیید کرد و گفت که به دلیل شرایط ویژه و برخی تهدیدهای امنیتی کشتی‌ها باید در مسیرها و زمان‌هایی که ایران تعیین می‌کند رفت ‌وآمد کنند تا زمینهٔ گسترش تدریجی تردد فراهم شود.

در این بیانیه آمده که دربارهٔ موضوعات دیگر، از جمله پاکسازی ماین‌ها، بر اساس بند پنجم تفاهم‌نامهٔ ایران و امریکا اقدام خواهد شد.

روزنامهٔ گاردین به نقل از فیل بلچر، رئیس انجمن اینترتانکو، نوشته که حتی اگر آتش‌بس ادامه یابد، بازگشت تنگهٔ هرمز به شرایط عادی پیش از جنگ، به دلیل وجود این ماین‌ها و سایر موانع، به زمان نسبتاً زیادی نیاز خواهد داشت.

اکسیوس: ویتکاف و عراقچی راهی سویس شدند

عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران و استیو ویتکاف فرستادهٔ قصر سفید
عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران و استیو ویتکاف فرستادهٔ قصر سفید

استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ رئیس‌جمهور دونالد ترمپ، و عباس عراقچی وزیر خارجهٔ ایران، راهی سویس شده‌اند.

این سفرها در حالی انجام می‌شود که آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله در لبنان امیدها را برای ازسرگیری گفت‌وگوها میان ایران و ایالات متحده افزایش داده است.

حزب الله که از حمایت ایران برخوردار است، از سوی امریکا و اسرائیل به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می شود، اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لیست سیاه شامل ساخته، نه بخش سیاسی اش را، نمایندگان شاخۀ سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان حضور دارند.

اسرائیل و حزب‌الله روز جمعه ۲۹ جوزا پس از چند روز درگیری‌های شدید، به توافق آتش‌بس دست یافتند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این درگیری‌ها پیش از این باعث لغو سفر جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا به سویس شد و تردیدهایی را دربارهٔ آیندهٔ مذاکرات به وجود آورده بود.

بر اساس گزارش اکسیوس، ویتکاف به سویس سفر کرده تا در آنجا به جرد کوشنر بپیوندد که در حال حاضر در سویس حضور دارد.

همچنین قرار است عباس عراقچی امروز شنبه ۳۰ جوزا به سویس سفر کند.

اکسیوس نوشته که این تحولات نشان می‌دهد هر دو طرف در حال آماده‌سازی زمینه برای آغاز گفت‌وگوهای فنی هستند تا به یک توافق پایدار دست یابند.

رویترز گزارش داده که قصر سفید به پرسش‌ها دربارهٔ سفر ویتکاف پاسخ نداده است.

یک مقام ارشد امریکایی به این خبرگزاری گفته که آتش‌بس لبنان با میانجیگری ایالات متحده و قطر و با همکاری ایران برقرار شده است.

صدراعظم و وزیر اقتصاد قزاقستان وارد کابل شد

هیأتی بلندپایه از قزاقستان به ریاست سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد ملی این کشور، شب گذشته وارد کابل شد.

وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان اعلام کرده است که هدف اصلی این سفر، برگزاری فورم تجارتی و اقتصادی افغانستان-قزاقستان و افتتاح نمایشگاه تولیدات و محصولات قزاقستان در کابل است.

به گفتهٔ این وزارت، گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور، تسهیل داد و ستدهای تجارتی میان بخش‌های خصوصی و تلاش برای بازاریابی کالاهای قزاقستانی در افغانستان نیز از محورهای مهم این سفر به شمار می‌رود.

قزاقستان، با وجود آن‌که حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، در دو سال اخیر روابط اقتصادی و تجارتی خود را با افغانستان تحت حاکمیت طالبان گسترش داده است.

ترمپ: از روی مجبوری وارد مذاکرات نشدیم؛ هیچ پولی به ایران داده نخواهد شد

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده، در ۱۸ جون ۲۰۲۶ برای مراسم اهدای مدال افتخار در اتاق شرقی قصر سفید
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده، در ۱۸ جون ۲۰۲۶ برای مراسم اهدای مدال افتخار در اتاق شرقی قصر سفید

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا روز جمعه ۲۹ جوزا در پیامی در شبکهٔ اجتماعی تروت سوشیال نوشت که ایران از موضع ضعف حاضر به مذاکره با امریکا شده و در جریان این مذاکرات هیچ‌گونه کمک مالی دریافت نخواهد کرد.

ترمپ نوشته است که ما از روی مجبوری وارد گفت‌وگوها نشده ایم و این ایران بود که چنین کرد.

او همچنین دربارهٔ دورهٔ ۶۰ روزهٔ تفاهم‌نامه میان ایران و امریکا گفته است که ایالات متحده روند اجرای این توافق را تا پایان به‌دقت دنبال خواهد کرد.

رئیس‌جمهور امریکا افزوده که هیچ پولی حتی ده سنت هم نه به ایران داده نخواهد شد.

ترمپ در پیام دیگری ادعا کرده که جنگ، ایران را به‌شدت تضعیف کرده است.

او بار دیگر اظهارات پیشین خود مبنی بر این‌که نیروی هوایی، نیروی دریایی، سیستم ‌های دفاع هوایی و شبکهٔ پیشرفتهٔ راداری ایران از بین رفته‌اند را تکرار کرده است.

خبرنگاران بدون مرز: نیمی از خبرنگاران تبعیدی در جهان از افغانستان است

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

سازمان خبرنگاران بدون مرز در گزارش تازهٔ خود، افغانستان را «مرکز جهانی تبعید خبرنگاران» خوانده و گفته که بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، دست‌کم ۶۷۷ خبرنگار افغان به دلیل تهدیدها، بازداشت‌ یا خطر مرگ ناگزیر شده‌اند کشور خود را ترک کنند.

بر اساس این گزارش، این رقم نزدیک به نیمی از مجموع ۱۴۶۸ خبرنگاری را تشکیل می‌دهد که سازمان خبرنگاران بدون مرز در این مدت پس از ترک کشور های‌شان از آنان حمایت کرده است.

در گزارش آمده که این خبرنگاران افغان اکنون در ۲۸ کشور جهان زندگی می‌کنند و افغانستان به بزرگ‌ترین مرکز تبعید خبرنگاران در جهان تبدیل شده است.

بر بنیاد آمار این سازمان، در همین دوره زمانی، ۱۶۰ خبرنگار روسی و ۱۰۱ خبرنگار میانماری نیز از حمایت این نهاد برخوردار شده‌اند.

به گفتهٔ این سازمان، این ارقام نشان می‌دهد که خبرنگاران افغان همچنان به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای خود با تهدیدها و محدودیت‌های جدی روبه‌رو هستند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG