لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۵ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۴:۴۱

خبر ها

هشت تانکر تيل درنزديکی ولايت قندهارصبح امروز منفجر شدند. حامد کرزۍ ريس جمهور افانستان در گفتګويي با يک روزنامه اسراييلي گفته است بدنبال خروج اسرائيلي ها از غزه وقت آن فرارسيده است تا اسراييل را به رسميت بشناسيم. يک منبع کمک هاي بشري سازمان ملل ميګويد براي کمک و بازسازي زلزله زدگان پاکستان يک دهه وقت و مليارد ها دالر ضرورت است با نزديکتر شدن زمان راه اندازی همه پرسی در باره پيش نويس قانون اساسی درعراق تدابير امنيتی شديد تر شده است.

روزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاروزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد

انسجام دهنده کمک هاۍ بشري سازمان ملل امروز گفت هزاران دالر پول نقدو يک دهه وقت لازم است تا ساحاتي را که در اثر زلزله شديد ويران شده است پازسازيۍ کند
معاون سرمنشۍ ملل متحد پراي کمک هاي بشري جان ايکلند در يک کنفرانس خبرۍ در اسلام آپاد گفتگ صرف تلاش هاي انساني براي نجات زندگۍ مردم زلزله زده ز ژنده نگهداشتن آنها صد ها ميليون دالر پول کار دارد بازسازۍ بدون هيچ ترديدۍ چندين ميليارد هزينه خواهد داشت
برآورد اين عمليات جريان دارد
وي از جامعه پين المللي خواهان کمک هاي بيشتري به زلزله زدگان شد وۍ گفت هنوز از ٢٧٢ مليون دالر تهعد شده جامعه پين المللي تنها ٥٠ مليون فرستادهحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد.

مقامات تدابير امنيتی را در شهر بغداد و ساير نقاط در عراق پيش از همه پرسی در مورد قانون اساسی اين کشور شديد تر ساخته اند.

قرار است همه پرسی برای تصويب پيش نويس قانون اساسی در عراق فردا صورت گيرد.

پوليس و نيروهای مسلح پوسته های امنيتی را در نقاط مختلف عراق ایجاد کرده اند.

سرحدات زمينی عراق مسدود شده اند و میدان هوایی بغداد قرار بود بسته شود.

همچنان قيود شب گردی ازساعت ده شب الی شش صبح از شب گذشته به این سودر عراق نافذ شده است. رفت و آمد موتر های شخصی نيز محدود شده است تا از حملات شورشيان جلوگيری شود.

در همين حال جورج دبلیو بش رييس جمهور ايالات متحده امريکا که در يک کنفرانس تصويری با سربازان امريکايی در عراق صحبت ميکرد گفت.

"من خيلی خرسندم که دولت عراق تلاش هايش را برای داشتن يک قانون اساسی که توجه سنی ها،شعييان و کردها را بخود جلب کند ادامه داده است.
آنان سخت کار کردند تا داری يک قانون اساسی شوند و اکنون مردم عراق آمادگی میگیرند تا يک بار ديگربر سر يک انون اساسی رای بدهند."

اين قانون اساسی برای تصويب شدن به پشتبانی اکثريت رای دهندگان نيازمند است در غر آن به ناکامی روبرو خواهد شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

سازمان جهانی غذا: کاهش کمک‌ها وضعیت زنان در افغانستان را وخیم‌تر کرده است

 آرشیف
آرشیف

رئیس سازمان جهانی غذا (WFP) برای افغانستان گفته است که کاهش کمک‌های بین‌المللی به افغانستان، بیشترین و ویرانگرترین تأثیر را بر زنان گذاشته است.

جان علییف در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی، که روز دوشنبه ۲۵ جوزا در صفحه ایکس این سازمان منتشر شده، گفته است: "اهداکنندگان و کمک‌کنندگان افغانستان را ترک کرده‌اند و تأثیر آن به‌طور واقعی بر زنان و کودکان بسیار بیشتر شده است، و این بسیار ویرانگر است، زیرا در سال ۲۰۲۱ جهان وعده همبستگی تزلزل‌ناپذیر با زنان افغان را داده بود، اما امروز در سال ۲۰۲۶ همان زنان می‌پرسند که آن همبستگی اکنون کجاست؟"

به گفته علییف، در خانواده‌های فقیر، اکثر زنان به جای خودشان، کودکان‌شان را در اولویت قرار می‌دهند تا غذا دریافت کنند و به همین دلیل، در کنار کودکان، میزان سوءتغذیه در میان زنان نیز افزایش یافته است.

در همین حال، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) می‌گوید افغانستان با بحران جدی غذایی روبه‌رو است و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری ۲۰۲۶ حدود ۳.۷ میلیون کودک با سوءتغذیه شدید مواجه شوند.

جاپان ۳۵ میلیون دالر برای پروژه‌های انکشافی در افغانستان اختصاص داد

 بیرق جاپان
بیرق جاپان

وزارت اقتصاد حکومت طالبان اعلام کرده است که جاپان در سال جاری میلادی ۳۵ میلیون دالر را به منظور تطبیق پروژه‌های انکشافی در افغانستان کمک می‌کند.

در اعلامیه‌ای که روز یک‌شنبه ۲۴ جوزا در صفحه ایکس این وزارت منتشر شده، آمده است که این موضوع در دیدار کینیچی ماساموتو، سفیر جاپان در افغانستان، با قاری دین محمد حنیف، وزیر اقتصاد طالبان، مطرح شده است.

بر اساس این اعلامیه، سفیر جاپان همچنین گفته است که کشورش ۹.۳ میلیون دالر دیگر نیز برای مبارزه با تغییرات اقلیمی، ساخت بندهای کوچک، مدیریت آب و حل مشکل کمبود آب آشامیدنی شهر کابل کمک خواهد کرد.

این در حالیست که افغانستان با کمبود جدی آب آشامیدنی قرار دارد و به گفته سازمان ملل متحد کابل تا سال ۲۰۳۰ میلادی نخستین پایتختی خواهد بود که آب آن خشک خواهد شد.

به گفته سفیر جاپان، از زمان برگشت طالبان به قدرت در نزدیک به پنج سال گذشته، کشورش در مجموع ۵۶۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه به مردم افغانستان ارائه کرده است.

حکومت طالبان در پنج سال گذشته تنها از سوی روسیه به رسمیت شناخته شده است.

حملات گسترده روسیه بر اوکراین؛ صومعه مهم ارتودوکس در کی‌یف هدف قرار گرفت

در حملات گسترده ناوقت ۲۴ جوزا روسیه بر اوکراین، که در نتیجه آن دست‌کم ۹ تن جان باختند، یک صومعه مهم ارتودوکس در شهر کی‌یف نیز هدف قرار گرفته است.

صومعه «کی‌یف-پچرسک لاورا» که در فهرست میراث فرهنگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شده، در این حملات آسیب دیده است.

مقام‌های اوکراینی گفته‌اند که در نتیجه حملات طیاره‌های بی سرنشین و راکتی روسیه، بخشی از این صومعه آتش گرفته و ۱۳ تن نیز زخمی شده‌اند.

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرده است که روسیه در این حملات گسترده از بیش از ۷۰ راکت و ۶۱۱ پهپاد استفاده کرده است.

بیشتر حملات شهر کی‌یف را هدف قرار داده، اما برخی مناطق در دنیپرو و خارکیف نیز مورد حمله قرار گرفته‌اند.

مقام‌های محلی از کشته شدن چهار تن در کی‌یف و پنج تن دیگر در خارکیف خبر داده‌اند. به گفته آنان، قربانیان در خارکیف از نیروهای امداد و نجات بوده‌اند. همچنین شماری دیگر در این حملات زخمی شده‌اند.

این حملات در حالی انجام شده که یکی از مقام‌های کرملین گفته است دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تأکید کرده که پایان جنگ اوکراین اهمیت زیادی دارد و او آماده است برای دستیابی به صلح همکاری کند.

بهای نفت پس از اعلام توافق ایران و امریکا بیش از ۴ درصد کاهش یافت

آرشیف
آرشیف

پس از اعلام توافق میان ایران و ایالات متحده، بهای نفت در بازارهای جهانی بیش از چهار درصد کاهش یافته است.

بهای هر بشکه نفت خام برنت به ۸۳.۶۰ دالر و بهای هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت به ۸۰ دالر رسیده است. قیمت نفت بلافاصله پس از آغاز درگیری‌ها در شرق میانه تا ۱۱۰ دالر در هر بشکه افزایش یافته بود.

بهای نفت در بازارهای جهانی روز دوشنبه ۲۵ جوزا پس از آن کاهش یافت که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرد بر اساس توافق به‌دست‌آمده با ایران، تنگه هرمز بار دیگر به‌گونه کامل به روی رفت‌وآمد کشتی‌ها باز خواهد شد.

تنگه هرمز که در هفته‌های اخیر تا حد زیادی تحت تأثیر تنش‌ها و محدودیت‌ها قرار گرفته بود، یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال انرژی در جهان به شمار می‌رود و حدود ۲۰ درصد نفت خام جهان از این مسیر عبور می‌کند.

قرار است تنگه هرمز پس از امضای رسمی این توافق در روز جمعه ۲۹ جوزا، دوباره به روی رفت‌وآمد کشتی‌ها بازگشایی شود.

تیم‌های الف کریکت هند و سریلانکا در ادامه مسابقات سه‌جانبه به مصاف هم می‌روند

 آرشیف
آرشیف

در ادامه رقابت‌های سه‌جانبه تیم‌های الف کریکت افغانستان، هند و سریلانکا، امروز دوشنبه ۲۵ جوزا، تیم‌های هند و سریلانکا در برابر هم به میدان می‌روند.

این دیدار، دومین مسابقه میان دو تیم و چهارمین بازی این رقابت‌ها است که به میزبانی سریلانکا برگزار می‌شود.

در این تورنمنت، هر تیم دو بار با دو تیم دیگر رقابت خواهد کرد.

در نخستین دیدار این رقابت‌ها، تیم الف هند موفق شد تیم الف سریلانکا را شکست دهد. تیم الف افغانستان نیز در نخستین مسابقه خود برابر هند به پیروزی رسید، اما در دیدار بعدی در برابر تیم الف سریلانکا شکست خورد.

تیم الف افغانستان، معروف به ابدالیان، در دومین دیدار خود برابر تیم الف هند، روز چهارشنبه به میدان خواهد رفت.

جلوگیری از ورود غیرقانونی بیش از دو تُن دوا از پاکستان به نیمروز

آرشیف
آرشیف

مسئولان گمرک طالبان در ولایت نیمروز می‌گویند که از قاچاق بیش از دو تُن دوا از پاکستان به این ولایت جلوگیری کرده‌اند.

این در حالیست که روابط تجارتی میان افغانستان و پاکستان در ماه‌های اخیر با چالش‌هایی روبه‌رو بوده، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای طالبان نیز پیش‌تر گفته بود که به واردات دوا از پاکستان دیگر اجازه داده نخواهد شد.

ملا عبدالغفار محمود، رئیس گمرکات فرعی طالبان در نیمروز، روز یک‌شنبه ۲۴ جوزا به رسانه‌های داخلی گفت که بیش از دو تُن دوا که در دو موتر نوع تویوتا از پاکستان به افغانستان انتقال داده می‌شد، از سوی مسئولان گمرک کشف و ضبط شده است.

او افزود که در پیوند به این قضیه تاکنون کسی بازداشت نشده است.

پیش از این نیز بارها گزارش‌هایی از کشف و جلوگیری از قاچاق دوا از پاکستان در ولایت‌های نیمروز و هلمند منتشر شده بود.

سویدن نزدیک به ۳ میلیون دالر به صندوق بشردوستانه افغانستان کمک کرد

 بیرق سویدن
بیرق سویدن

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که سویدن ۲۸ میلیون کرون سویدنی، معادل نزدیک به سه میلیون دالر امریکایی، به صندوق بشردوستانه افغانستان کمک کرده است.

اوچا روز یک‌شنبه ۲۴ جوزا با نشر پیامی در شبکه ایکس از این کمک مالی استقبال کرده و گفته است که این حمایت، نهادهای امدادرسان را قادر خواهد ساخت تا به نیازهای فوری بشردوستانه در سراسر افغانستان به‌گونه سریع‌تر پاسخ دهند.

به گفته اوچا، کمک تازه سویدن ظرفیت شرکای بشردوستانه‌ای را که در خط مقدم بحران‌ها فعالیت می‌کنند، تقویت خواهد کرد تا بتوانند به وضعیت‌های اضطراری و رویدادهای پیش‌بینی‌نشده رسیدگی کرده و کمک‌های فوری را به افراد نیازمند برسانند.

این کمک در حالی اعلام می‌شود که افغانستان همچنان با یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشردوستانه جهان روبه‌رو است و میلیون‌ها تن در سراسر کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

بازگشت نزدیک به سه هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان

آرشیف
آرشیف

کمیسیون عالی رسیدگی به امور مهاجران  حکومت طالبان اعلام کرده است که پاکستان روز شنبه ۲۳ جوزا، نزدیک به سه هزار مهاجر افغان را از طریق گذرگاه‌های تورخم و سپین‌بولدک به افغانستان بازگردانده است.

همچنین ایران در همین روز ۱۴۰ مهاجر افغان را از مسیر گذرگاه‌های اسلام‌قلعه و پل ابریشم به کشور بازگردانده است.

پاکستان با وجود نگرانی نهادهای بشردوستانه و مدافعان حقوق مهاجران، به روند اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد قانونی ادامه می‌دهد.

نهادهای بین‌المللی امدادرسان هشدار داده‌اند که افغانستان به دلیل فقر گسترده، بیکاری و کاهش کمک‌های بشردوستانه، توانایی رسیدگی و جذب شمار زیاد عودت کنندگان را ندارد.

به گفته مقام‌های پاکستانی، از ماه سپتمبر سال ۲۰۲۳ تاکنون بیش از یک میلیون و ۱۷۷ هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر نیز هشدار داده‌اند که بسیاری از بازگشت‌کنندگان، به‌ویژه زنان، کودکان، خبرنگاران و کارمندان پیشین جمهوری مخلوع، ممکن است پس از بازگشت با چالش‌های جدی امنیتی، اقتصادی و اجتماعی روبه‌رو شوند.

ترامپ خواستار توقف حملات اسرائیل در خاک لبنان شد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز یکشنبه ۲۴ جوزا، با انتقاد از حمله ساعاتی پیش اسرائیل به حومه جنوبی بیروت تأکید کرد که برای رسیدن به توافق با ایران، اسرائیل دیگر نباید «هیچ نقطه‌ای از لبنان» را هدف قرار دهد.

او با انتشار متنی در شبکه اجتماعی تروت سوشل اعلام کرد: "حمله صبح امروز به بیروت نباید رخ می‌داد، به‌ویژه در چنین روز مهمی که ما تا این حد به دستیابی به یک توافق صلح با ایران نزدیک شده‌ایم."

اردوی اسرائیل گفته است در پاسخ به شلیک‌هایی از سوی حزب‌الله به خاک خود، به اهدافی از این گروه مورد حمایت ایران در حومه جنوبی بیروت، حمله کرد.

ترمپ با اشاره به نزدیک شدن به توافق با ایران گفت که این توافق "صلح را به منطقه، از جمله به لبنان، خواهد آورد و همه طرف‌ها باید از تنش‌زدایی و خویشتنداری پیروی کنند."

پیش از این، محمدباقر قالیباف، مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی در گفت‌وگوهای صلح با امریکا، روز یکشنبه گفت که پس از حمله اسرائیل، به حومه جنوبی بیروت، ادامه مسیر توافق با واشنگتن "ممکن نیست."

او در پیامی در شبکه ایکس نوشت این حمله به گفته او بار دیگر نشان داد که امریکا یا اراده‌ای برای اجرای تعهدات خود ندارد یا توان آن را.

ایران در مذاکرات با امریکا، توقف حملات اسرائیل به مقر اصلی حزب‌الله در جنوب بیروت را یکی از شرط‌های خود تعیین کرده است.

جلسه شورای امنیت ملل متحد برای تمدید ماموریت یوناما

لوگوی یوناما
لوگوی یوناما

شورای امنیت ملل متحد فردا دوشنبه جلسه‌ای را در بارۀ تمدید ماموریت یوناما برگزار می‌کند.

در جلسه شورای امنیت، جورجت گاگنون، سرپرست دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز یافته‌های گزارشش در مورد افغانستان را به اشتراک خواهد گذاشت.

ماموریت یوناما پیش از این خلاف معمول برای سه ماه از ۱۷ مارچ تا ۱۷ جون تمدید شده بود.

پیش از این ماموریت این اداره مهم ملل متحد همه ساله به مدت یک سال تمدید می‌شد، اما در آخرین مورد به دلیل اختلاف در میان اعضای شورای امنیت، این ماموریت تنها برای سه ماه تمدید شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG