لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۰ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۰۰:۵۷

خبر ها

هشت تانکر تيل درنزديکی ولايت قندهارصبح امروز منفجر شدند. حامد کرزۍ ريس جمهور افانستان در گفتګويي با يک روزنامه اسراييلي گفته است بدنبال خروج اسرائيلي ها از غزه وقت آن فرارسيده است تا اسراييل را به رسميت بشناسيم. يک منبع کمک هاي بشري سازمان ملل ميګويد براي کمک و بازسازي زلزله زدگان پاکستان يک دهه وقت و مليارد ها دالر ضرورت است با نزديکتر شدن زمان راه اندازی همه پرسی در باره پيش نويس قانون اساسی درعراق تدابير امنيتی شديد تر شده است.

روزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاروزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد

انسجام دهنده کمک هاۍ بشري سازمان ملل امروز گفت هزاران دالر پول نقدو يک دهه وقت لازم است تا ساحاتي را که در اثر زلزله شديد ويران شده است پازسازيۍ کند
معاون سرمنشۍ ملل متحد پراي کمک هاي بشري جان ايکلند در يک کنفرانس خبرۍ در اسلام آپاد گفتگ صرف تلاش هاي انساني براي نجات زندگۍ مردم زلزله زده ز ژنده نگهداشتن آنها صد ها ميليون دالر پول کار دارد بازسازۍ بدون هيچ ترديدۍ چندين ميليارد هزينه خواهد داشت
برآورد اين عمليات جريان دارد
وي از جامعه پين المللي خواهان کمک هاي بيشتري به زلزله زدگان شد وۍ گفت هنوز از ٢٧٢ مليون دالر تهعد شده جامعه پين المللي تنها ٥٠ مليون فرستادهحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد.

مقامات تدابير امنيتی را در شهر بغداد و ساير نقاط در عراق پيش از همه پرسی در مورد قانون اساسی اين کشور شديد تر ساخته اند.

قرار است همه پرسی برای تصويب پيش نويس قانون اساسی در عراق فردا صورت گيرد.

پوليس و نيروهای مسلح پوسته های امنيتی را در نقاط مختلف عراق ایجاد کرده اند.

سرحدات زمينی عراق مسدود شده اند و میدان هوایی بغداد قرار بود بسته شود.

همچنان قيود شب گردی ازساعت ده شب الی شش صبح از شب گذشته به این سودر عراق نافذ شده است. رفت و آمد موتر های شخصی نيز محدود شده است تا از حملات شورشيان جلوگيری شود.

در همين حال جورج دبلیو بش رييس جمهور ايالات متحده امريکا که در يک کنفرانس تصويری با سربازان امريکايی در عراق صحبت ميکرد گفت.

"من خيلی خرسندم که دولت عراق تلاش هايش را برای داشتن يک قانون اساسی که توجه سنی ها،شعييان و کردها را بخود جلب کند ادامه داده است.
آنان سخت کار کردند تا داری يک قانون اساسی شوند و اکنون مردم عراق آمادگی میگیرند تا يک بار ديگربر سر يک انون اساسی رای بدهند."

اين قانون اساسی برای تصويب شدن به پشتبانی اکثريت رای دهندگان نيازمند است در غر آن به ناکامی روبرو خواهد شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

نگرانی کمیسیون حقوق بشر پاکستان از بازگشت اجباری محصلان دختر به افغانستان

پوهنتون طبی کویته
پوهنتون طبی کویته

کمیسیون حقوق بشر پاکستان از تصمیم مقام‌های این کشور برای اخراج شماری از محصلان افغان از رشته‌های طب و طب دندان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این موضوع تنها یک مسئله آموزشی نیست، بلکه به یک بحران بشری نیز تبدیل شده است.

بر اساس اعلامیه‌ای که روز چهارشنبه، ۱۸ سنبله، منتشر شده، تنها در شهر لاهور حدود ۱۰۰ محصل افغان در رشته‌های طب و طب دندان از این تصمیم متأثر می‌شوند که از میان آنان، حدود ۲۰ تا ۴۰ تن دختر هستند.

این نهاد افزوده که شماری از این محصلان برای دریافت حمایت حقوقی و کمک برای دسترسی به سرپناه امن نیز به این نهاد مراجعه کرده‌اند.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان از حکومت این کشور خواسته است تا اصل «عدم بازگرداندن اجباری» را رعایت کند و پیش از بازگرداندن هر محصل، خطرات احتمالی در افغانستان را به‌صورت جداگانه بررسی کند.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان تأکید کرده است که نگرانی‌های امنیتی و تنش‌های موجود میان اسلام‌آباد و کابل نباید به اخراج یا مجازات جمعی محصلان افغان منجر شود.

این در حالی است که شورای طبی و طب دندان پاکستان روز دوشنبه، ۱۶ سنبله، با صدور دستورالعملی، محصلان افغان را از ادامه تحصیل در پوهنتون‌ها و مؤسسات طبی دولتی و خصوصی این کشور منع کرد.

این شورا گفته است که این تصمیم بر اساس پالیسی ملی پاکستان برای اخراج افغان‌ها از رشته‌های «حساس حرفه‌ای» گرفته شده است. حدود ۸۰۰ محصل افغان در رشته‌های طبی در پاکستان تحصیل می‌کنند.

شورای طبی و طب دندان پاکستان همچنان دستور داده است که ثبت‌نام محصلان افغان برای سال تحصیلی جدید لغو شود و روند اخراج محصلان افغان در حال تحصیل در رشته‌های طبی، ظرف سه روز تکمیل شود.

ترمپ می گوید در صورت پیروزی جمهوری‌خواهان، به هر امریکایی ۵ هزار دالر پرداخت می‌کنیم

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا روز چهارشنبه، ۱۸ سنبله وعده داد که اگر جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای ماه نومبر پیروز شوند، به هر شهروند بزرگسال امریکایی ۵ هزار دالر پرداخت خواهد شد.

ترمپ این سخنان را در نشست حزب جمهوری‌خواه در دالاس مطرح کرد و گفت این پرداخت‌ها «سود سهام ترمپ» نامیده خواهد شد. او درباره منبع تأمین این پول توضیحی نداد؛ در حالی که هزینه چنین طرحی می‌تواند از یک تریلیون دالر فراتر برود.

ترمپ همچنین از هوادارانش خواست در انتخابات میان‌دوره‌ای «وانمود کنند» که او نیز در برگه رأی حضور دارد.

دونالد ترمپ:«فکر می‌کنم جنگ بلافاصله پس از انتخابات پایان خواهد یافت»

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده می‌گوید از نظر او جنگ با ایران «بلافاصله» پس از انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا پایان خواهد یافت.

ترمپ روز چهارشنبه، ۱۸ سنبله، پیش از حرکت به‌سوی شهر دالاس برای اشتراک در اجلاس حزب جمهوری‌خواه، به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم جنگ بلافاصله پس از انتخابات پایان خواهد یافت؛ چون آن‌ها (ایران) دیگر نمی‌توانند دوام بیاورند.»

ترمپ درباره وضعیت ایران افزود: «آن‌ها مستأصل هستند و تلاش می‌کنند بر انتخابات تأثیر بگذارند.»

انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده قرار است در ماه نوامبر (عقرب) برگزار شود.

این در حالی است که روزنامه وال‌استریت ژورنال روز چهارشنبه به نقل از چند مقام حکومت امریکا گزارش داد که مشاوران ارشد قصر سفید، از جمله جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، به‌گونه خصوصی به دونالد ترمپ هشدار داده‌اند که درگیری با ایران ممکن است تا پایان دوره ریاست‌جمهوری او ادامه پیدا کند.

ترمپ این اظهارات را درحالی بیان کرده که ساعاتی پس از آن با هشدار دوباره به حکومت ایران دربارهٔ فعالیت‌ها در کوه کلنگ گزلا گفت که ایالات متحده ممکن است به این تأسیسات مخفی حمله کند.

دونالد ترمپ پیشتر در روز ۱۳ سنبله نیز تهدید کرده بود که ایالات متحده شاید به‌زودی به کوه کلنگ گزلا حمله کند.

شورای پناهندگان ناروی: هزاران خانواده بازگشته در افغانستان بی‌سرپناه‌اند

یان ایگلند، مسئول شورای پناهندگان ناروی
یان ایگلند، مسئول شورای پناهندگان ناروی

یان ایگلند، مسئول شورای پناهندگان ناروی (NRC) می‌گوید هزاران خانواده‌ای که از ایران و پاکستان به افغانستان برگشته‌اند، با نیازهای جدی و حیاتی به سرپناه در زمستان پیشرو روبه‌رو هستند؛ اما بسیاری از این خانواده‌ها هیچ کمک بشردوستانه‌ای دریافت نمی‌کنند.

او روز چهارشنبه، ۱۸ سنبله، در صفحه ایکس خود نوشته است که در سه سال گذشته، حدود ۶ میلیون نفر از ایران و پاکستان مجبور به بازگشت به افغانستان شده‌اند. به گفته او، این افراد اغلب تنها با وسایل اند و دست خالی برگشتند و با مشکلات جدی در زمینه مسکن و یافتن کار برای تأمین نیازهای زندگی‌شان مواجه اند.

آقای ایگلند همچنان تصویری از یک خانواده بازگشته از پاکستان منتشر کرده است که در یک خیمه زندگی می‌کنند.

او می‌گوید که شمار کمی از کشورها هنوز به مردم افغانستان کمک می‌کنند و تنها شماری اندک نیز با مقام‌های افغانستان گفت‌وگو دارند تا برای تأمین حقوق دختران و زنان و دسترسی آنان به آموزش و کار، اقدام کنند.

این در حالی است که کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بازگشت حدود ۶ میلیون مهاجر از ایران و پاکستان به افغانستان در سه سال گذشته را بی‌سابقه خوانده است.

کرزی: تصمیم پاکستان درباره منع تحصیل محصلان افغان در رشته طب لغو شود

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، تصمیم مقام‌های پاکستان برای جلوگیری از ادامه تحصیل محصلان افغان در رشته‌های طبی را «اقدامی تأسف‌بار» خوانده و خواستار لغو آن شده است.

آقای کرزی روز پنج‌شنبه، ۱۹ سنبله، در صفحه ایکس خود نوشته است که آموزش جوانان، فعالیت‌های علمی و همکاری میان نهادهای علمی باید از اختلافات سیاسی میان کشورها جدا نگه داشته شود.

او همچنان از چهره‌های سیاسی و اجتماعی پاکستان که با این تصمیم مخالفت کرده و از حکومت این کشور خواسته‌اند در آن تجدیدنظر کند، قدردانی کرده است.

این درحالی است که شورای طبی و طب دندان پاکستان روز دوشنبه، ۱۶ سنبله، با صدور دستورالعملی، محصلان افغان را از ادامه تحصیل در پوهنتون‌ها و مؤسسات طبی دولتی و خصوصی این کشور منع کرد.

شورای طبی و طب دندان‌ پاکستان گفته است این تصمیم بر اساس پالیسی ملی این کشور برای اخراج افغان‌ها از رشته‌های حساس حرفه‌ای گرفته شده است. حدود ۸۰۰ محصل افغان در رشته‌های طبی در پاکستان تحصیل می‌کنند.

این شورا همچنان دستور داده است که ثبت‌نام محصلان افغان برای سال تحصیلی جدید لغو شود و روند اخراج محصلان افغانِ در حال تحصیل در رشته‌های طبی، ظرف سه روز تکمیل شود.

این تصمیم با واکنش های گسترده به شمول سازمان عفو بین‌الملل نیز مواجه شده است.

هشدار هلو ترست: روند پاک‌سازی مهمات خوشه‌ای در افغانستان با تهدید روبه‌روست

آرشیف، جریان ماین پاکی در افغانستان
آرشیف، جریان ماین پاکی در افغانستان

مؤسسه ماین پاکی «هلو ترست» گفته است که کاهش بودجه‌های بین‌المللی، عملیات پاک‌سازی مهمات مرگبار خوشه‌ای در افغانستان را با تهدید جدی روبه‌رو کرده‌است.

بر اساس گزارش «نظارت بر مهمات خوشه‌ای ۲۰۲۶» که روز سه شنبه ۱۷ سنبله توسط این مؤسسه منتشر شد، افغانستان در کنار هشت کشور دیگر از جمله اوکراین، سوریه و میانمار، در سال ۲۰۲۵ شاهد ثبت قربانیان جدید بوده است.

این گزارش هشدار می‌دهد که قطع و کاهش بودجه‌های جهانی، برنامه‌های پاک‌سازی زمین‌های آلوده را نه‌تنها در افغانستان، بلکه در موریتانیا و سومالیا نیز تا آستانه توقف پیش برده‌است.

استفاده از مهمات خوشه‌ای بر اساس معاهدات بین‌المللی در سال ۲۰۰۸ رسماً ممنوع اعلام شد، اما میراث مرگبار این سلاح‌ها تنها در سال گذشته میلادی جان بیش از یک هزار غیر نظامی را در سراسر جهان گرفته است.

به‌گفته هلو ترست، ۸۷ درصد از مجموع تلفات ثبت شده در سال ۲۰۲۵ را افراد ملکی، به‌ویژه کودکان تشکیل می‌دهند، رقمی‌که تخمین زده می‌شود آمار واقعی آن به مراتب بیشتر باشد.

مهمات خوشه‌ای که از زمین یا هوا فایر می‌شوند، با رهاسازی مجموعه‌ی از بمب‌های کوچک‌تر در مساحت وسیع، خطرات جانبی زیادی بر جا می‌گذارند.

بین ۱۰ تا ۴۰ درصد این مهمات فرعی، یکباره منفجر نمی‌شوند، بلکه در مزارع، جنگلات، سرک‌ها و مکاتب پخش می‌شوند، حتی دهه‌ها بعد زمانی‌‌که روی آنها فشار وارد شود، منفجر می‌شوند.

هشدار دیدبان حقوق بشر؛ زنان و دختران افغان همچنان از حقوق اساسی محروم اند

آرشیف، شماری از طالبان مسلح در اطراف یک زن در یک منطقه مسکونی در ولایت بدخشان افغانستان
آرشیف، شماری از طالبان مسلح در اطراف یک زن در یک منطقه مسکونی در ولایت بدخشان افغانستان

فرشته عباسی، کارشناس دیدبان حقوق بشر برای افغانستان می‌گوید، در بیش از پنج سال پس از به قدرت رسیدن دوبارۀ طالبان در افغانستان، زنان و دختران افغان همچنان به طور سیستماتیک از حقوق اساسی‌شان محروم می‌شوند، درحالی‌که خبر‌نگاران و سایر فعالان با آزار و اذیت مواجه می‌شوند.

فرشته عباسی، این را در پیام ویدیویی که روز چهارشنبه (۱۸ سنبله) در شبکۀ اکس منتشر شد، گفته است.

طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند.

سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتون‌ها منع شدند و کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همۀ مؤسسات و نهادهای غیر دولتی ممنوع شده‌است.

هشدار درباره بحران آب در کابل؛ منابع آب این شهر تا ۲۰۳۰ ممکن است تمام شود

آرشیف، کودکان افغانی‌که برای بدست آوردن آب مصافت‌های طولانی را می‌پیمایند.
آرشیف، کودکان افغانی‌که برای بدست آوردن آب مصافت‌های طولانی را می‌پیمایند.

کمیتۀ بین‌المللی نجات بریتانیا (آی آر سی یو کی) می‌گوید، تا سال ۲۰۳۰ میلادی ممکن کابل نخستین شهر مدرن باشد که آب آن تمام می‌شود.

فلورا الکساندر رئیس این کمیته که بعد از یک هفته اقامت در افغانستان و بازدید از برنامه‌های کمیتۀ بین‌المللی نجات برگشته‌، روز چهارشنبه (۱۸ سنبله) در شبکۀ لینکد‌ن، نوشته که میلیون‌ها تن در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و سیستم صحی این کشور در آستانه فروپاشی قرار دارد.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز در گزارشی در سال ۲۰۲۵ هشدار داده بود که افغانستان با بحران کمبود آب روبه‌رو است و اعلام کرده بود که حدود ۳۳ میلیون تن در این کشور به آب مورد نیاز خود دسترسی ندارند.

تغییرات اقلیمی، مدیریت نادرست منابع آب، دهه‌ها جنگ و کاهش بارنده‌گی از جمله عواملی هستند که منابع آبی افغانستان را با خطر خشک شدن مواجه کرده‌اند.

بریتانیا واردات از شهرک‌های اسرائیلی در کرانۀ غربی را ممنوع کرد

اندی برنهام، صدراعظم بریتانیا
اندی برنهام، صدراعظم بریتانیا

حکومت بریتانیا واردات از شهرک‌های اسرائیلی در کرانۀ غربی را ممنوع اعلام کرد.

بر اساس خبرگزاری رویترز، اندی برنهام، صدراعظم بریتانیا، روز چهارشنبه (۱۸ سنبله) در سخنرانی در پارلمان این کشور از تصمیم حکومتش در زمینۀ ممنوعیت واردات از شهرک‌های اسرائیلی در کرانه غربی دفاع کرده‌است.

این تصمیم حکومت بریتانیا که همراه با وضع تحریم بر شرکت‌ها و افراد مرتبط با شهرک‌ها اعلام شده، بخشی از تلاش‌های مشترک بریتانیا، فرانسه و کانادا برای آوردن فشار بر اسرائیل در زمینه جلوگیری از گسترش شهرک‌سازی است.

اسرائیل در واکنش به این اقدام، دستور بستن قونسلگری بریتانیا در بیت‌المقدس شرقی را صادر نموده و ورود ۱۲ شهروند بریتانیایی را ممنوع اعلام کرد.

انفجار مرگبار در انبار مهمات در سوریه؛ ۴ کشته و ۱۰ تن زخمی شدند

آرشیف، شماری از نیروهای امنیتی سوریه
آرشیف، شماری از نیروهای امنیتی سوریه

مقامات سوریایی می‌گویند که در نتیجۀ انفجار روز چهارشنبه (۱۸ سنبله) در یک مرکز مؤقت جمع‌آوری سلاح و بقایای مهمات جنگی در ولایت ادلب در شمال این کشور، چهار تن کشته و ۱۰ تن دیگر زخمی شدند.

خبرگزاری دولتی "سانا" از قول وزارت دفاع سوریه گفته که این انفجار در نزدیک شهر سرمدا رخ داده‌است.

خبرگزاری رویترز تعداد کشته شده‌گان این رویداد را ۱۴ تن گزارش داده‌است.

سرمدا در شمال ولایت ادلب واقع شده و یکی از مراکز اصلی نفوس و تجارتی این منطقه است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG