لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۲ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۹:۴۷

خبر ها

هشت تانکر تيل درنزديکی ولايت قندهارصبح امروز منفجر شدند. حامد کرزۍ ريس جمهور افانستان در گفتګويي با يک روزنامه اسراييلي گفته است بدنبال خروج اسرائيلي ها از غزه وقت آن فرارسيده است تا اسراييل را به رسميت بشناسيم. يک منبع کمک هاي بشري سازمان ملل ميګويد براي کمک و بازسازي زلزله زدگان پاکستان يک دهه وقت و مليارد ها دالر ضرورت است با نزديکتر شدن زمان راه اندازی همه پرسی در باره پيش نويس قانون اساسی درعراق تدابير امنيتی شديد تر شده است.

روزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاروزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد

انسجام دهنده کمک هاۍ بشري سازمان ملل امروز گفت هزاران دالر پول نقدو يک دهه وقت لازم است تا ساحاتي را که در اثر زلزله شديد ويران شده است پازسازيۍ کند
معاون سرمنشۍ ملل متحد پراي کمک هاي بشري جان ايکلند در يک کنفرانس خبرۍ در اسلام آپاد گفتگ صرف تلاش هاي انساني براي نجات زندگۍ مردم زلزله زده ز ژنده نگهداشتن آنها صد ها ميليون دالر پول کار دارد بازسازۍ بدون هيچ ترديدۍ چندين ميليارد هزينه خواهد داشت
برآورد اين عمليات جريان دارد
وي از جامعه پين المللي خواهان کمک هاي بيشتري به زلزله زدگان شد وۍ گفت هنوز از ٢٧٢ مليون دالر تهعد شده جامعه پين المللي تنها ٥٠ مليون فرستادهحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد.

مقامات تدابير امنيتی را در شهر بغداد و ساير نقاط در عراق پيش از همه پرسی در مورد قانون اساسی اين کشور شديد تر ساخته اند.

قرار است همه پرسی برای تصويب پيش نويس قانون اساسی در عراق فردا صورت گيرد.

پوليس و نيروهای مسلح پوسته های امنيتی را در نقاط مختلف عراق ایجاد کرده اند.

سرحدات زمينی عراق مسدود شده اند و میدان هوایی بغداد قرار بود بسته شود.

همچنان قيود شب گردی ازساعت ده شب الی شش صبح از شب گذشته به این سودر عراق نافذ شده است. رفت و آمد موتر های شخصی نيز محدود شده است تا از حملات شورشيان جلوگيری شود.

در همين حال جورج دبلیو بش رييس جمهور ايالات متحده امريکا که در يک کنفرانس تصويری با سربازان امريکايی در عراق صحبت ميکرد گفت.

"من خيلی خرسندم که دولت عراق تلاش هايش را برای داشتن يک قانون اساسی که توجه سنی ها،شعييان و کردها را بخود جلب کند ادامه داده است.
آنان سخت کار کردند تا داری يک قانون اساسی شوند و اکنون مردم عراق آمادگی میگیرند تا يک بار ديگربر سر يک انون اساسی رای بدهند."

اين قانون اساسی برای تصويب شدن به پشتبانی اکثريت رای دهندگان نيازمند است در غر آن به ناکامی روبرو خواهد شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

کمیته حقوق کودک ملل متحد برخی موارد "اصولنامۀ تفریق زوجین" طالبان را نقض شدید حقوق بشر دانست

یکی از مراسم‌های عروسی دسته‌جمعی در افغانستان (تصویر آرشیف)
یکی از مراسم‌های عروسی دسته‌جمعی در افغانستان (تصویر آرشیف)

کمیته حقوق کودک ملل متحد روز دوشنبه ۱۱ جوزا در اعلامیه‌ای با اشاره به برخی موارد اصولنامۀ تفریق زوجین حکومت طالبان که ازدواج کودکان را درست می‌داند، این موارد را نقض شدید و سیستماتیک قوانین بین‌المللی حقوق بشر دانسته است.

این کمیته می‌افزاید: "ازدواج کودکان نه تنها یک عمل مضر، بلکه نقض اساسی حقوق است."

بر اساس اعلامیۀ کمیته حقوق کودک ملل متحد، ازدواج کودکان به ویژه دختران را در معرض خطرات فزاینده خشونت، استثمار، بارداری زودهنگام و اجباری، محرومیت از تحصیل و آسیب‌های جسمی و روانی طولانی مدت قرار می‌دهد.

اصولنامۀ تفریق زوجین که چند هفته پیش از سوی حکومت طالبان نشر شد، با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شد. از این میان دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفت که این اصولنامه حقوق زنان و دختران افغان را تضعیف می‌کند و تبعیض سیستماتیک را در قانون و عمل بیشتر تثبیت می‌کند.

نشست شورای امنیت ملل متحد برای تمدید ماموریت یوناما

یکی از نشست‌های شورای امنیت ملل متحد (تصویر آرشیف)
یکی از نشست‌های شورای امنیت ملل متحد (تصویر آرشیف)

شورای امنیت ملل متحد تا دو هفتۀ دیگر در بارۀ تمدید ماموریت یوناما جلسه برگزار خواهد کرد.

دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز دوشنبه ۱۱ جوزا اعلام کرده که شورای امنیت ملل متحد به تاریخ ۱۶ جون در بارۀ تمدید ماموریت یوناما نشست برگزار خواهد کرد.

اعضای شورای امنیت ملل متحد در اواخر ماه حوت سال گذشته خلاف معمول ماموریت یوناما را تنها برای سه ماه تمدید کردند.

پیش از این مامویت این ادارۀ مهم ملل متحد در افغانستان برای یک سال تمدید می‌شد.

یوناما همچنان اعلام کرده که شورای امنیت به تاریخ ۸ جون هم در بارۀ افغانستان نشست برگزار خواهد کرد.

اوچا: در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده در افغانستان، ۶۰۰ مادر جان خود را از دست می‌دهد

شماری از مادران با نوزادان‌شان در یکی از شفاخانه‌ها در افغانستان
شماری از مادران با نوزادان‌شان در یکی از شفاخانه‌ها در افغانستان

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) می‌گوید که افغانستان یکی از کشورهایی است که بالاترین میزان مرگ و میر مادران را دارد و در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده، ۶۰۰ مادر جان خود را از دست می‌دهد.

اوچا روز دوشنبه یازدهم جوزا در صفحه ایکس خود نوشت که مراقبت‌های تخصصی و کارکنان صحی زن می‌توانند جان انسان‌ها را نجات دهند، اما محدودیت‌های مشارکت زنان در خدمات صحی، دسترسی مادران و نوزادان به خدمات نجات‌بخش را محدود می‌کند.

طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱، دختران را از آموزش بالاتر از صنف ششم منع کردند و پس از آن هم دختران و زنان را از تحصیلات عالی و نیمه‌عالی از جمله در بخش طب منع کردند.

با وجود فشارهای داخلی و بین‌المللی، هیچ نشانه‌ای از تغییر در سیاست حکومت طالبان به میان نه آمده است.

ترمپ می‌گوید که اسرائیل "به بیروت" نیرو اعزام نمی‌کند

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا

در پی انتشار خبر تماس تیلیفونی دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا با بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، رئیس جمهور امریکا در شبکۀ اجتماعی خود نوشت که نیروهای ارتش اسرائیل به بیروت، پایتخت لبنان نخواهند رفت.

او گفت: "تماس بسیار مفید با بی‌بی نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، داشتم و دیگر نیرویی به بیروت نخواهد رفت، و هر نیرویی هم که در راه بودند بازگردانده می‌شوند."

ترمپ در ادامه نوشت که "از طریق نمایندگان عالی تماسی بسیار خوب با حزب‌الله داشته" و این گروه هم موافقت کرده است که دست از شلیک بردارد.

صبح دوشنبه یازدهم جوزا ویب‌سایت اکسیوس به نقل از منابع خود گزارش داده بود که تلاش جدید امریکا برای آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان "شکست" خورده است.

روند برگشت حجاج به افغانستان آغاز شد

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

وزارت حج و اوقاف حکومت طالبان می‌گوید که پس از ادای مناسک حج، روند برگشت حجاج افغان به کشور آغاز شده است.

این وزارت روز دوشنبه ۱۱ جوزا در صفحهٔ ایکس خود نوشته که در مرحلهٔ نخست این روند، صبح امروز ۳۴۶ حاجی در نخستین پرواز شرکت هوایی کام‌ایر از شهر جدهٔ عربستان سعودی به میدان هوایی بین‌المللی کابل منتقل شدند.

به گفتهٔ این وزارت، تمامی ۳۰ هزار حاجی افغان که به عربستان سعودی رفته بودند، در دو مرحله به چهار زون هوایی کشور شامل کابل، بلخ، قندهار و هرات انتقال داده خواهند شد.

امسال حدود یک و نیم میلیون زائر از سراسر جهان، از جمله افغانستان، در مراسم حج شرکت کردند.

گفته می‌شود که در جریان این مراسم، دمای هوا به سطح بی‌سابقه‌ای در حدود ۵۰ درجهٔ سانتی‌گراد رسیده بود.

شورای پناهندگان ناروی: مهاجران افغان مقیم ایران به کمک‌های اضطراری بیشتری نیاز دارند

 یان ایگلند رئیس شورای پناهندگان ناروی در حال ‌گفت‌وگو با خبرگزاری فرانس پرس (تصویر آرشیف)
یان ایگلند رئیس شورای پناهندگان ناروی در حال ‌گفت‌وگو با خبرگزاری فرانس پرس (تصویر آرشیف)

یان ایگلند رئیس شورای پناهندگان ناروی گفته که بیش از چهار میلیون مهاجر افغان مقیم ایران به کمک‌ها و حمایت‌های فوری بیشتری نیاز دارند.

او روز یکشنبه ۱۰ جوزا در صفحهٔ ایکس خود نوشت که افغان‌های ساکن ایران به کمک‌های بشردوستانه و پشتیبانی گسترده‌تری نیازمند هستند.

وی با اشاره به کودکان افغان و ایرانی نوشته که آنان در نتیجهٔ بمباران‌های شدید اخیر در ایران، با آسیب‌ها و مشکلات جدی روانی روبه‌رو شده‌اند.

به گفتهٔ او، بسیاری از پدران و مادران به وی گفته‌اند که همان درآمد اندکی را که پیش‌تر داشتند، به دلیل جنگ و بحران اقتصادی نیز از دست داده‌اند.

ایران از چندین دهه به این‌سو میزبان میلیون‌ها مهاجر افغان بوده است، اما مشکلات اقتصادی در آن کشور و جنگ‌های اخیر، وضعیت این مهاجران را بیش از پیش دشوار ساخته است.

شورای امنیت ملل متحد دربارهٔ جنگ جاری در لبنان نشست اضطراری برگزار می‌کند

نصب پرچم اسرائیل بر قلعه شقیف در جنوب لبنان
نصب پرچم اسرائیل بر قلعه شقیف در جنوب لبنان

قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز دوشنبه ۱۱ جوزا دربارهٔ جنگ در لبنان یک نشست اضطراری برگزار کند.

این نشست پس از آن برگزار می‌شود که اردوی اسرائیل عملیات جاری خود را در جنوب لبنان گسترش داده و یک قلعهٔ تاریخی مربوط به قرون وسطی را در این منطقه تصرف کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانس‌پرس، منابع دیپلماتیک گفته‌اند که این نشست به درخواست فرانسه برگزار می‌شود.

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرده که هیچ چیزی نمی‌تواند عملیات گستردهٔ نظامی جاری در جنوب لبنان را توجیه کند.

وی همچنین خواستار پایان یافتن جنگ شده است.

بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل تعهد کرده که در لبنان پیشروی بیشتری انجام خواهد داد و عملیات روز یکشنبه را یک تحول چشمگیر در کارزار جاری علیه حزب الله توصیف کرده است.

حزب الله که از حمایت ایران برخوردار است، از سوی اسرائیل و امریکا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می شود، اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لیست سیاه شامل ساخته، نه بخش سیاسی آن را.

نمایندگان شاخۀ سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان حضور دارند.

آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله از ۱۷ اپریل رسماً برقرار شد، اما عملاً رعایت نشده و دو طرف یکدیگر را به نقض آن متهم می‌کنند.

بقایی: در حال حاضر جزئیات موضوع هسته‌ای در گفتگوها با امریکا شامل نیست

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران

وزارت خارجهٔ ایران می‌گوید که در حال حاضر هیچ‌گونه گفتگویی با ایالات متحده دربارهٔ جزئیات برنامهٔ هسته‌ای ایران در جریان نیست.

اسماعیل بقایی سخنگوی این وزارت روز دوشنبه ۱۱ جوزا در یک نشست خبری در تهران گفت که آنها می دانند که چه زمانی اقدام در مورد مسائل هسته‌ای ضروری است و دربارهٔ جزئیات موضوع هسته‌ای هیچ‌گونه گفتگویی صورت نگرفته است.

او همچنان افزود که در حال حاضر اولویت ما پایان دادن به جنگ است.

سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا گفته بخش عمدهٔ توافق احتمالی میان واشنگتن و تهران بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران متمرکز است.

او در شبکهٔ اجتماعی تروت سوشال در پیامی گزارش شبکهٔ سی ان ان را رد کرد؛ گزارشی که ادعا می‌کرد توافق احتمالی میان ترمپ و ایران موضوع هسته‌ای این کشور را در بر نمی‌گیرد.

ترمپ نوشته که این توافق به‌روشنی بیان می‌کند که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و همچنین با جزئیات فراوان و به‌گونه‌ای قاطع به جنبه‌های مختلف موضوع هسته‌ای می‌پردازد.

او همچنان افزوده که بخش بزرگی از این توافق به همین موضوع اختصاص دارد.

امریکا و ایران بار دیگر از حمله بر یکدیگر خبر داده‌اند

در حالی که گفتگوها برای پایان دادن به جنگ میان تهران و واشنگتن با بن‌بست روبه‌رو شده، هر دو طرف روز دوشنبه ۱۱ جوزا اعلام کردند که بار دیگر بر یکدیگر حمله کرده‌اند.

اردوی ایالات متحده اعلام کرد که در پایان هفته حملات دفاع از خود را علیه مراکز رادار و کنترل طیاره‌های بی‌سرنشین در جنوب ایران انجام داده است.

این سومین رویداد از این نوع حملات در بیش از یک هفته گذشته به شمار می‌رود.

اردوی امریکا گفته که این حملات در پاسخ به سرنگونی یک طیارهٔ بی‌سرنشین امریکا انجام شده است.

دقایق بعد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعلام کرد که پایگاه هوایی‌ای را که حمله از آنجا صورت گرفته بود هدف قرار داده است؛ پایگاهی که نیروهای امریکایی از آن استفاده می‌کنند.

خبرگزاری دولتی ایران روز دوشنبه این خبر را منتشر کرد، اما محل این پایگاه را مشخص نساخت.

در همین حال، کویت که میزبان یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های نظامی امریکا است، اعلام کرد که نیروهای دفاع هوایی آن چندین موشک و طیارهٔ بی‌سرنشین را که وارد حریم هوایی این کشور شده بودند، منهدم کرده‌اند.

اعتراض فعالان نسبت به «اصول‌نامه تفریق زوجین» از سوی حکومت طالبان

ناروی - اعتراض ده‌ها فعال
ناروی - اعتراض ده‌ها فعال

ده‌ها تن از فعالان افغان و مدافعان حقوق زنان در برابر پارلمان ناروی در اعتراض به «اصول‌نامه تفریق زوجین» از سوی حکومت طالبان، به روز یک‌شنبه، ۱۰ جوزا تجمع اعتراضی برگزار کردند.

شرکت‌کنندگان در این تجمع، تطبیق این اصول‌نامه را زمینه‌ساز تسهیل ازدواج دختران کم‌سن‌ و نقض آشکار حقوق کودکان دانستند.

فعالان از حکومت ناروی و جامعه جهانی خواستند که برای دفاع از حقوق زنان و دختران افغان اقدامات قاطع و موثر انجام دهند.

صدها تن از فعالان و زنان افغان نیز روز شنبه در شهر برلین تظاهرات کردند و محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی طالبان علیه زنان و دختران را محکوم کردند.

حکومت طالبان از حدود پنج سال به این سو، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرده‌ است.

هرچند طالبان ادعا می‌کنند که حقوق زنان را بر اساس شریعت تامین کرده‌اند، زنان و دختران افغان به گونۀ گسترده از اشتغال و هرگونه فعالیت اجتماعی و سیاسی محروم هستند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG