لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۲ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۱:۳۱

خبر ها

هشت تانکر تيل درنزديکی ولايت قندهارصبح امروز منفجر شدند. حامد کرزۍ ريس جمهور افانستان در گفتګويي با يک روزنامه اسراييلي گفته است بدنبال خروج اسرائيلي ها از غزه وقت آن فرارسيده است تا اسراييل را به رسميت بشناسيم. يک منبع کمک هاي بشري سازمان ملل ميګويد براي کمک و بازسازي زلزله زدگان پاکستان يک دهه وقت و مليارد ها دالر ضرورت است با نزديکتر شدن زمان راه اندازی همه پرسی در باره پيش نويس قانون اساسی درعراق تدابير امنيتی شديد تر شده است.

روزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاروزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد

انسجام دهنده کمک هاۍ بشري سازمان ملل امروز گفت هزاران دالر پول نقدو يک دهه وقت لازم است تا ساحاتي را که در اثر زلزله شديد ويران شده است پازسازيۍ کند
معاون سرمنشۍ ملل متحد پراي کمک هاي بشري جان ايکلند در يک کنفرانس خبرۍ در اسلام آپاد گفتگ صرف تلاش هاي انساني براي نجات زندگۍ مردم زلزله زده ز ژنده نگهداشتن آنها صد ها ميليون دالر پول کار دارد بازسازۍ بدون هيچ ترديدۍ چندين ميليارد هزينه خواهد داشت
برآورد اين عمليات جريان دارد
وي از جامعه پين المللي خواهان کمک هاي بيشتري به زلزله زدگان شد وۍ گفت هنوز از ٢٧٢ مليون دالر تهعد شده جامعه پين المللي تنها ٥٠ مليون فرستادهحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد.

مقامات تدابير امنيتی را در شهر بغداد و ساير نقاط در عراق پيش از همه پرسی در مورد قانون اساسی اين کشور شديد تر ساخته اند.

قرار است همه پرسی برای تصويب پيش نويس قانون اساسی در عراق فردا صورت گيرد.

پوليس و نيروهای مسلح پوسته های امنيتی را در نقاط مختلف عراق ایجاد کرده اند.

سرحدات زمينی عراق مسدود شده اند و میدان هوایی بغداد قرار بود بسته شود.

همچنان قيود شب گردی ازساعت ده شب الی شش صبح از شب گذشته به این سودر عراق نافذ شده است. رفت و آمد موتر های شخصی نيز محدود شده است تا از حملات شورشيان جلوگيری شود.

در همين حال جورج دبلیو بش رييس جمهور ايالات متحده امريکا که در يک کنفرانس تصويری با سربازان امريکايی در عراق صحبت ميکرد گفت.

"من خيلی خرسندم که دولت عراق تلاش هايش را برای داشتن يک قانون اساسی که توجه سنی ها،شعييان و کردها را بخود جلب کند ادامه داده است.
آنان سخت کار کردند تا داری يک قانون اساسی شوند و اکنون مردم عراق آمادگی میگیرند تا يک بار ديگربر سر يک انون اساسی رای بدهند."

اين قانون اساسی برای تصويب شدن به پشتبانی اکثريت رای دهندگان نيازمند است در غر آن به ناکامی روبرو خواهد شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

حامد کرزی: خوشحالم که در افغانستان مانده ام

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان، در گفت‌وگو با یک روزنامه ایتالیایی گفته است که خوشحال است در افغانستان مانده تا برای بهبود وضعیت کشور تلاش کند.

او گفته است که اکنون زمان پشیمانی و آشتی است و تلاش می‌کند مسائل افغانستان را از زاویه «جمهوریت» یا «امارت» نبیند.

آقای کرزی افزوده که خواستش فراهم شدن زمینه زنده‌گی مشترک برای همه افغان‌ها و کار برای خیر و رفاه کشور است.

او درباره محدودیت‌ها بر زنان و دختران گفته است: "آموزش یک موضوع سیاسی نیست. چه انتخابات باشد و چه نباشد، مکاتب باید باز باشند."

کرزی همچنین گفته است که همه مردم افغانستان مخالف آموزش زنان و دختران نیستند و به نقش تاریخی رابعه بلخی، گوهرشاد بیگم، نازو انا و عایشه درانی در عرصه آموزش و ادبیات اشاره کرده‌است.

روزنامه ایتالیایی «کورییره دولا سرا» گزارش داده که کرزی در کابل تحت حاکمیت طالبان عملاً در حصر خانه‌گی به سر می‌برد و این مصاحبه آنلاین از میلان پس از شش ماه انتظار انجام شده‌است.

درگیری بر سر آب زراعتی در تاله‌وبرفک؛ چهار نفر کشته شدند

آرشیف، چهارراهی مرکزی شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان
آرشیف، چهارراهی مرکزی شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان

قومندانی امنیه طالبان در بغلان می‌گوید که در پی درگیری مسلحانه میان دو خانواده بر سر استفاده از آب زراعتی در ولسوالی تاله‌وبرفک، چهار نفر کشته و یک نفر زخمی شده‌اند.

قومندانی امنیه بغلان روز چهارشنبه «۲۱ اسد» در صفحه اکس اعلام کرده که این رویداد در ساحه دیوالک، از مناطق دوردست تاله‌وبرفک، رخ داده‌است.

در این اعلامیه درباره زمان وقوع درگیری جزئیاتی ارائه نشده‌است.

این درحالی‌ست که سازمان ملل متحد پیش‌تر هشدار داده که افغانستان یکی از کشورهای است که از پیامدهای خشک‌سالی دوامدار به‌شدت آسیب دیده است.

کلمبیا در پی زلزله مرگبار سه روز عزای عمومی اعلام کرد

ویرانی‌های به جا مانده از زمین‌لرزه‌ی در غرب کلمبیا
ویرانی‌های به جا مانده از زمین‌لرزه‌ی در غرب کلمبیا

کلمبیا روز چهارشنبه برای قربانیان زمین‌لرزه‌ی که در غرب این کشور ساختمان‌های زیادی را ویران کرده و بیش از ۲۰۰ نفر را کشته است، سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

این زمین‌لرزه با قدرت ۷.۴ درجه، شدیدترین زلزله در کلمبیا در یک قرن گذشته بوده است.

دولت این کشور اعلام کرده که به احترام قربانیان، بیرق‌ها در ساختمان‌های دولتی کلمبیا و سفارتخانه‌های این کشور در سراسر جهان به حالت نیمه‌افراشته درآورده می‌شوند.

عملیات جست‌وجو برای یافتن بازماندگان همچنان ادامه دارد.

مقام‌ها پس از اصلاح آمار از سوی مسئولان محلی در شهر کالی، شمار قربانیان را به ۲۱۶ نفر کاهش داده‌اند.

تصاویر هوایی نشان می‌دهد بخش‌های از شهر کالی به‌شدت ویران شده و توده‌های آوار جای بسیاری از خانه‌ها و ساختمان‌های مسکونی را گرفته است. خودروها نیز زیر دیوارهای فروریخته و قطعات بتنی مدفون شده‌اند.

تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند در دهلی به مصاف هم می‌روند

راشد خان و روهیت شرما، بازیکنان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند
راشد خان و روهیت شرما، بازیکنان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند

افغانستان در ماه سپتمبر میزبان سه بازی بیست‌آوره کرکت در برابر هند خواهد بود، اما این بازی‌ها در استدیوم آرون جیتلی دهلی برگزار می‌شود.

افغانستان در سال‌های اخیر بیشتر بازی‌های خانه‌گی خود را در امارات برگزار کرده‌است.

به دلیل نگرانی‌های امنیتی پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، هنوز بازی‌های بین‌المللی در افغانستان از سر گرفته نشده‌است.

میرویس اشرف، رئیس کرکت بورد افغانستان، هند را مکان مناسبی برای برگزاری این مسابقات دانسته است.

رئیس کرکت بورد هند نیز بر ادامه حمایت از کرکت افغانستان تأکید کرده‌است.

هند و افغانستان آخرین بار در ماه جون برابر هم بازی کردند که هند در بازی تست و سپس در سلسله‌ی بازی‌های یک‌روزه، با نتایج ۳۰۰ دوش و ۳-۰ به پیروزی رسید.

پاکستان کشته‌شدن سه شهروندش در حمله به یک کشتی در بحیرۀ سرخ را تأیید کرد

وزارت امور خارجۀ پاکستان چهارشنبه ۲۱ اسد، اعلام کرد که در پی حمله‌ای بر یک کشتی تجارتی در بحیرۀ سرخ، سه شهروند پاکستانی کشته شده‌اند.

اسحاق دار، وزیر خارجۀ پاکستان، در صفحه ایکس خود نوشته است: "سه شهروند پاکستانی در این رویداد جان باخته و یک تن دیگر زخمی شده است."

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شده است که گارد ساحلی یمن تأیید کرد که در پی حملات حوثی‌ها بر یک کشتی در نزدیکی سواحل این کشور، دست‌کم شش نفر کشته شده‌اند.

وزارت ترانسپورت یمن گفته است که در این رویداد، یک شهروند اندونیزیایی نیز کشته شده است.

به گفتۀ گارد ساحلی یمن، زمانی که تیم‌های نجات به محل رویداد رسیدند، حوثی‌ها بار دیگر حمله کردند که در نتیجه، دو امدادگر از نیروهای مقاومت ملی ضد حوثی‌ها نیز کشته شدند.

گارد ساحلی یمن گفته است که در این رویداد ۱۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

بازداشت دو کارمند یوناما در هرات؛ سازمان ملل خواستار رعایت مصونیت آنان شد

دو کارمند افغان هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما از سوی ادارۀ استخبارات طالبان بازداشت شده‌اند.

یوناما روز سه‌شنبه ۲۰ اسد، به خبرگزاری فرانس‌پرس گفته است که از دو روز به این‌سو اجازه دیدار با این دو کارمند را نداشته است.

یوناما در بیانیه‌ای گفته است: "ما تأیید می‌کنیم که دو کارمند مرد افغان یوناما روز یک‌شنبه، ۱۸ اسد، از سوی مقام‌های ریاست عمومی استخبارات در ولایت هرات در غرب افغانستان بازداشت شده‌اند."

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش های رادیو آزادی تا تهیه این خبر پاسخ نداد.

دفتر انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، خواستار رعایت جایگاه و مصونیت ویژه این کارمندان شده است.

فرحان حق، معاون سخنگوی گوترش، گفته است: "در مورد اتهام‌های واردشده علیه آنان به ما معلومات داده نشده و اجازه نیز نیافته‌ایم که با آنان دیدار کنیم. ما از مقام‌های حاکم می‌خواهیم اطمینان دهند که جایگاه و مصونیت سازمان ملل متحد و مقام‌های این سازمان رعایت می‌شود."

ترمپ: امریکا «کنترول کامل» بر تنگۀ هرمز دارد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، می‌گوید که امریکا «کنترول کامل» بر تنگۀ هرمز دارد.

ترمپ روز سه‌شنبه ۲۰ اسد، به خبرنگاران گفت: «ما تنگۀ هرمز را به‌طور کامل کنترول می‌کنیم. ما بر آن کنترول داریم، تنها ما.»

ترمپ گفت که به ایران اعتماد ندارد و افزود: «من آخرین کسی خواهم بود که به ایران اعتماد کنم. آنان همیشه به من دروغ گفته‌اند.»

در همین حال، تهران ادعا می‌کند که بر این تنگه کنترول دارد و گفته است که با عمان در مورد تعیین مسیر عبور کشتی‌ها به توافق نزدیک شده است.

تنگۀ هرمز یکی از مسیرهای مهم بین‌المللی برای انتقال نفت، گاز و کودهای کیمیاوی به شمار می‌رود. اختلاف‌ها بر سر حق عبور و مرور کشتی‌ها در این تنگه، از عوامل اصلی تنش‌های اخیر میان واشنگتن و تهران دانسته می‌شود.

هشدار اداره هواشناسی از بارندگی‌های شدید و سیلاب‌های ناگهانی در چندین ولایت افغانستان

آرشیف
آرشیف

اداره هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال وقوع بارندگی‌های شدید، رعدوبرق، بادهای شدید همراه با گردوخاک و سیلاب‌های ناگهانی در شماری از ولایت‌های افغانستان هشدار داده است.

در خبرنامه این اداره که در شبکه ایکس منتشر شده، آمده است که چهارشنبه ۲۱ اسد، احتمال بارندگی شدید و جاری‌شدن سیلاب در ولایت‌های نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، لوگر، پکتیا و خوست وجود دارد. میزان بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۳۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

بر اساس این خبرنامه، بارندگی‌های شدید تا روز پنج‌شنبه نیز ادامه خواهد یافت.

این اداره همچنین از احتمال وزش بادهای شدید همراه با گردوخاک در بخش‌هایی از جنوب‌شرق و غرب افغانستان خبر داده است. سرعت این بادها در نقاط مختلف بین ۵۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت پیش‌بینی شده است.

این هشدار در حالی صادر می‌شود که در روزهای اخیر، جاری‌شدن سیلاب در ولایت نورستان و شماری از ولایت‌های همجوار، تلفات جانی و خسارات سنگین مالی برجا گذاشته است.

بر اساس آمار نهادهای سازمان ملل متحد، در پی این سیلاب‌ها دست‌کم ۲۳ نفر جان باخته‌اند.

افغانستان به جام جهانی کرکت ۲۰۲۷ در بخش بازی‌های یک‌روزه (ODI) راه یافت

 اعضای تیم ملی کریکت افغانستان
اعضای تیم ملی کریکت افغانستان

تیم ملی کریکت افغانستان پس از پیروزی در برابر تیم ملی ایرلند، به‌گونهٔ مستقیم به جام جهانی کرکت ۲۰۲۷ در بخش بازی‌های یک‌روزه (ODI) راه یافت.

افغانستان در این رقابت‌ها در کنار تیم‌های استرالیا، قهرمان دورهٔ گذشته، هند، نیوزیلند، پاکستان، سریلانکا، انگلستان، بنگلادیش، افریقای جنوبی و زیمبابوی حضور خواهد داشت.

جام جهانی کرکت یک‌روزهٔ مردان ۲۰۲۷ از ۴ اکتوبر تا ۲۱ نومبر ۲۰۲۷ برگزار می‌شود و مسابقات آن در افریقای جنوبی، زیمبابوی و نامیبیا برگزار خواهد شد.

هانا: ادامه اخراج افغان‌ها می‌تواند نقض حقوق پناهجویان را افزایش دهد

یک سازمان حامی حقوق بشر در ایران موسوم به «هانا» دربارهٔ وضعیت پناهجویان افغان، به‌ویژه زنان و کودکان، در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

هانا می‌گوید یافته‌های این سازمان نشان می‌دهد که روند اخراج پناهجویان افغان از ایران متوقف نشده و همچنان ادامه دارد.

این سازمان سه شنبه ۲۰ اسد گفت، این سیاست در شرایطی اجرا می‌شود که پیامدهای جنگ و تشدید فضای امنیتی در ایران، وضعیت پناه‌جویان افغان را نسبت به گذشته آسیب‌پذیرتر کرده است.

هانا می‌گوید ادامهٔ روند اخراج پناهجویان افغان در شرایط کنونی، نگرانی‌ها دربارهٔ گسترش موارد نقض حقوق آنان را افزایش داده است.

این سازمان به‌ویژه دربارهٔ افراد زیر ۱۸ سال و زنان ابراز نگرانی کرده و می‌گوید وضعیت اقامت والدین نمی‌تواند حقوق مستقل کودکان را از بین ببرد. به گفتهٔ هانا، اگر کودکی سند اقامت نداشته باشد، بدون ارزیابی وضعیت فردی او نباید بازداشت، از خانواده جدا یا اخراج شود.

این سازمان تأکید می‌کند که هر تصمیمی که بر سرنوشت یک کودک تأثیر می‌گذارد، باید با درنظرگرفتن منافع عالی کودک، حفظ وحدت خانواده و حمایت ویژه از کودکان بی‌سرپرست اتخاذ شود.

هانا پیش از این نیز در دو گزارش جداگانه، با اشاره به موارد بازداشت، بدرفتاری، اخراج و جداسازی اعضای خانواده‌های پناهجویان افغان در ایران، دربارهٔ نقض حقوق آنان در این کشور هشدار داده بود.

وزارت داخلهٔ ایران روز دوشنبه اعلام کرد که روند شناسایی و اخراج پناهجویان افغان فاقد مجوز همچنان ادامه دارد و از ماه حمل ۱۴۰۴ تاکنون، در چارچوب این روند، حدود دو میلیون افغان از ایران اخراج شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG