لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۸ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۱۰:۳۷

خبر ها

هشت تانکر تيل درنزديکی ولايت قندهارصبح امروز منفجر شدند. حامد کرزۍ ريس جمهور افانستان در گفتګويي با يک روزنامه اسراييلي گفته است بدنبال خروج اسرائيلي ها از غزه وقت آن فرارسيده است تا اسراييل را به رسميت بشناسيم. يک منبع کمک هاي بشري سازمان ملل ميګويد براي کمک و بازسازي زلزله زدگان پاکستان يک دهه وقت و مليارد ها دالر ضرورت است با نزديکتر شدن زمان راه اندازی همه پرسی در باره پيش نويس قانون اساسی درعراق تدابير امنيتی شديد تر شده است.

روزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاروزنامه يدعودهرونوت يک روزنامه معتپر اسراييلي در مصاحپه پا حامد کرزي از قول او مينوسد: هر دو کشور روابط دپلوماتيک را زمانۍ برقرار خواهند کرد که دولت مستقل فلسظ؛طين ايجاد شود کرزۍ په خپرنگار اين روزنامه گفت هردو ملت فلسطين و اسراييل حق زندکي صلح آميز را دارند
افغانستان تا حال با اسراييل روابط رسمۍ نداشت و از آخرين کشور هاي اسلامي است که در پاره پيت المقدس سخن ميگويد

هشت تانکر تيل درخارج از پايگاه نيروهای ايتلاف درنزديکی قندهارصبح امروز منفجر گرديد. جنرال محمد سروريک صاحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد

انسجام دهنده کمک هاۍ بشري سازمان ملل امروز گفت هزاران دالر پول نقدو يک دهه وقت لازم است تا ساحاتي را که در اثر زلزله شديد ويران شده است پازسازيۍ کند
معاون سرمنشۍ ملل متحد پراي کمک هاي بشري جان ايکلند در يک کنفرانس خبرۍ در اسلام آپاد گفتگ صرف تلاش هاي انساني براي نجات زندگۍ مردم زلزله زده ز ژنده نگهداشتن آنها صد ها ميليون دالر پول کار دارد بازسازۍ بدون هيچ ترديدۍ چندين ميليارد هزينه خواهد داشت
برآورد اين عمليات جريان دارد
وي از جامعه پين المللي خواهان کمک هاي بيشتري به زلزله زدگان شد وۍ گفت هنوز از ٢٧٢ مليون دالر تهعد شده جامعه پين المللي تنها ٥٠ مليون فرستادهحب منصب اردوی ملی گفته است گمان میرود اين انفجار در نتيجه موجوديت بم صورت گرفته باشد.

مقامات تدابير امنيتی را در شهر بغداد و ساير نقاط در عراق پيش از همه پرسی در مورد قانون اساسی اين کشور شديد تر ساخته اند.

قرار است همه پرسی برای تصويب پيش نويس قانون اساسی در عراق فردا صورت گيرد.

پوليس و نيروهای مسلح پوسته های امنيتی را در نقاط مختلف عراق ایجاد کرده اند.

سرحدات زمينی عراق مسدود شده اند و میدان هوایی بغداد قرار بود بسته شود.

همچنان قيود شب گردی ازساعت ده شب الی شش صبح از شب گذشته به این سودر عراق نافذ شده است. رفت و آمد موتر های شخصی نيز محدود شده است تا از حملات شورشيان جلوگيری شود.

در همين حال جورج دبلیو بش رييس جمهور ايالات متحده امريکا که در يک کنفرانس تصويری با سربازان امريکايی در عراق صحبت ميکرد گفت.

"من خيلی خرسندم که دولت عراق تلاش هايش را برای داشتن يک قانون اساسی که توجه سنی ها،شعييان و کردها را بخود جلب کند ادامه داده است.
آنان سخت کار کردند تا داری يک قانون اساسی شوند و اکنون مردم عراق آمادگی میگیرند تا يک بار ديگربر سر يک انون اساسی رای بدهند."

اين قانون اساسی برای تصويب شدن به پشتبانی اکثريت رای دهندگان نيازمند است در غر آن به ناکامی روبرو خواهد شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

کارشناسان ملل متحد: پاکستان اخراج افغان‌های در معرض خطر را متوقف کند

آرشیف، روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان
آرشیف، روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان

گروه کارشناسان ملل متحد روز جمعه «۲۷ سنبله» در اعلامیه‌ی از پاکستان خواسته اند پیش از اخراج شهروندان افغان، افرادی را که در معرض آزار و اذیت، شکنجه و سایر نقض‌های جدی حقوق بشر قرار خواهند گرفت، شناسایی و از آنان حمایت کند.

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان در صفحۀ اکس خود نوشته که با این کارشناسان هم‌نظر است.

بنت گفته که بیشتر نگران زنان و دختران، کودکان بدون سرپرست، مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران، قاضیان، سارنوالان، نیروهای امنیتی سابق و سایر افرادی است که ممکن است پس از بازگشت با خطرات جدی روبه‌رو شوند.

حکومت پاکستان به تازه‌گی در این باره چیزی نگفته، اما وزارت داخله پاکستان پیش از این گفته بود که تمام اتباع خارجی فاقد اسناد معتبر را از این کشور اخراج می‌کند.

کارشناسان ملل متحد همچنین نسبت به تصمیم پاکستان برای اخراج دانشجویان افغان از مؤسسات طبی از جمله طب دندان هشدار داده و گفته است این اقدام دست‌کم ۱۰۰ دانشجوی افغان، از جمله شماری از دانشجویان دختر را متأثر می‌کند.

این درحالی‌ست که شورای طبی و طب دندان پاکستان به تاریخ ۱۶ سنبله دستور داد که بر اساس پالیسی‌های حکومت پاکستان، محصلان افغان در رشته‌های طبی از این کشور اخراج شوند، اما به تازه‌گی محکمه عالی لاهور در پاکستان روز جمعه «۲۷ سنبله» دستور اخراج بیش از ۱۰۰ محصل افغان رشته‌های طبی از پوهنتون‌های این کشور را تا زمان برگزاری جلسه بعدی تعلیق کرده‌است.

ملل متحد: پاکستان در ۲۰۲۶ بیش از ۸۰ هزار مهاجر افغان را بازداشت کرده‌است

آرشیف، شماری از مهاجرین افغان بازداشت شده از سوی پولیس پاکستان
آرشیف، شماری از مهاجرین افغان بازداشت شده از سوی پولیس پاکستان

ملل متحد می‌گوید که پاکستان در سال جاری میلادی بیش از ۸۰ هزار مهاجر افغان را بازداشت و اخراج کرده‌است.

ادارۀ بین‌المللی مهاجرت (آی او ام) و کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان روز جمعه «۲۷ سنبله» در یک گزارش مشترک اعلام کردند که از اول جنوری تا ۱۲ سپتمبر ۲۰۲۶ بیش از ۸۰ هزار مهاجر افغان در مناطق مختلف پاکستان بازداشت و پس از آن به افغانستان اخراج شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در این مدت در مجموع بیش از ۷۸۷ هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشتند.

این درحالی‌ست که مهاجرین بازگشته به افغانستان همواره از مشکلات مختلف از جمله عدم دسترسی به سرپناه، فرصت‌های کاری و خدمات عامه شکایت دارند.

اخیراً دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) در گزارشی گفت که بازگشت کننده‌گان با آینده‌ی نامعلوم روبه‌رو هستند و افزایش شمار آنان فشار بیشتری بر جوامع میزبان وارد کرده‌است.

دو فعال حقوق بشر در پاکستان چند ساعت پس از آزادی دوباره بازداشت شدند

ایمان زینب مزاری حاضر، وکیل مدافع و فعال برجستۀ حقوق بشر و همسرش، هادی علی چته
ایمان زینب مزاری حاضر، وکیل مدافع و فعال برجستۀ حقوق بشر و همسرش، هادی علی چته

یک فعال برجستۀ حقوق بشر در پاکستان و همسرش چند ساعت پس از رهایی از زندان دوباره بازداشت شدند.

ایمان زینب مزاری حاضر، وکیل مدافع و فعال برجستۀ حقوق بشر و همسرش، هادی علی چته که او نیز وکیل مدافع است، از منتقدان صریح حکومت و اردوی پاکستان به شمار می‌روند.

سازمان عفو بین‌الملل روز جمعه «۲۷ سنبله» با نشر اعلامیه‌ی گفته که این زوج روز پنج‌شنبه و چند ساعت پس از آن دوباره بازداشت شدند که با قید ضمانت از سوی ستره محکمه آزاد شده بودند.

عفو بین‌الملل می‌گوید که این فعالان حقوق بشر به اتهام شرکت در یک "گردهمایی مسالمت‌آمیز" دوباره بازداشت شدند.

معاون بخش آسیایی عفو بین‌الملل گفته است: "پرونده آنان بار دیگر نشان می‌دهد که مقام‌ها تا چه اندازه مایل اند از نظام قضایی به‌عنوان ابزاری علیه صداهای منتقد استفاده کنند."

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، بازداشت دوباره این دو فعال با واکنش‌های برخی خبرنگاران و فعالان حقوق بشر در پاکستان روبه‌رو شده‌است.

پیش از این محکمه‌ی در پاکستان، ایمان زینب مزاری و همسرش را به ۱۰ سال تا ۱۷ سال زندان محکوم کرده بود.

حمله کوسه‌ماهی در استرالیا؛ یک مرد هنگام آب‌بازی جان باخت

آرشیف
آرشیف

پولیس استرالیا اعلام کرده که یک مرد روز جمعه «۲۷ سنبله» در پی حمله کوسه‌ماهی هنگام آب‌بازی در نزدیکی ساحل سورنتو در شهر پِرت، ایالت استرالیای غربی جان باخت.

این پنجمین مورد مرگ‌ومیر ناشی از حمله کوسه‌ماهی در استرالیا در سال جاری است.

سخنگوی پولیس استرالیای غربی گفته است که این مرد هنگام آب‌بازی در امتداد ساحل مورد حمله کوسه‌ماهی قرار گرفت و در نتیجه این حمله جان باخت.

مقام‌های محلی ساحل‌های این منطقه را تا اطلاع بعدی بستند.

این دومین حمله کوسه‌ماهی در استرالیای غربی در همین هفته است.

پیش از این، یک مرد در ساحل گلنفیلد در شمال پرت، در پی حمله کوسه بخشی از پایش را از دست داده بود.

اپدیت شده

معاون کمیشنر کوهات: تلفات انفجار دستکم به ۲۰ نفر و شمار زخمی‌ها به ۷۸ نفر رسید

آمبولانس‌ها نزدیک محل انفجار
آمبولانس‌ها نزدیک محل انفجار

پس از انفجار مرگبار در شهر کوهات امروز، در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، نوید احمد، معاون کمیشنر کوهات می گوید که شمار کشته‌شدگان به دست‌کم ۲۰ نفر و شمار زخمی‌ها به ۷۸ نفر رسیده است.

معاون کمیشنر کوهات، به خبرنگار رادیو آزادی گفته است که بیشتر کشته‌شدگان نیروهای پولیس هستند. او همچنین تأیید کرده است که پس از انفجار، میان نیروهای پولیس و مهاجمان مسلح درگیری رخ داده است.

از سوی هم یک مقام ارشد پولیس خیبرپختونخوا به خبرگزاری فرانسه گفته است که در این حمله ۱۶ نفر، از جمله پنج نیروی پولیس کشته شده‌اند.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند این انفجار در نزدیکی یک مسجد و در مرکز پولیس زمانی رخ داد که نمازگزاران نماز جمعه را به پایان رسانده بودند.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع امنیتی گزارش داده‌اند که دست‌کم شش مهاجم نیز کشته شده‌اند.

او افزوده است که در آغاز، یک مهاجم انتحاری دیوار مرکز پولیس را منفجر کرده و پس از آن، مهاجمان دیگر وارد ساختمان شده‌اند. در نتیجه انفجار، بخش بزرگی از ساختمان مرکز آموزشی پولیس فروریخته است.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است؛ اما منطقه خیبرپختونخوا در سال‌های اخیر شاهد حملات گروه تحریک طالبان پاکستان بوده است.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان، ضمن ابراز تأسف از تلفات، برای زخمی‌ها آرزوی بهبودی کرده است.

پاکستان افزایش حملات در خیبرپختونخوا و بلوچستان را به فعالیت گروه‌های مسلح مرتبط با افغانستان نسبت می‌دهد؛ اما حکومت طالبان این اتهام‌ها را رد می‌کند. این اختلاف‌ها در سال‌های اخیر به افزایش تنش و درگیری میان دو کشور منجر شده است.


انفجار در نزدیکی مسجد و مرکز پولیس در کوهات؛ ده‌ها نفر کشته و زخمی شدند

آرشیف
آرشیف

مقام‌های پاکستانی می‌گویند در پی انفجار روز جمعه ۲۷ سنبله در نزدیکی یک مسجد و یک مرکز پولیس در شهر کوهات، در ایالت خیبرپختونخوا، ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.

خبرنگار محلی رادیو آزادی در پاکستان گفته است که این انفجار زمانی رخ داد که مردم پس از ادای نماز جمعه از مسجد بیرون می‌شدند. به گفته او، پس از انفجار صدای فیر مرمی نیز شنیده شده است.

آمار تلفات و خسارات در حال تغییر است.

رئیس پولیس خیبرپختونخوا به خبرگزاری فرانسه گفته است که تحقیقات درباره علت انفجار آغاز شده است.

تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است؛ اما منطقه خیبرپختونخوا در سال‌های اخیر شاهد حملات گروه تحریک طالبان پاکستان بوده است.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان، ضمن ابراز تأسف از تلفات، مبارزه با گروه‌های مسلح را برای تأمین امنیت این کشور ضروری دانسته است.

این در حالی است که به‌تازگی ابراهیم کالین، رئیس سازمان استخبارات ملی ترکیه، پس از سفر به افغانستان وارد پاکستان شده و با شماری از مقام‌های ارشد این کشور درباره امنیت منطقه‌ای و همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگو کرده است.

محکمه عالی لاهور اخراج محصلان افغان رشته‌های طبی را تا جلسه بعدی تعلیق کرد

محصلان افغان در پاکستان
محصلان افغان در پاکستان

محکمه عالی لاهور در پاکستان روز جمعه، ۲۷ سنبله، دستور اخراج بیش از صد محصل افغان رشته‌های طبی از پوهنتون های این کشور را تا زمان برگزاری جلسه بعدی تعلیق کرده است.

بر اساس حکم محکمه که خبرگزاری فرانسه به آن دست یافته، قاضی خالد اسحاق دستور توقف اخراج این محصلان را تمدید کرده است؛ اما تاریخ جلسه بعدی مشخص نشده است.

این محصلان پس از آن با خطر اخراج روبه‌رو شدند که شورای طبی و طب دندان پاکستان به تاریخ ۱۶ سنبله دستور داد که بر اساس پالیسی‌های حکومت پاکستان، محصلان افغان در رشته‌های طبی از این کشور اخراج شوند و ثبت‌نام محصلان جدید نیز لغو شود.

محکمه عالی بلوچستان پیش از این درخواست ادامه تحصیل شماری از محصلان افغان در رشته‌های طبی را رد کرده بود.

شماری از نهادهای حقوق بشری نیز خواستار لغو دستور شورای طبی پاکستان شده‌اند و گفته‌اند که این تصمیم می‌تواند به‌ویژه بر محصلان زن افغان تأثیر بگذارد؛ زنانی که در افغانستان از تحصیل محروم‌اند.

سازمان ملل: بیش از ۵۲۲ هزار افغان امسال از ایران به افغانستان بازگشته‌اند

کمپ مهاجران در افغانستان
کمپ مهاجران در افغانستان

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که از آغاز سال ۲۰۲۶ تا ۱۲ سپتامبر، بیش از ۵۲۲ هزار افغان از ایران به افغانستان بازگشته‌اند که حدود ۴۴۰ هزار نفر آنان به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

بر اساس این گزارش که جمعه ۲۷ سنبله نشر شده شمار افغان‌های اخراج‌شده از ایران ۸۴ درصد مجموع افغان‌های بازگشته به افغانستان را تشکیل می‌دهد.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌گوید بازگشت شمار زیادی از افغان‌ها، فشار بیشتری بر خدمات اساسی، مسکن و معیشت مردم در افغانستان وارد می‌کند و خطر بی‌ثباتی و مهاجرت دوباره را افزایش می‌دهد.

این نهاد همچنین گفته است که ۸۶ درصد از افرادی که در سال جاری به افغانستان بازگشته‌اند، هیچ‌گونه اسناد رسمی ندارند.

این درحالی است که ایران و پاکستان اخراج مهاجران افغان بدون اسناد قانونی را از این اخراج شدت بخشیده است.

یک مهاجر افغان در جرمنی به اتهام تلاش برای آتش‌زدن کنیسه بازداشت شد

پولیس جرمنی
پولیس جرمنی

پولیس جرمنی اعلام کرده که روز پنجشنبه۲۶ سنبله یک شهروند ۳۷ ساله افغانستان را که مظنون به تلاش برای آتش‌زدن یک کنیسه، عبادتگاه یهودیان، در شهر ووپرتال در غرب این کشور است، بازداشت کرد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی پولیس گزارش داده است که مظنون تلاش کرده بود ورودی فرعی کنیسه را آتش بزند، اما اعضای کنیسه توانستند آتش را به‌سرعت خاموش کنند.

پولیس گفته است که مظنون پیش از این اقدام، مایع قابل حریق را روی زینه‌های ورودی کنیسه ریخته بود. در این رویداد کسی زخمی نشده و خسارات واردشده نیز اندک گزارش شده است.

به گفته پولیس، مظنون که پیش از این نیز برای پولیس شناخته‌شده بود، بلافاصله پس از رویداد در نزدیکی کنیسه بازداشت شد. تحقیقات ابتدایی نشان می‌دهد که او احتمالاً به‌تنهایی اقدام کرده است.

یوزف شوستر، رئیس شورای مرکزی یهودیان جرمنی، این حمله را محکوم کرده و گفته است که این رویداد نشان‌دهنده «عادی‌شدن تدریجی نفرت از یهودیان» در این کشور است.

امریکا ۴۸ فروند جت جنگی اف-۳۵ به عربستان سعودی می‌فروشد

آرشیف
آرشیف

وزارت خارجه امریکا فروش احتمالی ۴۸ فروند جت جنگی اف-۳۵ به عربستان سعودی را تأیید کرده است. ارزش این معامله حدود ۲۴.۳ میلیارد دالر برآورد شده است.

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۲۶ سنبله گزارش داده است که این معامله، علاوه بر طیاره ها، شامل ۴۹ دستگاه موتور، تجهیزات ارتباطی، پرزه‌جات و سایر تجهیزات پشتیبانی نیز می‌شود.

با این حال، تصمیم نهایی در مورد این معامله هنوز گرفته نشده و باید به تصویب کانگرس امریکا برسد. در صورت تأیید این معامله، عربستان سعودی پس از اسرائیل، دومین کشور در شرق‌میانه خواهد بود که جت‌های جنگی اف-۳۵ در اختیار دارد.

ریاض می‌گوید که این طیاره‌های پیشرفته توانایی‌های دفاعی این کشور را تقویت خواهد کرد.

اسرائیل حدود یک دهه است که طیاره‌های اف-۳۵ در اختیار دارد و از آن‌ها در جنگ‌ها استفاده می‌کند

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG