لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۵ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۱۰:۲۶

خبر ها

No title

يک منپع نيرو هاي بين آلمللي کمک به امنيت ( آيسف ) و همچنان سخنگوي وزارت داحله ضمن تاييد اين خپر په خپرنگار راديوي آزادي گفته اند قواي آيسف په ساحه يي سقوط طياره در ٣٠ کيلومتري شمال کاپل در گلدره رفته و اطراف ساحه سقوط را زير کنترول گرفته اند
خپرنگار راديوي آزادي از قول اين مناپع ميگويد طياره پارپري روسي پوده و ده سرنشين داشته است
در باره تلفات احتمالي و چزييات موضوع تاهنوز تفصيلي داده نشده است

مجلس سناي امريکا از رييس اداره استخپاراتي امريکا سي آي اي خواسته است که راپوري درين باره ارائه کند که آيا سي آي اي زندان هاي مخفي در کشور هاي ديگر جهآن دارد و يا نه
در راي گيري ديشپ در سناي آمريکا تصويپ شد که رييس سي آي اي په دو کميته امور استخباراتي کانگرس راپور مخفي تهيه کند
پراي عملي شدن اين تصويپ مراحل ديگر قانوني نيز پايد طي شود

فلسطيني ها امروز مراسم نخستين سالگرد وفات ياسرعرفات رهير ساپق شانرا بجا مي اورند. عرفات هنوز هم پراي فلسطيني ها سمپولي پراي مبارزه شان پخاطر آزادي و داشتن يک دولت مستقل پنداشته ميشود
قرار است محمود عباس جانشين عرفات ساعاتي پعد در گردهمايي يي به اين مناسپت در رام اله مرکز اداره مستقل فلسطيني ها بيانيه يي ايراد کند
حزپ پر سر اقتدار الفتح که عرفات انرا ٤٠ سال پيش تاسيس کرده پود گردهمايي ديگري را فردا در غزه پر پا خواهد ساخت
عرفات پس از ٤٠ سال رهبري فلسطيني ها سال گذشته در همين روز وفات يافت

اردني ها امروز بمناسبت مرگ قربانيان حملات انتحاري روز چهارشنبي ماتم گرفته اند
مراسم فاتحه خواني ٥٧ قرباني اين حملات در مساجد در سراسر کشور پرگزار شده است و قرار است مظاهراتي در اواخر امروز در عمان مرکز اردن برپا شود
سرمنشي ملل متحد کوفي عنان نيز قرار است امروز وارد اردن شود
عپداله پادشاه اردن ميگويد کشورش از همراهي با مبارزه جهاني در پراپر تروريزم دست نخواهد کشيد
پادشاه اردن ديشپ يپه مناسبت اين حملات در تلويزيون دولتي آنکشور پيانيه ايراد کرد وي گفت
ما په همه اطمينان ميدهيم که که ما اين مجرمين و آنهايي را که در عقب شان قرار دارند را دنبال خواهيم کرد و ما انها را در هرکجايي که پاشند پيدا خواهيم کرد انان را از لانه هاي شان شپيرون کشيده و په چنگ عدالت خواهيم سپرد
ديشپ شوراي امنيت ملل متحد حملات ديروزي پر اردن را نکوهش کرد
شاخه القاعده پرعپري مليشه اردني الاصل مذاپ الذرقاوي مسووليت اين حملات را که همزمان در سه هوتل عمان صورت گرفت پعهده گرفته است

از نارامي هاي پيشتري ديشپ در گوشه هاي فرانسه گزارش داده شده است
پوليس ميگويد در نقاط مختلف فرانسه در حدود ٤٠٠ موتر به اتش کشيده شده و ١٧٠ تن درين ارتپاط دستگير شده اند
ديروز ژاک شيراک رييس جمهور فرانسه گفت کشورش پايد درس هايي از نارامي هاي دو هفته گذشته فرا پگيرد . او گفت فرانسه در بخش هاي فقير نشين شهري پا دشواري هاي انکار ناپذيري روپرو است
١١١٠٤٩
ريشه ما از هرکجايي که باشد ما همه فرزندان اين جمهوريت ايم و ما همه ميتواينم حقوق مساوي را پراي خود توقع داشته باشيم البته مکلفيت هاي مساوي را نيز بپذيريم . هرکسي حق دارد که مورد احترام بوده و امکانات مساوي پرايش مهيا پاشد

بيش از ٤٠ تن ديروز در نتيجه حملات مختلف در عراق به هلاکت رسيدند
در خونين ترين اين حملات يک بمگذار انتحاري خود را دو داخل يک رستوران در پغداد منفجر ساخت
پوليس ميگويد در نتيجه اين انفچار ٣٥ تن شامل افراد پوليس و اشخاص ملکي پقتل رسيدند
القاعده مسووليت اين حمله را پدوش گرفته است
در يک حمله ديگر موتري در نزديک دسته اي از مردان در پيرون اداره جذب عساکر جديد در شمال تکريت منفجر گرديد ز درين حمله ٨ تن کشته و ١٣ نفر زخمي شدند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

اوچا: بازگشت کننده‌گان افغان از پاکستان در شرایط دشواری زنده‌گی می‌کنند

آرشیف، محل بودوباش شماری از بازگشت کننده‌گان افغان از پاکستان
آرشیف، محل بودوباش شماری از بازگشت کننده‌گان افغان از پاکستان

دفتر هماهنگی امور بشردوستانهٔ سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید افرادی‌که به تازه‌گی از پاکستان به افغانستان بازگشته اند، در شرایط دشواری زنده‌گی می‌کنند و نهادهای کمک‌رسان باید از برنامه‌های حمایت کنند که بر کمک‌رسانی به این افراد تمرکز دارند.

امی مارتین، رئیس دفتر اوچا، روز سه‌شنبه در صفحهٔ اکس خود ویدیویی از دیدارش با شماری از بازگشت کننده‌گان در منطقهٔ دامان، مربوط به ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار، منتشر کرده و گفته که این بازگشت کننده‌گان با گذشت حدود شش ماه، هنوز هم در وضعیت دشواری به‌سر می‌برند.

به‌گفتهٔ او، این افراد زمین برای ساختن خانه ندارند، اسناد لازم برای ثبت‌نام کودکان‌شان در مکاتب را در اختیار نداشته و به فرصت‌های کاری نیز دسترسی ندارند.

او از نهادهای کمک‌رسان و کشورهای کمک کننده خواسته که با نزدیک شدن فصل زمستان، در ماه‌های باقی‌مانده، کمک‌های بیشتری برای تأمین نیازهای اولیهٔ این افراد آسیب‌پذیر ارائه کنند.

اوچا روز دوشنبه اعلام کرده بود که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، بیش از نیم میلیون نفر از طریق گذرگاه تورخم از پاکستان وارد افغانستان شده‌اند که ۴۰ درصد آنان در ولایت ننگرهار جابه‌جا شده‌اند.

ادارهٔ احصائیه و معلومات طالبان: بیش از ۹۰ درصد جاده‌های افغانستان خامه است

آرشیف، یکی از جاده‌های خامه ولایت ارزگان افغانستان
آرشیف، یکی از جاده‌های خامه ولایت ارزگان افغانستان

ادارهٔ ملی احصائیه و معلومات تحت کنترول طالبان می‌گوید که بیش از ۹۰ درصد مجموع جاده‌ها و راه‌های موجود در افغانستان خامه است.

این اداره روز سه شنبه «۲۴ سنبله» در گزارشی اعلام کرده که بر اساس نخستین سروی این اداره دربارهٔ شبکهٔ جاده‌های افغانستان، در مجموع ۲۴۵ هزار و ۷۲ کیلومتر جاده در سراسر این کشور وجود دارد.

به‌گفتهٔ این اداره، از این میان ۱۸ هزار و ۲۴۱ کیلومتر جاده پخته و ۲۲۶ هزار و ۸۳۱ کیلومتر دیگر خامه است.

این اداره گفته است که این سروی را با همکاری وزارت‌های فواید عامه و احیا و انکشاف دهات، همچنان با استفاده از «اوپن‌ستریت‌مپ» (پلتفرم جهانی ثبت معلومات) و تصاویر ماهواره‌ای انجام داده‌است.

بر اساس این سروی، بیشترین جاده‌های پخته در مربوطات کابل قرار دارند.

در همین حال، نورستان ولایتی عنوان شده که کمترین جاده‌های پخته را دارد و مجموع طول جاده‌های پخته در این ولایت تنها به ۱۲ کیلومتر می‌رسد.

هشدار قطر در مورد پیامدهای مسدود شدن تنگهٔ باب‌المندب یمن

تنگهٔ باب‌المندب یمن
تنگهٔ باب‌المندب یمن

قطر هشدار داده که اگر تنگهٔ باب‌المندب یمن عملاً مسدود شود، پیامدهای جدی برای تجارت جهانی خواهد داشت.

وزارت خارجهٔ قطر روز سه‌شنبه «۲۴ سنبله» گفت که جهان نمی‌تواند پس از مسدود شدن تنگهٔ هرمز، شاهد بسته شدن یک مسیر مهم بحری دیگر باشد.

گروه حوثی‌های یمن مورد حمایت ایران اکنون کنترول چندین منطقهٔ ساحلی و جزیرۀ در یمن در نزدیکی این تنگه را در اختیار دارند و همین امر نگرانی‌ها دربارهٔ احتمال حمله به کشتی‌های تجاری را افزایش داده‌است.

باب‌المندب دریای سرخ را به خلیج عدن وصل می‌کند و در شرایط عادی، حدود ۱۰ درصد تجارت بحری جهان از این تنگه عبور می‌کند.

مصر و سعودی روی نیاز به اطمینان از آزادی و امنیت کشتی‌رانی، تاکید کردند

عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر(آرشیف)
عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر(آرشیف)

دفتر ریاست جمهوری مصر می گوید که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور این کشور و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در جریان مذاکرات امروز(سه شنبه ۲۴ سنبله) خود روی نیاز به اطمینان از آزادی و امنیت کشتی‌رانی در تنگۀ باب المندب و بحیرۀ سرخ، تاکید کردند.

براساس خبرگزاری رویترز، ریاست جمهوری مصر همچنین گفته که السیسی حمایت خود را از اقدامات عربستان سعودی برای محافظت از امنیت و ثبات خود و تلاش ها برای رسیدن به یک راه حل سیاسی جامع و پایدار برای بحران در یمن، ابراز کرده است.

این گفتگو ها در حالی صورت گرفت که بر اساس گزارش‌ها، شبه نظامیان حوثی تحت حمایت ایران، در ادامهٔ پیشروی سریع خود در امتداد ساحل بحیرۀ سرخ، به تنگهٔ باب‌المندب رسیدند.

امریکا تا ۲۹ جون حدود ۳۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دالر را برای جنگ ایران هزینه کرده است

یکی از محلات تهران پس از حملات امریکا- اسرائیل(آرشیف)
یکی از محلات تهران پس از حملات امریکا- اسرائیل(آرشیف)

یک گزارش رسمی نهادهای نظارتی حکومت امریکا می گوید که ایالات متحده تا ۲۹ جون (۸سرطان) حدود ۳۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دالر را برای جنگ ایران هزینه کرده است.

این ارزیابی تازه منتشرشده، به مشارکت دفاتر تفتیش وزارت دفاع، وزارت خارجه و ادارۀ توسعهٔ بین‌المللی امریکا تهیه شده است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز دوشنبه(۲۳ سنبله) و همزمان با نشر گزارش ارزیابی «عملیات خشم حماسی» در شبکهٔ اجتماعی تروث سوشال متعلق به او نوشته که امریکا اکنون بیش از هر زمان دیگر در تاریخ خود تسلیحات پیشرفته تولید می‌کند و این تجهیزات به‌طور روزانه در اختیار نیروهای امریکایی در شرق میانه و سایر مناطق قرار می‌گیرد.

نیروی فضایی امریکا تایید کرد که سلاح‌هایی را به فضا پرتاب کرده است

نیروی فضایی ایالات متحده دیشب(۲۳ سنبله) در اعلامیه‌ای گفت که"ایالات متحدۀ امریکا یک سیستم کنترل فضایی در مدار زمین دارد که قادر به دفاع از نیروهای مشترک در برابر اقدامات خصمانۀ دشمن است."

این نخستین بار است که ایالات متحده تأیید می‌کند که در فضا سلاح دارد.

ایالات متحده امریکا در سال ۲۰۱۹ ایجاد نیروی فضایی را به حیث ششمین شاخه مستقل نیروهای مسلح اعلام کرد که ماموریت آن جلوگیری از تهدیدات و حمایت عملیاتی از نیروهای زمینی و هوایی است.

پولیس هند از گوگل در مورد حساب‌های جعلی جی‌میل بازخواست می‌کند

پس از کشف شبکه‌ای که بیش از ۵۱۳ هزار حساب جعلی جی‌میل برای ارسال هشدارهای دروغین بمب‌گذاری به ادارات دولتی ایجاد کرده بود؛ پولیس هند می گوید که قصد دارد در مورد ضعف تدابیر حفاظتی از شرکت تکنولوژی گوگل تحقیق کند.

یک مقام پولیس هند امروز(سه‌شنبه ۲۴ سنبله) به خبرگزاری رویترز گفت که دو تن به ارتباط این دوسیه در ایالت گجرات، دستگیر شده‌اند و این حساب‌ها از سال ۲۰۲۲ میلادی مورد استفاده قرار داشت.

مقام‌های پولیس همچنین اعلام کرده‌اند که قصد دارند شرکت گوگل را به‌طور رسمی وارد این تحقیقات کنند و خواستار تقویت سیاست‌های امنیتی این شرکت شوند.

شرکت گوگل تاکنون در مورد این دوسیه اظهار نظر نکرده است.

یک جت جنگی ناتو، یک طیارۀ بی‌پیلوت را در حریم هوایی لیتوانیا سرنگون کرد

یک جت جنگی اف 16 ناتو(آرشیف)
یک جت جنگی اف 16 ناتو(آرشیف)

مرکز ملی مدیریت اضطراری لیتوانیا می گوید، یک جت جنگی ناتو صبح امروز(۲۴ سنبله) یک طیارۀ بی‌پیلوت را در حریم هوایی این کشور سرنگون کرد.

گفته می شود این طیارۀ بی‌پیلوت از بلاروس وارد لیتوانیا شده بود، اما هنوز معلوم نیست که کدام کشور آن را پرتاب کرده است.

در ماه‌های اخیر طیارات بی‌پیلوت اوکراینی که به گفته مقامات اوکراینی با زیگنال‌های روسی منحرف شده بودند، در کشورهای بالتیک سقوط کرده‌است.

روسیه نیز متهم شده که در ماه‌های اخیر مناطق نزدیک به کشورهای عضو ناتو را با حملات طیارات بی‌پیلوت هدف قرار داده است.

حال‌وش: حداقل۱۷مهاجر افغان در منطقۀ سرحدی روتک جان‌هایشان را از دست داده‌اند

منطقۀ سرحدی سراوان(آرشیف)
منطقۀ سرحدی سراوان(آرشیف)

سازمان حقوق بشری"حال‌وش" می گوید، حداقل۱۷مهاجر افغان که زنان، مردان و کودکان را شامل می شوند، درپی تشنگی شدید در منطقۀ «مک‌سوخته»در محدودۀ سرحدی روتک در شهرک سراوان جان‌هایشان را از دست داده‌اند.

"حال‌وش" روز یکشنبه( ۲۲ سنبله) در شبکۀ اجتماعی اکس همچنین نوشته که این حادثه روز پنج‌شنبه ۱۹سنبله رخ داده و اجساد قربانیان این رویداد، به سردخانۀ منطقۀ خاش انتقال داده شده است.

یک منبع آگاه در حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت که تا هنوز در این مورد معلوماتی به آنها نرسیده است.مقامات ایرانی تا هنوز رسماً در مورد این حادثه اظهار نظر نکرده‌اند.

رادیو آزادی نمی تواند این معلومات را بطور مستقل تائید کند.

مناطق سرحدی ایران هر از گاهی شاهد همچو رویداد‌ها بوده است، بارها شماری از افغان هایی که می‌خواستند از طریق قاچاقی به ایران بروند، در اثر تشنه‌گی، گم کردن راه و یا تیراندازی نیروهای سرحدی ایران جان‌هایشان را از دست داده اند. چنانچه در ماه جولای گذشته، اجساد حداقل ۱۴ افغان که از طریق مسیرهای قاچاق به ایران می رفتند و در صحرا ناپدید شده بودند، در دشت مارگو در ولایت نیمروز پیدا شد

تیم‌های ملی کریکت افغانستان و هند عصر امروز به مصاف هم می روند

آرشیف
آرشیف

تیم‌های ملی کریکت افغانستان و هند عصر امروز(سه شنبه ۲۴ سنبله) دومین مسابقه بیست آووره خودرا برگزار خواهند کرد.

این مسابقه ساعت ۶:۳۰ بعد از ظهر در استدیوم ورزشی آرون جیتلی در دهلی جدید آغاز می‌شود.

تیم افغانستان در اولین مسابقه در برابر هند، عصر یکشنبه شکست خورد.

در آن مسابقه، بازیکنان افغانستان ۱۵۷ ران را هدف قرار دادند، اما هند در اوور چهاردهم، با از دست دادن تنها سه ویکت به این هدف دست یافت.

اگرچه این مسابقات در هند برگزار می‌شود، اما افغانستان میزبان آن است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG