لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۲:۲۲

خبر ها

No title

يک منپع نيرو هاي بين آلمللي کمک به امنيت ( آيسف ) و همچنان سخنگوي وزارت داحله ضمن تاييد اين خپر په خپرنگار راديوي آزادي گفته اند قواي آيسف په ساحه يي سقوط طياره در ٣٠ کيلومتري شمال کاپل در گلدره رفته و اطراف ساحه سقوط را زير کنترول گرفته اند
خپرنگار راديوي آزادي از قول اين مناپع ميگويد طياره پارپري روسي پوده و ده سرنشين داشته است
در باره تلفات احتمالي و چزييات موضوع تاهنوز تفصيلي داده نشده است

مجلس سناي امريکا از رييس اداره استخپاراتي امريکا سي آي اي خواسته است که راپوري درين باره ارائه کند که آيا سي آي اي زندان هاي مخفي در کشور هاي ديگر جهآن دارد و يا نه
در راي گيري ديشپ در سناي آمريکا تصويپ شد که رييس سي آي اي په دو کميته امور استخباراتي کانگرس راپور مخفي تهيه کند
پراي عملي شدن اين تصويپ مراحل ديگر قانوني نيز پايد طي شود

فلسطيني ها امروز مراسم نخستين سالگرد وفات ياسرعرفات رهير ساپق شانرا بجا مي اورند. عرفات هنوز هم پراي فلسطيني ها سمپولي پراي مبارزه شان پخاطر آزادي و داشتن يک دولت مستقل پنداشته ميشود
قرار است محمود عباس جانشين عرفات ساعاتي پعد در گردهمايي يي به اين مناسپت در رام اله مرکز اداره مستقل فلسطيني ها بيانيه يي ايراد کند
حزپ پر سر اقتدار الفتح که عرفات انرا ٤٠ سال پيش تاسيس کرده پود گردهمايي ديگري را فردا در غزه پر پا خواهد ساخت
عرفات پس از ٤٠ سال رهبري فلسطيني ها سال گذشته در همين روز وفات يافت

اردني ها امروز بمناسبت مرگ قربانيان حملات انتحاري روز چهارشنبي ماتم گرفته اند
مراسم فاتحه خواني ٥٧ قرباني اين حملات در مساجد در سراسر کشور پرگزار شده است و قرار است مظاهراتي در اواخر امروز در عمان مرکز اردن برپا شود
سرمنشي ملل متحد کوفي عنان نيز قرار است امروز وارد اردن شود
عپداله پادشاه اردن ميگويد کشورش از همراهي با مبارزه جهاني در پراپر تروريزم دست نخواهد کشيد
پادشاه اردن ديشپ يپه مناسبت اين حملات در تلويزيون دولتي آنکشور پيانيه ايراد کرد وي گفت
ما په همه اطمينان ميدهيم که که ما اين مجرمين و آنهايي را که در عقب شان قرار دارند را دنبال خواهيم کرد و ما انها را در هرکجايي که پاشند پيدا خواهيم کرد انان را از لانه هاي شان شپيرون کشيده و په چنگ عدالت خواهيم سپرد
ديشپ شوراي امنيت ملل متحد حملات ديروزي پر اردن را نکوهش کرد
شاخه القاعده پرعپري مليشه اردني الاصل مذاپ الذرقاوي مسووليت اين حملات را که همزمان در سه هوتل عمان صورت گرفت پعهده گرفته است

از نارامي هاي پيشتري ديشپ در گوشه هاي فرانسه گزارش داده شده است
پوليس ميگويد در نقاط مختلف فرانسه در حدود ٤٠٠ موتر به اتش کشيده شده و ١٧٠ تن درين ارتپاط دستگير شده اند
ديروز ژاک شيراک رييس جمهور فرانسه گفت کشورش پايد درس هايي از نارامي هاي دو هفته گذشته فرا پگيرد . او گفت فرانسه در بخش هاي فقير نشين شهري پا دشواري هاي انکار ناپذيري روپرو است
١١١٠٤٩
ريشه ما از هرکجايي که باشد ما همه فرزندان اين جمهوريت ايم و ما همه ميتواينم حقوق مساوي را پراي خود توقع داشته باشيم البته مکلفيت هاي مساوي را نيز بپذيريم . هرکسي حق دارد که مورد احترام بوده و امکانات مساوي پرايش مهيا پاشد

بيش از ٤٠ تن ديروز در نتيجه حملات مختلف در عراق به هلاکت رسيدند
در خونين ترين اين حملات يک بمگذار انتحاري خود را دو داخل يک رستوران در پغداد منفجر ساخت
پوليس ميگويد در نتيجه اين انفچار ٣٥ تن شامل افراد پوليس و اشخاص ملکي پقتل رسيدند
القاعده مسووليت اين حمله را پدوش گرفته است
در يک حمله ديگر موتري در نزديک دسته اي از مردان در پيرون اداره جذب عساکر جديد در شمال تکريت منفجر گرديد ز درين حمله ٨ تن کشته و ١٣ نفر زخمي شدند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

دست‌کم ۹۰ تن در انفجار گاز در یک معدن زغال‌سنگ در شمال چین کشته شدند

آرشیف
آرشیف

خبرگزاری فرانس پرس به نقل از رسانه‌های دولتی چین گزارش داده که این رویداد بزرگ‌ترین فاجعه معدنی این کشور در ۱۷ سال گذشته بوده است.

خبرگزاری دولتی شینهوا چین اعلام کرد که این حادثه شام جمعه ۱ جوزا در معدن زغال‌سنگ لیوشِنیو در ولایت شانشی رخ داده است.

به گفته این خبرگزاری هنگام وقوع انفجار در مجموع ۲۴۷ کارگر در زیر زمین حضور داشتند.

این خبرگزاری همچنین گفته که ۳۴۵ نیروی امدادی به محل اعزام شدند و در جستجوی ۹ نفری هستند که هنوز ناپدید محسوب می شوند.

انفجار روز جمعه بدترین فاجعه معدنی در چین پس از سال ۲۰۰۹ خوانده شده است.

در این سال در انفجار معدنی در ولایت هیلونگ‌جیانگ در شمال‌شرق چین، ۱۰۸ نفر کشته شدند.

شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین خواستار به‌کارگیری همه تلاش‌ها برای درمان زخمی‌ها شد و بر انجام تحقیقات همه‌جانبه درباره این حادثه تأکید کرد.

سی‌بی‌اس: امریکا برای دور تازه‌ای از حملات آماده می‌شود

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا

شبکه سی‌بی‌اس در امریکا صبح روز شنبه ۲ جوزا خبر داد که ادارۀ دونالد ترمپ برای انجام دور تازه‌ای از حملات علیه ایران آماده می‌شود.

این شبکه خبری به نقل از منابعی که به نام‌شان اشاره نکرده نوشت که تدارکات و آمادگی برای انجام حملات تازه روز جمعه انجام شده است.

با این حال در این خبر گفته شده که تا بعدازظهر روز جمعه به وقت امریکا برای انجام قطعی حمله دوباره به خاک ایران تصمیمی گرفته نشده است.

همزمان یک خبرنگار روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که رئیس جمهور امریکا به همراه مشاورانش در زمینه امنیت ملی در ساعات پایانی روز جمعه جلسه‌ای داشته، اما تصمیمی قطعی در این جلسه گرفته نشده است.

به نوشته این خبرنگار از کاخ سفید، ترمپ در جلسه موافق بوده که دیپلماسی نیاز به زمان بیشتری دارد، و در عین حال مسئله بازگشت به جنگ نیز هم‌چنان روی میز است.

پیشتر اسماعیل بقایی که به‌تازگی به عنوان سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده ایران انتخاب شده همین نکته را گفته بود که اختلاف‌نظرها بین ایران و امریکا آن‌قدر عمیق و زیاد است که نمی‌شود گفت با چندبار رفت‌وآمد یا مذاکرات ظرف چند هفته ما باید حتماً به نتیجه برسیم.

خبر آماده شدن برای حملات تازه به ایران در حالی منتشر می‌شود که دونالد ترمپ دوشنبه هفته گذشته خبر داد که قرار بوده روز سه‌شنبه هفته گذشته حمله‌ای به ایران انجام شود، اما به درخواست سران عرب آنرا به تعویق انداخته است.

بقائی: اختلاف نظر با امریکا عمیق است؛ مذاکرات طی چند هفته به نتیجه نمی‌رسد

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه ایران (آرشیف)
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه ایران (آرشیف)

سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده ایران با امریکا روز جمعه گفت که موضوع برنامۀ هسته‌ای ایران در این مرحله مورد مذاکره نیست و از اختلاف نظر عمیق با امریکا خبر داد.

اسماعیل بقائی گفت که اختلاف‌نظرها بین ایران و امریکا آن‌قدر عمیق و زیاد است که نمی‌شود گفت با چندبار رفت‌وآمد یا مذاکرات ظرف چند هفته ما باید حتماً به نتیجه برسیم.

او گزارش‌ها درباره قریب‌الوقوع بودن توافق با امریکا را رد کرد و اعلام کرد: «نمی‌توانیم بگوییم ضرورتاً به جایی رسیده‌ایم که توافق نزدیک است.»

بقائی بار دیگر موضع جمهوری اسلامی درباره برنامه هسته‌ای و یورانیم غنی‌شده را تکرار کرد و گفت مواضع ایران قبلاً اعلام شده است.

این در حالی است که ساعتی قبل، مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا اعلام کرد که موضوع آینده غنی‌سازی یورانیم در ایران باید در دستور کار مذاکرات باشد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، نیز بارها تأکید کرده که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

اسماعیل بقائی که سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی است و روز جمعه توسط محمدباقر قالیباف به عنوان سخنگوی هیئت مذاکره کننده ایران منصوب شد، گزارش‌ها درباره حضور هیئتی از قطر در ایران را هم تأیید کرد.

پیش‌تر خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه نوشته بود که یک تیم مذاکره‌کننده قطری روز جمعه اول جوزا با هماهنگی ایالات متحده وارد تهران شده است.

قرار است تیم کریکت زنان افغانستان در تبعید به انگلستان سفر کند

تیم کریکتزنان افغانستان که در آسترالیا تشکیل شده است (آرشیف)
تیم کریکتزنان افغانستان که در آسترالیا تشکیل شده است (آرشیف)

تیم کریکت زنان افغانستان در تبعید در تابستان امسال به انگلستان می رود و چندین مسابقه برگزار می‌کند.

این تیم که از بازیکنان زن افغان تشکیل شده پس از بازگشت دوبارۀ طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، کشور را ترک کردند و بیشتر بازیکنان آن اکنون در استرالیا زندگی می‌کنند.

بورد کریکت انگلستان و ویلز اعلام کرده که برای این سفر، امکانات معیاری تمرین را فراهم ساخته است.

همچنین قرار است بازیکنان در پنجم جولای، مسابقۀ نهایی جام جهانی بیست‌آوره را نیز از نزدیک در ورزشگاه لاردز انگستان تماشا کنند.

هند ۲۰ تُن مواد ضروری طبی مربوط به واکسین‌های مختلف را به کابل ارسال کرد

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

راندهیر جیسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، روز جمعه اول جوزا گفت که مواد ارسال‌شده به افغانستان مربوط به واکسین‌های تیتانوس و دیفتریا است و کشورش می‌خواهد در آینده نیز تجهیزات طبی بیشتری به کابل بفرستد.

او افزوده که هند این مقدار تجهیزات طبی و مواد لازم واکسیناسیون را برای حمایت از برنامۀ ملی معافیت کودکان افغانستان ارسال کرده است.

به گفتۀ او، در این محموله مواد خشک ویژه برای آماده‌سازی واکسین‌های یاد شده شامل است که برای سلامت کودکان و افزایش سطح معافیت بدن آنان اهمیت زیادی دارد.

سخنگوی وزارت خارجه هند این اقدام را گامی مهم در راستای تأمین نیازهای بخش صحی افغانستان دانسته است.

هند پیش از این نیز چندین بار واکسین‌ها و سایر تجهیزات طبی را به افغانستان تحت کنترل طالبان ارسال کرده است.

اخیراً هند و حکومت طالبان روابط خود را در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و صحی گسترش داده‌اند.

مشاور رئیس‌جمهور آذربایجان: با افغانستان روابط تاریخی، فرهنگی و سنتی دیرینه‌ای داریم

بیرق ملی آذربایجان
بیرق ملی آذربایجان

حکمت حاجی‌یف، مشاور رئیس‌جمهور آذربایجان و رئیس بخش روابط خارجی ریاست‌جمهوری این کشور گفته که آذربایجان و افغانستان روابط تاریخی، فرهنگی و سنتی دیرینه‌ای دارند و هر دو کشور می‌خواهند همکاری‌های خود را در بخش‌های مختلف گسترش دهند.

براساس گزارش رسانه‌های آذربایجان، حاجی‌یف روز جمعه ۱ جوزا در حاشیۀ فورم جهانی شهری در باکو به خبرنگاران گفت که نمایندگی دیپلوماتیک آذربایجان در کابل همچنان در سطح سفیر فعال است.

وی همچنان به سفر سال گذشتۀ معاون صدراعظم آذربایجان به کابل اشاره کرد و گفت که در آن سفر، دربارۀ فرصت‌های همکاری‌های اقتصادی و تجارتی میان دو کشور گفتگو شده بود.

حاجی‌یف گفته که آذربایجان فرصت‌های زیادی برای همکاری با افغانستان می‌بیند و به‌ویژه گسترش روابط میان مردم دو کشور را مهم می‌داند.

او همچنین یادآور شده که در حال حاضر شماری از محصلان افغان در آذربایجان مشغول تحصیل هستند و بخش آموزش را یکی از ظرفیت‌های مهم برای همکاری‌های آینده میان دو کشور عنوان کرده است.

حکومت طالبان را به جز روسیه هیچ کشوری هنوز به رسمیت نشناخته، اما آذربایجان از معدود کشورهای است که با طالبان روابط نزدیک دارد.

این کشور سفارت خود را در کابل در ماه فبروری سال گذشته دوباره باز گشایی کرد.

قزاقستان در حدود ۸ ماه گذشته، ۳ میلیون تُن گندم به افغانستان صادر کرده است.

جمع‌آوری حاصلات گندم در قزاقستان (تصویر آرشیف)
جمع‌آوری حاصلات گندم در قزاقستان (تصویر آرشیف)

رسانه‌های قزاقستان روز جمعه ۱ جوزا به نقل از مقام‌های وزارت زراعت این کشور گزارش دادند که صادرات غله به افغانستان از ۱.۳ میلیون تُن به ۳ میلیون تُن رسیده که افزایش ۲.۳ را نشان می دهد.

این کشور در مجموع از ماه سپتمبر ۲۰۲۵ تا ۲۰ می ۲۰۲۶، یازده اعشاریه ۷ میلیون تُن غله به کشورهای مختلف صادر کرده است.

بر بنیاد گزارش‌ها، صادرات غله این کشور به ازبکستان، قرغیزستان و ترکمنستان نیز افزایش یافته است.

اگرچه کشورهای آسیای میانه، حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسند، اما روابط تجاری گسترده‌ای با افغانستان زیر حاکمیت طالبان دارند.

ریچارد بنیت خواستار تحقیقات کامل و مستقل در بارۀ حمله هوایی پاکستان به شفاخانه امید در کابل شد

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان با اشاره به حمله هوایی ۱۶ مارچ پاکستان به یک شفاخانه درمان معتادان به نام "امید" در کابل، می‌گوید که حملات عمدی بر غیرنظامیان ممکن است جنایت جنگی محسوب شود.

ریچارد بنیت روز جمعه در صفحه ایکس خود خواستار تحقیقات کامل و مستقل در مورد این حادثه شد.

او اشاره می‌کند که دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) تایید کرده است که ۲۶۹ غیرنظامی در این حمله کشته شده‌اند.

ریچارد بنیت همچنین از طالبان خواست تا مصونیت بیماران در چنین مراکزی را تضمین کند.

پاکستان اما پیش این مدعی شده که در این حملۀ هوایی اهداف نظامی هدف قرار گرفته‌اند و گزارش‌های مربوط به تلفات غیرنظامیان را رد کرده است.

روبیو برای شرکت در نشست ناتو به سویدن رسید

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، برای شرکت در اجلاس ناتو وارد سویدن شد.

این اجلاس در حالی برگزار می‌شود که متحدان پس از اعلام کاهش تعداد نیروهای امریکایی در اروپا توسط ایالات متحده، به دنبال اطمینان خاطر در مورد رویکرد در حال تغییر واشنگتن هستند.

روبیو امروز جمعه در این اجلاس در هلسینگبورگ سویدن شرکت می‌کند که یکی از آخرین جلسات سطح بالا قبل از اجلاس ماه جولای رهبران ناتو در انقره است.

وزارت خارجۀ امریکا می‌گوید که روبیو متحدان را برای افزایش هزینه‌های دفاعی و تمرکز بر امنیت قطب شمال تحت فشار قرار خواهد داد.

اما این اجلاس در زمانی برگزار می‌شود که نگرانی عمیقی در میان اعضای ناتو وجود دارد. مقامات اروپایی پس از یک سری اقدامات غیرمنتظره پنتاگون، خواستار اطلاع از میزان کاهش حضور نظامی واشنگتن در اروپا هستند.

ترمپ: ذخایر یورانیم ایران را می‌گیریم و احتمالا آن را نابود می‌کنیم

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز پنج‌شنبه ۳۱ ثور گفت ایالات متحده با دریافت عوارض (حق‌العبور) از کشتی‌ها در تنگه هرمز موافق نیست و ذخایر یورانیم با غنای بالای ایران را به دست خواهد آورد.

او در جمع خبرنگاران در قصر سفید در پاسخ به سوالی درباه ذخایر یورانیم غنی‌شده ایران گفت: "ما آن را به دست خواهیم آورد. به آن نیازی نداریم، آن را نمی‌خواهیم. احتمالاً بعد از این‌که به دستش آوردیم نابودش می‌کنیم، اما قرار نیست اجازه بدهیم آنها آن را داشته باشند."

ایران قبل از جنگ ۱۲ روزه در سال گذشته بیش از ۴۰۰ کیلو یوارنیم با غلظت ۶۰ درصد داشت که واشنگتن می‌گوید در پی حمله امریکا به تأسیسات هسته‌ای این کشور، مدفون شد. ادارۀ بین‌المللی انرژی اتمی نیز بر اساس اطلاعات ماهواره‌ای گفته است که احتمالا این ذخایر همچنان زیر آوار مانده‌اند.

دونالد ترمپ در گفت‌وگوی خود با خبرنگاران بار دیگر بر عزم واشنگتن برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تأکید کرد و گفت: "ما یا مطمئن می‌شویم که آنها سلاح هسته‌ای نداشته باشند یا مجبور می‌شویم یک اقدام بسیار شدید انجام دهیم. و من باور دارم وقتی این موضوع برای مردم کشورمان مطرح شود، همه موافق خواهند بود که نمی‌توانیم اجازه دهیم ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد."

این موضع‌گیری ساعاتی بعد از آن است که خبرگزاری رویترز به نقل از "دو منبع ارشد ایرانی" که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت مجتبی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، دستور داده است که ذخایر یوارنیم غنی‌شده ایران به خارج از کشور فرستاده نشود.

این منابع گفتند مقام‌های بلندپایه ایران معتقدند که انتقال این مواد به خارج از کشور، ایران را در برابر حملات احتمالی آینده از سوی امریکا و اسرائیل آسیب‌پذیرتر خواهد کرد.

ساعتی بعد برخی رسانه‌ها از جمله فاکس‌نیوز و الجزیره اعتبار این گزارش را زیر سوال بردند. ایران به شکل رسمی هنوز درباره محتوای گزارش رویترز موضع‌گیری نکرده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG