لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۱ حوت ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۳۵

خبر ها

No title

يک منپع نيرو هاي بين آلمللي کمک به امنيت ( آيسف ) و همچنان سخنگوي وزارت داحله ضمن تاييد اين خپر په خپرنگار راديوي آزادي گفته اند قواي آيسف په ساحه يي سقوط طياره در ٣٠ کيلومتري شمال کاپل در گلدره رفته و اطراف ساحه سقوط را زير کنترول گرفته اند
خپرنگار راديوي آزادي از قول اين مناپع ميگويد طياره پارپري روسي پوده و ده سرنشين داشته است
در باره تلفات احتمالي و چزييات موضوع تاهنوز تفصيلي داده نشده است

مجلس سناي امريکا از رييس اداره استخپاراتي امريکا سي آي اي خواسته است که راپوري درين باره ارائه کند که آيا سي آي اي زندان هاي مخفي در کشور هاي ديگر جهآن دارد و يا نه
در راي گيري ديشپ در سناي آمريکا تصويپ شد که رييس سي آي اي په دو کميته امور استخباراتي کانگرس راپور مخفي تهيه کند
پراي عملي شدن اين تصويپ مراحل ديگر قانوني نيز پايد طي شود

فلسطيني ها امروز مراسم نخستين سالگرد وفات ياسرعرفات رهير ساپق شانرا بجا مي اورند. عرفات هنوز هم پراي فلسطيني ها سمپولي پراي مبارزه شان پخاطر آزادي و داشتن يک دولت مستقل پنداشته ميشود
قرار است محمود عباس جانشين عرفات ساعاتي پعد در گردهمايي يي به اين مناسپت در رام اله مرکز اداره مستقل فلسطيني ها بيانيه يي ايراد کند
حزپ پر سر اقتدار الفتح که عرفات انرا ٤٠ سال پيش تاسيس کرده پود گردهمايي ديگري را فردا در غزه پر پا خواهد ساخت
عرفات پس از ٤٠ سال رهبري فلسطيني ها سال گذشته در همين روز وفات يافت

اردني ها امروز بمناسبت مرگ قربانيان حملات انتحاري روز چهارشنبي ماتم گرفته اند
مراسم فاتحه خواني ٥٧ قرباني اين حملات در مساجد در سراسر کشور پرگزار شده است و قرار است مظاهراتي در اواخر امروز در عمان مرکز اردن برپا شود
سرمنشي ملل متحد کوفي عنان نيز قرار است امروز وارد اردن شود
عپداله پادشاه اردن ميگويد کشورش از همراهي با مبارزه جهاني در پراپر تروريزم دست نخواهد کشيد
پادشاه اردن ديشپ يپه مناسبت اين حملات در تلويزيون دولتي آنکشور پيانيه ايراد کرد وي گفت
ما په همه اطمينان ميدهيم که که ما اين مجرمين و آنهايي را که در عقب شان قرار دارند را دنبال خواهيم کرد و ما انها را در هرکجايي که پاشند پيدا خواهيم کرد انان را از لانه هاي شان شپيرون کشيده و په چنگ عدالت خواهيم سپرد
ديشپ شوراي امنيت ملل متحد حملات ديروزي پر اردن را نکوهش کرد
شاخه القاعده پرعپري مليشه اردني الاصل مذاپ الذرقاوي مسووليت اين حملات را که همزمان در سه هوتل عمان صورت گرفت پعهده گرفته است

از نارامي هاي پيشتري ديشپ در گوشه هاي فرانسه گزارش داده شده است
پوليس ميگويد در نقاط مختلف فرانسه در حدود ٤٠٠ موتر به اتش کشيده شده و ١٧٠ تن درين ارتپاط دستگير شده اند
ديروز ژاک شيراک رييس جمهور فرانسه گفت کشورش پايد درس هايي از نارامي هاي دو هفته گذشته فرا پگيرد . او گفت فرانسه در بخش هاي فقير نشين شهري پا دشواري هاي انکار ناپذيري روپرو است
١١١٠٤٩
ريشه ما از هرکجايي که باشد ما همه فرزندان اين جمهوريت ايم و ما همه ميتواينم حقوق مساوي را پراي خود توقع داشته باشيم البته مکلفيت هاي مساوي را نيز بپذيريم . هرکسي حق دارد که مورد احترام بوده و امکانات مساوي پرايش مهيا پاشد

بيش از ٤٠ تن ديروز در نتيجه حملات مختلف در عراق به هلاکت رسيدند
در خونين ترين اين حملات يک بمگذار انتحاري خود را دو داخل يک رستوران در پغداد منفجر ساخت
پوليس ميگويد در نتيجه اين انفچار ٣٥ تن شامل افراد پوليس و اشخاص ملکي پقتل رسيدند
القاعده مسووليت اين حمله را پدوش گرفته است
در يک حمله ديگر موتري در نزديک دسته اي از مردان در پيرون اداره جذب عساکر جديد در شمال تکريت منفجر گرديد ز درين حمله ٨ تن کشته و ١٣ نفر زخمي شدند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تیم ملی کریکت بنگلادیش، تیم ملی پاکستان را شکست داد

یکی از مسابقات قبلی تیم ملی کریکت بنگلادیش با تیم افغانستان(آرشیف)
یکی از مسابقات قبلی تیم ملی کریکت بنگلادیش با تیم افغانستان(آرشیف)

تیم ملی کریکت بنگلادیش روز چهارشنبه(۲۰ حوت ) در نخستین دیدار سلسله بازی های پنجاه اورره تیم ملی کریکت پاکستان را شکست داد.

در این مسابقه که در استدیوم داکه انجام شد، تیم پاکستان ۱۱۵ دوش را برای بنگلادیش هدف تعیین کرد، اما تیم بنگلادیش با از دست دادن دو ویکت در اورر پانزدهم به این هدف دست یافت.

دومین دیدار این سلسلۀ بازی های یک روزه میان این دو تیم روز جمعه و آخرین دیدار آن روز یکشنبه برگزار خواهد شد.

دیدبان حقوق بشر: میکانیزم پاسخگو قراردادن عاملان تخطی‌ها از حقوق بشر در افغانستان اجرایی شود

آرشیف
آرشیف

سازمان دیدبان حقوق بشر می گوید که میکانیزم کلیدی پاسخگو قرار دادن عاملان تخطی‌های فاحش از حقوق بشر در افغانستان که در اکتبر گذشته تدوین شده، باید از سوی کشورهای عضو و رهبری سازمان ملل متحد فوراً اجرایی شود.

فرشته عباسی پژوهشگر افغانستان در این سازمان روز چهارشنبه(۲۰ حوت ) در ویدیویی که در شبکۀ اکس منتشر کرده، همچنین گفت:

"امروز مسرت دارم بگویم که این میکانیزم وجود دارد، میدانم که راه طولانی در پیشرواست و گام هایی باید اتخاذ شود. ولی طوریکه قبلاً گفته ام و باید تکرار کنم که برای نخستین بار در تاریخ افغانستان، در ششم اکتوبر ۲۰۲۵ چرخۀ مصونیت در برابر تخطی ها شکست و افغانستان چانس واقعی در پاسخگو قراردادن و تطبیق عدالت را دارد."

با تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، اقدامات حکومت آنها در برابر زنان و اقلیت ها در افغانستان با انتقادات شدید سازمان‌ها و نهاد‌های ملی و بین المللی حقوق بشری همراه بوده است.

اما طالبان با رد این انتقادات می گویند که حقوق همۀ باشندگان افغانستان براساس شریعت اسلامی تامین شده است.

در ۲۴ گذشته به تعداد ۹۴ خانواده به افغانستان، عودت کرده اند

بندر اسلام قلعه در هرات(آرشیف)
بندر اسلام قلعه در هرات(آرشیف)

دارالانشای کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین حکومت طالبان روز چهارشنبه(۲۰ حوت ) در خبرنامۀ گفته که در بیست و چهارساعت گذشته به تعداد ۹۴ خانواده به افغانستان، عودت کرده اند.

به گفتۀ این کمیسیون، ۳۳ خانواده از طریق راه ابریشم در نیمروز، ۳۱ خانواده از طریق اسلام‌قلعه و ۳۰ خانواده هم از طریق سپین بولدک به افغانستان عودت کرده اند.

در اعلامیه تعدادی مجموعی افرادی که روز چهارشنبه از ایران به افغانستان بازگشته اند، ۳۸۱ تن خوانده شده، اما گفته نشده که آیا این افراد بطور دواطلبانه برگشته اند و یا از کشورهای همسایه اخراج شده اند.

اعلامیه می افزاید که با این خانواده ها و ۸۴۵۸ خانوادۀ دیگر در ولایات کابل، کندهار، زابل، غزنی، لوگر، بلخ، هرات، فراه، بادغیس، پکتیکا، پکتیا، خوست، میدان وردک، غور، نیمروز، کاپیسا، پروان، پنجشیر، بغلان، هلمند، کندز و ننگرهار از سوی جمعیت هلال احمر افغانی کمک‌های نقدی، مواد غذایی و غیرغذایی نیز توزیع شده است.

بر اساس آمار ادارۀ هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در دو سال گذشته، حدود ۵ میلیون تن به افغانستان بازگشته‌اند که عمدتاً از ایران و پاکستان اخراج شده اند.

سوئیس، سفارت خود در تهران را موقتاً تعطیل می‌کند

بیرق سوئیس(آرشیف)
بیرق سوئیس(آرشیف)

وزارت امور خارجۀ سوئیس روز چهارشنبه(۲۰ حوت ) اعلام کرد که به دلیل جنگ در شرق‌میانه و افزایش خطرات امنیتی، سفارت خود در تهران را موقتاً تعطیل می‌کند.

براساس خبرگزاری رویترز، در اعلامیه این وزارت گفته شده که سوئیس با مشورت دو کشور، به حفظ خط ارتباطی باز بین ایالات متحدۀ امریکا و ایران ادامه خواهد داد.حکومت جرمنی به دلیل تهدیدات امنیتی ناشی از درگیری‌های نظامی در شرق‌میانه، کارکنان تعدادی از نمایندگی‌های دیپلوماتیک خود در شرق‌میانه، مانند ایران و عراق را موقتاً جابجا کرده است.

یک سخنگوی وزارت امور خارجۀ جرمنی هم روز چهارشنبه(۲۰ حوت ) در یک کنفرانس مطبوعاتی به خبرنگاران گفت «کارکنان این نمایندگی‌های جرمنی به دلیل وضعیت تهدیدآمیز فعلی، موقتاً جابجا شده‌اند»، اما او نگفته این افراد به کجا و یا کدام کدام کشور دیگر منتقل شده اند.

کمپاین مشترک حملات هوایی ایالات متحدۀ امریکا و اسرائیل بر ایران که در نهم حوت آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد و حملات راکتی و طیارات بی پیلوت ایران شماری از کشورها در شرق‌میانه را هدف قرار داده است.

کرملین: قطع اینترنت موبایل در روسیه تا زمانی ادامه خواهد داشت که «لازم» دانسته شود

آرشیف
آرشیف

کرملین روز چهارشنبه(۲۰ حوت ) اعلام کرد که قطع اینترنت موبایل در روسیه تا زمانی ادامه خواهد داشت که «لازم» دانسته شود تا امنیت شهروندان تضمین گردد.

کرملین همچنین گفته، مشکلاتی را بررسی خواهد کرد که این قطع اینترنت برای کسب‌وکارها ایجاد می‌کند.

براساس خبرگزاری فرانسپرس، پس از آنکه مسکو دستور محدودیت بر آپ پیام‌رسان واتس‌اپ و شبکۀ تلگرام را صادر کرد، این اقدام تازه‌ترین مورد از سلسله محدودیت‌هایی به شمار می رود که مقامات روسیه بر دسترسی به اینترنت، وضع کرده‌اند.

روسیه می گوید که این اقدامات به خاطر مبارزه با فعالیت‌های جنایی ضروری است و در عوض در حال ترویج رقیب روسیِ مورد حمایت حکومت به نام «مکس» است. ولی منتقدان کرملین می‌گویند که این حرکت یک تلاش دیگر برای تقویت نظارت آنلاین امحسوب می شود.

ادارت امنیتی روسیه بارها ادعا کرده‌اند که اوکراین از شبکۀ تلگرام برای جذب افراد و یا اقدامات خرابکارانه در داخل روسیه، استفاده می‌کند. اوکراین این ادعا را رد کرده است.

تعهد اداره تحقیقات فدرال ایالات متحده متعهد به بازگرداندن گروگان‌های امریکایی از افغانستان شد

اداره تحقیقات فدرال ایالات متحده (اف‌بی‌آی) تعهد خود را برای بازگرداندن گروگان‌های امریکایی از افغانستان و اجرای عدالت در مورد آن‌ها اعلام کرده است.

این اداره یک‌بار دیگر یادآوری کرده است که ایالات متحده روز دوشنبه، ۱۸ حوت، حکومت طالبان در افغانستان را به‌عنوان یکی از کشورهای حامی «بازداشت‌های ناعادلانه» معرفی کرده است.

اداره تحقیقات فدرال امریکا ناوقت روز گذشته، ۱۹ حوت، در شبکهٔ ایکس نوشت:
"مرکز هماهنگی بازیابی گروگان‌ها (HRFC) تلاش‌ها را برای آزادسازی امریکایی‌هایی که در خارج گروگان گرفته شده‌اند، هماهنگ می‌کند و در جریان و پس از رهایی، از گروگان‌ها و خانواده‌های‌شان حمایت می‌نماید. ما در تصمیم‌گیری خود برای حل این پرونده‌ها ثابت‌قدم هستیم."

پیش از این، مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، ناوقت روز دوشنبه اعلام کرد که:
"طالبان باید دنیس کویل، محمود شاه حبیبی و تمام امریکایی‌هایی که به‌طور ناعادلانه در افغانستان بازداشت شده‌اند، آزاد کنند."

اما وزارت خارجه حکومت طالبان در واکنش به این اظهارات بدون نام بردن از کسی گفت که در افغانستان هیچ شهروند خارجی برای معامله یا اعمال فشار بازداشت نمی‌شود.

این در حالی است که آدم بوهلر، نمایندهٔ ایالات متحده در امور گروگان‌ها، در یک پست در شبکهٔ ایکس گفته است که در حال حاضر سه شهروند «بی‌گناه» امریکا در افغانستان در بند هستند و زمان آن رسیده که آن‌ها آزاد شوند.

طالبان: در حملات تازهٔ پاکستان سه نفر در افغانستان کشته شدند

آرشیف
آرشیف

حمد الله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان می‌گوید که در حملات تازهٔ نیروهای پاکستانی سه نفر در افغانستان کشته شده‌اند.

فطرت ناوقت روزگذشته سه شنبه (۱۹ حوت) در یک پیام صوتی به رسانه‌های داخلی افغانستان گفت که در حملات دوشنبه شب نیروهای پاکستانی بر ولایت‌های پکتیا، پکتیکا، نورستان و خوست سه نفر کشته و سه تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گفتۀ او، در نتیجهٔ حملات هاوان و توپخانه، خسارات هنگفت مالی نیز به مردم محل وارد شده است.

نزدیک به دو هفته می‌شود که درگیری‌ها میان حکومت طالبان و پاکستان ادامه دارد.

طالبان ادعا می کنند که «نیروهای پاکستانی غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند»، اما پاکستان با رد این موضوع مدعی است که به نیروهای طالبان تلفات وارد کرده است.

درگیری میان حکومت طالبان و پاکستان پس از آن آغاز شد که در حمله نیروهای پاکستانی در ۲۱ فبروری بر ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار، هجده عضو یک خانواده کشته شدند.

از آغاز این درگیری‌ها تاکنون، افزون بر تلفات غیرنظامیان در شرق افغانستان و شماری از مناطق مرزی دیگر، هزاران تن نیز مجبور شده‌اند خانه‌های خود را ترک کنند.

قصر سفید: افزایش اخیر قیمت نفت و گاز موقتی است

همزمان با تاثیر تحولات در منطقه بر قیمت نفت و گاز در جهان، سخنگوی قصر سفید روز سه‌شنبه ۱۹ حوت گفت که وقتی اهداف جنگ مشترک اسرائیل و امریکا علیه ایران به‌طور کامل محقق شود، مردم شاهد کاهش سریع قیمت نفت و گاز خواهند بود.

کارولین لویت به خبرنگاران گفت: "به مردم امریکا اطمینان می‌دهم که افزایش اخیر قیمت نفت و گاز موقتی است ."

قیمت نفت در بازارهای جهانی در روز ۱۸ حوت به بیش از ۱۱۹ دالر در هر بشکه رسید که بالاترین سطح از ماه جوزا سال ۲۰۲۲ به این سو بود.

لویت افزود که رئیس جمهور ترمپ و تیم انرژی او به‌دقت بازارها را زیر نظر دارند و با مدیران بخش صنعت در تماس هستند، و همچنین اردوی امریکا در حال تهیهٔ گزینه‌های بیشتری مطابق با دستور رئیس‌جمهور برای باز نگه داشتن تنگه هرمز است.

این در حالیست که کاهش عرضه نفت از سوی عربستان سعودی و دیگر تولیدکنندگان، نگرانی‌ها دربارهٔ اختلالات بزرگ در بازارهای جهانی را افزایش داد.

ادعای سپاه پاسداران از ادامۀ حملات به کشورهای منطقه

 راکت ایران در حال پرواز به طرف اسرائیل، عکس از خبرگزاری رویترز
راکت ایران در حال پرواز به طرف اسرائیل، عکس از خبرگزاری رویترز

سپاه پاسداران ایران ادعا کرده است که امروز چهارشنبه ۲۰ حوت، شماری از اهداف را در اسرائیل و برخی کشورهای شرق میانه هدف قرار داده است.

رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی به نقل از خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده است که این حملات در شهر تل‌ابیب، چند تن را زخمی کرده است.

سپاه پاسداران همچنان ادعا کرده که شماری از اهداف را در بحرین، کردستان عراق و عربستان سعودی هدف قرار داده است.

وزارت دفاع عربستان سعودی می‌گوید که امروز چندین راکت بالستیک و طیاره‌های بی‌سرنشین را که از سوی ایران پرتاب شده بود، سرنگون کرده است.

در همین حال، روزنامهٔ واشنگتن پُست گزارش داده که بر مأموریت دیپلوماتیک ایالات متحده در عراق حملات هوایی صورت گرفته است.

تا اکنون از تلفات ناشی از این حملات گزارشی منتشر نشده است.

امروز دوازدهمین روز حملات مشترک ایالات متحده و اسرائیل بر ایران است.

اسرائیل ادعا می‌کند که روز گذشته سه‌شنبه در مناطق مختلف، از جمله شهرهای بندرعباس، قدس و تبریز، حملات هوایی انجام داده است.

کمک دو میلیون دالری جاپان به مهاجران افغان بازگشته از ایران و پاکستان

مقام های جاپانی با مقام های کمشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان
مقام های جاپانی با مقام های کمشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان

جاپان دو میلیون دالر به کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اختصاص داده است تا به مهاجران افغان که از ایران و پاکستان به افغانستان بازمی‌گردند، کمک‌رسانی شود.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان امروز چهارشنبه، ۲۰ حوت، در اعلامیه‌ای نوشت که تنها در سال ۲۰۲۵ نزدیک به سه میلیون مهاجر افغان از کشورهای همسایه به افغانستان بازگشته‌اند.

به گفتۀ این نهاد، بازگشت‌کنندگان افغان به سرپناه، غذا و امکانات معیشتی نیاز فوری دارند.

این در حالی است که حملات مشترک اسرائیل و ایالات متحده که از دوازده روز به این‌سو در ایران جریان دارد، باعث شده است شمار قابل توجهی از مهاجران افغان دوباره به افغانستان برگردند. همچنان پاکستان اخیراً روند اخراج مهاجران افغان از آن کشور را شدت بخشیده است.

جاپان پیش از این نیز در اوایل ماه جاری چهار میلیون دالر به برنامه جهانی غذا در افغانستان کمک کرده بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG