لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۵ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۰۴

خبر ها

No title

ريس جمهور افغانتستان حامد کرزي امروز تندروان اسلامي را پخاطر انجام دادن و تشويق پاليسي هاي خشونت بار نکوهش کرد و گفت چنين افراط گرايي تصوير اسلام را در ذهيت جهاني زيانمند ميسازد
رييس جمهور عراق جلال طالپاني نيز اعمال تندروان اسلامي را محکوم کرد
هر دو رييس جمهور امروز در دومين روز کنفرانسي که زير نام اسلام در جهان کٍثرت گرا در اتريش گشايش يافته سخنراني ميکردند
حامد کرزي گفت تندرواني که در اعمال افراطي خود از نام اسلام استفاده ميکنند از انسانيت پدور اند
جلال طالپاني رييس جمهور عراق گفت جهره اسلام پا در نتيجه اعمال گروپ هاي کوچک تند رو صدمه ديده است و چنين اعمال را غير اسلامي خواند
در کنفرانس سه روزه که ميزپان آن وزارت خارجه اتريش است علماي اسلامي و ديگر اديان ُ سياستمدران و فعالين سياسي گرد هم جمع شده اند تا نقش اسلام را در جهان مدرن و پيشرفته پررسي کنند

پوليس افغان ، شپکه القاعده را مسوول دو انفجار انتحاري ديروز در کاپل خوانده است
پوليس ميگويد از روي اجساد دو حمله کننده بر مي آيد که آنان عرب پوده اند
بدنپال دو انفجار خونين ديروز در کاپل ، ملل متحد په کارمندان خود هدايت داده است که امروز در خانه ها و يا ادارات شان قرار داشته پاشند
سخنگوي ملل متحد ادرين ادوارد گفت چنين محدوديت پر گشت و گذار کارمندان محلي و خارجي ملل متحد در کاپل پحيث بخشي از اقدامات عادي امنيتي اتخاذ شده است
سخنگوي وزارت داخله افغانستان يوسف ستانکزي ساعتي پيش په راديوي ازادي گفت در انفجار اولي در کاپل يک عسکر الماني مرپوط په نيروي هاي آيسف تحت رهپري ناتو جاپجا هلاک گرديده و يک افغاني که در حادثه زخمي شده پود پعدا جان سپرد .
وي گفت در انفجار دومي ٤ تن _ شامل يک زن ز يک طفل _ هلاک گرديدند . گزارشهاي ديگر شمار تلفات انفجار دومي را ٦ تن خوانده است که درينصورت مجموع تلفات دو انفجار ديروزي پشمول دو حمله کننده انتحاري په ده تن ميرسد
هر دو انفجار در همان محلي که يک واحد قواي ايسف و دو دفتر ملل متحد قرار دارند رخ داد و در هر دو مورد حمله کننده موتر خود را په موتر آيسف قصدا تصادم داده و پاعث انفجار شده است
خپرنگاران راديوي آزادي پرشنا نظري و حميده عثمان که ديروز در حال گزارش دهي انفجار اولي پودند ، در نتيجه انفجار دومي که در همان ساحه رخ داد جراحت پرداشتند
پا انفجار پمي در داخل يک موتر در نزديکي يک رستوران امريکايي در شهر کراچي حد اقل دو تن په هلاکت رسيدند.
مشتاق شاه قوماندان امنيه کراچي ميگويد انفجار صبح امروز در پيرون رستوران رخ داد . راپور هاي نخستين از انتقال ٦ جسد په شفاخانه گزارش ميداد اما پعدا پوليس گفت دو تن کشته و ١٥ نفر درين انفجار زخمي شده اند
آفتاپ شيرپاو وزير داخله پاکستان گفت حادثه تروريسني پوده اما تا کنون جناحي مسوولين انرا پعهده نگرفته و تحقيقات در زمينه جريان دارد
شش ماه پيش در يک شاخه ديگر همين رستوران در يک محل ديگر کراچي ، شش تن از کارکنان آن در نتيجه اتشي که از انفجار پم برخاست هلاک شدند

وزير خارجه امريکا کاندوليزا رايس اعلام نمود که اسراييل و فلسطينيان در باره گشودن دوباره سرحدات ميان شان در نوار غزه و آزادي بيشتر پرا يرفت و امد په توافق رسيده اند .
کاندو ليزا رايس امروز در يک کنفرانس خپري در پيت المقدس گفت سرحد ميان غزه و مصر در رفح دو هفته پعد گشايش خواهد يافت
111524
پري نخستين بار از سال ١٩٦٧ فلسطيني ها کنترول رفت و امد را پر قلمرو شان در دست ميگيرند اين امر از طريق سرحد رفح صورت خواهد گرفت که قرار است روز ٢٥ نوامبر گشوده شود
وي گفت فلسطيني ها قادر خواهند پود ميان غزه و کناره عرپي پا کاروانها رفت و آمد کنند و قرار است کار اعمار يک پندر پحري در غزه آغاز گردد
وزير خارجه امريکا ديروز سفرش را په شرق آسيا به تعويق انداخت تا کوشش هايش را پراي حصول چنين توافقي ميان اسراييل و فلسطينيان ادامه دهد
پس از انکه دو ماه قبل اسراييل نيرو هايش را از غزه بيرون کشيد ، په عنوان جلوگيري از حملات مليشه ها کنترول سرحد و قلمرو فضايي غزه را پخود نگه داشت
فلسطينيان ميگويند براي انکه مردمان فقير فلسطيني تجارت و امرار معيشت شانرا از سر گرفته پتوانند ، لازم است که سرحد غزه پا مصر در ناحيه رفح و ديگر سرحدات نيز پاز گردد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

حکومت طالبان مدعی است که ۲۸ مخالف مسلح‌اش را در نورستان کشته است

نمایی از نورستان
نمایی از نورستان

وزارت دفاع حکومت طالبان ادعا کرده است که چند گروه مسلح که به گفته این وزارت، "با حمایت شبه‌نظامیان پاکستانی" فعالیت می‌کنند و طالبان از آنان به عنوان داعش و دیگر گروه‌های مخالف نام برده، برای انجام ناامنی‌ها وارد ولایت نورستان شده بودند.

این وزارت روز یکشنبه ۵ میزان، در اعلامیه‌ای مدعی شد که در عملیات متقابل نیروهای طالبان، ۲۸ تن کشته و ۳۲ تن دیگر بازداشت شده‌اند.

این درحالیست که روز شنبه، جبهه آزادی افغانستان که یکی از گروه‌های مخالف مسلح طالبان به شمار می‌رود، ادعا کرد که افرادش در ولسوالی‌های کامدیش نورستان و ناری کنر با نیروهای طالبان درگیر شده و در کنار وارد کردن تلفات، برخی مناطق را تصرف کردند.

در اعلامیه وزارت دفاع طالبان همچنین ادعا شده که بیشتر این افراد از نظامیان پیشین افغانستان بودند که پس از رفتن به پاکستان، در آنجا توسط ارتش پاکستان و سازمان استخباراتی آی‌اس‌آی آموزش دیده و سپس به نورستان فرستاده شده بودند.

حکومت پاکستان اما تا به حال در بارۀ این ادعاها اظهار نظر نکرده است.

منابع مستقل هم تاکنون در مورد این درگیری در نورستان چیزی نگفته‌اند و رادیو آزادی نیز نمی‌تواند ادعاهای هیچ‌یک از دو طرف را به گونۀ مستقل تأیید کند.

جرمنی در نظر دارد نزدیک به ۵۰۰ مهاجر افغان را اخراج کند

آرشیف
آرشیف

به گزارش رسانه‌های جرمنی، حکومت این کشور در نظر دارد در آینده نزدیک حدود ۵۰۰ مهاجر افغان دیگر را نیز از این کشور اخراج کند.

از این میان، هفته‌نامه "دایزیت" روز شنبه (۴ میزان) گزارش داده است که از ۸ جولای تا ۱۸ سپتامبر سال جاری، ۴۸۸ مهاجر افغان برای اخراج به پولیس جرمنی معرفی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، از میان این افراد، ۲۶۷ تن هیچ‌گونه پرونده یا پیشینه جرمی ندارند.

حکومت جرمنی در ماه‌های اخیر روند اخراج مهاجران افغان به افغانستان را سرعت بخشیده است.

هرچند حکومت جرمنی ادعا می‌کند که تنها مهاجران افغان مجرم را اخراج می‌کند، اما گزارش‌ها نشان می‌دهد که شماری از افغان‌هایی که در فهرست اخراج قرار دارند، هیچ سابقه جرمی ندارند و تنها درخواست‌های پناهندگی آنان رد شده است.

جرمنی در هفته‌های اخیر چندین گروه از مهاجران افغان را با پروازهای ویژه به کابل منتقل کرده است.

حکومت طالبان درگیری‌ با مخالفان مسلح‌اش در کامدیش نورستان را تأیید کرد

آرشیف
آرشیف

رسانه‌های وابسته به حکومت طالبان ادعا کرده اندکه افراد مسلحی که به ولسوالی کامدیش ولایت نورستان رفته بودند، از سوی سازمان استخبارات پاکستان آموزش دیده‌اند.

خبرگزاری باختر، وابسته به طالبان، روز یکشنبه (۵ میزان) در صفحه ایکس خود نوشته است که در میان این افراد، شماری از سربازان حکومت پیشین جمهوری نیز شامل بودند که در ایران و برخی کشورهای دیگر زندگی می‌کردند.

این درحالیست که روز شنبه، جبهه آزادی افغانستان که یکی از گروه‌های مخالف مسلح طالبان به شمار می‌رود، ادعا کرد که افرادش در ولسوالی‌های کامدیش نورستان و ناری کنر با نیروهای طالبان درگیر شده و برخی مناطق را تصرف کردند

این جبهه و مقام‌های محلی طالبان مدعی شدند که در این درگیری‌ها به طرف مقابل تلفات وارد کردند.

خبرگزاری باختر همچنین ویدیوهایی را منتشر کرده و مدعی شده که مربوط به افراد بازداشت‌شده در این درگیری‌ها است.

رسانه‌های وابسته به طالبان ویدیوهای منسوب به اعتراف افراد بازداشت شده را هم نشر کردند.

منابع مستقل تاکنون درباره این درگیری‌ها چیزی نگفته‌اند و رادیو آزادی هم به گونۀ مستقل نمی‌تواند ادعاهای هیچ‌یک از دو طرف را تأیید کند.

مسئولان قول اردوی ۲۰۱ خالد بن ولید طالبان در شرق افغانستان در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی شمار افرادی را که قصد ورود به افغانستان را داشته‌اند، حدود ۴۰۰ تن اعلام کرده‌اند.

حکومت پاکستان تاکنون درباره ادعای طالبان واکنشی نشان نداده است.

علی بلال نایب قهرمان دسته فیزیک المپيا شد

علی بلال ورزشکار افغان؛ نایب قهرمان دسته فیزیک مردان المپيا
علی بلال ورزشکار افغان؛ نایب قهرمان دسته فیزیک مردان المپيا

علی بلال، ورزشکار افغان، در دسته «فیزیک مردان» مسابقات المپیا به مقام نایب‌قهرمانی دست یافت.

این سومین باری است که علی بلال در المپیا — معتبرترین رقابت بدنسازی جهان — موفق به کسب مقام دوم و مدال نقره می‌شود.

دیشب در جریان مسابقات المپیا که در شهر لاس‌وگاس امریکا برگزار شد، بلال در دسته فیزیک مردان پس از راین تری، ورزشکار بریتانیایی، در جایگاه دوم قرار گرفت.

راین تری برای چهارمین بار عنوان قهرمانی را از آن خود کرد. بسیاری از هواداران علی بلال در شبکه‌های اجتماعی گفته اند که بلال در این دوره شایسته کسب عنوان قهرمانی بوده است.

علی بلال تنها ورزشکار افغان است که در این رقابت‌ معتبر بدنسازی مدال کسب می‌کند.

عنوان «مستر المپیا» — که بالاترین افتخار در دنیای بدنسازی محسوب می‌شود — امسال به نیک واکر، بدنساز امریکایی، رسید.

در بخش زنان نیز، آندریا شا برای هفتمین بار پیاپی عنوان «میس المپیا» را به دست آورد.

ترمپ برنامه پیشنهادی ایران برای بازگشایی تنگۀ هرمز را رد کرد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز شنبه چهارم میزان تأیید کرد که پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای بازگشایی فوری تنگۀ هرمز را رد کرده است.

ترمپ پیش از ترک قصر سفید در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: "من پیشنهاد آنها را رد کرده‌ام. آنها می‌خواهند توافقی انجام دهند که بر اساس آن تنگه را فوراً باز کنند، چون به‌شدت در حال شکست خوردن هستند."

او افزود: "ما با قدرت در حال پیروزی هستیم. کنترل کامل تنگۀ هرمز را در اختیار داریم و مقادیر عظیمی نفت از تنگۀ هرمز خارج می‌شود."

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، پیشتر در جمع خبرنگاران در مقر ملل متحد در نیویارک گفته بود که ایران از طریق قطر "یک برنامه مشخص هفت‌روزه" به امریکا ارائه کرده و در صورت فراهم شدن شرایط مورد نظر تهران، تنگۀ هرمز می‌تواند بازگشایی شود و تردد عادی بحری ظرف هفت روز از سر گرفته شود.

این مقام ایرانی در پی خبر رد پیشنهاد توسط رئیس جمهور امریکا گفت که تهران منتظر خواهد شد که واسطه‌ها "نظر قطعی" را اعلام کنند.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، طرح ساخت یک شفاخانه درمان سرطان را تصویب کرد

آرشیف
آرشیف

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، طرح ساخت یک شفاخانه خیریه تخصصی برای بیماران سرطانی را تصویب کرده است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان روز شنبه گفت که این شفاخانه در مرحله نخست ۱۰۰ بستر خواهد داشت و به‌گونه ویژه برای تشخیص و درمان بیماران سرطانی نیازمند و کم‌درآمد استفاده خواهد شد؛ بیمارانی که توان پرداخت هزینه‌های درمان را ندارند.

سیدکریم هاشمی، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، گفته است که این یک طرح ملی و بشردوستانه است که با مشارکت تاجران، سرمایه‌گذاران، افراد خیر و مردم عملی خواهد شد.

برای اجرای این پروژه، یک کمیته مسلکی نیز تعیین شده است تا محل ساخت شفاخانه، نقشه، تجهیزات طبی، هزینه‌ها، منابع مالی و چگونگی مدیریت آن را بررسی کرده و طرح جامع اجرایی پروژه را آماده کند.

دیدار افغانستان و هند در رقابت‌های آسیایی کریکت

آرشیف
آرشیف

تیم ملی کریکت افغانستان روز دوشنبه ششم میزان در رقابت‌های آسیایی با تیم هند مسابقه برگزاری می کند.

افغانستان تاکنون دو مسابقه در این رقابت‌ها انجام داده است؛ یک مسابقه را برابر جاپان پیروز شده و در دیدار دوم مقابل نپال شکست خورده است.

دیدار افغانستان و هند ساعت ۹:۳۰ صبح به وقت کابل آغاز می‌شود.

این رقابت‌ها در دو گروه برگزار می‌شود و افغانستان در گروه الف با نیپال و جاپان هم‌گروه است. نپال در حال حاضر با سه امتیاز در صدر جدول این گروه قرار دارد؛ با این حال، در صورت پیروزی افغانستان برابر هند، این تیم می‌تواند به صدر جدول گروه صعود کند.

جبهه آزادی افغانستان ادعا می‌کند که در ولسوالی کامدیش نورستان با طالبان درگیر شدند

نورستان
نورستان

جبهه آزادی افغانستان، از گروه‌های مخالف طالبان، ادعا کرده که روز شنبه درگیری میان نیروهای این جبهه و طالبان در ولسوالی کامدیش ولایت نورستان رخ داده است.

این جبهه روز شنبه چهارم میزان در اعلامیه‌ای در ایکس گفته است که طالبان به مواضع این گروه حمله کرده و سپس درگیری رخ داده است.

طالبان تا زمان نشر این خبر به پرسش رادیو آزادی درباره این ادعاها پاسخ نداده‌اند.

رادیو آزادی نمی‌تواند این ادعا را به گونه مستقل تایید کند.

عراق برای ازسرگیری پروازهای ایران با امریکا گفت‌وگو می‌کند

 ازسرگیری برخی پروازهای شرکت‌های هوایی ایران به عراق
ازسرگیری برخی پروازهای شرکت‌های هوایی ایران به عراق

دولت عراق می‌گوید با امریکا درباره ازسرگیری برخی پروازهای شرکت‌های هوایی ایران به این کشور گفت‌وگو می‌کند.

دفتر صدراعظم عراق گفته است بغداد در مذاکرات مستقیم با واشنگتن تلاش دارد برخی پروازهای ایران برای اهداف بشردوستانه، از جمله درمان، تحصیل و زیارت، دوباره آغاز شود.

پرواز شرکت‌های هوایی ایران از اول میزان به بغداد و پس از آن به نجف، اربیل و سلیمانیه متوقف شده است.

امریکا پیش از این چندین شرکت هوایی ایران را تحریم کرده و به شرکت‌های خارجی که با این شرکت‌ها همکاری می‌کنند نیز درباره تحریم‌ها هشدار داده است.

تجمع ده‌ها هزار نفر در پاریس برای دیدار پاپ لئو چهاردهم

سفر چهار روزه پاپ لئو چهاردهم به فرانسه
سفر چهار روزه پاپ لئو چهاردهم به فرانسه

ده‌ها هزار نفر روز شنبه چهارم میزان در مرکز پاریس برای دیدار پاپ لئو چهاردهم تجمع کردند.

پاپ در سفرش به پاریس در مراسم مذهبی مسیحیان (عشای ربانی) حضور خواهد داشت.

حدود ۶۰۰ هزار نفر برای حضور در این مراسم در میدان کنکورد، نزدیک شانزه‌لیزه، ثبت‌نام کرده بودند.

برای تأمین امنیت، بخش‌هایی از اطراف شانزه‌لیزه و رود سن مسدود شد.

لئو چهاردهم که از روز جمعه در سفری چهارروزه در فرانسه به سر می‌برد، پیش از مراسم با شماری از نوکیشان مسیحی و یک مرکز خدمات اجتماعی دیدار کرد.

پاپ در آغاز سفر خود با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، نیز دیدار کرد. او ضمن تمجید از فرانسه به‌عنوان کشور حقوق بشر، از قانون جدید درباره اتانازی و حمایت قانون اساسی از حق سقط جنین انتقاد کرد.

لئو چهاردهم روز دوشنبه سفر خود را در شهر متز، نزدیک مرز فرانسه و آلمان، به پایان می‌رساند و قرار است درباره اروپا سخنرانی کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG