لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۷ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۴:۳۵

خبر ها

No title

ريس جمهور افغانتستان حامد کرزي امروز تندروان اسلامي را پخاطر انجام دادن و تشويق پاليسي هاي خشونت بار نکوهش کرد و گفت چنين افراط گرايي تصوير اسلام را در ذهيت جهاني زيانمند ميسازد
رييس جمهور عراق جلال طالپاني نيز اعمال تندروان اسلامي را محکوم کرد
هر دو رييس جمهور امروز در دومين روز کنفرانسي که زير نام اسلام در جهان کٍثرت گرا در اتريش گشايش يافته سخنراني ميکردند
حامد کرزي گفت تندرواني که در اعمال افراطي خود از نام اسلام استفاده ميکنند از انسانيت پدور اند
جلال طالپاني رييس جمهور عراق گفت جهره اسلام پا در نتيجه اعمال گروپ هاي کوچک تند رو صدمه ديده است و چنين اعمال را غير اسلامي خواند
در کنفرانس سه روزه که ميزپان آن وزارت خارجه اتريش است علماي اسلامي و ديگر اديان ُ سياستمدران و فعالين سياسي گرد هم جمع شده اند تا نقش اسلام را در جهان مدرن و پيشرفته پررسي کنند

پوليس افغان ، شپکه القاعده را مسوول دو انفجار انتحاري ديروز در کاپل خوانده است
پوليس ميگويد از روي اجساد دو حمله کننده بر مي آيد که آنان عرب پوده اند
بدنپال دو انفجار خونين ديروز در کاپل ، ملل متحد په کارمندان خود هدايت داده است که امروز در خانه ها و يا ادارات شان قرار داشته پاشند
سخنگوي ملل متحد ادرين ادوارد گفت چنين محدوديت پر گشت و گذار کارمندان محلي و خارجي ملل متحد در کاپل پحيث بخشي از اقدامات عادي امنيتي اتخاذ شده است
سخنگوي وزارت داخله افغانستان يوسف ستانکزي ساعتي پيش په راديوي ازادي گفت در انفجار اولي در کاپل يک عسکر الماني مرپوط په نيروي هاي آيسف تحت رهپري ناتو جاپجا هلاک گرديده و يک افغاني که در حادثه زخمي شده پود پعدا جان سپرد .
وي گفت در انفجار دومي ٤ تن _ شامل يک زن ز يک طفل _ هلاک گرديدند . گزارشهاي ديگر شمار تلفات انفجار دومي را ٦ تن خوانده است که درينصورت مجموع تلفات دو انفجار ديروزي پشمول دو حمله کننده انتحاري په ده تن ميرسد
هر دو انفجار در همان محلي که يک واحد قواي ايسف و دو دفتر ملل متحد قرار دارند رخ داد و در هر دو مورد حمله کننده موتر خود را په موتر آيسف قصدا تصادم داده و پاعث انفجار شده است
خپرنگاران راديوي آزادي پرشنا نظري و حميده عثمان که ديروز در حال گزارش دهي انفجار اولي پودند ، در نتيجه انفجار دومي که در همان ساحه رخ داد جراحت پرداشتند
پا انفجار پمي در داخل يک موتر در نزديکي يک رستوران امريکايي در شهر کراچي حد اقل دو تن په هلاکت رسيدند.
مشتاق شاه قوماندان امنيه کراچي ميگويد انفجار صبح امروز در پيرون رستوران رخ داد . راپور هاي نخستين از انتقال ٦ جسد په شفاخانه گزارش ميداد اما پعدا پوليس گفت دو تن کشته و ١٥ نفر درين انفجار زخمي شده اند
آفتاپ شيرپاو وزير داخله پاکستان گفت حادثه تروريسني پوده اما تا کنون جناحي مسوولين انرا پعهده نگرفته و تحقيقات در زمينه جريان دارد
شش ماه پيش در يک شاخه ديگر همين رستوران در يک محل ديگر کراچي ، شش تن از کارکنان آن در نتيجه اتشي که از انفجار پم برخاست هلاک شدند

وزير خارجه امريکا کاندوليزا رايس اعلام نمود که اسراييل و فلسطينيان در باره گشودن دوباره سرحدات ميان شان در نوار غزه و آزادي بيشتر پرا يرفت و امد په توافق رسيده اند .
کاندو ليزا رايس امروز در يک کنفرانس خپري در پيت المقدس گفت سرحد ميان غزه و مصر در رفح دو هفته پعد گشايش خواهد يافت
111524
پري نخستين بار از سال ١٩٦٧ فلسطيني ها کنترول رفت و امد را پر قلمرو شان در دست ميگيرند اين امر از طريق سرحد رفح صورت خواهد گرفت که قرار است روز ٢٥ نوامبر گشوده شود
وي گفت فلسطيني ها قادر خواهند پود ميان غزه و کناره عرپي پا کاروانها رفت و آمد کنند و قرار است کار اعمار يک پندر پحري در غزه آغاز گردد
وزير خارجه امريکا ديروز سفرش را په شرق آسيا به تعويق انداخت تا کوشش هايش را پراي حصول چنين توافقي ميان اسراييل و فلسطينيان ادامه دهد
پس از انکه دو ماه قبل اسراييل نيرو هايش را از غزه بيرون کشيد ، په عنوان جلوگيري از حملات مليشه ها کنترول سرحد و قلمرو فضايي غزه را پخود نگه داشت
فلسطينيان ميگويند براي انکه مردمان فقير فلسطيني تجارت و امرار معيشت شانرا از سر گرفته پتوانند ، لازم است که سرحد غزه پا مصر در ناحيه رفح و ديگر سرحدات نيز پاز گردد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

نیروهای زمینی ناتو روز شنبه رزمایش‌هایی را در اطراف سویدن و فنلند آغاز کردند

یکی از رزمایش‌های نظامی ناتو (تصویر آرشیف)
یکی از رزمایش‌های نظامی ناتو (تصویر آرشیف)

الکسیس گرینکوویچ، جنرال امریکایی و فرمانده ارشد نظامی ناتو در اروپا، در بیانیه‌ای اعلام کرد که منطقه اطراف سویدن و فنلند که بخشی از جناح شمال شرقی ناتو است، منطقه‌ای بسیار استراتژیک است.

سویدن و فنلند در امتداد دریای بالتیک واقع شده‌اند که از طریق آن کشتی‌های جنگی روسیه به سن پترزبورگ و کالینینگراد می‌روند.

فنلند که با روسیه مرز مشترک دارد، در طول جنگ جهانی دوم دو بار علیه اتحاد جماهیر شوروی جنگید.

تاریخ پایان این رزمایش‌ها هنوز تعیین نشده است، اما ناتو می‌گوید که این تلاش با هدف ایجاد یک حضور دفاعی دائمی انجام می‌شود.

سویدن و فنلند پس از حمله تمام عیار روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، به ناتو پیوستند.

مسابقات فوتبال ۲۰۲۶ پنج‌شنبه آینده با اجرای شکیرا آغاز خواهد شد

LEBANON-MUSIC-ENTERTAINMENT-SHAKIRA
LEBANON-MUSIC-ENTERTAINMENT-SHAKIRA

شکیرا، خواننده مشهور جهان روز پنج‌شنبه ۱۱ جون در مراسم افتتاحیه جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ در مکسیکو اجرا خواهد داشت.

فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) اعلام کرد که آهنگ رسمی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ آماده است و شکیرا، خواننده پاپ کلمبیایی، آن را روی صحنه در ورزشگاه "استدیو ازتیکا" در مکسیکو اجرا خواهد کرد.

بازی افتتاحیه جام جهانی فوتبال بین مکسیکو، یکی از میزبانان این مسابقات و افریقای جنوبی برگزار خواهد شد.

جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ با حضور ۴۸ تیم برگزار خواهد شد و مکسیکو، ایالات متحده و کانادا میزبان این مسابقات خواهند بود.

دور نهایی آزمون کانکور ۱۴۰۵ در هفته جاری در کابل برگزار خواهد شد

برگه‌های آزمون کانکور (تصویر آرشیف)
برگه‌های آزمون کانکور (تصویر آرشیف)

اداره ملی امتحانات حکومت طالبان اعلام کرده است که دور چهارم و نهایی آزمون کانکور ۱۴۰۵ در پایان این هفته برگزار خواهد شد.

این اداره روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که دانش‌آموزانی که از دورهای قبلی آزمون کانکور محروم شدند، فارغان مکتب‌های اقوام و قبایل و مدارس دینی در ولایت کابل، دانش‌آموزان صنف چهاردهم و دانشجویان پوهنزی‌های شبانه می‌توانند در این دور آزمون شرکت کنند.

بر اساس این بیانیه، روند ثبت اطلاعات بایومتریک شرکت‌کنندگان در این دور از آزمون کانکور آغاز شده و آزمون کانکور روز جمعه ۱۲ جون در پوهنتون کابل برگزار خواهد شد.

اداره ملی امتحانات می‌افزاید که پس از اتمام چهار دور آزمون کانکور ۱۴۰۵، آزمون ویژه دانش‌آموزان صنف چهاردهم ولایت‌های ننگرهار، لغمان، کندهار، هلمند، فراه و نیمروز به گونه جداگانه برگزار خواهد شد.

این بار نیز مانند پنج سال گذشته، دختران اجازه شرکت در آزمون کانکور را ندارند.

مسابقات سه‌جانبه کریکت؛ تیم‌های افغانستان، سریلانکا و هند با هم رودررو خواهند شد

اعضای تیم ابدالیان افغان (الف) افغانستان (تصویر آرشیف)
اعضای تیم ابدالیان افغان (الف) افغانستان (تصویر آرشیف)

مسابقات سه جانبه تیم‌های کریکت ابدالیان افغان و تیم‌های "الف" هند و سریلانکا در هفته جاری به میزبانی سریلانکا آغاز خواهد شد.

بورد کریکت افغانستان خبر داده که اعضای تیم ابدالیان افغان روز شنبه کابل را به مقصد سریلانکا ترک کردند.

مسابقات سه جانبه افغانستان، سریلانکا و هند که بازی‌های یک روزه هستند، سه‌شنبه نهم جون آغاز میشه و تا ۲۱ جون ادامه خواهد یافت.

بازی نخست افغانستان روز پنج‌شنبه در برابر تیم "الف" هند خواهد بود.

کانادا: نشست «گروه دوستان افغانستان» با حضور یوناما و صلیب سرخ در سازمان ملل برگزار شد

نمایندگی کانادا در سازمان ملل متحد از برگزاری نشست «گروه دوستان افغانستان» با حضور نمایندگان مأموریت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خبر داده است.

در این نشست که روز جمعه برگزار شده، وضعیت سیاسی، اقتصادی، بشردوستانه و همچنین وضعیت حقوق بشر در افغانستان مورد بررسی قرار گرفته است.

نمایندگی کانادا گفته است که نمایندگان بین‌المللی درباره بحران اقتصادی جاری در افغانستان، محدودیت‌ها بر حقوق زنان و دختران و نیازهای گسترده بشردوستانه بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

«گروه دوستان افغانستان» یک چارچوب مهم دیپلماتیک محسوب می‌شود که هدف آن هماهنگی مواضع و اقدامات کشورهای مختلف برای ثبات و توسعه افغانستان است.

کانادا، به‌عنوان یکی از اعضای فعال این گروه، نقش مهمی در جلب توجه جامعه جهانی به وضعیت بشری افغانستان ایفا می‌کند.

برنامه جهانی غذا: در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۷ میلیون افغان با گرسنگی شدید روبه‌رو خواهند شد

آرشیف
آرشیف

برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۷.۴ میلیون افغان با کمبود شدید مواد غذایی روبه‌رو خواهند شد و نزدیک به ۴.۹ میلیون مادر و کودک با خطر سوءتغذیه روبرو اند.

بر اساس گزارش این نهاد، افغانستان همچنان با یکی از شدیدترین بحران‌های بشری و غذایی در جهان مواجه است. چهار دهه جنگ، مشکلات اقتصادی، فقر گسترده، خشکسالی‌ها و حوادث طبیعی وضعیت زندگی مردم را وخیم‌تر کرده است.

برنامه جهانی غذا گفته است که زنان و دختران بیشترین آسیب را از این بحران متحمل می‌شوند و کاهش بودجه، توانایی این نهاد برای ارائه کمک‌ها را محدود کرده است.

این سازمان تأکید می‌کند که اگر کمک‌های بین‌المللی افزایش نیابد، برنامه‌های غذایی و کمک‌های بشری با محدودیت‌های بیشتری روبه‌رو خواهند شد.

ازبکستان: کارهای امکان‌سنجی دهلیز ترانس‌افغان سرعت گرفته است

ازبکستان اعلام کرده است که روند بررسی امکان‌سنجی اقتصادی و تخنیکی دهلیز ترانس‌افغان وارد مرحله فعال شده و انتظار می‌رود این کار تا پایان سال میلادی جاری تکمیل شود.

شوکرت گولیاموف، معاون وزارت سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان، این موضوع را روز گذشته در نشست دوم ترمذ در تاشکند مطرح کرده است.

به گفته او، بررسی‌های میدانی و ارزیابی‌های تخنیکی این پروژه آغاز شده است. او دهلیز ترانس‌افغان را یکی از پروژه‌های مهم منطقه‌ای خوانده و گفت که این طرح می‌تواند روابط اقتصادی و ترانزیتی میان آسیای مرکزی و جنوبی را از طریق افغانستان تقویت کند.

مقام‌های ازبک همچنین می‌گویند این پروژه تنها یک مسیر ترانسپورتی نیست و در آینده می‌تواند به ایجاد یک شبکه گسترده حمل‌ونقل در داخل افغانستان کمک کند.

دهلیز ترانس‌افغان از پروژه‌های منطقه‌ای است که هدف آن توسعه تجارت، تسهیل ترانسپورت و تقویت نقش ترانزیتی افغانستان عنوان می‌شود.

سنتکام: شش موشک‌ پرتاب‌شده توسط ایران رهگیری شده‌اند و موشک هفتم به هدف نرسید

آرشیف
آرشیف

سنتکام، فرماندهی مرکزی امریکا، در تازه‌ترین پیام خود در مورد تحولات بامداد شنبه نوشت که «ارزیابی‌های اولیه نشان می‌دهد که شش فروند از موشک‌های پرتاب‌شده توسط ایران رهگیری شده‌اند و موشک هفتم به هدف مورد نظر خود نرسیده است. در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر آسیب به پرسنل ایالات متحده وجود ندارد و ادعاهای ایران مبنی بر آسیب رساندن به مقر ناوگان پنجم ایالات متحده در بحرین کذب است.»

این بیانیه توضیح داده است که «نیروهای ایالات متحده در ۵ جون، چندین موشک بالستیک ایرانی و پهپاد پرتاب‌شده از سوی ایران به سمت تنگۀ هرمز و همسایگان خلیج [فارس] را رهگیری کردند. ایران چند ساعت پس از آنکه فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) چهار پهپاد انتحاری ایرانی پرتاب‌شده به سمت تنگۀ هرمز را سرنگون کرد، هفت موشک بالستیک به سمت کویت و بحرین شلیک کرد.

این پهپادهای مهاجم تهدیدی فوری برای تردد دریایی منطقه ایجاد می‌کردند. نیروهای ایالات متحده متعاقباً برای دفاع در برابر حملات بحری بیشتر، سایت‌های رادار مراقبت ساحلی ایران را در گروک و جزیرۀ قشم هدف قرار دادند.»

بیانیه فرماندهی مرکزی امریکا در پایان نیز نوشته است که «نیروهای سنتکام همچنان هوشیار و آماده هستند تا در راستای دفاع از خود، به پاسخگویی به تجاوزهای بی‌دلیل ایران ادامه دهند.»

گزارش خبرگزاری دی پی ای: طالبان پرواز اخراج پناهجویان افغان از جرمنی را لغو کرده است

خبرگزاری جرمنی دی پی ای روز جمعه ۱۵ جوزا به نقل از منابع گزارش داده که یک پرواز برنامه‌ریزی‌شده برای اخراج مهاجران افغان از جرمنی به افغانستان لغو شده است.

این پرواز قرار بود در پایان ماه می انجام شود، اما هنوز تاریخ مشخصی برای آن اعلام نشده بود.

در این گزارش آمده است که لغو پرواز پس از خودداری طالبان از همکاری صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری جرمنی دی پی ای مقام‌های طالبان از آنچه «نبود تمایل کافی برای تعامل» از سوی وزارت خارجه جرمنی خوانده‌اند، ابراز نارضایتی کرده‌اند.

در این گزارش آمده که طالبان همچنین خواهان افزایش حضور دیپلمات‌های خود در نمایندگی‌های افغانستان در جرمنی هستند.

سخنگوی وزارت خارجه جرمنی هم از را ارایه جزییات در این مورد خودداری کرده است.

این درحالی است که جرمنی اخراج مهاجران افغان که اسناد اقامت ندارند را آغاز کرده و برای انتقال این مهاجران با طالبان در تماس است.

حادثه ترافیکی در ایران؛ شش افغان کشته شدند و سه نفر دیگر زخمی شدند

آرشیف
آرشیف

رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که در یک حادثه ترافیکی در ولایت سمنان ایران، شش شهروند افغانستان کشته شدند و سه نفر دیگر زخمی شده‌اند.

خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) روز جمعه گزارش داد که این حادثه شامگاه پنج‌شنبه در شاهراه میان ایوانکی و تهران رخ داده است؛ زمانی که یک موتر پژو ۴۰۵ با یک موتر باربری برخورد کرد.

مقام‌های ایرانی گفته‌اند که بیشتر قربانیان این حادثه زنان و کودکان بوده‌اند، اما تا کنون هویت آنان و علت اصلی حادثه مشخص نشده است.

در همین حال، روز جمعه در دو حادثه جداگانه ترافیکی در ولسوالی قره‌باغ ولایت غزنی نیز یک نفر جان باخته و دو نفر دیگر زخمی شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG