لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۸ دلو ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۱۸

خبر ها

No title

ريس جمهور افغانتستان حامد کرزي امروز تندروان اسلامي را پخاطر انجام دادن و تشويق پاليسي هاي خشونت بار نکوهش کرد و گفت چنين افراط گرايي تصوير اسلام را در ذهيت جهاني زيانمند ميسازد
رييس جمهور عراق جلال طالپاني نيز اعمال تندروان اسلامي را محکوم کرد
هر دو رييس جمهور امروز در دومين روز کنفرانسي که زير نام اسلام در جهان کٍثرت گرا در اتريش گشايش يافته سخنراني ميکردند
حامد کرزي گفت تندرواني که در اعمال افراطي خود از نام اسلام استفاده ميکنند از انسانيت پدور اند
جلال طالپاني رييس جمهور عراق گفت جهره اسلام پا در نتيجه اعمال گروپ هاي کوچک تند رو صدمه ديده است و چنين اعمال را غير اسلامي خواند
در کنفرانس سه روزه که ميزپان آن وزارت خارجه اتريش است علماي اسلامي و ديگر اديان ُ سياستمدران و فعالين سياسي گرد هم جمع شده اند تا نقش اسلام را در جهان مدرن و پيشرفته پررسي کنند

پوليس افغان ، شپکه القاعده را مسوول دو انفجار انتحاري ديروز در کاپل خوانده است
پوليس ميگويد از روي اجساد دو حمله کننده بر مي آيد که آنان عرب پوده اند
بدنپال دو انفجار خونين ديروز در کاپل ، ملل متحد په کارمندان خود هدايت داده است که امروز در خانه ها و يا ادارات شان قرار داشته پاشند
سخنگوي ملل متحد ادرين ادوارد گفت چنين محدوديت پر گشت و گذار کارمندان محلي و خارجي ملل متحد در کاپل پحيث بخشي از اقدامات عادي امنيتي اتخاذ شده است
سخنگوي وزارت داخله افغانستان يوسف ستانکزي ساعتي پيش په راديوي ازادي گفت در انفجار اولي در کاپل يک عسکر الماني مرپوط په نيروي هاي آيسف تحت رهپري ناتو جاپجا هلاک گرديده و يک افغاني که در حادثه زخمي شده پود پعدا جان سپرد .
وي گفت در انفجار دومي ٤ تن _ شامل يک زن ز يک طفل _ هلاک گرديدند . گزارشهاي ديگر شمار تلفات انفجار دومي را ٦ تن خوانده است که درينصورت مجموع تلفات دو انفجار ديروزي پشمول دو حمله کننده انتحاري په ده تن ميرسد
هر دو انفجار در همان محلي که يک واحد قواي ايسف و دو دفتر ملل متحد قرار دارند رخ داد و در هر دو مورد حمله کننده موتر خود را په موتر آيسف قصدا تصادم داده و پاعث انفجار شده است
خپرنگاران راديوي آزادي پرشنا نظري و حميده عثمان که ديروز در حال گزارش دهي انفجار اولي پودند ، در نتيجه انفجار دومي که در همان ساحه رخ داد جراحت پرداشتند
پا انفجار پمي در داخل يک موتر در نزديکي يک رستوران امريکايي در شهر کراچي حد اقل دو تن په هلاکت رسيدند.
مشتاق شاه قوماندان امنيه کراچي ميگويد انفجار صبح امروز در پيرون رستوران رخ داد . راپور هاي نخستين از انتقال ٦ جسد په شفاخانه گزارش ميداد اما پعدا پوليس گفت دو تن کشته و ١٥ نفر درين انفجار زخمي شده اند
آفتاپ شيرپاو وزير داخله پاکستان گفت حادثه تروريسني پوده اما تا کنون جناحي مسوولين انرا پعهده نگرفته و تحقيقات در زمينه جريان دارد
شش ماه پيش در يک شاخه ديگر همين رستوران در يک محل ديگر کراچي ، شش تن از کارکنان آن در نتيجه اتشي که از انفجار پم برخاست هلاک شدند

وزير خارجه امريکا کاندوليزا رايس اعلام نمود که اسراييل و فلسطينيان در باره گشودن دوباره سرحدات ميان شان در نوار غزه و آزادي بيشتر پرا يرفت و امد په توافق رسيده اند .
کاندو ليزا رايس امروز در يک کنفرانس خپري در پيت المقدس گفت سرحد ميان غزه و مصر در رفح دو هفته پعد گشايش خواهد يافت
111524
پري نخستين بار از سال ١٩٦٧ فلسطيني ها کنترول رفت و امد را پر قلمرو شان در دست ميگيرند اين امر از طريق سرحد رفح صورت خواهد گرفت که قرار است روز ٢٥ نوامبر گشوده شود
وي گفت فلسطيني ها قادر خواهند پود ميان غزه و کناره عرپي پا کاروانها رفت و آمد کنند و قرار است کار اعمار يک پندر پحري در غزه آغاز گردد
وزير خارجه امريکا ديروز سفرش را په شرق آسيا به تعويق انداخت تا کوشش هايش را پراي حصول چنين توافقي ميان اسراييل و فلسطينيان ادامه دهد
پس از انکه دو ماه قبل اسراييل نيرو هايش را از غزه بيرون کشيد ، په عنوان جلوگيري از حملات مليشه ها کنترول سرحد و قلمرو فضايي غزه را پخود نگه داشت
فلسطينيان ميگويند براي انکه مردمان فقير فلسطيني تجارت و امرار معيشت شانرا از سر گرفته پتوانند ، لازم است که سرحد غزه پا مصر در ناحيه رفح و ديگر سرحدات نيز پاز گردد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

امریکا تحریم‌های جدیدی برای محدود کردن صادرات نفت ایران وضع کرد

دو نفتکش ایرانی در حال حرکت در خلیج فارس (تصویر آرشیف)
دو نفتکش ایرانی در حال حرکت در خلیج فارس (تصویر آرشیف)

ایالات متحدۀ امریکا روز جمعه، ساعتی پس از پایان مذاکرۀ نمایندگان ایران و امریکا در عمان، از اعمال تحریم‌های جدید برای محدود کردن صادرات نفت ایران از جمله با هدف قرار دادن ۱۴ کشتی خبر داد.

تامی پیگوت، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا گفت ایران از درآمدهای نفتی برای "تأمین مالی فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در سراسر جهان و تشدید سرکوب داخلی در ایران" استفاده می‌کند.

وزارت خارجۀ امریکا اعلام کرده که هرگونه فعالیت مرتبط با ۱۴ کشتی که به گفتۀ این وزارت در انتقال نفت ایران نقش دارند و جزو "کشتی‌های سایه" جمهوری اسلامی هستند، مسدود خواهد شد.

این کشتی‌ها با پرچم کشورهایی از جمله ترکیه، هند و امارات متحده عربی ثبت شده‌اند.

همچنین تحریم‌هایی علیۀ دو فرد ۱۵ نهاد مرتبط با حکومت ایران اعلام شده است.

اتحادیۀ اروپا در حال اتخاذ برنامه‌هایی برای بازگرداندن پناهجویان افغان بدون اقامت به افغانستان است

شماری از پناهجویان افغان در مسیر رفتن به اروپا در یکی از روستاهای بوسنیا (تصویر آرشیف)
شماری از پناهجویان افغان در مسیر رفتن به اروپا در یکی از روستاهای بوسنیا (تصویر آرشیف)

اتحادیۀ اروپا برنامه‌هایی را روی دست دارد که با اجرای آنها، افغان‌هایی که حق اقامت در کشورهای عضو این اتحادیه را بدست نه آوردند، اخراج می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، این امر چالش‌های عملی و نگرانی‌هایی را از سوی کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان ایجاد کرده است.

مارکوس لامرت، سخنگوی کمیسیون اروپا اخیراً گفته که مقامات اتحادیۀ اروپا دو "ماموریت فنی" در افغانستان انجام داده‌اند تا سازماندهی احتمالی عملیات بازگشت را بررسی کنند.

عرفات جمال، نمایندۀ کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان گفته است: "این بسیار نگران‌کننده است زیرا به نظر می‌رسد این یک پالیسی مبتنی بر احساسات و واکنش است، نه بر اساس خرد واقعی."

این درحالیست که بر اساس آمارها، در سال ۲۰۲۵، افغان‌ها بزرگترین گروه متقاضی پناهندگی در اروپا را تشکیل می‌دادند و پس از آنها ونزویلایی‌ها و سوری‌ها قرار داشتند.

جام جهانی کریکت بیست آوره که افغانستان نیز در آن حضور دارد، شنبه آغاز می‌شود

جام جهانی ۲۰ آوره کریکت ۲۰۲۶
جام جهانی ۲۰ آوره کریکت ۲۰۲۶

این جام قرار است با میزبانی هند و سریلانکا برگزار شود.

در روز نخست این مسابقات، سه بازی برگزار خواهد شد. پاکستان و هالند در کلمبو ساعت ۱۰:۰۰ پیش از چاشت به وقت کابل، اسکاتلند و ویست ایندیز در کلکته ساعت ۱:۰۰ پس از ظهر و هند و ایالات متحده در ممبی ساعت ۶:۰۰ پس از ظهر با هم بازی خواهند خواهند کرد.

اولین مسابقۀ افغانستان روز یک‌شنبه ساعت ۱۰:۰۰ پیش از چاشت به وقت کابل، در مقابل نیوزیلند در شهر چینای هند برگزار خواهد شد.

مسابقات امسال با حضور ۱۶ کشور در چهار گروه از ۷ فبروری تا ۸ مارچ برگزار می‌شود. افغانستان در گروه D با کانادا، نیوزیلند، افریقای جنوبی و امارات متحدۀ عربی همگروه است.

شرکت برشنا می‌گوید که جریان برق وارداتی ازبیکستان دوباره وصل شد

کارکنان تخنیکی برق در حال وصل لین برق (تصویر آرشیف)
کارکنان تخنیکی برق در حال وصل لین برق (تصویر آرشیف)

شرکت برشنا در کنترل حکومت طالبان می‌گوید، جریان برق وارداتی ازبیکستان که پنج‌شنبه شب در نتیجۀ طوفان شدید دچار مشکلات تخنیکی و قطع شده بود، پس از ظهر روز جمعه دوباره وصل شد.

لین برق وارداتی ازبیکستان با ظرفیت ۲۲۰ کیلوولت که برق ۱۳ ولایت را تأمین می‌کند در ساحات ولسوالی تنگی تاشقرغان دچار مشکل تخنیکی شده بود.

باشندگان سمنگان، بغلان، پروان، پنجشیر، کاپیسا، کابل، ننگرهار، لغمان، لوگر، پکتیا، خوست، میدان وردک و غزنی بیشتر از برق وارداتی ازبیکستان مستفید می‌شوند.

بیشتر برق مورد نیاز افغانستان از برق وارداتی کشورهای همسایه تأمین می‌شود که هر از گاهی به دلایل مشکلات تخنیکی در خاک افغانستان و یا در خاک کشورهای همسایه جریان آن موقتا قطع می‌شود.

یک جنرال روسی در مسکو هدف تیراندازی قرار گرفت

یک مقام ارشد نظامی روسیه امروز پس از تیراندازی در مسکو به شفاخانه منتقل شد، کمیته تحقیقات روسیه روز جمعه اعلام کرد.

بر اساس بیانیه کمیته تحقیقات روسیه، یک مهاجم ناشناس چندین مرمی به سمت جنرال ولادیمیر الکسیف شلیک کرد و سپس از محل فرار کرد.

مقامات روسیه تحقیقات جنایی با اتهام تلاش برای قتل را آغاز کرده‌اند.

هویت مظنون یا عامل تیراندازی هنوز مشخص نشده است.

حملات به مقامات ارشد نظامی روسیه غیرمعمول نیست. در اپریل ۲۰۲۵، جنرال یاروسلاو موسکالیک در انفجار بمب موتر کشته شد.

اپدیت شده

افزایش تلفات انفجار در یک مسجد شیعیان در اسلام‌آباد

حمله یک بمب‌گذار انتحاری در یک مسجد شیعیان در شهر اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، که روز جمعه، ۱۷ دلو، در هنگام برگزاری نماز جمعه رخ داد حداقل ۳۱ کشته و ده‌ها مجروح برجا گذاشت.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این اقدام را نپذیرفته است.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام پولیس پاکستان تعداد کشته‌های این انفجار انتحاری را دست‌کم ۳۰ نفر اعلام کرده است.

همین خبرگزاری تعداد مجروحان حادثه را نزدیک به ۱۷۰ نفر اعلام کرده و نوشته است که احتمال افزایش شمار تلفات وجود دارد.

به گفته این دو مقام، فرد بمب‌گذار که هنوز از هویتش خبری در دست نیست درنزدیکی در مسجد متوقف شده و در همان جا بمب را منفجر کرده است.

عکس‌هایی که از این رخداد مرگبار در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده اجسادی در صحن مسجد و نمازگزاران سراسیمه را نشان می‌دهد.

در عکس‌های دیگر از حیاط مسجد می‌توان زخمی‌های بی‌شماری را دید.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، در بیانیه‌ای رسمی ضمن ابراز تأسف و همدردی با خانواده‌های قربانیان این حمله را محکوم کرد.

وقوع انفجار انتحاری در پایتخت پاکستان که همواره تحت کنترل شدید نیروهای امنیتی است اتفاق نادری است، با این حال دیگر بخش‌‌های این کشور بارها صحنه وقوع چنین حملاتی بوده‌اند.

در آبان‌ماه سال جاری، یک بمب‌گذار انتحاری خود را در نزدیکی یک گشت پولیس در بیرون محکمه در اسلام‌آباد منفجر کرد و ۱۲ نفر را کشت و ۲۷ نفر را زخمی کرد.

بمب‌گذار دیگری یک روز پیشتر موتر بمبگذاری‌شده را به دروازهٔ اصلی یک مکتب نظامی در منطقهٔ وزیرستان جنوبی، در نزدیکی مرز افغانستان، کوبید و سه نفر را کشت.

شیعیان در کشور سنی‌مذهب پاکستان با بیش از ۲۴۰ میلیون جمعیت جزء اقلیت‌ها به شمار می‌روند و بارها هدف خشونت فرقه‌ای و مذهبی قرار گرفته‌اند.

طالبان پاکستان یا تحریک طالبان پاکستان، از سال ۲۰۰۷ در تلاش برای سرنگونی حکومت این کشور و جایگزینی آن با مدل حکومتی اسلامی مد نظر خود است.

دیدار جداگانه عراقچی و ویتکاف با وزیر خارجه عمان

عباس عراقچی در عمان
عباس عراقچی در عمان

در آستانه آغاز مذاکرات مجدد ایران و امریکا در روز جمعه، عباس عراقچی وزیر خارجه ایران ساعتی پیش با همتای عمانی خود،‌ بدر بوسعیدی، دیدار کرد، دیداری که سپس با استیو ویتکاف و وزیر خارجه عمان تکرار شد.

خبرگزاری‌های داخل ایران دیدار وزیران خارجه ایران و عمان را نخستین مرحله از روند مذاکرات هسته‌ای در مسقط نامیده، اما تأکید کرده‌اند که مذاکرات اصلی هنوز آغاز نشده است.

در همین حال روزنامه وال استریت جورنال در گزارشی خبر داده است که برَد کوپر، فرمانده سنتکام، فرماندهی مرکزی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه، نیز قرار است به این مذاکرات بپیوندد.

این خبری است که هنوز از طرف هیچ مقام رسمی، چه در امریکا و چه در ایران، تأیید نشده است.

بنا بر اصول مذاکرات دیپلماتیک، رسم نیست که مقامات دفاعی و نظامی و فرماندهان نظامی در این گونه مذاکرات شرکت کنند، اما دونالد ترمپ، به نوشته وال استریت جورنال، قبلا چنین اقدامی داشته است.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی پیش از ظهر روز جمعه در پیامی بر این تأکید کرده است که عباس عراقچی «برای انجام مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها به مسقط سفر کرده‌ است».

تأکید بر این امر از این جهت دارای اهمیت است که از سوی دیگر دولت ترمپ اصرار کرده است که تهران باید دست از غنی‌سازی اورانیوم بردارد و علاوه بر آن برنامه راکتی خود را محدود کرده و دست از حمایت از گروه‌های نیابتی‌اش بردارد.

این وزارتخانه همچنین نوشته است که عراقچی با بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه سلطنت عمان، درباره «نحوه پیشبرد مذاکرات ایران-امریکا تبادل نظر کرد».


قطع برق وارداتی ازبکستان در اثر مشکلات فنی؛ برق ۱۲ ولایت قطع شده است

در اثر ایجاد مشکلات فنی در لین انتقال برق وارداتی ۲۲۰ کیلوولت ازبکستان برق ۱۲ ولایت افغانستان قطع شده است.

براساس اعلامیه شرکت برشنا تحت کنترول طالبان، برق بخش های از ولایت‌های سمنگان و بغلان و همچنان پروان، پنجشیر، کاپیسا، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، میدان وردک، غزنی، ننگرهار و لغمان قطع شده است.

شرکت برشنا تحت کنترول طالبان روز پنجشنبه ۱۶ دلو اعلام کرده این لین در ساحه تنگه تاشقرغان دچار نقص فنی شده است و تیم‌های تخنیکی برای ترمیم لین به محل اعزام شده‌اند، اما شدت توفان و شرایط نامساعد جوی روند کار را به تعویق انداخته است.

پیش از این نیز برق وارداتی ازبیکستان به افغانستان در مسیر سالنگ با مشکل مشابه روبه‌رو شده بود.

افغانستان بخش زیادی از برق خود را از کشورهای همسایه وارد می‌کند، اما این برق کافی نیست و به‌ویژه کابل با خاموشی‌های نوبتی روبه‌رو است.

در ولایت خوست، انفجار یک کپسول گاز جان سه زن را گرفت

در ولایت خوست، انفجار یک کپسول گاز جان سه زن را گرفت.

مسؤولان امنیتی طالبان در خوست می‌گویند که پنجشنبه شب در یک خانه در منطقه «آزادی‌مینه» انفجار کپسول گاز رخ داده که در نتیجه آن سه زن جان باخته و یک مرد زخمی شده است.

طاهر احرار، سخنگوی فرماندهی امنیه طالبان در خوست به رادیو آزادی گفت که پس از این رویداد، نیروهای امنیتی و کارمندان اطفاییه برای بررسی و انجام عملیات نجات به محل حادثه رسیدند.

در افغانستان، بسیاری از مردم در فصل زمستان برای گرم‌کردن خانه‌ها و پخت‌وپز از کپسول‌های گاز استفاده می‌کنند، اما نبود وسایل و تدابیر لازم ایمنی باعث می‌شود که این کپسول‌ها گاهی آتش‌سوزی و تلفات جانی به‌جا بگذارند.

شاهراه سالنگ بار دیگر بسته شد.

شاهراه سالنگ
شاهراه سالنگ

شاهراه سالنگ بار دیگر به روی عبور و مرور وسایط نقلیه بسته شد.

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی وزارت فواید عامهٔ طالبان، ناوقت پنجشنبه در صفحهٔ ایکس خود نوشت که این شاهراه به دلیل بارش شدید برف، توفان، کاهش دید و جلوگیری از خسارات جانی و مالی، تا اطلاع ثانوی به روی تمامی وسایط مسافربری و باربری مسدود شده است.

تا شام پنجشنبه، در سالنگ شمالی تا چهل سانتی‌متر و در سالنگ جنوبی تا پنجاه سانتی‌متر برف باریده بود که پس از آن مسدود شدن این مسیر اعلام شد.

شاهراه سالنگ یکی از مهم‌ترین راه‌های افغانستان است که نه ولایت شمالی کشور را با مرکز و جنوب وصل می‌کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG