لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۵:۴۰

خبر ها

No title

ريس جمهور افغانتستان حامد کرزي امروز تندروان اسلامي را پخاطر انجام دادن و تشويق پاليسي هاي خشونت بار نکوهش کرد و گفت چنين افراط گرايي تصوير اسلام را در ذهيت جهاني زيانمند ميسازد
رييس جمهور عراق جلال طالپاني نيز اعمال تندروان اسلامي را محکوم کرد
هر دو رييس جمهور امروز در دومين روز کنفرانسي که زير نام اسلام در جهان کٍثرت گرا در اتريش گشايش يافته سخنراني ميکردند
حامد کرزي گفت تندرواني که در اعمال افراطي خود از نام اسلام استفاده ميکنند از انسانيت پدور اند
جلال طالپاني رييس جمهور عراق گفت جهره اسلام پا در نتيجه اعمال گروپ هاي کوچک تند رو صدمه ديده است و چنين اعمال را غير اسلامي خواند
در کنفرانس سه روزه که ميزپان آن وزارت خارجه اتريش است علماي اسلامي و ديگر اديان ُ سياستمدران و فعالين سياسي گرد هم جمع شده اند تا نقش اسلام را در جهان مدرن و پيشرفته پررسي کنند

پوليس افغان ، شپکه القاعده را مسوول دو انفجار انتحاري ديروز در کاپل خوانده است
پوليس ميگويد از روي اجساد دو حمله کننده بر مي آيد که آنان عرب پوده اند
بدنپال دو انفجار خونين ديروز در کاپل ، ملل متحد په کارمندان خود هدايت داده است که امروز در خانه ها و يا ادارات شان قرار داشته پاشند
سخنگوي ملل متحد ادرين ادوارد گفت چنين محدوديت پر گشت و گذار کارمندان محلي و خارجي ملل متحد در کاپل پحيث بخشي از اقدامات عادي امنيتي اتخاذ شده است
سخنگوي وزارت داخله افغانستان يوسف ستانکزي ساعتي پيش په راديوي ازادي گفت در انفجار اولي در کاپل يک عسکر الماني مرپوط په نيروي هاي آيسف تحت رهپري ناتو جاپجا هلاک گرديده و يک افغاني که در حادثه زخمي شده پود پعدا جان سپرد .
وي گفت در انفجار دومي ٤ تن _ شامل يک زن ز يک طفل _ هلاک گرديدند . گزارشهاي ديگر شمار تلفات انفجار دومي را ٦ تن خوانده است که درينصورت مجموع تلفات دو انفجار ديروزي پشمول دو حمله کننده انتحاري په ده تن ميرسد
هر دو انفجار در همان محلي که يک واحد قواي ايسف و دو دفتر ملل متحد قرار دارند رخ داد و در هر دو مورد حمله کننده موتر خود را په موتر آيسف قصدا تصادم داده و پاعث انفجار شده است
خپرنگاران راديوي آزادي پرشنا نظري و حميده عثمان که ديروز در حال گزارش دهي انفجار اولي پودند ، در نتيجه انفجار دومي که در همان ساحه رخ داد جراحت پرداشتند
پا انفجار پمي در داخل يک موتر در نزديکي يک رستوران امريکايي در شهر کراچي حد اقل دو تن په هلاکت رسيدند.
مشتاق شاه قوماندان امنيه کراچي ميگويد انفجار صبح امروز در پيرون رستوران رخ داد . راپور هاي نخستين از انتقال ٦ جسد په شفاخانه گزارش ميداد اما پعدا پوليس گفت دو تن کشته و ١٥ نفر درين انفجار زخمي شده اند
آفتاپ شيرپاو وزير داخله پاکستان گفت حادثه تروريسني پوده اما تا کنون جناحي مسوولين انرا پعهده نگرفته و تحقيقات در زمينه جريان دارد
شش ماه پيش در يک شاخه ديگر همين رستوران در يک محل ديگر کراچي ، شش تن از کارکنان آن در نتيجه اتشي که از انفجار پم برخاست هلاک شدند

وزير خارجه امريکا کاندوليزا رايس اعلام نمود که اسراييل و فلسطينيان در باره گشودن دوباره سرحدات ميان شان در نوار غزه و آزادي بيشتر پرا يرفت و امد په توافق رسيده اند .
کاندو ليزا رايس امروز در يک کنفرانس خپري در پيت المقدس گفت سرحد ميان غزه و مصر در رفح دو هفته پعد گشايش خواهد يافت
111524
پري نخستين بار از سال ١٩٦٧ فلسطيني ها کنترول رفت و امد را پر قلمرو شان در دست ميگيرند اين امر از طريق سرحد رفح صورت خواهد گرفت که قرار است روز ٢٥ نوامبر گشوده شود
وي گفت فلسطيني ها قادر خواهند پود ميان غزه و کناره عرپي پا کاروانها رفت و آمد کنند و قرار است کار اعمار يک پندر پحري در غزه آغاز گردد
وزير خارجه امريکا ديروز سفرش را په شرق آسيا به تعويق انداخت تا کوشش هايش را پراي حصول چنين توافقي ميان اسراييل و فلسطينيان ادامه دهد
پس از انکه دو ماه قبل اسراييل نيرو هايش را از غزه بيرون کشيد ، په عنوان جلوگيري از حملات مليشه ها کنترول سرحد و قلمرو فضايي غزه را پخود نگه داشت
فلسطينيان ميگويند براي انکه مردمان فقير فلسطيني تجارت و امرار معيشت شانرا از سر گرفته پتوانند ، لازم است که سرحد غزه پا مصر در ناحيه رفح و ديگر سرحدات نيز پاز گردد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

روند افزایشی قیمت جهانی نفت ادامه یافت

روند افزایشی قیمت جهانی نفت در چند روز اخیر، روز پنجشنبه نیز در معاملات بازارهای اروپا ادامه یافت و قیمت هر بشکه نفت خام برنت به نزدیک ۹۴ دالر رسید. قیمت نفت امریکا نیز از ۸۶ دالر در هر بشکه فراتر رفت.

این قیمت‌ها بالاترین سطح نفت در ماه جاری میلادی به شمار می‌رود.

کارشناسان بازار انرژی، ادامه ابهام‌ها درباره وضعیت تنگه هرمز و افزایش تنش‌ها میان ایران و امریکا را از عوامل افزایش قیمت نفت می‌دانند.

پزشکیان خواستار رفع موانع تجارت و ترانزیت میان ایران و افغانستان شد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران

سفارت ایران در کابل می‌گوید که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، از نهادهای اجرایی این کشور خواسته است تا موانع موجود در مسیر تجارت و ترانزیت با افغانستان را برطرف کنند.

سفارت ایران در کابل روز پنجشنبه ۲۹ اسد، در صفحه ایکس خود نوشته است که پزشکیان در نشست روز گذشته هیئت دولت ایران، پس از شنیدن گزارش وزیر جهاد کشاورزی درباره سفرش به کابل، بر اهمیت راهبردی گسترش روابط اقتصادی با افغانستان تأکید کرده است.

به گفته این سفارت، پزشکیان گفته است که سطح همکاری‌ها میان دو کشور باید فراتر از وضعیت کنونی گسترش یابد.

ایران با افغانستان تحت حاکمیت طالبان روابط نزدیکی دارد. این در حالی است که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه هشدار داد که هر کشوری که به جمهوری اسلامی ایران کمک کند یا با آن دادوستد داشته باشد، با مجازات‌های «بسیار سنگین» روبه‌رو خواهد شد.

هند در ادامه کمک‌های بشردوستانه، تجهیزات صحی به یک شفاخانه دولتی در کابل فرستاد

آرشیف: کمکهای صحی هند به افغانستان
آرشیف: کمکهای صحی هند به افغانستان

هند کمک‌های صحی تازه را به افغانستان ارسال کرده است.

رهندر جیسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، روز پنجشنبه ۲۹ اسد، در صفحه ایکس خود نوشت که کشورش یک محموله از تجهیزات و لوازم صحی را به یک شفاخانه دولتی در کابل فرستاده و تأکید کرده است که دهلی‌نو به حمایت‌های بشردوستانه خود از مردم افغانستان ادامه می‌دهد.

جیسوال نام شفاخانه دولتی‌ای را که این کمک‌ها به آن ارسال شده، اعلام نکرده است.

هند پیش از این نیز واکسین، دارو و سایر تجهیزات طبی را به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده است.

در ماه‌های اخیر، هند و حکومت طالبان روابط خود را در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و صحی گسترش داده‌اند.

حکومت طالبان از برگزاری دومین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی و تجارتی افغانستان و بلاروس خبر داد

 این عکس از صفحۀ ایکس وزارت زراعت، آبیاری و مالداری حکومت طالبان گرفته شده است
این عکس از صفحۀ ایکس وزارت زراعت، آبیاری و مالداری حکومت طالبان گرفته شده است

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری حکومت طالبان می‌گوید که دومین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی و تجارتی افغانستان و بلاروس در شهر منسک، پایتخت بلاروس، برگزار شده است.

این وزارت روز پنجشنبه، ۲۹ اسد، با نشر اعلامیه‌ای گفت که در این نشست، هیئت‌های دو کشور به ریاست عطاالله عمری، وزیر زراعت حکومت طالبان، و یوری گورلوف، وزیر زراعت و غذای بلاروس، اشتراک کرده‌اند.

در اعلامیه آمده است که دو طرف درباره گسترش روابط اقتصادی و تجارتی، همکاری در بخش‌های زراعت و مالداری، انتقال فناوری، واردات و مونتاژ ماشین‌آلات زراعتی، تولید کود کیمیاوی، پروسس مواد غذایی و لبنیات و سرمایه‌گذاری مشترک گفت‌وگو کرده‌اند.

همچنین گفته شده است که فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بلاروسی در بخش‌های معادن و نفت افغانستان نیز بررسی شده است.

حکومت طالبان در پنج سال گذشته، به استثنای روسیه، از سوی هیچ کشور دیگری به‌گونه رسمی به رسمیت شناخته نشده است. بلاروس از متحدان نزدیک روسیه به شمار می‌رود.

ترمپ از آغاز یک کارزار «بی‌سابقه اقتصادی» علیه ایران خبر داد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده

رئیس‌جمهور ایالات متحده اعلام کرده است که کارزار تازه و گسترده‌ای را برای هدف قرار دادن اقتصاد ایران آغاز کرده و هشدار داده است هر کشوری که به جمهوری اسلامی کمک کند یا با آن دادوستد داشته باشد، با مجازات‌های «بسیار سنگین» روبه‌رو خواهد شد.

دونالد ترمپ شام چهارشنبه ۲۸ اسد، در شبکه اجتماعی خود، تروت سوشل، نوشت: «امروز کوبنده‌ترین اقدام اقتصادی را که تاکنون علیه یک کشور انجام شده است، اعلام می‌کنم. این یک جنگ و انزوای اقتصادی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود».

او افزود که هر کشوری که به نهادهای مالی، شرکت‌ها، میدان‌های هوایی یا اداره‌های دولتی خود اجازه دهد به هر شکلی راهی برای کمک به ایران فراهم کنند، با «پیامدهای اقتصادی بسیار سنگین» روبه‌رو خواهد شد.

رئیس‌جمهور امریکا مشخص نکرده است که این کشورها با چه نوع مجازات‌هایی روبه‌رو خواهند شد و به جز ایران، نام هیچ کشور دیگری را نیز ذکر نکرده است.

ترمپ افزود که به ایران فرصت‌های زیادی برای دستیابی به یک توافق داده بود، اما به گفته او، ایران نتوانست از این فرصت‌ها استفاده کند

ساعاتی پیش از اعلام دونالد ترمپ، وزارت خارجه امارات متحده عربی اعلام کرده بود که تمام دادوستدهای تجارتی و مالی با ایران تا اطلاع بعدی متوقف می‌شود.

تنش میان ایران و امارات متحده عربی در هفته‌های اخیر بار دیگر افزایش یافته و چند نفتکش اماراتی نیز در تنگهٔ هرمز هدف حملات قرار گرفته‌اند؛ حملاتی که ابوظبی ایران را مسئول آن‌ها دانسته است.

هشدار از بارنده‌گی شدید و سیلاب‌های ناگهانی در پنج ولایت افغانستان

آرشیف، وقوع سیلاب در افغانستان
آرشیف، وقوع سیلاب در افغانستان

اداره هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال وقوع بارنده‌گی‌های شدید، وزش بادهای تند همراه با گرد و خاک و سرازیر شدن سیلاب‌های آنی در روز پنجشنبه «۲۹ اسد» در پنج ولایت افغانستان هشدار داده‌است.

براساس خبرنامه این اداره که در صفحه اکس آن منتشر شده، بارنده‌گی‌های شدید و احتمال سرازیر شدن سیلاب‌های آنی در ولایت‌های نورستان، لغمان، کنر، ننگرهار و خوست پیش‌بینی شده‌است.

میزان بارنده‌گی در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۳۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده‌است.

در این خبرنامه همچنان آمده که در ولایت‌های شمالی، مرکزی، شرقی، جنوب‌شرقی و غربی افغانستان، احتمال وزش بادهای شدید همراه با گرد و خاک وجود دارد و سرعت آن در نقاط مختلف بین ۵۰ تا ۹۵ کیلومتر در ساعت پیش‌بینی شده‌است.

پیش از این، دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) یکشنبه «۲۵ اسد» گفت که از آغاز سال روان میلادی تا ماه اگست، بیش از ۹۲ هزار نفر در افغانستان در پی رویدادهای طبیعی متأثر شده و ۹۷ تن جان باخته اند.

افزایش قیمت جهانی نفت در سایه تنش‌های تنگه هرمز

قیمت نفت خام امریکا نیز به ۸۵ دالر در هر بشکه رسید.
قیمت نفت خام امریکا نیز به ۸۵ دالر در هر بشکه رسید.

روند افزایش قیمت جهانی نفت، هم‌زمان با مبهم‌تر شدن سرنوشت مذاکرات درباره بازگشایی تنگه هرمز، ادامه یافته است.

قیمت هر بشکه نفت خام برنت روز چهارشنبه «۲۸ اسد» با یک درصد افزایش نسبت به روز پیش، به ۹۲ دالر رسید.

قیمت نفت خام امریکا نیز به ۸۵ دالر در هر بشکه رسید.

این رقم‌ها بلندترین سطح قیمت نفت در دو هفته اخیر به‌شمار می‌روند.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز سه‌شنبه گفت که "هیچ مذاکره یا گفت‌وگویی با جمهوری اسلامی ایران در جریان نیست و هیچ مذاکره یا گفت‌وگویی نیز برنامه‌ریزی نشده‌است."

هم‌زمان، تنش‌ها در روزهای اخیر در تنگه هرمز نیز افزایش یافته است.

ادامه حملات به چند کشتی و اعلام امارات متحده عربی مبنی بر مقابله با حملات راکتی تازه از سوی ایران، از جمله عوامل افزایش این تنش‌ها عنوان شده‌است.

سه تکواندوکار افغان در جام ریاست فدراسیون جهانی در لاهور به میدان می‌روند

آرشیف
آرشیف

انتظار می‌رود که سه بازیکن از تیم ملی تکواندوی افغانستان، پنجشنبه «۲۹ اسد» در رقابت‌های جام ریاست فدراسیون جهانی تکواندو در شهر لاهور پاکستان به میدان بروند.

احسان رحیمی در وزن منفی ۵۴ کیلوگرام، حکمت‌الله زین در وزن منفی ۶۸ کیلوگرام و امید سهاک در وزن منفی ۸۷ کیلوگرام با حریفان‌شان رقابت خواهند کرد.

این رقابت‌ها با حضور بیش از ۵۰۰ ورزش‌کار از حدود ۴۰ کشور برگزار می‌شود و تکواندوکاران برای کسب امتیاز در رده‌بندی بازی‌های آسیایی و بازی‌های داخل سالن آسیا به رقابت می‌پردازند.

۵۳۵۰۰ افغان در ۱۵ روز از پاکستان برگشتند؛ "ترس از بازداشت" عامل اصلی است

آرشیف، بازگشت کننده‌گان افغان از پاکستان
آرشیف، بازگشت کننده‌گان افغان از پاکستان

سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی او ام) می‌گوید که از اول تا ۱۵ جولای ۲۰۲۶، بیش از ۵۳ هزار و ۵۰۰ شهروند افغانستان از پاکستان بازگشته اند.

بر اساس معلومات این سازمان، بازگشت داوطلبانه مهاجران افغان از پاکستان در مقایسه با نیمه دوم ماه جون، ۳۷ درصد و اخراج اجباری آنان ۱۳۶ درصد افزایش یافته است.

این سازمان افزوده که از ۱۵ سپتمبر ۲۰۲۳ تا ۱۵ جولای ۲۰۲۶، نزدیک به ۲.۶ میلیون افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته اند.

«آی او ام» می‌گوید که ۹۶ درصد از بازگشت کننده‌ها به این سازمان گفته اند که «ترس از بازداشت» از سوی پولیس پاکستان، مهم‌ترین دلیل بازگشت آنان به افغانستان بوده است.

اوچا: زمانیکه بحران رخ می‌دهد، امدادگران دست به کار می‌شوند

ادارۀ هماهنگی کمک های بشری سازمان ملل متحد در افغانستان(اوچا) می گوید، زمانیکه بحران رخ می‌دهد، امدادگران دست به کار می‌شوند.

این ادارۀ به مناسب روز جهانی انسان‌دوستی، روزچهارشنبه(28 اسد) در شبکۀ اکس نوشته که کارمندان این اداره در افغانستان، هر روز برای رسیدن به نیازمندان تلاش می‌کنند که اغلب با خطرات شخصی زیادی همراه است.

همه ساله در ۱۹ اگست، از روز جهانی انسان‌دوستی برای گرامیداشت از فعالان عرصه بشر دوستی، امدادگران و ایستادن در کنار مردمی که در سراسر جهان تحت تأثیر بحران‌ها قرار گرفته‌اند، تجلیل می شود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG