لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۰۲:۴۳

خبر ها

No title

ريس جمهور افغانتستان حامد کرزي امروز تندروان اسلامي را پخاطر انجام دادن و تشويق پاليسي هاي خشونت بار نکوهش کرد و گفت چنين افراط گرايي تصوير اسلام را در ذهيت جهاني زيانمند ميسازد
رييس جمهور عراق جلال طالپاني نيز اعمال تندروان اسلامي را محکوم کرد
هر دو رييس جمهور امروز در دومين روز کنفرانسي که زير نام اسلام در جهان کٍثرت گرا در اتريش گشايش يافته سخنراني ميکردند
حامد کرزي گفت تندرواني که در اعمال افراطي خود از نام اسلام استفاده ميکنند از انسانيت پدور اند
جلال طالپاني رييس جمهور عراق گفت جهره اسلام پا در نتيجه اعمال گروپ هاي کوچک تند رو صدمه ديده است و چنين اعمال را غير اسلامي خواند
در کنفرانس سه روزه که ميزپان آن وزارت خارجه اتريش است علماي اسلامي و ديگر اديان ُ سياستمدران و فعالين سياسي گرد هم جمع شده اند تا نقش اسلام را در جهان مدرن و پيشرفته پررسي کنند

پوليس افغان ، شپکه القاعده را مسوول دو انفجار انتحاري ديروز در کاپل خوانده است
پوليس ميگويد از روي اجساد دو حمله کننده بر مي آيد که آنان عرب پوده اند
بدنپال دو انفجار خونين ديروز در کاپل ، ملل متحد په کارمندان خود هدايت داده است که امروز در خانه ها و يا ادارات شان قرار داشته پاشند
سخنگوي ملل متحد ادرين ادوارد گفت چنين محدوديت پر گشت و گذار کارمندان محلي و خارجي ملل متحد در کاپل پحيث بخشي از اقدامات عادي امنيتي اتخاذ شده است
سخنگوي وزارت داخله افغانستان يوسف ستانکزي ساعتي پيش په راديوي ازادي گفت در انفجار اولي در کاپل يک عسکر الماني مرپوط په نيروي هاي آيسف تحت رهپري ناتو جاپجا هلاک گرديده و يک افغاني که در حادثه زخمي شده پود پعدا جان سپرد .
وي گفت در انفجار دومي ٤ تن _ شامل يک زن ز يک طفل _ هلاک گرديدند . گزارشهاي ديگر شمار تلفات انفجار دومي را ٦ تن خوانده است که درينصورت مجموع تلفات دو انفجار ديروزي پشمول دو حمله کننده انتحاري په ده تن ميرسد
هر دو انفجار در همان محلي که يک واحد قواي ايسف و دو دفتر ملل متحد قرار دارند رخ داد و در هر دو مورد حمله کننده موتر خود را په موتر آيسف قصدا تصادم داده و پاعث انفجار شده است
خپرنگاران راديوي آزادي پرشنا نظري و حميده عثمان که ديروز در حال گزارش دهي انفجار اولي پودند ، در نتيجه انفجار دومي که در همان ساحه رخ داد جراحت پرداشتند
پا انفجار پمي در داخل يک موتر در نزديکي يک رستوران امريکايي در شهر کراچي حد اقل دو تن په هلاکت رسيدند.
مشتاق شاه قوماندان امنيه کراچي ميگويد انفجار صبح امروز در پيرون رستوران رخ داد . راپور هاي نخستين از انتقال ٦ جسد په شفاخانه گزارش ميداد اما پعدا پوليس گفت دو تن کشته و ١٥ نفر درين انفجار زخمي شده اند
آفتاپ شيرپاو وزير داخله پاکستان گفت حادثه تروريسني پوده اما تا کنون جناحي مسوولين انرا پعهده نگرفته و تحقيقات در زمينه جريان دارد
شش ماه پيش در يک شاخه ديگر همين رستوران در يک محل ديگر کراچي ، شش تن از کارکنان آن در نتيجه اتشي که از انفجار پم برخاست هلاک شدند

وزير خارجه امريکا کاندوليزا رايس اعلام نمود که اسراييل و فلسطينيان در باره گشودن دوباره سرحدات ميان شان در نوار غزه و آزادي بيشتر پرا يرفت و امد په توافق رسيده اند .
کاندو ليزا رايس امروز در يک کنفرانس خپري در پيت المقدس گفت سرحد ميان غزه و مصر در رفح دو هفته پعد گشايش خواهد يافت
111524
پري نخستين بار از سال ١٩٦٧ فلسطيني ها کنترول رفت و امد را پر قلمرو شان در دست ميگيرند اين امر از طريق سرحد رفح صورت خواهد گرفت که قرار است روز ٢٥ نوامبر گشوده شود
وي گفت فلسطيني ها قادر خواهند پود ميان غزه و کناره عرپي پا کاروانها رفت و آمد کنند و قرار است کار اعمار يک پندر پحري در غزه آغاز گردد
وزير خارجه امريکا ديروز سفرش را په شرق آسيا به تعويق انداخت تا کوشش هايش را پراي حصول چنين توافقي ميان اسراييل و فلسطينيان ادامه دهد
پس از انکه دو ماه قبل اسراييل نيرو هايش را از غزه بيرون کشيد ، په عنوان جلوگيري از حملات مليشه ها کنترول سرحد و قلمرو فضايي غزه را پخود نگه داشت
فلسطينيان ميگويند براي انکه مردمان فقير فلسطيني تجارت و امرار معيشت شانرا از سر گرفته پتوانند ، لازم است که سرحد غزه پا مصر در ناحيه رفح و ديگر سرحدات نيز پاز گردد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یوناما: هزاران قربانی جنگ افغانستان هنوز از عدالت و جبران خسارت محروم‌اند

لوگوی یوناما
لوگوی یوناما

هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید بیشتر قربانیان غیرنظامی جنگ افغانستان در سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱، هنوز به عدالت و جبران خسارت دست نیافته‌اند.

یوناما امروز در گزارشی گفته است که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱، بیش از ۴۰ هزار غیرنظامی در افغانستان کشته و ۷۷ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند. به گفته این نهاد، بیشتر قربانیانی که برای دستیابی به عدالت تلاش کرده‌اند، موفق نشده‌اند.

یوناما در این گزارش، تجربه‌ها و نیازمندی‌های قربانیان منازعات مسلحانه در افغانستان را نیز بررسی کرده است.

سازمان ملل افزوده است که تلاش‌های داخلی و بین‌المللی برای پاسخ‌گو ساختن عاملان نقض قوانین بشردوستانه با محدودیت‌های زیادی روبه‌رو بوده است.

حملات روسیه به کییف ۱۲ کشته و ۲۱ زخمی برجا گذاشت

در پی حملات هوایی روسیه به کییف و مناطق اطراف آن، صبح امروز دست‌کم ۱۲ نفر کشته و ۲۱ نفر زخمی شده‌اند.

مقام‌های اوکراینی روز سه‌شنبه، ۱۰ سنبله گفتند که این حملات هم‌زمان با بازگشت دانش‌آموزان به مکاتب پس از رخصتی‌های تابستانی انجام شده است.

مقام‌های اوکراینی می‌گویند که یک مرکز راه‌آهن نیز هدف قرار گرفته و شش کارمند راه‌آهن در میان قربانیان هستند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، این حملات را «ترور روسیه» خوانده و خواستار افزایش کمک‌های دفاع هوایی به اوکراین شده است.

در مقابل، وزارت دفاع روسیه گفته است که نیروهای این کشور یک «حمله گسترده» با تسلیحات دوربرد و پهپادهاانجام داده و تأسیسات نظامی، سوخت و انرژی را در کییف و مناطق اطراف هدف قرار داده‌اند.

هم‌زمان، حملات دو طرف در ماه‌های اخیر افزایش یافته و تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان جنگ همچنان متوقف مانده است.

شمار قربانیان سیلاب‌های در نیپال و تبت از هزار تن گذشت

شمار قربانیان سیلاب‌های مرگبار ناشی از فروریختن یخچال‌های طبیعی در منطقه هیمالیا به بیش از هزار تن رسیده است.

نیپال روز سه‌شنبه اعلام کرده که ۹۸۷ جسد پیدا شده و ۳۹۱۶ نفر ناپدید هستند. در چین نیز ۱۶ تن کشته و ۵۴۶ نفر ناپدید گزارش شده‌اند.

این سیلاب روز چهارشنبه هفته گذشته پس از فروریختن یک یخچال طبیعی و سرازیرشدن آب، سنگ و گل رخ داده و خسارات گسترده‌ای در نیپال و مرز چین برجا گذاشته است.

تیم‌های امداد و نجات نیپال و چین در تلاش‌اند بازماندگان را پیدا کنند. حدود ۱۰۰ کارگر نیروگاه‌های برق‌آبی نیز احتمالاً در چندین تونل گرفتار مانده‌اند.

راجا رام باسنت، سخنگوی اردوی نیپال امروز به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما بر تلاش‌های جست‌وجو و نجات در تونل‌ها تمرکز کرده‌ایم و کار ما ادامه دارد.»

بر اساس آمار اعلام‌شده، شمار مجموع قربانیان در نیپال و چین به یک هزار و سه تن و شمار ناپدیدشدگان به چهار هزار و ۴۶۲ نفر رسیده است.

کمیته صلیب سرخ: افغانستان با وجود نیاز شدید به کمک، از توجه جامعه جهانی دور مانده است

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) می‌گوید که با وجود نیازمندی شدید افغانستان به کمک‌های بشردوستانه، این کشور همچنان از توجه جامعه جهانی دور مانده است.

یکی از مقام‌های ارشد این کمیته روز دوشنبه گفت که جهان نباید «جامعه افغانستان را تنها بگذارد».

یاسمین پرات دیسیموز، رئیس بخش عملیات کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه در کابل گفت که افغان‌ها در حالی برای زنده‌ماندن تلاش می‌کنند که نیازهای بشردوستانه بسیار زیاد است و نظام خدمات صحی نیز در حال فروپاشی قرار دارد.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) هفته گذشته هشدار داد که ۳.۷ میلیون کودک در افغانستان با سوءتغذیه شدید روبه‌رو هستند و حدود یک میلیون کودک دیگر با سوءتغذیه تهدیدکننده زندگی مواجه‌اند.

سازمان ملل متحد اخیراً گفته است که در پی کاهش کمک‌های بین‌المللی، حدود ۱۰۰ مرکز صحی در سراسر افغانستان که خدمات درمان سوءتغذیه کودکان را ارائه می‌کردند، بسته شده‌اند.

افغانستان همچنان یکی از پنج عملیات بزرگ کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در سراسر جهان به شمار می‌رود.

براساس معلومات این کمیته در افغانستان از ۴۶ مرکز صحی و توان‌بخشی حمایت می‌کند که برای افراد زخمی‌شده در جنگ یا در نتیجه انفجار مهمات منفجرنشده نیز خدمات صحی ارائه می‌کنند.

لیونل مسی از تیم ملی فوتبال آرجانتین خداحافظی کرد

لیونل مسی، کاپیتان و ستاره تیم ملی فوتبال آرجانتین، اعلام کرده است که از بازی‌های ملی کناره‌گیری می‌کند.

مسی ۳۹ ساله که در سال ۲۰۲۲ آرجانتین را به قهرمانی جام جهانی رساند، دارنده رکورد هشت توپ طلا و بهترین گلزن تاریخ تیم ملی این کشور است.

او روز دوشنبه، ۹ سنبله، در اینستاگرام نوشت: «این تصمیم باعث اندوه شد و هنوز هم عمیقاً دردناک است.»

مسی افزود: «هر چیزی را که در توانم بود انجام داده‌ام؛ دیگر چیزی برای ارائه ندارم و بازیکنان جوان و خوبی در راه هستند که شایسته حضور در تیم ملی‌اند.»

مسی در ۱۸ سالگی نخستین بازی ملی خود را انجام داد و در مجموع ۲۰۷ بار برای آرجانتین به میدان رفت و ۱۲۵ گل به ثمر رساند. او در سال ۲۰۲۲ با قهرمانی در جام جهانی، به سومین قهرمانی آرجانتین در این رقابت‌ها کمک کرد.

متقی: افغانستان آماده استقبال از سرمایه‌گذاری امریکا، از جمله در بخش معادن است

وزیر امور خارجه حکومت طالبان می‌گوید افغانستان آماده است از سرمایه‌گذاری ایالات متحده در بخش‌های مختلف، از جمله معادن استقبال کند.

امیرخان متقی در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز در کابل گفته است که افغانستان از سرمایه‌گذاری امریکا در بخش‌های مختلف، از جمله معادن، زیرساخت‌ها، زراعت و تجارت، «به‌طور کامل» استقبال خواهد کرد.

متقی در مصاحبه‌ای با این روزنامه که روز دوشنبه منتشر شد، گفت: «روابط افغانستان و امریکا نباید از منظر جنگ بیست سال گذشته ارزیابی شود، بلکه باید بر اساس همکاری‌های آینده مورد توجه قرار گیرد. سیاست اقتصادی ما باز است.»

این روزنامه نوشته است که طالبان خواهان حمایت برای رفع تحریم‌ها و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده است تا بتواند اقتصاد خود را دوباره تقویت کند.

بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، افغانستان دارای ذخایر معدنی به ارزش دست‌کم یک تریلیون دالر، از جمله مس، آهن، کوبالت، طلا و لیتیوم است که به دلیل دهه‌ها جنگ، بخش عمده‌ای از آن‌ها تاکنون استخراج نشده‌اند.

این پیشنهاد در حالی مطرح می‌شود که با گذشت پنج سال از حاکمیت طالبان، به‌جز روسیه، هیچ کشور دیگری تاکنون حکومت آنان را به رسمیت نشناخته است.

طالبان: از ازدواج اجباری دو دختر ۶ و ۸ ساله در هلمند جلوگیری شد

آرشیف، تصویر جنبۀ تزئینی دارد.
آرشیف، تصویر جنبۀ تزئینی دارد.

طالبان می‌گوید که از دو مورد ازدواج دختران خردسال در هلمند جلوگیری کرده‌است.

اداره محلی حکومت طالبان در هلمند می‌گوید که اخیراً یک مرد در ولسوالی گرمسیر این ولایت دختر شش ساله‌اش را در بدل دو صد هزار کلدار پاکستانی به نکاح یک مرد ۶۰ ساله درآورده بود.

دفتر والی طالبان در هلمند روز یک‌شنبه در اعلامیه‌ی در صفحه اکس خود گفته که نکاح این دختر شش ساله که اجباری بوده، در نتیجه مداخله آنان فسخ شده‌است.

این اداره در یک اعلامیه جداگانه گفته است، یک دختر هشت ساله در ولسوالی نادعلی نیز از سوی خانواده‌اش به نکاح یک مرد ۸۰ ساله درآورده شده بود که اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان این نکاح را لغو کرده‌است.

این درحالی‌ست که بخش زنان ملل متحد (یو ان ومن) سال گذشته در گزارشی گفته بود که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان و اعمال محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های گسترده بر زنان و دختران، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۶ میزان ازدواج دختران زیر سن قانونی ۲۵ درصد افزایش یابد.

در کنار نگرانی‌ سازمان‌های بین‌المللی از افزایش کودک‌همسری در افغانستان، اصول‌نامه‌ تفریق زوجین حکومت طالبان که چندی پیش در جریده رسمی‌شان نشر شد، در برخی موارد نکاح کودکان را "صحیح" دانسته است.

آخرین قوماندان امریکا در افغانستان: از چگونگی پایان مأموریت ما راضی نبودم

اسکات میلر، آخرین قوماندان نیروهای امریکایی در افغانستان
اسکات میلر، آخرین قوماندان نیروهای امریکایی در افغانستان

اسکات میلر، آخرین قوماندان نیروهای امریکایی در افغانستان می‌گوید که از چگونگی پایان مأموریت نیروهای امریکایی در افغانستان راضی نبود.

میلر که در آخرین روزهای پایان مأموریتش روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را مدیریت می‌کرد، در یک مصاحبه تازه با شبکه «ای‌بی‌سی نیوز» گفته که هنگام خروج از افغانستان، احساس می‌کرد همکاران افغانش این اقدام را "خیانت" تلقی می‌کردند.

او در این مصاحبه که به مناسبت خروج نیروهای امریکایی از افغانستان انجام شده، از عملیات تخلیه کابل در آگست ۲۰۲۱ به‌عنوان رویداد تلخ و دردناک یاد می‌کند و می‌گوید هنگام مشاهده بحران میدان هوایی کابل احساس درمانده‌گی داشت.

میلر هرج و مرج در میدان هوایی کابل را با حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ مقایسه می‌کند و می‌گوید تصاویر افغان‌های که در طیاره‌های در حال پرواز آویزان می‌شدند، یادآور صحنه‌های دل‌خراش قربانیان برج‌های تجارت جهانی بود.

حدود پنج سال پیش در ۳۱ آگست ۲۰۲۱ میلادی با خروج آخرین نیروهای امریکایی از افغانستان، حضور حدود ۲۰ ساله نیروهای بین‌المللی به رهبری امریکا در افغانستان پایان یافت.

برق وارداتی ترکمنستان به افغانستان قطع شده‌است

آرشیف
آرشیف

شرکت برشنا خبر داده که جریان واردات برق ترکمنستان به افغانستان در نتیجه بروز مشکل تخنیکی در ترکمنستان عصر روز یک‌شنبه قطع شده‌است.

این شرکت عصر دوشنبه در اعلامیه‌ی گفته که برق وارداتی ترکمنستان برق مورد نیازهای ولایت‌های هرات، بلخ، فاریاب، جوزجان، سرپل و بادغیس و بخش‌های از ولایت‌های بغلان و سمنگان را تأمین می‌کرد.

به‌گفته شرکت برشنا، لین برق بادغیس و اندخوی دوباره وصل شده و تلاش‌های برای وصل دوباره لین‌ برق دیگر ولایت‌ها ادامه دارد.

بیشتر برق مورد نیاز افغانستان از برق‌های وارداتی کشورهای همسایه تأمین می‌شود که هر از گاهی به دلیل مشکلات تخنیکی در این کشورها جریان آن قطع می‌شود.

استقبال اتحادیه اروپا از حفظ فشار بر ایران

نشست «گروه ۲۰» به میزبانی امریکا
نشست «گروه ۲۰» به میزبانی امریکا

اتحادیه اروپا از حفظ فشار بر ایران استقبال کرد.

اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که به همکاری با ایالات متحده و سایر شرکای بین‌المللی و گروه هفت "برای حفظ فشار بر ایران و کمک به کاهش تنش و ثبات منطقه‌ای" ادامه خواهد داد.

در این بیانیه آمده است:‌ "اتحادیه اروپا از تلاش‌ها برای اطمینان از این‌که ایران فعالیت‌های بی‌ثبات کننده خود را متوقف کند و با حسن نیت در مذاکرات صلح شرکت کند، از جمله از طریق فشار اقتصادی بیشتر، شامل عملیات طرد اقتصادی به رهبری ایالات متحده، استقبال می‌کند."

"عملیات طرد اقتصادی" عنوانی است که مقام‌های دولت امریکا بر برنامه فشار اقتصادی تازه بر جمهوری اسلامی گذاشته اند.

بیانیه اتحادیه اروپا در آستانه آغاز نشست «گروه ۲۰» به میزبانی امریکا صادر شده‌است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG