لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۲ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۱۲:۵۸

خبر ها

No title

ريس جمهور افغانتستان حامد کرزي امروز تندروان اسلامي را پخاطر انجام دادن و تشويق پاليسي هاي خشونت بار نکوهش کرد و گفت چنين افراط گرايي تصوير اسلام را در ذهيت جهاني زيانمند ميسازد
رييس جمهور عراق جلال طالپاني نيز اعمال تندروان اسلامي را محکوم کرد
هر دو رييس جمهور امروز در دومين روز کنفرانسي که زير نام اسلام در جهان کٍثرت گرا در اتريش گشايش يافته سخنراني ميکردند
حامد کرزي گفت تندرواني که در اعمال افراطي خود از نام اسلام استفاده ميکنند از انسانيت پدور اند
جلال طالپاني رييس جمهور عراق گفت جهره اسلام پا در نتيجه اعمال گروپ هاي کوچک تند رو صدمه ديده است و چنين اعمال را غير اسلامي خواند
در کنفرانس سه روزه که ميزپان آن وزارت خارجه اتريش است علماي اسلامي و ديگر اديان ُ سياستمدران و فعالين سياسي گرد هم جمع شده اند تا نقش اسلام را در جهان مدرن و پيشرفته پررسي کنند

پوليس افغان ، شپکه القاعده را مسوول دو انفجار انتحاري ديروز در کاپل خوانده است
پوليس ميگويد از روي اجساد دو حمله کننده بر مي آيد که آنان عرب پوده اند
بدنپال دو انفجار خونين ديروز در کاپل ، ملل متحد په کارمندان خود هدايت داده است که امروز در خانه ها و يا ادارات شان قرار داشته پاشند
سخنگوي ملل متحد ادرين ادوارد گفت چنين محدوديت پر گشت و گذار کارمندان محلي و خارجي ملل متحد در کاپل پحيث بخشي از اقدامات عادي امنيتي اتخاذ شده است
سخنگوي وزارت داخله افغانستان يوسف ستانکزي ساعتي پيش په راديوي ازادي گفت در انفجار اولي در کاپل يک عسکر الماني مرپوط په نيروي هاي آيسف تحت رهپري ناتو جاپجا هلاک گرديده و يک افغاني که در حادثه زخمي شده پود پعدا جان سپرد .
وي گفت در انفجار دومي ٤ تن _ شامل يک زن ز يک طفل _ هلاک گرديدند . گزارشهاي ديگر شمار تلفات انفجار دومي را ٦ تن خوانده است که درينصورت مجموع تلفات دو انفجار ديروزي پشمول دو حمله کننده انتحاري په ده تن ميرسد
هر دو انفجار در همان محلي که يک واحد قواي ايسف و دو دفتر ملل متحد قرار دارند رخ داد و در هر دو مورد حمله کننده موتر خود را په موتر آيسف قصدا تصادم داده و پاعث انفجار شده است
خپرنگاران راديوي آزادي پرشنا نظري و حميده عثمان که ديروز در حال گزارش دهي انفجار اولي پودند ، در نتيجه انفجار دومي که در همان ساحه رخ داد جراحت پرداشتند
پا انفجار پمي در داخل يک موتر در نزديکي يک رستوران امريکايي در شهر کراچي حد اقل دو تن په هلاکت رسيدند.
مشتاق شاه قوماندان امنيه کراچي ميگويد انفجار صبح امروز در پيرون رستوران رخ داد . راپور هاي نخستين از انتقال ٦ جسد په شفاخانه گزارش ميداد اما پعدا پوليس گفت دو تن کشته و ١٥ نفر درين انفجار زخمي شده اند
آفتاپ شيرپاو وزير داخله پاکستان گفت حادثه تروريسني پوده اما تا کنون جناحي مسوولين انرا پعهده نگرفته و تحقيقات در زمينه جريان دارد
شش ماه پيش در يک شاخه ديگر همين رستوران در يک محل ديگر کراچي ، شش تن از کارکنان آن در نتيجه اتشي که از انفجار پم برخاست هلاک شدند

وزير خارجه امريکا کاندوليزا رايس اعلام نمود که اسراييل و فلسطينيان در باره گشودن دوباره سرحدات ميان شان در نوار غزه و آزادي بيشتر پرا يرفت و امد په توافق رسيده اند .
کاندو ليزا رايس امروز در يک کنفرانس خپري در پيت المقدس گفت سرحد ميان غزه و مصر در رفح دو هفته پعد گشايش خواهد يافت
111524
پري نخستين بار از سال ١٩٦٧ فلسطيني ها کنترول رفت و امد را پر قلمرو شان در دست ميگيرند اين امر از طريق سرحد رفح صورت خواهد گرفت که قرار است روز ٢٥ نوامبر گشوده شود
وي گفت فلسطيني ها قادر خواهند پود ميان غزه و کناره عرپي پا کاروانها رفت و آمد کنند و قرار است کار اعمار يک پندر پحري در غزه آغاز گردد
وزير خارجه امريکا ديروز سفرش را په شرق آسيا به تعويق انداخت تا کوشش هايش را پراي حصول چنين توافقي ميان اسراييل و فلسطينيان ادامه دهد
پس از انکه دو ماه قبل اسراييل نيرو هايش را از غزه بيرون کشيد ، په عنوان جلوگيري از حملات مليشه ها کنترول سرحد و قلمرو فضايي غزه را پخود نگه داشت
فلسطينيان ميگويند براي انکه مردمان فقير فلسطيني تجارت و امرار معيشت شانرا از سر گرفته پتوانند ، لازم است که سرحد غزه پا مصر در ناحيه رفح و ديگر سرحدات نيز پاز گردد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ترمپ: آماده‌ایم هر زمان که بخواهیم، دوباره به ایران حمله کنیم

دونالد ترمپ
دونالد ترمپ

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز چهارشنبه ۱۱ سنبله گفت که کارزار نظامی جدید علیه ایران «خیلی طولانی» نخواهد بود، اما امریکا آماده است در هر زمان به ایران حمله کند.

ترمپ در قصر سفید گفت که رژیم ایران روزبه‌روز ضعیف‌تر می‌شود. او همچنین مدعی شد که ایران در تلاش برای بازسازی سیستم‌های راداری و موشکی خود بوده و این تأسیسات در حملات امریکا هدف قرار گرفته‌اند.

دونالد ترمپ گفت ایران در تلاش بوده است راکتی بسازد که در تنگه هرمز ماین‌های دریایی رها می‌کند و امریکا آن را منهدم کرده است.

این درحالیست که شام سه‌شنبه امریکا به چند نقطه در جنوب ایران حملات هوایی انجام داد. مقام‌های ایرانی می‌گویند در این حملات ده‌ها نفر، از جمله غیرنظامیان، کشته و زخمی شده‌اند. اردوی امریکا در واکنش گفته است که غیرنظامیان را هدف قرار نمی‌دهد.

در واکنش به حملات امریکا، نیروهای مسلح ایران نیز صبح چهارشنبه حملات هوایی علیه اهدافی در چند کشور منطقه انجام دادند.

ادامه جستجو برای ۱۰ خدمه مفقودشده در ترکیه

عملیات جستجو برای یافتن ۱۰ خدمه مفقودشده یک کشتی باربری
عملیات جستجو برای یافتن ۱۰ خدمه مفقودشده یک کشتی باربری

مقامات ترکیه می‌گویند عملیات جست‌وجو برای یافتن ۱۰ خدمه مفقودشده یک کشتی باربری که در نزدیکی استانبول غرق شده، ادامه دارد.

این کشتی روز چهارشنبه در بحیره مرمره با یک کشتی تجاری دیگر برخورد کرد و حدود ۱۱ دقیقه پس از برخورد غرق شد.

به گزارش خبرگزاری دولتی آناتولی روز پنجشنبه، در عملیات جست‌وجو ۱۸ کشتی، پنج هلیکوپتر، دو طیاره بدون سرنشین، یک طیاره و یک کشتی نیروی بحری مجهز به تجهیزات جست‌وجوی زیرآبی مشارکت دارند.

کشتی دوم که در این حادثه آسیب ندیده، همچنان در نزدیکی سیلیوری لنگر انداخته است. تحقیقات درباره علت این حادثه ادامه دارد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

شورای امنیت سازمان ملل متحد
شورای امنیت سازمان ملل متحد

شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است در ماه روان میلادی، سپتمبر، نشستی را درباره افغانستان برگزار کند.

بر اساس گزارش این شورا، در این نشست سه‌ماهه، رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان و رئیس دفتر یوناما در این کشور، گزارش خود را درباره تحولات سیاسی، امنیتی، حقوق بشری و بشردوستانه افغانستان ارائه خواهد کرد.

تاریخ دقیق برگزاری این نشست هنوز مشخص نشده‌است.

در این گزارش آمده که محدودیت‌ها بر زنان و دختران، تنش‌ها میان حکومت طالبان و پاکستان، وضعیت غیر نظامیان و تهدیدهای تروریستی، از جمله مسایلی خواهند بود که اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در این نشست مورد بررسی قرار خواهند داد.

این نخستین بار است که رباب فاطمه یافته‌ها و ارزیابی‌های خود درباره افغانستان را به‌عنوان رئیس دفتر یوناما در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه می‌کند.

او در اوایل ماه جولای سال جاری میلادی، به‌عنوان جانشین روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه پیشین سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان و رئیس پیشین دفتر یوناما در این کشور، معرفی شد.

اردوی امریکا هدف قرار دادن غیر نظامیان در یک مراسم عروسی در ایران را رد کرد

آرشیف، شماری از نظامیان امریکایی
آرشیف، شماری از نظامیان امریکایی

پس از آن‌که رسانه‌های ایرانی گزارش دادند که دست‌کم چهار نفر در حملات شام سه‌شنبه به یک مراسم عروسی در جنوب ایران کشته شده‌اند، اردوی امریکا هدف قرار دادن غیر نظامیان را رد کرده‌است.

تیم هاوکینز، سخنگوی فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام)، به رادیو فردا، بخش ایران رادیو آزادی گفته است: "ما از گزارش‌های که منبع آن‌ها رسانه‌های دولتی ایران است، آگاه هستیم. اردوی امریکا هرگز غیر نظامیان را هدف قرار نمی‌دهد، برخلاف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی."

بر اساس رسانه‌های دولتی ایران، در حمله امریکا به بندر کوهستک سیریک، چهار نفر، از جمله یک کودک چهار ساله، در یک مراسم عروسی کشته و ۶۸ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

وزارت خارجه ایران نیز با نشر بیانیه‌ی، حملات روز سه‌شنبه به گفته آن‌ها امریکا به مناطقی در جنوب این کشور را محکوم کرد.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز سه شنبه گفته بود که در واکنش به حملۀ راکتی ایران بر نیروهای امریکایی در اردن، حملات شدیدی علیه ایران انجام خواهد شد.

خیبرپختونخوا به دختران دانشجو و زنان شاغل موترسایکل‌های برقی رایگان می‌دهد

آرشیف، شماری از دانشجویان و استادان زن در خیبرپختونخوا
آرشیف، شماری از دانشجویان و استادان زن در خیبرپختونخوا

حکومت ایالت خیبر پختونخوای پاکستان، طرحی را برای توزیع رایگان موترسایکل‌های برقی به دانشجویان دختر و زنان شاغل تصویب کرده‌است.

شهر پشاور به‌عنوان نخستین مرحله اجرای این طرح انتخاب شده‌است.

براساس رسانه‌های پاکستان، این طرح روز چهارشنبه «۱۱ سنبله» در نشستی به ریاست سهیل افریدی، وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخوا، تصویب شد.

گفته شده که در مرحله نخست، برای دختران و زنان در شهر پشاور موترسایکل‌های برقی توزیع خواهد شد تا رفت‌وآمد روزانه آنان به مراکز آموزشی و محل‌های کار آسان‌تر شود.

مقام‌ها گفته اند که این طرح در مراحل بعدی به زنان در سایر ولسوالی‌های ایالت خیبرپختونخوا نیز گسترش خواهد یافت.

هند و افغانستان در مورد برخی همکاری‌های تجارتی توافق کرده‌اند

گذرگاه سرحدی تورخم(آرشیف)
گذرگاه سرحدی تورخم(آرشیف)

هند و افغانستان در مورد برخی از اقدامات جدید برای تقویت همکاری‌های تجارتی و اقتصادی دوجانبه توافق کرده‌اند.

براساس گزارش یک رسانۀ هندی، وزارت تجارت هند امروز (11 سنبله) اعلام کرد که گروه کاری مشترک تجارت هند و افغانستان در جلسۀ آنلاین خود در مورد تسهیل تجارت، همکاری‌های گمرکی و تقویت اشتراک‌گذاری اطلاعات بحث و گفتگو کردند.

دو طرف همچنین توافق کردند که هماهنگی در زمینه‌های همکاری‌ گمرکی . مسیرهای تجارتی را افزایش دهند.

این اعلام در حالی صورت گرفت که بسته ماندن درازمدت گذرگاه های سرحدی بین افغانستان و پاکستان در کنار وارد کردن خسارات گستردۀ به تجارت این دو کشور وارد کرده و تجار افغانستان در جستجوی راه های متبادل با هند و سایر همسایگان افغانستان هستند.

جرمنی، روسیه را به دست داشتن در «حملۀ» ناموفق، بر میدان هوایی لایپزیگ متهم کرد

میدان هوایی لایپزیگ(آرشیف)
میدان هوایی لایپزیگ(آرشیف)

حکومت جرمنی، روسیه را به دست داشتن در یک «حملۀ» ناموفق ماه اگست، با استفاده از یک طیارۀ بی‌پیلوت حامل مواد منفجره، بر میدان هوایی ستراتیژیک در لایپزیگ متهم کرد.

یوهان واده فول، وزیر امور خارجۀ جرمنی گفته که برلین تا پایان سپتمبر قونسلگری روسیه در بن را مسدود و قرارداد با مرکز فرهنگی «خانه روسیه» در برلین را لغو خواهد کرد.

وی افزود که جرمنی کنترل ورود شهروندان روسیه را به این کشور تشدید خواهد کرد و از اتحادیۀ اروپا می‌خواهد که روس‌های بیشتری را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کند.

وزارت امور خارجۀ جرمنی همچنین سفیر روسیه در برلین را احضار کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اقدامات اخیر جرمنی را «یک اشتباه جدی دیگر» خوانده است.

میدان هوایی لایپزیگ نقش کلیدی در حمل و نقل تجهیزات نظامی جرمنی و ناتو دارد و پایگاهی برای طیارات آنتونوف اوکراینی است.

محمدنادر صوفی زاده در بازی های جهانی "عشایر" به مدال برونز دست یافت

محمدنادر صوفی زاده ورزشکار سنگین وزن کشتی رستمی افغانستان
محمدنادر صوفی زاده ورزشکار سنگین وزن کشتی رستمی افغانستان

محمدنادر صوفی زاده ورزشکار سنگین وزن کشتی رستمی افغانستان، در بازی های جهانی عشایر"صحرا نشینان" در قرغیزستان به مدال برونز دست یافت.

محمد نادر صوفی زاده، روز دوشنبه در رشتۀ "ترکمن کورش" سه حریف از کشور های ایتالیا، گرجستان و ارمنستان را شکست داد، اما در نیمه نهایی از حریف قرغیزی اش شکست خورد و مدال برونز گرفت.

بازی‌های جهانی عشایر از ۳۱ اگست به میزبانی قرغیزستان آغاز شد و تا ششم سپتمبر ادامه خواهد داشت.

در این مسابقات ۲۵ ورزشکار از افغانستان در رشته های کورش، زورخانه یی و بزکشی اشتراک کرده اند.

صبح امروز، زلزلۀ شهر کابل و مناطق اطراف آن را تکان داد

شهر کابل(آرشیف)
شهر کابل(آرشیف)

زلزلۀ به قدرت ​​۴.۲ درجۀ ریشتر، صبح امروز(چهارشنبه ۱۱ سنبله) شهر کابل پایتخت افغانستان و مناطق اطراف آن را تکان داد.

براساس ویب‌سایت ولکانو دیسکوری، مرکز این زلزله در حدود ۸۰ کیلومتری کابل بوده است.

تا هنوز در مورد تلفات و خسارات احتمالی این زلزله گزارش داده نشده است.

قیمت جهانی نفت پنج درصد افزایش یافت

به دنبال حملات امریکا بر اهدافی در ایران، قیمت جهانی نفت پنج درصد افزایش یافت.

قیمت نفت برنت به هر بشکه ۹۴ و نیم دالر رسید، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت امریکا هم از ۹۰ دالر در هر بشکه گذشت.

افزایش قیمت نفت در چند روز اخیر با شدت گرفتن تنش‌ها میان ایران و ایالات متحدۀ امریکا و حملات بر چند کشتی نفتکش در تنگۀ هرمز؛ شدت افزایش یافته است.

پیشتر و با اعلام مقام‌های امریکایی در مورد عبور کشتی‌های نفتکش‌ از مسیر تحت نظارت اردوی امریکا در تنگۀ هرمز قیمت نفت کاهش یافته بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG