لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۱ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۰۷:۰۸

خبر ها

از جمله چهار تني که دو روز پيش در ولايت نيمروز رپوده شدند ، يک راننده افغان رها شده است سه راکت اوايل صبح امروز پر کابل پرتاب گرديد اما تلفاتي از آن وارد نشده است رهبر مذهپي ايران از رييس جمهور عراق خواسته است که جدول زماني يي براي خروج عساکر امريکايي از عراق ارائه کند طياره هاي اسراييلي پر اهدافي در لپنان حمله نموده اند

راننده افغاني که همراه پا يک انجنير هندي و دو محافظ افغان رپوده شده پود ، رها گرديده است . از سرنوشت سه تن ديگر تا کنون خپري نيست
سخنگوي وزارت داخله افغانستان يوسف ستانکزي گفت راننده ديروز آزاد ساخته شده است و اکنون مامورين محلي استخباراتي از او تحقيق ميکنند .
روز شنبه اين چهار تن که مربوط يک کمپني ساختماني سرک اند در ولايت نيمروز توسط افراد مظنون طالپان رپوده شدند
به اساس يک خبر ديگر اوايل صبح امروز سه راکت پر شهر کابل پرتاب گرديد که در نتيجه آن يک خانه ويران گرديده است
سخنگوي وزارت داخله گفت راکت نخستين يک خانه را شديدا خسارمند ساخت اما پاشندگان خانه توانستند پيش از ويران شدن کامل ان نتزل را ترک کنند ز راکت دومي در نزديک يک مکتپ و سومي در زمين پاير اصاپت کرده است
هر سه راکت از جنوپ کابل پرتاب شده پود . در پاره اين خپر چند لحظه پعد در اخپار مرپوط افغانستان نيز خواهد شنيد

وزارت داخله تاجکستان ميگويد محافظين سرحدي افغاني را که ميخواست ٤٠ کيلوگرام هرويين و ديگر مواد مخدره را طور قاچاق از کشور خارج سازد دستگير کرده اند . وي ديروز گرفتار شده است

رهبر مذهپي ايران آيت اله خامنه يي از رييس جمهور عراق جلال طالپاني که مصروف بازديد از ايران است خواسته است که جدول زماني يي براي خروج عساکر امريکايي از عراق ارائه کند
تلويزيون ايران امروز گفت خامنه يي امريکا را مسوول اعمال ترورريستي در عراق خوانده است
رهبر ايران په رييس جمهور عراق کشوري که زماني ايران آنرا دشمن خويش ميدانست وعده هرگونه همکاري داده است

پارلمان ايران امروز لايحه ايرا په تصويپ رسايند که در آن از حکومت خواسته شده است اجازه دادن په بازديد هاي ناگهاني مفتشين ملل متحد را متوقف سازد . در لايحه گفته شده است اگر موضوع برنامه هاي هستوي ايران په ملل متحد ارجاع شود در آنصورت ايران پروژه غني سازي يورانيوم را از سرگيرد .
اداره پين المللي انرژي اتومي در چند روز آينده و احتمال راجع ساختن موضوع ايران را په شوراي امنيت ملل متحد زير پحث خواهد گرفت

شورشيان در عراق امرو زدر شهر تکريت پر محفلي که در آن مامورين بلند پايه عراقي و کامندان امريکايي در عراق اشتراک داشتند پا هاوان آتشباري نمودند اما زياني در اثر اين آتشباري وارد نشده است
مراسم پخاطر تحويل دهي قصر مربوط رياست جمهوري ساپق عراق په مقامات محلي پرگزار شده پود . اين عمارت را عساکر امريکايي تصرف کرده بودند و امروز په مقامات عراقي تسليم کردند . مرمي هاي شورشيان ٣ صد متر دور تر از مراسم اصابت کرد .
سفير امريکا در عراق داکتر زلمي حليل زاد و قوماندان نيرو هاي امريکايي در عراق جنرال جورج کيسي پدنپال اصابت مرمي ها پراي لحطاتي داخل قصر رفتند اما دوباره بيرون آمده و په اشتراک خود در مراسم ادامه دادند

وزير دفاع اسراييل ميگويد طياره هاي اسراييلي امروز بر اهدافي در لپنان حمله نمودند
حملات هوايي يک روز پس از ان صورت ميگيرد که گروپ مليشه حزپ اله که مرکز ان در لپنان است پسته هاي اسراييلي را در نزديکي سرحد لپنان و اسراييل مورد حمله قرار دادند

مجلس نمايندگان المان بوندستگ امروز انگيلا مرکل ، خانمي از حزب محافظه کار را پبحيث صدراعظم انکشور برگزيد
رييس مجلس ناربرت له مر فيصله را رسما اعلام نمود
١١٢٢٢٠
بدين وسيه داکتر انگيلا مرکل که آراي لازم اکثريت اعضاي پارلمان را بدست آورده است بحيث نخستين صدراعظم زن در جمهوريت فدرالي جرمني اعلام ميگردد
مرکل قدرت را پحيث صدراعظم دو ماه پس از انتخپات عمومي يي پدست ميگيرد که در آن هيچ جناحي پيروزي سرنوشت ساز بدست نياورد و طي اين مدت صدراعظم سابق گرهارد شرويدر از حزب سوسيال دموکرات و انگيلا مرکل په تشکيل ائتلافي ميان شان به توافق رسيدند
مرکل ميگويد ميخواهد اقتصاد کشورش را رونق بخشيده و روابطش را يا ايالات متحده بهبود بخشد
انگيلا مرکل علاوه از آنکه نحستين صدراعظم زن در المان است نخستين کسي است که در پخش شرقي المان ، جاييکه تا چند سال بيش کشور جداگانه پوده و جز پلاک کمونستي بود پزرگ شده است

گروپ مبارزين پين المللي عليه ماين ميگويند استفاده از ماين هاي زميني در سال جاري ميلادي کاهش يافته است
در راپور سالانه اين گروپ گفته شده است از جمله ٥٠ توليد کننده ماين در سالهاي ١٩٩٠ در جهان اکنون تنها ١٣ آن په توليد ماين ادامه ميدهند
گروپ ميگويد عمدتا شورشيان از ماين کار ميگيرند نه حکومت ها ز اما در عين حل در راپور گفته شده که برما نيپال و روسيه امسال په تعپيه ماين پرداخته اند
تخمين شده است که سالانه ١٥ تا ٢٠ هزار نفر در جهان در اثر ماين هلاک و يا زخمي ميشوند
هشت سال پيش در اتاواي کانادا ١٥٠ کشور معاهده عدم توليد استفاده و انتقال ماين را امضا کردند اما ايالات متحده چين و روسيه از کشور هايي اند که اين معاهده را امضا نکرده اند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

سی‌آی‌ای اسناد محرمانه درباره القاعده و حملات ۱۱ سپتمبر را منتشر کرد

نشان اداره مرکزی استخبارات امریکا (سی‌آی‌ای)
نشان اداره مرکزی استخبارات امریکا (سی‌آی‌ای)

اداره مرکزی استخبارات امریکا (سی‌آی‌ای) به مناسبت بیست‌وپنجمین سالگرد حملات ۱۱ سپتمبر، محرمانه‌بودن بیش از ۷۰ گزارش استخباراتی درباره القاعده و اسامه بن لادن، رهبر این گروه، را لغو و این اسناد را منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسپرس، این اسناد دوره‌های ریاست‌جمهوری بیل کلینتون و جورج دبلیو بوش را در بر می‌گیرد و نشان می‌دهد که ارزیابی‌های تحلیلگران سی‌آی‌ای درباره برنامه‌های القاعده چگونه به‌تدریج شکل گرفته بود.

در یکی از گزارش‌ها که در ۱۰ سپتمبر ۱۹۹۸ تهیه شده بود، هشدار داده شده بود که القاعده ممکن است یک طیاره مملو از مواد انفجاری را به سوی یک شهر در امریکا هدایت کند.

در گزارش دیگری در ماه دسمبر همان سال نیز درباره آمادگی احتمالی برای انجام حملات در امریکا، به‌ویژه در مورد ربودن طیاره ها هشدار داده شده بود.

در حملات ۱۱ سپتمبر ۲۰۰۱، چهار چهار طیاره مسافربری را ۱۹ عضو القاعده ربودند و دو فروند آن را به ساختمان‌های مرکز تجارت جهانی در نیویارک و یک فروند دیگر را به ساختمان وزارت دفاع امریکا یا پنتاگون کوبیدند که در نتیجه نزدیک به سه هزار نفر کشته شدند.

القاعده نیز به مناسبت سالگرد این حملات، ویدیویی با تصاویر اسامه بن لادن و پسرش، حمزه بن لادن، منتشر کرده است.

هیئت ۱۳ نفری وزارت دفاع طالبان به چین رفت

عنایت‌الله خوارزمی سخنگوی وزارت دفاع طالبان
عنایت‌الله خوارزمی سخنگوی وزارت دفاع طالبان

وزارت دفاع حکومت طالبان می‌گوید هیئت ۱۳ نفری این وزارت به بیجینگ، پایتخت چین رفته است تا در ۱۳‌امین نشست بین‌المللی شیانگ‌شان اشتراک کند.

ریاست این هیئت را لطیف‌الله حکیمی، سرمفتش وزارت دفاع بر عهده دارد و قرار است در این نشست سخنرانی کند.

اعضای این هیئت در حاشیهٔ نشست با نمایندگان کشور‌های مختلف نیز دیدار خواهند کرد.

نشست امسال شیانگ‌شان از ۱۵ تا ۱۷ سپتمبر در بیجینگ برگزار می‌شود و در مورد ثبات و انکشاف مشترک در بخش حکومت‌داری امنیتی بحث خواهد شد.

چین حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد، اما روابط تجارتی خود را با آن گسترش داده است.

درگیری شدید میان نیروهای امنیتی و افراد مسلح در سراوان ایران

نقشه شهرستان سرباز در ولایت سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران
نقشه شهرستان سرباز در ولایت سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران

گزارش‌ها می‌رسانند که درگیری شدیدی میان نیروهای امنیتی و افراد مسلح در منطقه بخشان از مربوطات شهرستان سراوان، در ولایت سیستان و بلوچستان ایران، رخ داده است.

بر اساس گزارش وب‌سایت «حال‌وش»، ناظر وضعیت حقوق بشر بلوچ‌ها در ایران، و شماری از رسانه‌های ایرانی، این درگیری حوالی ساعت چهار صبح روز شنبه ۲۱ سنبله آغاز شده و بیش از سه ساعت ادامه داشته است.

گزارش‌ها می‌افزایند که در این منطقه چندین انفجار و صدای تیراندازی‌های پی‌هم شنیده شده و نیروهای امنیتی منطقه را محاصره کرده‌اند.

مقام‌های ایرانی گفته اند که شماری از اعضای به گفته آنها«گروه‌های مسلح مخالف» برای انجام فعالیت‌های تروریستی و خرابکارانه در این منطقه گردهم آمده بودند و نیروهای امنیتی در برابر آنان عملیات انجام داده‌اند.

هنوز شمار دقیق کشته‌ها و زخمی‌ها و هویت افراد مسلح مشخص نشده است.

وب‌سایت حال‌وش همچنین از پرواز طیاره‌های بی سرنشین بر فراز محل درگیری و اصابت بیش از ۲۰ راکت به یک خانه خبر داده است.

خبرگزاری ایسنا به نقل از معاون امنیتی والی سیستان و بلوچستان ایران، گفته که وی مهاجمان را «دشمنان» خوانده است.

شماری از رسانه‌های داخلی ایران نیز ویدیوهایی از درگیری‌ها و انفجارها منتشر کرده‌اند.

امریکا یک زن افغان را به اتهام ارتباط با داعش اخراج کرد

بیرق امریکا
بیرق امریکا

یک محکمه در امریکا، نذیره حاجی‌زاده، زن ۴۷ ساله افغان و دارنده اقامت دایمی این کشور را از امریکا اخراج کرد.

او اتهام دست داشتن در طرح یک حمله جمعی با الهام از داعش را پذیرفته بود.

وزارت عدلیه امریکا می‌گوید حاجی‌زاده پذیرفته است که با یک سازمان تروریستی خارجی ارتباط داشته و از حق درخواست استیناف خود نیز صرف‌نظر کرده است.

بر اساس حکم محکمه، حاجی‌زاده در ۱۰ سپتمبر از امریکا اخراج و به کشور مبدا خود منتقل شده است.

وزارت عدلیه امریکا گفته است که این نخستین حکم این محکمه ویژه در مورد اخراج یک «تروریست خارجی» در حدود سه دهه گذشته است.

این محکمه در سال ۱۹۹۶ ایجاد شد، اما برای نزدیک به سه دهه از آن استفاده نشده بود.

یکی از مقام‌های وزارت عدلیه امریکا گفته است که حاجی‌زاده با داعش اعلام وفاداری کرده بود، در افراطی‌سازی فرزندانش نقش داشت و در سال ۲۰۲۴ از طرح تروریستی پسر و دامادش حمایت کرده بود.

عبدالله حاجی‌زاده، پسر حاجی‌زاده، و نصیر احمد توحیدی، داماد او، پیش از این در ارتباط با طرح همین حمله بازداشت و محکوم شده بودند.

تلاش‌ها برای گسترش صادرات میوه تازه و خشک به هند

آرشیف، صادرات افغانستان از طریق دهلیز هوایی به هند
آرشیف، صادرات افغانستان از طریق دهلیز هوایی به هند

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در مورد گسترش صادرات میوه تازه و خشک با یتندرا پاتیل، سفیر هند در کابل، گفت‌وگو کرده‌است.

این اتاق روز جمعه (۲۰ سنبله) اعلام کرد که در ملاقات بین سید کریم هاشمی، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان و آقای پاتیل در مورد امکانات حمل‌ونقل هوایی میوه تازه به هند، ساده‌سازی روند صدور ویزه برای تجار افغان و راه‌های گسترش روابط تجارتی بین دو کشور بحث و گفت‌وگو شده‌است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید که امکانات حمل‌ونقل هوایی می‌تواند نقش مهمی در افزایش صادرات میوه تازۀ افغانستان به هند داشته باشد.

قبلاً نشست گروه کاری مشترک تسهیل تجارت بین هند و افغانستان نیز در ۱ سنبله به طور آنلاین برگزار شده بود.

عربستان فعالیت خط لوله نفت شرق به غرب را پس از حمله متوقف کرد

تصویر ماهواره‌ای در روز جمعه از یک زیرساخت نفتی آسیب‌دیده در نزدیکی شهر مدینه عربستان سعودی را نشان می دهد
تصویر ماهواره‌ای در روز جمعه از یک زیرساخت نفتی آسیب‌دیده در نزدیکی شهر مدینه عربستان سعودی را نشان می دهد

یک مقام وزارت انرژی عربستان سعودی روز جمعه ۲۰ سنبله به رسانه‌های دولتی این کشور گفت مقام‌های این کشور پس از حمله به خط لوله نفت شرق به غرب در مناطق ریاض و مدینه، فعالیت این خط لوله را متوقف کردند.

این مقام به خبرگزاری رسمی عربستان گفت که خط لوله شرق به غرب در مناطق ریاض و مدینه صبح پنجشنبه هدف چندین حمله قرار گرفت که تعدادی زخمی بر جای گذاشت.

او افزود که فعالیت خط لوله به‌عنوان یک اقدام احتیاطی متوقف شد.

ساعتی پیش‌تر، شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از دو مقام امریکایی مطلع از موضوع اعلام کرد یک سیستم مهم انتقال نفت در عربستان سعودی روز پنجشنبه هدف موشک قرار گرفته است.

هنوز مشخص نیست چه طرفی مسئول این حملات بوده یا اینکه بخش‌هایی از خود خط لوله نیز آسیب دیده‌اند.

با این حال، یکی از مقام‌های امریکایی گفت این تأسیسات هدف حمله طیاره های بی سرنشینی قرار گرفته که از عراق به پرواز درآمده بودند.

این حمله نشان‌دهنده افزایش تهدیدها علیه منابع نفتی عربستان سعودی و توانایی این کشور برای صادرات نفت در ادامه جنگ ایران است.

حملات به این خط لوله تنها چند روز پس از آن انجام شد که گروه شورشی حوثی‌ها تحت حمایت ایران، یک شهر بندری راهبردی در دریای سرخ در یمن را به تصرف خود درآورد.

آغاز صادرات پتاس بلاروس به امریکا پس از کاهش تحریم‌ها

کارخانه‌ی در بلاروس، یکی از بزرگترین تولید کننده‌گان و صادر کننده‌گان کودهای پتاس در جهان
کارخانه‌ی در بلاروس، یکی از بزرگترین تولید کننده‌گان و صادر کننده‌گان کودهای پتاس در جهان

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس می‌گوید، اکنون کشورش، پتاس (نمک حاوی پتاسیوم) را به ایالات متحدۀ امریکا می‌فروشد.

خبرگزاری دولتی "بلتا" روز جمعه (۲۰ سنبله) این خبر را نشر کرده‌است.

بر اساس خبرگزاری رویترز، بلاروس متحد نزدیک روسیه، از سوی بسیاری از کشورهای غربی تحریم شده، اما روابط آن با امریکا در سال گذشته، پس از چندین مورد آزادی زندانیان سیاسی، بهبود یافته است.

امریکا پس از یکی از این موارد آزادی زندانیان سیاسی، در ماه دسمبر گذشته گفته بود که تحریم‌ها بر پتاس بلاروس را که یکی از مواد تشکیل‌دهنده کودهای کیمیاوی است، لغو خواهد کرد.

۴۰۰ ورزشکار در مسابقه دوش در کابل؛ زنان و دختران اجازهٔ اشتراک نداشتند

آرشیف، یک مسابقه دوش در افغانستان
آرشیف، یک مسابقه دوش در افغانستان

۴۰۰ ورزشکار در یک مسابقه دوش در کابل اشتراک کردند.

این ورزشکاران روز جمعه (۲۰ سنبله) فاصلۀ حدود ۱۰ کیلومتر را از قصر دارالامان تا غازی استدیوم با دوش طی کردند.

بر اساس رسانه‌های داخلی، در این مسابقه، مجتبی فقیرزاده مقام اول، محمد بشیر مقام دوم و محمد شریف یعقوبی مقام سوم را کسب کردند.

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، دختران و زنان افغان را از ورزش منع کردند و در این مسابقه دوش نیز هیچ دختر و زن، اشتراک نداشتند.

آغاز رقابت‌های ۲۰ آوره افغانستان و هند در دهلی جدید

آرشیف، دو تن از بازیکنان تیم ملی هند و افغانستان
آرشیف، دو تن از بازیکنان تیم ملی هند و افغانستان

قرار است تیم‌های کرکت افغانستان و هند روز یکشنبه (۲۲ سنبله) در اولین مسابقه از سلسلۀ سه مسابقه بین‌المللی ۲۰ آوره به مصاف هم بروند.

هر دو تیم برای این مسابقه که به میزبانی افغانستان در استدیوم ارون جیتلی در دهلی جدید برگزار می‌شود، به خوبی آماده شده‌اند.

رسانه‌های هندی می‌گویند که انتظار می‌رود ۲،۵۰۰۰ تا ۳،۵۰۰۰ تن به دیدن این مسابقه بروند.

نشست بریکس نیز در همان روز در دهلی جدید برگزار خواهد شد و تدابیر امنیتی و ترافیکی گسترده‌ی برای رهبران خارجی، مقامات عالی‌رتبه و مهمانان خاص در نظر گرفته شده‌است.

دو مسابقه دیگر نیز بین این دو تیم در ۲۴ و ۲۶ سنبله برگزار خواهد شد.

پس از این مسابقات، افغانستان چندین مسابقه با بنگله‌دیش و زیمبابوی در هر سه فرمت کرکت انجام خواهد داد.

سرمنشی سازمان ملل متحد در بیست‌وپنجمین سالگرد حملات ۱۱ سپتمبر، این رویداد را «حمله‌ای به بشریت» توصیف کرد

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد
آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، در بیست‌وپنجمین سالگرد حملات ۱۱ سپتمبر، این رویداد را «حمله‌ای به بشریت» توصیف کرده و گفته است که این حملات جان هزاران نفر را گرفت و تأثیری ماندگار بر جهان گذاشت.

گوترش روز جمعه، ۲۰ سنبله در پیامی در صفحهٔ اکس خود نوشته است که نیویارک برای دهه‌ها میزبان مقر سازمان ملل متحد بوده و برای بسیاری از کارمندان این سازمان، از جمله خودش، خانه به شمار می‌رود.

سرمنشی سازمان ملل متحد همچنین در کنار همدردی با خانواده قربانیان این رویداد از نیروهای امدادی و نخستین پاسخ‌دهندگان به این حملات، به دلیل شجاعت و رفتار انسانی‌شان، قدردانی کرده است.

امروز جمعه، ۲۵ سال از وقوع حملات ۱۱ سپتمبر ۲۰۰۱ میلادی که در آن حدود سه هزار غیرنظامی در امریکا کشته شدند، می‌گذرد.

این حملات یکی از رویدادهایی بود که تاریخ امریکا را تغییر داد.

۲۵ سال پیش، چهار طیارهٔ مسافربری ربوده شدند. دو طیاره برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویارک و یک طیاره ساختمان وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) در واشنگتن را هدف قرار دادند.

یک طیارهٔ دیگر نیز پیش از رسیدن به هدف، در ایالت پنسیلوانیا سقوط کرد.

در این حملات، ۱۹ عضو شبکهٔ القاعده دخیل بودند که ۱۵ تن آنان شهروند عربستان سعودی بودند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG