لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۷ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۴:۱۴

خبر ها

از جمله چهار تني که دو روز پيش در ولايت نيمروز رپوده شدند ، يک راننده افغان رها شده است سه راکت اوايل صبح امروز پر کابل پرتاب گرديد اما تلفاتي از آن وارد نشده است رهبر مذهپي ايران از رييس جمهور عراق خواسته است که جدول زماني يي براي خروج عساکر امريکايي از عراق ارائه کند طياره هاي اسراييلي پر اهدافي در لپنان حمله نموده اند

راننده افغاني که همراه پا يک انجنير هندي و دو محافظ افغان رپوده شده پود ، رها گرديده است . از سرنوشت سه تن ديگر تا کنون خپري نيست
سخنگوي وزارت داخله افغانستان يوسف ستانکزي گفت راننده ديروز آزاد ساخته شده است و اکنون مامورين محلي استخباراتي از او تحقيق ميکنند .
روز شنبه اين چهار تن که مربوط يک کمپني ساختماني سرک اند در ولايت نيمروز توسط افراد مظنون طالپان رپوده شدند
به اساس يک خبر ديگر اوايل صبح امروز سه راکت پر شهر کابل پرتاب گرديد که در نتيجه آن يک خانه ويران گرديده است
سخنگوي وزارت داخله گفت راکت نخستين يک خانه را شديدا خسارمند ساخت اما پاشندگان خانه توانستند پيش از ويران شدن کامل ان نتزل را ترک کنند ز راکت دومي در نزديک يک مکتپ و سومي در زمين پاير اصاپت کرده است
هر سه راکت از جنوپ کابل پرتاب شده پود . در پاره اين خپر چند لحظه پعد در اخپار مرپوط افغانستان نيز خواهد شنيد

وزارت داخله تاجکستان ميگويد محافظين سرحدي افغاني را که ميخواست ٤٠ کيلوگرام هرويين و ديگر مواد مخدره را طور قاچاق از کشور خارج سازد دستگير کرده اند . وي ديروز گرفتار شده است

رهبر مذهپي ايران آيت اله خامنه يي از رييس جمهور عراق جلال طالپاني که مصروف بازديد از ايران است خواسته است که جدول زماني يي براي خروج عساکر امريکايي از عراق ارائه کند
تلويزيون ايران امروز گفت خامنه يي امريکا را مسوول اعمال ترورريستي در عراق خوانده است
رهبر ايران په رييس جمهور عراق کشوري که زماني ايران آنرا دشمن خويش ميدانست وعده هرگونه همکاري داده است

پارلمان ايران امروز لايحه ايرا په تصويپ رسايند که در آن از حکومت خواسته شده است اجازه دادن په بازديد هاي ناگهاني مفتشين ملل متحد را متوقف سازد . در لايحه گفته شده است اگر موضوع برنامه هاي هستوي ايران په ملل متحد ارجاع شود در آنصورت ايران پروژه غني سازي يورانيوم را از سرگيرد .
اداره پين المللي انرژي اتومي در چند روز آينده و احتمال راجع ساختن موضوع ايران را په شوراي امنيت ملل متحد زير پحث خواهد گرفت

شورشيان در عراق امرو زدر شهر تکريت پر محفلي که در آن مامورين بلند پايه عراقي و کامندان امريکايي در عراق اشتراک داشتند پا هاوان آتشباري نمودند اما زياني در اثر اين آتشباري وارد نشده است
مراسم پخاطر تحويل دهي قصر مربوط رياست جمهوري ساپق عراق په مقامات محلي پرگزار شده پود . اين عمارت را عساکر امريکايي تصرف کرده بودند و امروز په مقامات عراقي تسليم کردند . مرمي هاي شورشيان ٣ صد متر دور تر از مراسم اصابت کرد .
سفير امريکا در عراق داکتر زلمي حليل زاد و قوماندان نيرو هاي امريکايي در عراق جنرال جورج کيسي پدنپال اصابت مرمي ها پراي لحطاتي داخل قصر رفتند اما دوباره بيرون آمده و په اشتراک خود در مراسم ادامه دادند

وزير دفاع اسراييل ميگويد طياره هاي اسراييلي امروز بر اهدافي در لپنان حمله نمودند
حملات هوايي يک روز پس از ان صورت ميگيرد که گروپ مليشه حزپ اله که مرکز ان در لپنان است پسته هاي اسراييلي را در نزديکي سرحد لپنان و اسراييل مورد حمله قرار دادند

مجلس نمايندگان المان بوندستگ امروز انگيلا مرکل ، خانمي از حزب محافظه کار را پبحيث صدراعظم انکشور برگزيد
رييس مجلس ناربرت له مر فيصله را رسما اعلام نمود
١١٢٢٢٠
بدين وسيه داکتر انگيلا مرکل که آراي لازم اکثريت اعضاي پارلمان را بدست آورده است بحيث نخستين صدراعظم زن در جمهوريت فدرالي جرمني اعلام ميگردد
مرکل قدرت را پحيث صدراعظم دو ماه پس از انتخپات عمومي يي پدست ميگيرد که در آن هيچ جناحي پيروزي سرنوشت ساز بدست نياورد و طي اين مدت صدراعظم سابق گرهارد شرويدر از حزب سوسيال دموکرات و انگيلا مرکل په تشکيل ائتلافي ميان شان به توافق رسيدند
مرکل ميگويد ميخواهد اقتصاد کشورش را رونق بخشيده و روابطش را يا ايالات متحده بهبود بخشد
انگيلا مرکل علاوه از آنکه نحستين صدراعظم زن در المان است نخستين کسي است که در پخش شرقي المان ، جاييکه تا چند سال بيش کشور جداگانه پوده و جز پلاک کمونستي بود پزرگ شده است

گروپ مبارزين پين المللي عليه ماين ميگويند استفاده از ماين هاي زميني در سال جاري ميلادي کاهش يافته است
در راپور سالانه اين گروپ گفته شده است از جمله ٥٠ توليد کننده ماين در سالهاي ١٩٩٠ در جهان اکنون تنها ١٣ آن په توليد ماين ادامه ميدهند
گروپ ميگويد عمدتا شورشيان از ماين کار ميگيرند نه حکومت ها ز اما در عين حل در راپور گفته شده که برما نيپال و روسيه امسال په تعپيه ماين پرداخته اند
تخمين شده است که سالانه ١٥ تا ٢٠ هزار نفر در جهان در اثر ماين هلاک و يا زخمي ميشوند
هشت سال پيش در اتاواي کانادا ١٥٠ کشور معاهده عدم توليد استفاده و انتقال ماين را امضا کردند اما ايالات متحده چين و روسيه از کشور هايي اند که اين معاهده را امضا نکرده اند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

در یک تیراندازی در مرکز اسرائیل یک کشته شد

محل رویداد تیراندازی
محل رویداد تیراندازی

امروز یک‌شنبه هفدهم جوزا در یک تیراندازی در مرکز اسرائیل، یک نفر کشته و پنج نفر دیگر زخمی شدند.

پولیس اسرائیل اعلام کرد که مهاجم نیز کشته شده، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از سرویس امبولانس اسرائیل گزارش داد که وضعیت صحی دو نفر از مجروحان این تیراندازی وخیم است.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این تیراندازی را بر عهده نگرفته است، اما حماس که ایالات متحده و اتحادیه اروپا آن را یک سازمان تروریستی می‌دانند، از این حمله ستایش کرده است.

یک عضو پارلمان اتحادیه اروپا: دعوت از طالبان به اروپا پیام اشتباهی به افغان‌ها می‌دهد

هانا نیومن، عضو پارلمان اتحادیه اروپا
هانا نیومن، عضو پارلمان اتحادیه اروپا

هانا نیومن، عضو پارلمان اتحادیه اروپا روز شنبه شانزدهم جوزا، بار دیگر با انتقاد از دعوت طالبان به اتحادیه اروپا گفته که این دعوت پیام اشتباهی به افغان‌هایی می‌دهد که برای حقوق‌شان می‌جنگند و دولت‌های استبدادی که اتحادیه اروپا را زیر نظر ندارند.

او افزوده که در حال حاضر میلیون‌ها دختر در افغانستان زیر حاکمیت طالبان از آموزش محروم هستند.

این درحالیست که کمیسیون اروپا برای برگزاری نشستی با هیئت طالبان در بروکسل، پایتخت بلجیم به هدف گفت‌وگو درباره بازگرداندن شماری از مهاجران افغان، آماد‌گی گرفته است.

دعوت از طالبان به این نشست که متهم به نقض گسترده حقوق بشر در افغانستان هستند، واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشته است. اما مقام‌های طالبان همواره مدعی شده اند که حقوق تمام افغان‌ها از جمله زنان و دختران در افغانستان تأمین است.

طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان، در کنار دیگر محدودیت‌ها، ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های زیادی را بر آموزش، تحصیل و کار زنان و دختران وضع کرده اند.

نیروهای زمینی ناتو روز شنبه رزمایش‌هایی را در اطراف سویدن و فنلند آغاز کردند

یکی از رزمایش‌های نظامی ناتو (تصویر آرشیف)
یکی از رزمایش‌های نظامی ناتو (تصویر آرشیف)

الکسیس گرینکوویچ، جنرال امریکایی و فرمانده ارشد نظامی ناتو در اروپا، در بیانیه‌ای اعلام کرد که منطقه اطراف سویدن و فنلند که بخشی از جناح شمال شرقی ناتو است، منطقه‌ای بسیار استراتژیک است.

سویدن و فنلند در امتداد دریای بالتیک واقع شده‌اند که از طریق آن کشتی‌های جنگی روسیه به سن پترزبورگ و کالینینگراد می‌روند.

فنلند که با روسیه مرز مشترک دارد، در طول جنگ جهانی دوم دو بار علیه اتحاد جماهیر شوروی جنگید.

تاریخ پایان این رزمایش‌ها هنوز تعیین نشده است، اما ناتو می‌گوید که این تلاش با هدف ایجاد یک حضور دفاعی دائمی انجام می‌شود.

سویدن و فنلند پس از حمله تمام عیار روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، به ناتو پیوستند.

مسابقات فوتبال ۲۰۲۶ پنج‌شنبه آینده با اجرای شکیرا آغاز خواهد شد

LEBANON-MUSIC-ENTERTAINMENT-SHAKIRA
LEBANON-MUSIC-ENTERTAINMENT-SHAKIRA

شکیرا، خواننده مشهور جهان روز پنج‌شنبه ۱۱ جون در مراسم افتتاحیه جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ در مکسیکو اجرا خواهد داشت.

فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) اعلام کرد که آهنگ رسمی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ آماده است و شکیرا، خواننده پاپ کلمبیایی، آن را روی صحنه در ورزشگاه "استدیو ازتیکا" در مکسیکو اجرا خواهد کرد.

بازی افتتاحیه جام جهانی فوتبال بین مکسیکو، یکی از میزبانان این مسابقات و افریقای جنوبی برگزار خواهد شد.

جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ با حضور ۴۸ تیم برگزار خواهد شد و مکسیکو، ایالات متحده و کانادا میزبان این مسابقات خواهند بود.

دور نهایی آزمون کانکور ۱۴۰۵ در هفته جاری در کابل برگزار خواهد شد

برگه‌های آزمون کانکور (تصویر آرشیف)
برگه‌های آزمون کانکور (تصویر آرشیف)

اداره ملی امتحانات حکومت طالبان اعلام کرده است که دور چهارم و نهایی آزمون کانکور ۱۴۰۵ در پایان این هفته برگزار خواهد شد.

این اداره روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که دانش‌آموزانی که از دورهای قبلی آزمون کانکور محروم شدند، فارغان مکتب‌های اقوام و قبایل و مدارس دینی در ولایت کابل، دانش‌آموزان صنف چهاردهم و دانشجویان پوهنزی‌های شبانه می‌توانند در این دور آزمون شرکت کنند.

بر اساس این بیانیه، روند ثبت اطلاعات بایومتریک شرکت‌کنندگان در این دور از آزمون کانکور آغاز شده و آزمون کانکور روز جمعه ۱۲ جون در پوهنتون کابل برگزار خواهد شد.

اداره ملی امتحانات می‌افزاید که پس از اتمام چهار دور آزمون کانکور ۱۴۰۵، آزمون ویژه دانش‌آموزان صنف چهاردهم ولایت‌های ننگرهار، لغمان، کندهار، هلمند، فراه و نیمروز به گونه جداگانه برگزار خواهد شد.

این بار نیز مانند پنج سال گذشته، دختران اجازه شرکت در آزمون کانکور را ندارند.

مسابقات سه‌جانبه کریکت؛ تیم‌های افغانستان، سریلانکا و هند با هم رودررو خواهند شد

اعضای تیم ابدالیان افغان (الف) افغانستان (تصویر آرشیف)
اعضای تیم ابدالیان افغان (الف) افغانستان (تصویر آرشیف)

مسابقات سه جانبه تیم‌های کریکت ابدالیان افغان و تیم‌های "الف" هند و سریلانکا در هفته جاری به میزبانی سریلانکا آغاز خواهد شد.

بورد کریکت افغانستان خبر داده که اعضای تیم ابدالیان افغان روز شنبه کابل را به مقصد سریلانکا ترک کردند.

مسابقات سه جانبه افغانستان، سریلانکا و هند که بازی‌های یک روزه هستند، سه‌شنبه نهم جون آغاز میشه و تا ۲۱ جون ادامه خواهد یافت.

بازی نخست افغانستان روز پنج‌شنبه در برابر تیم "الف" هند خواهد بود.

کانادا: نشست «گروه دوستان افغانستان» با حضور یوناما و صلیب سرخ در سازمان ملل برگزار شد

نمایندگی کانادا در سازمان ملل متحد از برگزاری نشست «گروه دوستان افغانستان» با حضور نمایندگان مأموریت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خبر داده است.

در این نشست که روز جمعه برگزار شده، وضعیت سیاسی، اقتصادی، بشردوستانه و همچنین وضعیت حقوق بشر در افغانستان مورد بررسی قرار گرفته است.

نمایندگی کانادا گفته است که نمایندگان بین‌المللی درباره بحران اقتصادی جاری در افغانستان، محدودیت‌ها بر حقوق زنان و دختران و نیازهای گسترده بشردوستانه بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

«گروه دوستان افغانستان» یک چارچوب مهم دیپلماتیک محسوب می‌شود که هدف آن هماهنگی مواضع و اقدامات کشورهای مختلف برای ثبات و توسعه افغانستان است.

کانادا، به‌عنوان یکی از اعضای فعال این گروه، نقش مهمی در جلب توجه جامعه جهانی به وضعیت بشری افغانستان ایفا می‌کند.

برنامه جهانی غذا: در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۷ میلیون افغان با گرسنگی شدید روبه‌رو خواهند شد

آرشیف
آرشیف

برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۷.۴ میلیون افغان با کمبود شدید مواد غذایی روبه‌رو خواهند شد و نزدیک به ۴.۹ میلیون مادر و کودک با خطر سوءتغذیه روبرو اند.

بر اساس گزارش این نهاد، افغانستان همچنان با یکی از شدیدترین بحران‌های بشری و غذایی در جهان مواجه است. چهار دهه جنگ، مشکلات اقتصادی، فقر گسترده، خشکسالی‌ها و حوادث طبیعی وضعیت زندگی مردم را وخیم‌تر کرده است.

برنامه جهانی غذا گفته است که زنان و دختران بیشترین آسیب را از این بحران متحمل می‌شوند و کاهش بودجه، توانایی این نهاد برای ارائه کمک‌ها را محدود کرده است.

این سازمان تأکید می‌کند که اگر کمک‌های بین‌المللی افزایش نیابد، برنامه‌های غذایی و کمک‌های بشری با محدودیت‌های بیشتری روبه‌رو خواهند شد.

ازبکستان: کارهای امکان‌سنجی دهلیز ترانس‌افغان سرعت گرفته است

ازبکستان اعلام کرده است که روند بررسی امکان‌سنجی اقتصادی و تخنیکی دهلیز ترانس‌افغان وارد مرحله فعال شده و انتظار می‌رود این کار تا پایان سال میلادی جاری تکمیل شود.

شوکرت گولیاموف، معاون وزارت سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان، این موضوع را روز گذشته در نشست دوم ترمذ در تاشکند مطرح کرده است.

به گفته او، بررسی‌های میدانی و ارزیابی‌های تخنیکی این پروژه آغاز شده است. او دهلیز ترانس‌افغان را یکی از پروژه‌های مهم منطقه‌ای خوانده و گفت که این طرح می‌تواند روابط اقتصادی و ترانزیتی میان آسیای مرکزی و جنوبی را از طریق افغانستان تقویت کند.

مقام‌های ازبک همچنین می‌گویند این پروژه تنها یک مسیر ترانسپورتی نیست و در آینده می‌تواند به ایجاد یک شبکه گسترده حمل‌ونقل در داخل افغانستان کمک کند.

دهلیز ترانس‌افغان از پروژه‌های منطقه‌ای است که هدف آن توسعه تجارت، تسهیل ترانسپورت و تقویت نقش ترانزیتی افغانستان عنوان می‌شود.

سنتکام: شش موشک‌ پرتاب‌شده توسط ایران رهگیری شده‌اند و موشک هفتم به هدف نرسید

آرشیف
آرشیف

سنتکام، فرماندهی مرکزی امریکا، در تازه‌ترین پیام خود در مورد تحولات بامداد شنبه نوشت که «ارزیابی‌های اولیه نشان می‌دهد که شش فروند از موشک‌های پرتاب‌شده توسط ایران رهگیری شده‌اند و موشک هفتم به هدف مورد نظر خود نرسیده است. در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر آسیب به پرسنل ایالات متحده وجود ندارد و ادعاهای ایران مبنی بر آسیب رساندن به مقر ناوگان پنجم ایالات متحده در بحرین کذب است.»

این بیانیه توضیح داده است که «نیروهای ایالات متحده در ۵ جون، چندین موشک بالستیک ایرانی و پهپاد پرتاب‌شده از سوی ایران به سمت تنگۀ هرمز و همسایگان خلیج [فارس] را رهگیری کردند. ایران چند ساعت پس از آنکه فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) چهار پهپاد انتحاری ایرانی پرتاب‌شده به سمت تنگۀ هرمز را سرنگون کرد، هفت موشک بالستیک به سمت کویت و بحرین شلیک کرد.

این پهپادهای مهاجم تهدیدی فوری برای تردد دریایی منطقه ایجاد می‌کردند. نیروهای ایالات متحده متعاقباً برای دفاع در برابر حملات بحری بیشتر، سایت‌های رادار مراقبت ساحلی ایران را در گروک و جزیرۀ قشم هدف قرار دادند.»

بیانیه فرماندهی مرکزی امریکا در پایان نیز نوشته است که «نیروهای سنتکام همچنان هوشیار و آماده هستند تا در راستای دفاع از خود، به پاسخگویی به تجاوزهای بی‌دلیل ایران ادامه دهند.»

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG