لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۱۰

خبر ها

از جمله چهار تني که دو روز پيش در ولايت نيمروز رپوده شدند ، يک راننده افغان رها شده است سه راکت اوايل صبح امروز پر کابل پرتاب گرديد اما تلفاتي از آن وارد نشده است رهبر مذهپي ايران از رييس جمهور عراق خواسته است که جدول زماني يي براي خروج عساکر امريکايي از عراق ارائه کند طياره هاي اسراييلي پر اهدافي در لپنان حمله نموده اند

راننده افغاني که همراه پا يک انجنير هندي و دو محافظ افغان رپوده شده پود ، رها گرديده است . از سرنوشت سه تن ديگر تا کنون خپري نيست
سخنگوي وزارت داخله افغانستان يوسف ستانکزي گفت راننده ديروز آزاد ساخته شده است و اکنون مامورين محلي استخباراتي از او تحقيق ميکنند .
روز شنبه اين چهار تن که مربوط يک کمپني ساختماني سرک اند در ولايت نيمروز توسط افراد مظنون طالپان رپوده شدند
به اساس يک خبر ديگر اوايل صبح امروز سه راکت پر شهر کابل پرتاب گرديد که در نتيجه آن يک خانه ويران گرديده است
سخنگوي وزارت داخله گفت راکت نخستين يک خانه را شديدا خسارمند ساخت اما پاشندگان خانه توانستند پيش از ويران شدن کامل ان نتزل را ترک کنند ز راکت دومي در نزديک يک مکتپ و سومي در زمين پاير اصاپت کرده است
هر سه راکت از جنوپ کابل پرتاب شده پود . در پاره اين خپر چند لحظه پعد در اخپار مرپوط افغانستان نيز خواهد شنيد

وزارت داخله تاجکستان ميگويد محافظين سرحدي افغاني را که ميخواست ٤٠ کيلوگرام هرويين و ديگر مواد مخدره را طور قاچاق از کشور خارج سازد دستگير کرده اند . وي ديروز گرفتار شده است

رهبر مذهپي ايران آيت اله خامنه يي از رييس جمهور عراق جلال طالپاني که مصروف بازديد از ايران است خواسته است که جدول زماني يي براي خروج عساکر امريکايي از عراق ارائه کند
تلويزيون ايران امروز گفت خامنه يي امريکا را مسوول اعمال ترورريستي در عراق خوانده است
رهبر ايران په رييس جمهور عراق کشوري که زماني ايران آنرا دشمن خويش ميدانست وعده هرگونه همکاري داده است

پارلمان ايران امروز لايحه ايرا په تصويپ رسايند که در آن از حکومت خواسته شده است اجازه دادن په بازديد هاي ناگهاني مفتشين ملل متحد را متوقف سازد . در لايحه گفته شده است اگر موضوع برنامه هاي هستوي ايران په ملل متحد ارجاع شود در آنصورت ايران پروژه غني سازي يورانيوم را از سرگيرد .
اداره پين المللي انرژي اتومي در چند روز آينده و احتمال راجع ساختن موضوع ايران را په شوراي امنيت ملل متحد زير پحث خواهد گرفت

شورشيان در عراق امرو زدر شهر تکريت پر محفلي که در آن مامورين بلند پايه عراقي و کامندان امريکايي در عراق اشتراک داشتند پا هاوان آتشباري نمودند اما زياني در اثر اين آتشباري وارد نشده است
مراسم پخاطر تحويل دهي قصر مربوط رياست جمهوري ساپق عراق په مقامات محلي پرگزار شده پود . اين عمارت را عساکر امريکايي تصرف کرده بودند و امروز په مقامات عراقي تسليم کردند . مرمي هاي شورشيان ٣ صد متر دور تر از مراسم اصابت کرد .
سفير امريکا در عراق داکتر زلمي حليل زاد و قوماندان نيرو هاي امريکايي در عراق جنرال جورج کيسي پدنپال اصابت مرمي ها پراي لحطاتي داخل قصر رفتند اما دوباره بيرون آمده و په اشتراک خود در مراسم ادامه دادند

وزير دفاع اسراييل ميگويد طياره هاي اسراييلي امروز بر اهدافي در لپنان حمله نمودند
حملات هوايي يک روز پس از ان صورت ميگيرد که گروپ مليشه حزپ اله که مرکز ان در لپنان است پسته هاي اسراييلي را در نزديکي سرحد لپنان و اسراييل مورد حمله قرار دادند

مجلس نمايندگان المان بوندستگ امروز انگيلا مرکل ، خانمي از حزب محافظه کار را پبحيث صدراعظم انکشور برگزيد
رييس مجلس ناربرت له مر فيصله را رسما اعلام نمود
١١٢٢٢٠
بدين وسيه داکتر انگيلا مرکل که آراي لازم اکثريت اعضاي پارلمان را بدست آورده است بحيث نخستين صدراعظم زن در جمهوريت فدرالي جرمني اعلام ميگردد
مرکل قدرت را پحيث صدراعظم دو ماه پس از انتخپات عمومي يي پدست ميگيرد که در آن هيچ جناحي پيروزي سرنوشت ساز بدست نياورد و طي اين مدت صدراعظم سابق گرهارد شرويدر از حزب سوسيال دموکرات و انگيلا مرکل په تشکيل ائتلافي ميان شان به توافق رسيدند
مرکل ميگويد ميخواهد اقتصاد کشورش را رونق بخشيده و روابطش را يا ايالات متحده بهبود بخشد
انگيلا مرکل علاوه از آنکه نحستين صدراعظم زن در المان است نخستين کسي است که در پخش شرقي المان ، جاييکه تا چند سال بيش کشور جداگانه پوده و جز پلاک کمونستي بود پزرگ شده است

گروپ مبارزين پين المللي عليه ماين ميگويند استفاده از ماين هاي زميني در سال جاري ميلادي کاهش يافته است
در راپور سالانه اين گروپ گفته شده است از جمله ٥٠ توليد کننده ماين در سالهاي ١٩٩٠ در جهان اکنون تنها ١٣ آن په توليد ماين ادامه ميدهند
گروپ ميگويد عمدتا شورشيان از ماين کار ميگيرند نه حکومت ها ز اما در عين حل در راپور گفته شده که برما نيپال و روسيه امسال په تعپيه ماين پرداخته اند
تخمين شده است که سالانه ١٥ تا ٢٠ هزار نفر در جهان در اثر ماين هلاک و يا زخمي ميشوند
هشت سال پيش در اتاواي کانادا ١٥٠ کشور معاهده عدم توليد استفاده و انتقال ماين را امضا کردند اما ايالات متحده چين و روسيه از کشور هايي اند که اين معاهده را امضا نکرده اند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

وزیر خزانه‌داری امریکا: فشار اقتصادی بر ایران به سطح بی‌سابقه رسیده است

اسکات بسنت، وزیر مالیه امریکا
اسکات بسنت، وزیر مالیه امریکا

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، می‌گوید، واشنگتن فشارهای اقتصادی بر ایران را به سطح بی‌سابقه‌ای رسانده و تحریم‌های تازه، فعالیت شرکت‌های هوایی این کشور را به‌شدت محدود کرده است.

بسنت در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز گفت که، به باور او، بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد پروازهای خارجی ایران متوقف شده است.

او با اشاره به حضور هیأت ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که نمی‌داند اعضای این هیأت چگونه به کشورشان بازخواهند گشت.

بسنت پیش از این، ۳۶ فرد و نهاد مرتبط با بخش هوایی ملکی ایران را تحریم کرده بود. واشنگتن گفته است که این اقدام قسمتی از برنامه‌ای تحت نام «عملیات طرد اقتصادی» برای افزایش فشار مالی بر ایران است.

ازطرف دیگر، اطلاعات اداره های ردیابی پروازها نشان می‌دهد که پروازهای خارجی ایران به‌شکل کامل متوقف نشده است و شماری از شرکت‌های هوایی ایرانی هنوز به بعضی مقصدها، از جمله چین و ترکیه، پرواز دارند.

چین با تحریم خطوط هوایی ایران مخالفت کرده است.

پزشکیان: از غنی‌سازی هسته‌ای عقب‌نشینی نمی‌کنیم

مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران
مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، می‌گوید کشورش از غنی‌سازی هسته‌ای عقب‌نشینی نخواهد کرد و آماده گفت‌وگو است، اما «زبان زور» را نمی‌پذیرد.

پزشکیان روز چهارشنبه اول میزان در هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در واکنش به سخنان دونالد ترمپ، رییس‌جمهور امریکا، گفت که «منطق زور» با منشور سازمان ملل متحد در تضاد است.

ترمپ در سخنرانی خود گفته بود که واشنگتن اجازه نخواهد داد که ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد و اخطار داده بود که در صورت تلاش دوباره تهران در این زمینه، امریکا دست به حمله خواهد زد.

پزشکیان و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به امریکا رفته‌اند.

تیم الف کرکت افغانستان، فردا در دومین دیدار خود به مصاف تیم نیپال می‌رود

آرشیف
آرشیف

تیم الف کرکت افغانستان، افغان ابدالیان، فردا در دومین دیدار خود در بازی‌های آسیایی به مصاف تیم نیپال می‌رود.

این دیدار در ادامه رقابت‌های مرحله گروهی برگزار می‌شود.

افغان ابدالیان در نخستین بازی خود در این رقابت‌ها، تیم میزبان جاپان را با تفاوت ۴۸ دوش شکست داد.

در آن دیدار، افغانستان نخست به بیتنگ پرداخت و در ۲۰ آور با از دست دادن شش بازیکن، ۱۲۹ دوش به دست آورد.

محمد اکرم با کسب ۳۴ دوش بیشترین دوش را برای افغانستان انجام داد و درویش رسولی، کپتان تیم، نیز ۲۹ دوش ساخت.

در مقابل، تیم جاپان نتوانست هدف تعیین‌شده ۱۳۰ دوش را تکمیل کند و در ۱۹.۳ آور، پس از کسب ۸۱ دوش، تمام بازیکنانش را از دست داد.

در بخش بالنگ افغانستان، عرب‌گل مومند با حذف چهار بازیکن و ننگیالی خان با حذف سه بازیکن جاپان، نقش مهمی در پیروزی افغان ابدالیان داشتند.

حکومت طالبان حملات هوایی امروز پاکستان بر کندهار، خوست و پکتیا را تأیید کرد

حکومت طالبان حملات هوایی امروز پاکستان بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست را تأیید کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، در خبرنامه‌ای که به رسانه‌ها فرستاده، این حملات پاکستان را «تجاوز آشکار» خوانده و ادعا کرده است که در نتیجه آن دست‌کم ۴ غیرنظامی کشته شده‌اند.

منابع مستقل تا اکنون در مورد حملات امروز پاکستان بر افغانستان چیزی نگفته‌اند و رادیو آزادی نیز نمی‌تواند چنین گزارش‌هایی را به‌گونه مستقل تأیید کند.

مجاهد پیش از این گفته بود که به این حملات «با اتخاذ موضع قاطع، پاسخ مناسب داده خواهد شد.» او افزوده است که این اقدام برای نیروهای پاکستانی پیامدهای ناگواری خواهد داشت.

از سوی دیگر، عطاالله تارر، وزیر اطلاعات پاکستان، ادعا کرده است که نیروهای آن کشور در افغانستان ده مرکزی را هدف قرار داده‌اند که به گفته او، طیاره‌های بی‌سرنشین در آن‌ها نگهداری می‌شدند.

تارر گفته است که حملات امروز در پاسخ به حملات طیاره‌های بی‌سرنشینی انجام شده که به ادعای او، حکومت طالبان روز گذشته، چهارشنبه، به سوی پاکستان پرتاب کرده است.

حکومت طالبان اما ادعای انجام حملات با طیاره‌های بی‌سرنشین از سوی این حکومت را «شایعه محافل نظامی پاکستان» خوانده است.

از نزدیک به یک سال به این‌سو، روابط میان حکومت طالبان و پاکستان تیره‌تر شده و دو طرف چندین بار در امتداد خط دیورند و همچنان در گذرگاه‌های تورخم و سپین‌بولدک به سوی یکدیگر حمله کرده‌اند.

سفارت روسیه در کابل در مورد حملات اخیر بر ولایت‌های شرقی افغانستان ابراز نگرانی کرد

مراسم تشییع جنازه افرادملکی کشته شده در آخرین حملۀ هوایی در کنر
مراسم تشییع جنازه افرادملکی کشته شده در آخرین حملۀ هوایی در کنر

سفارت روسیه در کابل در مورد حملات روز دوشنبه ۳۰ سنبله پاکستان بر ولایت‌های شرقی افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

این سفارت روز چهارشنبه اول میزان در بیانیه‌ای در صفحه ایکس خود، از هر دو طرف خواسته است که اختلافات‌شان را از راه گفت‌وگو حل کنند.

پاکستان، صبح زود دوشنبه بر ولایت‌های کنر و پکتیکا افغانستان حمله کرد که به ادعای مقام‌های پاکستانی، اعضای تحریک طالبان پاکستان در آن هدف قرار گرفته بودند.

اما حکومت طالبان و هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته‌اند که حمله پاکستان در کنر غیرنظامیان را هدف قرار داده است؛ در نتیجه این حمله ۳ تن، به‌شمول زنان، کشته و ۴ تن دیگر زخمی شده‌اند.

حمله روز جمعه ۲۷ سنبله بر یک مرکز پولیس در منطقه کوهات در شمال‌غرب پاکستان که در آن دست‌کم ۳۱ تن کشته شدند، پس از نزدیک به سه ماه آرامش نسبی، بار دیگر درگیری‌ها میان دو کشور را شعله‌ور ساخته است.

پیش از این، هند رقیب منطقه‌ای پاکستان هم حملات پاکستان بر افغانستان را محکوم کرده بود.

انتقاد دو خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران از دیدار عباس عراقچی با استیو ویتکاف

(راست-چپ) عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران و استیو ویتکاف، فرستادهٔ ویژهٔ رئیس جمهور امریکا
(راست-چپ) عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران و استیو ویتکاف، فرستادهٔ ویژهٔ رئیس جمهور امریکا

دو خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران از عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به دلیل دیدار و گفت‌وگو با استیو ویتکاف، فرستادهٔ ویژهٔ رئیس جمهور امریکا، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به شدت انتقاد کردند.

خبرگزاری تسنیم روز چهارشنبه اول میزان در یادداشتی خواستار «عذرخواهی» وزیر خارجه شد.

به‌گفتهٔ این خبرگزاری، شروط ایران برای پایان دادن به جنگ و بازگشایی تنگه هرمز پیش از این از طریق میانجی‌ها به امریکا منتقل شده بود و بنابراین ابلاغ دوبارهٔ این شروط نمی‌تواند توجیهی برای تماس با طرف امریکایی باشد.

خبرگزاری فارس نیز در مطلبی با عنوان «سه پرسش از عراقچی دربارهٔ علت دیدار با ویتکاف» استدلال مشابهی مطرح کرد و پرسید با توجه به انتقال قبلی شروط تهران از طریق میانجی‌ها، این تماس چه ضرورتی داشته است.

استیو ویتکاف اعلام کرد هیئت‌های ایران و امریکا در طول روز «از طریق میانجی‌ها» گفت‌وگوهای طولانی داشته اند و میانجی‌ها میان دو طرف در رفت‌وآمد بوده‌اند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز گفت تعامل با طرف امریکایی از طریق میانجی قطری و با هدف ابلاغ شروط تهران انجام شده‌است.

دونالد ترمپ روز چهارشنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به تماس‌های انجام شده با ایران از طریق میانجی‌ها اشاره کرد و گفت استیو ویتکاف و جرد کوشنر «دیداری بسیار سازنده» با میانجی‌های درگیر در رایزنی‌ها با ایران داشته اند.

احمد شرع در سازمان ملل متحد: بلندی‌های جولان بخشی از خاک سوریه است

احمد شرع رئیس جمهور سوریه
احمد شرع رئیس جمهور سوریه

احمد شرع رئیس جمهور سوریه در سازمان ملل متحد بر حاکمیت دمشق بر بلندی‌های جولان تأکید کرد.

او روز چهارشنبه «اول میزان» در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی این سازمان گفت، تأکید کرد که بلندی‌های جولان همچنان بخشی از خاک سوریه خواهد بود.

شرع گفت هر گونه تلاش برای نقض تمامیت ارضی سوریه و قوانین بین‌المللی متوقف خواهد شد.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که دولت راست‌گرای کولمبیا ماه گذشته ادعای اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناخت.

اسرائیل این منطقه از خاک سوریه را در سال ۱۹۶۷ تصرف کرد و ایالات متحده الحاق آن به اسرائیل را به رسمیت شناخته است.

ملل متحد همچنان جولان را بخشی از خاک سوریه و «تحت اشغال اسرائیل» می‌داند.

تیم ملی کرکت افغانستان در نخستین دیدار آسیایی به مصاف جاپان می‌رود

تیم ملی کرکت افغانستان
تیم ملی کرکت افغانستان

در ادامه رقابت‌های آسیایی، قرار است تیم ملی کرکت افغانستان روز پنج‌شنبه در برابر تیم ملی جاپان به میدان برود.

این نخستین بازی تیم ملی کرکت افغانستان در رقابت‌های آسیایی جاری است که جاپان میزبانی آن را بر عهده دارد.

تیم جاپان در نخستین دیدار خود با تفاوت تنها دو دوش، در برابر هند شکست خورده بود.

امروز در دیدار دیگری، تیم‌های هانگ‌کانگ و مالیزیا نیز به مصاف هم می‌روند.

تیم ملی کرکت افغانستان روز جمعه نیز یک بازی دارد و این دیدار در برابر نیپال خواهد بود.

حدود هشت صدهزار زنبور عسل در استرالیا «دزدیده شده‌ اند»

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

به اساس گزارش‌ها حداقل هشت‌صدهزار زنبور عسل در مناطق شمالی استرالیا دزدیده شده‌ اند.

براساس رسانه‌های استرالیایی زنبورداران در کوئینزلند، طی دو هفته گذشته از سرقت زنبورهای‌شان گزارش داده‌اند.

ارزش این زنبورها به ده‌ها هزار دالر می‌رسد، اما پیامدهای آن بسیار گسترده دانسته شده؛ زیرا حداقل۳۰ درصد محصولات غذایی این منطقه به گرده‌افشانی گل‌ها توسط زنبورها وابسته است.

به گزارش روزنامه گاردین این سرقت ادعایی در مناطق مختلف رخ‌داده است.

گاردین گفته که اکنون در شمال دور کوئینزلند فصل اوج برداشت آووکادو است؛ به همین دلیل، کندوها برای گرده‌افشانی قراردادی باغ‌های محلی، در زمین‌های مختلف منطقه مستقر شده‌اند. برخی کندوها هم صرفاً در کنار جاده رها شده‌اند.

انگیزۀ این رویداد هنوز معلوم نیست.

حکومت طالبان، گزارش‌ها مبنی بر حملات طیاره‌های بی‌پیلوت از افغانستان بر پاکستان را رد کرد

(آرشیف)
(آرشیف)

یک منبع آگاه در حکومت طالبان به شرط افشا نشدن نامش به رادیو آزادی گزارش‌ها در مورد حملات تازه طیاره‌های بی‌سرنشین از قلمرو افغانستان بر پاکستان را رد کرده، گفت که آنها هیچ حمله‌ای را بر پاکستان انجام نداده‌ اند.

این در حالی‌است که صبح چهارشنبه اول میزان رسانه‌های پاکستانی از قول برخی منابع امنیتی آن‌کشور گزارش دادند که حداقل هشت طیارۀ بی‌سرنشین از خاک افغانستان به سوی پاکستان پرتاب شده است.

رادیو پاکستان به نقل از منابع امنیتی گفت که نیروهای پاکستان چهار طیارۀ بی‌سرنشین را در نزدیک تورخم و چهار فروند دیگر را در مناطق کوهستانی کوهات هدف قرار داده‌ اند

منابع مستقل تا هنوز ادعای دو طرف را تایید نکرده اند.

مقامات طالبان پس از حملۀ صبح دوشنبه ۳۰ سنبله پاکستان بر ولایات کنر و پکتیکا از "پاسخ مناسب" هشدار داده بودند.

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) تایید کرده که در حملۀ هوایی بر کنر، سه فردملکی افغان کشته و چهار غیرنظامی دیگر زخمی شده اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان نیز در صفحه ایکس خود نوشته بود در ولایت کنر سه نفر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شده‌اند که زنان نیز در میان آنان شامل هستند.

اما وزارت اطلاعات پاکستان مدعی شده که این حملات بر اهداف مشکوک مربوط به گروه‌های مخالف مسلح این کشور انجام شده و در نتیجه آن ۲۸ نفر کشته شده‌اند.

این حملات در حالی صورت گرفت که در حملۀ مرگبار روز جمعه ۲۷ سنبله بر یک مرکز پولیس در منطقۀ کوهات در ایالت خیبرپختونخوا حداقل ۳۱ تن کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

مسئولیت آن حمله را گروه «اتحاد مجاهدین پاکستان» به رهبری حافظ گل بهادر بر عهده گرفت.

پاکستان حکومت طالبان در افغانستان را به حمایت از تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) و فراهم کردن پناهگاه‌های امن برای این گروه در داخل خاک افغانستان متهم می‌کند.

اما حکومت طالبان ضمن رد این اتهامات می‌گوید که پاکستان با انجام چنین حملاتی تلاش می‌کند ناکامی‌های خود در بخش تأمین امنیت را پنهان کند.

در یک تحول دیگر هند حملات هوایی اخیر پاکستان بر قلمرو افغانستان را محکوم کرد.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجۀ هند، روز سه شنبه ۳۱ سنبله در یک کنفرانس خبری در دهلی جدید گفت، هند این حملات پاکستان که در آن افرادملکی افغان کشته شده اند را به شدت محکوم می کند و به قربانیان آن تسلیت می گوید.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG