لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۶ جدی ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۴۰

خبر ها

رييس جمهور پاکستان قتل يک عنصر عمده القاعده را در پاکستان تاييد کرد در سه روز گذشته ١٤ تن از عساکر امريکايي در عراق به هلاکت رسيده اند سازمان امنيت و همکاري اروپا ميگويد قزاقستان بسياري از توصيه هاي آن سازمان را در مورد انتخابات فردا در آنکشور ناديده گرفته است

رييس جمهور پاکستان پرويز مشرف امروز تاييد کرد که يکي از فعالين عمده شبکه القاعده که اصلا از سوريه بوده است در پاکستان پقتل رسيده است
مشرف هنگام ورود په کويت پجواب سوالي په خپرنگاران گفت حمزه ربيعه در اثر فير راکت روز پنجشنبه در وزيرستان پقتل رسيده است
ده تن از عساکر قواي بحري امريکا در نتيجه انفجار بم در عراق په هلاکت رسيده اند .
از زمان آغاز جنگ عراق در سه و نيم سال گذشته در زمره رويداد هاي منفرد اين حادثه براي عساکر امريکايي يکي از خونبار ترين حوادت خوانده شده است
اردوي امريکا ديروز در يک بيانيه ازين انفجار که روز قبل ان رخ داده بود خبر داده و گفت که ١١ عسکر ديگر در همين حادثه زخمي شده اند
سخنگوي قصر سفيد امريکا سکات مک کي لان گفت امريکا براي هميشه مديون اين سربازان خواهد بود
ما در اثر مرگ عساکر غمگين ميشويم چه يک تن باشد چه ده نفر و چه يازده نفر . از شنيدن چنين اخباري غمگين ميشويم . بازماندگان آنها در يک راه مهم بزرگترين قرباني را داده اند .
سه عسکر ديگر ديروز در شهر ناصريه در جنوب بغداد در اثر حادثه ترافيکي هلاک شدند
ديروز اردوي امريکا همچنان از اعاز عمليات مشترک نظامي عساکر امريکايي و عراقي در رامادي خبر داد . هدف اين عمليات ريشه کن کردن شورشيان در انشهر خوانده شده است
از سوي ديگر تلويزيون الجزيره نوار ويديويي ايرا به نشر رسانيده است که در ان ربايندگان چهار تن فعالين صلح مسيحي هوشدار داده اند اگر تمام زندانيان در توقيفگاه هاي امريکايي و عراقي تا پنجشنبي آينده رها نشوند ، انان هر چهار گروگآن خود را که دوي آن کانادايي ، يکي امريکايي و ديگري برتانوي است خواهند کشت
ايالات متحده گفته است انکشور با ربايندگان مذاکره نخواهد کرد
صدراعظم کانادا گفته است ربايندگان بايد درک کنند که اين گروگانها براي کمک به مردم عراق و باز سازي جامعه شان و کمک در استقرار صلح به عراق رفته اند

اردوي امريکا اعتراف کرده است پيشنهاد نشر مقالاتي را در روزنامه هاي عراقي داده است اما اضافه کرده است که روي اين موضوع تحققيق خواهد شد که ايا از پول امريکايي درين راه استفاده شده است يا نه . روز نامه لاس انجلس تايمز روز چهارشنپه گزارش داده بود که يک قراردادي امريکايي به روزنامه ها پول پرداخته است تا به طرفداري از امريکاييان نشرات کند

سازمان امنيت و همکاري اروپا امروز گفت قزاقستان تمام آنچه را که براي انتخابات آزاد و عادلانه رياست جمهوري لازم بود بجا نياورده است
اين سازمان گفته است حکومت قزاقستان از ٢٤ موردي که سازمان امنيت و همکاري اروپا در ارتباط با انتخابات نوصيه کرده بود ، بسياري از انها را ناديده گرفته است .
اما يک منبع کميته انتخابات قزاقستان اين ادعا را رد کرده و گفته است آنان همه توصيه ها را برآورده ساخته اند

معاون وزارت خارجه امريکا در امور روابط دپلوماتيک امروز گفت ايالات متحده در پي ان نيست که روسيه را از جمهوريت هاي سابق خارج سازد
خبرگزاري اتار تاس ميگويد نکولاي برنز اين گفته ها را در يک مصاحبه راديويي در مسکو بيان داشته و گفته است يگانه هدف امريکا از داشتن پايگاه هاي هوايي در تاجکستان و قرغزستان انست که از عمليات نظامي در افغانستان حمايت شود

سازمان نظارت حقوق بشر بر مقامات قزاقستان انتقاد کرده است که ١٠ نفري را که گمان ميرود از تندروان مذهبي بوده اند با استفاده از زور و بطور مخفي په مقامات ازبکستان تحويل داده است
سازمان نظارت حقوق بشر گفته است اين عمل شيوه اختناق را در قزاقستان که روز يکشنبه با انتخابات رياست جمهوري روبروست برملا ميسازد
اين سازمان گفته است ده تن ياد شده چهار روز پيش په مقامات تاشکند نسليم داده شده اند

وزير خارجه روسيه سرگي لفروف و هم پايه الماني اش فرانک والتر شتاينر امروز در مسکو ملاقات ميکنند
يک سخنگوي وزارت خارجه المان گفت ضمن موضوعات ديگر وزير خارجه آنکشور در باره پيشنهاد هاي المان برتانيه و فرانسه به ايران در باره برنامه هاي هستوي اش با وزير خارجه روسيه مذاکره خواهد کرد . اين سه کشور ميخواهند با ايران در باره تضميناتي مذاکره کند که بر اساس ان ايران به ترک فعاليت هاي هستوي اش تشويق شود . روسيه با اين موضوع مخالف است که مساله برنامه هاي هستوي ايران به شوراي امنيت ملل متحد ارجاع شود مسکو پافشاري دارد که اداره بين المللي انرژي اتومي ميتواند موضوع را حل کند .
مذاکرات امروزي ميان وزراي خارجه المان و روسيه قرار بود قپلا انجام شود اما بدنبال انتخابات پارلماني در جرمني که پاعث بميان امدن يک حکومت جديد در انشکور شد ، اين ديدار به تعويق انداخته شده بود

رسانه هاي چين امروز گزارش دادند که در نتيجه انفجار يک معدن ذغال سنگ ١٦ تن از کاگران معدن در گوژوژ در جنوبشرق انکشور هلاک گرديده اند
از سوي ديگر خبرگزاري رسمي چين گزارش داده است که در يک معدن ديگر ذغال سنگ در قسمت هاي مرکزي چين ٤٢ کارگر در بين معدن که چهار طرف انرا آب فرا گرفته است گير مانده اند
اين گزارشها در حالي بنشر ميرسد که شماره تلفات انفجار روز يکشنپي در شمالشرق چين به ١٦٩ تن رسيده است

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تیم کرکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان، امروز در یک بازی یک‌روزه با پاکستان به میدان می رود

تیم کرکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان(آرشیف)
تیم کرکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان(آرشیف)

قرار است امروز(شنبه ۲۷ دسمبر) تیم کرکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان در یک بازی یک‌روزه با پاکستان به میدان برود. این مسابقه در شهر هراری، پایتخت زیمبابوی برگزار شود.

تیم‌های زیر سن ۱۹ سال افغانستان، پاکستان و زیمبابوی سلسله‌ای از مسابقات را آغاز کرده‌اند و نخستین بازی آن روز پنجشنبه(۲۵ دسمبر) بین تیم افغانستان و تیم میزبان زیمبابوی برگزار شد. این مسابقه، به‌دلیل باران بدون نتیجه پایان یافت.

این سلسلۀ مسابقات بین سه کشور جهت آمادگی برای جام جهانی کرکت زیر سن ۱۹ سال برگزار می‌شود که قرار است در نیمهٔ ماه جنوری آینده به میزبانی زیمبابوی و نامیبیا آغاز شود.

شرکت چینی، طرح حفاظت از آثار باستانی معدن مس عینک را به حکومت طالبان سپرده است

معدن مس عینک در ولسوالی محمدآغه ولایت لوگر(آرشیف)
معدن مس عینک در ولسوالی محمدآغه ولایت لوگر(آرشیف)

شرکت چینی «ام‌سی‌سی» طرحی را برای حفاظت از آثار باستانی معدن مس عینک به وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان سپرده است.

شرکت ام‌سی‌سی چین در سال ۱۳۸۷ شمسی با حکومت وقت افغانستان قرارداد استخراج معدن مس عینک را امضا کرد، اما تا کنون نه‌تنها کار استخراج در این معدن را آغاز نکرده، بلکه از برخی تعهداتی که هنگام امضای قرارداد پذیرفته بود، نیز عقب‌نشینی کرده است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در اعلامیه‌ای که روز جمعه(۲۶ دسمبر) منتشر شد، گفته مسئولان شرکت چینی تعهد کرده‌اند که نتایج تحقیقات شان در مورد آثار باستانی را با این وزارت شریک سازند.

این در حالی است که اخیراً مردم بدخشان شکایت کرده‌اند که جانب چینی برخلاف توافق‌نامه قبلی، همۀ کارهای ساده و تخصصی استخراج معدن طلا را به شهروندان چینی سپرده و از استخدام افغان ها خودداری کرده است.

معدن مس عینک در ولسوالی محمدآغه ولایت لوگر موقعیت دارد و ارزش ذخایر آن حدود ۵۰ میلیارد دالر امریکایی تخمین می‌شود.

ازبکستان در سال ۲۰۲۵، به ارزش ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی به افغانستان صادرات داشته است

بندر تجارتی ترمز در سرحد ازبکستان با افغانستان(آرشیف)
بندر تجارتی ترمز در سرحد ازبکستان با افغانستان(آرشیف)

کمیتۀ ملی احصائیه ازبکستان اعلام کرده که از ماه جنوری تا نوامبر سال ۲۰۲۵ میلادی، به ارزش ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی به افغانستان صادرات داشته است.

بر اساس این آمار، افغانستان سومین شریک بزرگ تجارتی ازبکستان در بخش صادرات به‌شمار می‌رود.

طبق گزارش این نهاد، ازبکستان در این مدت به‌گونه مجموعی ۳۰.۹ میلیارد دالر به کشورهای مختلف صادرات داشته که از جمله، ۱.۳ میلیارد دالر آن به افغانستان صادر شده است.

صادرات ازبکستان نسبت به همین مدت در سال گذشته، ۲۶.۲ درصد افزایش یافته است.

بیشترین صادرات ازبکستان به روسیه انجام شده و پس از آن به ترتیب چین، افغانستان، قزاقستان، ترکیه، فرانسه، امارات متحده عربی، قرغیزستان، تاجیکستان و پاکستان قرار دارند.

کمیته ملی احصائیه ازبکستان چند روز پیش نیز اعلام کرده بود که افغان‌ها در سال جاری بزرگ‌ترین گروه شهروندان خارجی بوده‌اند که برای اهداف تجارتی وارد این کشور شده‌اند.

بر اساس ارقامی که در ۲۷ قوس منتشر شده، از ماه جنوری تا اکتوبر سالجاری، ۳۳۹ هزار و ۵۸۵ افغان به منظور تجارت به ازبکستان سفر کرده‌اند.

جاپان ۳ میلیون دالر امریکایی را برای حمایت از قشرهای آسیب‌پذیر در افغانستان اختصاص داد

برنامه انکشافی سازمان ملل متحد (UNDP) اعلام کرده که حکومت جاپان ۳ میلیون دالر امریکایی را برای حمایت از قشرهای آسیب‌پذیر در افغانستان اختصاص داده است.

بر اساس اعلامیه‌ای این نهاد که روز جمعه(۲۶ دسمبر) منتشر شد، این کمک مالی به هدف بهبود وضعیت بشری در افغانستان و افزایش دسترسی مردم به خدمات اساسی مصرف خواهد شد.

گفته شده که این پروژه به‌گونه ویژه خدمات صحی برای مادران، نوزادان، کودکان و جوانان را تقویت خواهد کرد.

همچنان بخشی از این کمک برای فراهم‌سازی حمایت‌های روانی - اجتماعی به خانواده‌ها و افرادی که در نتیجه حوادث طبیعی آسیب دیده‌اند، به‌ویژه در مناطق دورافتاده و محروم افغانستان، استفاده خواهد شد.

در اواخر ماه قوس نیز جاپان اعلام کرده بود که ۱۹.۵ میلیون دالر امریکایی کمک بشری برای افغانستان تصویب کرده است.

بر اساس اعلامیه، با این کمک تازه، مجموع کمک‌های جاپان با افغانستان از ماه اگست ۲۰۲۱، زمانی که طالبان دوباره به قدرت رسیدند، به ۵۴۹ میلیون دالر رسیده است.

افغانستان در سال جاری به‌ویژه به‌دلیل بازگشت میلیون‌ها مهاجر، خشکسالی و حوادث طبیعی با وضعیت دشوارتری روبه‌رو بوده است.

"شورای انتقالی جنوب" در یمن، درخواست عربستان سعودی را رد کرد

شماری از جنگجویان گروه جدایی‌طلبان یمن موسوم به"شورای انتقالی جنوب"(آرشیف)
شماری از جنگجویان گروه جدایی‌طلبان یمن موسوم به"شورای انتقالی جنوب"(آرشیف)

گروه اصلی جدایی‌طلبان جنوب یمن موسوم به"شورای انتقالی جنوب" درخواست عربستان سعودی مبنی بر عقب‌نشینی نیروهای این گروه از ولایات شرقی حضرموت و المهره را رد نموده، تأکید کرده که به تلاش‌های خود برای «تأمین امنیت» در این مناطق ادامه خواهد داد.

شورای انتقالی جنوب که در آغاز بخشی از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان علیه حوثی‌ها بود، در سال‌های اخیر تلاش‌های خود را برای خودمختاری جنوب یمن افزایش داده، این شورا که از حمایت امارات متحده عربی برخوردار است، بارها با حکومت مرکزی مورد حمایت ریاض درگیر شده است.

براساس خبرگزاری رویترز، این گروه روز جمعه(۲۶ دسمبر) در اعلامیه‌ای در شبکه اجتماعی اکس(تویتر سابق) اعلام کرد که عملیات نظامی آن‌ها در حضرموت و المهره به هدف جلوگیری از تهدیدهای امنیتی، از جمله قطع مسیرهای تدارکاتی نیروهای حوثیِ مورد حمایت ایران، انجام می‌شود.

جدایی‌طلبان جنوب یمن همچنان ادعا کرده‌اند که نیروهای هوایی عربستان سعودی صبح روز جمعه مواضع آن‌ها را در شرق یمن هدف حملات هوایی قرار داده‌اند.

جدایی‌طلبان در یمن می گویند، عربستان مواضع آنها را هدف حملات هوایی قرار داده است

شهر صنعا پایتخت یمن(آرشیف)
شهر صنعا پایتخت یمن(آرشیف)

جدایی‌طلبان در کشور یمنِ جنگ‌زده می گوید که عربستان سعودی مواضع نیروهای آنها را در منطقه شرقی این کشور هدف حملات هوایی قرار داده است.

براساس خبرگزاری دی پی ای جرمنی، تلویزیون «عدن ایندیپندنت»، وابسته به شورای انتقالی جنوب امروز (جمعه ۲۶ دسمبر) (STC)گزارش داد که طیارات رزمی سعودی صبح امروز برخی مواضع را در ولایت نفت‌خیز حضرموت در شرق یمن که در اختیار نیروهای وابسته به این شورا قرار دارد، بمباران کردند.

منابع محلی به خبرگزاری دی پی ای جرمنی گفته اند که در اثر درگیری‌های جداگانه با گروه‌های قبائیلی، حداقل دو جنگجوی وابسته به STC کشته و ۱۲ تن دیگر زخمی شده‌اند.

تا اکنون عربستان سعودی در این مورد واکنشی نشان نداده است.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ برای حمایت از حکومت به رسمیت شناخته‌شده بین‌المللی یمن، در برابر شورشیان حوثیِ مورد حمایت ایران، مداخله نظامی در آن کشور را آغاز کرد.

شورای انتقالی جنوبی (STC) که از سوی ابوظبی حمایت می شود، اخیراً حکومت تحت حمایت عربستان سعودی و شناخته شده توسط جامعۀ بین المللی یمن را از مقر آن در شهر عدن بیرون کرد.

سازمان صحی جهان: مرگ‌ومیر ناشی از سرخکان، از ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۴ حدود ۸۸ درصد کاهش یافته است

واکسین سرخکان(آرشیف)
واکسین سرخکان(آرشیف)

سازمان صحی جهان می گوید که مرگ‌ومیر ناشی از بیماری سرخکان بین سال‌های ۲۰۰۰ میلادی تا ۲۰۲۴ میلادی حدود ۸۸ درصد کاهش یافته و تلاش‌های واکسیناسیون در این مدت، جان حدود ۵۹ میلیون انسان را نجات داده است.

این سازمان روز پنج‌شنبه (۲۵ دسمبر) در یک خبرنامه گفت که با وصف این دستاوردهای درازمدت، بیماری سرخکان بار دیگر در سطح جهان در حال افزایش و این موضوع پیشرفت‌های سال‌های گذشته در زمینه کنترل این بیماری را با تهدید روبه‌رو کرده است.

بر اساس این گزارش، تنها در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۱ میلیون مورد ابتلا به سرخکان در سراسر جهان ثبت شده که این امر خلاها و کمبودها در پوشش واکسیناسیون و نظام‌های صحت عامه را متبارز می سازد.

سازمان صحی جهان تأکید کرده که برای جلوگیری از شیوع سرخکان، حداقل ۹۵ درصد مردم باید دو دوز واکسین این بیماری را دریافت کنند، اما این هدف تا هنوز در بسیاری از کشورها تحقق نیافته است.

این نگرانی ها درحالی مطرح شده که سازمان ملل متحد در ماه گذشته اعلام کرده که زندگی ۱۲.۹ میلیون کودک در افغانستان به دلیل بیماری سرخکان، اسهالات و سایر بیماری‌ها در معرض تهدید قرار دارد.

زلنسکی از دیدار "قریب الوقوع" با ترمپ خبر داد

ولودیمیر زلینسکی رییس جمهور اوکراین
ولودیمیر زلینسکی رییس جمهور اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز جمعه اعلام کرد که در روزهای آینده برای دیدار با رییس جمهور دونالد ترمپ، به ایالات متحده، سفر خواهد کرد.

زلنسکی در شبکه اجتماعی ایکس (تویتر سابق) نوشت: "حتی یک روز را هم از دست نمی‌دهیم. با رئیس‌جمهور ترمپ در مورد دیداری در بالاترین سطح در آینده نزدیک، توافق کرده‌ایم."

زلنسکی نوشته است: "پیش از سال نو (میلادی) می‌توان تصمیم‌های زیادی گرفت."

روزنامه کی‌یف پُست به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داده است که این دیدار ممکن است در تاریخ ۲۸ دسمبر در اقامتگاه ترمپ در ایالت فلوریدا برگزار شود.

در هفته‌های اخیر، تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین شدت گرفته است – جنگی که نزدیک به چهار سال است ادامه دارد و ده ها هزار قربانی گرفته.

تیم مذاکره‌کننده رییس جمهور ترمپ، متشکل از ستیف ویتکوف، نماینده ویژه، و جرد کوشنر، داماد ترمپ، گفت‌وگوهای فشرده‌ای با مقام‌های اوکراینی داشته‌اند.

زلنسکی همچنین روز پنجشنبه با ویتکوف و کوشنر گفت‌وگوی تلفونی کرد.

پس از آنکه یک طرح صلح ٢٠ ماده‌ای برای مدت طولانی محرمانه نگه داشته شده بود، زلنسکی در ٢٤ دسمبر این طرح را علنی ساخت.

این طرح شامل تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است.

امریکا به درخواست نایجریا، حملات هوایی را بر شماری از پایگاه های داعش انجام داد

آرشیف(عکس جنبۀ تزینی دارد)
آرشیف(عکس جنبۀ تزینی دارد)

ایالات متحدۀ امریکا می گوید به درخواست حکومت نایجریا حملات هوایی را بر شماری از پایگاه های گروه دولت اسلامی موسوم به داعش در شمال غرب آن کشور انجام داده است.

بر اساس خبرگزاری رویترز، دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز پنجشنبه(۲۵ دسامبر) اعلام کرد که اردوی امریکا عملیات نظامی را علیه شبه‌نظامیان داعش در قلمرو ایالت سوکوتو در نایجریا انجام داده است.

به گفته ترمپ، این عملیات به هدف جلوگیری از حملات داعش علیه مسیحیان در منطقه، صورت گرفته است.

قوماندانی بخش افریقای اردوی امریکا (افریکام) نیز تأیید کرده که این حملات هوایی در هماهنگی با مقامات نایجریا انجام شده و منجر به کشته شدن تعدادی از اعضای داعش شده است.

افریکام، در یک اعلامیه که منتشر و بعداً حذف شد، گفته که این عملیات ها به درخواست رسمی حکومت نایجریا صورت گرفته است.

اسرائیل یک تن را به اتهام همکاری با ایران دستگیر کرد

آرشیف
آرشیف

مقامات امنیتی اسرائیل می گویند که یک تن را به اتهام همکاری با ایران دستگیر کرده اند.

بر اساس اعلامیۀ مشترک پولیس و ادارۀ استخبارات داخلی"شین بت" اسرائیل، این شخص که هویت او افشا نشده، متهم به عکاسی و نقشه برداری از مناطق حساس از جمله اقامتگاه نفتالی بنت، صدراعظم سابق اسرائیل به هدایت"عناصر ایرانی" است.

این در حالیست که اردوی اسرائیل روز پنج‌شنبه(۲۵ دسامبر) در یک اعلامیه گفت که حسین محمود مرشد الجوهری یک عضو «کلیدی» واحد عملیات «نیروی قدس» سپاه پاسداران ایران را در لبنان کشته است.

براساس اعلامیه الجوهری در یک عملیات مشترک ادارات استخبارات و امنیت داخلی اسرائیل، در منطقهٔ نصریهٔ در لبنان کشته شده است.

ایران تا هنوز در این مورد واکنش نشان نداده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG