لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۴ دلو ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۰۸

خبر ها

رييس جمهور پاکستان قتل يک عنصر عمده القاعده را در پاکستان تاييد کرد در سه روز گذشته ١٤ تن از عساکر امريکايي در عراق به هلاکت رسيده اند سازمان امنيت و همکاري اروپا ميگويد قزاقستان بسياري از توصيه هاي آن سازمان را در مورد انتخابات فردا در آنکشور ناديده گرفته است

رييس جمهور پاکستان پرويز مشرف امروز تاييد کرد که يکي از فعالين عمده شبکه القاعده که اصلا از سوريه بوده است در پاکستان پقتل رسيده است
مشرف هنگام ورود په کويت پجواب سوالي په خپرنگاران گفت حمزه ربيعه در اثر فير راکت روز پنجشنبه در وزيرستان پقتل رسيده است
ده تن از عساکر قواي بحري امريکا در نتيجه انفجار بم در عراق په هلاکت رسيده اند .
از زمان آغاز جنگ عراق در سه و نيم سال گذشته در زمره رويداد هاي منفرد اين حادثه براي عساکر امريکايي يکي از خونبار ترين حوادت خوانده شده است
اردوي امريکا ديروز در يک بيانيه ازين انفجار که روز قبل ان رخ داده بود خبر داده و گفت که ١١ عسکر ديگر در همين حادثه زخمي شده اند
سخنگوي قصر سفيد امريکا سکات مک کي لان گفت امريکا براي هميشه مديون اين سربازان خواهد بود
ما در اثر مرگ عساکر غمگين ميشويم چه يک تن باشد چه ده نفر و چه يازده نفر . از شنيدن چنين اخباري غمگين ميشويم . بازماندگان آنها در يک راه مهم بزرگترين قرباني را داده اند .
سه عسکر ديگر ديروز در شهر ناصريه در جنوب بغداد در اثر حادثه ترافيکي هلاک شدند
ديروز اردوي امريکا همچنان از اعاز عمليات مشترک نظامي عساکر امريکايي و عراقي در رامادي خبر داد . هدف اين عمليات ريشه کن کردن شورشيان در انشهر خوانده شده است
از سوي ديگر تلويزيون الجزيره نوار ويديويي ايرا به نشر رسانيده است که در ان ربايندگان چهار تن فعالين صلح مسيحي هوشدار داده اند اگر تمام زندانيان در توقيفگاه هاي امريکايي و عراقي تا پنجشنبي آينده رها نشوند ، انان هر چهار گروگآن خود را که دوي آن کانادايي ، يکي امريکايي و ديگري برتانوي است خواهند کشت
ايالات متحده گفته است انکشور با ربايندگان مذاکره نخواهد کرد
صدراعظم کانادا گفته است ربايندگان بايد درک کنند که اين گروگانها براي کمک به مردم عراق و باز سازي جامعه شان و کمک در استقرار صلح به عراق رفته اند

اردوي امريکا اعتراف کرده است پيشنهاد نشر مقالاتي را در روزنامه هاي عراقي داده است اما اضافه کرده است که روي اين موضوع تحققيق خواهد شد که ايا از پول امريکايي درين راه استفاده شده است يا نه . روز نامه لاس انجلس تايمز روز چهارشنپه گزارش داده بود که يک قراردادي امريکايي به روزنامه ها پول پرداخته است تا به طرفداري از امريکاييان نشرات کند

سازمان امنيت و همکاري اروپا امروز گفت قزاقستان تمام آنچه را که براي انتخابات آزاد و عادلانه رياست جمهوري لازم بود بجا نياورده است
اين سازمان گفته است حکومت قزاقستان از ٢٤ موردي که سازمان امنيت و همکاري اروپا در ارتباط با انتخابات نوصيه کرده بود ، بسياري از انها را ناديده گرفته است .
اما يک منبع کميته انتخابات قزاقستان اين ادعا را رد کرده و گفته است آنان همه توصيه ها را برآورده ساخته اند

معاون وزارت خارجه امريکا در امور روابط دپلوماتيک امروز گفت ايالات متحده در پي ان نيست که روسيه را از جمهوريت هاي سابق خارج سازد
خبرگزاري اتار تاس ميگويد نکولاي برنز اين گفته ها را در يک مصاحبه راديويي در مسکو بيان داشته و گفته است يگانه هدف امريکا از داشتن پايگاه هاي هوايي در تاجکستان و قرغزستان انست که از عمليات نظامي در افغانستان حمايت شود

سازمان نظارت حقوق بشر بر مقامات قزاقستان انتقاد کرده است که ١٠ نفري را که گمان ميرود از تندروان مذهبي بوده اند با استفاده از زور و بطور مخفي په مقامات ازبکستان تحويل داده است
سازمان نظارت حقوق بشر گفته است اين عمل شيوه اختناق را در قزاقستان که روز يکشنبه با انتخابات رياست جمهوري روبروست برملا ميسازد
اين سازمان گفته است ده تن ياد شده چهار روز پيش په مقامات تاشکند نسليم داده شده اند

وزير خارجه روسيه سرگي لفروف و هم پايه الماني اش فرانک والتر شتاينر امروز در مسکو ملاقات ميکنند
يک سخنگوي وزارت خارجه المان گفت ضمن موضوعات ديگر وزير خارجه آنکشور در باره پيشنهاد هاي المان برتانيه و فرانسه به ايران در باره برنامه هاي هستوي اش با وزير خارجه روسيه مذاکره خواهد کرد . اين سه کشور ميخواهند با ايران در باره تضميناتي مذاکره کند که بر اساس ان ايران به ترک فعاليت هاي هستوي اش تشويق شود . روسيه با اين موضوع مخالف است که مساله برنامه هاي هستوي ايران به شوراي امنيت ملل متحد ارجاع شود مسکو پافشاري دارد که اداره بين المللي انرژي اتومي ميتواند موضوع را حل کند .
مذاکرات امروزي ميان وزراي خارجه المان و روسيه قرار بود قپلا انجام شود اما بدنبال انتخابات پارلماني در جرمني که پاعث بميان امدن يک حکومت جديد در انشکور شد ، اين ديدار به تعويق انداخته شده بود

رسانه هاي چين امروز گزارش دادند که در نتيجه انفجار يک معدن ذغال سنگ ١٦ تن از کاگران معدن در گوژوژ در جنوبشرق انکشور هلاک گرديده اند
از سوي ديگر خبرگزاري رسمي چين گزارش داده است که در يک معدن ديگر ذغال سنگ در قسمت هاي مرکزي چين ٤٢ کارگر در بين معدن که چهار طرف انرا آب فرا گرفته است گير مانده اند
اين گزارشها در حالي بنشر ميرسد که شماره تلفات انفجار روز يکشنپي در شمالشرق چين به ١٦٩ تن رسيده است

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

نگرانی‌ها از وضعیت صحی عمران خان، صدر اعظم اسبق پاکستان

عمران خان، صدراعظم سابق پاکستان (آرشیف)
عمران خان، صدراعظم سابق پاکستان (آرشیف)

وکیل عمران خان، صدر اعظم اسبق و رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان گزارش مربوط به وضعیت صحی او را به ستره محکمۀ پاکستان ارائه کرد.

در این گزارش آمده است که در هفتۀ پایانی ماه جنوری، با وجود درمان، چشم راست خان به‌شدت ضعیف شده و قدرت بینایی او تنها به پانزده درصد کاهش یافته است.

از سوی دیگراتحاد احزاب مخالف حکومت پاکستان در واکنش به "وضعیت نگران‌کنندۀ صحی" عمران خان و ممنوعیت ملاقات‌ها با او در زندان، اعلام کرده که در برابر ساختمان پارلمان تحصن خواهند کرد.

این اتحاد به نام "تحریک تحفظ آئین پاکستان" (جنبش حفاظت از قانون اساسی پاکستان) روز پنج‌شنبه اعلام کرد که تحصن‌شان از روز جمعه، ۱۳ فبروری آغاز خواهد شد.

محمود خان اچکزی، رئیس این اتحاد و رهبر اپوزیسیون در مجمع ملی پاکستان با دیگر رهبران این اتحاد در یک نشست خبری مشترک در اسلام‌آباد گفت که به تاریخ ۱۳ فبروری خواسته‌های‌شان را به حکومت ارائه خواهند کرد و تا برآورده شدن آن‌ به تحصن خود ادامه خواهند داد.

این در حالیست که ستره محکمۀ پاکستان به حکومت این کشور دستور داده است تا پیش از ۱۶ فبروری، زمینۀ ملاقات عمران خان با داکتران چشم و نیز تماس تیلیفونی او با فرزندانش را فراهم سازد.

عمران خان از سال ۲۰۲۳ به این‌سو در چندین قضیه، از جمله اتهامات مربوط به فساد، در زندان ادیاله در شهر راوپلندی زندانی است. در برخی از این قضایا محکمه‌ها دستور آزادی او را نیز صادر کرده‌اند.

یک محکمه ویژه در زندان، در ماه دسمبر سال گذشته، او و همسرش هر کدام را به ۱۷ سال حبس محکوم کرد.

تمدید تحریم‌های شورای امنیت ملل متحد؛ فایق استقبال و حکومت طالبان نکوهش کرد

یکی از نشست‌های شورای امنیت ملل متحد (تصویر آرشیف)
یکی از نشست‌های شورای امنیت ملل متحد (تصویر آرشیف)

شورای امنیت ملل متحد تحریم‌ها علیه طالبان افغانستان را تمدید کرد.

این شورا ناوقت دیروز با اکثریت آرا ماموریت کمیتۀ نظارت بر تحریم‌های افغانستان را تمدید کرد.

بر اساس این تحریم‌ها که زیر عنوان فهرست تحریم‌های ۱۹۸۸ در ماه جون ۲۰۱۱ آغاز شدند، افراد، گروه‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات مرتبط با طالبان شامل تحریم‌های چون مسدود شدن دارایی‌ها، ممنوعیت سفر و تحریم تسلیحاتی هستند.

نقض حقوق زنان در افغانستان، به ویژه ممنوعیت آموزش بالاتر از صنف ششم دختران، دلیل اساسی تداوم این تحریم‌ها عنوان شده است.

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد، از تصمیم شورای امنیت استقبال کرده است.

او گفته که این اقدام نشان می‌دهد که جهان افغانستان را فراموش نکرده است و تعهدات علیۀ تروریسم باید اجرا و حقوق زنان باید احیا شود.

به گفتۀ او، ایجاد یک حکومت همه‌شمول یک گزینه نیست، بلکه تنها راه برای صلح است.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان تمدید تحریم‌ها را یک استراتژی ناکام خوانده و گفته که پالیسی‌ها باید بازنگری شوند تا راه برای تعامل مثبت و سازنده هموار شود.

اداره‌های ملل متحد می‌گویند که تنها در هفتۀ نخست ماه فبروی بیش از ۲ هزار افغان در پاکستان بازداشت و اخراج شدند

پولیس پاکستان در حال بررسی اسناد مهاجرین افغان در این کشور (تصویر آرشیف)
پولیس پاکستان در حال بررسی اسناد مهاجرین افغان در این کشور (تصویر آرشیف)

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان و سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی او ام) امروز (جمعه، ۲۴ دلو) در یک گزارش مشترک گفتند از اول تا هفتم فبروری ۲۰۱۳ تبعۀ افغانستان در پاکستان بازداشت و به افغانستان اخراج شدند.

به گفتۀ این اداره‌ها، این آمار ۳۳ درصد افزایش را نسبت به هفتۀ قبل آن نشان می‌دهد.

این درحالیست که روند اخراج و بازگشت مهاجرین افغان از پاکستان ادامه دارد و بر اساس آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی او ام)، تنها در دو هفتۀ آخر ماه جنوری بیش از ۳۸ هزار افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته اند.

به گفتۀ آی او ام، بازگشتی‌های که با آنان مصاحبه شده، ۹۹ درصدشان علت اصلی بازگشت‌شان به افغانستان را ترس از بازداشت خوانده اند.

ترمپ: اگر ایران به توافق نرسد با پیامد‌های "بسیار دردناک" روبه‌رو خواهد شد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز پنج‌شنبه گفت ایالات متحده باید با ایران به توافق برسد و افزود چنین توافقی می‌تواند طی ماه آینده حاصل شود.

او در گفت‌وگو با خبرنگاران هشدار داد که اگر تهران بر سر برنامه هسته‌ای خود به توافق نرسد، با پیامدهایی "بسیار دردناک" روبه‌رو خواهد شد.

آقای ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره گفت‌وگوهای اخیرش در این زمینه با بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، گفت: ؛باید به یک توافق برسیم، در غیر این صورت اوضاع بسیار دردناک خواهد شد، بسیار دردناک. من نمی‌خواهم چنین اتفاقی بیفتد، اما باید به توافق برسیم."

رئیس‌جمهور امریکا در بارۀ ارزیابی خود در بارۀ زمان رسیدن به این توافق گفت که این اتفاق می‌تواند "حدوداً طی ماه آینده" رخ دهد و افزود: "باید به‌سرعت اتفاق بیفتد. آنها (ایران) باید به سرعت موافقت کنند."

دونالد ترمپ که در حال بررسی اعزام دومین ناو هواپیمابر به خاورمیانه برای افزایش فشار بر ایران است، در بخش دیگری از اظهارات خود به حملات نظامی امریکا علیۀ تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی که در جریان جنگ ۱۲ روزه دستور آن را صادر کرده بود، اشاره کرد.

تهدید دوباره رئیس جمهور امریکا به ایران

آرشیف
آرشیف

رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا بار دیگر ایران را تهدید کرد.

دونالد ترمپ روز پنجشنبه در پاسخ به سوال خبرنگاران در رابطه با ملاقاتش با صدر اعظم اسرائیل گفت اگر تهران درباره برنامه هسته‌ای خود به توافق نرسد، با پیامدهای بسیار بدی روبه‌رو خواهد شد—پیامدهایی بسیار بد.

ترامپ همچنین ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوها با ایران در ماه آینده به نتیجه برسد.

بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، نیز روز پنج‌شنبه پیش از بازگشت از امریکا گفت که دونالد ترامپ شرایطی را فراهم می‌کند که می‌تواند راه را برای دستیابی به یک «توافق خوب» با ایران هموار سازد، اما او افزود که نسبت به هرگونه توافق با ایران بدبین است.

ادامه بازی های جام جهانی بیست آوره کریکت

CRICKET/
CRICKET/

در جام جهانی بیست‌آوره کریکت ، روز جمعه استرالیا با زیمبابوه، کانادا با امارات متحده عربی و هالند با ایالات متحده امریکا مقابل میشوند.

در بازی‌های روز پنجشنبه، تیم ایتالیا نیپال را با تفاوت ده ویکت شکست داد؛ این نخستین پیروزی ایتالیا در تاریخ جام جهانی به‌شمار می‌رود. در دیدار دیگر روز پنج‌شنبه، سریلانکا عمان را شکست داد و هند نیز نامیبیا را مغلوب کرد.

این جام جهانی به میزبانی مشترک هند و سریلانکا در هفتم ماه فبروری آغاز شده و دیدار نهایی آن در هشتم ماه مارچ برگزار خواهد شد.

وزیر خارجه حکومت طالبان از گسترش روابط با تاجیکستان سخن می گوید

سرحد افغانستان و تاجیکستان - آرشیف
سرحد افغانستان و تاجیکستان - آرشیف

وزیر امور خارجهٔ طالبان می‌گوید حکومت آنان متعهد است که روابط گسترده و نیک با تاجیکستان بر قرار کند.
امیرخان متقی این سخنان را روز پنجشنبه در دیدار با سعدی شریفی سفیر تاجیکستان در کابل، بیان کرد.

بر اساس اعلامیهٔ وزارت امور خارجهٔ طالبان، سفیر تاجیکستان آقای شریفی گفت که کشورش برنامه‌هایی برای اجرای شماری از پروژه‌های اقتصادی در امتداد مرز مشترک دو کشور دارد و خواهان گسترش روابط اقتصادی است.

روابط طالبان در شمال افغانستان با ترکمنستان و ازبکستان خوب است، اما با تاجیکستان چندان مناسب نیست، زیرا پس از پانزدهم آگست سال ۲۰۲۱، زمانی که طالبان کابل را تصرف کردند، چندین بار در امتداد مرز با تاجیکستان درگیری‌های مسلحانه رخ داده است. آخرین مورد آن دو هفته پیش اتفاق افتاد که به گفتهٔ مقام‌های تاجیکستان، در جریان آن سه افغان که مشغول قاچاق بودند، کشته شدند.

عربستان سعودی به مناسبت ماه مبارک رمضان ده ها تُن خرما به افغانستان کمک میکند

آرشیف
آرشیف

عربستان سعودی با هلال احمر افغانستان صد تُن خرما کمک کرد.

علی محمد الحصان، معاون سفارت عربستان سعودی در کابل، روز پنجشنبه گفت که این کمک به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان صورت گرفته و ریاض متعهد است که در هر شرایطی به کمک‌های بشردوستانه خود با افغانستان ادامه دهد.

امروز بیست‌وپنجم ماه شعبان است و از امروز چهار یا پنج روز دیگر، نخستین روز ماه رمضان خواهد بود.

کمک به زلزله زده ها در شرق افغانستان

ویرانی زلزله در افغانستان - آرشیف
ویرانی زلزله در افغانستان - آرشیف

سازمان مواد خوراکی و زراعت ملل متحد (FAO)، یونیسف و دولت فرانسه برنامه‌ای به ارزش دو میلیون یورو را برای کمک به زلزله‌زدگان در شرق افغانستان آغاز کرده‌اند.

بر اساس این برنامه، در ولایت‌های کنر و ننگرهار به نزدیک به پنجاه‌ودو هزار نفر کمک خواهد شد.

در اواخر ماه آگست سال میلادی گذشته، در پی وقوع زلزله در شرق افغانستان بیش از دو هزار و دوصد نفر جان باختند و بیش از سه هزار و ششصد نفر زخمی شدند. در نتیجه این زلزله، بیش از شش هزار و هفتصد خانه ویران شد.

سازمان بین‌المللی مهاجرت: در دو هفتۀ اخیر ماه جنوری بیش از ۳۸ هزار افغان از پاکستان برگشته اند

خانواده‌های افغان در حال بازگشت از پاکستان (تصویر آرشیف)
خانواده‌های افغان در حال بازگشت از پاکستان (تصویر آرشیف)

بر اساس گزارشی که این ادارۀ ملل متحد روز پنج‌شنبه، ۲۳ دلو نشر کرده، این افغان‌ها که شمار دقیق‌شان به ۳۸ هزار و ۲۰۱ نفر می‌رسد، از طریق پنج گذرگاه به افغانستان برگشته اند.

به گفتۀ آو او ام، در دو هفتۀ اخیر ماه جنوری میزان بازگشت‌ها نسبت به دو هفتۀ قبل آن ۲ درصد کاهش و اخراج‌ها ۷ درصد افزایش افزایش یافته است.

آمار این اداره نشان می‌دهد که از اپریل ۲۰۲۵ به این سو بیش از ۱ میلیون و ۱۵۵ هزار افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته اند که از این بیش از ۱۵۸ هزار نفرشان اخراج شده اند.

به گفتۀ آی او ام، بازگشتی‌های که با آنان مصاحبه شده، ۹۹ درصدشان علت اصلی بازگشت‌شان به افغانستان را ترس از بازداشت خوانده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG