لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۲:۰۹

خبر ها

رييس جمهور پاکستان قتل يک عنصر عمده القاعده را در پاکستان تاييد کرد در سه روز گذشته ١٤ تن از عساکر امريکايي در عراق به هلاکت رسيده اند سازمان امنيت و همکاري اروپا ميگويد قزاقستان بسياري از توصيه هاي آن سازمان را در مورد انتخابات فردا در آنکشور ناديده گرفته است

رييس جمهور پاکستان پرويز مشرف امروز تاييد کرد که يکي از فعالين عمده شبکه القاعده که اصلا از سوريه بوده است در پاکستان پقتل رسيده است
مشرف هنگام ورود په کويت پجواب سوالي په خپرنگاران گفت حمزه ربيعه در اثر فير راکت روز پنجشنبه در وزيرستان پقتل رسيده است
ده تن از عساکر قواي بحري امريکا در نتيجه انفجار بم در عراق په هلاکت رسيده اند .
از زمان آغاز جنگ عراق در سه و نيم سال گذشته در زمره رويداد هاي منفرد اين حادثه براي عساکر امريکايي يکي از خونبار ترين حوادت خوانده شده است
اردوي امريکا ديروز در يک بيانيه ازين انفجار که روز قبل ان رخ داده بود خبر داده و گفت که ١١ عسکر ديگر در همين حادثه زخمي شده اند
سخنگوي قصر سفيد امريکا سکات مک کي لان گفت امريکا براي هميشه مديون اين سربازان خواهد بود
ما در اثر مرگ عساکر غمگين ميشويم چه يک تن باشد چه ده نفر و چه يازده نفر . از شنيدن چنين اخباري غمگين ميشويم . بازماندگان آنها در يک راه مهم بزرگترين قرباني را داده اند .
سه عسکر ديگر ديروز در شهر ناصريه در جنوب بغداد در اثر حادثه ترافيکي هلاک شدند
ديروز اردوي امريکا همچنان از اعاز عمليات مشترک نظامي عساکر امريکايي و عراقي در رامادي خبر داد . هدف اين عمليات ريشه کن کردن شورشيان در انشهر خوانده شده است
از سوي ديگر تلويزيون الجزيره نوار ويديويي ايرا به نشر رسانيده است که در ان ربايندگان چهار تن فعالين صلح مسيحي هوشدار داده اند اگر تمام زندانيان در توقيفگاه هاي امريکايي و عراقي تا پنجشنبي آينده رها نشوند ، انان هر چهار گروگآن خود را که دوي آن کانادايي ، يکي امريکايي و ديگري برتانوي است خواهند کشت
ايالات متحده گفته است انکشور با ربايندگان مذاکره نخواهد کرد
صدراعظم کانادا گفته است ربايندگان بايد درک کنند که اين گروگانها براي کمک به مردم عراق و باز سازي جامعه شان و کمک در استقرار صلح به عراق رفته اند

اردوي امريکا اعتراف کرده است پيشنهاد نشر مقالاتي را در روزنامه هاي عراقي داده است اما اضافه کرده است که روي اين موضوع تحققيق خواهد شد که ايا از پول امريکايي درين راه استفاده شده است يا نه . روز نامه لاس انجلس تايمز روز چهارشنپه گزارش داده بود که يک قراردادي امريکايي به روزنامه ها پول پرداخته است تا به طرفداري از امريکاييان نشرات کند

سازمان امنيت و همکاري اروپا امروز گفت قزاقستان تمام آنچه را که براي انتخابات آزاد و عادلانه رياست جمهوري لازم بود بجا نياورده است
اين سازمان گفته است حکومت قزاقستان از ٢٤ موردي که سازمان امنيت و همکاري اروپا در ارتباط با انتخابات نوصيه کرده بود ، بسياري از انها را ناديده گرفته است .
اما يک منبع کميته انتخابات قزاقستان اين ادعا را رد کرده و گفته است آنان همه توصيه ها را برآورده ساخته اند

معاون وزارت خارجه امريکا در امور روابط دپلوماتيک امروز گفت ايالات متحده در پي ان نيست که روسيه را از جمهوريت هاي سابق خارج سازد
خبرگزاري اتار تاس ميگويد نکولاي برنز اين گفته ها را در يک مصاحبه راديويي در مسکو بيان داشته و گفته است يگانه هدف امريکا از داشتن پايگاه هاي هوايي در تاجکستان و قرغزستان انست که از عمليات نظامي در افغانستان حمايت شود

سازمان نظارت حقوق بشر بر مقامات قزاقستان انتقاد کرده است که ١٠ نفري را که گمان ميرود از تندروان مذهبي بوده اند با استفاده از زور و بطور مخفي په مقامات ازبکستان تحويل داده است
سازمان نظارت حقوق بشر گفته است اين عمل شيوه اختناق را در قزاقستان که روز يکشنبه با انتخابات رياست جمهوري روبروست برملا ميسازد
اين سازمان گفته است ده تن ياد شده چهار روز پيش په مقامات تاشکند نسليم داده شده اند

وزير خارجه روسيه سرگي لفروف و هم پايه الماني اش فرانک والتر شتاينر امروز در مسکو ملاقات ميکنند
يک سخنگوي وزارت خارجه المان گفت ضمن موضوعات ديگر وزير خارجه آنکشور در باره پيشنهاد هاي المان برتانيه و فرانسه به ايران در باره برنامه هاي هستوي اش با وزير خارجه روسيه مذاکره خواهد کرد . اين سه کشور ميخواهند با ايران در باره تضميناتي مذاکره کند که بر اساس ان ايران به ترک فعاليت هاي هستوي اش تشويق شود . روسيه با اين موضوع مخالف است که مساله برنامه هاي هستوي ايران به شوراي امنيت ملل متحد ارجاع شود مسکو پافشاري دارد که اداره بين المللي انرژي اتومي ميتواند موضوع را حل کند .
مذاکرات امروزي ميان وزراي خارجه المان و روسيه قرار بود قپلا انجام شود اما بدنبال انتخابات پارلماني در جرمني که پاعث بميان امدن يک حکومت جديد در انشکور شد ، اين ديدار به تعويق انداخته شده بود

رسانه هاي چين امروز گزارش دادند که در نتيجه انفجار يک معدن ذغال سنگ ١٦ تن از کاگران معدن در گوژوژ در جنوبشرق انکشور هلاک گرديده اند
از سوي ديگر خبرگزاري رسمي چين گزارش داده است که در يک معدن ديگر ذغال سنگ در قسمت هاي مرکزي چين ٤٢ کارگر در بين معدن که چهار طرف انرا آب فرا گرفته است گير مانده اند
اين گزارشها در حالي بنشر ميرسد که شماره تلفات انفجار روز يکشنپي در شمالشرق چين به ١٦٩ تن رسيده است

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یک شهروند ایران به اتهام نقض تحریم‌ها از پاناما به امریکا بازگردانده شد

تصویری که حساب وزارت عدلیه امریکا در شبکه ایکس از رضا دیندار منتشر کرده است
تصویری که حساب وزارت عدلیه امریکا در شبکه ایکس از رضا دیندار منتشر کرده است

یک شهروند ایران به اتهام نقض تحریم‌ها از طریق چین، از پاناما به امریکا بازگردانده شد.

وزارت عدلیۀ امریکا اعلام کرده که این شهروند ۴۴ سالهٔ ایران به نام رضا دیندار هفته گذشته از پاناما به ایالات متحده بازگردانده شده و روز دوشنبه (۳۱حمل) در محکمۀ فدرال سیاتل حاضر شد.

سارنوالی منطقۀ غربی ایالت واشنگتن در بیانیه‌ای اعلام کرده که این فرد با ۹ فقره اتهام در ارتباط با نقض تحریم‌های تجاری علیه ایران روبه‌رو است.

به گفته مقام‌های امریکایی، او متهم است در قالب یک شبکه، کالاهایی را از امریکا خریداری کرده و از طریق چین به ایران منتقل کرده است.

بر اساس اعلام سارنوالی ، این فرد در صورت محکومیت ممکن است تا ۲۰ سال زندان برای او در نظر گرفته شود.

مقام‌های امریکایی می‌گویند که این اقدامات نقض تحریم‌هایی است که از دهه ۱۹۹۰ علیه ایران وضع و در سال ۲۰۰۱ باردیگر اعمال شده است و صادرات مستقیم یا غیرمستقیم کالا، فناوری و خدمات از امریکا به ایران را ممنوع می‌کند.

برنامۀ جهانی غذا: روند کمک رسانی به باشندگان کامدیش و برگ‌متال آغاز شد

آرشیف
آرشیف

برنامۀ جهانی غذا ، دبلیو ایف پی ، می گوید که با کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال‌ احمر افغانی روند انتقال مواد غذایی ضروری و تجهیزات صحی را برای ۱۳۶ هزار تن در ولسوالی های کامدیش و برگ‌متال ولایت نورستان آغاز کرده است.

بخش افغانستان این ادارۀ سازمان ملل در ایکس روز سه‌شنبه (اول ثور) نوشت که این اقدام به خانواده های که از دسترسی به کمک های نجاتبخش برای مدتی محروم بودند امید تازه می‌بخشد.

پیش از این ، کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ روز سه‌شنبه گفت که باشندگان ولسوالی‌های کامدیش و برگ‌متال به دلیل درگیری ها برای بیش از شش هفته به غذا و خدمات اساسی دسترسی نداشتند.

راه‌های مواصلاتی این دو ولسوالی ‌پس از بیش از یک‌ونیم ماه مسدود بودن، در ۲۴ حمل دوباره گشوده شد.

این راه‌ها در پی درگیری نیروهای طالبان و پاکستان بسته شده بود.

احتمال باران و سیل در ۲۹ ولایت افغانستان

آرشیف
آرشیف

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال باران شدید و سیل‌های ناگهانی در ۲۹ ولایت افغانستان هشدار داده است.

پیش‌بینی این ریاست نشان می‌دهد که هرات، فراه، ارزگان، پنجشیر، پروان، بغلان، سمنگان، بدخشان، کندز، تخار، بلخ، جوزجان، سرپل، فاریاب، غور، کابل، غزنی، بادغیس، دایکندی، بامیان، میدان‌وردک، پکتیا، خوست، لوگر، پکتیکا، ننگرهار، لغمان، کاپیسا و نورستان چهارشنبه (۲ثور) شاهد باران شدید ، رعد وبرق و سیل های آنی خواهند بود.

میزان بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۳۵ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

بر اساس ارقام حکومت طالبان ، از ۶ تا ۲۲ حمل، در نتیجۀ حوادث طبیعی از جمله باران و سیل دست‌کم ۱۸۹ تن جان باخته اند و ۲۵۲ تن دیگر زخمی شده‌اند.

برگزاری جشنوارۀ کورش، سامبو و کشتی سنتی در کابل

آرشیف
آرشیف

رئیس کمیتۀ المپیک، تربیت بدنی و ورزش طالبان اعلام کرده است که جشنوارۀ جهانی کورش، سامبو و کشتی سنتی روز پنجشنبه (سوم ثور) در کابل آغاز می شود.

به گزارش خبرگزاری باختر در کنترل طالبان ، احمدالله وثیق گفته است که این جشنواره با اشتراک بیش از ۱۶۰ ورزشکار از افغانستان، ازبکستان، قرغیزستان، تاجکستان، ترکمنستان، ایران و ترکیه تا ۵ ثور ادامه میابد.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان در بیش از چهار سال گذشته ، ورزش زنان را در این کشور ممنوع کرده و در برخی از رشته های ورزشی برای مردان نیز محدودیت وضع کرده اند.

انتشار ویدیوی حملۀ هوایی بر جنوب لبنان

لبنان
لبنان

ویدیویی که از سوی اردوی اسرائیل منتشر شده، نشان می‌دهد که به گفته این اردو، حمله‌ای بر یک «پرتابگر بارگیری‌شده و آماده شلیک» در جنوب لبنان انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل گفته است که نیروهای این کشور حتی در جریان آتش‌بس جاری نیز در صورت مواجهه با هرگونه تهدید از سوی حزب الله، از «تمام قدرت» استفاده خواهند کرد.

حزب الله هم یک گروه شبه‌نظامی و هم یک حزب سیاسی است که بر بخش‌های بزرگ جنوب لبنان کنترول دارد.

ایالات متحده این گروه را سازمان تروریستی می‌پندارد و اتحادیه اروپا تنها شاخه نظامی حزب الله را در فهرست سیاه قرار داده است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده به تازگی آتش‌بس ۱۰ روزه را اعلام کرد که سبب وقفه در جنگ میان اسرائیل و حزب‌الله می‌شود.

این گروه مسلح شیعه‌ در واکنش به حمله اسرائیل و امریکا بر ایران، به اسرائیل راکت شلیک کرده است.

یک مقام امریکا به فرانس پرس گفته است که ایالات متحده روز پنج‌شنبه میزبان گفت‌وگوهای تازه‌ میان اسرائیل و لبنان خواهد بود تا آن‌ها را به یک توافق تشویق کند.

حکومت جاپان در محدودیت‌های صادرات سلاح نرمش ایجاد کرد

جاپان
جاپان

حکومت جاپان پس از جنگ جهانی دوم، در محدودیت‌های صادرات سلاح نرمش ایجاد کرده است.

خبرگزاری کیودو جاپان امروز سه‌شنبه گزارش داد که پس از تصمیم کابینه و شورای امنیت ملی، در موارد استثنایی جاپان می‌تواند به مناطقی که شاهد درگیری نیستند، سلاح صادر کند.

نرمش در محدودیت‌های صادرات سلاح به‌عنوان تلاشی برای توسعه صنعت دفاعی داخلی جاپان تلقی می‌شود.

شرکت‌های جاپان تا کنون تنها برای نیروهای مسلح این کشور سلاح تولید می‌کردند.

کوریای شمالی و چین به‌سرعت در حال گسترش توانایی‌های نظامی خود هستند و این تلاش‌ها در جاپان به‌عنوان یک تهدید دیده می‌شود.

جاپان پیش‌تر برای تقویت اقتصاد خود، به‌ویژه در جریان جنگ کوریـا در دهه ۱۹۵۰، مرمی و تجهیزات نظامی صادر می‌کرد؛ اما در سال ۱۹۶۷ یک ممنوعیت مشروط بر صادرات سلاح وضع و حدود یک دهه بعد این ممنوعیت را به‌طور کامل اجرا کرد.

توکیو در دهه‌های اخیر استثناهایی بر این مقررات قایل شده است، از جمله هنگام مشارکت در پروژه‌های بین‌المللی توسعه سلاح؛ تا این‌که در سال ۲۰۱۴ راه را برای صادرات در پنج کتگوری محصولات نظامی غیرکشنده باز کرد.

قرار است طالبان برای گفت‌وگو درباره اخراج افغان‌ها، به بروکسل بروند

جرمنی - تصویر یکی از افغان‌هایی که خواهان عدم اخراج یک افغان دیگر شده (عکس آرشیف)
جرمنی - تصویر یکی از افغان‌هایی که خواهان عدم اخراج یک افغان دیگر شده (عکس آرشیف)

قرار است مقام‌های حکومت طالبان در هفته‌های آینده برای گفت‌وگو درباره اخراج افغان‌ها از اتحادیه اروپا به کشورشان، به بروکسل سفر کنند.

این را خبرگزاری فرانس‌پرس به نقل از منابع گزارش داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، سفر مقام‌های طالبان با هماهنگی کمیسیون اروپا و چندین کشور عضو انجام می‌شود.

این پس از آنست که دو مقام‌ اروپایی برای گفت‌وگو در این مورد به افغانستان سفر کردند.

یک منبع دیپلماتیک روز دوشنبه گفت که تیم تخنیکی طالبان در هفته‌های آینده به بروکسل خواهد رفت و با اعضای اتحادیه اروپا درباره پروازها، ظرفیت‌های میدان هوایی کابل و نیز سرنوشت مهاجران بازگشت‌داده‌شده گفت‌وگو خواهد کرد.

با وصف نگرانی‌های گروه‌های حقوق بشر و کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، به گزارش فرانس‌پرس، از میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، حدود ۲۰ کشور تلاش‌هایی را آغاز کرده‌اند تا افغان‌هایی را که در جرایم دخیل هستند و حق اقامت در این اتحادیه را ندارند، از خاک خود اخراج کنند.

پیش‌بینی باران در ۷ ولایت‌ افغانستان

افغانستان - باران (عکس آرشیف)
افغانستان - باران (عکس آرشیف)

پیش‌بینی شده است که امروز ولایت‌های فاریاب، بادغیس، سرپل، سمنگان، بغلان، تخار و بدخشان شاهد باران خواهند بود.

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان در اعلامیه‌ای گفته است که میزان بارندگی در این ولایت‌ها بین ده تا بیست میلی‌متر خواهد بود.

ملل متحد در آغاز هفته در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در ۳۱ ولایت افغانستان، بارندگی‌ها و سیلاب‌های هفته‌های اخیر بیش از ۷۳ هزار نفر را متاثر کرده است.

در نتیجه سیلاب‌ها در افغانستان ماه گذشته ده‌ها نفر جان باختند و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده برای مذاکره با ایران امروز راهی اسلام‌آباد می‌شود

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده
جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده

سه منبع امریکا به وب‌سایت خبری اکسیوس گفته‌اند که انتظار می‌رود صبح امروز به وقت امریکا جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور این کشور، به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان برود و در آنجا درباره یک توافق احتمالی با ایران گفت‌وگو کند.

بر اساس این گزارش، استیف ویتکوف، و جرید کوشنر، نماینده‌های رئیس‌جمهور ترمپ، نیز به پاکستان خواهند رفت.

گزارش‌ها درباره سفر هیئت امریکایی به پاکستان برای گفت‌وگو با طرف ایرانی در حالی منتشر می‌شود که آتش‌بس دو هفته‌ای میان امریکا و ایران در حال پایان یافتن است.

رئیس‌جمهور دونالد ترمپ هشدار داده است که اگر توافقی حاصل نشود، بر پل‌ها و تأسیسات انرژی ایران حملات هوایی انجام خواهد شد.

رئیس‌جمهور ترمپ روز دوشنبه گفت که آتش‌بس به وقت واشنگتن، عصر روز چهارشنبه پایان می‌یابد.

ایران تاکنون تایید نکرده است که هیئتی از این کشور به اسلام‌آباد اعزام می‌شود.

دور دوم مذاکرات لبنان و اسرائیل پنج‌شنبه برگزار می‌شود

ساختمان وزارت خارجۀ ایالات متحده
ساختمان وزارت خارجۀ ایالات متحده

ایالات متحده تأیید کرد که نمایندگان اسرائیل و لبنان روز پنج‌شنبه هفته جاری بار دیگر پای میز مذاکره خواهند نشست.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (۳۱حمل) به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده خبر داد که سفرای اسرائیل و لبنان در واشنگتن به نمایندگی از کشورهای خود در مقر این وزارت با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد.

مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده میزبان دور اول از این گفت‌وگوها بود که پس از دهه‌ها هفتۀ گذشته به طور مستقیم بین اسرائیل و لبنان انجام شد.

سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده به رویترز گفته است: «ما به تسهیل مباحثۀ مستقیم و مبتنی بر حسن نیت میان دو دولت ادامه می‌دهیم.»

لبنان و اسرائیل در حال حاضر در آتش‌بسی ده روزه به سر می‌برند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG