لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۰۰:۰۸

خبر ها

شوراي ملي افغانستان امروز پس از سي سال طي مراسمي در کابل گشايش يافت يک گروپ تند رو عراق ميگويد مشاور ربوده شده امريکايي را بقتل رسانيده و در عين حال يک گروگان الماني در عراق رها گرديده است پوليس هسپانيه ١١ تن را به اتهام جذب و پرورش افراد براي عمليات شورشي در عراق دستگير کرده است

براي نخستين بار در ٣٠ سال گذشته جلسه شوراي ملي افغانستان امروز در کابل برگزار گرديد
پا گشايش شوراي ملي آخرين مرحله پلان ملل متحد براي پياده ساختن دموکراسي در افغانستان که طرح آن در چهار سال پيش در مذاکرات بن ريخته شده بود عملي گرديده است
پادشاه سابق افغاسنتان و باباي ملت محمد ظاهر شاه بيانيه اي در مراسم افتتاح ايراد کرد و حامدکرزي رييس جمهور افغانستان مراسم اداي سوگند را بر اعضاي پارلمان بجا آورد
١٢١٩٠٢
پس از اداي مراسم سوگند حامد کرزي اجتماع اعضاي پارلمان را بيانگر وحدت ملي در افغانستان خواند
معاون رييس جمهور ايالات متحده دک چيني يک از اشتراک کنندگان در مراسم افتتاح شوراي ملي در افغاسنتان بود
اعضاي ولسي جرگه و شورا هاي ولايتي در انتخاباتي که در ماه ميزان برپا شد انتخاب شدند
در خلال پرنامه مطالپي در مورد مراسم امروز و شوراي ملي کشور به نشر خواهد رسيد

گروپ افراطي بنام اردوي اسلامي عراق ميگويد مشاور امريکايي ايرا که در گروگان داشتند بقتل رسانيده اند
اين ادعا از طريق يک صفحه انترنت صورت گرفت . در ان صفحه انترنت ويديويي ديده ميشود که شخصي با چشمان بسته به زانو نشسته و مرمي بر سرش فير ميشود
اردوي اسلامي عراق هويت مرد اعدام شده را رانولد شولز خوانده است
شولز يکي دو هفته قبل در عراق اختطاف شده بود

وزارت خارجه المان ميگويد يک کارمند موسسه امدادي و باستان شناس الماني و راننده اش که سه هفته قبل در عراق گروگان گرفته شده بودند ديروز رها گرديده اند . اينکه راننده آزاد شده در کجا هست معلوم نشده است
وزارت خارجه المان تفصيل بيشتر ي در مورد رهايي باستاشناس الماني نداد و درين مورد هم تبصره يي نکرد که آيا در بدل رهايي اين دو تن پولي هم پرادخت شده است و يا نه

حد اقل پنج تن امروز در بغداد به هلاکت رسيده و بشمول معاون والي بغداد ١١ نفر ديگر زخمي شدند
افراد مساح طي حمله در جنوب بغداد ، زياد طارق ال زبير معاون والي بغداد را زخمي ساخته و سه تن از محافظين او را بقتل رسانيدند
يک فرد ملکي و يک محافظ ديگر نيز درين حمله زخمي داشند
در يک حمله ديگر شخصي خود را در نزديک کارواني که افسران پوليس را انتقال ميداد منفجر ساخت . دو نفر ملکي درين انفجار بقتل رسيده و هشت تن ديگر زخمي شدند
بر اساس گزارش يک افسر عالريتبه پوليس در ميان زخميان است

اعضاي حزب دست راستي ليکود در اسراييل امروز براي تعيين رهبر جديدي براي آن حزب راي ميدهند
صدراعظم اسراييل اريل شارون که از بنيانگزاران حزب است اخيرا آن حزب را ترک گفته و حزب جديدي را بميان آورد .
صدراعظم سابق اسراييل بن يمين نتن يا هو و وزير خارجه کنوني سلوان شلوم از جمله کانديد هاي عمده پراي رياست ليکود اند
اخبار مربوط په بستر شدن اريل شارون در شفاخانه موضوع انتخاب رهبر جديد ليکود را زير شعاع قرار داده است . مقامات صحي اسراييل ، اکنون وضع صحي شارون را اطمينان بخش خوانده اند
پوليس هسپانيه ١١ تن را به اتهام جذب و پرورش افراد براي عمليات شورشي در عراق دستگير کرده است
اشخاص مظنون طي چندين حمله در نقاط مختلف هسپانيه صبح امروز دستگير گرديدند
پوليس هسپانيه هويت دستگير شدگان را افشا نساخته است

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

وقوع زمین‌لرزه در افغانستان و پاکستان؛ ۲۰ تن در ایالت بلوچستان زخمی شدند

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶ درجه ریشتر روز شنبه منطقه هندوکش افغانستان را لرزاند. به گفته مرکز لرزه‌نگاری اروپا و مدیترانه، لرزش این زمین‌لرزه در کابل و بخش‌هایی از پاکستان نیز احساس شده است.

اداره ملی مدیریت حوادث طالبان اعلام کرده که تاکنون گزارشی از تلفات یا خسارات احتمالی دریافت نشده، اما بررسی‌ها ادامه دارد.

همزمان، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۴ درجه نیز بخش‌هایی از پاکستان را تکان داد. مقام‌های پاکستانی گفته‌اند که در ولسوالی موسی‌خیل ایالت بلوچستان بیش از ۲۰ نفر زخمی شده و حدود ۱۲۵ خانه آسیب دیده‌اند.

شهباز شریف صدراعظم پاکستان، ضمن ابراز تأسف از خسارات وارده، به نهادهای مسئول دستور داده است تا کمک‌رسانی فوری به آسیب‌دیدگان را آغاز کنند.

حضور تیم کریکت زنان پناهنده افغانستان در رقابت‌های تدارکاتی در انگلستان

تیم کریکت زنان افغانستان در برابر تیم کریکت زنان نیروهای مسلح بریتانیا شکست خورد.

این مسابقه روز شنبه ۶ سرطان در ورزشگاه فینرز برگزار شد و تیم افغانستان نتوانست هدف تعیین‌شده را تکمیل کند.

تیم زنان نیروهای مسلح بریتانیا در ۲۰ آور ۱۴۹ دوش به دست آورد.

اما تیم زنان افغانستان در ۲۰ آور با از دست دادن ۹ بازیکن تنها ۹۷ دوش کسب کرد و از رسیدن به هدف تعیین‌شده بازماند.

بازی بعدی تیم کریکت زنان افغانستان برابر تیم دانشگاه کمبریج برگزار خواهد شد.

این مسابقات بخشی تو تدارکاتی و آمادگی تیم کریکت زنان افغانستان در بریتانیا به شمار می‌رود.

بر اساس برنامه، این تیم در مجموع در پنج دیدار تا اوایل ماه جولای شرکت خواهد کرد.

پنج نفر در اثر سیلاب و طوفان در افغانستان جان باختند

اداره مبارزه با حوادث طبیعی طالبان می‌گوید در اثر حوادث طبیعی در چند ولایت افغانستان، پنج نفر جان باخته‌اند.

یوسف حماد، سخنگوی این اداره روز شنبه (۶ سرطان) با نشر ویدیویی گفته است که در دو روز گذشته در ولایت‌های کابل، زابل، قندهار، سمنگان، تخار، ننگرهار، لغمان و کنر، طوفان، سیلاب و بارندگی شدید باعث خسارات و تلفات شده است.

به گفته او، این حوادث ۳۰ خانه، ۱۵ دکان، ۸۶ کیلومتر سرک، یک پل و یک شبکه آب‌رسانی را تخریب کرده است.

همچنان بیش از ۲ هزار جریب زمین زراعتی و ۲۸۵ تخته سولر آفتابی از بین رفته‌اند. در کنار آن، ۶ موتر نیز در اثر سیلاب نابود شده است.

در مجموع ۱۹۹ خانواده از این رویدادها متاثر شده‌اند.

این اداره همچنان گفته است که از آغاز سال ۱۴۰۵ تاکنون، ۳۱۴ نفر در افغانستان بر اثر حوادث طبیعی جان باخته و ۳۹۷ نفر زخمی شده‌اند.

افغانستان از کشورهایی است که به شدت از تغییرات اقلیمی آسیب می‌بیند.

بریتانیا مسیرهای قانونی جدیدی برای پذیرش پناهجویان ایجاد می‌کند

وزارت داخله بریتانیا اعلام کرده است که تا پایان سال جاری میلادی، مسیرهای قانونی جدیدی را برای پذیرش پناهجویان راه‌اندازی خواهد کرد.

بر اساس این برنامه، سازمان‌های اجتماعی و برخی دانشگاه‌های مورد تأیید می‌توانند از پناهندگان حمایت کرده و زمینه انتقال آنان به بریتانیا را فراهم کنند.

این طرح شبیه برنامه پناهندگی کانادا است.

شبانه محمود، وزیر داخله بریتانیا، روز جمعه گفت که این طرح در اواخر سال جاری اجرایی خواهد شد و انتظار می‌رود نخستین گروه از پناهندگان از طریق این برنامه درخزان سال ۲۰۲۷ وارد بریتانیا شوند.

او افزود که «من مسیرهای قانونی جدیدی را برای پناهندگان واقعی باز خواهم کرد، در حالی که راه‌های سوءاستفاده از قوانین را که بارها مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند، خواهم بست.»

وزارت داخله همچنین اعلام کرده است که مسیر جداگانه‌ای برای کارفرمایان به منظور حمایت مالی و استخدام پناهندگان نیز احتمالاً از سال آینده آغاز خواهد شد.

مهاجرت و پناهندگی از موضوعات بحث‌برانگیز در بریتانیا به شمار می‌روند. در سال‌های اخیر، افزایش نگرانی‌ها درباره مهاجرت به رشد محبوبیت حزب راست‌گرای «رفرم یوکی» (Reform UK) کمک کرده است.

به گفته مقام‌های بریتانیایی، برنامه جدید در مقایسه با طرح فعلی اسکان مجدد پناهندگان در ابعاد گسترده‌تری اجرا خواهد شد. بر اساس آمار رسمی، در سال منتهی به سپتامبر ۲۰۲۵ حدود ۸۰۰ نفر از طریق برنامه اسکان مجدد وارد بریتانیا شدند.

با این حال، وزارت داخله هنوز تعداد افرادی را که می‌توانند از این مسیرهای جدید بهره‌مند شوند اعلام نکرده، اما تأکید کرده است که این برنامه دارای سقف مشخص خواهد بود.

بریتانیا پیش از این نیز طرح‌های مشابهی را برای اسکان مجدد پناهندگان کشورهای مختلف، از جمله افغانستان و سوریه، اجرا کرده است.

در عین حال، شبانه محمود در ماه‌های اخیر به دلیل برخی سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی، از جمله موقتی‌کردن وضعیت پناهندگی و محدودیت‌های جدید برای صدور ویزای تحصیلی برای شهروندان برخی کشورها از جمله افغانستان، میانمار و سودان، با انتقاد سازمان‌های حقوق بشری و شماری از اعضای حزب حاکم روبه‌رو شده است.

تلویزیون تمدن خواستار آزادی دو کارمند بازداشت‌شده خود شد

تلویزیون تمدن ادعا می کند که محمد رحمتی، مدیرمسئول این رسانه، و محمدرضا احسانی، از کارمندان آن، به دستور وزارت عدلیه طالبان از شش روز پیش در بازداشت به سر می‌برند.

در اعلامیه‌ای که این رسانه در صفحه فیسبوک خود روز شنبه ششم سرطان نشر کرده آمده که این افراد بدون حکم محکمه، بدون اعلام اتهام و در زندان انفرادی طالبان نگهداری می‌شوند و از نهادهای مسئول خواسته است آنان را فوراً آزاد کنند.

در این اعلامیه همچنین آمده است که وضعیت صحی محمد رحمتی برای ادامه بازداشت مناسب نیست.

تا زمان نشر این خبر، مقام‌های طالبان درباره این ادعاها واکنشی نشان نداده‌اند.

تلویزیون تمدن پیش‌تر نیز اعلام کرده بود که نیروهای امنیتی طالبان به دفتر مرکزی این رسانه در کابل یورش برده و نشرات آن را متوقف کرده‌اند.

پیش از این محمدجواد محسنی، رئیس این رسانه گفته است که این پرونده مربوط به ادعای ساخت‌وساز بر زمین دولتی است و در محکمه ویژه تحت بررسی قرار دارد.

کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ) نیز این اقدامات را نگران‌کننده خوانده و از طالبان خواسته است اجازه دهند تلویزیون تمدن بدون مداخله به فعالیت خود ادامه دهد.

امریکا، اسرائیل و لبنان توافق‌نامه مقدماتی سه‌جانبه امضا کردند

مارکو روبیو
مارکو روبیو

لبنان، اسرائیل و ایالات متحده روز جمعه، پنجم سرطان، یک توافق‌نامه چارچوبی سه‌جانبه را با هدف هموار کردن مسیر دستیابی به توافق صلح میان دولت‌های اسرائیل و لبنان امضا کردند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، در مراسم امضای این توافق در واشنگتن گفت: "خوشحالیم که اعلام کنیم یک توافق‌نامه چارچوبی میان دولت مستقل لبنان و البته دولت اسرائیل، با میانجی‌گری و حمایت ایالات متحده امریکا، به دست آمده است."

روبیو افزود: "این توافق، آغاز شکل‌گیری چارچوبی برای دستیابی به صلح و امنیت پایدار است."

جزئیات این توافق که هنوز اطلاعات کاملی از آن منتشر نشده، حاصل پنج دور مذاکره در واشنگتن است، مذاکراتی که با هدف پایان دادن به هفته‌ها درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله در جنوب لبنان برگزار شد.

حزب‌الله از سوی امریکا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود، اما اتحادیه اروپا تنها شاخه نظامی این گروه را در فهرست سیاه قرار داده است. شاخه سیاسی حزب‌الله کرسی‌هایی در پارلمان لبنان دارد.

قربانیان زلزله‌های اخیر در ونزوئلا به بیش از ۹۰۰ نفر رسید و ده‌ها هزار نفر هم مفقود هستند

ویرانه‌های زلزله‌های اخیر در ونزوئلا
ویرانه‌های زلزله‌های اخیر در ونزوئلا

بر اساس آمار مقام‌های ونزوئلا، شمار قربانیان زلزله‌های هفتۀ گذشته در این کشور روز جمعه به ۹۲۰ نفر رسیده و هزاران نفر زخمی شدند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از تام فلچر، مسئول امدادرسانی ملل متحد گزارش داده که هنوز هم بیش از ۵۰ هزار نفر مفقود هستند.

عملیات نجات و جستجو از سوی امدادگران داخلی و بین‌المللی برای پیدا کردن افراد گیرمانده و قربانیان ادامه دارد، اما به گزارش خبرگزای فرانسه عملیات نجات به کندی و ناامیدانه پیش‌ می‌رود.

دو زلزله پی‌هم ناوقت روز چهارشنبه گذشته با قدرت ۷.۲ و ۷.۵ ریشتر در غرب کاراکاس، پایتخت ونزوئلا رخ داد که شدیدترین زلزله‌ها در بیش از یک قرن گذشته در این کشور به شمار می‌روند.

ملل متحد: ۱۱۵ کشتی و ۲۵۰۰ عمله از تنگۀ هرمز خارج شده‌اند

عبور کشتی‌ها در تنگه هرمز
عبور کشتی‌ها در تنگه هرمز

سازمان امور بحری ملل متحد اعلان کرد که از روز سه‌شنبه تاکنون، ۱۱۵ کشتی و حدود دو هزار و ۵۰۰ عمله آن به‌گونه‌ای امن از تنگۀ هرمز خارج شده‌اند.

آرسنیو دومینگز، سرمنشی این سازمان گفت این روند در چارچوب برنامه عبور امن ملل متحد آغاز شده بود، اما پس از حمله به یک کشتی در خلیج عمان، عملیات انتقال حدود ۶۰۰ کشتی و ۱۱ هزار عمله آن به‌طور موقت متوقف شد.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا ایران را مسئول حمله پهبادی به این کشتی دانسته و گفته است که این حمله به کشتی خسارت وارد کرده است.

به گفته سازمان امور بحری ملل متحد، عملیات رسمی عبور امن کشتی‌ها از دو مسیر مشخص در امتداد سواحل عمان و ایران انجام می‌شود.

برنامه جهانی غذا: ۱۳.۸ میلیون افغان با ناامنی شدید غذایی روبه‌رو هستند

فقر در افغانستان
فقر در افغانستان

برنامه جهانی غذای ملل متحد (WFP) هشدار داده است که در حال حاضر ۱۳.۸ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی در سطح بحرانی یا اضطراری مواجه‌اند و اگر گذرگاه‌های پاکستان همچنان بسته بماند، در شش ماه آینده ۲.۳ میلیون نفر دیگر به ارقام اضافه خواهد شد.

این اداره ملل متحد روز جمعه پنجم سرطان در گزارشی گفته که پس از بسته شدن مسیرهای تجاری پاکستان، ایران به مسیر اصلی تجارت افغانستان تبدیل شده و اکنون حدود ۶۰ درصد تجارت این کشور از طریق ایران انجام می‌شود.

برنامه جهانی غذا می‌گوید، طولانی‌تر و پرهزینه‌تر بودن مسیرهای جایگزین باعث افزایش بهای مواد غذایی، سوخت و محصولات زراعتی در افغانستان شده است.

این اداره همچنین هشدار داده که به دلیل کمبود شدید بودجه، امسال تنها خواهد توانست کمتر از یک‌سوم ۳.۷ میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیۀ حاد را تحت درمان قرار دهد.

هشدار جی دی ونس به ایران: به هر گونه خشونت پاسخ خواهیم داد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده
جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده به ایران هشدار داد که امریکا به هرگونه "اقدام خشونت‌آمیز با خشونت پاسخ خواهد داد."

ونس گفت اگر ایران دربارۀ اجرای توافق آتش‌بس مشکلی یا نگرانی‌یی دارد می‌تواند تماس بگیرد و گفت‌وگو کند.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ایران توافق آتش‌بس را امضا کرده و ما نیز به آن متعهد هستیم.

این درحالیست که سپاه پاسداران ایران مدعی شده که در واکنش به حمله امریکا به دیپوهای موشکی و پهبادها و تاسیسات راداری ایران در جنوب این کشور، مواضع نیروهای امریکایی را در منطقه هدف قرار داده است.

نیروی بحری سپاه در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد که در صورت تکرار حملات امریکا، "پاسخ سپاه گسترده‌تر خواهد بود."

این ادعا تاکنون از سوی فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام) یا منابع مستقل دیگر تأیید یا رد نشده است.

سپاه پاسداران ایران همچنین اعلام کرد که اظهارات و بیانیه‌های منتشرشده پیشین به نام فرماندهان این نهاد نادرست بوده و تنها این بیانیه، موضع رسمی سپاه را بیان می‌کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG