لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۳ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۴۰

خبر ها

افتتاح شوراي ملي در افغانستان که امروز طي مراسمي در کابل صورت گرفت از جانب حلقه هاي بين المللي استقبال شده است . سرمنشي ناتو آنرا نشانه جريان پيگير دموکراسي / و اتحاديه اروپا گشايش شوراي ملي را يک حادثه تاريخي در افغانستان خوانده است رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد معاون والي بغداد در اثر حمله بر وي زخمي شده و سه تن از محافظين او بقتل رسيدند بنظر ميرسد که کانديد دست چپي از مردم بومي بولويا در انتخابات ديروز رياست جمهوري آنکشور برنده شده باشد

براي نخستين بار در ٣٠ سال گذشته جلسه شوراي ملي افغانستان امروز در کابل برگزار گرديد
پا گشايش شوراي ملي آخرين مرحله پلان ملل متحد براي پياده ساختن دموکراسي در افغانستان که طرح آن در چهار سال پيش در مذاکرات بن ريخته شده بود عملي گرديده است
پادشاه سابق افغاسنتان و باباي ملت محمد ظاهر شاه بيانيه اي در مراسم افتتاح ايراد کرد و حامدکرزي رييس جمهور افغانستان مراسم اداي سوگند را بر اعضاي پارلمان بجا آورد
١٢١٩٠٢
پس از اداي مراسم سوگند حامد کرزي اجتماع اعضاي پارلمان را بيانگر وحدت ملي در افغانستان خواند
معاون رييس جمهور ايالات متحده دک چيني يک از اشتراک کنندگان در مراسم افتتاح شوراي ملي در افغاسنتان بود
اعضاي ولسي جرگه و شورا هاي ولايتي در انتخاباتي که در ماه ميزان برپا شد انتخاب شدند

ناتو و اتحاديه اروپا تمروز بذور جداگاته از گشايش شوراي ملي افغاسنتان استقبال کردند
منشي عمومي ناتو جاپ دهو شفر پا انتشار پيانيه يي گفت افتتاح شوراي ملي علامت روشني است که نشان ميدهد عمليه پياده ساختن دموکراسي در افغاسنتان پاپر جاست
اتحاديه اروپا مراسم امروز را يک حادثه تاريخي خوانده است
١٢١٩٠١
با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد
وي گفت خروج نيروها در حال حاضر په جهانيان اين پيام را خواهد رسايند که گويا پر امريکا اعتماد شده نميتواند وي در پيانيه تلويزيوني خطاب بمردم امريکا گفت

گروپ افراطي بنام اردوي اسلامي عراق ميگويد مشاور امريکايي ايرا که در گروگان داشتند بقتل رسانيده اند
اين ادعا از طريق يک صفحه انترنت صورت گرفت . در ان صفحه انترنت ويديويي ديده ميشود که شخصي با چشمان بسته به زانو نشسته و مرمي بر سرش فير ميشود
اردوي اسلامي عراق هويت مرد اعدام شده را رانولد شولز خوانده است
شولز يکي دو هفته قبل در عراق اختطاف شده بود

وزارت خارجه المان ميگويد يک کارمند موسسه امدادي و باستان شناس الماني و راننده اش که سه هفته قبل در عراق گروگان گرفته شده بودند ديروز رها گرديده اند . اينکه راننده آزاد شده در کجا هست معلوم نشده است
وزارت خارجه المان تفصيل بيشتر ي در مورد رهايي باستاشناس الماني نداد و درين مورد هم تبصره يي نکرد که آيا در بدل رهايي اين دو تن پولي هم پرادخت شده است و يا نه

حد اقل پنج تن امروز در بغداد به هلاکت رسيده و بشمول معاون والي بغداد ١١ نفر ديگر زخمي شدند
افراد مساح طي حمله در جنوب بغداد ، زياد طارق ال زبير معاون والي بغداد را زخمي ساخته و سه تن از محافظين او را بقتل رسانيدند
يک فرد ملکي و يک محافظ ديگر نيز درين حمله زخمي داشند
در يک حمله ديگر شخصي خود را در نزديک کارواني که افسران پوليس را انتقال ميداد منفجر ساخت . دو نفر ملکي درين انفجار بقتل رسيده و هشت تن ديگر زخمي شدند
بر اساس گزارش يک افسر عالريتبه پوليس در ميان زخميان است

اعضاي حزب دست راستي ليکود در اسراييل امروز براي تعيين رهبر جديدي براي آن حزب راي ميدهند
صدراعظم اسراييل اريل شارون که از بنيانگزاران حزب است اخيرا آن حزب را ترک گفته و حزب جديدي را بميان آورد .
صدراعظم سابق اسراييل بن يمين نتن يا هو و وزير خارجه کنوني سلوان شلوم از جمله کانديد هاي عمده پراي رياست ليکود اند
اخبار مربوط په بستر شدن اريل شارون در شفاخانه موضوع انتخاب رهبر جديد ليکود را زير شعاع قرار داده است . مقامات صحي اسراييل ، اکنون وضع صحي شارون را اطمينان بخش خوانده اند
پوليس هسپانيه ١١ تن را به اتهام جذب و پرورش افراد براي عمليات شورشي در عراق دستگير کرده است
اشخاص مظنون طي چندين حمله در نقاط مختلف هسپانيه صبح امروز دستگير گرديدند
پوليس هسپانيه هويت دستگير شدگان را افشا نساخته است

سياستمدار دست چپي پوليويا افو مورالس در انتخابات رياست جمهوري آنکشور ادعاي پيروزي کرده است . در صورتيکه پرنده شدن وي تثپيت شود او نخستين شخص از اهل بومي پولويا خواهد بود که بحيث رييس جمهور اين کشور امريکاي لاتين برگزيده ميشود . مورالس در مبارزات انتخاباتي همواره از امريکا بحيث يک کشور امپرياليستي ياد کرده و خروج امريکا را از عراق خواستار شده است
رقيب عمده او رييس جمهور سابق جورج کوي روگا شکست خويش در انتخاپات را پذيرفته است
احصاييه هاي نخستين نشان ميدهد که مورالس ٥١ در صد ارا را پدست خواهد آورد .
بر اساس قانون بوليويا ، در صورتيکه ي کانديد رياست جمهوري کمتر از ٥٠ در صد آرا را بدست اورد ، کانگرس آنکشور در زمينه تصميم خواهد گرفت
نتايج رسمي انتخاپات روز سه شنبه اعلام خواهد شد

با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

دونالد ترمپ دستور نابودی قایق‌های ماین‌گذار ایران در تنگه هرمز را داد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز پنج‌شنبه، ۳ ماه ثور اعلام کرد به نیروهای نظامی این کشور دستور داده تا تمامی قایق‌های ماین‌گذار ایران در تنگه هرمز را هدف قرار دهند و نابود کنند.

او در پیامی در شبکۀ تروت سوشیال، نوشت: «من به نیروی بحری ایالات متحده دستور داده‌ام هر قایقی را که در حال ماین‌گذاری در آب‌های تنگه هرمز است، هدف قرار داده و نابود کند. هیچ‌گونه تردیدی نباید وجود داشته باشد.»

رئیس جمهور ترمپ همچنان گفت که ایالات متحده در حال پاکسازی این آبراه است: «ماین‌روب‌های ما همین حالا در حال پاکسازی تنگه هستند. بدین‌وسیله دستور می‌دهم این فعالیت ادامه یابد، اما در سطحی سه برابر!»

پیش از این روزنامه واشنگتن پست مدعی شده بود که وزارت دفاع ایالات متحده برآورد کرده که پاک‌سازی کامل تنگه هرمز از ماین‌های کارگذاشته‌شده توسط ایران ممکن است شش ماه طول بکشد.

اما وزارت دفاع ایالات متحده ساعتی پیش این گزارش را «گزینشی و نادرست» خواند.

از  احتمال بارش باران و جاری شدن سیل در ۲۷ ولایت افغانستان خبر داده شده است

آرشیف
آرشیف

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان از  احتمال بارش باران و سرازیرشدن سیلاب‌‌  در ۲۷ ولایت افغانستان خبر داده است.

پیش‌بینی این ریاست نشان می دهد که ولایت‌های نورستان، کنر، ننگرهار، لغمان، کاپیسا، کابل، پنجشیر، پروان، بغلان، سمنگان، بدخشان، تخار، جوزجان، سرپل، بلخ، فاریاب، غور، بادغیس، هرات، فراه، دایکندی، بامیان، غزنی، میدان وردک، لوگر، خوست و پکتیا امروز پنج‌شنبه ( ۳ ثور) و فردا جمعه شاهد باران شدید ، رعد و برق و سیلاب های آنی خواهند بود.

میزان بارندگی در نقاط مختلف این ولایت‌ها بین ۱۰ تا ۳۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

در همین حال ، خبرگزاری باختر در کنترل طالبان به نقل از محمد صادق رصاص، سخنگوی والی طالبان در غور در ایکس نوشته است که روز گذشته در اثر باران شدید و سرازیر شدن سیلاب‌ در قریه جه ولسوالی‌ مرغاب این ولایت، نزدیک به ۱۰۰ خانۀ مسکونی به گونه کلی و جزئی و هم‌چنان ده‌ها جریب زمین زراعتی تخریب شده است.

ترمپ: در مورد آتش‌بس، مذاکرات و پایان یافتن جنگ شتابی در کار نیست

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده روز چهارشنبه گفت که پس از متوقف شدن مذاکرات در ۲۳حمل، هیچ «فشار زمانی» دربارهٔ آتش‌بس یا توافق بر سر تاریخ تازه برای گفت‌وگوها با ایران وجود ندارد.

ترمپ در گفت‌وگو با شبکۀ فاکس نیوز، یک روز پس از تمدید نامحدود آتش‌بس با ایران، تأیید کرد که گزارش‌های منتشر شده دربارهٔ «فرصت ۳ تا ۵ روزه» برای این تمدید، «نادرست» بوده است.

رئیس‌جمهور ایالات متحده همچنین دربارهٔ کشتی‌هایی که روز چهارشنبه (۲ ثور ) در تنگۀ هرمز هدف شلیک قرار گرفته یا توسط ایران توقیف شدند، اظهار نظر کرد.

ترمپ گفت: «آن‌ها کشتی‌ های ایالات متحده نبودند» و افزود که اوضاع را زیر نظر خواهد داشت.

رئیس جمهور دونالد ترمپ در مورد زمان پایان یافتن جنگ گفت که «چارچوب زمانی» مشخصی وجود ندارد و شتابی در کار نیست.

پیش از این ، او روز گذشته به روزنامه نیویورک پست گفت که ممکن است دور دوم مذاکرات با ایران روز جمعه در پاکستان انجام شود.

یوناما در روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات خواستار لغو ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان شد

آرشیف
آرشیف

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان ،یوناما، خواهان لغو ممنوعیت‌ آموزش دختران در این کشور شده است.

یوناما این خواست را به مناسبت روز جهانی «دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات» امروز پنجشنبه ( سوم ثور ، ۲۳ اپریل) مطرح کرده است.

این ادارۀ ملل متحد گفته ، چهارونیم سال است که یک نسل از دختران افغان از مکتب بازمانده‌اند.

به گفتۀ یوناما، آموزش، به‌ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، کلید دسترسی به کار، نوآوری و آینده‌ای باثبات برای افغانستان است.

روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات همه ساله در ۲۳ اپریل تجلیل می شود.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان در تابستان سال ۱۴۰۰ خورشیدی ، مکاتب را به روی دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم در این کشور مسدود کردند و سپس زنان و دختران را از رفتن به پوهنتون نیز تا امر ثانی منع کردند.

افزایش ۴ درصدی بهای نفت در پی ابهام درباره آتش‌بس ایران و امریکا

پمپ ویژۀ استخراج نفت خام در کالیفرنیا (آرشیف)
پمپ ویژۀ استخراج نفت خام در کالیفرنیا (آرشیف)

با ادامه ابهام‌ دربارۀ سرنوشت آتش‌بس میان ایران و امریکا، قیمت نفت در بازار های جهانی صبح امروز پنج‌شنبه (سوم ثور) حدود چهار درصد افزایش یافت.

بر اساس داده‌های بازار، قرارداد نفت خام وست‌تگزاس اینترمدیت امریکا با افزایش ۴.۰۶ درصدی به ۹۶ دالر و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید.

همچنین نفت برنت دریای شمال، شاخص جهانی قیمت نفت، با افزایش ۳.۶۲ درصدی به ۱۰۵ دالر و ۶۳ سنت در هر بشکه صعود کرد.

اما قیمت‌ها دقایقی بعد اندکی کاهش یافت.

در رویداد های جداگانه در بدخشان پنج تن جان باختند

حادثه ترافیکی در راه کابل – لوگر در ۱۳ می ۲۰۱۸
حادثه ترافیکی در راه کابل – لوگر در ۱۳ می ۲۰۱۸

مقام های طالبان از جان باختن پنج تن در رویداد های جداگانه در ولایت بدخشان خبر می دهند.

قوماندانی امنیۀ طالبان در بدخشان در اعلامیه ای گفته است که بر اثر واژگون شدن یک موتر نوع فلانکوچ در مسیر ولسوالی ارغنج‌خواه و شهر فیض‌آباد ، روز چهارشنبه ( ۲ثور) یک نفر جان باخت و سه نفر دیگر زخمی شدند.

این قوماندانی همچنان گفته است که در یک حادثۀ ترافیکی دیگر در مسیر ولسوالی شهر بزرگ بدخشان دو نفر جان باختند و چهار نفر دیگر زخمی شدند.

بی احتیاطی و تیزرانی رانندگان ، عدم رعایت قوانین ترافیکی و خرابی جاده ها از عوامل عمدۀ رویداد های ترافیکی در افغانستان دانسته می شود.

فرماندهی امنیۀ طالبان در بدخشان همچنان گفته است که دو تن روز گذشته در ولسوالی جرم این ولایت هنگام آب‌بازی غرق شدند و جان باختند.

نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا در سفر به کابل نگرانی این اتحادیه را در مورد محدودیت ها بر زنان بار دیگر ابراز کرده است

ژیل برتران ، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان
ژیل برتران ، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان

ژیل برتران ، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان در سفر به کابل نگرانی جدی این اتحادیه را نسبت به محدودیت‌های اعمال شده بر زنان و دختران در این کشور از جمله در زمینۀ دسترسی به آموزش، اشتغال و حضور در زندگی عمومی، تکرار کرده است.

نمایندگی اتحادیۀ اروپا در افغانستان در اعلامیه ای گفته است که این محدودیت‌ها نقض جدی معیارهای بین‌المللی حقوق‌‌بشر و تعهدات بین‌المللی افغانستان به شمار می‌روند و پیامدهای درازمدت و ویرانگری برای جامعه و اقتصاد این کشور دارد.

با وصف درخواست های مکرر برای لغو محدودیت ها بر زنان و دختران در افغانستان ، طالبان پالیسی های خود نسبت به زنان را تغییر نداده و ادعا می کنند که حقوق همه در چهارچوب شریعت اسلامی در افغانستان تامین است.

در اعلامیه آمده است که آقای برتران در جریان سفر پنج روزه به کابل که روز سه‌شنبه (اول ثور) به پایان رسید با مقام های طالبان ، اعضای جامعۀ دیپلماتیک ، نمایندگان سازمان ملل و دیگر سازمان های بین المللی گفت‌وگو کرده است.

بر اساس اعلامیه ، در گفت‌وگو‌هایی این مقام اتحادیۀ اروپا ، وضعیت حقوق‌‌بشر در افغانستان جایگاه برجسته‌ای داشت.

عفو بین‌الملل خواستار رهایی علی‌وزیر شد

علی‌وزیر، عضو ارشد جنبش تحفظ پشتون (آرشیف)
علی‌وزیر، عضو ارشد جنبش تحفظ پشتون (آرشیف)

سازمان عفو بین‌الملل خواستار آزادی فوری علی‌وزیر، عضو ارشد جنبش تحفظ پشتون و عضو سابق پارلمان پاکستان، شده است.

بخش افغانستان این سازمان روز چهارشنبه (۲ ثور) در ایکس نوشت که علی‌وزیر نزدیک به ۲۰ ماه را در «توقیف خودسرانه» سپری کرده است.

این سازمان افزوده که هرچند محکمه ای در پاکستان در ۱۶ مارچ امسال حکم آزادی وزیر را صادر کرد؛ اما او چند ساعت بعد دوباره دستگیر شد.

عفو بین‌الملل در مورد اعتصاب غذایی علی‌وزیر در زندان ابراز نگرانی کرده و گفته است که او با وجود ابتلا به بیماری شکر، فشار خون بالا و بیماری قلبی، از درمان خودداری کرده است.

حکومت پاکستان ، علی‌وزیر را متهم کرده که در جلسات عمومی برضد دولت، اردو و استخبارات این کشور سخن‌رانی کرده است.

جنبش تحفظ پشتون این اتهامات را رد کرده است و گفته که علی‌وزیر «به دلیل صحبت علیه ظلم دولت» زندانی شده است.

یک افغان در بریتانیا بر اساس قانون جدید مهاجرت مجرم شناخته شد

آرشیف
آرشیف

محکمه ای در بریتانیا یک مهاجر افغان را بر اساس قانون جدید مهاجرت و پناهندگی مجرم شناخت.

به گزارش رسانه‌های بریتانیایی از جمله بی‌بی‌سی و تلگراف ، این افغان ۳۲ ساله به نام تاجیک محمد در هفده جنوری در شرایط نامساعد جوی، یک قایق رابری حامل پناهجویان را از کانال مانش عبور می‌داد.

بر اساس گزارش ها ، تعداد سرنشینان قایق بیش از ظرفیت آن بود و این افغان به دلیل به مخاطره انداختن زندگی آنان مجرم شناخته شده است.

او روز سه‌شنبه (اول ثور) به تخطی از قانون اعتراف کرد.

محکمه مجازات این افغان را در ۱۰ جون اعلام خواهد کرد.

از احتمال باران شدید و سیل های ناگهانی در ۲۳ ولایت افغانستان هشدار داده شده است

آرشیف
آرشیف

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال باران و جاری شدن سیل در ۲۳ ولایت افغانستان خبر داده است.

بر اساس پیش‌بینی این ریاست ، ولایت های نورستان ، کنر ، ننگرهار ، لغمان ، کاپیسا ، پنجشیر ، پروان ، بغلان ، سمنگان ، بدخشان ، قندوز ، تخار ، بلخ ، سرپل ، فاریاب ، غور ، بادغیس ، دایکندی ، بامیان ، غزنی ، میدان وردک ، لوگر و پکتیا روز پنجشنبه ( ۳ ثور ) شاهد باران شدید ، رعد وبرق و سیل های آنی خواهند بود.

مقدار باران در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۳۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

حوادث طبیعی اخیر از جمله باران و سیل در ولایت های مختلف افغانستان صد ها کشته و زخمی بر جای گذاشته است.

در همین حال ، مقام های طالبان در بدخشان گفته اند که چهار تن از باشندگان ولسوالی کوف‌آب بر اثر برف‌کوچ جان باخته اند و اجساد آنان روز چهارشنبه (۲ ثور) از زیر برف بیرون کشیده شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG