لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۰:۲۲

خبر ها

افتتاح شوراي ملي در افغانستان که امروز طي مراسمي در کابل صورت گرفت از جانب حلقه هاي بين المللي استقبال شده است . سرمنشي ناتو آنرا نشانه جريان پيگير دموکراسي / و اتحاديه اروپا گشايش شوراي ملي را يک حادثه تاريخي در افغانستان خوانده است رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد معاون والي بغداد در اثر حمله بر وي زخمي شده و سه تن از محافظين او بقتل رسيدند بنظر ميرسد که کانديد دست چپي از مردم بومي بولويا در انتخابات ديروز رياست جمهوري آنکشور برنده شده باشد

براي نخستين بار در ٣٠ سال گذشته جلسه شوراي ملي افغانستان امروز در کابل برگزار گرديد
پا گشايش شوراي ملي آخرين مرحله پلان ملل متحد براي پياده ساختن دموکراسي در افغانستان که طرح آن در چهار سال پيش در مذاکرات بن ريخته شده بود عملي گرديده است
پادشاه سابق افغاسنتان و باباي ملت محمد ظاهر شاه بيانيه اي در مراسم افتتاح ايراد کرد و حامدکرزي رييس جمهور افغانستان مراسم اداي سوگند را بر اعضاي پارلمان بجا آورد
١٢١٩٠٢
پس از اداي مراسم سوگند حامد کرزي اجتماع اعضاي پارلمان را بيانگر وحدت ملي در افغانستان خواند
معاون رييس جمهور ايالات متحده دک چيني يک از اشتراک کنندگان در مراسم افتتاح شوراي ملي در افغاسنتان بود
اعضاي ولسي جرگه و شورا هاي ولايتي در انتخاباتي که در ماه ميزان برپا شد انتخاب شدند

ناتو و اتحاديه اروپا تمروز بذور جداگاته از گشايش شوراي ملي افغاسنتان استقبال کردند
منشي عمومي ناتو جاپ دهو شفر پا انتشار پيانيه يي گفت افتتاح شوراي ملي علامت روشني است که نشان ميدهد عمليه پياده ساختن دموکراسي در افغاسنتان پاپر جاست
اتحاديه اروپا مراسم امروز را يک حادثه تاريخي خوانده است
١٢١٩٠١
با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد
وي گفت خروج نيروها در حال حاضر په جهانيان اين پيام را خواهد رسايند که گويا پر امريکا اعتماد شده نميتواند وي در پيانيه تلويزيوني خطاب بمردم امريکا گفت

گروپ افراطي بنام اردوي اسلامي عراق ميگويد مشاور امريکايي ايرا که در گروگان داشتند بقتل رسانيده اند
اين ادعا از طريق يک صفحه انترنت صورت گرفت . در ان صفحه انترنت ويديويي ديده ميشود که شخصي با چشمان بسته به زانو نشسته و مرمي بر سرش فير ميشود
اردوي اسلامي عراق هويت مرد اعدام شده را رانولد شولز خوانده است
شولز يکي دو هفته قبل در عراق اختطاف شده بود

وزارت خارجه المان ميگويد يک کارمند موسسه امدادي و باستان شناس الماني و راننده اش که سه هفته قبل در عراق گروگان گرفته شده بودند ديروز رها گرديده اند . اينکه راننده آزاد شده در کجا هست معلوم نشده است
وزارت خارجه المان تفصيل بيشتر ي در مورد رهايي باستاشناس الماني نداد و درين مورد هم تبصره يي نکرد که آيا در بدل رهايي اين دو تن پولي هم پرادخت شده است و يا نه

حد اقل پنج تن امروز در بغداد به هلاکت رسيده و بشمول معاون والي بغداد ١١ نفر ديگر زخمي شدند
افراد مساح طي حمله در جنوب بغداد ، زياد طارق ال زبير معاون والي بغداد را زخمي ساخته و سه تن از محافظين او را بقتل رسانيدند
يک فرد ملکي و يک محافظ ديگر نيز درين حمله زخمي داشند
در يک حمله ديگر شخصي خود را در نزديک کارواني که افسران پوليس را انتقال ميداد منفجر ساخت . دو نفر ملکي درين انفجار بقتل رسيده و هشت تن ديگر زخمي شدند
بر اساس گزارش يک افسر عالريتبه پوليس در ميان زخميان است

اعضاي حزب دست راستي ليکود در اسراييل امروز براي تعيين رهبر جديدي براي آن حزب راي ميدهند
صدراعظم اسراييل اريل شارون که از بنيانگزاران حزب است اخيرا آن حزب را ترک گفته و حزب جديدي را بميان آورد .
صدراعظم سابق اسراييل بن يمين نتن يا هو و وزير خارجه کنوني سلوان شلوم از جمله کانديد هاي عمده پراي رياست ليکود اند
اخبار مربوط په بستر شدن اريل شارون در شفاخانه موضوع انتخاب رهبر جديد ليکود را زير شعاع قرار داده است . مقامات صحي اسراييل ، اکنون وضع صحي شارون را اطمينان بخش خوانده اند
پوليس هسپانيه ١١ تن را به اتهام جذب و پرورش افراد براي عمليات شورشي در عراق دستگير کرده است
اشخاص مظنون طي چندين حمله در نقاط مختلف هسپانيه صبح امروز دستگير گرديدند
پوليس هسپانيه هويت دستگير شدگان را افشا نساخته است

سياستمدار دست چپي پوليويا افو مورالس در انتخابات رياست جمهوري آنکشور ادعاي پيروزي کرده است . در صورتيکه پرنده شدن وي تثپيت شود او نخستين شخص از اهل بومي پولويا خواهد بود که بحيث رييس جمهور اين کشور امريکاي لاتين برگزيده ميشود . مورالس در مبارزات انتخاباتي همواره از امريکا بحيث يک کشور امپرياليستي ياد کرده و خروج امريکا را از عراق خواستار شده است
رقيب عمده او رييس جمهور سابق جورج کوي روگا شکست خويش در انتخاپات را پذيرفته است
احصاييه هاي نخستين نشان ميدهد که مورالس ٥١ در صد ارا را پدست خواهد آورد .
بر اساس قانون بوليويا ، در صورتيکه ي کانديد رياست جمهوري کمتر از ٥٠ در صد آرا را بدست اورد ، کانگرس آنکشور در زمينه تصميم خواهد گرفت
نتايج رسمي انتخاپات روز سه شنبه اعلام خواهد شد

با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

عمران خان از زندان به شفاخانه منتقل می‌شود

عمران خان ۷۳ ساله و همسرش بشرا بی‌بی
عمران خان ۷۳ ساله و همسرش بشرا بی‌بی

ستره محکمه پاکستان روز سه شنبه «۲۷ اسد» حکم داد که عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که در زندان به سر می‌برد، برای انجام معاینات صحی به یک شفاخانه در اسلام‌آباد منتقل شود.

این تصمیم پس از آن گرفته شد که وکیلان مدافع او درباره وضعیت نامناسب صحی وی ابراز نگرانی کردند.

قاضی شاهد وحید گفت، عمران خان که از سال ۲۰۲۳ تا کنون در زندان به سر می‌برد، در جریان دو روز آینده به شفاخانه شفا انترنشنل منتقل خواهد شد.

به خواهر و داکتر او، عظمیٰ خان، اجازه داده خواهد شد که در جریان درمان در کنار وی بماند و اعضای خانواده‌اش نیز اجازه خواهند داشت هفته‌ی یک بار با او دیدار کنند.

عمران خان ۷۳ ساله و همسرش بشرا بی‌بی در یک پرونده فساد، هر یک به ۱۷ سال زندان محکوم شده‌اند.

عمران خان و حزب تحریک انصاف پاکستان می‌گویند اتهام‌های وارد شده علیه آنان انگیزه سیاسی دارد.

عمران خان که پیش از ورود به سیاست، یک بازیکن مشهور کرکت بود، از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ صدراعظم پاکستان بود و همچنان به‌عنوان با نفوذترین رهبر سیاسی مخالف حکومت در این کشور شناخته می‌شود.

ریچارد بنت، حملۀ انفجاری در غرب کابل را محکوم کرد

ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان(آرشیف)
ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان(آرشیف)

ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، حملۀ انفجاری روزدوشنبه در شهر کابل را به شدت محکوم کرد.

بنت امروز(سه شنبه ۲۷ اسد) در شبکۀ اکس نوشته که حملۀ فجیع دیروز که به تعداد زیادی از کودکان در نزدیک یک مکتب در دشت برچی آسیب رسانید را محکوم می‌کند که بار دیگر این بخش عمدتاً هزاره نشین در کابل هدف قرار گرفته است.

او تحقیقات کامل و مستقل به هدف محاکمۀ عاملان این رویداد را امر ضروری خوانده است.

روز دوشنبه(۲۶ اسد) حوالی ساعت ۵ عصر، یک انفجار در منطقهٔ شهرک مهدیه در مربوطات حوزهٔ هجدهم امنیتی در شهر کابل رخداد و شماری از کودکان زخمی شدند.

سیما بحوث: حقوق زنان و دختران افغان قابل مذاکره نیست

سیما بحوث، مسول بخش زنان سازمان ملل متحد(آرشیف)
سیما بحوث، مسول بخش زنان سازمان ملل متحد(آرشیف)

سیما بحوث، مسول بخش زنان سازمان ملل متحد می گوید که پنج سال پس از تصرف افغانستان توسط طالبان، محرومیت زنان و دختران در افغانستان، هرگز نباید عادی شود.

خانم بحوث روز دوشنبه(26 اسد) در شبکۀ اکس همچنین نوشته که حقوق زنان و دختران افغان قابل مذاکره نیست و بخش زنان سازمان ملل متحد در کنار زنان و دختران افغان، برای حقوق، عزت و صدای آنها ایستاده است.

طالبان در سال 2021 میلادی پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند. سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتون ها منع شدند، کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همۀ موسسات و نهادهای غیر دولتی ممنوع اعلام شد. ممنوعیت رفتن زنان به حمام‌های زنانه، پارک‌ها و تفریح‌گاه‌ها، سفر بدون محرم شرعی در مسیرهای طولانی، از موارد دیگر نقض‌ حقوق بشری زنان و دختران افغان از سوی طالبان به شمار می‌رود.

از وقوع یک انفجار در غرب کابل خبر داده شد

این انفجار حوالی ساعت ۵ عصر دوشنبه(۲۶ اسد)، در منطقهٔ شهرک مهدیه در مربوطات حوزهٔ هجدهم امنیتی شهر کابل رخداد

خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیۀکابل، روز دوشنبه(۲۶ اسد) به رادیو آزادی گفت که این انفجار حوالی ساعت ۵ عصر، در منطقهٔ شهرک مهدیه در مربوطات حوزهٔ هجدهم امنیتی شهر کابل رخداد و بر اساس اطلاعات ابتدایی، یک بمب دستی در یک مکتب منفجر شد و شماری از کودکان به‌طور سطحی زخمی شده‌اند.

به‌گفتۀ زدران، تحقیقات در مورد چگونگی این رویداد آغاز شده است.

شماری از رسانه ها تعداد زخمی های این رویداد را ۵۲ تن خوانده‌اند. تا هنوز از کشته شدن کسی در این رویداد خبر داده نشده است.

روسیه به بریتانیا هشدار داد که در پی فراهم‌کردن طیارات بی‌پیلوت برای اوکراین با پیامدهایی مواجه خواهد شد

یکی از گدام های ویلدبریز در حال سوختن پس از حمله طیارۀ بی‌پیلوت؛ در حومۀ مسکو(آرشیف)
یکی از گدام های ویلدبریز در حال سوختن پس از حمله طیارۀ بی‌پیلوت؛ در حومۀ مسکو(آرشیف)

روسیه به بریتانیا هشدار داد که در پی فراهم‌کردن طیارات بی‌پیلوت برای اوکراین، که از آن‌ها برای حملات بر اهداف در قلمرو روسیه استفاده می‌شود، با پیامدهایی مواجه خواهد شد.

براساس خبرگزاری رویترز، سفارت روسیه در لندن امروز(سه‌شنبه 27 اسد) این هشدار را در واکنش به گزارشی روزشنبۀ روزنامه «تایمز» مبنی براینکه برای نخستین‌بار از طیارات بی‌پیلوت ساخت بریتانیا در حملات دوربرد علیه روسیه استفاده شده، صادر کرده است.

اوکراین از طیارات بی‌پیلوت تهاجمی دوربرد برای هدف قرار دادن پالایشگاه‌های نفت و تأسیسات لوژستیکی روسیه استفاده می‌کند.

وزارت دفاع بریتانیا تأیید نکرده که آیا از طیارات بی‌پیلوت بریتانیایی در این حملات استفاده شده، یا خیر.

بریتانیا در ماه جون اعلام کرده بود که در چارچوب یک بسته کمک مالی به ارزش ۷۵۲ میلیون پوند (۹۹۶ میلیون دالر امریکایی)، تا پایان سال ۲۰۲۶ میلادی ۱۵۰ هزار طیارۀ بی‌پیلوت در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.

از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین در سال ۲۰۲۲، مسکو بارها به بریتانیا و سایر متحدان غربی اوکراین هشدار داده که حمایت آنان از کی‌یف، از جمله فراهم‌ساختن تجهیزات، می‌تواند واکنش‌های تلافی‌جویانه را در پی داشته باشد و خطر گسترش درگیری به یک رویارویی گسترده‌تر را افزایش دهد.

حکومت عراق درمورد منشأ حملهٔ بر دفتر صدراعظم اقلیم کردستان، تحقیق می‌کند

مسرور بارزانی صدراعظم اقلیم کردستان عراق(آرشیف)
مسرور بارزانی صدراعظم اقلیم کردستان عراق(آرشیف)

حکومت عراق اعلام کرد درمورد منشأ حملهٔ طیارات بی‌پیلوت بر دفتر صدراعظم اقلیم کردستان عراق تحقیق می‌کند.

مقامات اقلیم کردستان می‌گویند، این حمله از قلمرو ایران صورت گرفته، ولی مقامات وزارت خارجۀ ایران این موضوع را رد کرده، آن را «مشکوک» خوانده‌اند.

دفتر علی الزیدی، صدراعظم عراق، روزدوشبنه(26 اسد) اعلام کرد ، کمیته‌ای موظف شده تا محل و منشأ پرتاب طیارات بی‌پیلوتی را مشخص کند که شامگاه یکشنبه( ۲۵ اسد) دفتر مسرور بارزانی صدراعظم و محل سکونت رئیس ادارۀ امنیت و استخبارات اقلیم کردستان عراق را هدف قرار دادند.

ادارهٔ مبارزه با تروریزم اقلیم کردستان گفته است که دو طیارۀ بی‌پیلوت نوع «حدید-۱۱۰» از آن سوی سرحد ایران به‌سوی این دو هدف پرتاب شدند و این حملات تلفاتی در پی نداشت.

مقام‌های جمهوری اسلامی نقش داشتن ایران در این حمله را رد کرده‌اند.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران، این رویداد را «بسیار مشکوک» توصیف کرده، خواستار «هوشیاری بیش از پیش همهٔ طرف‌ها» شده است.

قیمت نفت افزایش یافت

قیمت نفت امروز(سه‌شنبه 27 اسد) با اعلام ایران مبنی بر اتخاذ موضع تهاجمی‌تر و رد تمدید توافق آتش‌بس توسط ایالات متحدۀ امریکا، افزایش یافت.

خبرگزاری رویترز، دلیل این افزایش قیمت نفت را عدم دستیابی به توافق برای ختم جنگ در شرق میانه و بازگشایی تنگه هرمز و همچنین تشدید نگرانی‌ها در مورد عرضه انرژی خوانده است.

با پایان مهلت ۶۰ روزه آتش‌بس میان ایران و امریکا، قیمت نفت در بازارهای جهانی صبح امروز بار دیگر از ۹۰ دالر امریکایی گذشت.

قیمت هر بشکه نفت خام برنت که دیروز اندکی کاهش یافته بود، صبح امروز به ۹۱.۴۳ دالر رسید.

قیمت نفت در حالی افزایش یافته که دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه با اشاره به وضعیت تنگه هرمز گفت «تنگه [هرمز] باز است و قیمت نفت در حال کاهش است و همچنان کاهش خواهد یافت، مگر اینکه تصمیم بگیریم، اقدامات بسیار شدیدتری نسبت به آنچه اکنون انجام می‌دهیم، انجام دهیم.»

طالبان پاکستان را به حمایت از داعش و گروه‌های طالبان‌ستیز متهم کرد

آرشیف، دروازۀ سپین بولدک-چمن
آرشیف، دروازۀ سپین بولدک-چمن

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان می‌گوید که داعش در پاکستان کمپ‌های آموزشی دارد و گروه‌های حکومت طالبان‌ستیز را نیز تشویق می‌کند تا در افغانستان بجنگند و این کار را تلاش برای ناامن‌سازی منطقه توصیف کرده‌است.

مجاهد در صحبت اخیر خود با طلوع‌نیوز همچنین گفته که پاکستان نباید در امور داخلی افغانستان مداخله کند و به جای متهم کردن کشورهای همسایه باید روی حل مشکلات خود تمرکز کند و به دنبال روابط مثبت با کشورهای همسایه باشد.

او افزوده که اجازه داده نخواهد شد، از قلمرو افغانستان علیه هیچ کشور دیگر استفاده شود.

این درحالی‌ست که پاکستان حکومت طالبان در افغانستان را متهم می‌کند که برای گروه‌های مخالف اسلام‌آباد به شمول تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) پناهگاه امن را فراهم کرده‌است.

تهران به‌جای مذاکره، آماده‌گی جنگ را گرفته است؛ گزارش تازه از تحرکات ایران

آرشیف، شهر تهران ایران
آرشیف، شهر تهران ایران

بر اساس رسانه‌ها، ایران در دو ماۀ گذشته به جای پیگیری مذاکرات با ایالات متحده، همۀ توانایی خود را صرف آماده‌سازی برای جنگ بزرگتر با امریکا و اسرائیل کرده‌است.

روزنامه امریکایی «وال‌استریت ژورنال» روز دوشنبه ( ۲۶ اسد) به استناد «اظهارات مقام‌های ایرانی و عرب» که از افشای نام‌هایشان خودداری کرده در گزارشی گفته که «رهبران تندرو ایران» در تهران گرد هم آمدند و طرح متفاوتی را در نظر گرفتند.

بر اساس رادیو فردا بخش ایران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، از دیدگاه «رهبران تندرو ایران» تفاهم‌نامۀ اسلام‌آباد برای ختم جنگ «احتمالاً فقط تلاشی از سوی امریکا و اسرائیل برای کاهش فشار بر اقتصاد جهانی و کمایی وقت برای حمله‌ای بزرگ‌تر در آینده بود و آن‌ها به جای اعتماد به مذاکرات، دو ماه گذشته را صرف آماده‌سازی برای جنگ بزرگ‌تر کردند.

وال‌استریت ژورنال گفته که این تلاش‌ها شامل دادن صلاحیت‌های بیشتر به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، انتصاب عساکر با تجربۀ جنگ با عراق و سرکوب‌های داخلی گذشته در مقام‌های کلیدی، گسترش عملیات‌های ضد استخباراتی داخلی و افزایش تولید راکت‌ها و طیارات بی‌پیلوت است.

ترکیب افغانستان برای بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ اعلام شد

اعلام ترکیب اعضای تیم کرکت افغانستان برای مسابقات آسیایی ۲۰۲۶
اعلام ترکیب اعضای تیم کرکت افغانستان برای مسابقات آسیایی ۲۰۲۶

کرکت بورد افغانستان ترکیب اعضای تیم کرکت این کشور را برای مسابقات آسیایی ۲۰۲۶ اعلام کرد.

این بورد روز دوشنبه (۲۶ اسد) در شبکۀ اکس نوشته که درویش رسولی کپتانی تیم کرکت افغانستان را در این مسابقات بر عهده خواهد داشت.

اسحاق رحیمی، حسن عیسی‌خیل، محمد اکرم، عمران میر، خالد تڼیوال، نجیب ځدران، فیصل شینوزاده، فرمان‌الله صافی، کریم جنت، عصمت عالم، ننگیال خروټی، عرب گل، فریدون دواودزی و عبدالله احمدزی نیز شامل این تیم هستند.

مسابقات آسیایی ۲۰۲۶ از ۲۴ سپتمبر تا سوم اکتوبر سال جاری میلادی در آیچی - ناگویا در جاپان برگزار خواهد شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG