لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۲ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۳۹

خبر ها

افتتاح شوراي ملي در افغانستان که امروز طي مراسمي در کابل صورت گرفت از جانب حلقه هاي بين المللي استقبال شده است . سرمنشي ناتو آنرا نشانه جريان پيگير دموکراسي / و اتحاديه اروپا گشايش شوراي ملي را يک حادثه تاريخي در افغانستان خوانده است رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد معاون والي بغداد در اثر حمله بر وي زخمي شده و سه تن از محافظين او بقتل رسيدند بنظر ميرسد که کانديد دست چپي از مردم بومي بولويا در انتخابات ديروز رياست جمهوري آنکشور برنده شده باشد

براي نخستين بار در ٣٠ سال گذشته جلسه شوراي ملي افغانستان امروز در کابل برگزار گرديد
پا گشايش شوراي ملي آخرين مرحله پلان ملل متحد براي پياده ساختن دموکراسي در افغانستان که طرح آن در چهار سال پيش در مذاکرات بن ريخته شده بود عملي گرديده است
پادشاه سابق افغاسنتان و باباي ملت محمد ظاهر شاه بيانيه اي در مراسم افتتاح ايراد کرد و حامدکرزي رييس جمهور افغانستان مراسم اداي سوگند را بر اعضاي پارلمان بجا آورد
١٢١٩٠٢
پس از اداي مراسم سوگند حامد کرزي اجتماع اعضاي پارلمان را بيانگر وحدت ملي در افغانستان خواند
معاون رييس جمهور ايالات متحده دک چيني يک از اشتراک کنندگان در مراسم افتتاح شوراي ملي در افغاسنتان بود
اعضاي ولسي جرگه و شورا هاي ولايتي در انتخاباتي که در ماه ميزان برپا شد انتخاب شدند

ناتو و اتحاديه اروپا تمروز بذور جداگاته از گشايش شوراي ملي افغاسنتان استقبال کردند
منشي عمومي ناتو جاپ دهو شفر پا انتشار پيانيه يي گفت افتتاح شوراي ملي علامت روشني است که نشان ميدهد عمليه پياده ساختن دموکراسي در افغاسنتان پاپر جاست
اتحاديه اروپا مراسم امروز را يک حادثه تاريخي خوانده است
١٢١٩٠١
با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد
وي گفت خروج نيروها در حال حاضر په جهانيان اين پيام را خواهد رسايند که گويا پر امريکا اعتماد شده نميتواند وي در پيانيه تلويزيوني خطاب بمردم امريکا گفت

گروپ افراطي بنام اردوي اسلامي عراق ميگويد مشاور امريکايي ايرا که در گروگان داشتند بقتل رسانيده اند
اين ادعا از طريق يک صفحه انترنت صورت گرفت . در ان صفحه انترنت ويديويي ديده ميشود که شخصي با چشمان بسته به زانو نشسته و مرمي بر سرش فير ميشود
اردوي اسلامي عراق هويت مرد اعدام شده را رانولد شولز خوانده است
شولز يکي دو هفته قبل در عراق اختطاف شده بود

وزارت خارجه المان ميگويد يک کارمند موسسه امدادي و باستان شناس الماني و راننده اش که سه هفته قبل در عراق گروگان گرفته شده بودند ديروز رها گرديده اند . اينکه راننده آزاد شده در کجا هست معلوم نشده است
وزارت خارجه المان تفصيل بيشتر ي در مورد رهايي باستاشناس الماني نداد و درين مورد هم تبصره يي نکرد که آيا در بدل رهايي اين دو تن پولي هم پرادخت شده است و يا نه

حد اقل پنج تن امروز در بغداد به هلاکت رسيده و بشمول معاون والي بغداد ١١ نفر ديگر زخمي شدند
افراد مساح طي حمله در جنوب بغداد ، زياد طارق ال زبير معاون والي بغداد را زخمي ساخته و سه تن از محافظين او را بقتل رسانيدند
يک فرد ملکي و يک محافظ ديگر نيز درين حمله زخمي داشند
در يک حمله ديگر شخصي خود را در نزديک کارواني که افسران پوليس را انتقال ميداد منفجر ساخت . دو نفر ملکي درين انفجار بقتل رسيده و هشت تن ديگر زخمي شدند
بر اساس گزارش يک افسر عالريتبه پوليس در ميان زخميان است

اعضاي حزب دست راستي ليکود در اسراييل امروز براي تعيين رهبر جديدي براي آن حزب راي ميدهند
صدراعظم اسراييل اريل شارون که از بنيانگزاران حزب است اخيرا آن حزب را ترک گفته و حزب جديدي را بميان آورد .
صدراعظم سابق اسراييل بن يمين نتن يا هو و وزير خارجه کنوني سلوان شلوم از جمله کانديد هاي عمده پراي رياست ليکود اند
اخبار مربوط په بستر شدن اريل شارون در شفاخانه موضوع انتخاب رهبر جديد ليکود را زير شعاع قرار داده است . مقامات صحي اسراييل ، اکنون وضع صحي شارون را اطمينان بخش خوانده اند
پوليس هسپانيه ١١ تن را به اتهام جذب و پرورش افراد براي عمليات شورشي در عراق دستگير کرده است
اشخاص مظنون طي چندين حمله در نقاط مختلف هسپانيه صبح امروز دستگير گرديدند
پوليس هسپانيه هويت دستگير شدگان را افشا نساخته است

سياستمدار دست چپي پوليويا افو مورالس در انتخابات رياست جمهوري آنکشور ادعاي پيروزي کرده است . در صورتيکه پرنده شدن وي تثپيت شود او نخستين شخص از اهل بومي پولويا خواهد بود که بحيث رييس جمهور اين کشور امريکاي لاتين برگزيده ميشود . مورالس در مبارزات انتخاباتي همواره از امريکا بحيث يک کشور امپرياليستي ياد کرده و خروج امريکا را از عراق خواستار شده است
رقيب عمده او رييس جمهور سابق جورج کوي روگا شکست خويش در انتخاپات را پذيرفته است
احصاييه هاي نخستين نشان ميدهد که مورالس ٥١ در صد ارا را پدست خواهد آورد .
بر اساس قانون بوليويا ، در صورتيکه ي کانديد رياست جمهوري کمتر از ٥٠ در صد آرا را بدست اورد ، کانگرس آنکشور در زمينه تصميم خواهد گرفت
نتايج رسمي انتخاپات روز سه شنبه اعلام خواهد شد

با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یوناما: در سه ماه نخست سال میلادی، ۳۷۲ غیرنظامی در درگیری‌های مرزی طالبان و پاکستان کشته شدند

 آرشیف:
آرشیف:

نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید که از اول جنوری تا پایان ماه مارچ سال جاری میلادی، ۳۷۲ غیرنظامی در درگیری‌های مرزی میان حکومت طالبان و پاکستان کشته و ۳۹۲ تن دیگر زخمی شده‌اند.

یوناما روز سه‌شنبه ۲۲ ثور، در گزارش سه‌ماهه خود گفته است که حملات هوایی پاکستان عامل ۶۴ درصد تلفات غیرنظامیان بوده و ۳۵ درصد دیگر ناشی از شلیک‌های غیرمستقیم در امتداد مرز بوده است.

مرگبارترین رویداد در این مدت، حمله هوایی نیروهای پاکستانی بر مرکز تداوی معتادین «امید» در کابل در ماه مارچ عنوان شده است.

یوناما گفته که دست‌کم ۲۶۹ نفر در این حمله کشته و ۱۲۲ تن دیگر زخمی شده‌اند که بیشتر آنان مردان معتاد بوده‌اند.

حکومت طالبان شمار کشته‌شدگان این رویداد را بیش از ۴۰۰ نفر اعلام کرده است.

پاکستان با رد هدف قرار دادن غیرنظامیان، ادعا کرده که حملاتش علیه «زیرساخت‌های تروریستی» از جمله تحریک طالبان پاکستان انجام شده و اتهام بمباران مرکز تداوی معتادین را بخشی از «کارزار اطلاعات نادرست» طالبان برای پنهان‌کردن پناهگاه‌های تروریستی دانسته است.

در مقابل، حکومت طالبان همواره تأکید کرده که به هیچ گروه شورشی اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کند.

وزیر خارجه طالبان با نماینده ویژه چین برای افغانستان درباره پیشرفت روند گفتگوهای ارومچی گفتگو کرد

 آرشیف
آرشیف

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان، در دیدار با یو شیاویونگ، نماینده ویژه چین برای افغانستان در کابل، درباره امنیت منطقه‌ای و پیشرفت روند گفتگوهای ارومچی گفتگو کرده است.

گفتگوهای ارومچی از اول تا هفتم ماه اپریل سال جاری، به میانجیگری چین و در تلاش برای پایان دادن به تنش‌ها میان حکومت طالبان و پاکستان برگزار شد.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز دوشنبه ۲۱ ثور، در اعلامیه‌ای در صفحه ایکس خود گفته است که در دیدار دو مقام همچنان درباره تقویت بیشتر روابط دوجانبه، امنیت منطقه‌ای و گسترش روابط دو طرف، بحث‌های همه‌جانبه صورت گرفته است.

بر اساس این اعلامیه، نماینده ویژه چین بر ادامه و مؤثریت روند گفتگوهای ارومچی تأکید کرده و آن را یک چارچوب مهم برای ثبات و هماهنگی منطقه‌ای دانسته است.

با آنکه حکومت طالبان و پاکستان گفتگوهای ارومچی را سازنده خواندند اما به یک توافق نهایی در آن نرسیدند.

دعوت احتمالی مقام‌های طالبان به بروکسل برای گفتگو درباره مهاجران افغان

 آرشیف
آرشیف

کمیسیون اروپا می‌گوید که قصد دارد در آینده نزدیک مقام‌های حکومت طالبان را برای گفتگو درباره بازگرداندن مهاجران افغان به بروکسل دعوت کند.

کمیسیون اروپا روز دوشنبه ۲۱ ثور به خبرگزاری فرانس‌پرس گفته است که قرار است به‌زودی نامه‌ای رسمی در این مورد به کابل فرستاده شود تا تاریخ برگزاری این نشست تعیین گردد.

در گزارش آمده است که این سفر با هماهنگی سویدن انجام می‌شود و در ادامه دو سفر مقام‌های اروپایی به افغانستان در پیوند به همین موضوع خواهد بود.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که حدود ۲۰ کشور اروپایی در حال بررسی راه‌های بازگرداندن مهاجران افغان، به‌ویژه افرادی هستند که در این کشورها مرتکب جرم شده‌اند.

اما سازمان‌های حقوق بشری هشدار داده‌اند که با توجه به بحران جاری بشری در افغانستان، بازگرداندن اجباری مهاجران می‌تواند مشکلات جدی بشری را به‌بار آورد.

اتحادیۀ اروپا با نقش‌آفرینی صدراعظم سابق جرمنی در مذاکرات احتمالی با روسیه مخالفت کرد

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

اعضای اتحادیۀ اروپا روز دوشنبه، ۲۱ ثور، ایدۀ ولادیمیر پوتین برای معرفی گرهارد شرودر صدراعظم پیشین جرمنیبه عنوان نمایندۀ این اتحادیه در مذاکرات امنیتی احتمالی آینده با مسکو را رد کردند.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: "سپردن انتخاب مذاکره‌کنندۀ اتحادیۀ اروپا به روسیه، کار عاقلانه‌ای نخواهد بود."

او افزود: "گرهارد شرودر همچنان لابی‌گر ارشد شرکت‌های دولتی روسیه است. بنابراین واضح است که چرا پوتین او را به عنوان مذاکره‌کننده می‌خواهد، زیرا او اساساً می‌خواهد در هر دو طرف میز حضور داشته باشد."

پوتین روز شنبه در پاسخ به این سوال که چه کسی را برای از سرگیری مذاکرات با اروپا مناسب می‌داند، گفت که "شخصاً" شرودر را ترجیح می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، گرهارد شرودر ۸۲ ساله روابط نزدیکی با کرملین داشته و از زمان حمله روسیه به اوکراین، علیه بسیاری از رهبران غربی موضع گرفته و هرگز حملۀ روسیه را به صراحت محکوم نکرده است.

ترمپ: آتش‌بس با ایران "به گونۀ باورنکردنی ضعیف" است

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، در بارۀ آتش‌بس با ایران گفت که این آتش‌بس به زور زنده نگه داشته شده و افزود که در حال بررسی از سرگیری عملیات آزادی پایدار از طریق تنگه هرمز است، زیرا به دنبال دستیابی به "پیروزی کامل" در جنگ است.

ترمپ که روز دوشنبه، ۱۱ می در قصر سفید با خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت که آتش‌بسی که در ۸ اپریل توافق شده بود، اکنون "به گونۀ باورنکردنی ضعیف" است.

ترمپ بعداً در گفت‌وگو با فاکس نیوز گفت که در حال بررسی تمدید عملیات آزادی پایدار است، اگرچه هنوز تصمیم نهایی در این مورد گرفته نشده است.

"عملیات آزادی پایدار" در ۶ می آغاز شد، اما کمتر از دو روز بعد متوقف شد.

او گفت: "ما قرار است یک پیروزی کامل داشته باشیم.

درخشش ورزشکاران افغان در مسابقات جام جهانی پاورلفتینگ ۲۰۲۶ بلاروس

مسابقات پاورلفتینگ در کابل (تصویر آرشیف)
مسابقات پاورلفتینگ در کابل (تصویر آرشیف)

اعضای تیم ملی فدراسیون پاورلفتینگ افغانستان در مسابقات جام جهانی ۲۰۲۶ بلاروس موفق به کسب شش مدال شدند.

در این مسابقات که ورزشکاران از ده کشور شرکت کرده بودند، اعضای تیم ملی افغانستان توانستند موفق به کسب ۴ مدال طلا، ۱ نقره و ۱ برنز شوند.

در این میان نور احمد سخی‌زاده، میرویس رفیع‌زاده، فواد شیرین‌سخن و جابر شیرین‌سخن موفق به کسب مدال طلا شدند و روح‌الله خیراندیش مدال نقره و حمیدالله کریمی مدال برنز این مسابقات را بدست آوردند.

این مسابقات از تاریخ ۶ می آغاز شده بود و در آن ۶ ورزشکار و ۱ مربی از افغانستان شرکت کرده بودند.

پاورلیفتینگ یک ورزش قدرتی رقابتی است که در آن ورزشکار تلاش می‌کند سنگین‌ترین وزنه ممکن را در سه حرکت نشست‌وبرخاست، پرس سینه و بلند کردن جابه‌جا کنند.

عفو بین‌الملل خواستاری رهایی فوری سه خبرنگار بازداشت شده از سوی طالبان شد

منصور نیازی و عمران دانش، دو تن از خبرنگاران طلوع نیوز که اخیراً در کابل بازداشت شدند
منصور نیازی و عمران دانش، دو تن از خبرنگاران طلوع نیوز که اخیراً در کابل بازداشت شدند

بخش جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل با نگرانی از بازداشت سه خبرنگاری که اخیراً موضوع بازداشت آنها رسانه‌ای شده، گفته که حکومت طالبان باید فوراً سرنوشت و محل نگهداری منصور نیازی، عمران دانش و جاوید نیازی را روشن سازد و آنان را رها کند.

عفو بین‌الملل روز دوشنبه در اعلامیه‌ای بازداشت این خبرنگاران را تداوم ایجاد ترس و انتقام‌جویی علیۀ خبرنگاران دانسته و گفته که ناپدید شدن اجباری افراد، نگرانی جدی را در بارۀ امنیت آنان از جمله خطر شکنجۀ آنان ایجاد می‌کند.

این درحالیست که تلویزیون خصوصی طلوع نیوز روز یک‌شنبه تأیید کرد که منصور نیازی و عمران دانش، دو تن از خبرنگاران این رسانه از سوی حکومت طالبان در کابل بازداشت شدند.

جاوید نیازی، مسئول یک خبرگزاری محلی به نام "پیگرد" هم اخیراً از سوی طالبان بازداشت شده است.

حکومت طالبان به تازگی در این باره چیزی نگفته، اما پیش از این مدعی شده که متعهد به آزادی بیان و فعالیت خبرنگاران در "چارچوب شریعت اسلام و منافع ملی" است.

آی او ام: سیلاب‌ها در ننگرهار دو هزار خانواده را متأثر ساخته اند

تصویر آرشیف، سیلاب در ننگرهار
تصویر آرشیف، سیلاب در ننگرهار

سازمان بین‌المللی مهاجرت آی او ام  می‌گوید که سیلاب‌های ناگهانی اخیر که در نتیجه بارندگی‌های شدید به‌وجود آمده‌اند، حدود ۲۰۰۰ خانواده را در ننگرهار متأثر ساخته‌اند.

این سیلاب‌ها به خانه‌ها، منابع درآمد و زندگی مردم آسیب رسانده‌اند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت روز دوشنبه ۲۱ ثور در اعلامیه‌ای در صفحه ایکس خود تنها گفته که این سازمان برای خانواده‌های آسیب‌دیده کمک‌هایی فراهم کرده، اما روند ارزیابی نیازمندی‌ها و رساندن کمک‌های بیشتر ادامه خواهد یافت.

براساس خبرنامه‌ای که از سوی وزارت انرژی و آب حکومت طالبان منتشر شده، روز دوشنبه نیز در شماری از ولایت‌ها، به‌دلیل بارندگی‌ احتمال جاری شدن سیلاب پیش‌بینی شده است.

در اعلامیه آمده که این بارندگی ها در ولایت‌های ننگرهار، بلخ، سمنگان، لوگر، میدان وردک، کابل، پنجشیر، کاپیسا، پروان، لغمان، کنر، نورستان، بدخشان، تخار، کندز و بغلان خواهد بود.

در اعلامیه گفته شده که میزان بارندگی در برخی ولایت‌ها به ۱۰ میلی‌متر و در برخی دیگر تا ۳۰ میلی‌متر خواهد بود.

پس از اظهارات ترامپ، بهای نفت در بازارهای جهانی دوباره افزایش یافت

پس از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، شرایط تهران برای پایان دادن به جنگ علیه ایران را «کاملاً غیرقابل قبول» خواند، بهای نفت روز دوشنبه در بازارهای آسیایی به‌گونه چشمگیری افزایش یافت.

بهای نفت خام در ساعات ابتدایی روز در بازارهای آسیا ۴٫۶۵ درصد افزایش یافت و قیمت هر بشکه آن نزدیک به ۱۰۰ دالر رسید.

بهای نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) امریکا نیز بیش از ۴ درصد افزایش یافت و قیمت هر بشکه آن نزدیک به ۱۰۶ دالر رسید.

بهای نفت در بازارهای جهانی به این دلیل افزایش یافته است که سرمایه‌گذاران نگران‌اند شاید موانع موجود بر سر راه عرضه نفت از طریق تنگه هرمز، به‌زودی برطرف نشود.

یک عضو تیم کریکت زنان افغان در تبعید: به ما نیز اجازه داده شود که در رقابت های جهانی حضور داشته باشیم

تیم ملی کریکت زنان افغانستان (تصویر آرشیف)
تیم ملی کریکت زنان افغانستان (تصویر آرشیف)

اعضای تیم کریکت زنان افغانستان در تبعید از شورای بین‌المللی کریکت آی سی سی خواسته‌اند که مانند فیفا، به آنان نیز اجازه داده شود تا در رقابت‌های جهانی به نمایندگی از افغانستان بازی کنند.

شفیقه خان، یکی از اعضای این تیم که اکنون در کانبرا، استرالیا زندگی می‌کند، به ای‌بی‌سی نیوز گفته که شورای بین‌المللی کریکت باید مانند فدراسیون جهانی فوتبال فیفا که به تیم فوتبال زنان افغانستان در خارج از کشور اجازه فعالیت داده، به تیم کریکت زنان افغانستان نیز اجازه دهد تا در مسابقات جهانی به نمایندگی از افغانستان اشتراک کنند.

او گفته که تصمیم فیفا به بسیاری از زنان افغان امید داده است که بدون توجه به این‌که در کجا زندگی می‌کنند، بتوانند از کشور خود نمایندگی کرده و اهداف و آرزو‌های‌شان را دنبال کنند.

سال گذشته، شورای بین‌المللی کریکت اعلام کرد که برای حمایت از تیم کریکت زنان افغانستان در خارج از کشور، یک صندوق مالی و یک گروه کاری ویژه ایجاد خواهد کرد.

براساس گزارش، از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان و ممنوعیت زنان از ورزش و برخی عرصه‌های دیگر اجتماعی، ادامه حضور تیم ملی کریکت مردان افغانستان در رقابت‌های جهانی، بحث‌هایی را برانگیخته است.

قوانین آی سی سی ایجاب می‌کند که هر کشور عضو باید تیم ملی زنان نیز داشته باشد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG