لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۷ جدی ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۲۲

خبر ها

افتتاح شوراي ملي در افغانستان که امروز طي مراسمي در کابل صورت گرفت از جانب حلقه هاي بين المللي استقبال شده است . سرمنشي ناتو آنرا نشانه جريان پيگير دموکراسي / و اتحاديه اروپا گشايش شوراي ملي را يک حادثه تاريخي در افغانستان خوانده است رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد معاون والي بغداد در اثر حمله بر وي زخمي شده و سه تن از محافظين او بقتل رسيدند بنظر ميرسد که کانديد دست چپي از مردم بومي بولويا در انتخابات ديروز رياست جمهوري آنکشور برنده شده باشد

براي نخستين بار در ٣٠ سال گذشته جلسه شوراي ملي افغانستان امروز در کابل برگزار گرديد
پا گشايش شوراي ملي آخرين مرحله پلان ملل متحد براي پياده ساختن دموکراسي در افغانستان که طرح آن در چهار سال پيش در مذاکرات بن ريخته شده بود عملي گرديده است
پادشاه سابق افغاسنتان و باباي ملت محمد ظاهر شاه بيانيه اي در مراسم افتتاح ايراد کرد و حامدکرزي رييس جمهور افغانستان مراسم اداي سوگند را بر اعضاي پارلمان بجا آورد
١٢١٩٠٢
پس از اداي مراسم سوگند حامد کرزي اجتماع اعضاي پارلمان را بيانگر وحدت ملي در افغانستان خواند
معاون رييس جمهور ايالات متحده دک چيني يک از اشتراک کنندگان در مراسم افتتاح شوراي ملي در افغاسنتان بود
اعضاي ولسي جرگه و شورا هاي ولايتي در انتخاباتي که در ماه ميزان برپا شد انتخاب شدند

ناتو و اتحاديه اروپا تمروز بذور جداگاته از گشايش شوراي ملي افغاسنتان استقبال کردند
منشي عمومي ناتو جاپ دهو شفر پا انتشار پيانيه يي گفت افتتاح شوراي ملي علامت روشني است که نشان ميدهد عمليه پياده ساختن دموکراسي در افغاسنتان پاپر جاست
اتحاديه اروپا مراسم امروز را يک حادثه تاريخي خوانده است
١٢١٩٠١
با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد
وي گفت خروج نيروها در حال حاضر په جهانيان اين پيام را خواهد رسايند که گويا پر امريکا اعتماد شده نميتواند وي در پيانيه تلويزيوني خطاب بمردم امريکا گفت

گروپ افراطي بنام اردوي اسلامي عراق ميگويد مشاور امريکايي ايرا که در گروگان داشتند بقتل رسانيده اند
اين ادعا از طريق يک صفحه انترنت صورت گرفت . در ان صفحه انترنت ويديويي ديده ميشود که شخصي با چشمان بسته به زانو نشسته و مرمي بر سرش فير ميشود
اردوي اسلامي عراق هويت مرد اعدام شده را رانولد شولز خوانده است
شولز يکي دو هفته قبل در عراق اختطاف شده بود

وزارت خارجه المان ميگويد يک کارمند موسسه امدادي و باستان شناس الماني و راننده اش که سه هفته قبل در عراق گروگان گرفته شده بودند ديروز رها گرديده اند . اينکه راننده آزاد شده در کجا هست معلوم نشده است
وزارت خارجه المان تفصيل بيشتر ي در مورد رهايي باستاشناس الماني نداد و درين مورد هم تبصره يي نکرد که آيا در بدل رهايي اين دو تن پولي هم پرادخت شده است و يا نه

حد اقل پنج تن امروز در بغداد به هلاکت رسيده و بشمول معاون والي بغداد ١١ نفر ديگر زخمي شدند
افراد مساح طي حمله در جنوب بغداد ، زياد طارق ال زبير معاون والي بغداد را زخمي ساخته و سه تن از محافظين او را بقتل رسانيدند
يک فرد ملکي و يک محافظ ديگر نيز درين حمله زخمي داشند
در يک حمله ديگر شخصي خود را در نزديک کارواني که افسران پوليس را انتقال ميداد منفجر ساخت . دو نفر ملکي درين انفجار بقتل رسيده و هشت تن ديگر زخمي شدند
بر اساس گزارش يک افسر عالريتبه پوليس در ميان زخميان است

اعضاي حزب دست راستي ليکود در اسراييل امروز براي تعيين رهبر جديدي براي آن حزب راي ميدهند
صدراعظم اسراييل اريل شارون که از بنيانگزاران حزب است اخيرا آن حزب را ترک گفته و حزب جديدي را بميان آورد .
صدراعظم سابق اسراييل بن يمين نتن يا هو و وزير خارجه کنوني سلوان شلوم از جمله کانديد هاي عمده پراي رياست ليکود اند
اخبار مربوط په بستر شدن اريل شارون در شفاخانه موضوع انتخاب رهبر جديد ليکود را زير شعاع قرار داده است . مقامات صحي اسراييل ، اکنون وضع صحي شارون را اطمينان بخش خوانده اند
پوليس هسپانيه ١١ تن را به اتهام جذب و پرورش افراد براي عمليات شورشي در عراق دستگير کرده است
اشخاص مظنون طي چندين حمله در نقاط مختلف هسپانيه صبح امروز دستگير گرديدند
پوليس هسپانيه هويت دستگير شدگان را افشا نساخته است

سياستمدار دست چپي پوليويا افو مورالس در انتخابات رياست جمهوري آنکشور ادعاي پيروزي کرده است . در صورتيکه پرنده شدن وي تثپيت شود او نخستين شخص از اهل بومي پولويا خواهد بود که بحيث رييس جمهور اين کشور امريکاي لاتين برگزيده ميشود . مورالس در مبارزات انتخاباتي همواره از امريکا بحيث يک کشور امپرياليستي ياد کرده و خروج امريکا را از عراق خواستار شده است
رقيب عمده او رييس جمهور سابق جورج کوي روگا شکست خويش در انتخاپات را پذيرفته است
احصاييه هاي نخستين نشان ميدهد که مورالس ٥١ در صد ارا را پدست خواهد آورد .
بر اساس قانون بوليويا ، در صورتيکه ي کانديد رياست جمهوري کمتر از ٥٠ در صد آرا را بدست اورد ، کانگرس آنکشور در زمينه تصميم خواهد گرفت
نتايج رسمي انتخاپات روز سه شنبه اعلام خواهد شد

با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

متحدان غربی اوکراین در صورت آتش‌بس نیروهای حافظ صلح به کییف اعزام می‌کنند

نشست پاریس در مورد اوکراین
نشست پاریس در مورد اوکراین

متحدان غربی اوکراین روز سه‌شنبه (۶ جنوری) توافق کردند که در صورت برقراری آتش‌بس میان اوکراین و روسیه، نیروهای حافظ صلح را به کییف اعزام کنند.

این توافق پس از نشست روز سه شنبه بیش از سی کشور در پاریس، پایتخت فرانسه، درباره جنگ اوکراین اعلام شد.

بر اساس این توافق، بریتانیا، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی پس از آتش‌بس با روسیه، برای حفظ صلح در اوکراین و جلوگیری از حملات احتمالی روسیه، تعداد زیادی نیرو در این کشور مستقر خواهند کرد.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، گفته است: «این تضمین‌های امنیتی به معنای رهبری امریکا و اتحادیه اروپا در نظارت بر آتش‌بس در اوکراین است.»

مکرون پیش‌تر اعلام کرده بود: «پس از پایان جنگ، فرانسه چند هزار نیروی نظامی به اوکراین اعزام خواهد کرد.»

همچنین توافق شد که یک مرکز هماهنگی میان امریکا، اوکراین و کشورهای اروپایی در پاریس ایجاد شود.

متحدان غربی اوکراین روز گذشته در پاریس گرد هم آمده بودند تا درباره راه‌های پایان دادن به چهار سال جنگ میان روسیه و اوکراین بحث کنند.

در این نشست که امروز چهارشنبه نیز ادامه دارد، استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور امریکا در امور اوکراین، و جارد کوشنر، داماد او، نیز حضور دارند.

سخنگوی حکومت طالبان اظهارات سخنگوی اردوی پاکستان را "غیرمسئولانه و تحریک‌آمیز" خواند

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان آخرین اظهارات سخنگوی اردوی پاکستان را "غیرمسئولانه و تحریک‌آمیز" خواند و آن را محکوم کرد.

احمد شریف چودری، سخنگوی اردوی پاکستان، روز سه‌شنبه در یک نشست خبری گفت که افغانستان در سال ۲۰۲۵ به پایگاه اصلی تروریسم در کل منطقه تبدیل شده است و موضع پاکستان در مورد نقش افغانستان در تروریسم در جهان پذیرفته شده است.

او همچنین گفت، آنچه که در افغانستان است، حکومت نیست و ساختار فعلی افغانستان خود را به عنوان یک حکومت موقت معرفی می‌کند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در پاسخ به اظهارات آقای چودری، روز سه‌شنبه در صفحۀ ایکس خود نوشت که اظهارات سخنگوی اردوی پاکستان در مورد ساختار حکومتی و اجتماعی افغانستان نه تنها هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد، بلکه با موقف و معیارهای یک مسئول ارتش در تضاد است.

روابط بین پاکستان و طالبان در سال گذشتۀ میلادی به گونۀ فزاینده‌ای متشنج شده است و چندین درگیری خونین بین دو طرف در ماه اکتوبر رخ داده است.

پاکستان اعضای تحریک طالبان پاکستان را به استفاده از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان متهم می‌کند، اما طالبان این اتهام پاکستان را رد کرده و مدعی است که مراکز شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش در بلوچستان پاکستان است.

یک محکمه در جرمنی یک مرد افغان را به جرم قتل همسرش به حبس ابد محکوم کرد

آرشیف
آرشیف

به گزارش رسانه‌های جرمنی، یک محکمه در این کشور یک مرد افغان را به جرم قتل همسرش به حبس ابد محکوم کرده است.

بر بنیاد گزارش روزنامۀ «تاگس‌اشپیگل»، این مرد ۴۵ ساله در ماه اپریل ۲۰۲۵ همسر ۳۷ سالۀ خود را با چاقو به قتل رساند، در حالی که چهار فرزندشان در خانه خواب بودند. این رویداد در راهروی آپارتمان رخ داد و زن به دلیل زخم‌های شدید جان باخت.

محکمه منطقه‌ای برلین اعلام کرد که این قتل با خشونت شدید انجام شده است. رئیس محکمه گفت که مرد با خشم و با این تصور که حق دارد همسرش را «تنبیه» کند، دست به این کار زده است.

به گفتۀ محکمه، زن پنج بار با چاقو زده شده بود. فرزندان خانواده گفته‌اند که پدر و مادرشان مدت‌ها با هم مشکل داشتند. همچنین گفته شد که مرد مانع کمک فرزندان بزرگ‌تر به مادرشان شده و به پسر هشت‌ساله‌اش گفته است که برایش «مادر جدید» می‌آورد.

وکلای خانوادۀ قربانی این قتل را نمونه‌ای از خشونت علیه زنان دانسته و از حکم محکمه حمایت کرده‌اند.

رسانه‌های جرمنی نام و جزئیات بیشتری از هویت متهم منتشر نکرده‌اند.

رئیس جمهور ایران دستور پیگیری جدی حق‌آبه ایران از افغانستان را داده است

ایران- آب
ایران- آب

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، به مقامات دولت خود دستور داده تا موضوع دریافت حق‌آبه ایران از افغانستان را به گونۀ جدی پیگیری کنند.

رسانه‌های دولتی ایران از جمله "ایرنا" روز سه‌شنبه گزارش دادند که این موضوع نشان دهندۀ نگرانی رئیس جمهور این کشور در مورد کمبود آب و خشکسالی فزاینده در این کشور است.

عباس علی آبادی، وزیر نیروی ایران گفت که ایران و ترکمنستان حق قانونی بر آب دریای هریرود دارند، اما ساخت سد سلما در افغانستان جریان آب را کاهش داده و تلاش‌ها برای تأمین آب سدهای ایران را مختل کرده است.

علی آبادی افزود که رئیس جمهور پزشکیان روز گذشته به مقامات سیاسی دستور داده بود تا تلاش‌های خود را در این زمینه افزایش دهند. به گفتۀ او، مذاکرات با طالبان در حال انجام است و ایران آمادۀ همکاری در مدیریت آب دریاهای مشترک است.

به گفتۀ وزیر نیروی ایران، تهران چندین بار از مقامات طالبان برای بازدید از ایران دعوت کرده است و در صورت لزوم، ایران نیز هیئتی را برای نظارت دقیق بر این موضوع به افغانستان اعزام خواهد کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که بارندگی خوب امسال باعث شود آب کافی از افغانستان به ایران جریان یابد.

ترمپ: دولت موقت ونزوئلا ۳۰ تا ۵۰ میلیون بشکه نفت را به امریکا تحویل می‌دهد

نفت ونزوئلا
نفت ونزوئلا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز سه‌شنبه گفت دولت موقت ونزوئلا بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون بشکه «نفت تحریمی» را به امریکا تحویل خواهد داد.

ترمپ در پستی در شبکه اجتماعی تروت سوشیال نوشت این نفت با قیمت‌های بازار فروخته خواهد شد و عواید آن تحت کنترل او به‌عنوان رئیس‌جمهور خواهد بود تا اطمینان حاصل شود که «به نفع مردم ونزوئلا و ایالات متحده» استفاده می‌شود.

او افزود: «از وزیر انرژی، کریس رایت، خواسته‌ام این طرح را فوراً اجرا کند. این نفت توسط کشتی‌های ذخیره‌سازی حمل شده و مستقیماً به بنادر تخلیه در ایالات متحده آورده خواهد شد.»

ایالات متحده روز شنبه به اهدافی در ونزوئلا حمله کرد، نیکلاس مادورو، رئیس جمهور مخلوع، را به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر بازداشت و او را به امریکا منتقل کرد.

پس از این عملیات، ترمپ گفت که امریکا به‌طور موقت اداره ونزوئلا را بر عهده خواهد گرفت.

او پیش‌تر به ظرفیت اقتصادی صنعت نفت این کشور اشاره کرده و گفته بود شرکت‌های بزرگ نفتی امریکا میلیاردها دالر برای تعمیر زیرساخت‌ها و توسعه تولید سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر است.

قصر سفید: دونالد ترمپ در حال بررسی گزینه‌هایی از جمله اقدام نظامی برای به‌دست گرفتن کنترل گرینلند است

گرینلند
گرینلند

قصر سفید اعلام کرد دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در حال بررسی گزینه‌هایی از جمله اقدام نظامی برای به‌دست گرفتن کنترل گرینلند است.

کارولین لیویت، سخنگوی قصر سفید روز سه‌شنبه، ۱۶ جدی، به خبرگزاری فرانسه گفته که «به‌دست آوردن گرینلند برای ترمپ یک اولویت امنیت ملی است» تا از تهدیدهای رقبای امریکا مانند روسیه و چین جلوگیری شود.

او در افزوده که «رئیس‌جمهور و تیمش در حال بررسی طیفی از گزینه‌ها برای پیشبرد این هدف مهم سیاست خارجی هستند و البته استفاده از اردوی امریکا همواره یکی از گزینه‌هایی است که در اختیار سر قومندان اعلی قوای مسلح قرار دارد.»

این درحالی است که روزنامه وال‌استریت ژورنال گزارش داد که مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، به قانون‌گذاران گفته است گزینه ترجیحی ترمپ خرید گرینلند از دانمارک است و تهدیدها به معنای تهاجم قریب‌الوقوع نیست.

دانمارک هشدار داده است هرگونه تلاش برای تصرف گرینلند با زور می‌تواند به فروپاشی ناتو و پایان ۸۰ سال روابط امنیتی فراآتلانتیک منجر شود، زیرا بر اساس ماده پنج این پیمان، اعضا موظف به دفاع از یکدیگر هستند.

در پی افزایش تنش‌ها، گرینلند و دنمارک خواستار دیدار فوری با مارکو روبیو شده‌اند، هرچند به گفته وزیر خارجه گرینلند، این دیدار تاکنون انجام نشده است.

صدراعظم گرینلند تأکید کرده این جزیره فروشی نیست و تنها ساکنان آن حق تصمیم‌گیری دارند.

هم‌زمان هفت کشور اروپایی از جمله بریتانیا، فرانسه و جرمنی با صدور بیانیه‌ای از اصول حاکمیت و تمامیت ارضی حمایت کرده‌اند.

گرینلند، بزرگترین جزیرهٔ جهان با جمعیتی حدود ۵۷ هزار تن، سرزمینی خودمختار، متعلق به دنمارک است که در حد فاصل اقیانوس‌های اطلس و منجمد شمالی قرار گرفته و دارای منابع سرشاری از کانی‌های ارزشمند و کمیاب است.

شرکت برشنا تحت کنترول حکومت طالبان از افتتاح شبکه برق سولری در سروبی کابل خبر داد

پنل های خورشیدی
پنل های خورشیدی

یک شبکه برق سولری به ظرفیت ۲۲٫۷۵ میگاوات در ولسوالی سروبی کابل به بهره‌برداری رسید.

شرکت برشنا افغانستان تحت کنترول حکومت طالبان امروز سه‌شنبه طی مراسمی در نغلو ولسوالی سروبی، این پروژه برق خورشیدی را افتتاح کرد.

عبدالباری عمر، رئیس اجرایی شرکت برشنا تحت کنترول حکومت طالبان گفت که این پروژه دو بخش دارد؛ یکی بخش تولید برق و دیگری بخش انتقال برق است.

به گفته او، برای اجرای این پروژه ۱۸ میلیون دالر هزینه شده است.

طالبان برای بررسی درگیری مردم و شرکت معدن طلای چاه‌آب در تخار یک هیئت تعیین کرد

درگیری‌ها در تخار
درگیری‌ها در تخار

وزارت معادن و پترولیم طالبان اعلام کرد که برای بررسی درگیری اخیر میان مردم محلی و یک شرکت معدن طلای در ولسوالی چاه‌آب ولایت تخار، یک هیئت ولایتی تعیین شده است.

همایون افغان، سخنگوی این وزارت، سه‌شنبه، ۱۶ جدی به رسانه‌های داخلی گفت که این درگیری باعث تلفات جانی و خسارات مالی شده است.

او افزود که پس از انجام تحقیقات، اطلاعات کامل با رسانه‌ها به اشتراک گذاشته خواهد شد.

برخی از ساکنان ولسوالی چاه‌آب روز دوشنبه ادعا کردند که شرکت طلای مذکور در زمین‌های زراعتی و مناطق مسکونی آن‌ها حفاری کرده و این موضوع باعث آغاز اعتراض‌ها شد و در جریان درگیری‌ها حداقل پنج نفر کشته شدند.

رادیو آزادی به دلیل نبود خبرنگار در منطقه، نمی‌تواند به طور مستقل این آمار را تأیید یا رد کند.

طالبان در ولایت بلخ ۲۰۰ کیلوگرم موی انسان را آتش زدند

مقام‌های فرماندهی پولیس بلخ می‌گویند که ۲۰۰ کیلوگرام موی انسان را که از بخش‌های مختلف این ولایت جمع‌آوری شده بود، سوزانده است.

دفتر مطبوعاتی فرماندهی پولیس بلخ با نشر اعلامیه‌ای روز دوشنبه اعلام کرد که این موها توسط بخش پرونده‌های جنایی از نقاط مختلف این ولایت گردآوری شده است.

در این اعلامیه آمده است که این اقدام بر اساس فرمان رهبر حکومت انجام شده؛ فرمانی که خرید و فروش موی انسان را خلاف کرامت انسانی دانسته و آن را به‌گونه رسمی ممنوع کرده است.

وزارت صنعت و تجارت طالبان: ارزش تجارت افغانستان به بیش از ۱۳ میلیارد دالر در سال ۲۰۲۵ افزایش یافته

وزارت صنعت و تجارت طالبان می‌گوید که در سال ۲۰۲۵ ارزش مجموعی تجارت افغانستان به ۱۳ میلیارد و ۹۳۲ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

این وزارت روز دوشنبه، ۱۵ جدی، اعلام کرد که با وجود چالش‌ها و بسته‌شدن موقت مسیرهای تجارتی، در سال ۲۰۲۵ میزان تجارت افغانستان نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، اما جزئیات در بارۀ مقدار این افزایش ارائه نشده.

با وجود این افزایش، مانند سال‌های گذشته بخش عمده تجارت افغانستان را واردات تشکیل می‌دهد.

بر اساس این آمار، صادرات افغانستان در سال ۲۰۲۵ به بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دالر رسیده و واردات این کشور به ۱۲ میلیارد و ۱۲۵ میلیون دالر بالغ شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG