لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۲ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۴:۰۸

خبر ها

افتتاح شوراي ملي در افغانستان که امروز طي مراسمي در کابل صورت گرفت از جانب حلقه هاي بين المللي استقبال شده است . سرمنشي ناتو آنرا نشانه جريان پيگير دموکراسي / و اتحاديه اروپا گشايش شوراي ملي را يک حادثه تاريخي در افغانستان خوانده است رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد معاون والي بغداد در اثر حمله بر وي زخمي شده و سه تن از محافظين او بقتل رسيدند بنظر ميرسد که کانديد دست چپي از مردم بومي بولويا در انتخابات ديروز رياست جمهوري آنکشور برنده شده باشد

براي نخستين بار در ٣٠ سال گذشته جلسه شوراي ملي افغانستان امروز در کابل برگزار گرديد
پا گشايش شوراي ملي آخرين مرحله پلان ملل متحد براي پياده ساختن دموکراسي در افغانستان که طرح آن در چهار سال پيش در مذاکرات بن ريخته شده بود عملي گرديده است
پادشاه سابق افغاسنتان و باباي ملت محمد ظاهر شاه بيانيه اي در مراسم افتتاح ايراد کرد و حامدکرزي رييس جمهور افغانستان مراسم اداي سوگند را بر اعضاي پارلمان بجا آورد
١٢١٩٠٢
پس از اداي مراسم سوگند حامد کرزي اجتماع اعضاي پارلمان را بيانگر وحدت ملي در افغانستان خواند
معاون رييس جمهور ايالات متحده دک چيني يک از اشتراک کنندگان در مراسم افتتاح شوراي ملي در افغاسنتان بود
اعضاي ولسي جرگه و شورا هاي ولايتي در انتخاباتي که در ماه ميزان برپا شد انتخاب شدند

ناتو و اتحاديه اروپا تمروز بذور جداگاته از گشايش شوراي ملي افغاسنتان استقبال کردند
منشي عمومي ناتو جاپ دهو شفر پا انتشار پيانيه يي گفت افتتاح شوراي ملي علامت روشني است که نشان ميدهد عمليه پياده ساختن دموکراسي در افغاسنتان پاپر جاست
اتحاديه اروپا مراسم امروز را يک حادثه تاريخي خوانده است
١٢١٩٠١
با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد
وي گفت خروج نيروها در حال حاضر په جهانيان اين پيام را خواهد رسايند که گويا پر امريکا اعتماد شده نميتواند وي در پيانيه تلويزيوني خطاب بمردم امريکا گفت

گروپ افراطي بنام اردوي اسلامي عراق ميگويد مشاور امريکايي ايرا که در گروگان داشتند بقتل رسانيده اند
اين ادعا از طريق يک صفحه انترنت صورت گرفت . در ان صفحه انترنت ويديويي ديده ميشود که شخصي با چشمان بسته به زانو نشسته و مرمي بر سرش فير ميشود
اردوي اسلامي عراق هويت مرد اعدام شده را رانولد شولز خوانده است
شولز يکي دو هفته قبل در عراق اختطاف شده بود

وزارت خارجه المان ميگويد يک کارمند موسسه امدادي و باستان شناس الماني و راننده اش که سه هفته قبل در عراق گروگان گرفته شده بودند ديروز رها گرديده اند . اينکه راننده آزاد شده در کجا هست معلوم نشده است
وزارت خارجه المان تفصيل بيشتر ي در مورد رهايي باستاشناس الماني نداد و درين مورد هم تبصره يي نکرد که آيا در بدل رهايي اين دو تن پولي هم پرادخت شده است و يا نه

حد اقل پنج تن امروز در بغداد به هلاکت رسيده و بشمول معاون والي بغداد ١١ نفر ديگر زخمي شدند
افراد مساح طي حمله در جنوب بغداد ، زياد طارق ال زبير معاون والي بغداد را زخمي ساخته و سه تن از محافظين او را بقتل رسانيدند
يک فرد ملکي و يک محافظ ديگر نيز درين حمله زخمي داشند
در يک حمله ديگر شخصي خود را در نزديک کارواني که افسران پوليس را انتقال ميداد منفجر ساخت . دو نفر ملکي درين انفجار بقتل رسيده و هشت تن ديگر زخمي شدند
بر اساس گزارش يک افسر عالريتبه پوليس در ميان زخميان است

اعضاي حزب دست راستي ليکود در اسراييل امروز براي تعيين رهبر جديدي براي آن حزب راي ميدهند
صدراعظم اسراييل اريل شارون که از بنيانگزاران حزب است اخيرا آن حزب را ترک گفته و حزب جديدي را بميان آورد .
صدراعظم سابق اسراييل بن يمين نتن يا هو و وزير خارجه کنوني سلوان شلوم از جمله کانديد هاي عمده پراي رياست ليکود اند
اخبار مربوط په بستر شدن اريل شارون در شفاخانه موضوع انتخاب رهبر جديد ليکود را زير شعاع قرار داده است . مقامات صحي اسراييل ، اکنون وضع صحي شارون را اطمينان بخش خوانده اند
پوليس هسپانيه ١١ تن را به اتهام جذب و پرورش افراد براي عمليات شورشي در عراق دستگير کرده است
اشخاص مظنون طي چندين حمله در نقاط مختلف هسپانيه صبح امروز دستگير گرديدند
پوليس هسپانيه هويت دستگير شدگان را افشا نساخته است

سياستمدار دست چپي پوليويا افو مورالس در انتخابات رياست جمهوري آنکشور ادعاي پيروزي کرده است . در صورتيکه پرنده شدن وي تثپيت شود او نخستين شخص از اهل بومي پولويا خواهد بود که بحيث رييس جمهور اين کشور امريکاي لاتين برگزيده ميشود . مورالس در مبارزات انتخاباتي همواره از امريکا بحيث يک کشور امپرياليستي ياد کرده و خروج امريکا را از عراق خواستار شده است
رقيب عمده او رييس جمهور سابق جورج کوي روگا شکست خويش در انتخاپات را پذيرفته است
احصاييه هاي نخستين نشان ميدهد که مورالس ٥١ در صد ارا را پدست خواهد آورد .
بر اساس قانون بوليويا ، در صورتيکه ي کانديد رياست جمهوري کمتر از ٥٠ در صد آرا را بدست اورد ، کانگرس آنکشور در زمينه تصميم خواهد گرفت
نتايج رسمي انتخاپات روز سه شنبه اعلام خواهد شد

با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

وزیر خارجۀ ایالات متحده به هند و ازبکستان سفر می‌کند

مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده
مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده

مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، روز شنبه ۲۵ میزان سفر پنج‌روزه‌اش به هند و ازبکستان را آغاز خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجۀ ایالات متحده روز سه‌شنبه گفت که روبیو در هند با مقام‌های این کشور دربارۀ تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و گسترش همکاری‌ها در بخش انرژی گفت‌وگو خواهد کرد.

این سفر در حالی انجام می‌شود که روابط ایالات متحده و هند به‌دلیل شماری از اختلاف‌ها پرتنش شده و تلاش‌ها برای نهایی‌ساختن توافق تجاری میان دو کشور نیز با موانعی روبه‌رو شده است.

وزارت خارجۀ ایالات متحده گفته است که روبیو در شهر سمرقند ازبکستان نیز با مقام‌های پنج کشور آسیای مرکزی، شامل ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرغیزستان و قزاقستان، دیدار خواهد کرد.

هیأتی متشکل از بیش از ۲۰۰ بازرگان امریکایی نیز روبیو را در این سفر همراهی خواهد کرد.

دیدبان حقوق بشر از فرانسه خواست اخراج اجباری پناهجویان افغان را متوقف کند

سازمان دیدبان حقوق بشر از فرانسه خواسته است که برنامه‌های بازگرداندن اجباری پناهجویان افغان به افغانستان را به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان سه شنبه ۲۱ میزان در بیانیه‌ای هشدار داد که افرادی که به افغانستان بازگردانده می‌شوند، ممکن است با آزار و اذیت، شکنجه و دیگر موارد جدی نقض حقوق بشر روبه‌رو شوند.

این درخواست پس از آن مطرح شده است که فرانسه تأیید کرد که گفت‌وگوهای تخنیکی را با مقام‌های طالبان دربارۀ اخراج افغان‌هایی آغاز کرده است که اسناد قانونی اقامت در فرانسه را ندارند و تهدیدی برای امنیت ملی این کشور پنداشته می‌شوند.

سازمان دیدبان حقوق بشر افزوده که این گفت‌وگوها نشان‌دهندۀ تغییر خطرناک در سیاست فرانسه است و ممکن است با تعهدات بین‌المللی این کشور در زمینۀ حقوق بشر در تضاد باشد.

این سازمان گفته است شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد نیروهای طالبان افرادی را که به‌گونۀ اجباری به افغانستان بازگردانده شده‌اند، بازداشت و شکنجه کرده‌اند.

حکومت طالبان هنوز در مورد این اظهارات دیدبان حقوق بشر چیزی واکنش نشان نداده است.

دیدبان حقوق بشر همچنان گفته است که جرمنی از سال گذشته تاکنون ۲۶۳ شهروند افغانستان را به این کشور بازگردانده است.

این سازمان تأکید کرده است که تا زمانی که طالبان به نقض گستردۀ حقوق بشر ادامه می‌دهند، هیچ کشوری نباید پناهجویان افغان را به‌گونۀ اجباری به افغانستان بازگرداند.

شاهراه کابل–جلال‌آباد پس از سه روز انسداد بازگشایی شد

 آرشیف
آرشیف

شاهراه کابل–جلال‌آباد به روی ترافیک بازگشایی شد.

این شاهراه شام دوشنبه به‌دلیل بارندگی‌های پی‌هم، سیلاب‌ها و لغزش کوه در چندین بخش به روی ترافیک مسدود شده بود.

وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان چهارشنبه ۲۲ میزان اعلام کرده است این شاهراه شب گذشته ساعت ۸ به وقت محل، با تلاش کارکنان عملیاتی این وزارت به روی ترافیک بازگشایی شد.

این وزارت از تمامی شهروندان و رانندگان خواسته است که هنگام رفت‌وآمد در این مسیر احتیاط کنند و رهنمودهای مسئولان مربوط را در نظر بگیرند.

حملات شبانۀ روسیه بر کی‌یف؛ سه کشته و قطع برق در پنج ناحیه

مقام‌های اوکراینی می‌گویند که در حملات هوایی شب گذشتۀ روسیه بر کی‌یف، پایتخت این کشور، دست‌کم سه تن کشته و بیش از ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

ویتالی کلیچکو، شاروال کی‌یف، چهارشنبه ۲۲ میزان، گفت که نیروهای روسی با استفاده از میزایل‌های بالستیک، چندین تأسیسات برق را در این شهر هدف قرار داده‌اند.

براساس معلومات شرکت انرژی اوکراینی «دی‌تی‌ای‌کی»، نیروهای روسی در حملۀ شب گذشته یکی از تأسیسات مهم برق کی‌یف را هدف قرار دادند که در پی آن، برق در دست‌کم پنج ناحیۀ این شهر به‌گونۀ اضطراری قطع شده است.

این حملات پس از آن انجام شده‌اند که اوکراین، روسیه را به نقض آتش‌بسی متهم کرد که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، برای توقف حملات بر تأسیسات انرژی اعلام کرده بود

بازی تست کرکت افغانستان و بنگله‌دیش پس از پنج روز مساوی پایان یافت

تساوی بازی تست کرکت میان افغانستان و بنگله‌دیش
تساوی بازی تست کرکت میان افغانستان و بنگله‌دیش

بازی تست کرکت میان افغانستان و بنگله‌دیش مساوی پایان یافت.

بازی تست کرکت میان تیم‌های ملی افغانستان و بنگله‌دیش پس از پنج روز رقابت در ابوظبی، سه شنبه ۱۳ اکتوبر بدون برنده به پایان رسید.

در روز پنجم و پایانی این بازی، بازیکنان افغانستان تا آخرین آوور به بازی ادامه دادند و تیم بنگله‌دیش نتوانست تمام بازیکنان افغانستان را از میدان خارج کند.

در نتیجه، این دیدار به‌گونۀ مساوی پایان یافت.

پس از این، تیم‌های ملی کرکت افغانستان، زیمبابوی و بنگله‌دیش از ۱۷ تا ۲۳ اکتوبر در رقابت‌های بین‌المللی یک‌روزه (او دی آی) با یک‌دیگر روبه‌رو خواهند شد.

حوادث طبیعی در افغانستان در سال جاری جان ۶۷۹ تن را گرفته است

ویرانی‌های بجا مانده از اثر سیلاب‌های سال جاری در نورستان
ویرانی‌های بجا مانده از اثر سیلاب‌های سال جاری در نورستان

ادارۀ آماده‌گی مبارزه با حوادث طبیعی تحت کنترول حکومت طالبان می‌گوید که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، ۶۷۹ تن در نتیجۀ حوادث طبیعی در افغانستان جان باخته و بیش از یک‌هزار و ۶۳۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

این اداره روز سه‌شنبه «۱۳ اکتوبر» به مناسبت روز جهانی کاهش خطر حوادث، اعلام کرد که در پی این رویدادها، نزدیک به ۴۵ هزار خانواده آسیب دیده‌اند.

به‌گفتۀ این اداره، در نتیجۀ حوادث طبیعی، بیش از ۱۶ هزار خانه به‌گونۀ کامل یا قسمی تخریب شده‌اند.

بر اساس گزارش بانک جهانی، فقر، تخریب محیط زیست، زیرساخت‌های ضعیف و کمبود آماده‌گی در برابر حوادث، آسیب‌پذیری مردم در افغانستان را افزایش می‌دهند.

این گزارش همچنان می‌افزاید که تغییرات اقلیمی می‌تواند خطر خشک‌سالی و سیلاب را در این کشور تشدید کند.

افزایش موارد پولیو در افغانستان؛ یک مورد جدید در ننگرهار ثبت شد

آرشیف
آرشیف

سازمان جهانی صحت از ثبت یک مورد جدید بیماری پولیو یا فلج اطفال در افغانستان خبر داده‌است.

بر اساس گزارش این سازمان که روز سه‌شنبه «۱۳ اکتوبر» منتشر شد، مورد جدید این بیماری در ولسوالی سرخرود ولایت ننگرهار ثبت شده‌است.

با ثبت این مورد، شمار مجموعی موارد مثبت پولیو در افغانستان از آغاز سال ۲۰۲۶ میلادی تا کنون به ۳۶ مورد رسیده است.

به‌گفتۀ سازمان جهانی صحت در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۱ مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده بود.

پولیو یا فلج اطفال یک بیماری ویروسی است که می‌تواند سبب فلج دایمی شود.

این بیماری درمان مشخصی ندارد، اما از طریق واکسیناسیون می‌توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز موارد ابتلا به ویروس پولیو در آن‌ها ثبت می‌شود و این بیماری در این دو کشور به‌گونۀ کامل ریشه‌کن نشده‌است.

ناتو پس از غرق شدن یک کشتی در بحیرۀ سیاه تدابیر دفاعی خود را تنظیم می‌کند

یکی از زخمیان برخورد یک طیارهٔ بی‌سرنشین با یک کشتی در نزدیکی سواحل بلغاریا در بحیرۀ سیاه
یکی از زخمیان برخورد یک طیارهٔ بی‌سرنشین با یک کشتی در نزدیکی سواحل بلغاریا در بحیرۀ سیاه

در پی برخورد یک طیارهٔ بی‌سرنشین با یک کشتی در نزدیکی سواحل بلغاریا در بحیرۀ سیاه، سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) از تنظیم تدابیر دفاعی خود خبر داده‌است.

این رویداد باعث غرق شدن کشتی و ناپدید شدن ۱۱ سرنشین آن شد.

مارک روته، منشی عمومی ناتو، سه شنبه «۲۱ میزان» اعلام کرد که این سازمان در واکنش به حملات اخیر طیاره‌های بی‌سرنشین به کشتی‌های تجارتی در بحیرۀ سیاه، تدابیر دفاعی خود را بر اساس نیاز تنظیم خواهد کرد.

او اعلام کرد که پس از این حملات جدید با رومن رادف، صدراعظم بلغاریا، صحبت کرده‌است.

این دومین حادثه از این نوع در فاصله یک هفته در نزدیکی سواحل بلغاریا است و مقام‌های بلغاریایی، روز سه‌شنبه سفیر روسیه را احضار کردند.

اوکراین و اتحادیه اروپا نیز این حملات را محکوم کردند، اما روسیه هنوز واکنشی نشان نداده‌است.

والی خیبرپشتونخوا: پالیسی‌های این ایالت از اسلام‌آباد تعیین می‌شود نه کابل، جلال‌آباد و کندهار

فیصل کریم کندی والی خیبرپشتونخوا
فیصل کریم کندی والی خیبرپشتونخوا

فیصل کریم کندی والی خیبرپشتونخوا، ادعا می‌کند که پالیسی‌ها برای این ایالت به گفته‌ای او از «کابل، جلال‌آباد و کندهار» تعیین نخواهد شد، بلکه از اسلام‌ آباد تعیین می‌شود.

او بدون ارایه شواهد و مدارک این اتهامات را روز دوشنبه ۲۰ میزان در یک نشست خبری بیان کرده است.

والی خیبر پشتونخوا همچنان گفت که مقام‌های این ایالت در مبارزه با تروریزم کوتاهی می‌کردند و به ادعای او، از ورود تروریستانی که از افغانستان می‌آمدند، جلوگیری نمی‌کردند.

حکومت طالبان تاکنون دربارۀ اظهارات تازه والی خیبرپشتونخوا چیزی نگفته است؛ اما یک منبع معتبر طالبان که از گفتن نامش خود داری کرده به رادیو آزادی گفته است که آنان روز گذشته در این مورد موضع‌گیری کرده‌اند و همان اظهارات کافی است.

روز دوشنبه ۲۰ میزان ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان حکومت در صفحه ایکس خود تحولات اخیر سیاسی و امنیتی پاکستان را نگران ‌کننده خوانده و گفته بود که مشکلات سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی این کشور بر سراسر منطقه تأثیرات منفی دارد.

مجاهد گفته بود که مقام‌های پاکستانی نباید ناکامی‌های داخلی خود را به افغانستان نسبت دهند و تمرکز بر تبلیغات، به‌جای جست‌وجوی راه‌حل، مشکلات را حل نمی‌کند.

حزب تحریک انصاف پاکستان هم تا هنوز در مورد این اتهام ها ابراز نظر نکرده است.

با اعلام وضعیت اضطراری در خیبرپشتونخوا، صلاحیت‌ها از مقام‌های ایالتی به والی این ایالت انتقال یافته و سهیل افریدی، وزیر اعلی و اعضای کابینۀ او بازداشت شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، وضعیت در خیبرپشتونخوا بحرانی است و حکومت محدودیت‌هایی را نیز بر انترنت وضع کرده است.

۱۳ اکتوبر؛ روز جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی است

آرشیف
آرشیف

سه شنبه ۲۱ ميزان برابر با ۱۳ اوکتوبر، روز جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی است؛ روزی که با هدف افزایش آگاهی و تقویت آمادگی مردم در برابر حوادث طبیعی گرامی داشته می‌شود.

افغانستان از جمله کشورهایی است که در برابر زلزله، سیلاب، خشکسالی، لغزش زمین و سایر حوادث طبیعی آسیب‌پذیر است.

اداره‌ی ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان می‌گوید که از ششم حمل تا ششم اسد سال ۱۴۰۵، در پی سرازیر شدن سیلاب‌ها، بارندگی، طوفان و دیگر حوادث طبیعی در کشور، ۳۵۱ تن جان باخته و ۴۳۶ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به‌گفته‌ ای این اداره، در این مدت بیش از ۲ هزار خانه به‌گونه‌ کامل تخریب و بیش از ۸ هزار خانه دیگر قسمی تخریب شده‌اند و در مجموع بیش از۲۴ هزار خانواده از این حوادث متضرر شده‌اند.

بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد( اوچا) از آغاز سال ۲۰۲۶ تا اوایل اگست، بیش از ۹۲ هزار نفر در افغانستان از بلایای طبیعی متأثر شده‌اند.

شعار امسال این روز «تاب‌آوری از خانه آغاز می‌شود» است و بر اهمیت خانه‌های مصئون و آمادگی خانواده‌ها تأکید دارد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG