لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۷ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۷:۵۲

خبر ها

افتتاح شوراي ملي در افغانستان که امروز طي مراسمي در کابل صورت گرفت از جانب حلقه هاي بين المللي استقبال شده است . سرمنشي ناتو آنرا نشانه جريان پيگير دموکراسي / و اتحاديه اروپا گشايش شوراي ملي را يک حادثه تاريخي در افغانستان خوانده است رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد معاون والي بغداد در اثر حمله بر وي زخمي شده و سه تن از محافظين او بقتل رسيدند بنظر ميرسد که کانديد دست چپي از مردم بومي بولويا در انتخابات ديروز رياست جمهوري آنکشور برنده شده باشد

براي نخستين بار در ٣٠ سال گذشته جلسه شوراي ملي افغانستان امروز در کابل برگزار گرديد
پا گشايش شوراي ملي آخرين مرحله پلان ملل متحد براي پياده ساختن دموکراسي در افغانستان که طرح آن در چهار سال پيش در مذاکرات بن ريخته شده بود عملي گرديده است
پادشاه سابق افغاسنتان و باباي ملت محمد ظاهر شاه بيانيه اي در مراسم افتتاح ايراد کرد و حامدکرزي رييس جمهور افغانستان مراسم اداي سوگند را بر اعضاي پارلمان بجا آورد
١٢١٩٠٢
پس از اداي مراسم سوگند حامد کرزي اجتماع اعضاي پارلمان را بيانگر وحدت ملي در افغانستان خواند
معاون رييس جمهور ايالات متحده دک چيني يک از اشتراک کنندگان در مراسم افتتاح شوراي ملي در افغاسنتان بود
اعضاي ولسي جرگه و شورا هاي ولايتي در انتخاباتي که در ماه ميزان برپا شد انتخاب شدند

ناتو و اتحاديه اروپا تمروز بذور جداگاته از گشايش شوراي ملي افغاسنتان استقبال کردند
منشي عمومي ناتو جاپ دهو شفر پا انتشار پيانيه يي گفت افتتاح شوراي ملي علامت روشني است که نشان ميدهد عمليه پياده ساختن دموکراسي در افغاسنتان پاپر جاست
اتحاديه اروپا مراسم امروز را يک حادثه تاريخي خوانده است
١٢١٩٠١
با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

رييس جمهور ايالات متحده جورج بوش بار ديگر تقاضا ها براي خروج سريع قواي امريکايي ار عراق را رد کرد
وي گفت خروج نيروها در حال حاضر په جهانيان اين پيام را خواهد رسايند که گويا پر امريکا اعتماد شده نميتواند وي در پيانيه تلويزيوني خطاب بمردم امريکا گفت

گروپ افراطي بنام اردوي اسلامي عراق ميگويد مشاور امريکايي ايرا که در گروگان داشتند بقتل رسانيده اند
اين ادعا از طريق يک صفحه انترنت صورت گرفت . در ان صفحه انترنت ويديويي ديده ميشود که شخصي با چشمان بسته به زانو نشسته و مرمي بر سرش فير ميشود
اردوي اسلامي عراق هويت مرد اعدام شده را رانولد شولز خوانده است
شولز يکي دو هفته قبل در عراق اختطاف شده بود

وزارت خارجه المان ميگويد يک کارمند موسسه امدادي و باستان شناس الماني و راننده اش که سه هفته قبل در عراق گروگان گرفته شده بودند ديروز رها گرديده اند . اينکه راننده آزاد شده در کجا هست معلوم نشده است
وزارت خارجه المان تفصيل بيشتر ي در مورد رهايي باستاشناس الماني نداد و درين مورد هم تبصره يي نکرد که آيا در بدل رهايي اين دو تن پولي هم پرادخت شده است و يا نه

حد اقل پنج تن امروز در بغداد به هلاکت رسيده و بشمول معاون والي بغداد ١١ نفر ديگر زخمي شدند
افراد مساح طي حمله در جنوب بغداد ، زياد طارق ال زبير معاون والي بغداد را زخمي ساخته و سه تن از محافظين او را بقتل رسانيدند
يک فرد ملکي و يک محافظ ديگر نيز درين حمله زخمي داشند
در يک حمله ديگر شخصي خود را در نزديک کارواني که افسران پوليس را انتقال ميداد منفجر ساخت . دو نفر ملکي درين انفجار بقتل رسيده و هشت تن ديگر زخمي شدند
بر اساس گزارش يک افسر عالريتبه پوليس در ميان زخميان است

اعضاي حزب دست راستي ليکود در اسراييل امروز براي تعيين رهبر جديدي براي آن حزب راي ميدهند
صدراعظم اسراييل اريل شارون که از بنيانگزاران حزب است اخيرا آن حزب را ترک گفته و حزب جديدي را بميان آورد .
صدراعظم سابق اسراييل بن يمين نتن يا هو و وزير خارجه کنوني سلوان شلوم از جمله کانديد هاي عمده پراي رياست ليکود اند
اخبار مربوط په بستر شدن اريل شارون در شفاخانه موضوع انتخاب رهبر جديد ليکود را زير شعاع قرار داده است . مقامات صحي اسراييل ، اکنون وضع صحي شارون را اطمينان بخش خوانده اند
پوليس هسپانيه ١١ تن را به اتهام جذب و پرورش افراد براي عمليات شورشي در عراق دستگير کرده است
اشخاص مظنون طي چندين حمله در نقاط مختلف هسپانيه صبح امروز دستگير گرديدند
پوليس هسپانيه هويت دستگير شدگان را افشا نساخته است

سياستمدار دست چپي پوليويا افو مورالس در انتخابات رياست جمهوري آنکشور ادعاي پيروزي کرده است . در صورتيکه پرنده شدن وي تثپيت شود او نخستين شخص از اهل بومي پولويا خواهد بود که بحيث رييس جمهور اين کشور امريکاي لاتين برگزيده ميشود . مورالس در مبارزات انتخاباتي همواره از امريکا بحيث يک کشور امپرياليستي ياد کرده و خروج امريکا را از عراق خواستار شده است
رقيب عمده او رييس جمهور سابق جورج کوي روگا شکست خويش در انتخاپات را پذيرفته است
احصاييه هاي نخستين نشان ميدهد که مورالس ٥١ در صد ارا را پدست خواهد آورد .
بر اساس قانون بوليويا ، در صورتيکه ي کانديد رياست جمهوري کمتر از ٥٠ در صد آرا را بدست اورد ، کانگرس آنکشور در زمينه تصميم خواهد گرفت
نتايج رسمي انتخاپات روز سه شنبه اعلام خواهد شد

با زير پا کردن داعيه ايکه عساکر ما براي آن قرباني داده اند ما روحيات انها را ناديه خواهيم گرفت . کار ما باعث آن خواهد شد که مستپدين شرق ميانه بر اراده ما بخندند و پنجه هاي شانرا پر قدرت محکم تر سازند و پاعث خواهد شد کهحرکت هاي تروريستي قويتر و خطرناکتر خواهند شد
رييس جمهور امريکا کار در عراق از انچه توقع ميرفت مشکل تر پوده است اما وي از امريکاييان خواست نسليم په نااميدي نشوند .

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

کار ساخت کارخانه سمنت یتیم‌تاق در ولایت جوزجان امروز دوشنبه آغاز شد

آرشیف
آرشیف

وزارت معادن و پترولیم طالبان می‌گوید که در این پروژه، ۷۷ شرکت ترکی با سرمایه‌گذاری ۱۶۰ میلیون دالر سهم دارند.

این پروژه در مدت ۲ سال تکمیل خواهد شد و ظرفیت تولید روزانه ۳ هزار تُن سمنت را خواهد داشت.

پس از بسته‌شدن راه‌ها با پاکستان، مردم عام و شرکت‌های ساختمانی از بلند رفتن قیمت سمنت در افغانستان شکایت کرده‌اند.

در مراسم افتتاح کار این پروژه، ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای طالبان، گفت که با توجه به بسته‌شدن راه‌ها و تحریم‌ها، تلاش می‌کنند صنعت و تولیدات داخلی را تقویت کنند.

براساس گزارش ها، در سالهای گذشته حکومت طالبان، قرارداد های اعمار برخی تاسیسات و فابریکه ها را با شرکت های مختلف امضا کرده و انتقادات زیادی هم در زمینۀ شفافیت عقد این قرار دادها وجود دارد.

یک نهاد ملل متحد: تا سال ۲۰۶۰ میلادی نیم از جمعیت افغانستان شهر نشین می شود

لوگوی برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد
لوگوی برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد

برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد اعلام کرده که تا سال ۲۰۶۰، نیمی از جمعیت افغانستان در شهرها زندگی خواهند کرد.

این نهاد دوشنبه ۷ ثور در ایکس گفت که روند شهرنشینی در حال افزایش است و باید به فرصتی برای توسعه پایدار و رشد اقتصادی تبدیل شود.

به گفته این سازمان، در سال ۲۰۲۶ حدود ۴.۲ میلیون نفر در افغانستان به سرپناه اضطراری نیاز دارند و سیلاب‌های اخیر این نیاز را افزایش داده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد جنگ‌های طولانی و تغییرات اقلیمی از عوامل اصلی افزایش شهرنشینی و کمبود مسکن در افغانستان است.

پس از آرامش نسبی، درگیری‌های مرزی در اسپین بولدک آغاز شد

آرشیف
آرشیف

برخی رسانه‌های داخلی افغانستان گزارش داده‌اند که شب گذشته در ولسوالی سپین‌بولدک میان طالبان و نیروهای مرزی پاکستان درگیری رخ داده است.

بر اساس این گزارش‌ها، درگیری زمانی آغاز شد که طرف پاکستانی در سپین‌بولدک تیراندازی کرده و یک کودک را کشته است.

در این گزارش‌ها به نقل از مقام‌های امنیتی طالبان ادعا شده که آنان در حملات تلافی‌جویانه، ۶ سرباز پاکستانی را کشته‌اند.

تا کنون منابع رسمی هر دو طرف در این مورد چیزی نگفته‌اند و رادیو آزادی نیز نمی تواند این ادعاها را به‌طور مستقل تأیید کند.

پس از آتش‌بس عید رمضان و سپس گفتگوها در چین، تنش‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان تا حدی کاهش یافته، اما به‌طور کامل متوقف نشده است.

قرار است دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا یک نشست اضطراری درباره ایران برگزار کند

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا
دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا

رادیو فردا بخش ایران رادیواروپای آزاد-رادیو آزادی به نقل از اکسیوس گزارش داده که قرار است دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا امروز دوشنبه ۷ ثور در دیدار با تیم ارشد امنیت ملی و سیاست خارجی خود، درباره بن‌بست به‌وجود‌آمده در مذاکرات و گام‌های احتمالی آینده گفتگو خواهد کرد.

از سوی دیگر، یک مقام امریکایی و دو منبع آگاه جزئیات پیشنهاد جدید ایران را برای امریکا رسانه‌ای کرده‌اند.

به گفته این منابع، در این پیشنهاد که با میانجی‌گری پاکستان ارائه شده، آمده است که ادامه مذاکرات هسته‌ای در مرحله بعد تنها زمانی ممکن است که ابتدا تنگه هرمز باز شود و محاصره بنادر ایران از سوی امریکا پایان یابد.

به باور این منابع، قصر سفید این پیشنهاد را دریافت کرده، اما هنوز مشخص نیست که امریکا تمایلی به بررسی آن دارد یا خیر.

ترامپ روز یکشنبه ۶ ثور در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز اشاره کرد که می‌خواهد به محاصره دریایی که به گفتهٔ او راه صادرات نفت ایران را بسته است ادامه دهد، به این امید که تهران در چند هفتۀ آینده تسلیم شود.

ترمپ می‌گوید ایران توان ذخیره‌سازی نفت ندارد و زیرساختش حدود سه روز دیگر «منفجر خواهد شد»

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده می‌گوید که ایران بر اثر محاصره دریایی ایالات متحده در حال از دست دادن توانایی ذخیره‌سازی نفت خود است.

او در یک گفت‌وگوی تلفنی با شبکه فاکس نیوز روز یکشنبه (۶ ثور) گفت که جریان نفت در خط لولۀ ایران نمی‌تواند به دلیل محاصره دریایی در نفتکش‌ها ذخیره شود و طی حدود «سه روز» زیرساخت‌های نفتی ایران «از درون منفجر خواهد شد.»

ترمپ افزود : وقتی چنین اتفاقی رخ دهد، «دیگر هیچوقت نمی‌توان آن را بازسازی کرد» و اگر بازسازی شود با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت خواهد کرد.

رئیس‌جمهور ایالات متحده به رغم تمدید آتش‌بس با ایران، محاصرۀ تنگه هرمز را ادامه داده و اردوی ایالات متحده می‌گوید اجازه رفت و آمد نفتکش‌ها و دیگر کشتی‌ها به بنادر ایران را نمی‌دهد.

با این حال گزارش‌هایی درباره ورود و خروج کشتی‌های مرتبط با ایران در روزهای اخیر منتشر شده است.

دونالد ترمپ در مصاحبه با فاکس نیوز بار دیگر گفت که اگر ایران بخواهد برای پایان دادن به جنگ میان دو کشور مذاکره کند، می‌تواند با امریکا تماس بگیرد.

ترمپ در ادامه گفت :«آن‌ها می‌دانند چه چیزهایی باید در توافق باشد. موضوع بسیار ساده است ، آن‌ها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند؛ در غیر این صورت، دلیلی برای دیدار وجود ندارد.»

او روز شنبه سفر نمایندگان خود، استیو ویتکاف و جرد کوشنر را به پاکستان لغو کرد. این اقدام پس از آن انجام شد که عباس عراقچی، وزیر خارجۀ ایران، پس از دیدار با مقام‌های پاکستانی اسلام‌آباد را ترک کرد.

عراقچی عصر روز یکشنبه پس از سفر به عمان دوباره وارد اسلام‌آباد شد و پس از چند ساعت از آنجا به روسیه رفت.

سفیر ایران در مسکو گفته است که قرار است عباس عراقچی روز دوشنبه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار کند.



گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجۀ طالبان و عربستان

دیدار امیرخان متقی وزیر خارجۀ طالبان با فیصل طلق البقمی سفیر عربستان سعودی در کابل
دیدار امیرخان متقی وزیر خارجۀ طالبان با فیصل طلق البقمی سفیر عربستان سعودی در کابل

امیرخان متقی وزیر خارجۀ طالبان با فیصل بن فرحان آل سعود وزیر خارجۀ عربستان سعودی در بارۀ روابط دوجانبه تلفنی گفت‌وگو کرده است.

وزارت خارجۀ طالبان در ایکس روز یکشنبه (۶ ثور) نوشت که متقی از تلاش‌های عربستان سعودی برای ثبات در منطقه قدردانی کرده.

این وزارت همچنان نوشته است که وزیر خارجۀ عربستان ، ثبات در منطقه را برای همه مهم خوانده و بر گفت‌وگو و دیپلماسی برای پایان دادن به درگیری‌ها تأکید کرده است.

عربستان سعودی ، حکومت طالبان را به رسمیت نمی شناسد ؛ اما از معدود کشورهای است که با این گروه روابط نزدیک دارد.

ریاض در ماه قوس سال گذشته از گفت‌وگو های نمایندگان طالبان و پاکستان میزبانی کرد.

اسرائیل پس از دستور تخلیه هفت شهر لبنان، حملات خود را «آغاز کرد»

به گزارش رسانه‌های رسمی لبنان ، اردوی اسرائیل روز یکشنبه (۶ثور) پس از صدور هشدار تخلیۀ هفت شهر، حملات خود را به جنوب لبنان آغاز کرد.

خبرگزاری دولتی این کشور گزارش داد که جت های جنگی اسرائیلی حمله‌ای را به شهرک کفر تبنیت، انجام دادند و گزارش‌هایی از تلفات نیز منتشر شده است.

ساعاتی پیش‌تر ، اردوی اسرائیل دستورهای جدیدی برای تخلیه در جنوب لبنان صادر کرد.

سخنگوی اردوی اسرائیل در بیانیه‌ای در ایکس اعلام کرد که گروه حزب‌الله لبنان آتش‌بس را نقض کرده و اسرائیل علیه آن اقدام خواهد کرد.

حزب‌الله یک گروه جنگجو و حزب سیاسی است که بخش های وسیعی از جنوب لبنان را در کنترل خود دارد.

حزب‌الله از سوی ایالات متحده به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می شود. اتحادیۀ اروپا فقط شاخۀ نظامی حزب‌الله را در فهرست سیاه اش شامل کرده است.

راه اندازی رقابت های تکواندو با اشتراک ۷۰ ورزشکار در بلخ

آرشیف
آرشیف

هفدهمین دور رقابت های تکواندو تحت نام «جام گل‌سرخ» در شهر مزارشریف مرکز ولایت بلخ روز یکشنبه (۷ثور) آغاز شد.

احمد بشیر رسا، رئیس فدراسیون تکواندوی بلخ گفته است که هدف از برگزاری این مسابقات، شناسایی و گزینش چهره‌های برتر برای رقابت‌های آینده است.

به گفتۀ او ، این رقابت ها با اشتراک ۷۰ ورزشکار از هفت ولایت برای سه روز ، راه اندازی شده است.

طالبان مدعی اند که بیش از یک هزار و ۵۰۰ جریب زمین «شهرک امید سبز» در کابل ملکیت دولتی است

شهر کابل (آرشیف)
شهر کابل (آرشیف)

طالبان می‌گویند که بیش از یک هزار و ۵۰۰ جریب زمین «شهرک امید سبز» در شهر کابل دولتی تثبیت شده است.

وزارت عدلیۀ طالبان در اعلامیه ای روز یک‌شنبه ( ۶ ثور ) گفت که این تصمیم از سوی محکمۀ اختصاصی این گروه پس از بررسی اسناد و مدارک اتخاذ شده است.

گفته می‌شود که مالک شهرک امید سبز در غرب شهر کابل حاجی نبی ، برادر محمد کریم خلیلی معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان است.

این اقدام در حالی روی دست گرفته می‌شود که بر اساس گزارش ها ، باشندگان یک شهرک دیگر موسوم به «عمر گلستان» در کابل به تصمیم طالبان مبنی بر دولتی اعلام کردن زمین های این شهرک و دستور تخلیۀ آن اعتراض کرده اند.

از احتمال باران شدید و سیل های ناگهانی در ۲۳ ولایت هشدار داده شده است

آرشیف
آرشیف

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال باران‌ و سیل در ۲۳ ولایت افغانستان خبر داده است.

پیش‌بینی این ریاست نشان می دهد که پروان، کاپیسا، پنجشیر، بغلان، سمنگان، بلخ، سرپل، فاریاب، غور، بادغیس، هرات، فراه، دایکندی، بامیان، غزنی، میدان‌وردک، لوگر، کابل، ننگرهار، پکتیا، خوست، تخار و بدخشان دوشنبه (۷ ثور) شاهد باران شدید ، رعد و برق و سیل های ناگهانی خواهند بود.

مقدار بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۳۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

این در حالی است که طی حدود یک ماه گذشته در نتیجۀ حوادث طبیعی از جمله بارندگی و سیل در افغانستان نزدیک به ۲۳۰ تن جان باخته‌اند و بیش از ۳۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG