لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۶ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۱۰:۲۴

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است کمپني روسي گاز پروم ميگويد بار ديگر فشار بر پايپ لاين هاي گاز را افزايش ميدهد تا به مصرف کنندگان اروپايي مقدار کافي گاز توزيع شده بتواند شماره تلفات سيلاب ها و لغزش ناشي از آن در اندونيزيا به ٥٧ تن رسيده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

کمپني روسي گاز پروم ميگويد بار ديگر فشار بر پايپ لاين هاي گاز را افزايش ميدهد تا به مصرف کنندگان اروپايي مقدار کافي گاز توزيع شده بتواند
اما معاون کمپني گاز پروم گفت وضع به همين حالت ادامه نخواهد يافت
او گفت ادامه وضع فعلي يوکراين را تشويق خواهد کرد که گاز ما را در راه صدور به کشور هاي اروپايي بدزدد .
او گفت ما تمام کوشش خود را ميکنيم که کشور هاي اروپايي مقدار کامل گاز را بدست بياورند اگر احتمالا در عرضه گاز به آنها کاهش رخ دهد مسوول آن يوکراين خواهد بود

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یونیسف: میلیون‌ها کودک در افغانستان در معرض خطرات جدی اقلیمی قرار دارند

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف می گوید که بیش از ۸.۸ میلیون کودک در افغانستان هم‌زمان در معرض دست‌کم سه خطر اقلیمی مانند سیل، خشکسالی، موج گرما و طوفان‌های گردوغبار قرار دارند.

براساس این گزارش که روز سه‌شنبه ۲۶ جوزا درصفحه ایکس خود نشر کرد، بیش از ۷۵ درصد کودکان با خشکسالی، بیش از نیمی با گرمای شدید و حدود ۱.۷ میلیون کودک با خطر سیلاب‌های مواجه‌اند.

براساس این گزارش افغانستان در جنوب آسیا از نظر آسیب‌پذیری کودکان در برابر تغییرات اقلیمی در بالاترین سطح قرار دارد.

این نهاد تأکید کرده است که بحران اقلیمی همراه با فقر غذایی، سوءتغذیه و ضعف خدمات صحی، زندگی و آینده کودکان را به‌طور جدی تهدید می‌کند.

یونیسف خواستار سرمایه‌گذاری فوری در خدمات آموزشی، صحی و اجتماعی مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی شده و تأکید کرده است که بدون این اقدامات، آسیب‌پذیری کودکان افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که سیلاب‌های اخیر در ولایت‌های مختلف افغانستان صدها خانواده را متضرر ساخته است.

جرمنی ۳۰ مهاجر افغان محکوم به جرایم را اخراج کرد

آرشیف
آرشیف

جرمنی شماری دیگری از مهاجران افغان را که به جرایم مختلف از جمله تجاوز جنسی، قتل غیرعمد و آزار جنسی محکوم شده بودند، اخراج کرده است.

خبرگزاری دی پی ای گزارش داده است که روز سه‌شنبه، ۳۰ تن از این افراد با یک پرواز چارتر از میدان هوایی لایپزیگ به کابل منتقل شدند. همزمان، شماری از افراد در ترمینال این میدان هوایی در اعتراض به این اقدام تجمع کردند.

دولت جرمنی این اخراج‌ها را در چارچوب توافق با مقام‌های طالبان و با هدف بازگرداندن افراد محکوم به جرایم جدی انجام می‌دهد؛ اقدامی که با انتقادهایی درباره همکاری با طالبان روبه‌رو شده است.

این در حالی است که پیش از این، یک پرواز برنامه‌ریزی‌شده برای پایان ماه می به دلیل خودداری طالبان از همکاری لغو شده بود. همچنان جرمنی روند اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد اقامت را آغاز کرده و برای انتقال این افراد با طالبان در تماس است.

اتحادیه اروپا نیز در تلاش برای بازگرداندن مهاجران افغان فاقد اقامت است. هفته گذشته، کمیشنر اتحادیه اروپا گفته بود که در این زمینه چاره‌ای جز گفت‌وگو با طالبان برای بازگرداندن مهاجران افغان وجود ندارد.

دونالد ترمپ می‌گوید توافق با ایران را برای کانگرس امریکا ارسال خواهد کرد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز سه‌شنبه ۲۶ جوزا دونالد ترامپ می‌گوید توافق با ایران را برای کنگره آمریکا ارسال خواهد کرد اعلام کرد توافق صلح با ایران را برای «بررسی» به کانگرس امریکا می‌فرستد.

او در جریان دیدار با محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، در حاشیه نشست گروه ۷ در فرانسه به خبرنگاران گفت: «هرگز به فرستادن آن فکر نکرده بودم، حتی یک بار هم به آن فکر نکرده بودم، اما این کار را خواهم کرد. آن را به کانگرس می‌فرستم. از این ایده خوشم می‌آید.»

برخی قانون‌گذاران جمهوری‌خواه پیش‌تر خواستار بررسی متن این توافق شده بودند.

آقای ترمپ همچنین وعده داد که متن توافق با ایران را «ظرف یکی دو روز آینده» به‌صورت عمومی منتشر خواهد کرد و حتی این احتمال را مطرح کرد که کل سند را در برابر دوربین‌ها قرائت کند.

او گفت که منتظر فراهم شدن یک «فضای رسمی» برای انتشار عمومی این متن است.

او در ادامه افزود: «محتوای آن این است: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت.»

ایران و امریکا یادداشت تفاهم پایان جنگ را که یک سند کلی و به گفتهٔ جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، در «یک‌ونیم صفحه» تنظیم شده است، روز ۲۴ جوزا به صورت الکترونیکی امضا کردند و قرار است روز ۲۹ جوزا در سوئیس با حضور مقام‌های ارشد دو کشور به شکل حضوری نیز امضا شود.

سوئیس روز سه‌شنبه اعلام کرد برگزاری مراسم امضای توافق موقت میان امریکا و ایران با هدف پایان دادن به جنگ در شرق میانه در اقامتگاه کوهستانی بورگن‌اشتوک در مرکز سوئیس برنامه‌ریزی شده است.

برونو لمارکی به‌عنوان معاون جدید نماینده ویژه ملل متحد در افغانستان کار خود را در کابل آغاز کرد

برونو لمارکی، معاون جدید نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد
برونو لمارکی، معاون جدید نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد

هیئت معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما) اعلام کرده است که برونو لمارکی، معاون جدید نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد و هماهنگ‌کننده مقیم و امور بشردوستانه برای افغانستان، روز سه‌شنبه رسماً کار خود را در کابل آغاز کرد.

یوناما روز سه‌شنبه در صفحه فیسبوک خود نشر کرده آمده که وی از سوی آنتونیو گوتریش، سرمنشی ملل متحد، به این سمت تعیین شده و جانشین اندریکا راتواته شده است.

براساس اعلامیه برونو لمارکی مسئول هماهنگی فعالیت‌های تمامی نهادها، صندوق‌ها و برنامه‌های سازمان ملل متحد در افغانستان خواهد بود و رهبری بخش انکشافی هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) را نیز برعهده خواهد داشت.

براساس اعلامیه لمارکی پیش از این، از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ به‌عنوان معاون نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد در مأموریت پاسداران صلح سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کانگو (مونوسکو) و هماهنگ‌کننده مقیم و امور بشردوستانه در آن کشور ایفای وظیفه کرده است.

بریتانیا سومین کشوری که استفاده از شبکه‌های اجتماعی را برای افراد زیر ۱۶ سال ممنوع می‌کند

بریتانیا استفاده از شبکه‌های اجتماعی را برای افراد زیر ۱۶ سال در این کشور ممنوع می‌کند.

کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا، روز دوشنبه ۲۵ جوزا گفت که این شبکه‌ها کودکان و نوجوانان را در معرض محتوایی قرار می‌دهند که «خطرناک» است و «برای اعتیادآور بودن طراحی شده‌اند».

براساس اعلام حکومت بریتانیا، این ممنوعیت شامل پلتفرم‌هایی مانند اسنپ‌چت، تیک‌تاک، یوتیوب، اینستاگرام، فیسبوک و ایکس می‌شود، اما خدمات پیام‌رسانی مانند واتس‌اپ را در بر نمی‌گیرد.

بریتانیا سومین کشوری است که در این زمینه اقدام می‌کند.

کانادا روز چهارشنبه ۲۰ جوزا لایحه‌ای را به پارلمان این کشور ارائه کرد که براساس آن استفاده افراد زیر ۱۶ سال از شبکه‌های اجتماعی ممنوع خواهد شد.

پیش از این، استرالیا در ماه قوس سال گذشته نخستین کشوری بود که دسترسی افراد زیر ۱۶ سال به شبکه‌های اجتماعی را ممنوع کرد.

طالبان از توافق ایران و امریکا استقبال کرد؛ «گامی مثبت برای منطقه»

حکومت طالبان در افغانستان از توافق میان ایران و ایالات متحده استقبال کرده و آن را یک گام مثبت دانسته است.

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، روز سه‌شنبه ۲۶ جوزا در نشست پژوهشگران و مقام‌های مراکز مطالعات استراتژیک افغانستان، آسیای میانه و آذربایجان در کابل گفت که اگر این توافق عملی شود، اقدامی مثبت و به سود منطقه خواهد بود.

متقی افزود که ای کاش توافق‌ها و تصمیم‌هایی که پس از جنگ به دست می‌آیند، پیش از آغاز درگیری‌ها مورد توجه قرار می‌گرفت و مسائل از راه گفت‌وگو حل می‌شد.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه ۲۵ جوزا اعلام کرد که برای توقف جنگ در شرق میانه، بازگشایی تنگه هرمز و پایان محاصره بنادر ایران از سوی امریکا، توافقی میان دو کشور حاصل شده است.

ایران نیز تأیید کرده است که این توافق نهایی شده و مراسم امضای رسمی آن روز جمعه ۲۹ جوزا در سویس برگزار خواهد شد.

ونس: ترمپ ممکن است متن توافق با ایران را پیش از جمعه منتشر کند

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده
جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرده است که دونالد ترمپ ممکن است متن توافق میان واشنگتن و تهران را پیش از مراسم رسمی امضای آن در روز جمعه ۲۹ جوزا،  منتشر کند.

او گفت این توافق پیش‌تر به‌گونه الکترونیکی از سوی رهبران دو طرف امضا شده است.

ونس در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز، گزارش‌ها درباره پرداخت ۲۴ میلیارد دالر از سوی امریکا به ایران را «کاملاً نادرست» خواند و گفت این توافق، بازگشایی فوری تنگه هرمز و جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را تضمین می‌کند.

او همچنان هشدار داد که اگر ایران به تعهدات خود عمل نکند، از مزایای این توافق محروم خواهد شد و اداره ترمپ می‌تواند گزینه‌هایی مانند بازگرداندن محاصره یا از سرگیری حملات نظامی را در نظر بگیرد.

معاون رئیس‌جمهور امریکا در عین حال تأکید کرد که هدف ترمپ «تغییر رفتار» جمهوری اسلامی ایران است، نه تغییر نظام حاکم در آن کشور.

ترمپ برای شرکت در نشست گروه ۷ وارد فرانسه شد؛ تفاهم‌نامه تهران و واشنگتن در صدر دستورجلسه خواهد بود

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، بعدازظهر دوشنبه، ۲۵ جوزا، برای شرکت در نشست رهبران هفت کشور صنعتی دنیا معروف به "جی ۷" وارد شهر ژنیو در سویس شد و از آنجا به شهر اِویان در فرانسه، محل برگزاری نشست، رفت.

نشست رهبران گروه هفت امسال بلافاصله پس از اعلام توافق ایران و امریکا برای امضای تفاهم‌نامه‌ای در پایان دادن به جنگ اخیر برگزار می‌شود و انتظار می‌رود این موضوع و کسب اطلاعاتی درباره مفاد تفاهم‌نامه اسلام‌آباد از محورهای اصلی گفت‌وگوی رهبران کشورهای عضو باشد.

امریکا، فرانسه، بریتانیا، جرمنی، کانادا، ایتالیا و جاپان کشورهای عضو گروه هفت هستند.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه که میزبان این دوره از نشست رهبران است، بامداد دوشنبه در پی اعلام موافقت امریکا و ایران با امضای تفاهم‌نامه گفت که در نشست جی ۷، "پیامدهای" توافق با ایران از نظر تاثیر آن بر لبنان، بازگشایی پایدار تنگه هرمز و برنامه‌ موشکی ایران بررسی خواهد شد.

او در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس هم نوشت که فرانسه همراه بریتانیا آماده اجرای یک ماموریت دریایی مشترک برای کمک به بازگشایی تنگه هرمز است و ناوهای فرانسه "آماده اعزام" هستند.

در ادامه جام جهانی فوتبال تیم‌های ده کشور با هم روبه‌رو خواهند شد

چهارشنبه‌شنبه در نخستین بازی روز ششم جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶، تیم‌های عراق و ناروی با هم دیدار خواهند.

بازی دوم هم میان تیم‌های ارجنتاین و الجزایر برگزار خواهد شد و در دیدار سوم هم اتریش و اردن با هم روبه‌رو خواهند شد.

مسابقه چهارم هم میان تیم‌های پرتگال و کانگو برگزار خواهد شد و در آخرین بازی روز ششم هم انگلیس و کرواسی با هم دیدار خواهند کرد.

مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ به تاریخ ۱۱ جون آغاز شده و بازی‌های میان‌گروهی آن به تاریخ ۲۸ جون پایان خواهد یافت.

بازی نهایی یا مرحله فاینل این جام برای ۱۹ جولای برنامه‌ریزی شده است.

وزارت خارجه طالبان روز سه‌شنبه میزبان یک نشست منطقه‌ای خواهد بود

محوطه ساختمان وزارت خارجه حکومت طالبان
محوطه ساختمان وزارت خارجه حکومت طالبان

مرکز مطالعات استراتژیک وزارت خارجه حکومت طالبان روز سه‌شنبه ۲۶ جوزا میزبان یک نشست منطقه‌ای با حضور مسئولان و سیاستگذاران مرکزهای استراتژیک از کشورهای آسیای مرکزی و آذربایجان در کابل خواهد بود.

رسانه‌های داخلی از جمله رادیو تلویزیون ملی افغانستان در کنترل طالبان به نقل از وزارت خارجه طالبان گزارش دادند که در این نشست روی اتصال منطقه‌ای، ثبات، تجارت، انرژی، ترانزیت، سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی بحث خواهد شد.

گفته می‌شود که در این نشست مسئولان، سیاتگذاران و پژوهشگران مراکز مطالعات استراتژیک کشورهای ازبیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان و آذربایجان اشتراک خواهند کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG