لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۰ عقرب ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۲۵

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است کمپني روسي گاز پروم ميگويد بار ديگر فشار بر پايپ لاين هاي گاز را افزايش ميدهد تا به مصرف کنندگان اروپايي مقدار کافي گاز توزيع شده بتواند شماره تلفات سيلاب ها و لغزش ناشي از آن در اندونيزيا به ٥٧ تن رسيده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

کمپني روسي گاز پروم ميگويد بار ديگر فشار بر پايپ لاين هاي گاز را افزايش ميدهد تا به مصرف کنندگان اروپايي مقدار کافي گاز توزيع شده بتواند
اما معاون کمپني گاز پروم گفت وضع به همين حالت ادامه نخواهد يافت
او گفت ادامه وضع فعلي يوکراين را تشويق خواهد کرد که گاز ما را در راه صدور به کشور هاي اروپايي بدزدد .
او گفت ما تمام کوشش خود را ميکنيم که کشور هاي اروپايي مقدار کامل گاز را بدست بياورند اگر احتمالا در عرضه گاز به آنها کاهش رخ دهد مسوول آن يوکراين خواهد بود

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

مسکو می‌گوید خواهان پایان جنگ است اما روند صلح «متوقف» شده است

آرشیف،دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین
آرشیف،دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

به گزارش خبرگزاری رویترز، کرملین روز دوشنبه ۱۹ عقرب اعلام کرد که می‌خواهد جنگ اوکراین هرچه زودتر پایان یابد، اما تلاش‌ها برای حل آن متوقف شده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در نشست خبری با خبرنگاران بار دیگر موضع کرملین را تکرار کرد که جنگ زمانی می‌تواند پایان یابد که روسیه به اهدافش دست یابد، و این کشور ترجیح می‌دهد این کار را از راه‌های سیاسی و دیپلماتیک انجام دهد.

اوکراین و متحدان اروپایی‌اش ادعای مسکو مبنی بر اینکه کی‌یف روند صلح را مسدود کرده، رد می‌کنند.

هیچ گفت‌وگوی رو در رویی بین روسیه و اوکراین از ۲۳ جولای تاکنون انجام نشده است.

دونالد ترامپ ریئس جمهور امریکا تلاش کرده است تا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را متقاعد کند که دیدار کنند، اما کرملین گفته است چنین نشستی تنها می‌تواند در مسکو برگزار شود – شرطی که زلنسکی آن را رد می‌کند.

ریس جمهور اوکراین بارها گفته است که باور ندارد پوتین واقعاً به دنبال صلح باشد.

پسکوف گفت که این کی‌یف است که نمی‌خواهد گفت‌وگوها را ادامه دهد.

با نزدیک شدن جنگ به پایان چهارمین سال خود، روسیه حدود ۱۹ درصد از قلمرو اوکراین را در اختیار دارد و به‌شدت در تلاش است تا شهرهای پوکروفسک و کوپیانسک را تصرف کند.

طالبان در هرات:زنان بدون چادری اجازه ورود به شفاخانه‌ها را ندارند

آرشیف
آرشیف

سازمان «داکتران بدون سرحد» می‌گوید که در هرات، زنان مریض و همراهان‌شان بدون پوشیدن برقع یا چادری اجازه ورود به شفاخانه‌ها را ندارند.

بخش افغانستان این سازمان گفته است که این محدودیت‌های تازه از تاریخ ۵ نوامبر در مراکز صحی، از جمله شفاخانه حوزه‌ای هرات، آغاز شده است.

به گفته «ام‌اس‌اف»، به دلیل این محدودیت تازه از سوی مقام‌های طالبان، مراجعه بیماران ۲۸ درصد کاهش یافته است.

برخی از زنان در گفتگو با رادیو آزادی گفته‌اند که نیروهای طالبان برای اجرای این محدودیت تازه با خشونت رفتار کرده‌اند.

اما مقام‌های طالبان پوشیدن اجباری برقع را رد کرده‌اند، در حالی‌که تأکید می‌کنند زنان در سراسر افغانستان – نه تنها در هرات – باید حجاب را رعایت کنند.

دونالد ترمپ امروز با احمد شرع در قصر سفید دیدار خواهد کرد

قرار است دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امروز با احمد شرع، رئیس جمهور سوریه در قصر سفید دیدار کند.

این دیدار شش ماه پس از نخستین ملاقات ترمپ و شرع در عربستان سعودی انجام می‌شود.

این ملاقات همچنان تنها چند روز پس از آنست که واشنگتن اعلام کرد شرع، عضو پیشین القاعده، دیگر در فهرست مخصوص «تروریست‌های جهان» جا ندارد.

شرع، ۴۲ ساله، سال گذشته قدرت را در دست گرفت.

نیروهای اسلام‌گرای تحت فرمانش از پناهگاه‌شان در شمال‌غرب سوریه حمله‌ای برق‌آسا آغاز کردند و در هشتم دسمبر، رژیم بشار اسد را سرنگون ساختند.

ملل متحد: میلیون‌ها پناهجو در چرخه‌ای جنگ و بحران‌های اقلیمی گرفتار شده‌اند

ملل متحد امروز دوشنبه اعلام کرد که میلیون‌ها پناه‌جو در چرخه‌ای جنگ و بحران‌های اقلیمی گرفتار شده‌اند.

این سازمان از نشست «کوپ ۳۰» خواست تا برای آسیب‌پذیرترین افراد، منابع مالی فراهم کند.

کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، یوان‌اچ‌سی‌آر، امروز با پخش گزارشی گفت که در ۱۵ سال آینده، مناطقی که در حال حاضر نزدیک به نیمی از پناه‌جویان جهان را در خود جای داده‌اند، ممکن است با خطر شدید ناشی از شوک‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی روبه‌رو شوند.

بر بنیاد آمار یوان‌اچ‌سی‌آر ، تا نیمهٔ سال ۲۰۲۵، شمار افراد بی‌جا شده در نتیجهٔ جنگ، خشونت و آزار و اذیت به ۱۱۷ میلیون نفر رسیده است.

از میان این افراد، سه نفر از هر چهار تن در کشورهایی زندگی می‌کنند که در معرض خطرهای شدید تا بسیار شدید ناشی از تغییرات اقلیمی قرار دارند.

یوان‌اچ‌سی‌آر گفته است که تا سال ۲۰۵۰، پانزده گرم‌ترین کمپ پناهندگان در جهان، در گامبیا، اریتریا، اتیوپیا، سنیگال و مالی، احتمالاً در هر سال نزدیک به ۲۰۰ روز با گرمای خطرناک و طاقت‌فرسا روبه‌رو خواهند بود.

سناتورهای امریکا به توافقی رسیدند که سبب پایان طولانی‌ترین تعطیلی دولت خواهد شد

سناتورهای امریکا به یک توافق دوحزبی دست یافتند که بر اساس آن، تامین بودجۀ فدرال از سر گرفته می‌شود و به تعطیلی دولت پایان داده خواهد شد.

این توافق میان سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواه روز یک‌شنبه حاصل شد.

تعطیلی دولت ایالات متحده ۴۰ روز پیش آغاز شد و بی‌سابقه‌ترین تعطیلی در تاریخ این کشور به‌شمار می‌رود.

در نتیجۀ تعطیل شدن دولت، بسیاری از فعالیت‌هایش متوقف شد و صدها هزار کارمند فدرال بدون معاش مانده‌اند.

مقام‌ها هشدار داده‌اند که در صورت ادامه یافتن تعطیلی دولت، سفرهای هوایی در ایالات متحده ممکن است به زودی «تقریباً فلج شود»، زیرا هزاران پرواز در آخر هفته لغو یا با تاخیر روبه‌رو شده است.

قرار است این توافق امروز به رای‌گیری گذاشته شود.

پس از تصویب، این توافق به مجلس نمایندگان که در کنترل جمهوری‌خواهان است، فرستاده خواهد شد و پس از تایید در آن‌جا، برای امضای رئیس‌جمهور دونالد ترامپ آماده می‌شود.

طالبان: فعالیت قنسولگری افغانستان در بن امروز از سر گرفته می‌شود

 قنسولگری افغانستان در شهر بن
قنسولگری افغانستان در شهر بن

وزارت خارجۀ حکومت طالبان اعلام کرده است که فعالیت قنسولگری افغانستان در شهر بن آلمان امروز دوشنبه از سر گرفته می‌شود.

این وزارت به روز یک‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای گفت که مراجعین می‌توانند سر از دهم ماه نومبر جهت نوبت گرفتن برای دریافت خدمات قنسولی به وب‌سایت این قنسولگری مراجعه کنند.

در ادامه آمده است که چاپ پاسپورت از طریق قنسولگری افغانستان در بن هم در آیندۀ نزدیک آغاز خواهد شد.

پس از آن که وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که دو نماینده طالبان را در سفارت افغانستان در برلین و قنسولگری بن پذیرفته است، کارمندان نظام جمهوری مخلوع در قنسولگری افغانستان در بن به گونۀ دسته‌جمعی استعفا کردند.

وزارت خارجهٔ پاکستان گفته که به «گفت‌وگو و مذاکره» با طالبان متعهد است

دیدار مقامات حکومت طالبان و پاکستان (عکس آرشیف)
دیدار مقامات حکومت طالبان و پاکستان (عکس آرشیف)

پس از بی‌نتیجه ماندن دور سوم گفت‌وگوهای طالبان و پاکستان، وزارت خارجهٔ پاکستان گفته است که این کشور هنوز هم برای حل مشکلات با افغانستان، به «گفت‌وگو و مذاکره» متعهد است.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، در اعلامیهٔ وزارت خارجهٔ پاکستان آمده است: «اصلی‌ترین نگرانی پاکستان، تروریزمی است که از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد، و جلوگیری از آن یک اولویت است.»

حکومت طالبان پیش از این چنین اتهام‌ها را به شدت رد کرده و گفته است که مسلهٔ تروریزم یا فعالیت گروه تحریک طالبان پاکستان، تی‌تی‌پی موضوع داخلی پاکستان است.

دور سوم گفت‌وگوهای صلح میان دو طرف، روزهای پنجشنبه و جمعهٔ گذشته در شهر استانبول برگزار شد اما بی‌نتیجه پایان یافت.

ترکیه یک هیئت را به هدف دستیابی به توافق بین طالبان و پاکستان به اسلام آباد اعزام می کند

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه (عکس از آرشیف)
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه (عکس از آرشیف)

به گزارش خبرگزاری رویترز ، یک هیئت بلند پایۀ ترکی به هدف توافق آتش بس و صلح بین طالبان و پاکستان در هفتۀ جاری به اسلام آباد سفر می کند.

این خبرگزاری به نقل از رجب طیب اردوغان ،رئیس جمهور ترکیه امروز یکشنبه (۱۷ عقرب) گزارش داد که وزیران خارجه و دفاع و رئیس استخبارات ترکیه شامل این هیئت خواهند بود.

اردوغان این مطلب را امروز هنگام بازگشت از باکو پایتخت آذربایجان ابراز کرده است.

رئیس جمهور ترکیه در سفر به آذربایجان با شهباز شریف صدراعظم پاکستان نیز دیدار کرد.

ترکیه می گوید که تلاش می کند تا توافق دایمی آتش بس و صلح بین افغانستان و پاکستان به زودی صورت بگیرد.

ترکیه ماه گذشته میلادی از دَور دوم گفتگو ها بین طالبان و پاکستان و روز های پنجشنبه و جمعه گذشته از دَور سوم گفتگو ها بین دو طرف در شهر استانبول میزبانی کرد.

دور سوم گفتگو ها بین هیئت های طالبان و پاکستان بی نتیجه پایان یافت و دو طرف یک دیگر را مقصر دانستند.

موی‌تای کار افغان حریف ایرانی خود را شکست داد

تورنمنت موی‌تای در تایلند در سال ۲۰۲۵ ( عکس از آرشیف)
تورنمنت موی‌تای در تایلند در سال ۲۰۲۵ ( عکس از آرشیف)

قهرمان شاهین، ورزشکار موی‌تای افغانستان، پوریا ولی حریف ایرانی اش را شکست داد.

این مسابقه شنبه شب (۱۷ عقرب) در شهر بانکوک، پایتخت تایلند برگزار شد.

شاهین پس از سه روند مبارزه با برتری در امتیاز داوران پیروز شد.

این ورزشکار تاحال در سازمان‌های مختلف موی‌تای ۱۳ مسابقه کرده که در ۱۲ مسابقه برنده شده و در یکی شکست خورده است.

موی‌تای یک ورزش رزمی و سنتی تایلند است و در سال های اخیر در افغانستان نیزعلاقه مندان زیادی پیدا کرده.

بازگشت حدود دوازده و نیم هزار افغان در یک روز از پاکستان

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

کمیسیون ویژۀ طالبان در امور رسیدگی به مشکلات مهاجرین می گوید که نزدیک به دوازده و نیم هزار مهاجر افغان از پاکستان روز شنبه (۱۷ عقرب) از طریق گذرگاه های تورخم ، سپین بولدک و بهرامچه بازگشتند.

این کمیسیون در خبرنامه ای امروز یکشنبه گفت که با این افغان ها در خصوص انتقال شان و همچنان پول نقد کمک صورت گرفته است.

از خبرنامه های روزانۀ کمیسیون معلوم می شود که هزاران تن همه روزه از پاکستان بر می گردند.

این در حالی است که کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان و سازمان بین المللی مهاجرت ، روز جمعه اعلام کردند که روند بازداشت ، توقیف و اخراج مهاجرین در پاکستان تشدید یافته است.

این نهاد ها در گزارش مشترک گفتند که از ۲۶ اکتوبر تا اول نوامبر در مجموع ۳۷۴۴۸ افغان از طریق گذرگاه های تورخم ، غلام خان ، چمن و بهرامچه به افغانستان بازگشته اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG