لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۲ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۲۴

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است کمپني روسي گاز پروم ميگويد بار ديگر فشار بر پايپ لاين هاي گاز را افزايش ميدهد تا به مصرف کنندگان اروپايي مقدار کافي گاز توزيع شده بتواند شماره تلفات سيلاب ها و لغزش ناشي از آن در اندونيزيا به ٥٧ تن رسيده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

کمپني روسي گاز پروم ميگويد بار ديگر فشار بر پايپ لاين هاي گاز را افزايش ميدهد تا به مصرف کنندگان اروپايي مقدار کافي گاز توزيع شده بتواند
اما معاون کمپني گاز پروم گفت وضع به همين حالت ادامه نخواهد يافت
او گفت ادامه وضع فعلي يوکراين را تشويق خواهد کرد که گاز ما را در راه صدور به کشور هاي اروپايي بدزدد .
او گفت ما تمام کوشش خود را ميکنيم که کشور هاي اروپايي مقدار کامل گاز را بدست بياورند اگر احتمالا در عرضه گاز به آنها کاهش رخ دهد مسوول آن يوکراين خواهد بود

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

شورای امنیت سازمان ملل متحد
شورای امنیت سازمان ملل متحد

شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است در ماه روان میلادی، سپتمبر، نشستی را درباره افغانستان برگزار کند.

بر اساس گزارش این شورا، در این نشست سه‌ماهه، رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان و رئیس دفتر یوناما در این کشور، گزارش خود را درباره تحولات سیاسی، امنیتی، حقوق بشری و بشردوستانه افغانستان ارائه خواهد کرد.

تاریخ دقیق برگزاری این نشست هنوز مشخص نشده‌است.

در این گزارش آمده که محدودیت‌ها بر زنان و دختران، تنش‌ها میان حکومت طالبان و پاکستان، وضعیت غیر نظامیان و تهدیدهای تروریستی، از جمله مسایلی خواهند بود که اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در این نشست مورد بررسی قرار خواهند داد.

این نخستین بار است که رباب فاطمه یافته‌ها و ارزیابی‌های خود درباره افغانستان را به‌عنوان رئیس دفتر یوناما در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه می‌کند.

او در اوایل ماه جولای سال جاری میلادی، به‌عنوان جانشین روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه پیشین سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان و رئیس پیشین دفتر یوناما در این کشور، معرفی شد.

اردوی امریکا هدف قرار دادن غیر نظامیان در یک مراسم عروسی در ایران را رد کرد

آرشیف، شماری از نظامیان امریکایی
آرشیف، شماری از نظامیان امریکایی

پس از آن‌که رسانه‌های ایرانی گزارش دادند که دست‌کم چهار نفر در حملات شام سه‌شنبه به یک مراسم عروسی در جنوب ایران کشته شده‌اند، اردوی امریکا هدف قرار دادن غیر نظامیان را رد کرده‌است.

تیم هاوکینز، سخنگوی فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام)، به رادیو فردا، بخش ایران رادیو آزادی گفته است: "ما از گزارش‌های که منبع آن‌ها رسانه‌های دولتی ایران است، آگاه هستیم. اردوی امریکا هرگز غیر نظامیان را هدف قرار نمی‌دهد، برخلاف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی."

بر اساس رسانه‌های دولتی ایران، در حمله امریکا به بندر کوهستک سیریک، چهار نفر، از جمله یک کودک چهار ساله، در یک مراسم عروسی کشته و ۶۸ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

وزارت خارجه ایران نیز با نشر بیانیه‌ی، حملات روز سه‌شنبه به گفته آن‌ها امریکا به مناطقی در جنوب این کشور را محکوم کرد.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز سه شنبه گفته بود که در واکنش به حملۀ راکتی ایران بر نیروهای امریکایی در اردن، حملات شدیدی علیه ایران انجام خواهد شد.

خیبرپختونخوا به دختران دانشجو و زنان شاغل موترسایکل‌های برقی رایگان می‌دهد

آرشیف، شماری از دانشجویان و استادان زن در خیبرپختونخوا
آرشیف، شماری از دانشجویان و استادان زن در خیبرپختونخوا

حکومت ایالت خیبر پختونخوای پاکستان، طرحی را برای توزیع رایگان موترسایکل‌های برقی به دانشجویان دختر و زنان شاغل تصویب کرده‌است.

شهر پشاور به‌عنوان نخستین مرحله اجرای این طرح انتخاب شده‌است.

براساس رسانه‌های پاکستان، این طرح روز چهارشنبه «۱۱ سنبله» در نشستی به ریاست سهیل افریدی، وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخوا، تصویب شد.

گفته شده که در مرحله نخست، برای دختران و زنان در شهر پشاور موترسایکل‌های برقی توزیع خواهد شد تا رفت‌وآمد روزانه آنان به مراکز آموزشی و محل‌های کار آسان‌تر شود.

مقام‌ها گفته اند که این طرح در مراحل بعدی به زنان در سایر ولسوالی‌های ایالت خیبرپختونخوا نیز گسترش خواهد یافت.

هند و افغانستان در مورد برخی همکاری‌های تجارتی توافق کرده‌اند

گذرگاه سرحدی تورخم(آرشیف)
گذرگاه سرحدی تورخم(آرشیف)

هند و افغانستان در مورد برخی از اقدامات جدید برای تقویت همکاری‌های تجارتی و اقتصادی دوجانبه توافق کرده‌اند.

براساس گزارش یک رسانۀ هندی، وزارت تجارت هند امروز (11 سنبله) اعلام کرد که گروه کاری مشترک تجارت هند و افغانستان در جلسۀ آنلاین خود در مورد تسهیل تجارت، همکاری‌های گمرکی و تقویت اشتراک‌گذاری اطلاعات بحث و گفتگو کردند.

دو طرف همچنین توافق کردند که هماهنگی در زمینه‌های همکاری‌ گمرکی . مسیرهای تجارتی را افزایش دهند.

این اعلام در حالی صورت گرفت که بسته ماندن درازمدت گذرگاه های سرحدی بین افغانستان و پاکستان در کنار وارد کردن خسارات گستردۀ به تجارت این دو کشور وارد کرده و تجار افغانستان در جستجوی راه های متبادل با هند و سایر همسایگان افغانستان هستند.

جرمنی، روسیه را به دست داشتن در «حملۀ» ناموفق، بر میدان هوایی لایپزیگ متهم کرد

میدان هوایی لایپزیگ(آرشیف)
میدان هوایی لایپزیگ(آرشیف)

حکومت جرمنی، روسیه را به دست داشتن در یک «حملۀ» ناموفق ماه اگست، با استفاده از یک طیارۀ بی‌پیلوت حامل مواد منفجره، بر میدان هوایی ستراتیژیک در لایپزیگ متهم کرد.

یوهان واده فول، وزیر امور خارجۀ جرمنی گفته که برلین تا پایان سپتمبر قونسلگری روسیه در بن را مسدود و قرارداد با مرکز فرهنگی «خانه روسیه» در برلین را لغو خواهد کرد.

وی افزود که جرمنی کنترل ورود شهروندان روسیه را به این کشور تشدید خواهد کرد و از اتحادیۀ اروپا می‌خواهد که روس‌های بیشتری را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کند.

وزارت امور خارجۀ جرمنی همچنین سفیر روسیه در برلین را احضار کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اقدامات اخیر جرمنی را «یک اشتباه جدی دیگر» خوانده است.

میدان هوایی لایپزیگ نقش کلیدی در حمل و نقل تجهیزات نظامی جرمنی و ناتو دارد و پایگاهی برای طیارات آنتونوف اوکراینی است.

محمدنادر صوفی زاده در بازی های جهانی "عشایر" به مدال برونز دست یافت

محمدنادر صوفی زاده ورزشکار سنگین وزن کشتی رستمی افغانستان
محمدنادر صوفی زاده ورزشکار سنگین وزن کشتی رستمی افغانستان

محمدنادر صوفی زاده ورزشکار سنگین وزن کشتی رستمی افغانستان، در بازی های جهانی عشایر"صحرا نشینان" در قرغیزستان به مدال برونز دست یافت.

محمد نادر صوفی زاده، روز دوشنبه در رشتۀ "ترکمن کورش" سه حریف از کشور های ایتالیا، گرجستان و ارمنستان را شکست داد، اما در نیمه نهایی از حریف قرغیزی اش شکست خورد و مدال برونز گرفت.

بازی‌های جهانی عشایر از ۳۱ اگست به میزبانی قرغیزستان آغاز شد و تا ششم سپتمبر ادامه خواهد داشت.

در این مسابقات ۲۵ ورزشکار از افغانستان در رشته های کورش، زورخانه یی و بزکشی اشتراک کرده اند.

صبح امروز، زلزلۀ شهر کابل و مناطق اطراف آن را تکان داد

شهر کابل(آرشیف)
شهر کابل(آرشیف)

زلزلۀ به قدرت ​​۴.۲ درجۀ ریشتر، صبح امروز(چهارشنبه ۱۱ سنبله) شهر کابل پایتخت افغانستان و مناطق اطراف آن را تکان داد.

براساس ویب‌سایت ولکانو دیسکوری، مرکز این زلزله در حدود ۸۰ کیلومتری کابل بوده است.

تا هنوز در مورد تلفات و خسارات احتمالی این زلزله گزارش داده نشده است.

قیمت جهانی نفت پنج درصد افزایش یافت

به دنبال حملات امریکا بر اهدافی در ایران، قیمت جهانی نفت پنج درصد افزایش یافت.

قیمت نفت برنت به هر بشکه ۹۴ و نیم دالر رسید، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت امریکا هم از ۹۰ دالر در هر بشکه گذشت.

افزایش قیمت نفت در چند روز اخیر با شدت گرفتن تنش‌ها میان ایران و ایالات متحدۀ امریکا و حملات بر چند کشتی نفتکش در تنگۀ هرمز؛ شدت افزایش یافته است.

پیشتر و با اعلام مقام‌های امریکایی در مورد عبور کشتی‌های نفتکش‌ از مسیر تحت نظارت اردوی امریکا در تنگۀ هرمز قیمت نفت کاهش یافته بود.

رئیس‌جمهور امریکا، پایان حملات"(سنتکام" را بر اهدافی در ایران اعلام کرد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحدۀ امریکا(آرشیف)
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحدۀ امریکا(آرشیف)

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحدۀ امریکا، صبح زود امروز(چهارشنبه ۱۱ سنبله) پس از اعلام پایان حملات قوماندانی مرکزی امریکا(سنتکام) بر اهدافی در ایران، در شبکۀ اجتماعی تروث سوشال متعلق به او نوشته که برخلاف برخی گزارش‌ها، سعی ندارد که ایران را مجبور کند تا پای میز مذاکره بیاید.

ترمپ افزوده که «برایش ذره‌ای اهمیت ندارد که آنها توافقی را امضا کنند که از نظر خودشان بی‌ارزش است. او افزوده که وضعیت کنونی را خیلی بیشتر می‌پسندد؛ وضعیتی که در آن تقریباً کنترل کامل تنگه هرمز را در اختیار دارد.

او بعد از شروع عملیات در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز، نیز هشدار داده بود که اگر ایران در واکنش به حملات اخیر امریکا اقدام تلافی‌جویانه کند، «دیگر وجود نخواهد داشت».

رئیس‌جمهور امریکا روز گذشته وعده داده بود در واکنش به حملۀ راکتی ایران بر نیروهای امریکایی در اردن، حملات شدیدی را علیه ایران انجام خواهد شد.

ملل متحد: افغانستان با بحران رو به افزایش سوء تغذیه کودکان روبه‌روست

آرشیف، کودکان بستری مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان
آرشیف، کودکان بستری مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان

سازمان ملل متحد می‌گوید که افغانستان با بحران رو به افزایش سوء تغذیه در میان کودکان روبه‌رو است.

این سازمان روز سه‌شنبه «۱۰ سنبله» در صفحه اکس خود نوشته است که ۳.۷ میلیون کودک با سوء تغذیه حاد مواجه اند که از این میان، یک میلیون کودک به سوءتغذیه حاد شدید مبتلا هستند.

به‌گفته سازمان ملل متحد، درحالی‌که به دلیل کاهش کمک‌های مالی، خدمات درمان و پیش‌گیری از سوء تغذیه در حال متوقف شدن است، یونیسف خواستار کمک‌های بیشتر برای حفاظت از کودکان و نجات جان آنان شده‌است.

شماری از مادران نیز پیش از این به رادیو آزادی گفته اند که نمی‌توانند غذای کافی و مناسب بخورند و به همین دلیل، خودشان و کودکان‌شان به سوء تغذیه مبتلا شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG