لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۰۴:۲۴

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروپايي که د رنتيجه منازعه روسيه با يوکيراين محتل شده بود ، بحال عادي پرگشته است مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين آغاز شده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروبايي که در نتيجه منازعه روسيه و يوکراين مختل شده بود دوباره بحال عادي برگشته است
پس از انکه ديروز روسيه صدور گاز خود به مصرف کنندگان يوکراين را قطع کرد خريداران گاز روسيه در کشور هاي ديگر اروپا شکايت داشتند مقدار گاز يکه آنها پدست مياورند نيز کاهش يافته است
کمپني دولتي گاز پروم روسيه اين ادعاي خود را تکرار کرد که يوکراين گازي را که از طريق انکشور په کشور هاي ديگر اروپايي صادر ميشود ، براي خود ميگيرد ، يوکراين اين ادعا را رد ميکند
قرار است مسوليين امور انرژي کشور هاي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه براي بحث در مورد عرضه گاز جلسه خاصي را برگزار کنند

مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين اغاز شده است
نهضت الفتح برياست محمود عباس اين مبارزات را در ساحل غربي آغاز کرد
گروپ مليشه حماس که براي اولين پار در مبارزات انتخاباتي پارلماني سهم ميگيرد
بارزات خو را از نوار غزه شروع کرد .
سخنگوي حماس سامي اپو زهري گفت
٠١٠٣٠٤
در جريان اشتراک ما درينجا و در طول مبارزات انتخاباتي ميخواهيم روي اين نکته تاکيد کنيم که عمليه انتخاپات بايد پيش برده شود و خواست عمومي نيز همين است که انتخابات تا آخرين مرحله آن پايد عملي شود / اگر انتخاپات بتعوق انداخته شود بحران در فلسطين عميق تر خواهد شد

بيم آن ميرود که ١٥ در اثر فرو ريختن عمارتي در يک محل ورزش هاي زمستاني در جنوب المان هلاک شده باشند
گفته شده که سقف عمارت به علت برفباري زياد فرو ريخته است
امر اطفاييه محل رودي زيف گفت هواي نامساعد فعاليت عمله نجات را مختل ساخته است
٠١٠٣٠٣
براي ما کارکنان نجات پسيار مشکل است که در حال حاضر درين شرايط ذر بيرون پکار ادامه پدهيم اما از علاماتي که سگ هاي مخصوص نشان ميدهند برمي آيد که بسيار احتمال دارد هنوز هم تعدادي در زير خرابه ها زنده باشند . تا آنکه اخرين نفر پيدا شود ما به تلاش خود ادامه ميدهيم
٣٠ نفر در آغاز حادثه با بيرون شدن از عمارت خود را نجات داده اند

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

عبدالاحد مومند، نخستین فضانورد افغان چشم از جهان فرو بست

عبدالاحد مومند نخستین فضانورد افغان
عبدالاحد مومند نخستین فضانورد افغان

عبدالاحد مومند نخستین فضانورد افغان روز یکشنبه ۳۱ جوزا در یکی از شفاخانه‌های شهر اشتوتگارت آلمان درگذشت.

او هنگام وفات ۶۷ سال داشت و گفته می‌شود که از بیماری سرطان رنج می‌برد.

خبر درگذشت آقای مومند به نقل از اعضای خانواده‌اش به‌گونه گسترده در رسانه‌های افغانستان بازتاب یافته است.

شیرولی شیر، رئیس انجمن رشد فرهنگی افغانستان در آلمان نیز در گفتگو با رادیو آزادی تأیید کرده که آقای مومند روز یکشنبه وفات کرده است.

عبدالاحد مومند نخستین افغانی بود که در سال ۱۹۸۸ میلادی به فضا سفر کرد و ۹ روز را در یک ایستگاه فضایی سپری نمود.

او از فضا با مادرش در افغانستان گفتگو کرد؛ رویدادی که در آن زمان توجه زیادی را به خود جلب کرد.

مومند که اهل ولایت غزنی افغانستان بود، در جریان جنگ‌های داخلی به آلمان مهاجرت کرد و در آنجا همراه با همسر و سه فرزندش زندگی می‌کرد.

سال‌ها بعد، در سال ۲۰۱۳ میلادی و هم‌زمان با بیست‌وپنجمین سالگرد سفر فضایی‌اش، به افغانستان سفر کرد و از سوی مقام‌های وقت کشور مورد تمجید و ستایش فراوان قرار گرفت.

اسپانیا چهار بر صفر عربستان را شکست داد

تیم ملی فوتبال اسپانیا در جام جهانی با نتیجه سنگین ۴ بر صفر عربستان سعودی را شکست داد.

در این دیدار، لامین یامال یک گول و میکل اویارزابال دو گول برای اسپانیا به ثمر رساندند.

گول چهارم نیز در پی اشتباه یکی از بازیکنان عربستان سعودی وارد دروازه این تیم شد.

این پیروزی برای اسپانیا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا شانس این تیم را برای صعود به مرحله بعدی رقابت‌ها افزایش می‌دهد.

اسپانیا که یکی از قدرت‌های بزرگ فوتبال اروپا و جهان به شمار می‌رود، در نخستین دیدار خود در جام جهانی در برابر تیم کیپ ورد بازی را مساوی به پایان رسانده بود.

بنابراین، کسب سه امتیاز این مسابقه برای ادامه حضور موفق این تیم در رقابت‌ها بسیار مهم ارزیابی می‌شود.

وزارت داخلۀ طالبان: در درازمدت موترهای با فرمان یا دست راست را ممنوع خواهیم کرد

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت، ناوقت روز یکشنبه ۳۱ جوزا در یک اعلامیه گفته که موترهای دارای فرمان راست با قوانین افغانستان مغایرت دارند و سبب وقوع حوادث ترافیکی می‌شوند.

قانع افزوده است که حکومت طالبان در برخی ولایت‌ها استیکر این موتر ها را تمدید کرده و این موترها تنها در همان ولایت‌ها اجازه تردد خواهند داشت.

او این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که در روزهای اخیر شماری از شهروندان افغانستان در گفتگو با رادیو آزادی از افزایش موترهای دست راست شکایت کرده بودند.

به گفته آنان، بیشتر اعضای طالبان از این موترها استفاده می‌کنند و بسیاری از رویدادهای ترافیکی نیز توسط همین موترها رخ می‌دهد.

وزارت مالیه طالبان از نهمین مرحله پرداخت تقاعد متقاعدین خبر داده

آرشیف
آرشیف

وزارت مالیه حکومت طالبان روز یکشنبه ۳۱ جوزا در صفحه اکس با نشر اعلامیۀ گفته که این مرحله نهم پرداخت تقاعد شامل متقاعدین وزارت صحت عامه و وزارت دفاع است و به شکل نوبت وار از تاریخ ۶ سرطان سال جاری خوشیدی آغاز می شود.

در ادامه گفته شده که متقاعدین می توانند قبل از مراجعه حضوری به ریاست عمومی حقوق تقاعد از طریق ویب سایت پینشن pensionثبت نام نمایند.

پیش از این، شماری از متقاعدین در صحبت با رادیو آزادی گفته بودند که حقوق بازنشسته‌گی خود را به دست آورده‌اند، اما مبلغ پرداخت شده بسیار کمتر از حق اصلی آنان بوده است.

وزارت مالیه طالبان در ماه جدی سال گذشته خورشیدی گفته بود که تاکنون ۱۱ هزار متقاعد مستحق دریافت حقوق تقاعد شناسایی شده‌اند.

بر اساس معلومات انجمن متقاعدین افغانستان، شمار متقاعدین ملکی و نظامی در افغانستان بیش از ۱۷۰ هزار نفر است.

ایران یک شهروند سالخورده افغان را اعدام کرد

execution in Iran
execution in Iran

سازمان حقوق بشر ایران مستقر در ناروی می گوید که مقام‌های ایرانی، همایون نورزهی، یک شهروند سالخورده افغان را در زندان مرکزی زابل در ولایت سیستان و بلوچستان اعدام کردند.

نهاد حقوق بشری هنگاو روز یکشنبه ۳۱ جوزا خبر داده است که این شهروند افغان پیش‌تر به اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود.

بر بنیاد اطلاعاتی که به این سازمان رسیده نورزهی که حدود ۷۰ سال عمر داشت در ساعات اولیه صبح روز یکشنبه اعدام شده است.

به گفته ای این سازمان رسانه‌های دولتی ایران و همچنان منابع رسمی قوه قضاییه این کشور تاکنون این خبر را اعلام نکرده‌اند.

پیش از این نیز گروه دیده‌بان حقوق بشر ایران با نام «حال‌وش» روز پنج‌شنبه ۲۸ جوزا در صفحه ایکس خود نوشته بود یک شهروند افغان به نام عبدالله جلالی که چهار سال پیش به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر بازداشت و از سوی محکمه انقلاب به اعدام محکوم شده بود، در زندان زاهدان اعدام شده است.

سازمان‌های حقوق بشری همواره این اعدام‌ها را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

جرمنی در حال برنامه‌ریزی برای افزایش تعداد پروازهای اخراج به افغانستان است

اخراج مهاجرین از جرمنی (تصویر آرشیف)
اخراج مهاجرین از جرمنی (تصویر آرشیف)

به گزارش خبرگزاری دی پی ای جرمنی، وزارت داخله این کشور در حال برنامه‌ریزی برای افزایش قابل توجه شمار پروازهای اخراج مهاجرین به افغانستان است.

سخنگوی این وزارت روز یک‌شنبه ۳۱ جوزا به دی پی ای گفته که "در آینده امکان سه پرواز چارتر در ماه وجود دارد."

این سخنگو که نامش ذکر نشر نشده، افزوده است که علاوه بر این، بازگرداندن انفرادی با استفاده از پروازهای تجاری در هر زمان امکان‌پذیر است.

به گزارش دی پی ای، این افزایش پس از مذاکرات در "سطح فنی" بین نمایندگان وزارت داخله جرمنی و طالبان صورت می‌گیرد.

جرمنی اخیراً ۳۲ افغان را با پرواز چارتر به افغانستان بازگرداند.

قزاقستان و افغانستان هدف تجاری ۳ میلیارد دالری تعیین کردند

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان و سریک ژومانگارین، معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد ملی قزاقستان
نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان و سریک ژومانگارین، معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد ملی قزاقستان

قزاقستان و افغانستان زیر حاکمیت طالبان به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی خود، هدف تجاری دوجانبه ۳ میلیارد دالری را در سال‌های آینده تعیین کرده‌اند.

روزنامه کاسپین پست گزارش داد که این هدف در جریان مجمع تجاری سالانه قزاقستان و افغانستان در کابل مطرح شد که توسط سریک ژومانگارین، معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد ملی قزاقستان و حاجی نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان، با سخنرانی‌هایی در مورد راه‌های توسعه تجارت، سرمایه‌گذاری و همکاری صنعتی افتتاح شد.

در این مجمع بیش از ۵۰ شرکت قزاقی که در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، انجینیری، تکنالوژی، صنایع کیمیاوی و فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند، حضور داشتند.

پس از این جلسه، انتظار می‌رود دو طرف قراردادی به ارزش ۴۵ میلیون دالر برای عرضه ۴۵۰۰ دستگاه تجهیزات پزشکی تشخیصی سیار مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) به افغانستان امضا کنند.

این تجهیزات پیشرفته نقش مهمی در بهبود خدمات صحی، ارائه معاینات پزشکی سریع و تشخیص بیماری‌ها، به ویژه در مناطق دورافتاده، ایفا خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، این قرارداد گامی مهم در توسعه همکاری‌های اقتصادی و فنی بین افغانستان و قزاقستان تلقی می‌شود.

فرماندهی مرکزی امریکا می‌گوید که تنگه هرمز به روی عبور و مرور کشتی‌ها باز است

تنگه هرمز
تنگه هرمز

سنتکام، فرماندهی مرکزی ارتش امریکا در منطقه شرق‌میانه، می‌گوید که بر خلاف ادعای سپاه پاسداران، تنگه هرمز هم‌چنان باز است و عبور و مرور ایمن کشتی‌ها از این گذرگاه متوقف نشده است.

قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در واکنش به تداوم حملات اسرائیل به جنوب لبنان، تنگه هرمز را بار دیگر به روی تردد شناورها می‌بندد.

بر اساس این بیانیه‌ که خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر شنبه ۳۰ جوزا منتشر کرد، این تصمیم در واکنش به "بدعهدی و پیمان‌شکنی آشکار امریکا" در اجرای بند نخست تفاهم‌نامه پایان جنگ و همچنین "نقض مستمر آتش‌بس توسط اسرائیل در جنوب لبنان" اتخاذ شده است.

با این حال صبح یک‌شنبه ۳۱ جوزا شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نقل از ارتش امریکا نوشت که تنگه هرمز بسته نشده است.

ونس در مقام رئیس هیئت مذاکراتی امریکا صبح یک‌شنبه به سوئیس رسید

جی دی ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده
جی دی ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده

جی دی ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده در مقام رئیس هیئت مذاکراتی امریکا صبح یک‌شنبه به سوئیس رسید.

شبکه تلویزیونی سی ان ان این موضوع را گزارش داده است.

قرار است که مذاکرات میان هیئت‌های مذاکراتی واشنگتن و تهران امروز (یک‌شنبه ۳۱ جوزا) در زوریخ سوئیس آغاز شود.

خبرگزاری رویترز هم خبر داده که هیئت مذاکراتی ایران به رهبری محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و عباس عراقچی، وزیر خارجه این کشور شنبه شب گذشته به زوریخ رسیدند.

تیم کریکت هند در سومین بازی یک‌روزه در برابر افغانستان پیروز شد

شوبمن گیل، کاپیتان هند (راست) و حشمت‌الله شاهدی، همتای افغان او، پیش از آغاز اولین مسابقه بین‌المللی یک روزه کریکت بین هند و افغانستان
شوبمن گیل، کاپیتان هند (راست) و حشمت‌الله شاهدی، همتای افغان او، پیش از آغاز اولین مسابقه بین‌المللی یک روزه کریکت بین هند و افغانستان

در ادامۀ بازی‌های یک‌روزه میان‌های تیم‌های کریکت افغانستان و هند، افغانستان بر اساس پیروزی در قرعه، به توب‌اندازی آغاز کرد و در آور چهل‌ و چهارم با از دست دادن تمام بازیکنانش ۲۱۸ دوش برای تیم هند هدف تعیین کرد.

اما تیم هند در آور بیست و هشتم ۲۲۴ دوش بدست آورد و با تفاوت ۹ ویکیت افغانستان را شکست داد.

این سومین دور از مسابقات یک روزه بود که میان افغانستان و هند برگزار شده بود.

در دو دور قبلی نیز هند پیروز این مسابقات شده و قهرمانی‌اش برای این دور مسابقات را قطعی کرده بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG