لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۹ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۱۰:۳۸

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروپايي که د رنتيجه منازعه روسيه با يوکيراين محتل شده بود ، بحال عادي پرگشته است مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين آغاز شده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروبايي که در نتيجه منازعه روسيه و يوکراين مختل شده بود دوباره بحال عادي برگشته است
پس از انکه ديروز روسيه صدور گاز خود به مصرف کنندگان يوکراين را قطع کرد خريداران گاز روسيه در کشور هاي ديگر اروپا شکايت داشتند مقدار گاز يکه آنها پدست مياورند نيز کاهش يافته است
کمپني دولتي گاز پروم روسيه اين ادعاي خود را تکرار کرد که يوکراين گازي را که از طريق انکشور په کشور هاي ديگر اروپايي صادر ميشود ، براي خود ميگيرد ، يوکراين اين ادعا را رد ميکند
قرار است مسوليين امور انرژي کشور هاي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه براي بحث در مورد عرضه گاز جلسه خاصي را برگزار کنند

مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين اغاز شده است
نهضت الفتح برياست محمود عباس اين مبارزات را در ساحل غربي آغاز کرد
گروپ مليشه حماس که براي اولين پار در مبارزات انتخاباتي پارلماني سهم ميگيرد
بارزات خو را از نوار غزه شروع کرد .
سخنگوي حماس سامي اپو زهري گفت
٠١٠٣٠٤
در جريان اشتراک ما درينجا و در طول مبارزات انتخاباتي ميخواهيم روي اين نکته تاکيد کنيم که عمليه انتخاپات بايد پيش برده شود و خواست عمومي نيز همين است که انتخابات تا آخرين مرحله آن پايد عملي شود / اگر انتخاپات بتعوق انداخته شود بحران در فلسطين عميق تر خواهد شد

بيم آن ميرود که ١٥ در اثر فرو ريختن عمارتي در يک محل ورزش هاي زمستاني در جنوب المان هلاک شده باشند
گفته شده که سقف عمارت به علت برفباري زياد فرو ريخته است
امر اطفاييه محل رودي زيف گفت هواي نامساعد فعاليت عمله نجات را مختل ساخته است
٠١٠٣٠٣
براي ما کارکنان نجات پسيار مشکل است که در حال حاضر درين شرايط ذر بيرون پکار ادامه پدهيم اما از علاماتي که سگ هاي مخصوص نشان ميدهند برمي آيد که بسيار احتمال دارد هنوز هم تعدادي در زير خرابه ها زنده باشند . تا آنکه اخرين نفر پيدا شود ما به تلاش خود ادامه ميدهيم
٣٠ نفر در آغاز حادثه با بيرون شدن از عمارت خود را نجات داده اند

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رئیس شورای پناهندگی ناروی: جنگ اخیر در ایران زندگی میلیون‌ها نفر از جمله مهاجرین افغان را متلاشی کرده است

یان ایگلند، رئیس شورای پناهندگان ناروی
یان ایگلند، رئیس شورای پناهندگان ناروی

یان ایگلند که به تازگی به ایران رفته، روز شنبه نهم جوزا، در صفحۀ ایکس خود نوشته که در جریان جنگ اخیر در ایران، ۳.۲ میلیون نفر از جمله خانواده‌های ایرانی و مهاجرین افغان مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند.

رئیس شورای پناهندگان ناروی افزوده که بسیاری از این افراد پس‌اندازشان و خانه‌ها و شماری هم عزیزان خود را از دست داده‌اند.

او گفته که این شورا با کمبود شدید بودجه برای کمک‌رسانی به مهاجرین افغان و ایرانیان جنگ‌زده روبه‌رو است.

پیش از این هم برخی مهاجرین افغان در ایران به رادیو آزادی گفتند که در جنگ اخیر امریکا و اسرائیل با ایران، زندگی‌شان به شدت متاثر شده است.

بر اساس آمار شورای پناهندگان ناروی، ۴.۴ میلیون مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کنند.

جلسه ترمپ درباره ایران با مشاورانش بدون اعلام نتیجه به پایان رسید

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا

جلسه دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا با مشاوران ارشدش که طبق وعده او قرار بود نتیجه چند هفته مذاکره را روشن کند پس از بیش از دو ساعت بدون اعلام نتیجه به پایان رسید.

روزنامه نیویارک تایمز صبح روز شنبه ۹ جوزا، به نقل از یک مقام ارشد دولت امریکا که به نامش اشاره نکرد نوشت که ترمپ در این جلسه به نتیجه‌ای درباره تفاهم‌نامه با تهران نرسیده است.

رئیس‌جمهور امریکا پیشتر اعلام کرده بود که روز جمعه در اتاق وضعیت قصر سفید جلسه‌ای با حضور مشاورانش برگزار خواهد کرد تا تصمیم نهایی درباره توافق با ایران را اتخاذ کند.

ترامپ گفت که توافق پایان دادن جنگ باید شامل مواردی مانند تعهد ایران به باز شدن تنگه هرمز و نابودی ذخایر یورانیوم باشد.

با این حال ساعتی بعد اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به این پیام ترمپ دربارهٔ محتوای توافق میان امریکا و ایران اعلام کرد که تفاهم میان دو کشور هنوز نهایی نشده است.

در همین وزیر دفاع ایالات متحده هشدار داد که اردوی این کشور برای ازسرگیری جنگ با ایران حتی «بیش از آنچه لازم است توانایی» دارد.

پیت هگست روز شنبه به وقت محلی در جریان شرکت در یک نشست بزرگ دفاعی آسیا در سنگاپور گفت که واشنگتن در صورت تمایل می‌تواند جنگ را از سر بگیرد.

دیدار وزیران خارجه امریکا و پاکستان در واشنگتن

ماکوروبیو وزیر خارجه امریکا با اسحاق دار وزیر خارجه پاکستان در واشنگتن
ماکوروبیو وزیر خارجه امریکا با اسحاق دار وزیر خارجه پاکستان در واشنگتن

اسحاق دار وزیر خارجه پاکستان در گفتگو با همتای امریکایی خود مارکو روبیو وزیر خارجه امریکا، با ابراز نگرانی گفته که گروه‌های مسلح از خاک افغانستان بر پاکستان حمله می‌کنند.

در بیانیه وزارت خارجه پاکستان همچنان آمده که اسحاق دار بر ضرورت تقویت همکاری‌ های مبارزه با تروریسم و چالش‌های امنیتی جاری تأکید کرده است.

مارکو روبیو و اسحاق دار روز جمعه در واشنگتن دیدار کردند.

این در حالیست که محمد یعقوب مجاهد وزیر دفاع طالبان، در جریان کنفرانس بین‌المللی امنیتی در مسکو برخی طرف‌ها را متهم کرد که تلاش می‌کنند افغانستان را ناامن جلوه دهند و مشکلات امنیتی خود را به این کشور نسبت دهند. اما مجاهد از کشوری مشخصی نام نبرد.

او روز جمعه ۸ جوزا در مسکو همچنان افزود که این حلقه‌ها در پی منافع خود هستند و تلاش می‌کنند امنیت افغانستان را تضعیف کنند.

طالبان پیش از این نیز بارها ادعاهای مربوط به فعالیت گروه‌های مسلح علیه پاکستان یا سایر کشورها از خاک افغانستان را رد کرده‌اند.

روبیو روز شنبه ۹ جوزا در صفحه ایکس خود نوشته که در دیدارش با اسحاق دار وزیر خارجه پاکستان در واشنگتن از نقش پاکستان در تلاش‌ها برای تأمین صلح در شرق‌میانه قدردانی کرده و دو طرف بر تقویت همکاری‌های سازنده برای امنیت و رفاه بیشتر امریکا و پاکستان نیز تاکید کردند.

در یک حادثه ترافیکی در ولایت لغمان ۱۸ نفر کشته و ۳۵ تن دیگر زخمی شده‌اند

حادثه ترافیکی در لغمان
حادثه ترافیکی در لغمان

عبدالمالک نیازی، سخنگوی والی طالبان در لغمان روز شنبه ۹ جوزا، این خبر را در صفحه فیس‌بوک خود منتشر کرده است.

او گفته است که یک موتر باربری حامل مهاجران باز گشته افغان از پاکستان واژگون شده و این تلفات را به سرنشینان آن وارد کرده است.

این حادثه در منطقه سرخکان‌ ولسوالی قرغه‌ای، در شاهراه کابل-جلال‌آباد رخ داده است.

سخنگوی والی لغمان چند ویدیو از محل حادثه را نیز منتشر کرده و گفته که بیشتر قربانیان این رویداد را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند.

او در مورد علت این رویداد چیزی نگفته اما بی احتیاطی، عدم رعایت قوانین ترافیکی و خرابی جاده ها از عوامل عمدۀ حوادث ترافیکی در افغانستان خوانده می شود.

تیم ملی فوتبال افغانستان روز جمعه عازم مالدیف شد

تیم ملی فوتبال افغانستان
تیم ملی فوتبال افغانستان

اعضای تیم ملی فوتبال افغانستان روز جمعه ۸ جوزا برای حضور در مسابقات چهارجانبه عازم مالدیف شدند.

قرار است تیم ملی فوتبال افغانستان در چاچوب رقابت‌های چهار جانبه با تیم های مالدیف، پاکستان و بنگله‌دیش بازی کنند.

این مسابقات به تاریخ ۱۱ تا ۲۰ جوزا برگزار خواهد شد.

در همین حال تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال افغانستان نیز قرار است در مسابقات مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷ اشتراک کند.

افغانستان در گروه (D) قرار دارد که مسابقات این گروه از ۲۶ اگست تا ۶ سپتامبر امسال در بحرین برگزار خواهد شد.

ایران: تفاهم با امریکا هنوز نهایی نشده است

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجۀ ایران
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجۀ ایران

سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به پیام دونالد ترمپ دربارهٔ محتوای توافق میان امریکا و ایران اعلام کرد که تفاهم میان دو کشور هنوز نهایی نشده است.

اسماعیل بقائی روز جمعه ۸ جوزا گفت که تبادل پیام‌ها البته ادامه دارد، ولی تفاهم نهایی نشده است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا ساعتی پیش اعلام کرد که توافق پایان دادن جنگ باید شامل مواردی مانند تعهد ایران به باز شدن تنگه هرمز و نابودی ذخایر یورانیوم باشد.

به گزارش رسانه‌های ایران، بقائی دربارهٔ وضعیت تنگه هرمز با اشاره به واقع شدن آن در آب‌های سرزمینی ایران و عمان گفت که دو کشور باید ساز و کارهایی را اتخاذ کنند که هم منافع و امنیت ملی خودشان به عنوان کشورهای ساحلی حفظ شود و هم این‌که به جامعه جهانی این اطمینان را بدهند که کشتی‌رانی از این مسیر به صورت ایمن انجام می‌شود.

او همچنین مدعی شد که مدیریت تنگه هرمز به ایران و عمان مرتبط است.

این در حالی است که رئیس‌جمهور و وزیر خزانه‌داری امریکا اخیرا عمان را تهدید کرده‌اند که نباید تلاشی برای کنترل این آبراه و اخذ عوارض از کشتی‌ها داشته باشد.

پیش‌ترخبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک منبع ایرانی نوشت که بین تهران و واشنگتن یک تفاهم سیاسی صورت گرفته اما هنوز نهایی نشده و همچنین توافق با ایران شامل نابودی مواد هسته‌ای نیست.

دنمارک می‌گوید ایران نقش پررنگ‌تری در تهدیدهای تروریستی دارد

پرچم دنمارک
پرچم دنمارک

سازمان اطلاعاتی دنمارک روز جمعه ۸ جوزا اعلام کرد که ایران نقش پررنگ‌تری در تهدید تروریستی علیه این کشور ایفا می‌کند و ارزیابی تهدیدها بازتابی از تحولات جهانی است.

فین بورخ اندرسن رئیس سازمان امنیت و اطلاعات ملی دنمارک گفت که در سال‌های اخیر ماهیت این تهدیدها به‌طور قابل‌توجهی تغییر کرده است.

او در بیانیه‌ای گفت که در سال گذشته، بازیگران دولتی اهمیت فزاینده‌ای در تهدیدات تروریستی پیدا کرده‌اند. ارزیابی ما این است که این موضوع به‌ویژه درباره ایران صدق می‌کند؛ کشوری که به‌طور خاص تهدیدی برای منافع اسرائیلی و یهودی و همچنین برخی مخالفان ایرانی در اروپا، از جمله دنمارک، محسوب می‌شود.

سازمان امنیت سویدن کشور همسایه دنمارک نیز ایران را متهم کرده که از باندهای تبهکار برای انجام اقدامات خشونت‌آمیز علیه منافع اسرائیلی و چهره ‌های مخالف ایرانی در این کشور استفاده می‌کند، ادعایی که ایران آن را رد کرده است.

به گفته سازمان امنیت و اطلاعات ملی دنمارک، تشدید خصومت میان ایران و اسرائیل در سال‌های اخیر، و به‌ویژه پس از آغاز حملات اسرائیل و ایالات متحده علیه ایران در ۹ حوت سال گذشته، بر سطح تهدید علیه کشورهای نوردیک و به‌طور کلی کشورهای غربی تأثیر گذاشته است.

امریکا: وقتش رسیده تا طالبان به سلامت و رفاه مردم توجه کنند

مارکو روبیو وزیر خارجه امریکا
مارکو روبیو وزیر خارجه امریکا

وزارت خارجه امریکا در واکنش به اظهارات برنامه جهانی غذا گفته که وقت آن فرا رسیده تا طالبان توجه بیشتری به سلامت و رفاه مردم داشته باشند.

این وزارت به صدای امریکا گفته است:
«بیش از چهار سال می‌شود که طالبان در قدرت هستند و اکنون زمان آن رسیده است که طالبان برای حمایت از سلامت و رفاه مردم نقش سازنده‌ای داشته باشند.»

حکومت طالبان در افغانستان تاکنون در مورد این اظهارات وزارت خارجه امریکا چیزی نگفته است.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد اخیراً اعلام کرد که به دلیل بسته بودن راه‌های پاکستان و جنگ در ایران نتوانسته است به یک میلیون کودک در افغانستان مواد غذایی فراهم کند و ذخایر مواد غذایی برای کودکان و مادران مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان رو به پایان است.

وزارت خارجه امریکا می‌گوید که به دستور رئیس‌جمهور دونالد ترمپ، تمام کمک‌ هایی که احتمال می‌رود به دست طالبان برسد، به حالت تعلیق درآمده است.

برنامه جهانی غذا همچنان گفته است که ۱۷ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی مواجه هستند.

این در حالیست که مادران افغان که کودکان شان به سوءتغذیه مبتلا اند، پیش از این در صحبت با رادیوآزادی گفته بودند که مواد غذایی ویژه برای پیشگیری و درمان سوءتغذیه کودکان در مراکز صحی در دسترس نیست.

موشک شرکت بلو اوریجین در سکوی پرتاب منفجر شد

تصویری از لحظهٔ انفجار موشک "نیو گلن" روی سکوی پرتابی در ایستگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا
تصویری از لحظهٔ انفجار موشک "نیو گلن" روی سکوی پرتابی در ایستگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا

یک موشک "نیو گلن" شرکت بلو اوریجین که بدون سرنشین بود، روز پنج‌شنبه هفتم جوزا در جریان یک آزمایش روی سکوی پرتابی در ایالت فلوریدای امریکا منفجر شد.

این رویداد ضربه‌ای جدی به پروژه فضایی جف بزوس محسوب می‌شود، در حالی که این شرکت تلاش می‌کند فاصلهٔ خود را با اسپیس‌ایکسِ ایلان ماسک، که در آستانه عرضهٔ اولیه سهام است، کاهش دهد.

ویدیویی که توسط "ناسا‌اسپیس‌فلایت" منتشر شد، که پرتاب‌ها از فلوریدا را به‌صورت زنده پخش می‌کند، نشان داد که موشک عظیم نیو گلن حدود ساعت ۹ شب به وقت شرق امریکا روی سکوی پرتاب روشن می‌شود و سپس به یک گلوله آتش بزرگ تبدیل می‌شود که شعله‌ها و دود غلیظ را به ارتفاع بالا می‌فرستد.

بلو اوریجین در حال آماده‌سازی این موشک برای چهارمین پرتاب خود بود.

این پرتاب قرار بود ۴۸ ماهواره "آمازون لئو" را به مدار پایین زمین ببرد.

سرمنشی ناتو امروز گفت که رفتار بی‌ملاحظه روسیه خطری برای همه است

مارک روته، سرمنشی ناتو
مارک روته، سرمنشی ناتو

مارک روته این اظهارات را امروز پس از آن بیان کرد که یک پهپاد (درون) روسی دیشب بر فراز شهری در رومانیا در نزدیک اوکراین سرنگون شد.

سرمنشی ناتو گفت که این سازمان آماده دفاع از هر اینچ از خاک متحدان خود است.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که وزارت دفاع رومانیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک پهپاد روسی دیشب به یک ساختمان مسکونی در شهر گالاتی در حاشیه دریای دانوب برخورد کرده است.

مقامات رومانیایی اعلام کردند که این ساختمان تخلیه شده و دست کم دو نفر زخمی شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG