لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۵ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۱۰:۱۱

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروپايي که د رنتيجه منازعه روسيه با يوکيراين محتل شده بود ، بحال عادي پرگشته است مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين آغاز شده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروبايي که در نتيجه منازعه روسيه و يوکراين مختل شده بود دوباره بحال عادي برگشته است
پس از انکه ديروز روسيه صدور گاز خود به مصرف کنندگان يوکراين را قطع کرد خريداران گاز روسيه در کشور هاي ديگر اروپا شکايت داشتند مقدار گاز يکه آنها پدست مياورند نيز کاهش يافته است
کمپني دولتي گاز پروم روسيه اين ادعاي خود را تکرار کرد که يوکراين گازي را که از طريق انکشور په کشور هاي ديگر اروپايي صادر ميشود ، براي خود ميگيرد ، يوکراين اين ادعا را رد ميکند
قرار است مسوليين امور انرژي کشور هاي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه براي بحث در مورد عرضه گاز جلسه خاصي را برگزار کنند

مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين اغاز شده است
نهضت الفتح برياست محمود عباس اين مبارزات را در ساحل غربي آغاز کرد
گروپ مليشه حماس که براي اولين پار در مبارزات انتخاباتي پارلماني سهم ميگيرد
بارزات خو را از نوار غزه شروع کرد .
سخنگوي حماس سامي اپو زهري گفت
٠١٠٣٠٤
در جريان اشتراک ما درينجا و در طول مبارزات انتخاباتي ميخواهيم روي اين نکته تاکيد کنيم که عمليه انتخاپات بايد پيش برده شود و خواست عمومي نيز همين است که انتخابات تا آخرين مرحله آن پايد عملي شود / اگر انتخاپات بتعوق انداخته شود بحران در فلسطين عميق تر خواهد شد

بيم آن ميرود که ١٥ در اثر فرو ريختن عمارتي در يک محل ورزش هاي زمستاني در جنوب المان هلاک شده باشند
گفته شده که سقف عمارت به علت برفباري زياد فرو ريخته است
امر اطفاييه محل رودي زيف گفت هواي نامساعد فعاليت عمله نجات را مختل ساخته است
٠١٠٣٠٣
براي ما کارکنان نجات پسيار مشکل است که در حال حاضر درين شرايط ذر بيرون پکار ادامه پدهيم اما از علاماتي که سگ هاي مخصوص نشان ميدهند برمي آيد که بسيار احتمال دارد هنوز هم تعدادي در زير خرابه ها زنده باشند . تا آنکه اخرين نفر پيدا شود ما به تلاش خود ادامه ميدهيم
٣٠ نفر در آغاز حادثه با بيرون شدن از عمارت خود را نجات داده اند

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

سرمنشی ناتو: متحدان این سازمان در اجلاس انقره از قراردادهای تسلیحاتی میلیارد دالری رونمایی خواهند کرد

مارک روته، سرمنشی ناتو
مارک روته، سرمنشی ناتو

مارک روته، سرمنشی ناتو روز دوشنبه ۱۵ سرطان اعلام کرد که متحدان ناتو در اجلاس خود در انقره از قراردادهای تسلیحاتی جدید میلیارد دالری رونمایی خواهند کرد.

به گفته روته، چون متحدان ناتو به دنبال نشان دادن تعهدشان به بودجه دفاعی این سازمان به دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا هستند.

او در یک نشس خبری در انقره گفت: "ما ده‌ها میلیارد دالر قرارداد جدید را اعلام خواهیم کرد که تجهیزات حیاتی مورد نیاز برای بازدارندگی و دفاع را فراهم می‌کند."

قرار است ترمپ روز سه‌شنبه در اجلاس رهبران ۳۲ کشور متحد ناتو در پایتخت ترکیه شرکت کند.

او پیش از این بارها از چگونگی پاسخ متحدان ناتو به جنگ ایران انتقاد کرده است.

این اجلاس یک سال پس از آن برگزار می‌شود که اعضای ناتو تحت فشار رئیس جمهور ایالات متحده متعهد شدند هزینه‌های مربوط به امنیت‌شان را تا سال ۲۰۳۵ به پنج درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهند.

سرد شدن بازار پرزه‌جات موتر در اسپین‌بولدک کندهار

یک دوکان فروش پرزه‌جات موتر در اسپین‌بولدک کندهار
یک دوکان فروش پرزه‌جات موتر در اسپین‌بولدک کندهار

بازار پرزه‌جات موتر در منطقه اسپین بولدک کندهار که زمانی گرم بود، اکنون رو به سردی گذاشته و تجارت تقریباً متوقف شده است.

عبدالباقی بینا، معاون رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کندهار به خبرگزاری فرانسه گفت که پیش از بسته‌شدن گذرگاه‌های پاکستان، پرزه‌جات موتر از طریق بندر عباس وارد می‌شد، اما با آغاز جنگ در ایران، این مسیر هم به رویشان بسته شده است.

پس از بسته‌شدن گذرگاه‌های پاکستان، پرزه‌جات موتر از جاپان و سایر کشورها از طریق امارات متحده عربی و از راه ایران وارد اسپین‌بولدک می‌شدند. با وجود طولانی و پرهزینه بودن این مسیر، دست کم واردات از این مسیر ادامه داشت.

اما سپس در ماه فبروری جنگ در شرق‌میانه آغاز شد. بینا گفت: "این جنگ مشکلات بسیار جدی برای افغانستان ایجاد کرده است."

جنگ شرق‌میانه تجارت بین‌المللی از طریق تنگه هرمز را به شدت مختل کرده است.

پرزه‌جات موتر که قبلاً به اسپین بولدک می‌رسیدند، برای ساخت موترهای جدید استفاده می‌شدند و یا برای تعمیر موترها به نقاط مختلف کشور منتقل می‌شدند.

ادامه مسابقات شپگیزه؛ بند امیر با سپین‌غر و مس عینک با آمو دیدار خواهد کرد

جریان بازی‌های لیگ شپگیزه
جریان بازی‌های لیگ شپگیزه

در ادامه مسابقات لیگ شپگیزه، روز چهارشنبه تیم بند امیر در مقابل سپین‌غر و مس عینک در مقابل آمو بازی خواهد کرد.

این درحالیست که در بازی‌های روز دوشنبه، تیم نگهبانان بست تیم مس عینک را و آمو تیم بند امیر را شکست داد.

یازدهمین دور لیگ شپگیزه کریکت با حضور پنج تیم چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده است.

این مسابقات که در ولایت خوست برگزار شده، به مدت ۱۴ روز ادامه خواهد داشت.

بانک جهانی: افغانستان و برخی کشورهای منطقه نیاز به تغییرات در سیستم‌های کشاورزی و غذایی‌شان دارند

کشاورزی در افغانستان
کشاورزی در افغانستان

بانک جهانی می‌گوید از آنجایی که افغانستان و سایر کشورهای منطقه تحت تأثیر تغییرات اقلیمی، درگیری و کمبود آب قرار دارند، تغییرات در سیستم‌های کشاورزی و غذایی می‌تواند شرایط را بهبود بخشد، شغل ایجاد کند و به تقویت اقتصادها کمک کند.

بانک جهانی این موضوع را در گزارش جدید خود با عنوان "ایجاد مصونیت غذایی و ایجاد شغل" برای منطقه شرق‌میانه، شمال افریقا، افغانستان و پاکستان بیان کرده است.

بانک جهانی می‌گوید در کشورهای منطقه، در حال حاضر از هر شش نفر، یک نفر به غذا دسترسی امن دارد و ۴۲ درصد از مردم توانایی تهیه وعده‌های غذایی سالم و مغذی را ندارند.

این گزارش تخمین می‌زند که تقاضای غذا تا سال ۲۰۵۰، ۶۷ درصد افزایش خواهد یافت، اما به گفته بانک جهانی، راه‌حل‌هایی وجود دارد که می‌تواند به منطقه کمک کند تا با منابع کمتر، غذای بیشتر و با کیفیت‌تری تولید کند.

این گزارش می‌افزاید که سیستم‌های کشاورزی و غذایی محدود به مزارع نیستند، بلکه شامل پروسس مواد غذایی، انتقال ذخیره‌سازی، تجارت و دیگر خدمات غذایی نیز می‌شوند که تولیدکنندگان را به مصرف‌کنندگان متصل می‌کنند.

بانک جهانی می‌گوید که بخش کشاورزی و غذا در حال حاضر ۶۳ میلیون شغل ایجاد کرده است که تقریباً از هر سه کارگر در منطقه، یک نفر در این بخش مشغول به کار است و پایه و اساس معیشت مردم، رشد اقتصادی و ثبات محسوب می‌شود.

محمود احمدی‌نژاد در مراسم تشییع علی خامنه‌ای در تهران ظاهر شد

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور پیشین ایران در مراسم تشییع جنازه علی خامنه ای در تهران
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور پیشین ایران در مراسم تشییع جنازه علی خامنه ای در تهران

محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور پیشین ایران که از زمان آغاز حملات هوایی امریکا و اسرائیل به ایران در انظار عمومی دیده نشده بود، روز دوشنبه در مراسم تشییع پیکر علی خامنه‌ای در تهران حضور یافت.

رسانه‌های دولتی ایران عکسی از احمدی‌نژاد منتشر کرده‌اند که او را در میان محافظانش و در کنار عزاداران در یکی از خیابان‌های تهران نشان می‌دهد.

حدود دو ماه پیش، نیویارک تایمز گزارش داده بود که احمدی‌نژاد یکی از گزینه ‌های مورد نظر امریکا و اسرائیل برای ریاست‌جمهوری ایران، در صورت سقوط نظام پس از حمله نظامی بوده است.

این روزنامه همچنین نوشته بود که بر اساس یافته‌های تحقیق خود، محل اقامت احمدی‌نژاد نیز در نخستین روز حملات هوایی، در چارچوب طرح تغییر حکومت، هدف قرار گرفته بود تا او از محاصره در خانه‌اش خارج شود.

احمدی‌نژاد در دوران ریاست‌جمهوری خود به دلیل اظهارات تند علیه اسرائیل و یهودیان شهرت داشت.

برای مراسم تشییع پیکر آیت‌الله علی خامنه‌ای در تهران، تدابیر شدید امنیتی اتخاذ شده است

مراسم تشییع جنازه آیت الله علی خامنه ای رهبر فقید ایران
مراسم تشییع جنازه آیت الله علی خامنه ای رهبر فقید ایران

مراسم تشییع پیکر آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر مذهبی پیشین ایران صبح روز دوشنبه ۱۵ سرطان در تهران آغاز شد.

به گفته مقام‌های ایرانی، انتظار می‌رود میلیون‌ها نفر در این مراسم شرکت کنند.

برگزارکنندگان اعلام کرده‌اند که این مراسم، که با تدابیر شدید امنیتی همراه است، از ۱۰ تا ۱۲ ساعت ادامه خواهد داشت.

مقام‌ها تلاش می‌کنند از تکرار حادثه‌ای که در سال ۱۳۶۸ خورشیدی در مراسم تشییع پیکر روح‌الله خمینی رخ داد، جلوگیری کنند؛ حادثه‌ای که در آن ۱۰ نفر جان باختند و هزاران نفر زخمی شدند.

در آن مراسم، جمعیت عزادار به موتر حامل پیکر خمینی هجوم بردند.

بر اثر ازدحام، کفن پاره شد و پیکر او بر زمین افتاد. در نهایت، مقام‌ها ناچار شدند برای انتقال جنازه به محل دفن از طیاره استفاده کنند.

علی خامنه‌ای که در ۲۸ فبروری و در نخستین روز حمله امریکا و اسرائیل به ایران کشته شد، مراسم تشییع او از دو روز پیش در تهران آغاز شده و قرار است در چند شهر عراق نیز ادامه یابد.

همچنین برنامه‌ریزی شده است که پیکر او روز پنج‌شنبه در زادگاهش، شهر مشهد، به خاک سپرده شود.

در حمله گسترده روسیه بر کی‌یف، دست‌کم ۱۰ نفر کشته شدند

پیامدهای حمله موشکی و طیاره های بی سرنشین روسیه به کیف
پیامدهای حمله موشکی و طیاره های بی سرنشین روسیه به کیف

روسیه صبح روز دوشنبه ۱۵ سرطان حمله گسترده‌ای را با موشک‌ها و طیاره های بی سرنشین علیه کی‌یف، پایتخت اوکراین انجام داد که در نتیجه آن دست‌کم ۱۰ نفر کشته شدند.

این حمله چند ساعت پس از آن صورت گرفت که ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین هشدار داده بود روسیه به‌زودی حمله گسترده‌ای را علیه اوکراین آغاز خواهد کرد. مقام‌های اوکراینی اعلام کردند که در این حملات ساختمان‌های مسکونی هدف قرار گرفته و ۴۶ نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که روسیه در این حملات از ۶۸ موشک و بیش از ۳۵۱ طیاره بی سرنشین استفاده کرده است.

اردوی روسیه اعلام کرده که این حملات در پاسخ به حملات به گفته اردوی روسیه تروریستی علیه تأسیسات غیرنظامی روسیه انجام شده است.

یک روز پیش از این حملات، زلینسکی هشدار داده بود که اطلاعات استخباراتی اوکراین نشان می‌دهد روسیه در حال آماده‌سازی برای انجام یک حمله جدید است.

پیکر نخستین فضانورد افغانستان به کابل منتقل شد

عبدالاحد مومند، نخستین فضانورد افغانستان
عبدالاحد مومند، نخستین فضانورد افغانستان

پیکر عبدالاحد مومند، نخستین فضانورد افغانستان، روز دوشنبه ۱۵ سرطان از آلمان به کابل منتقل شد.

آقای مومند حدود دو هفته پیش به تاریخ ۳۱ جوزا، در شهر شتوتگارت آلمان، در پی بیماری و در سن ۶۷ سالگی درگذشت.

در ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود که یک قطعه تشریفات، شماری از مقام‌های حکومت طالبان، اعضای خانواده و دوستداران او در میدان هوایی کابل برای ادای احترام به پیکرش حضور یافته‌اند.

عبدالاحد مومند نخستین شهروند افغانستان بود که در سال ۱۹۸۸ میلادی به فضا سفر کرد و ۹ روز را در یک ایستگاه فضایی سپری کرد.

او همچنین نخستین فضانوردی بود که یک نسخه از قرآن کریم را با خود به فضا برد و آن را در آنجا تلاوت کرد.

آقای مومند، که از ولایت غزنی بود، در جریان جنگ‌های داخلی افغانستان به آلمان مهاجرت کرد و همراه با همسر و سه فرزندش در آن کشور زندگی می‌کرد. قرار است پیکر او در گورستان تپه مرنجان کابل به خاک سپرده شود.

کمپاین واکسین پولیو در شماری از مناطق قندهار و هلمند آغاز می‌شود

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

قرار است روز سه‌شنبه کمپاین تطبیق واکسین پولیو یا فلج کودکان در شماری از مناطق ولایت‌های قندهار و هلمند آغاز شود.

بنیاد افغانستان عاری از پولیو روز دوشنبه ۱۵ سرطان در صفحه ایکس خود نوشته است که این کارزار واکسین پولیو برای کودکان زیر پنج سال در مرکز ولایت قندهار، هلمند و ولسوالی‌های نهرسراج، موسی‌قلعه، واشیر، نادعلی و مارجه این ولایت برگزار خواهد شد.

این بنیاد از همه خانواده‌ها خواسته که کودکان خود را واکسین کنند تا کشور از خطر بیماری پولیو رهایی یابد.

به گفته سازمان جهانی صحت، از آغاز سال ۲۰۲۶ میلادی تاکنون شمار موارد مثبت پولیو در افغانستان به ۶ مورد رسیده است.

پولیو یا فلج کودکان یک بیماری ساری است که درمان ندارد و تنها راه پیشگیری از آن، تطبیق واکسین است.

دونالد ترمپ دیدار قریب‌الوقوع با بنیامین نتانیاهو را تایید کرد

 آرشیف
آرشیف

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، می‌گوید که بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، از او خواسته است تا در قصر سفید با یکدیگر دیدار کنند و این دیدار ممکن است پس از بازگشت او از نشست سران ناتو، حتی در هفته آینده برگزار شود.

دفتر بنیامین نتانیاهو روز جمعه اعلام کرد که او با رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت‌وگوی تلیفونی داشته و دو طرف توافق کرده‌اند که به‌زودی در امریکا با یکدیگر دیدار کنند.

به گفته مقام‌های اسرائیلی، انتظار می‌رود در این دیدار درباره تحولات اخیر شرق میانه، جنگ غزه، روابط دوجانبه، وضعیت امنیتی منطقه و همچنین موضوع ایران گفت‌وگو شود. تاکنون تاریخ دقیق این سفر و دیدار به‌گونه رسمی اعلام نشده است.

این نخستین دیدار احتمالی ترمپ و نتانیاهو پس از تحولات اخیر منطقه خواهد بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG