لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ اسد ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۵۷

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروپايي که د رنتيجه منازعه روسيه با يوکيراين محتل شده بود ، بحال عادي پرگشته است مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين آغاز شده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروبايي که در نتيجه منازعه روسيه و يوکراين مختل شده بود دوباره بحال عادي برگشته است
پس از انکه ديروز روسيه صدور گاز خود به مصرف کنندگان يوکراين را قطع کرد خريداران گاز روسيه در کشور هاي ديگر اروپا شکايت داشتند مقدار گاز يکه آنها پدست مياورند نيز کاهش يافته است
کمپني دولتي گاز پروم روسيه اين ادعاي خود را تکرار کرد که يوکراين گازي را که از طريق انکشور په کشور هاي ديگر اروپايي صادر ميشود ، براي خود ميگيرد ، يوکراين اين ادعا را رد ميکند
قرار است مسوليين امور انرژي کشور هاي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه براي بحث در مورد عرضه گاز جلسه خاصي را برگزار کنند

مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين اغاز شده است
نهضت الفتح برياست محمود عباس اين مبارزات را در ساحل غربي آغاز کرد
گروپ مليشه حماس که براي اولين پار در مبارزات انتخاباتي پارلماني سهم ميگيرد
بارزات خو را از نوار غزه شروع کرد .
سخنگوي حماس سامي اپو زهري گفت
٠١٠٣٠٤
در جريان اشتراک ما درينجا و در طول مبارزات انتخاباتي ميخواهيم روي اين نکته تاکيد کنيم که عمليه انتخاپات بايد پيش برده شود و خواست عمومي نيز همين است که انتخابات تا آخرين مرحله آن پايد عملي شود / اگر انتخاپات بتعوق انداخته شود بحران در فلسطين عميق تر خواهد شد

بيم آن ميرود که ١٥ در اثر فرو ريختن عمارتي در يک محل ورزش هاي زمستاني در جنوب المان هلاک شده باشند
گفته شده که سقف عمارت به علت برفباري زياد فرو ريخته است
امر اطفاييه محل رودي زيف گفت هواي نامساعد فعاليت عمله نجات را مختل ساخته است
٠١٠٣٠٣
براي ما کارکنان نجات پسيار مشکل است که در حال حاضر درين شرايط ذر بيرون پکار ادامه پدهيم اما از علاماتي که سگ هاي مخصوص نشان ميدهند برمي آيد که بسيار احتمال دارد هنوز هم تعدادي در زير خرابه ها زنده باشند . تا آنکه اخرين نفر پيدا شود ما به تلاش خود ادامه ميدهيم
٣٠ نفر در آغاز حادثه با بيرون شدن از عمارت خود را نجات داده اند

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ازبکستان از افزایش صادرات افغانستان و گسترش روابط اقتصادی خبر داد

آرشیف: دیدار صدراعظم ازبیکستان با ملاغنی برادر در سال ۲۰۲۵
آرشیف: دیدار صدراعظم ازبیکستان با ملاغنی برادر در سال ۲۰۲۵

جمشید خواجه‌یف، معاون صدراعظم ازبکستان، که در رأس یک هیئت بلندپایه دولتی به افغانستان سفر کرده است، از افزایش صادرات میان دو کشور در سال جاری خبر داده است.

بر اساس خبرنامه‌ای که حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، روز یک‌شنبه ۴ اسد، درباره دیدار او با ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای طالبان، منتشر کرده، خواجه‌یف گفته است که مجموع صادرات افغانستان به ازبکستان در سال گذشته ۱۵۰ میلیون دالر بود، اما از آغاز سال جاری تاکنون، ارزش صادرات افغانستان به این کشور به ۱۱۱ میلیون دالر رسیده و انتظار می‌رود تا پایان سال این رقم افزایش بیشتری یابد.

افغانستان بیشتر میوه‌های تازه و خشک، پنبه، زغال‌سنگ و قالین را به ازبکستان صادر می‌کند.

خواجه‌یف همچنین گفته است که ازبکستان تاکنون ۵ هزار ویزه برای شهروندان افغان صادر کرده که به گفته او، نشان‌دهنده گسترش روابط دوستانه و همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور است.

معاون صدراعظم ازبکستان که در رأس هیئتی متشکل از مقام‌های ارشد، تاجران و سرمایه‌گذاران به کابل سفر کرده، علاوه بر دیدار با ملا محمد حسن آخند، با ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای طالبان، و شماری دیگر از مقام‌های این حکومت نیز دیدار و گفت‌وگو کرده است.

در نزدیک به پنج سال گذشته، از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، روابط این گروه با ازبکستان در مقایسه با شماری از دیگر کشورهای آسیای میانه، در بخش‌های مختلف گسترش یافته است.

سرمنشی سازمان ملل: تمامی تحریم‌های سوریه باید لغو شود

 تصویر از جریان بازدید سرمنشی سازمان ملل متحد از سوریه
تصویر از جریان بازدید سرمنشی سازمان ملل متحد از سوریه

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، روز یک‌شنبه، ۴ اسد، خواستار لغو تمامی تحریم‌هایی شد که در دوران رژیم بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین سوریه، بر این کشور وضع شده بود.

براساس خبرگزاری فرانس‌پرس، گوتیرش این اظهارات را در پایان سفر دو روزه‌اش به سوریه بیان کرد.

کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده، پیش از این از کاهش بخشی از تحریم‌ها علیه سوریه خبر داده‌اند، اما به گفتۀ فرانس‌پرس، سرمایه‌گذاران همچنان با احتیاط عمل می‌کنند. بانک جهانی نیز برآورد کرده است که بازسازی سوریه پس از جنگ به حدود ۲۱۶ میلیارد دالر هزینه نیاز دارد.

سرمنشی سازمان ملل متحد در یک نشست خبری در دمشق گفت:"از اقداماتی که به کاهش تحریم‌ها و ایجاد فرصت‌های تازه برای بهبود اقتصادی انجامیده است، استقبال می‌کنم، اما تمامی این تحریم‌ها باید هرچه زودتر لغو شوند."

گوتیرش روز شنبه وارد سوریه شد. این نخستین سفر یک سرمنشی سازمان ملل متحد به دمشق از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور به شمار می‌رود.

اردوی ایران می‌گوید حملات خود به کشورهای شرق میانه را متوقف کرده است

ایران می‌گوید که از دو شب به این‌سو، هم‌زمان با توقف حملات ایالات متحده، حملات تلافی‌جویانه خود بر متحدان امریکا در شرق میانه را نیز متوقف کرده است.

خبرگزاری فرانس‌پرس گزارش داد که محمد اکرمی نیا، سخنگوی اردوی ایران، روز یک‌شنبه ۴ اسد، گفته است که حملات امریکا تا دو شب پیش ادامه داشت، اما به گفته او "اما طی دو شب گذشته امریکایی‌ها حملات خود را متوقف کرده‌اند."

او افزوده که "راهبرد ما بر پاسخ متقابل استوار بوده، ما نیز عملیات تلافی‌جویانه خود را متوقف کرده‌ایم."

بر اساس این گزارش، توقف حملات امریکا پس از نزدیک به دو هفته در حالی صورت گرفته که گزارش‌هایی از نگرانی واشنگتن نسبت به کاهش ذخایر مهمات و محدود شدن برنامه‌های گسترش جنگ منتشر شده است.

روزنامۀ نیویارک تایمز نیز به نقل از دو مقام آگاه نوشته است که برنامه‌های گسترش عملیات نظامی، تا حدی به دلیل کاهش ذخایر مهمات به تعویق افتاده است.

این روزنامه افزوده است که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، همچنین با این نگرانی روبه‌رو است که گسترش جنگ در شرق میانه می‌تواند روابط امریکا با متحدانش در کشورهای خلیج را تیره سازد و اقتصاد جهانی را با چالش‌های بیشتری مواجه کند.

اوچا: کمبود بودجه، خدمات نجات‌بخش را برای میلیون‌ها کودک افغان با خطر روبه‌رو کرده است

آرشیف
آرشیف

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که اگر بودجۀ مورد نیاز در سال جاری تأمین نشود، میلیون‌ها کودک در افغانستان از خدمات نجات‌بخش صحی و تغذیه‌ای محروم خواهند شد.

اوچا روز یک‌شنبه ۴ اسد، در صفحۀ ایکس خود نوشته است که هر کودک حق دارد سالم و با توانایی کامل رشد کند، اما کمبود بودجه، برنامه‌های تغذیه‌ای برای ۵.۷ میلیون کودک و مادر را در افغانستان طی سال ۲۰۲۶ با خطر جدی روبه‌رو ساخته است.

در هفته‌های اخیر، شماری از نهادهای دیگر مربوط به سازمان ملل متحد نیز نسبت به وضعیت زنان و کودکان در افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند. برنامه جهانی غذا (WFP) گفته است که سوءتغذیه در افغانستان گسترش یافته و ۵ میلیون کودک و مادر مبتلا به سوءتغذیه به درمان نیاز دارند.

همچنین، سازمان جهانی صحت (WHO) اعلام کرده است که به دلیل کمبود شدید بودجه، فعالیت ۴۴۵ مرکز صحی در افغانستان یا به حالت تعلیق درآمده و یا به‌گونه کامل متوقف شده است.

آتش‌سوزی‌های گسترده در فرانسه و اسپانیا بیش از ۳۰۰ هزار نفر را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرد

آتش‌سوزی در فرانسه
آتش‌سوزی در فرانسه

بیشترین تخلیه در فرانسه صورت گرفته که شمارشان به بیش از ۲۲۰ هزار نفر می‌رسد و گزارش شده که شعله‌های آتش امروز در حال گسترش بوده است.

شهر بوردو در جنوب غربی فرانسه که محل تاکستان‌های زیادی است، در معرض خطر است و جاده‌ها و راه‌آهن‌ها بسته شده‌اند.

در اسپانیا، چندین روستا در غرب مادرید که با شعله‌های آتش روبرو هستند، تخلیه شده‌اند و دستور تخلیه برای هشت روستای دیگر صادر شده است.

لوران نونز، وزیر داخله فرانسه گفته که آتش‌سوزی عظیم جنگلی در منطقه جنوب غربی ژیروند، در نزدیکی بوردو، دوباره شدت گرفته و تشدید آن غیرقابل پیش‌بینی است.

مقامات منطقه‌ای روز یکشنبه اعلام کردند که این آتش‌سوزی در جنوب غربی فرانسه اکنون ۴۲۰۰۰ هکتار زمین را سوزانده است و این یکی از بزرگترین ویرانی‌های زمین در این کشور از زمان جنگ جهانی دوم است.

سفر هیئت ازبیکستانی به رهبری معاون صدر اعظم این کشور به کابل

دیدار جمشید خواجه‌یوف، معاون صدر اعظم ازبیکستان با ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای حکومت طالبان
دیدار جمشید خواجه‌یوف، معاون صدر اعظم ازبیکستان با ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای حکومت طالبان

یک هیئت بلندپایه به رهبری جمشید خواجه‌یوف، معاون صدر اعظم ازبیکستان برای شرکت در فورم تجارتی افغانستان و ازبیکستان وارد کابل شده است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید که بازرگانان و سرمایه‌گذاران ازبیک به طور خاص به بخش‌های استخراج معادن، انرژی، فلزات و مکانیزه کردن کشاورزی افغانستان علاقه‌مند هستند.

جمشید خواجه‌یوف، معاون صدر اعظم ازبیکستان، روز یکشنبه با ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرا و دیگر مقامات ارشد حکومت طالبان در ارگ دیدار کرد.

در بیانیه حکومت طالبان به نقل از آقای خواجه‌یوف آمده است که افغانستان جایگاه مهمی در سیاست خارجی ازبیکستان دارد و هدف از این سفر، راه‌اندازی و ارزیابی اجرای پروژه‌های وعده داده شده در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و تجارت است.

افغانستان سال گذشته به ارزش ۱۵۰ میلیون دالر میوه خشک و تازه، پنبه، زغال سنگ و قالین به ازبیکستان صادر کرده است.

واردات افغانستان از این کشور هم بیشتر نفت، گندم، برق و دیگر غلات است.

در حمله به جشن همجنسگرایان در جرمنی یک نفر کشته و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدند

افراد پولیس در محل رویداد
افراد پولیس در محل رویداد

یک مرد با استفاده از یک موتر به یک جشن همجنسگرایان در در برلین، پایتخت جرمنی حمله که در نتیجه یک نفر کشته و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدند.

این رویداد ناوقت روز شنبه در منطقه تیرگارتن برلین در جریان جشن سالانه همجنسگرایان رخ داده است.

فردریش مرتس، صدراعظم جرمنی این حادثه را محکوم کرد و آن را حمله‌ به جامعه جرمنی خواند.

او گفت که این حمله "بسیار جدی" بررسی خواهد شد.

پولیس جرمنی اعلام کرد که فرد مظنون یک مرد ۲۱ ساله اسلام‌گرا است و تلاش‌ها برای بازداشت او ادامه دارد.

هشدار وزارت انرژی و آب طالبان درباره احتمال جاری شدن سیلاب در شماری از مناطق افغانستان

وزارت انرژی و آب حکومت طالبان نسبت به احتمال افزایش سطح آب دریاها و جاری شدن سیلاب در حوزه‌های شرقی از جمله نورستان هشدار داده است.

این وزارت روز شنبه، سوم اسد، در صفحه ایکس خود اعلام کرده است که بر اساس پیش‌بینی اداره هواشناسی و با توجه به تغییرات اقلیمی، از چهارم تا پنجم اسد احتمال سرازیر شدن سیلاب و بلند رفتن سطح آب دریاها در شماری از حوزه‌های دریایی کشور وجود دارد.

وزارت انرژی و آب طالبان از مردم خواسته که از نزدیک شدن به دریاها و عبور از مسیرهای سیلابی خودداری کنند.

این هشدار در حالی منتشر می‌شود که در روزهای اخیر بارندگی‌های شدید و سیلاب‌ها در شماری از ولایت‌های شرقی افغانستان، به‌ویژه نورستان، تلفات جانی و خسارات مالی به جا گذاشته است. مقام‌های طالبان گفته‌اند که در سیلاب‌های هفته گذشته در نورستان، دست‌کم ۲۳ نفر جان باخته و ده‌ها تن دیگر زخمی یا ناپدید شده‌اند.

از سوی دیگر، اداره مبارزه با حوادث طبیعی طالبان اعلام کرده است که در نتیجه جاری شدن سیلاب‌ها در ۱۵ ولایت طی دو روز گذشته ۱۰ نفر جان باخته و شش نفر دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته این اداره، این سیلاب‌ها علاوه بر تلفات انسانی، به خانه‌ها، زمین‌های زراعتی و دارایی‌های مردم نیز خسارات وارد کرده است.

وزیر معارف هند در پی اعتراضات گسترده جوانان استعفا کرد

هواداران جنبش مادر کیک ها (CJP) پس از استعفای دارمندرا پرادان، وزیرمعارف هند، در دهلی نو
هواداران جنبش مادر کیک ها (CJP) پس از استعفای دارمندرا پرادان، وزیرمعارف هند، در دهلی نو

دارمندرا پرادان، وزیر معارف هند، روز شنبه در پی اعتراضات گسترده دانشجویان و جوانان به دلیل بی‌نظمی در برگزاری امتحان کانکور از سمت خود استعفا کرد.

هزاران معترض در دهلی نو و شهرهای دیگر هند در روزهای اخیر خواستار اصلاح نظام آموزشی و برکناری وزیر معارف شده بودند. پرادان در پیامی در صفجه ایکس خود روز شنبه اعلام کرد که استعفای خود را به صدراعظم هند نرندرا مودی سپرده است.

جنبش اعتراضی «مادر کیک ها» (CJP) پس از اعلام استعفای وزیر، پایان اعتراضات را اعلام و گفت که خواسته‌های اصلی معترضان برآورده شده است.

این اعتراضات که در ابتدا به دلیل افشای پرسش‌نامه‌های امتحانی آغاز شده بود، به تدریج به موضوعاتی مانند بیکاری جوانان و اصلاح نظام آموزشی نیز گسترش یافت و به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های دولت نرندرا مودی در سال‌های اخیر تبدیل شد.

برخورد دو بس در سوریه ۳۵ کشته و ۳۰ زخمی برجا گذاشت

تصادف دو بس در سوریه
تصادف دو بس در سوریه

در پی تصادف دو بس در سوریه، دست‌کم ۳۵ نفر جان باخته و ۳۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) به نقل از مقامات صحی این کشور گزارش داده است که این رویداد روز شنبه، ۳ اسد، در جاده‌ای میان دمشق، پایتخت سوریه و ولایت دیرالزور در شرق این کشور رخ داده است.

وزارت داخله سوریه گفته است که یکی از بس‌ها حامل نیروهای امنیتی و بس دیگر حامل افراد ملکی بوده است. تصاویر منتشرشده از محل حادثه نشان می‌دهد که یکی از بس‌ها پس از برخورد آتش گرفته است.

به گفته سانا، برای انتقال زخمی‌ها و کمک به عملیات نجات، هلیکوپترهای نظامی به محل رویداد اعزام شده‌اند.

مقام‌های سوریه تاکنون علت این حادثه را مشخص نکرده‌اند. این جاده به دلیل وقوع مکرر تصادفات، به «جاده مرگ» معروف است.

سوریه بیش از یک دهه است که با جنگ داخلی روبه‌رو بوده و این وضعیت به تخریب گسترده زیرساخت‌ها، از جمله شبکه جاده‌های این کشور، انجامیده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG