لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۴ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۰۴:۴۶

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروپايي که د رنتيجه منازعه روسيه با يوکيراين محتل شده بود ، بحال عادي پرگشته است مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين آغاز شده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

روسيه ميگويد صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروبايي که در نتيجه منازعه روسيه و يوکراين مختل شده بود دوباره بحال عادي برگشته است
پس از انکه ديروز روسيه صدور گاز خود به مصرف کنندگان يوکراين را قطع کرد خريداران گاز روسيه در کشور هاي ديگر اروپا شکايت داشتند مقدار گاز يکه آنها پدست مياورند نيز کاهش يافته است
کمپني دولتي گاز پروم روسيه اين ادعاي خود را تکرار کرد که يوکراين گازي را که از طريق انکشور په کشور هاي ديگر اروپايي صادر ميشود ، براي خود ميگيرد ، يوکراين اين ادعا را رد ميکند
قرار است مسوليين امور انرژي کشور هاي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه براي بحث در مورد عرضه گاز جلسه خاصي را برگزار کنند

مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين اغاز شده است
نهضت الفتح برياست محمود عباس اين مبارزات را در ساحل غربي آغاز کرد
گروپ مليشه حماس که براي اولين پار در مبارزات انتخاباتي پارلماني سهم ميگيرد
بارزات خو را از نوار غزه شروع کرد .
سخنگوي حماس سامي اپو زهري گفت
٠١٠٣٠٤
در جريان اشتراک ما درينجا و در طول مبارزات انتخاباتي ميخواهيم روي اين نکته تاکيد کنيم که عمليه انتخاپات بايد پيش برده شود و خواست عمومي نيز همين است که انتخابات تا آخرين مرحله آن پايد عملي شود / اگر انتخاپات بتعوق انداخته شود بحران در فلسطين عميق تر خواهد شد

بيم آن ميرود که ١٥ در اثر فرو ريختن عمارتي در يک محل ورزش هاي زمستاني در جنوب المان هلاک شده باشند
گفته شده که سقف عمارت به علت برفباري زياد فرو ريخته است
امر اطفاييه محل رودي زيف گفت هواي نامساعد فعاليت عمله نجات را مختل ساخته است
٠١٠٣٠٣
براي ما کارکنان نجات پسيار مشکل است که در حال حاضر درين شرايط ذر بيرون پکار ادامه پدهيم اما از علاماتي که سگ هاي مخصوص نشان ميدهند برمي آيد که بسيار احتمال دارد هنوز هم تعدادي در زير خرابه ها زنده باشند . تا آنکه اخرين نفر پيدا شود ما به تلاش خود ادامه ميدهيم
٣٠ نفر در آغاز حادثه با بيرون شدن از عمارت خود را نجات داده اند

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

داکتران بدون مرز: ایبولا در کانگو با سرعت نگران‌کننده در حال گسترش است

 آرشیف
آرشیف

سازمان داکتران بدون مرز (MSF) روز چهارشنبه ۲۴ سرطان هشدار داد که بیماری ایبولا در جمهوری دموکراتیک کانگو با سرعتی بیشتر در حال گسترش است.

این نهاد بین‌المللی امدادرسان، خواستار گسترش فوری اقدامات برای مهار و درمان این بیماری شده است.

بر اساس آمار رسمی، شمار موارد تأییدشده ایبولا در کمتر از پنج هفته، سه برابر افزایش یافته و تا روز یک‌شنبه به یک‌هزار و ۹۲۶ مورد رسیده است. در نتیجه این بیماری، ۷۰۲ نفر جان باخته‌اند.

سازمان داکتران بدون مرز گفته است که این سومین شیوع بزرگ ایبولا در تاریخ و یکی از سریع‌ترین موارد گسترش این بیماری به شمار می‌رود.

در حال حاضر، این سازمان در جمهوری دموکراتیک کانگو هفت مرکز درمان ایبولا و بیش از ۱۵ بخش قرنطین را برای رسیدگی به بیماران فعال نگه داشته است.

ایبولا یک بیماری ویروسی نادر، اما شدید و اغلب مرگبار است که عملکرد طبیعی بدن را مختل می‌کند و می‌تواند باعث خونریزی داخلی یا خارجی شود.

گزارش تازه: شهروندان افغانستان و سوریه در میان بزرگ‌ترین گروه‌های شاغل مهاجر در جرمنی

 آرشیف
آرشیف

ادارۀ فدرال کاریابی جرمنی (BA) روز سه‌شنبه ۲۳ سرطان، اعلام کرد که مهاجران، به‌ویژه پناهجویان، در یک دهۀ گذشته نقش مهمی در تأمین نیروی کار این کشور داشته‌اند.

این اداره که دفتر مرکزی آن در شهر نورنبرگ موقعیت دارد، گفته است که از ماه جون سال ۲۰۱۴ تا جون ۲۰۲۵، حدود ۴۳ درصد از رشد اشتغال در جرمنی مربوط به اتباع خارجی بوده است.

نزدیک به یک‌سوم این افراد شهروندان هشت کشوری‌اند که بیشترین پناهجویان از آن‌ها به جرمنی آمده‌اند. افغانستان نیز یکی از این هشت کشور است که در این مدت صدها هزار شهروند آن درخواست پناهندگی در جرمنی داده‌اند.

به گفتۀ این اداره، اگر مهاجرت وجود نمی‌داشت، نیروی کار جرمنی با کاهش چشمگیر روبه‌رو می‌شد.

بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴ شمار شهروندان جرمنی در سن کار ۳.۹ میلیون نفر کاهش یافته، در حالی که در همین مدت شمار اتباع خارجی در سن کار ۳.۴ میلیون نفر افزایش یافته است.

دانیل ترزنباخ، عضو هیئت اجرایی ادارۀ فدرال کاریابی آلمان، گفته است که در پنج سال گذشته شمار مهاجرانی که به‌گونه تمام‌وقت در جرمنی مشغول کار شده‌اند، بیش از دو برابر افزایش یافته است. در میان آنان، شهروندان سوریه و افغانستان بیشترین شمار را تشکیل می‌دهند.

تیم آمو نهنگان قهرمان یازدهمین دور لیگ کریکت شپگیزه افغانستان شد

 تصویر از کریکت بورد افغانستان
تصویر از کریکت بورد افغانستان

تیم آمو نهنگان قهرمان رقابت‌های لیگ کریکت شپگیزه شد.

در دیدار نهایی یازدهمین دور این رقابت‌ها که چهارشنبه ۲۴ سرطان، در ورزشگاه کریکت خوست برگزار شد، تیم سپین‌غر پرانگان هدف ۱۶۷ دوش را برای آمو نهنگان تعیین کرد، اما تیم آمو نهنگان این هدف را در ۱۶ آور تکمیل کرد.

در این مسابقه، عمران میر، بازیکن آمو نهنگان، ۷۷ دوش به دست آورد و بیشترین امتیاز را برای تیمش کسب کرد.

کریکت بورد افغانستان رقابت‌های لیگ شپگیزه را در سال ۲۰۱۳ میلادی آغاز کرد و رقابت‌های امسال یازدهمین دور این لیگ بود.

پس از صعود اسپانیا؛ ارجنتاین و انگلستان برای حضور در بازی نهایی رقابت می‌کنند

در ادامۀ رقابت‌های جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶، امشب چهارشنبه ۲۴ سرطان، تیم‌های ارجنتاین و انگلستان در دیدار نیمه‌نهایی به مصاف هم می‌روند.

این مسابقه ساعت ۱۱:۳۰ شب به وقت کابل آغاز خواهد شد.

در نخستین دیدار نیمه‌نهایی که شب گذشته برگزار شد، اسپانیا با نتیجه ۲ بر صفر فرانسه را شکست داد و به دیدار نهایی راه یافت.

برنده دیدار امشب، روز یک‌شنبه در مسابقه نهایی که در ورزشگاه نیوجرسی امریکا برگزار می‌شود، برابر اسپانیا به میدان خواهد رفت.

سنتکام: اهداف نظامی ایران در نزدیکی تنگه هرمز هدف قرار گرفتند

فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد که در جریان دیشب ۲۳ سرطان، دور تازه حملات خود بر اهداف نظامی ایران در نزدیکی تنگه هرمز و مناطق ساحلی این کشور را به پایان رسانده است.

سنتکام ناوقت سه‌شنبه، ۲۳ سرطان، در اعلامیه‌ای که در صفحه ایکس خود منتشر کرد، گفته است: "در یک عملیات هفت‌ساعته، جنگنده‌ها، طیاره‌های بی‌سرنشین و کشتی‌های جنگی امریکا، مراکز راکتی، تأسیسات طیاره‌های بی‌سرنشین، توانایی‌های بحری و سیستم‌های دفاع ساحلی ایران را با حملات دقیق هدف قرار دادند تا توانایی این کشور برای تهدید امنیت کشتی‌های تجارتی و خدمه غیرنظامی بیش از پیش کاهش یابد."

سنتکام افزوده است که در حال حاضر بیش از ۲۰ کشتی جنگی و صدها طیاره نظامی امریکا در شرق میانه مصروف اجرای عملیات هستند.

در همین حال، تهران اعلام کرده است که تأسیسات نظامی امریکا در بحرین و کویت را هدف قرار داده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز مدعی شده است که تأسیسات نظامی امریکا در بحرین و کویت، از جمله مناطقی را که ناوگان پنجم نیروی بحری امریکا از آن استفاده می‌کند، هدف حمله قرار داده است.

همزمان، اردوی اردون امروز گزارش داده است که سه راکت کروز ایرانی را رهگیری و منهدم کرده است.

واشنگتن بیش از ۵۰ فرد و نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد

آرشیف، بیرق‌های امریکا و ایران
آرشیف، بیرق‌های امریکا و ایران

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده امریکا از وضع مجموعه تازه‌ی از تحریم‌ها علیه شبکه‌ی خبر داده که به‌گفته این وزارت، در دور زدن تحریم‌های ایران نقش دارد.

این اقدامات به‌گونه مشخص محمد حسین شمخانی را هدف قرار می‌دهد، فردی‌که واشنگتن او را «یکی از عوامل اصلی» در صادرات نفت ایران و گسترش فعالیت‌های این کشور در بخش حمل‌ونقل کانتینری و تجارت جهانی کالاها می‌داند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، در بیانیه‌ی که روز ۱۴ جولای به مناسبت اعلام این تحریم‌ها منتشر شد، گفته است که "رژیم ایران با فریب‌کاری به بقای خود ادامه می‌دهد و شبکه شمخانی یکی از سودآورترین ابزارهای آن است"

او همچنان افزوده که "وزارت خزانه‌داری زیرساخت‌های مالی را که به این رژیم امکان می‌دهد تهدیدهای خود علیه امنیت ملی ایالات متحده و کشتی‌رانی جهانی را ادامه دهد، از میان برمی‌دارد".

بر اساس این بیانیه، این اقدام بیش از ۵۰ فرد، نهاد و کشتی را شامل می‌شود که به‌گفته واشنگتن، به محمد حسین شمخانی و حکومت ایران کمک می‌کنند تا "درحالی‌که مردم ایران همچنان زیر بار فشارهای اقتصادی ناشی از سیاست‌های حکومت خود قرار دارند، به کسب درآمد ادامه دهند".

وزارت خزانه‌داری امریکا همچنین اعلام کرده که این اقدام بخشی از تلاش‌های ادامه‌دار واشنگتن برای افزایش فشار اقتصادی بر حکومت ایران است و پس از آن روی دست گرفته شده که به‌گفته این وزارت، ایران حملات بی‌ثبات کنندۀ خود را در تنگه هرمز از سر گرفته است.

در این بیانیه آمده که ایران با تهدید و حمله به کشتی‌های بین‌المللی در تنگه هرمز، رفت‌وآمد دریایی را تقریباً متوقف کرده و از این طریق اهرم فشار قابل توجهی بر همسایه‌گان خود در خلیج فارس و اقتصاد جهانی به دست آورده است، موضوعی‌که این آبراه را به یکی از اصلی‌ترین میدان‌های رویارویی در این بحران تبدیل کرده‌است.

پاکستان به ۲۶ کانتینر کمک‌های سازمان ملل متحد اجازه ورود به افغانستان داد

آرشیف، محموله‌های کمکی دبلیو اف پی
آرشیف، محموله‌های کمکی دبلیو اف پی

برنامهٔ جهانی غذای سازمان ملل متحد (دبلیو اف پی) میگوید که ادارۀ گمرک پاکستان، به ۲۶ کانتینر حامل مواد غذایی و سایر کمک‌های بشردوستانه مربوط به این برنامه اجازۀ ورود به افغانستان را داده‌است.

به‌گفتۀ «دبلیو اف پی»، محمولۀ این کانتینرها، مواد غذایی و سایر اقلام ضروری امدادی را شامل می‌شود که در چارچوب کمک‌های بشری این برنامه، برای مردم افغانستان تخصیص یافته است.

حکومت طالبان در افغانستان تا هنوز در این مورد اظهار نظر نکرده‌است.

گذرگاه تورخم، یکی از مزدحم‌ترین مسیرهای تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان به شمار می‌رود و از ماه اکتبر سال ۲۰۲۵ میلادی به این‌سو به دلیل تنش‌ها میان این دو کشور، به روی رفت‌وآمد عادی، بسته شده‌است.

ساختمان انتظار میدان هوایی بین‌المللی کابل به بهره برداری سپرده می‌شود

آرشیف، ترمینل میدان هوایی بین‌المللی کابل
آرشیف، ترمینل میدان هوایی بین‌المللی کابل

وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان می گوید که ساختمان انتظار میدان هوایی بین المللی کابل هفتاد درصد پیش رفته و تا چهار ماه دیگر به بهره برداری سپرده خواهد شد.

ادارۀ اطلاعات عامه و نشرات این وزارت در ویدیوی‌که روز سه‌شنبه (۲۳ سرطان) در شبکۀ اکس منتشر کره، گفته که این ساختمان به مصرف مجموعی ۳۲۳ میلیون افغانی ساخته می‌شود و در اعمار آن تلاش شده تا حد ممکن از محصولات داخلی افغانستان استفاده شود.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان در حالی از اعمار ساختمان جدید خبر می‌دهد که با تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، سکتور هوانوردی افغانستان با آزمون‌ها و محدویت‌های جدی روبه‌روست.

بازداشت «طراح حمله کراچی»؛ پاکستان ادعا دارد حمله از افغانستان هدایت شده بود

آرشیف، نیروهای پاکستانی
آرشیف، نیروهای پاکستانی

پولیس پاکستان روز سه‌شنبه (۲۳ سرطان) از دستگیری فردی خبر داد که گفته شده، طراح اصلی حملهٔ مرگبار ماه گذشته بر یک کمپ نیروهای رینجرز پاکستان در شهر کراچی، بوده است.

مقام‌های پاکستانی ادعا کرده که حملۀ ۲۷ جون که در آن سه تن از نیروهای رینجرز کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند از افغانستان طرح‌ریزی، هدایت و پشتیبانی شده بود و مهاجمان نیز در آن‌سوی سرحد آموزش دیده و کمک‌های لوژستیکی دریافت کرده بودند.

اما حکومت طالبان این ادعا را رد کرده‌است.

تنش در تنگه هرمز؛ اتحادیۀ اروپا پرواز بر فراز پنج کشور خلیج را محدود کرد

آرشیف، تصویر جنبۀ تزئینی دارد.
آرشیف، تصویر جنبۀ تزئینی دارد.

ادارۀ مصونیت هوانوردی اتحادیۀ اروپا روز سه‌شنبه (۲۳ سرطان) به شرکت‌های هوانوری توصیه کرده تا از پرواز در حریم هوایی کشورهای بحرین، کویت، قطر، امارات متحده عربی و بر فراز آب‌های بحیرۀ عمان تا ۲۹ جولای (اول اسد) خودداری کنند.

این توصیه به‌دنبال افزایش تنش‌ها در تنگهٔ هرمز و ادامهٔ حملات متقابل ایران و امریکا منتشر شده‌است.

بر اساس گزارش رادیو فردا، بخش ایران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، رسانه‌های ایران روز سه‌شنبه از شنیده شدن صدای انفجارات در غرب بندرعباس و چند منطقۀ دیگر ایران خبر دادند.

این انفجارات در حالی رخ داد که شب قبل از آن اردوی امریکا در عملیاتی‌که به‌گفتهٔ قوماندانی مرکزی نیروهای این کشور (سنتکام) پنج ساعت طول کشید و پایان آن نیز اعلام شد، بر اهدافی در بخش‌های مختلف ایران به شمول بوشهر، چابهار، ابوموسی و بندرعباس حمله کردند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG