لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۴ حمل ۱۴۰۵ کابل ۱۲:۲۹

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است گزارش داده شده که در اواخر امروز مقامات مرپوط روسيه و يوکراين در باره منازعه شان روي قيمت گاز ملاقات خواهند کرد مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين آغاز شده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

به اساس گزارشها قرار است مقامات روسيه و يوکراين در اواخر امروز روي منازعه دو کشور در مورد قيمت گاز صادراتي روسيه په يوکراين ملاقات کنند .
معاون کمپني روسي گاز پروم طي مصاحبه پا خبرگزاري رويترز گفته است که براي اين ملاقات امادگي گرفته شده است
منازعه ميان دو کشور در مورد قيمت گاز عرضه گاز روسيه به کشور هاي اروپاي مرکزي و غربي را با تهديد روبرو ساخته است
در اوايل روز مقامات روسي گفتند صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروبايي بحال عادي برگشته است

کمپني دولتي گاز پروم روسيه اين ادعاي خود را تکرار کرد که يوکراين گازي را که از طريق انکشور په کشور هاي ديگر اروپايي صادر ميشود ، براي خود ميگيرد .
يوکراين اين ادعا را رد ميکند
قرار است مسوليين امور انرژي کشور هاي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه براي بحث در مورد عرضه گاز جلسه خاصي را برگزار کنند
اتحاديه اروپا از هر دو کشور خواسته است منازعه شانرا از طريق مذاکرات حل کنند

مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين اغاز شده است
نهضت الفتح برياست محمود عباس اين مبارزات را در ساحل غربي آغاز کرد
گروپ مليشه حماس که براي اولين پار در مبارزات انتخاباتي پارلماني سهم ميگيرد
بارزات خو را از نوار غزه شروع کرد .
سخنگوي حماس سامي اپو زهري گفت
٠١٠٣٠٤
در جريان اشتراک ما درينجا و در طول مبارزات انتخاباتي ميخواهيم روي اين نکته تاکيد کنيم که عمليه انتخاپات بايد پيش برده شود و خواست عمومي نيز همين است که انتخابات تا آخرين مرحله آن پايد عملي شود / اگر انتخاپات بتعوق انداخته شود بحران در فلسطين عميق تر خواهد شد

بيم آن ميرود که ١٥ در اثر فرو ريختن عمارتي در يک محل ورزش هاي زمستاني در جنوب المان هلاک شده باشند
گفته شده که سقف عمارت به علت برفباري زياد فرو ريخته است
امر اطفاييه محل رودي زيف گفت هواي نامساعد فعاليت عمله نجات را مختل ساخته است
٠١٠٣٠٣
براي ما کارکنان نجات پسيار مشکل است که در حال حاضر درين شرايط ذر بيرون پکار ادامه پدهيم اما از علاماتي که سگ هاي مخصوص نشان ميدهند برمي آيد که بسيار احتمال دارد هنوز هم تعدادي در زير خرابه ها زنده باشند . تا آنکه اخرين نفر پيدا شود ما به تلاش خود ادامه ميدهيم
٣٠ نفر در آغاز حادثه با بيرون شدن از عمارت خود را نجات داده اند

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

قول اردوی طالبان در بلخ: به سوی طیاره‌های پاکستانی شلیک کردیم

نقشۀ ولایت بلخ
نقشۀ ولایت بلخ

پس از نشر گزارش‌ها در بارۀ حملۀ هوایی در بلخ، حکومت طالبان می‌گوید که به سوی طیاره‌های پاکستانی شلیک کرده اند.

حماد وصال، سخنگوی قول اردوی ۲۰۹ الفتح حکومت طالبان در بلخ دوشنبه شب، سوم حمل به رسانۀ داخلی "طلوع نیوز" گفته که به سوی طیاره‌های پاکستانی شلیک می‌کنند و از مردم می‌خواهند که نگران نباشند.

او اما جزئیات بیشتری در این باره ارائه نکرده است.

پیش از این عطاءالله زید، سخنگوی والی طالبان در بلخ به رادیو آزادی مدعی شده بود که امشب هیچ اتفاقی در بلخ رخ نداده است.

حکومت پاکستان تا به حال در این باره چیزی به رسانه‌ها نگفته است.

پیش از این برخی رسانه‌های داخلی به نقل از منابع مدعی شدند که در بلخ حملات هوایی صورت گرفته است.

این درحالیست که حکومت پاکستان پیش از این اعلام کرده بود که آتش‌بس موقت میان پاکستان و حکومت طالبان تا نیمه‌شب دوشنبه (امشب) ادامه خواهد یافت.

اکسیوس: معاون رئیس جمهور امریکا با صدر اعظم اسرائیل دربارهٔ اجزای توافق احتمالی با ایران گفت‌وگو کرده‌اند

جنگ امریکا و اسرائیل با ایران
جنگ امریکا و اسرائیل با ایران

ویب‌سایت "اکسیوس" روز دوشنبه، سوم حوت به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، در تماس تیلیفونی با بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل، دربارهٔ تلاش‌ها برای آغاز مذاکرات با ایران گفت‌وگو کرده است.

به گفتهٔ این منبع، دو طرف همچنین دربارهٔ اجزای یک توافق احتمالی برای پایان دادن به جنگ امریکا و اسرائیل با ایران نیز رایزنی کرده‌اند.

پیشتر، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا از انجام "مذاکرات سازنده" بین ایران و ایالات متحده خبر داده و گفته بود که واشنگتن به همین دلیل هدف قرار دادن نیروگاه‌های برق ایران به‌دلیل باز نشدن تنگۀ هرمز را تا پنج روز به تعویق می‌اندازد تا نتیجهٔ گفت‌وگوها مشخص شود.

مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که نام او به عنوان طرف مذاکره با امریکا از سوی "یک مقام اسرائیلی" اعلام شده است، انجام مذاکره با امریکا را رد کرده‌اند.

اکسیوس پیشتر نوشته بود که طرف‌های میانجی بین ایران و امریکا در تلاش هستند تا اواخر این هفته دیداری بین قالیباف و سایر مقام‌های تهران با استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ امریکا، جرد کوشنر داماد ترمپ و همچنین احتمالاً جی‌دی‌ونس در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، ترتیب دهند.

نمایندۀ ویژۀ بریتانیا برای افغانستان: ادامۀ محرومیت دختران از آموزش به آیندۀ افغانستان آسیب می‌رساند

ریچارد لیندسی، نمایندۀ ویژۀ بریتانیا برای افغانستان
ریچارد لیندسی، نمایندۀ ویژۀ بریتانیا برای افغانستان

ریچارد لیندسی روز دوشنبه، سوم حمل در صفحۀ ایکس خود نوشته است که با آغاز سال تعلیمی جدید در افغانستان، محرومیت میلیون‌ها دختر از حق آموزش ادامه خواهد یافت.

او با تأکید بر دسترسی همه به آموزش گفته که محروم کردن زنان و دختران از آموزش و تحصیل به آیندۀ افغانستان آسیب می‌‌رساند و تمام اقشار افغانستان را عقب نگه می‌دارد.

پیش از این ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان گفته بود که محدودیت‌های طالبان علیۀ آموزش دختران و زنان قابل قبول نیست.

این درحالیست که مدیران برخی مکتب‌ها در کابل به رادیو آزادی گفتند، قرار است که سال تعلیمی جدید در مناطق سردسیر افغانستان در ششم ماه حمل آغاز شود.

نگرانی یک ادارۀ ملل متحد از وضعیت مهاجرین افغان در ایران

مهاجرت افغانان به ایران (تصویر آرشیف)
مهاجرت افغانان به ایران (تصویر آرشیف)

سخنگوی کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان هشدار داده است که جنگ در ایران به شدت بر خانواده‌های افغان در این کشور که زندگی‌شان وابسته به کار روزانه است، تاثیر گذاشته است.

بخش افغانستان این ادارۀ ملل متحد روز دوشنبه، سوم حوت با نشر این موضوع در صفحۀ ایکس خود گفته است که این موضوع می‌تواند عامل بالقوه‌ای برای بازگشت آنان به افغانستان باشد و این درحالیست که ظرفیت ادغام مجدد در افغانستان در نقطۀ شکست خود قرار دارد.

پیش از این برخی از مهاجرین افغان در ایران به رادیو آزادی گفته بودند که جنگ در این کشور روند زندگی روزمرۀ آنان را مختل کرده است.

بر اساس آمار ادارۀ بین‌المللی مهاجرت (آی او ام)، پس از آغاز حملات امریکا و اسرائیل بر ایران، در دوهفتۀ نخست ماه مارچ بیش از ۷۰ هزار افغان از ایران به کشورشان بازگشته اند.

یونیسف: در سال ۲۰۲۵ برای ۲.۱ میلیون نفر در افغانستان آب آشامیدنی فراهم کرده ایم

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یونیسف می‌گوید که در سال ۲۰۲۵ با همکاری شرکایش، برای ۲.۱ میلیون نفر در افغانستان آب پاک فراهم کرده است.

تاج‌الدین اویوال، یکی از مسئولان این نهاد، به مناسبت روز جهانی آب در ۲۲ مارچ در پیامی گفته که این تلاش‌ها به بهبود سلامت کودکان کمک کرده و همچنین زمینه را برای مادران فراهم کرده است تا بتوانند بهتر از خانواده‌های خود مراقبت کنند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز روز یکشنبه ۲ حمل در گزارشی به مناسبت روز جهانی آب اعلام کرد که «دسترسی به آب در افغانستان در حال دشوارتر شدن است.»

این کمیته گفته است که کمبود آب زندگی روزمره افغان‌ها را تحت تأثیر قرار داده است.

باشندگان ولایت های مختلف افغانستان از جمله کابل و قندهار پیش از این نیز به رادیوآزادی گفته بودند که کمبود آب مشکل بزرگی برای آنان است و سطح آب‌های زیرزمینی روزبه‌روز پایین‌تر می‌رود.

صلیب سرخ می گوید که کاهش بارندگی، افزایش جمعیت و بازگشت مهاجران از کشورهای همسایه باعث شده که منابع آب زیرزمینی افغانستان با فشار شدید و استفاده بی‌رویه روبه‌رو شوند.

ترمپ: گفت‌و‌گوهای سازنده‌ای با ایران داشتیم، حمله به نیروگاه‌ها پنج روز به تعویق افتاد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه ۳ حمل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشیال گفت که ایالات متحده و ایران طی دو روز گذشته «گفت‌وگوهای عمیق، دقیق و سازنده» در مورد حل و فصل خصومت‌ها در شرق میانه داشته‌اند.

او نوشت که بر اساس «فضای کلی و لحن این گفت‌و‌گوها» به وزارت دفاع دستور داده هرگونه حمله نظامی علیه نیروگاه‌ها و زیرساخت‌های انرژی ایران را به مدت «پنج روز» به تعویق بیندازد، «مشروط به موفقیت نشست‌ها و مذاکرات جاری.»

ترمپ افزوده که این گفت‌و‌گوها «در طول هفته ادامه خواهد داشت.»

رئیس جمهور امریکا این پیام را ساعاتی قبل از پایان مهلت ۴۸ ساعته‌اش به مقام‌های ایران برای بازگشایی کامل تنگه هرمز منتشر کرد.

او روز یکشنبه ۲ حمل دوم تهدید کرده بود اگر ایران ظرف «۴۸ ساعت» تنگهٔ هرمز را «به‌طور کامل و بدون تهدید» باز نکند، امریکا نیروگاه‌های این کشور را «نابود» خواهد کرد.

در واکنش به این تهدید، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی تهدیدهای خود علیه زیرساخت‌های منطقه را از سر گرفتند.

اسحاق دار: پاکستان برای دستیابی به اهداف مشخص، در داخل افغانستان اقدام خواهد کرد

اسحاق دار، وزیر خارجۀ پاکستان
اسحاق دار، وزیر خارجۀ پاکستان

اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، گفته است که کشورش همچنان به‌طور قاطع به «از میان بردن تهدید تروریسم» متعهد است.

این درحالیست که آتش‌بس کوتاه‌مدت میان حکومت طالبان در افغانستان و حکومت پاکستان، تا ساعات دیگر به پایان می رسد.

کابل و اسلام‌آباد چهارشنبه گذشته اعلام کردند که به مناسبت عید فطر، درگیری‌ها متوقف شده و آتش‌بس موقت تا نیمه‌شب دوشنبه رعایت خواهد شد.

اسحاق دار در پیام خود به مناسبت روز پاکستان تأکید کرد که موضع کشورش در قبال این تنش تغییر نکرده و پاکستان برای دستیابی به اهداف مشخص، در داخل افغانستان اقدام خواهد کرد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، گفته است که نیروهای پاکستانی بر بخش‌هایی از ولسوالی ناری ولایت کنر حمله کرده‌اند که در نتیجه آن یک تن کشته و یک تن دیگر زخمی شده است.

مقام‌های پاکستانی تا کنون در مورد این ادعا چیزی نگفته‌اند.

شهباز شریف صدراعظم پاکستان، نیز در پیام خود به مناسبت روز پاکستان گفت که عملیات نظامی در داخل افغانستان «نشان‌دهنده عزم ملی ما در مبارزه با تروریسم است.» او افزود: «ما هرگز اجازه نخواهیم داد که به صلح و امنیت کشور ما آسیب برسد.»

با آن‌که برخی کشورها از تلاش‌ها برای برقراری یک آتش‌بس دایمی میان دو طرف خبر داده‌اند، هنوز روشن نیست که با پایان آتش‌بس موقت، دو طرف از درگیری‌ها خودداری خواهند کرد یا بار دیگر به سوی تنش‌های گسترده‌تر خواهند رفت.

اردوی اسرائیل به شهروندان خود هشدار داده که جنگ علیه ایران و حزب‌الله چند هفته دیگر نیز ادامه خواهد یافت

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

با نزدیک شدن به پایان ضرب‌الاجل تهدیدآمیز دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به ایران برای بازگشایی تنگه هرمز، جنرال ایفی دفرین، سخنگوی اردوی اسرائیل، روز یکشنبه ۲ حمل گفت که «شهروندان اسرائیل، ما چند هفته دیگر جنگ علیه ایران و حزب‌الله را در پیش داریم.»

او همچنان افزوده که «با گذشت هر روز، ما رژیم تروریستی را (در تهران) بیشتر تضعیف می‌کنیم. ما اجازه نخواهیم داد که این رژیم یا حامیانش شهروندان اسرائیل یا موجودیت دولت اسرائیل را تهدید کنند.»

دفرین همچنان گفت که عملیات زمینی علیه حزب‌الله در لبنان در هفته آینده شدت بیشتری خواهد گرفت.در همین حال، ضرب‌الاجل رئیس‌جمهور ترمپ برای تهران تا چند ساعت دیگر به پایان می‌رسد.

ترمپ روز یکشنه ۲۱ مارچ از تهران خواسته بود که در مدت ۴۸ ساعت تنگه هرمز را «به‌طور کامل باز کند»، در غیر آن با پیامدهای سخت روبه‌رو خواهد شد.

ترامپ تهدید کرده است که اگر تهران در این مدت تنگه هرمز را به‌طور کامل باز نکند، ایالات متحده امریکا تأسیسات مختلف تولید برق آن‌ها را هدف قرار داده و نابود خواهد کرد.

در واکنش به این تهدید، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی تهدیدهای خود علیه زیرساخت‌های منطقه را از سر گرفتند.

وزارت خارجه امریکا هشدار احتیاطی تازه برای شهروندان خود در سراسر جهان صادر کرده است

مارکو روبیو وزیر خارجۀ ایالات متحده امریکا
مارکو روبیو وزیر خارجۀ ایالات متحده امریکا

این وزارت در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از شهروندان امریکایی خواسته است که «در سراسر جهان و به‌ویژه در شرق میانه، احتیاط بیشتری را رعایت کنند.»

در این پیام آمده است: «بسته شدن موقت حریم هوایی ممکن است باعث اختلال در سفرها شود. تأسیسات دیپلماتیک امریکا، حتی خارج از شرق میانه نیز هدف قرار گرفته‌اند.»

وزارت خارجه امریکا همچنان هشدار داده است که گروه‌های مورد حمایت ایران ممکن است منافع امریکا یا مکان‌های مرتبط با ایالات متحده و یا شهروندان امریکایی را در سراسر جهان هدف قرار دهند.

این وزارت همچنین در وب‌سایت خود گفته است که برای کمک به شهروندان امریکایی که می‌خواهند شرق میانه را ترک کرده و به امریکا بازگردند، «یک اقدام تاریخی» را روی دست گرفته است.

این وزارت افزوده است که تسهیلات پروازهای چارتر را فراهم می‌کند و بر اساس وضعیت امنیتی، به فراهم‌سازی ظرفیت‌های بیشتر نیز ادامه خواهد داد.

بنیت: محدودیت های طالبان علیه آموزش دختران و زنان قابل قبول نیست

ریچارد بنیت گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت،گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، به مناسبت نوروز در پیامی گفته است افغانستان تنها کشوری است که با آغاز سال نو، دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب محروم هستند.

بنیت ناوقت روز یکشنبه ۲ حمل در صفحه ایکس خود در بیانیه‌ای نوشته است:
"نوروز بر همه کسانی که آن را جشن می‌گیرند مبارک باشد! یادآوری می‌کنم که این تنها در افغانستان است که آغاز یک سال تعلیمی دیگر را نشان می‌دهد که در آن به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه داده نمی‌شود به آموزش خود در مکتب ادامه دهند و زنان نیز نمی‌توانند به پوهنتون بروند. این قابل قبول نیست و باید تغییر کند."

دختران محروم از آموزش هم در صحبت با رادیوآزادی بار دیگر خواهان بازگشایی مکاتب اند.

آنان می گویند که ادامۀ محرومیت آموزشی؛ امیدها و آیندۀ آنان را با چالش‌های جدی روبرو ساخته و نبود دسترسی به آموزش علاوه بر محدود کردن فرصت‌های آموزشی، تأثیر روانی و اجتماعی منفی نیز بر آنان گذاشته است.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، با آغاز سال تعلیمی جدید در افغانستان، میلیون‌ها دختر و زن نمی‌توانند به آموزش متوسطه، لیسه و تحصیلات عالی دسترسی داشته باشند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG