لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۹ جدی ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۳۲

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است گزارش داده شده که در اواخر امروز مقامات مرپوط روسيه و يوکراين در باره منازعه شان روي قيمت گاز ملاقات خواهند کرد مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين آغاز شده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

به اساس گزارشها قرار است مقامات روسيه و يوکراين در اواخر امروز روي منازعه دو کشور در مورد قيمت گاز صادراتي روسيه په يوکراين ملاقات کنند .
معاون کمپني روسي گاز پروم طي مصاحبه پا خبرگزاري رويترز گفته است که براي اين ملاقات امادگي گرفته شده است
منازعه ميان دو کشور در مورد قيمت گاز عرضه گاز روسيه به کشور هاي اروپاي مرکزي و غربي را با تهديد روبرو ساخته است
در اوايل روز مقامات روسي گفتند صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروبايي بحال عادي برگشته است

کمپني دولتي گاز پروم روسيه اين ادعاي خود را تکرار کرد که يوکراين گازي را که از طريق انکشور په کشور هاي ديگر اروپايي صادر ميشود ، براي خود ميگيرد .
يوکراين اين ادعا را رد ميکند
قرار است مسوليين امور انرژي کشور هاي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه براي بحث در مورد عرضه گاز جلسه خاصي را برگزار کنند
اتحاديه اروپا از هر دو کشور خواسته است منازعه شانرا از طريق مذاکرات حل کنند

مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين اغاز شده است
نهضت الفتح برياست محمود عباس اين مبارزات را در ساحل غربي آغاز کرد
گروپ مليشه حماس که براي اولين پار در مبارزات انتخاباتي پارلماني سهم ميگيرد
بارزات خو را از نوار غزه شروع کرد .
سخنگوي حماس سامي اپو زهري گفت
٠١٠٣٠٤
در جريان اشتراک ما درينجا و در طول مبارزات انتخاباتي ميخواهيم روي اين نکته تاکيد کنيم که عمليه انتخاپات بايد پيش برده شود و خواست عمومي نيز همين است که انتخابات تا آخرين مرحله آن پايد عملي شود / اگر انتخاپات بتعوق انداخته شود بحران در فلسطين عميق تر خواهد شد

بيم آن ميرود که ١٥ در اثر فرو ريختن عمارتي در يک محل ورزش هاي زمستاني در جنوب المان هلاک شده باشند
گفته شده که سقف عمارت به علت برفباري زياد فرو ريخته است
امر اطفاييه محل رودي زيف گفت هواي نامساعد فعاليت عمله نجات را مختل ساخته است
٠١٠٣٠٣
براي ما کارکنان نجات پسيار مشکل است که در حال حاضر درين شرايط ذر بيرون پکار ادامه پدهيم اما از علاماتي که سگ هاي مخصوص نشان ميدهند برمي آيد که بسيار احتمال دارد هنوز هم تعدادي در زير خرابه ها زنده باشند . تا آنکه اخرين نفر پيدا شود ما به تلاش خود ادامه ميدهيم
٣٠ نفر در آغاز حادثه با بيرون شدن از عمارت خود را نجات داده اند

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

موج سرما در اروپا؛ مکاتب در برخی شهرهای جرمنی تعطیل شدند

موج
موج

ادارۀ هواشناسی جرمنی پیش‌بینی کرده که در دو روز آینده طوفان‌های شدید و برف‌باری، به‌ویژه در شرق، مرکز و شمال جرمنی رخ خواهد داد.

به دنبال این پیش‌بینی‌ها، حزب حاکم جرمنی نشست مهم سالانۀ خود را لغو کرده است.

همچنین شماری از مکاتب در شهرهای هامبورگ، برمن و بخش‌هایی از ایالت نیدرزاکسن روز جمعه تعطیل خواهند بود و آموزش از راه دور جایگزین شده است.

این درحالی است که اروپا موج سرما روبروست و بارش برف و وزش باد باعث تأخیر و لغو برخی پروازها در میدان هوایی فرانکفورت شده و شرکت راه‌آهن جرمنی نیز از مسافران خواسته است خود را برای تأخیر در حرکت قطارها آماده کنند.

مقام‌ها از مردم خواسته‌اند در صورت امکان از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

ادارۀ هواشناسی گفته است که شدت توفان روز جمعه به اوج می‌رسد و سپس به‌تدریج کاهش خواهد یافت.

اتحادیۀ اروپا و نهاد «اکسیپت» نشستی را برای بررسی بحران آب و تغییرات اقلیمی در افغانستان را برگزار می‌کنند

بحران کم آبی درافغانستان
بحران کم آبی درافغانستان

اتحادیۀ اروپا و نهاد تحقیقی «اکسیپت» قرار است یک نشست آنلاین را برای بررسی بحران آب، تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر معیشت مردم افغانستان برگزار کنند.

این اتحادیه روزپنجشنبه، ۱۸ جدی در صفحه ایکس خود نوشته که این وبینار به تاریخ ۲۱ جنوری برگزار می‌شود.

همچنان در این نشست نهاد تحقیقی «اکسیپت» در وبسایت خود نوشته که در این نشست کاهش سطح آب‌های زیرزمینی در کابل و گسترش بحران آب به مناطق روستایی، به‌ویژه در حوزۀ رود هلمند بررسی خواهد شد.

اتحادیۀ اروپا و نهاد تحقیقی «اکسیپت» برگزارکنندگان این نشست می‌گویند که این بحران معیشت بیش از ۳.۵ میلیون نفر را تهدید می‌کند.

این در حالی است که افغانستان از جمله کشورهایی است که به‌شدت از تغییرات اقلیمی آسیب دیده و در سال جاری با کمبود بارندگی و آب روبه‌رو است.

طالبان در ارزگان تصویربرداری و نشر تصاویر زنده‌جان را ممنوع کردند

رسانه‌ها در افغانستان
رسانه‌ها در افغانستان

مرکز خبرنگاران افغانستان ممنوعیت تصویربرداری و نشر تصاویر زنده‌جان در ولایت ارزگان از سوی طالبان را محکوم کرده و آن را خلاف اصول آزادی بیان و رسانه‌های آزاد خوانده است.

این نهاد روز پنج‌شنبه، ۱۸ جدی با نشر اعلامیه‌ای گفت که ادارۀ امر به معروف و نهی از منکر ارزگان دستور منع فیلم‌برداری و نشر تصاویر زنده‌جان را در این ولایت صادر کرده است.

بر بنیاد این دستور، تلویزیون ملی در ارزگان به رادیو تبدیل شده و خبرنگاران محلی نیز از گرفتن و نشر تصویر منع شده‌اند.

در اعلامیه آمده است که ریاست اطلاعات و فرهنگ ارزگان روز ۱۷ جدی در یک مکتوب اعلام کرده که این دستور بر اساس مادۀ ۱۷ قانون امر به معروف صادر شده و رسانه‌ها باید از تصویربرداری خودداری کنند.

مرکز خبرنگاران افغانستان از طالبان خواسته است در این تصمیم تجدیدنظر کرده و این دستور را لغو کنند.

بر اساس معلومات این مرکز، ارزگان بیست‌وچهارمین ولایتی است که ممنوعیت نشر تصاویر زنده‌جان به‌گونه رسمی در آن اعلام می‌شود.

پیش از این نیز این دستور در ۲۳ ولایت دیگر اعلام شده است.

تغییر در کابینۀ طالبان؛ وزیران انرژی و آب و احیا و انکشاف دهات جابه‌جا شدند

رهبر طالبان در یک فرمان تازه، ملا عبداللطیف منصور، وزیر آب و انرژی را به‌عنوان وزیر احیا و انکشاف دهات تعیین کرده است

در این فرمان همچنان آمده که ملا محمد یونس آخندزاده، وزیر این وزارت را به‌عنوان وزیر آب و انرژی گماشته است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، روز پنج‌شنبه ۱۸ جدی در صفحۀ ایکس خود نوشت که در چارچوب این تعیینات، داکتر عبدالباری عمر، رئیس عمومی شرکت برق افغانستان، نیز به‌عنوان رئیس تشریفات وزارت امور خارجه منصوب شده است.

با وجود این‌که تغییرات در کابینۀ حکومت طالبان امری معمول است، اعلام این تغییر در وزارت مهم آب و انرژی در حالی صورت می‌گیرد که افغانستان با کمبود آب و برق مواجه است.

سازمان ملل متحد نیز در گزارشی هشدار داده میزان برف و باران در زمستان جاری در افغانستان پایین بوده و این وضعیت در ماه‌های آینده تأثیرات جدی بر منابع آب، زراعت و امنیت غذایی کشور خواهد گذاشت.

ایجاد یک اتاق حمایتی برای زنان و دختران افغان در وزارت خارجه اسپانیا

وزارت خارجه اسپانیا در چارچوب این وزارت اتاق حمایتی برای زنان و دختران افغان ایجاد کرده است.

ایجاد این اتاق امروز پنجشنبه ۸ جنوری، در نشستی که پیترو سانچز، صدراعظم و دیپلمات‌های اسپانیایی و همچنان شماری از فعالان زن افغان حضور داشتند، اعلام شد.

نهادی به نام «زنان برای افغانستان» در صفحه ایکس خود نوشته است که این ابتکار نتیجه تلاش‌های پیگیر فعالان زن افغان بوده است.

این نهاد اما جزئیات نداده که این اتاق در کدام بخش ها فعالیت خواهد داشت.

اسپانیا در سال ۲۰۲۵ میزبان حداقل دو نشست در مورد زنان افغان بود که خواستار تامین حقوق زنان و دختران در افغانستان تحت حاکمیت طالبان شد.

فعالان زن افغان از جامعه جهانی می‌خواهند که حکومت طالبان را در قبال نقض حقوق اساسی دختران و زنان پاسخ‌گو قرار دهد.

هرچند طالبان ادعا می‌کنند که حقوق دختران و زنان را در چارچوب اسلام تضمین کرده‌اند، اما بسیاری از افغان‌ها، سازمان همکاری اسلامی و نهادهای حقوق بشری با آن‌ها موافق نیستند.

یک عضور پارلمان اروپا از معترضان در ایران حمایت کرد

 عکس از معترضان
عکس از معترضان

هانا نویمن، عضو پارلمان اروپا، حمایت خود را از معترضان در ایران اعلام کرده است.

اعتراضات گسترده در ایران امروز پنجشنبه، ۱۸ جدی، وارد دوازدهمین روز خود شد.
خانم نویمن امروز در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشته است: "امروز مردم در سراسر ایران بار دیگر به جاده‌ها آمده‌اند. آنان می‌دانند که ممکن است با گلوله مواجه شوند، اما برای بسیاری، سکوت خطرناک‌تر از شجاعت شده است."
وی افزوده است که رژیم ایران، به گفته او، آخرین ذره‌های مشروعیت خود را نیز از دست داده است.
پیش از این نیز شماری از اعضای پارلمان اروپا حمایت خود را از معترضان در ایران اعلام کرده بودند.
اعتراضات در ایران در پی کاهش ارزش پول (تومان) در برابر اسعار خارجی در شهر تهران آغاز شد و سپس به سایر شهرها گسترش یافت.

توقیف یک نفتکش با پرچم روسیه از سوی امریکا

گارد ساحلی ایالات متحده امریکا در حال بررسی نفتکش مارینرا در هفتم جنوری
گارد ساحلی ایالات متحده امریکا در حال بررسی نفتکش مارینرا در هفتم جنوری

ایالات متحده امریکا یک نفتکش با پرچم روسیه را در اقیانوس اطلس شمالی توقیف کرده است.

فرماندهی اروپایی اردوی امریکا (یوروکام) روز چهارشنبه، ۷ جنوری، در یک بیانیه اعلام کرد که این نفتکش، موسوم به «مارینرا»، در اقیانوس اطلس شمالی میان ایسلند و بریتانیا توقیف شده است.
در بیانیه آمده است که این اقدام به دستور یک محکمه فدرال ایالات متحده انجام شده است.
این نفتکش از تابستان سال ۲۰۲۴ میلادی تحت تحریم‌های امریکا قرار داشت.
این اقدام تازه‌ترین تحرک واشنگتن در راستای مقابله با کشتی‌های مرتبط با تجارت غیرقانونی نفت ونزویلا به شمار می‌رود.
این اقدام چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که نیروهای امریکایی در یک عملیات ویژه، نیکلاس مادورو، رهبر برکنارشده ونزویلا، و همسرش را بازداشت و به امریکا منتقل کردند.
ایالات متحده در هفته‌های اخیر، در چارچوب کمپاین خود علیه ونزویلا، دو کشتی دیگر را نیز توقیف کرده بود.

یک جوان افغان به اتهام به‌خطر انداختن جان پناهجویان در محکمه بریتانیا حاضر شد

آرشیف
آرشیف

یک جوان ۱۸ ساله افغان روز چهارشنبه، ۷ جنوری، در یک محکمه بریتانیا اتهامات واردشده علیه خود مبنی بر به‌خطر انداختن جان ده‌ها پناهجو را رد کرد.

این جوان که امان ناصر نام دارد، به هدایت یک قایق حامل ۴۶ پناهجوی غیرقانونی از فرانسه به بریتانیا متهم شده است.
وی به محکمه گفته است که مجبور شده بود این قایق را از فرانسه به سوی بریتانیا هدایت کند.
دومین جلسه محاکمه این جوان افغان قرار است در ماه فبروری سال جاری برگزار شود.
این نخستین گروه پناهجویان است که در اوایل سال ۲۰۲۶ میلادی از طریق کانال مانش به بریتانیا رسیده‌اند.
حکومت بریتانیا قوانین جدیدی را وضع کرده است که بر اساس آن، افرادی که به پناهجویان در عبورهای خطرناک کمک می‌کنند، مجرم شناخته می‌شوند.
بر اساس آمارها، در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۹ پناهجو در هنگام عبور از کانال مانش جان باخته‌اند.

سکتورهای خصوصی افغانستان و پاکستان برای باز گشائی راه های تجارتی تلاش می کنند

کمیته های مذاکره کننده سکتور خصوصی افغانستان و پاکستان روز چهارشنبه (۱۷ جدی) نشستی در بارۀ بازگشایی گذرګاه های ترانزیتی و تجارتی میان دو کشور برگزار کردند.

قرار است کمیته هایی دو طرف پیشنهادات خود را با حکومت پاکستان و حکومت طالبان در افغانستان شریک سازند.

پیش از این، اتاق تجارت و صنایع پاکستان برای حل مسایل تجاری و ترانزیت میان دو کشور به ویژه باز شدن گذرگاه ها، خواستار گفت‌وگو با اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان شده بود.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان روز یکشنبه این هفته گفته بود که با فدراسیون اتاق های تجارت و صنایع پاکستان در مورد بازگشایی بنادر میان دو کشور به گونۀ آنلاین گفت‌وگو کرده‌ است.

گذرگاه ها بین افغانستان و پاکستان به دنبال درگیری نیروهای طالبان و پاکستان حدود سه ماه پیش مسدود شدند.

حکومت طالبان اخیراً گفت که گذرگاه ها زمانی بازگشایی خواهند شد که پاکستان تضمین بدهد که این راه ها را دیگر مسدود نخواهد کرد.

حکومت طالبان وزیر خارجه عمان را به کابل دعوت کرد

 وزارت خارجه افغانستان
وزارت خارجه افغانستان

امیرخان متقی، وزیر خارجۀ حکومت طالبان با بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، دربارۀ روابط دوجانبه و گسترش همکاری‌های تجاری ، ترانزیتی و ترانسپورتی میان افغانستان و عمان تلفنی گفت‌وگو کرده است.

وزارت خارجۀ طالبان در خبرنامه ای شب گذشته (۱۷ جدی) گفت که آقای متقی در این مکالمۀ تلفنی سفر اخیرش به عمان را مفید خواند و هر دو طرف سفر هیئت ها میان دو کشور در هفته‌های اخیر را برای گسترش همکاری‌ها در بخش‌های مختلف بااهمیت دانستند.

بر اساس خبرنامه ، در این گفت‌وگو تلفنی از وزیر خارجه عمان برای سفر به کابل دعوت شده است.

وزیر خارجۀ طالبان در ماه حوت سال گذشته در سفر رسمی به عمان با البوسعیدی و شماری دیگر از مقام‌های ارشد این کشور دیدار کرده بود.

حکومت طالبان در ماه سنبله سال ۱۴۰۳ کنترل سفارت افغانستان در مسقط پایتخت عمان را به دست گرفت.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG