لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۲ حمل ۱۴۰۵ کابل ۰۲:۵۲

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است گزارش داده شده که در اواخر امروز مقامات مرپوط روسيه و يوکراين در باره منازعه شان روي قيمت گاز ملاقات خواهند کرد مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين آغاز شده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

به اساس گزارشها قرار است مقامات روسيه و يوکراين در اواخر امروز روي منازعه دو کشور در مورد قيمت گاز صادراتي روسيه په يوکراين ملاقات کنند .
معاون کمپني روسي گاز پروم طي مصاحبه پا خبرگزاري رويترز گفته است که براي اين ملاقات امادگي گرفته شده است
منازعه ميان دو کشور در مورد قيمت گاز عرضه گاز روسيه به کشور هاي اروپاي مرکزي و غربي را با تهديد روبرو ساخته است
در اوايل روز مقامات روسي گفتند صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروبايي بحال عادي برگشته است

کمپني دولتي گاز پروم روسيه اين ادعاي خود را تکرار کرد که يوکراين گازي را که از طريق انکشور په کشور هاي ديگر اروپايي صادر ميشود ، براي خود ميگيرد .
يوکراين اين ادعا را رد ميکند
قرار است مسوليين امور انرژي کشور هاي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه براي بحث در مورد عرضه گاز جلسه خاصي را برگزار کنند
اتحاديه اروپا از هر دو کشور خواسته است منازعه شانرا از طريق مذاکرات حل کنند

مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين اغاز شده است
نهضت الفتح برياست محمود عباس اين مبارزات را در ساحل غربي آغاز کرد
گروپ مليشه حماس که براي اولين پار در مبارزات انتخاباتي پارلماني سهم ميگيرد
بارزات خو را از نوار غزه شروع کرد .
سخنگوي حماس سامي اپو زهري گفت
٠١٠٣٠٤
در جريان اشتراک ما درينجا و در طول مبارزات انتخاباتي ميخواهيم روي اين نکته تاکيد کنيم که عمليه انتخاپات بايد پيش برده شود و خواست عمومي نيز همين است که انتخابات تا آخرين مرحله آن پايد عملي شود / اگر انتخاپات بتعوق انداخته شود بحران در فلسطين عميق تر خواهد شد

بيم آن ميرود که ١٥ در اثر فرو ريختن عمارتي در يک محل ورزش هاي زمستاني در جنوب المان هلاک شده باشند
گفته شده که سقف عمارت به علت برفباري زياد فرو ريخته است
امر اطفاييه محل رودي زيف گفت هواي نامساعد فعاليت عمله نجات را مختل ساخته است
٠١٠٣٠٣
براي ما کارکنان نجات پسيار مشکل است که در حال حاضر درين شرايط ذر بيرون پکار ادامه پدهيم اما از علاماتي که سگ هاي مخصوص نشان ميدهند برمي آيد که بسيار احتمال دارد هنوز هم تعدادي در زير خرابه ها زنده باشند . تا آنکه اخرين نفر پيدا شود ما به تلاش خود ادامه ميدهيم
٣٠ نفر در آغاز حادثه با بيرون شدن از عمارت خود را نجات داده اند

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

عراقچی: به پیشنهاد ۱۵ بندی امریکا پاسخی ندادیم

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران می‌گوید هیچ مذاکره‌ای با ایالات متحده در «جریان نیست» و تهران به پیشنهاد ۱۵ بندی گزارش شده از سوی واشنگتن برای پایان دادن به جنگ «پاسخی نداده است».

او در مصاحبه‌ای با شبکه الجزیره که چهارشنبه دوازدهم حمل پخش شد و از فارسی به عربی دوبله شده بود، گفت: «ما پیام‌هایی از طرف امریکایی دریافت می‌کنیم، برخی مستقیم و برخی از طریق دوستانمان در منطقه، و هرگاه لازم باشد به این پیام‌ها پاسخ می‌دهیم.»

او با بیان اینکه «هیچ زمینه‌ای برای مذاکره [با امریکا] وجود ندارد»، افزود که البته برخی پیام‌ها به‌طور مستقیم با فرستاده ویژه امریکا، استیو ویتکاف رد و بدل شده است.

پس از آغاز جنگ علیه ایران از نهم حوت ۱۴۰۴، جمهوری اسلامی نزاع را به سراسر منطقه را کشانده و به تازگی تلاش‌های دیپلماتیک با مشارکت ترکیه، مصر و پاکستان برای پایان دادن به جنگ آغاز شده است.

هفته گذشته، دو مقام ارشد پاکستانی اعلام کردند که اسلام‌آباد برنامه‌ای ۱۵ بندی شامل پیشنهادهای امریکا را به ایران منتقل کرده است.

اداره هواشناسی طالبان: احتمال بارندگی و سیلاب در بیشتر ولایات افغانستان

AFGHANISTAN-WEATHER-RAIN
AFGHANISTAN-WEATHER-RAIN

ادارۀ هواشناسی حکومت طالبان از احتمال بارندگی و جاری شدن سیلاب در بیشتر ولایت‌های افغانستان در روزهای آینده خبر داده است.

این اداره امروز در صفحه ایکس نوشته که طی سه روز آینده بین ۱۰ تا ۱۵ میلی‌متر باران در اکثر مناطق پیش‌بینی شده و در ولایت‌های غربی، جنوبی و جنوب‌شرقی، به شمول سالنگ‌ها، بادهای شدید نیز خواهد وزید.

این اداره از شهروندان خواسته است که از نزدیک شدن به مناطق سیلابی و دریاها خودداری کنند.

این درحالی است که دیروز ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث طالبان اعلام کرد که در نتیجه بارندگی، سیلاب، لغزش کوه و صاعقه، ۱۴ تن جان باخته، ۱۷ تن زخمی و حدود ۴۸۰ خانه تخریب شده است. طالبان روز دوشنبه، ۱۰ حمل گفته بودند که طی چهار روز دست‌کم ۲۸ تن در نتیجۀ باران های شدید و سیلاب در ۲۵ ولایت جان باخته اند و ۴۹ تن دیگر زخمی شده اند.

اسرائیل می‌گوید «رئیس شاخه مهندسی نیروی قدس سپاه در لبنان» را کشته است

اردوی اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد مهدی وفایی، «رئیس شاخه مهندسی نیروی قدس سپاه پاسداران در لبنان» را در جریان حملات اخیر به ایران کشته است.

بر مبنای بیانیه این نهاد، نیروی هوایی اسرائیل، با استناد به اطلاعات اردوی مهدی وفایی را روز سه‌شنبه در شهر محلات ایران هدف قرار داد و ترور کرد.

اردوی اسرائیل گفته است مهدی وفایی «ده‌ها پروژه زیرزمینی» را در لبنان که برای ذخیره‌سازی سلاح‌های پیشرفته استفاده می‌شد، مدیریت کرد.

اردوی اسرائیل می‌گوید کشته‌شدن وفایی، «ظرفیت» حزب‌الله برای توسعه زیرساخت تاسیسات زیرزمینی را کاهش می‌دهد و تلاش‌های رژیم ایران برای پیشبرد و انجام حملات در سراسر شرق‌میانه را تضعیف می‌کند.

پیشتر گزارش‌هایی از بمباران مناطقی از شهر محلات در ولایت مرکزی منتشر شده بود.

پیکنگ و اسلام‌آباد خواهان پایان درگیری‌ها در خلیج و شرق‌میانه شدند

ایران - اصفهان
ایران - اصفهان

پاکستان و چین بیانیه‌ای پنج‌ماده‌ای برای احیای صلح و ثبات در شرق‌میانه و خلیج صادر کردند و خواستار توقف فوری درگیری‌ها شدند.

در بیانیه‌ای که پس از گفت‌وگوهای سطح‌بالا روز سه‌شنبه در پیکنگ منتشر شد، آمده است: «چین و پاکستان خواستار توقف فوری درگیری‌ها و به‌کارگیری حداکثر تلاش‌ها برای جلوگیری از گسترش این مناقشه هستند.»

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان، در پیکنگ است؛ جایی که با وانگ یی، وزیر خارجه چین، دیدار کرد تا درباره روند صلح و نقش اسلام‌آباد در پایان دادن به درگیری‌های شدید در شرق‌میانه گفت‌وگو کند.

در این بیانیه آمده است: «چین و پاکستان از طرف‌های ذی‌ربط حمایت می‌کنند تا مذاکرات را به‌گونه‌ای آغاز کنند که همه طرف‌ها به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات متعهد باشند و در جریان مذاکرات صلح از استفاده یا تهدید به استفاده از زور خودداری کنند.»

دو کشور همچنان بر ضرورت حفاظت از غیرنظامیان، زیرساخت‌های غیرنظامی و تأمین امنیت کشتیرانی و تنگه هرمز تأکید کردند.

پاکستان روز یک‌شنبه اعلام کرد که آماده میزبانی گفت‌وگوها میان ایالات متحده و ایران است.

این پس از آن است که دیپلمات‌های ارشد منطقه درباره چشم‌انداز صلح و در راستای تلاش‌ها برای نزدیک کردن دو طرف به میز مذاکره صحبت کردند.

پیت هگسیت: روزهای آینده در جنگ با ایران تعیین‌کننده است

پیت هگسیت، وزیر دفاع ایالات متحده
پیت هگسیت، وزیر دفاع ایالات متحده

پیت هگسیت، وزیر دفاع ایالات متحده می‌گوید که در جنگ علیه ایران «روزهای آینده تعیین‌کننده» خواهد بود.

هگسیت سه‌شنبه، ۱۱ ماه حمل در نشست خبری در پنتاگون گفت که قدرت جنگی ایالات متحده رو به افزایش است.

او توان جنگی رژیم ایران را «در حال کاهش» توصیف کرد.

پیت هگسیت افزود که تمام کشورهای جهان باید در جهت باز نگه‌داشتن تنگۀ استراتیژیک هرمز و تأمین امنیت آن سهیم باشند.

به گفتۀ او، این تنها مسئولیت ایالات متحده نیست.

این پس از آن است که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در گفت‌وگو با شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» گفت که «هنوز کاملاً آماده کنار گذاشتن تلاش‌ها برای وادار کردن ایران به بازگشایی تنگه هرمز نیست.»

شورای مهاجران ناروی: هزاران افغان پس از جنگ در ایران بی‌سرپناه مانده‌اند

افغانستان - افغان‌های بازگشته به کشور (عکس آرشیف)
افغانستان - افغان‌های بازگشته به کشور (عکس آرشیف)

شورای مهاجران ناروی خواهان کمک فوری به افغانانی شده است که به گفته‌اش پس از آغاز جنگ در ایران به افغانستان بازگشته‌اند.

محمد شفیق پوپل، مدیر برنامه منطقه‌ای این شورا گفته است که از زمان آغاز این جنگ بیش از ۲۸ هزار افغان از ایران فرار کرده و به افغانستان بازگشته‌اند.

آقای پوپل در پیامی که سه‌شنبه در شبکه ایکس این شورا پخش شد، گفته است که بسیاری این مهاجران همه داروندارشان را پشت سر گذاشته‌اند و به سرپناه، آب آشامیدنی و چیزهای اساسی دیگر نیاز دارند.

شماری از افغان‌هایی که از ترس جنگ در ایران به افغانستان بازگشته‌اند، در صحبت با رادیو آزادی گفته‌اند که در وضعیت بی‌سرنوشتی به‌سر می‌برند.

پیش‌بینی باران‌های شدید و سیلاب در افغانستان

افغانستان
افغانستان

انتظار می‌رود چندین ولایت افغانستان در ۱۲ حمل شاهد ریزش باران، بادهای شدید و سرازیر شدن سیلاب‌ها باشند.

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان سه‌شنبه ۱۱ حمل در بیانیه‌ای گفت که در ولایت‌های هرات، فراه، نیمروز، هلمند، کندهار، ارزگان، زابل، غزنی، میدان‌وردک، دایکندی، غور، بادغیس، فاریاب، جوزجان، پروان، لوگر، پکتیکا، پکتیا و خوست میزان باران بین ۱۰ تا ۵۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

در ادامه آمده است که احتمال وقوع بادهای شدید با سرعت بین ۵۰ تا ۹۵ کیلومتر در ساعت در ولایت‌های غربی، جنوبی و جنوب‌شرقی، به‌شمول سالنگ‌ها وجود دارد.

این در حالی است که به گفتۀ حکومت طالبان، پس از باران‌ها و سیلاب‌ها در حداقل ۲۵ ولایت افغانستان، اخیراً بیش از ۴۰ تن جان باخته‌اند و ده‌ها تن دیگر زخم برداشته‌اند.

طالبان : بر اثر حوادث طبیعی در یک شبانه روز گذشته ۱۴ تن در افغانستان جان باختند

آرشیف
آرشیف

ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث طالبان می گوید که بر اثر بارندگی، سیلاب‌، لغزش کوه و برخورد صاعقه در بیش از یک شبانه‌روز گذشته در ولایت های مختلف افغانستان ۱۴ تن جان باخته اند.

این اداره در پستی در ایکس امروز سه‌شنبه (۱۱حمل) گفت که ۱۷ تن نیز زخمی شده اند و حدود ۴۸۰ خانه به طور کلی و نسبی تخریب شده است.

در ادامه آمده است که در نتیجۀ این رویداد ها بیش از ۶۰۰ خانواده متضرر شده اند.

طالبان روز دوشنبه گفته بودند که طی چهار روز دست‌کم ۲۸ تن در نتیجۀ باران های شدید و سیلاب در ۲۵ ولایت جان باخته اند و ۴۹ تن دیگر زخمی شده اند.

حملات سنگین به «انبار مهمات» و «اهداف نظامی» در اصفهان

انفجار های بزرگ در اصفهان
انفجار های بزرگ در اصفهان

امریکا و اسرائیل شام دوشنبه (۱۰حمل) و صبح امروز سه‌شنبه (۱۱حمل) همزمان با حمله به تهران، به اصفهان نیز حمله کردند.

ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی از انفجارهای بسیار بزرگ در اطراف اصفهان منتشر شده است.

به گزارش رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی ، پیشتر معاون امنیتی و انتظامی اصفهان گفته بود که «جنگنده‌های امریکایی و اسرائیلی» شهرهای اصفهان، نجف‌آباد، مبارکه، کاشان و شهرضا را شام دوشنبه هدف قرار داده‌اند.

این مقام صبح امروز نیز بدون ارائۀ جزئیات بیشتر گفت که بررسی‌های اولیه از هدف گرفته شدن برخی «اهداف نظامی» در اصفهان حکایت دارد.

درباره حمله به اصفهان یک مقام ایالات متحده به روزنامه وال‌استریت‌ ژورنال گفت که امریکا یک «انبار بزرگ مهمات» را در این شهر با «بمب‌های سنگرشکن دو هزار پوندی» هدف قرار داد.

این مقام افزود که حجم زیادی از بمب‌های سنگرشکن، یا مهمات نفوذگر، در این حمله استفاده شده است.

اردوی اسرائیل هنوز درباره حملات بامداد سه‌شنبه به اصفهان توضیحی نداده است.

گذرگاه تورخم به روی مهاجران دوباره باز شد

مقام‌های محلی طالبان در ننگرهار می‌گویند که گذرگاه مرزی تورخم به‌روی مهاجران گشوده شد.

به گزارش طلوع نیوز و برخی دیگر رسانه های داخلی ، قریشی بدلون آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در ننگرهار گفته است که این گذرگاه امروز سه‌شنبه ( ۱۱ حمل) تنها به‌روی مهاجرانی که از پاکستان بازمی‌گردند ، باز شده است.

گذرگاه تورخم پنج‌شنبه هفتۀ گذشته نیز برای ورود مهاجران باز شده بود ؛ اما به‌دلیل نامعلومی پس از مدت کوتاهی از سوی پاکستان دوباره بسته شد.

گذرگاه ها بین افغانستان و پاکستان از جمله تورخم از چندین ماه به اینسو برای ترانزیت و رفت‌وآمد مسافران مسدود است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG