لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۴ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۵۴

خبر ها

تصميم حکومت افغانستان براي برداشتن موانع کانکريتي از جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را از نظر امنيتي نزد موسسات بين المللي در کابل بميان آورده است گزارش داده شده که در اواخر امروز مقامات مرپوط روسيه و يوکراين در باره منازعه شان روي قيمت گاز ملاقات خواهند کرد مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين آغاز شده است

تصميم حکومت افغانستان براي از ميان برداشتن موانع کانکريتي در جاده هاي شهر کابل نگراني هايي را نزد نيرو هاي خارجي و موسسات بين المللي در آنشهر بار آورده است
خبرگزاري رويترز از سخنگوي اردوي امريکا مايک کودي نقل قول کرده که گفته است نيرو هاي برهبري امريکا ، موسسات امدادي بين المللي و حکومات خارجي همه نگراني خود را در باره اين تصميم حکومت افغانستان ابراز داشته اند
اسوشيتد پرس از قول ادرين ادواردز سخنگوي ملل متحد گفته است که ملل متحد پيش از آنکه در باره هدايت حکومت براي از ميان برداشتن موانع در سرکها اقدام کند منتظر است معلومات بيشتري از حکومت بدست بياورد
ادواردز گفته است در گذشته اين موانع از لحاظ امنيتي ضروري بوده است
سخنگوي وزارت داخله يوسف ستانکزي ديروز به خبرنگاران گفت همه موانع بايد از سرکهاي شهر تا روز شنبه برداشته شود و درين مورد هيچ استثنايي وجود ندارد

اشخاص مسلحي که گمان ميرود افراد طالبان باشند افغاني را که کارمند يک موسسه امدادي بود در لشگر گاه ولايت هلمند بقتل رسانيده اند
معاون ولايت هلمند گفت اين کارمند افغان هنگام اداي نماز در مسجد با فير تفنگچه کشته شده است

به اساس گزارشها قرار است مقامات روسيه و يوکراين در اواخر امروز روي منازعه دو کشور در مورد قيمت گاز صادراتي روسيه په يوکراين ملاقات کنند .
معاون کمپني روسي گاز پروم طي مصاحبه پا خبرگزاري رويترز گفته است که براي اين ملاقات امادگي گرفته شده است
منازعه ميان دو کشور در مورد قيمت گاز عرضه گاز روسيه به کشور هاي اروپاي مرکزي و غربي را با تهديد روبرو ساخته است
در اوايل روز مقامات روسي گفتند صدور گاز آنکشور به کشور هاي اروبايي بحال عادي برگشته است

کمپني دولتي گاز پروم روسيه اين ادعاي خود را تکرار کرد که يوکراين گازي را که از طريق انکشور په کشور هاي ديگر اروپايي صادر ميشود ، براي خود ميگيرد .
يوکراين اين ادعا را رد ميکند
قرار است مسوليين امور انرژي کشور هاي اتحاديه اروپا روز چهارشنبه براي بحث در مورد عرضه گاز جلسه خاصي را برگزار کنند
اتحاديه اروپا از هر دو کشور خواسته است منازعه شانرا از طريق مذاکرات حل کنند

مبارزات انتخاباتي براي انتخابات پارلماني فلسطين اغاز شده است
نهضت الفتح برياست محمود عباس اين مبارزات را در ساحل غربي آغاز کرد
گروپ مليشه حماس که براي اولين پار در مبارزات انتخاباتي پارلماني سهم ميگيرد
بارزات خو را از نوار غزه شروع کرد .
سخنگوي حماس سامي اپو زهري گفت
٠١٠٣٠٤
در جريان اشتراک ما درينجا و در طول مبارزات انتخاباتي ميخواهيم روي اين نکته تاکيد کنيم که عمليه انتخاپات بايد پيش برده شود و خواست عمومي نيز همين است که انتخابات تا آخرين مرحله آن پايد عملي شود / اگر انتخاپات بتعوق انداخته شود بحران در فلسطين عميق تر خواهد شد

بيم آن ميرود که ١٥ در اثر فرو ريختن عمارتي در يک محل ورزش هاي زمستاني در جنوب المان هلاک شده باشند
گفته شده که سقف عمارت به علت برفباري زياد فرو ريخته است
امر اطفاييه محل رودي زيف گفت هواي نامساعد فعاليت عمله نجات را مختل ساخته است
٠١٠٣٠٣
براي ما کارکنان نجات پسيار مشکل است که در حال حاضر درين شرايط ذر بيرون پکار ادامه پدهيم اما از علاماتي که سگ هاي مخصوص نشان ميدهند برمي آيد که بسيار احتمال دارد هنوز هم تعدادي در زير خرابه ها زنده باشند . تا آنکه اخرين نفر پيدا شود ما به تلاش خود ادامه ميدهيم
٣٠ نفر در آغاز حادثه با بيرون شدن از عمارت خود را نجات داده اند

عمله نجات کوشش شانرا براي نجات ١٣ کارگر معدن در ايالت وست ويرجينيا ( ويرجينياي غربي ) ي ايالات متحده که پس از انفجار در معدن شان در آنجا گير مانده اند ادامه ميدهند
بعد از انکه انفجار صبح ديروز در معدن رخ داد ديگر تماسي با کارگران برقرار شده نتوانسته است .
تصور ميشود که کارگران معدن در ٨٠ متري زير زمين گير مانده باشند
وآلي ويرجينياي غربي گفت
٠١٠٣٠٢
اعضاي خانواده کارگران هر دقيقه منتظر حرفي اند که در باره کارگران بشنوند و هر دقيقه مانند يک ساعت معلوم ميشود و هر ساعت مثل يک روز بنظر ميرسد
دليل انفجار تا کنون معلوم نشده است
عمله نجات براي آنکه از انفجار احتمالي گآز ميتان در معدن جلوگيري کنند ناگزير اند با احتياط بسيار راه را به معدن باز کنند

حد اقل دو بم در اتن مرکز يونان منفجر شده ، و دفاتر حزب بر سراقتدار در آنجا و شماري از موتر ها را خسارمند ساخته است
گروبي که خود را عدالت ضد دولتي ميخواند مسووليت انفجار ها را بعهده گرفته است

مقامات اندونيزيايي ميگويند شمار تلفات سيلاب ها و لغزش زمين ناشي از آن در ايالت جاواي شرقي به ٥٧ تن رسيده است
باران هاي شديد روز يکشنبه باعث لغزش تپه ها شده و خانه هاي دامنه ان تپه ها را از ميان برده است
پيش از جهار و نيم هزار نفر در اثر سيلاب ها و لغزش زمين خانه هاي شانرا از دست داده اند
به گفته مقامات اندونيزيا احتمال دارد شماره تلفات ازين هم بالا تر برود

رهبر حزب ليخود اسراييل پن يمين نه تن يا هو به ان عده از اعضاي حزب خود که شامل کابينه ايرل شارون صدراعظم اسراييل اند هدايت داده است که از وظايف خود استعفا بدهند
توقع ميرود چهار تن از اعضاي کابينه بشمول سلوان شلوم وزير خارجه اسراييل تا روز يکشنپه اسعفا بدهند
پس از آنکه اعضاي حزب لخود ، از نصميم شارون براي خروج از نوار عزه مخالفت کردند شارون از حزب لخود خارج شده و خود حزب ديگري بنام کديمه تاسيس کرد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

متقی از جامعه جهانی خواست با حکومت طالبان تعامل کند

امیرخان متقی وزیر خارجه حکومت طالبان در افغانستان
امیرخان متقی وزیر خارجه حکومت طالبان در افغانستان

امیرخان متقی وزیر خارجهٔ حکومت طالبان روز شنبه در مراسمی در کابل به مناسبت پنجمین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت از جامعهٔ جهانی خواسته است با حکومت آنان تعامل کند.

پس از پنج سال از بازگشت طالبان به قدرت به جز روسیه هیچ کشوری حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است.

طالبان در پنج سال حاکمیت شان از سوی جامعه جهانی به نقض حقوق بشر، حقوق زنان و دختران و مردم افغانستان متهم شده اند.

این درحالیست که کارشناسان سازمان ملل متحد نیز نسبت به عادی‌سازی حاکمیت طالبان هشدار داده‌اند.

۵۶ کشورعضو سازمان ملل: طالبان فرمان‌های تبعیض‌آمیز علیه زنان و دختران را لغو کنند

آرشیف، سرکوب تظاهرات زنان از سوی طالبان مسلح در شهر کابل
آرشیف، سرکوب تظاهرات زنان از سوی طالبان مسلح در شهر کابل

در آستانه پنجمین سالگرد برگشت طالبان به قدرت در افغانستان، ۵۶ کشور عضو سازمان ملل متحد خواستار لغو فوری فرمان ها و سیاست های تبعیض آمیز طالبان شدند.

در بیانیه مشترک این کشور ها که روز جمعه ۲۳ اسد از سوی دنمارک منتشر شده بار دیگر حمایت خود را از آینده‌ای ابراز کرده اند که در آن همهٔ افغان‌ها، بدون استثنا، بتوانند از حقوق اساسی، آزادی‌ها و کرامت انسانی خود در صلح و رفاه برخوردار باشند.

این کشور ها در بیانیه شان تاکید کرده اند که سرکوب سیستماتیک زنان و دختران از سوی طالبان به یکی از ویژگی‌های اصلی وضعیت کنونی تبدیل شده است و افغانستان تنها کشور در جهان است که در آن دختران از آموزش متوسطه و تحصیلات عالی منع شده‌اند.

آنان افزوده اند که این نقض جدی حق آموزش، پیامدهای گسترده‌ای برای توسعهٔ اقتصادی افغانستان و ارائهٔ خدمات اساسی عامه نیز دارد.

در بیانیه همچنان گفته شده که پس از گذشت پنج سال، افغانستان با چالش‌های عمیق حقوق بشری، بشردوستانه، اقتصادی و امنیتی روبه‌رو است واین وضعیت فشار بسیار زیادی بر مردم افغانستان وارد کرده و خطرهایی را برای ثبات و امنیت کشورهای همسایه و منطقهٔ گسترده‌تر ساخته است.

این کشور ها تأکید کرده اند که تروریسم در تمامی اشکال و مظاهر آن، یکی از جدی‌ترین تهدیدها برای صلح و امنیت در افغانستان و جهان است.

نماینده بریتانیا: افغانستان بدون حضور زنان و دختران به ظرفیت کامل خود نمی‌رسد

ریچارد لیندسی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان
ریچارد لیندسی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان

ریچارد لیندسی نمایندهٔ ویژهٔ بریتانیا برای افغانستان می‌گوید افغانستان زمانی می‌تواند به ظرفیت کامل خود برسد که زنان و دختران در آن از زندگی اجتماعی محروم نباشند.

او روز جمعه ۲۳ اسد در صفحهٔ ایکس نوشته است: «در پنج سال گذشته، زنان افغانستان در برابر محدودیت‌های طالبان مقاومت کرده‌اند، اما این مقاومت نباید جایگزین حقوق اساسی بشری شود.

امروز، شنبه ۲۴ اسد مصادف به ۱۵ اگست، پنج سال از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان می‌گذرد.

طالبان در پنج سال گذشته آموزش دختران را محدود کرده و زنان را از کار کردن بازداشته‌اند.

بخش زنان سازمان ملل متحد می‌گوید که طالبان در پنج سال گذشته بیش از صد فرمان و دستور علیه زنان صادر کرده‌اند.

ترمپ از اعلام تنگه هرمز به‌عنوان قلمرو امریکا سخن گفت؛ ایران واکنش نشان داد

رئیس جمهور امریکا دونالد ترمپ در حال سخنرانی در مرکز آموزش و استخبارات نیویارک ۱۴ اگست ۲۰۲۶
(تصویر خبرگزاری فرانسپرس)
رئیس جمهور امریکا دونالد ترمپ در حال سخنرانی در مرکز آموزش و استخبارات نیویارک ۱۴ اگست ۲۰۲۶ (تصویر خبرگزاری فرانسپرس)

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا می‌گوید به‌زودی تنگهٔ هرمز را قلمرو امریکا اعلام خواهد کرد.

ترمپ ناوقت روز جمعه ۲۳ اسد در یک سخنرانی گفت: «پس از شکست ایران، این کشور در وضعیت بسیار بدی قرار خواهد گرفت و من تنگهٔ هرمز را قلمرو امریکا اعلام خواهم کرد.»

اما کاظم غریب‌آبادی، معاون وزارت خارجهٔ ایران، در واکنش به این اظهارات رئیس‌جمهور ترامپ گفته است: «تنگهٔ هرمز قلمرو ایران است و خواهد بود.»

او در صفحهٔ ایکس خود نوشته است: «بسته‌کردن تنگهٔ هرمز یا اجازه‌دادن به رفت‌وآمد آزاد کشتی‌ها در آن، در اختیار ایران است و تا زمانی که شرایط فراهم نشود، محاصرهٔ بحری ادامه خواهد داشت.»

در روزهای اخیر، رئیس‌جمهور ترمپ و دیگر مقام‌های امریکایی تلاش کرده‌اند فشارهای اقتصادی بر ایران را افزایش دهند.

ترامپ پیش از این گفته بود بهتر است ایران از نظر اقتصادی شکست بخورد.

پنج سال حاکمیت طالبان؛ زنان افغانستان برای شکستن سکوت اعتراض کردند

آرشیف، شعار اعتراضی علیه محدودیت‌های طالبان
آرشیف، شعار اعتراضی علیه محدودیت‌های طالبان

در آستانه پنجمین سالروز حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، شماری از زنان و دختران در داخل و خارج از افغانستان با نشر تصاویر و ویدیوهای در شبکه‌های اجتماعی اعتراض کرده‌اند.

این زنان دختران و زنان خواهان شکستن سکوت در برابر محدودیت‌ها و قوانین سرکوب‌گرانه طالبان علیه زنان شده‌اند.

بیشتر این زنان هدف از راه اندازی این اعتراضات را رساندن صدای زنان افغانستان به جامعه جهانی و تأکید بر حق آنان برای آزادی، آموزش، کار، مشارکت اجتماعی و زنده‌گی با کرامت عنوان کرده‌اند.

امروز شنبه «۱۵ اگست» پنج سال از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان می‌گذرد و در این پنج سال دختران و زنان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان از حق تحصیل، کار، آزادی گشت‌وگذار و تفریح منع شده‌اند.

این محدودیت‌ها در سال‌های گذشته با واکنش گسترده کشورهای مختلف، سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری و زنان افغانستان روبه‌رو شده‌است.

حکومت طالبان، اما ادعا می‌کند که حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلام در افغانستان تأمین است و در پنج سال گذشته به درخواست‌های داخلی و بین‌المللی برای لغو محدودیت‌های آموزشی و کاری زنان و دختران پاسخ مثبت نداده و آن را مسئله داخلی افغانستان خوانده است.

هشدار کارشناسان سازمان ملل متحد دربارهٔ عادی‌سازی حاکمیت طالبان

مقر سازمان ملل متحد
مقر سازمان ملل متحد

کارشناسان سازمان ملل متحد نسبت به عادی‌سازی حاکمیت طالبان هشدار داده‌اند.

آنان روز پنجشنبه ۲۲ اسد در گزارشی گفته اند که روند عادی‌سازی روابط با مقامات بالفعل طالبان همچنان ادامه دارد.

این کارشناسان از دولت‌ها خواسته اند گام‌ها در جهت پاسخ‌گویی و تأمین عدالت را تسریع کنند.

آنان افزوده اند که «پنج سال شاید در زنده‌گی یک کشور مدت کوتاهی باشد، اما در زنده‌گی یک کودک مدت طولانی‌ای است. یک نسل از دختران اکنون از آموزش متوسطه محروم شده‌اند. دختری‌که هنگام آغاز ممنوعیت در صنف ششم بود، بدون آن‌که حتی یک روز دیگر به مکتب برود، اکنون به بزرگ‌سالی نزدیک می‌شود."

کارشناسان بار دیگر تأکید کرده‌اند که محروم‌سازی عمدی و هدفمند طالبان از حقوق اساسی بر مبنای جنسیت، مصداق جنایت علیه بشریتِ آزار و اذیت بر مبنای جنسیت است که می‌توان آن را آپارتاید جنسیتی نیز توصیف کرد.

آنان از دولت‌ها خواستند فعالانه از تدوین و به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی به‌عنوان یک جرم مستقل علیه بشریت حمایت کنند.

کارشناسان سازمان ملل متحد همچنین از تشدید بحران بشری در افغانستان نیز ابراز نگرانی کردند.

حضور پناهجوی افغان در محکمه؛ اتهام سوءاستفادهٔ جنسی از کودک را رد کرد

آرشیف، پولیس اسکاتلند
آرشیف، پولیس اسکاتلند

یک پناهجوی افغان در بریتانیا اتهاماتی را که گویا از یک دختر زیر سن سوءاستفادهٔ جنسی کرده‌است، رد کرد.

این افغان ۲۰ ساله که بلال شینواری نام دارد، روز پنج‌شنبه «۲۲ اسد» در محکمه نورویچ در اسکاتلند حاضر شد.

به‌گفتهٔ پولیس نورفوک، در مجموع ۹ پناهجوی افغان، از جمله بلال شینواری، به اتهام «سوءاستفادهٔ جنسی گروهی از کودکان» بازداشت شده‌اند که همهٔ آنان نوجوانان هستند.

افراد متهم در پی اتهام سوءاستفاده‌های جنسی که بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ صورت گرفته، بازداشت شده‌اند.

به‌گفتهٔ پولیس، همهٔ متهمان به‌گونهٔ قاچاقی وارد بریتانیا شده‌اند.

این پناه‌جویان افغان پس از آن بازداشت شدند که دو دختر نوجوان در مورد سوءاستفادهٔ جنسی به پولیس شکایت کردند.

وزیر خزانه‌داری امریکا: فشار مالی «بیشتر و بی‌سابقه» بر ایران در راه است

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، روز پنجشنبه «۲۲ اسد» گفت ایالات متحده قصد دارد آسیب‌های مالی بیشتر و «بی‌سابقه» به ایران وارد کند.

بسنت در مصاحبه‌ی در شبکه نیوزمکس گفت: "در هفته آینده منتظر اخبار بیشتری در این زمینه باشید، زیرا ما قصد داریم اقداماتی را اعمال کنیم که در تاریخ انزوای اقتصادی یک کشور بی‌سابقه بوده است."

وزارت خزانه‌داری امریکا در ماه‌های اخیر تحریم‌های متعددی علیه آن‌چه شبکه‌های مالی مورد استفاده سپاه پاسداران و بانک مرکزی جمهوری اسلامی خوانده، وضع کرده و میلیون‌ها دالر رمزارز یا ارز دیجیتال تحت مالکیت تهران را توقیف کرده‌است.

پیت هگست، وزیر دفاع امریکا نیز در جریان سفر به پانامه به خبرنگاران گفت اردوی امریکا توانایی حفظ حضور بحری خود برای اجرای محاصره بحری ایران برای «مدت نامحدود» را دارد.

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا نیز اخیراً گفته بود تنها در صورتی از حمله مجدد به ایران خودداری می‌کند که توافقی برای بازگشایی سریع تنگهٔ هرمز حاصل شود.

ایران نیز فهرستی از شرایط‌اش از جمله پایان جنگ در همه جبهه‌ها، لغو محاصره بنادر ایران توسط امریکا، پایان تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های مسدود شده و جبران خسارات زمان جنگ را برای بازگشایی این تنگه تعیین کرده که بعید است اداره ترمپ آن‌ها را بپذیرد.

افغانستان و ایرلند در آخرین نبرد یک‌روزه به مصاف هم می‌روند

این بازی در استدیوم استورمونت در ایرلند برگزار می‌شود.
این بازی در استدیوم استورمونت در ایرلند برگزار می‌شود.

تیم ملی کرکت افغانستان روز شنبه ۱۵ اگست، در برابر ایرلند بازی می‌کند.

این بازی ساعت ۳:۱۵ بعد از ظهر به وقت افغانستان آغاز می‌شود.

این مسابقه، آخرین دیدار از سلسلهٔ بازی‌های یک‌روزهٔ ۵۰ آوره میان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و ایرلند است.

این بازی در استدیوم استورمونت در ایرلند برگزار می‌شود.

نخستین بازی این سلسله به دلیل باران لغو شد، اما افغانستان سه بازی باقی‌مانده را با تفاوت زیاد به پیروزی رسید.

انتظار می‌رود تیم ملی کرکت افغانستان در ماه سپتمبر میزبان هند برای انجام سه مسابقهٔ ۲۰ آوره باشد.

کمیته حفاظت از خبرنگاران: آزادی مطبوعات در افغانستان زیر فشار طالبان است

کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ) همزمان با پنجمین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، از طالبان خواسته است به سرکوب رسانه‌ها و خبرنگاران، به‌ویژه خبرنگاران زن، پایان دهد و محدودیت‌های اعمال‌شده بر فعالیت رسانه‌ای و دسترسی مردم به اطلاعات مستقل را لغو کند.

این نهاد مستقر در نیویارک در بیانیه‌ای امروز گفته است که طی پنج سال گذشته، فضای فعالیت رسانه‌ای در افغانستان به‌شدت محدود شده و خبرنگاران با فشار، سانسور، بازداشت و تهدید روبه‌رو بوده‌اند.

به گفته این کمیته، محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و خبرنگاران باعث شده است دسترسی مردم به اطلاعات مستقل کاهش یابد و زمینه برای گسترش روایت‌ها و تبلیغات تحت کنترل طالبان فراهم شود.

کمیته حمایت از خبرنگاران همچنین نسبت به وضعیت خبرنگاران زن ابراز نگرانی کرده و گفته است که آنان با محدودیت‌ها و تبعیض‌های بیشتری در محیط کاری روبه‌رو هستند.

این نهاد از طالبان خواسته است محدودیت‌هایی را که مانع فعالیت آزاد رسانه‌ها می‌شود، لغو کرده و امکان فعالیت مستقل خبرنگاران را فراهم کنند.

طالبان تاکنون به بیانیه تازه کمیته حمایت از خبرنگاران واکنش نشان نداده‌اند.

با این حال، مقام‌های طالبان پیش از این گفته‌اند که در چارچوب شریعت اسلامی و منافع ملی، از فعالیت رسانه‌ها و خبرنگاران حمایت می‌کنند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG