لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۷ حمل ۱۴۰۵ کابل ۰۹:۰۶

خبر ها

براي سومين روز بي در پي مظاهرات خشونت اميز در پاکستان در اعتراض به نشر کارتون هاي پيامبر بزرگ اسلام ادامه اشت يک دپلومات روسي ميگويد هيات ايراني روز دوشنبه آينده براي مذاکره در مورد برنامه هاي هستوي په مسکو خواهد رفت متخصصين اتحاديه اروپا امروز در پلجيم روي تهديد هاي شيوع بيماري انفلونزاي مرغ مذاکره ميکنند

هزاران تن در پاکستان در اعتراض به نشر کارتون هاي پيامبر اسلام ، په مظاهرات خود ادامه دادند
اعتراض کنندگان در پشاور امروز يک رستوران امريکايي و يک سينما را به آتش کشيدند
در پاکستان اين سومين روز است که مظاهرات خشونت اميز برپا ميشود
به گفته پوليس دو تن در نتيجه اين خشونت ها پقتل رسيده و ٤٥ نفر زخمي شده اند
پوليس ميگويد بيش از ٧٠ هزار نفر د رجاده هاي شهر پشاور جمع شده پوده پدند
درشهر ديگر پاکستان لاهور براي دومين روز پي در پي پرخورد هاي ميان اعتراض کنندگان و پوليس رخ داد
پوليس ميگويد در حدود يک و نيم هزار تن از شاگردان پدون اطلاع قپلي در لاهور اجتماع نموده يک تن از افراد پوليس را لت و کوپ کردند
در فلپين چند صد تن از اعتراض کنندگان بيرق دنمارک را در وقاپل عمارت قنسلگري آنکشور در مانيلا آتش زدند
در عين حال جوير سولانا وسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا به موشش هاي خود براي فرونشاندن بحراني که در نتيجه نشر اين کارتونها بميانت آمده ادامه ميدهد
وي در اخرين مرحله مسافرتش په شرق ميانه امروز در عمان مرکز اردن با عبداله پادشاه آنکشور ملاقات ميکيک دپلومات روسي ميگويد ايران به روسيه تاييد کرده است که يک هيات ايراني پراي مذاکره در مورد پرنامه هاي هستوي روز دو شنبه په مسکو سفر خواهد کرد
اما وزارت خارجه روسيه گفت گزاش مرپوط په اين سفر را در حال حاضر تاييد کرده نميتواند
قرار است در مذاکرات مسکو روي اسن پيشنهاد روسيه پحث شود که ميگويد ايران عمليع غني سازي يورانيوم را د رقلمرو روسيه انجام دهد تا بدين ترتيب ازين نگراني

متخصصين اتحاديه اروپا امروز د رمورد اينکه با احتمال شيوع پيماري انفلونزاي مرغ چگونه پرخوردي صورت پگيرد مذاکرات دوروزه را در بروکسل مرکز پلجيم آغاز ميکنند
نتايج معاينات روي دو مرغابي ايکه در شما المان جان داده پود نشان ميدهد که اين پرندنگان پا مکروب کشنده بيماري انفلونزاي مرغ اغشته پودند
دنمارک ناروي و سويدن بدنبال خپر انفلونزاي مرغ در جرمني امروز تصميم گرفتند که مرغ هاي خانگي در داخل چارديواري ها نگهداري شوند
از سوي ديگر ديروز ايران و استريا و قپل از آن يونان از ديده شدن موارد اين بيماري در انکشور ها اطلاع دادند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

نمایندگان پاکستان و اتحادیه اروپا برای افغانستان درباره وضعیت امنیتی منطقه گفت‌وگو کردند

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان از دیدار با ژیل برتران، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان و گفت‌وگو درباره وضعیت سیاسی و امنیتی منطقه خبر داده است.

محمد صادق خان روز پنج‌شنبه، ۲۷ حمل با نشر پستی در شبکه ایکس نوشت که در این دیدار دو طرف روی موضوعاتی چون تروریسم، تهدیدهای مرتبط، تجارت و اتصال منطقه‌ای بحث کرده‌اند.

او افزوده است که در این گفت‌وگو بر اهمیت هماهنگی و تعامل مشترک نیز تأکید شده است.

این درحالی است که در پی تنش‌های شش ماه گذشته بین طالبان و پاکستان مرزها مسدود شدند و تجارت میان دو کشور نیز مختل شده است.

درگیری‌های اخیر از ماه فبروری آغاز شد و اما این تنش‌ها با میانجگیری چین تا حدی کاهش یافته شده است.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل خواستار لغو «اصولنامه جزایی محاکم» طالبان شدند

ریچارد بنیت
ریچارد بنیت

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل هشدار داده‌اند که«اصولنامه جزایی محاکم» طالبان می‌تواند حقوق اساسی مردم افغانستان را بیشتر تضعیف کند.

این کارشناسان در نامه‌ای به رهبری ریچارد بنیت گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر فغانستان از طالبان خواسته‌اند این اصولنامه را لغو کنند.

در این نامه ریچارد بنیت روز پنجشنبه ۲۷ حمل آن در صفحه ایکس خود منتشر کرده، خطاب به امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان نوشته شده آمده که این فرمان با معیارهای حقوق بین‌الملل همخوانی ندارد و ممکن است حق دادرسی عادلانه، برابری در برابر قانون و مصونیت از شکنجه را نقض کند.

به گفته این کارشناسان، نبود شفافیت، تعریف مبهم جرایم و اجازه برخی مجازات‌های بدنی از جمله نگرانی‌های جدی است.

آنان همچنین نسبت به افزایش مجازات اعدام و تأثیر این فرمان بر زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر هشدار داده‌اند.

طالبان تاکنون به این درخواست واکنشی نشان نداده‌اند.

اما پیشتر وزارت عدلیۀ طالبان گفته بود که در اسناد تقنینی حکومت شان؛ هیچ ماده، فقره، جز، بند و حکمی وجود ندارد که مطابق با شریعت اسلامی نباشد.

وزارت خارجۀ پاکستان: هنوز تاریخ و محل مشخصی برای دور دوم مذاکرات ایران و امریکا مشخص نشده است

بیلبورد مربوط به دور اول مذاکرات ایران و امریکا در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان
بیلبورد مربوط به دور اول مذاکرات ایران و امریکا در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده که ایران و امریکا برای ادامهٔ مذاکرات تمایل دارند و این روند همچنان ادامه دارد، با این حال هنوز تاریخ و محل مشخصی برای دور بعدی این گفت‌وگوها تعیین نشده است.

این وزارتخانه صبح پنج‌شنبه، ۲۷ حمل همچنین افزود که اسلام‌آباد کانال‌های ارتباطی میان واشنگتن و تهران را همچنان حفظ کرده و "در تماس فشرده با شرکای خود برای حمایت از مذاکرات بین واشنگتن و تهران هستیم."

وزارت خارجه پاکستان همچنین اعلام کرد، علاوه بر موضوع برنامه هسته‌ای تهران، "صلح در لبنان نیز موضوع ضروری مذاکرات است."

روز چهارشنبه، پس از ورود فرمانده ارتش پاکستان به تهران، خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده بود که تصمیم‌گیری دربارهٔ دور دوم مذاکرات ایران و امریکا به پس از دیدار عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، با مقام‌های جمهوری اسلامی موکول شده است.

شبکه الجزیره نیز به‌نقل از یک منبع امنیتی پاکستانی اعلام کرد که عاصم منیر، فردا جمعه پس از بازگشت از سفر به تهران، عازم واشنگتن خواهد شد.

افزایش پروازها و درآمد آن از حریم هوایی افغانستان

ردیابی پروازهایی که از طریق حریم هوایی افغانستان انجام می‌شود. (تصویر آرشیف)
ردیابی پروازهایی که از طریق حریم هوایی افغانستان انجام می‌شود. (تصویر آرشیف)

بر اساس برآوردهای انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی، از زمان آغاز جنگ بین ایران، ایالات متحده و اسرائیل درآمد حکومت طالبان از حریم هوایی افغانستان به گونۀ قابل توجهی افزایش یافته است.

طبق گزارش ویب‌سایت سوئیسی (SWI) اکنون حدود ۲۰۰۰ طیاره هر هفته از آسمان افغانستان عبور می‌کنند که پنج برابر بیشتر از یک سال پیش است.

گزارش می‌افزاید، حکومت طالبان برای هر طیاره‌ای که از حریم هوایی افغانستان عبور می‌کند، ۷۰۰ دالر هزینۀ حریم هوایی دریافت می‌کند که حدود ۱.۴ میلیون دالر در هفته و بیش از ۷۰ میلیون دالر در سال درآمد دارد.

ترمپ از برنامۀ گفت‌وگوی سران لبنان و اسرائیل در روز پنج‌شنبه خبر داد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده می‌گوید که گفت‌وگوی مستقیم و سطح بالای اسرائیل و لبنان روز پنج‌شنبه، ۲۷ حمل انجام خواهد شد.

دونالد ترمپ با انتشار مطلبی کوتاه در شبکهٔ اجتماعی خود، "تروث سوشال"، نوشت: "در تلاشم که فضایی برای تنفس بین لبنان و اسرائیل ایجاد کنم."

روز سه‌شنبه سفیران لبنان و اسرائیل به همراه سفیر امریکا در لبنان و به میزبانی مارکو روبیو وزیر خارجۀ ایالات متحده گفت‌وگو کرده بودند.

قصر سفید پس از آن دیدار، از برنامه‌ریزی برای مذاکرات مستقیم دو کشور خبر داده، اما گفته بود زمان و مکان این مذاکرات مشخص خواهد شد.

لبنان از سومین روز جنگ اسرائیل و امریکا با ایران و به‌دنبال حملات حزب‌الله به نواحی شمالی اسرائیل درگیر جنگ شد. از آن زمان نزدیک به ۲۰۰۰ لبنانی در حملات اسرائیل کشته شده‌اند و نیروهای اسرائیلی در بخش‌هایی از لبنان پیش‌روی کرده‌اند.

حزب‌الله که از سوی ایالات متحده به عنوان یک سازمانی تروریستی شناخته می‌شود، با مذاکرات لبنان و اسرائیل مخالفت کرده بود. اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی این سازمان تحت حمایت جمهوری اسلامی را تروریستی می‌شمارد. شاخۀ سیاسی این گروه کرسی‌هایی در پارلمان لبنان دارد.

نگرانی سازمان‌های حقوق بشری از کاهش اعطای پناهندگی به زنان و دختران افغان از سوی بریتانیا

زنان در افغانستان زیر حاکمیت طالبان
زنان در افغانستان زیر حاکمیت طالبان

عفو بین‌الملل و گروه اقدام جنسیتی برای صلح و امنیت (GAPS) از بریتانیا خواسته‌اند تا به سیاست‌های پناهندگی که به گفتۀ آنها به گونۀ فزاینده‌ای زنان و دختران افغان را از دسترسی به پناهندگی محروم می‌کند، پایان دهد.

در این گزارش مشترک که در ۱۶ اپریل منتشر شد، آمده است که میزان پذیرش پناهجویان افغان در بریتانیا از ۹۶ درصد به ۳۴ درصد به شدت کاهش یافته است و صدها زن تنها در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی‌شان رد شده است.

در این گزارش آمده است که این کاهش در زمانی رخ می‌دهد که زنان افغان با برخی از شدیدترین محدودیت‌های جنسیتی در جهان روبه‌رو هستند و حقوق آنها برای تحصیل، کار و آزادی رفت و آمد در افغانستان به شدت محدود شده است.

در این گزارش آمده است که سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی بریتانیا عملاً در را به روی کسانی که بیشترین نیاز را به امنیت دارند، به ویژه زنان و دختران آسیب‌پذیر، می‌بندد.

چین خواستار بازگشت وضعیت کشتیرانی در تنگۀ هرمز به حالت عادی شد

تنگۀ هرمز
تنگۀ هرمز

وانگ یی، وزیر خارجۀ چین در تماسی تیلیفونی با عباس عراقچی، وزیر خارجۀ ایران خواستار تلاش برای بازگرداندن شرایط عادی به کشتیرانی در تنگۀ هرمز شد.

بر اساس بیانیۀ وزارت خارجۀ چین، وانگ یی ضمن تأکید بر لزوم محترم‌شمرده‌شدن حاکمیت ملی و امنیت ایران در تنگۀ هرمز، همزمان خواهان تضمین آزادی و امنیت کشتیرانی در این آبراه شده است.

وزیر خارجۀ چین در این تماس یادآوری کرده که جامعۀ بین‌المللی بر سر نیاز به بازگشت شرایط عادی به تنگۀ هرمز، اجماع دارد.

در بیانیه وزارت خارجۀ چین آمده که وانگ یی خطاب به همتای ایرانی‌اش گفته وضعیت در "مرحله‌ای بحرانی از تغییر و تحول" قرار دارد و "دریچه‌ای رو به صلح" در حال گشوده‌شدن است.

وزیر خارچۀ چین یادآوری کرده که پکن از حفظ و ادامۀ آتش‌بس و مذاکره، که آن‌را به سود ایران، منطقه و جهان خوانده، حمایت می‌کند.

رویترز: واردات مواد سوخت روسیه و بلاروس به افغانستان و دیگر کشورهای آسیای مرکزی افزایش یافته

یکی از قطارهای انتقال تیل روسیه
یکی از قطارهای انتقال تیل روسیه

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی به دلیل کاهش عرضه از شرق‌میانه، واردات مواد سوخت خود از روسیه و بلاروس را به گونۀ قابل توجهی افزایش داده‌اند.

به گفتۀ منابع تجاری، صادرات تیل به افغانستان و منطقۀ آسیای مرکزی در سه ماه اول سال جاری (جنوری تا مارچ) بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است که بیشتر آن از طریق راه آهن انجام شده است.

بر اساس این گزارش، کل واردات در این دوره به حدود ۳.۳۴۷ میلیون تن رسیده است که به گونۀ قابل توجهی بیشتر از دورۀ قبل است.

در این گزارش آمده است که به نظر می‌رسد افغانستان بیشترین واردات را داشته است، زیرا واردات آن از روسیه و بلاروس در مقایسه با سال گذشته چهار برابر شده و به حدود ۵۳۰ هزار تن رسیده است.

فرمانده ارتش پاکستان برای "برنامه‌ریزی دور دوم مذاکرات" ایران و امریکا وارد تهران شد.

استقبال عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران از عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان
استقبال عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران از عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان

رسانه‌های حکومتی ایران اعلام کردند که عاصم منیر، فرماندۀ کل ارتش پاکستان، عصر روز چهارشنبه، ۲۶ حمل به هدف "انتقال پیام امریکا و برنامه‌ریزی برای دور دوم گفت‌وگوها" عازم تهران شده است.

یک مقام ارشد ایرانی نیز به خبرگزاری رویترز گفت که فیلد مارشال عاصم منیر برای "کاهش اختلافات میان ایران و ایالات متحده" به تهران سفر کرده است و محسن نقوی، وزیر داخلۀ پاکستان، نیز او را همراهی می‌کند.

خبرگزاری صداوسیما ایران به نقل از "منابع آگاه" پاکستان اعلام کرده که دور دوم مذاکرات ایران و امریکا قرار است در روزهای آینده به میزبانی اسلام‌آباد برگزار شود.

دور اول این مذاکرات شنبه این هفته، در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان برگزار شد اما طرفین بعد از حدود ۲۱ ساعت مذاکره به توافق نرسیدند.

تیراندازی در یک مکتب در ترکیه؛ دست کم ۹ نفر کشته شدند

مردم در مقابل مدرسه‌ای در جنوب شرقی ترکیه، جایی که تیراندازی رخ داده است، تجمع کرده‌اند.
مردم در مقابل مدرسه‌ای در جنوب شرقی ترکیه، جایی که تیراندازی رخ داده است، تجمع کرده‌اند.

وزیر داخلۀ ترکیه اعلام کرد که روز چهارشنبه در تیراندازی در مکتبی در ولایت قهرمان‌ماراش در جنوب شرقی ترکیه، ۹ نفر کشته شدند.

مصطفی چیفتچی می‌گوید که در این رویداد هشت دانش‌آموز و یک معلم کشته و ۱۳ نفر دیگر زخمی شدند.

وضعیت صحی شش نفر از مجروحان وخیم گزارش شده است.

پولیس ترکیه اعلام کرد که یک دانش‌آموز صنف هشتم در یک مکتب به سمت دانش‌آموزان و آموزگاران دو صنف درسی آتش گشود و خود این دانش‌آموز هم کشته شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG