لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۲:۱۶

خبر ها

No title

رييس جمهور پاکستان پرويز مشرف امروز در پيکنگ مذاکراتش را با رهبران چين آغاز کرد
وي در مورد قتل دو انجينير چيني در ايالت بلوچستان باکستان که چندي پسش رخ داده پود معذرت خواست
پرويز مشرف په مقامات چيني گفت قتل اين دو نفر توسذ تند رواني صورت گرفته است که گسترش رواپط ميان پاکستان و چين را نميخواهند
همچنان طپق گزارش رييس جمهور پاکستان از مقامات چنين خواسته است بگذارند پاکستان در سازمان همکاري شانگهاي شامل شود
پاکتسان اکنون پحيث ناظر درين سازمان عضويت دارد
در سازمان همکاري شانگهاي که پنج سال پيش تشکيل گرديد چين روسيه قزاقستان قرغزستان تاجکستان شامل اند و ازبکستان
وزير حارجه ايران منوچهر متکي امروز گفت پراي رسيدن بيک توافق پا غرب د رمورد پرنامه هاي هستوي آنکشور هموز هم وقت باقي مانده است
وي گفت درست نيست که غرب از تعزيرات احتمالي شوراي امنيت ملل متحد در پرابر عراق ، پحيث يک تهديد کار بگيرد
متکي گفت ايران پرايپ جل مساله برنامه هاي هستوي آنکشور يک حل صلح آميز ميخواهد و آماده است نظريات نوي را در زمينه بشنود
وزير خارجه ايران اين گفته ها را پس از مذاکره با وزير خارجه بلجيم بيان داشت
منوچهر متکي در اواخر امروز در بروسل مرکز پلجيم پا مقامات اتحاديه اروپا مذاکره ميکند

حد اقل ١٩ تن امروز در عراق د رحملات مختلف بقتل رسيدند
٥ عراقي در شمال عراق وقتي هلاک شدند که پر موتر حامل شان توسط راکت و ماشيندار اتشپاري شد
در شهر موصل د رشمال غرپ عراق مردي که پمي را در زير لباسش جا داده پود خود را د ريک رستوران منفجر ساخت که حد اقل پنج تن در ان حادثه مشته شدند
په اساس يک خبر ديگر دو تن او اتباع مسه دونيا که از قرار داديان يک شرکت پوده و چندي پيش ربوده شده پودند رها گرديده اند
مقامات گفته اند از اينکه در پراپر رهايي انها پولي پرداخته شده پاشد اطلاعي ندارند

امدونيزيا ميگويد معاينات دامنه داري را در مورد بيماري انفلونزاي مرغ و کوشش هاي وسيع براي جلوگيري از شيوع بيماري را براه انداخته است
دو روز پيش مرگ يک شخص ديگر در اندونيزيا در اثر اين بيماري تثبيت گرديد و به اين ترتيب شمار کسانيکه در دو ماه گذشته درين کشور در نتيجه اين پيماري هلاک شده اند به هشت تن رسيده است
در هند وزير داخله آنکشور ديروز از اقدامات جديد هند عليه شيوع انفلونزاي مرغ سخن گفت
اما په اساس گزاشها در فارم هايي در غرب هند که آغشته په مکروب مرض پنداشته شده از جمله تقريبا دو مليون مرغ صرف ٢٠ هزار ان از بين برده شده است

هيات هايي از جانب سرب ها و الباني هاي کوزوو مذاکرات شانرا امروز در باره حالت آينده کزوو آغاز ميکنند
اين مذاکرات به مينانجيگري رييس جمهور سابق فنلند مارتي اتي ساري که از سوي ملل متحد په اين کار گماشته شده است صورت ميگيرد
ديروز يکي از اعضاي هيات سرب گفت در ان محلاتي در کوزوو ا که سرپ ها کثريت دارند پايد په انها خود مختاري داده شود
هيات الپاني ها ميگويد منظور مذاکرات آنست که اين ايالت پراي هميشه از پلگراد جدا گردد
دپلومات هاي ايالات متحده پرتانيه جرمني فرانسه ايتاليا و روسيه که گروپي را پنام گروپ تماس تشکيل داده اند قبلا روي موادي در پاره اينده کوزوو توافق کرده اند
بر اساس اين مواد اين ايالت په وضع قپلي آن که تحت تسلط مستقيم سرب ها پود پرگشته نميتواند ، ايالت يا پر اساس قوميت جدا شود و يا پا کشور ديگري چون ااپانيا بپيوندند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

محدودیت‌های چین بر صادرات برخی موادهای کیمیاوی به افغانستان

کارگران در حال تخلیۀ کیسه‌های مواد کیمیاوی در بندری در ایالت جیانگسو در شرق چین
کارگران در حال تخلیۀ کیسه‌های مواد کیمیاوی در بندری در ایالت جیانگسو در شرق چین

وزارت تجارت چین اعلام کرد که محدودیت‌هایی را برای صادرات برخی موادهای کیمیاوی به افغانستان اعمال خواهد کرد.

وزارت تجارت چین روز شنبه دوم جوزا دلیل وضع این محدودیت را استفاده از این مواد در تولید مواد مخدر عنوان کرده است.

این موادها شامل چهل نوع از جمله کلوراید امونیم و کلوراید پلادیم هستند که پکن صادرات آنها را به افغانستان، میانمار و چند کشور دیگر محدود کرده است.

خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید که برخی از انواع این مواد کیمیاوی در کارخانه‌های افغانستان استفاده می‌شوند، بنابراین لازم است برای حل این مشکل با چین صحبت شود.

در ادامه مسابقات قهرمانی آسیا، روز یک‌شنبه دو تکواندوکار افغانستان رقابت خواهند کرد

حکمت‌الله زین، یکی از تکواندوکاران افغانستان در جریان مسابقه (تصویر آرشیف)
حکمت‌الله زین، یکی از تکواندوکاران افغانستان در جریان مسابقه (تصویر آرشیف)

حکمت‌الله زین و اشرف شکران، اعضای تیم ملی تکواندوی افغانستان، قرار است روز یک‌شنبه سوم جوزا در ادامه رقابت‌های قهرمانی آسیا در برابر حریفان‌شان به میدان بروند.

مسابقات قهرمانی تکواندوی آسیا با حضور ورزشکارانی از بیش از ۴۰ کشور جهان، به میزبانی مغولستان برگزار شده است.

از سوی دیگر سمیع‌الله، رزمی‌کار افغانستان، در مسابقات آسیایی که به میزبانی ازبیکستان برگزار شده، با پیروزی در برابر حریفش از مغولستان در روند دوم در وزن زیر ۶۵ کیلوگرام به مرحلۀ نهایی صعود کرد.

با این صعود سمیع‌الله، دست‌یابی او به مدال نقره قطعی شد و حالا باید برای دست یافتن به مدال طلا با حریف بعدی‌اش مبارزه کند.

ملاله یوسفزی مدالی را که اخیراً دریافت کرده بود، به دختران افغان اهدا کرد

ملاله یوسفزی، یکی از چهره‌های معروف فعال حق آموزش دختران
ملاله یوسفزی، یکی از چهره‌های معروف فعال حق آموزش دختران

ملاله یوسفزی، یکی از چهره‌های معروف فعال حق آموزش دختران اخیراً برندۀ مدال "جشنوارۀ هی" (Hay Festival) در بخش آموزش شد.

او در مراسم اهدای این مدال گفت که این مدال را به دختران افغان اهدا می‌کند.

جشنوارۀ هی در اعلامیه‌ای که به تاریخ ۲۲ ماه می نشر کرده، گفته که این مدال بخاطر فعالیت‌های ملاله یوسفزی در بخش آموزش دختران به او اهدا می‌شود.

این درحالیست که نزدیک به پنج سال است که طالبان در افغانستان در کنار دیگر محدودیت‌ها بر زنان و دختران، آنان را از آموزش بالاتر از صنف ششم محروم کرده اند و در این مدت ملاله یوسفزی هر از گاهی از حقوق زنان و دختران افغان به ویژه حق آموزش آنان حمایت کرده است.

جشنواره بین‌المللی ادبی و فرهنگی (Hay) از سال ۱۹۸۸ به این سو توسط نویسندگان، خبرنگاران، دانشمندان و هنرمندان در چندین کشور جهان برگزار می‌شود.

ترمپ: مذاکره‌کنندگان امریکا و ایران برای توافق پایان جنگ "بسیار به هم نزدیک‌تر شده‌اند"

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا می‌گوید که مذاکره‌کنندگان ایالات متحده و ایران برای نهایی کردن توافقی که به جنگ پایان دهد، "بسیار به هم نزدیک‌تر شده‌اند"، اما در صورت شکست مذاکرات، ایران "به‌شدت هدف قرار خواهد گرفت."

آقای ترمپ روز شنبه دوم جوزا، در گفت‌وگو با شبکۀ سی‌بی‌اس نیوز، گفت که این توافق باید جلو دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای را بگیرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالات متحده، ایران و پاکستان که میان واشنگتن و تهران میانجی‌گری می‌کند، روز شنبه اعلام کردند که در مذاکرات تقریباً سه ماهه برای پایان دادن به جنگ، پیشرفت حاصل شده است.

رئیس جمهور ترمپ همچنین روز شنبه در مصاحبه‌ای با اکسیوس گفت که تازه‌ترین پیش‌نویس توافق با ایران را با مشاورانش بررسی خواهد کرد و ممکن است تا روز یک‌شنبه دربارهٔ ادامۀ مسیر، از جمله احتمال ازسرگیری جنگ، تصمیم بگیرد.

ایران حریم هوایی بخش غربی اش را موقتاً بست

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

ادارهٔ هوانوردی ملکی ایران اعلام کرده که حریم هوایی بخش غربی این کشور به‌گونهٔ موقت بسته شده است.

این ادارهٔ روز جمعه ۱ جوزا در اعلامیه‌ای گفت که حریم هوایی منطقهٔ غربی ایران به‌طور موقت مسدود شده است.

این اعلامیه در حالی منتشر شده که از یک‌سو تلاش‌ها برای دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک و توافق احتمالی میان ایران و امریکا ادامه دارد، و از سوی دیگر گزارش‌هایی نیز منتشر شده که نشان می‌دهد اردوی امریکا بار دیگر برای حملات احتمالی علیه ایران آمادگی می‌گیرد.

براساس اعلامیهٔ ادارهٔ هوانوردی ملکی، تمامی مجوزهای پرواز طیاره‌های مسافربری در بخش غربی منطقهٔ اطلاعات پروازی تهران لغو شده است.

در حال حاضر تنها هشت میدان هوایی، از جمله مهرآباد، امام خمینی، اصفهان و یزد اجازهٔ فعالیت دارند.

سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل متحد از بازگرداندن اجباری افغان‌ها به کشورشان انتقاد کرد

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

شبیا مانتو روز جمعه ۱ جوزا در یک نشست خبری گفت افرادی که اخراج می‌شوند، با خطر جدی آزار و اذیت، بدرفتاری و دیگر نقض‌های حقوق بشر روبه‌رو اند.

او افزود زنان، مردان و کودکان افغان برخلاف خواست‌شان از کشورهایی که در آن‌جا درخواست پناهندگی و مصونیت کرده بودند، دوباره به افغانستان فرستاده می‌شوند.

سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنان گفت که بازگرداندن اجباری افغان‌ها به افغانستان می‌تواند آنان را با خطرات جدی مواجه سازد.

براساس آمار ادارهٔ پناهندگان سازمان ملل متحد، از آغاز سال جاری تاکنون ۲۷۰ هزار افغان به افغانستان اخراج شده‌اند که بیشتر آنان از ایران و پاکستان بوده‌اند.

همچنان شمار اندکی از افراد نیز از ترکیه و تاجیکستان دوباره بازگردانده شده‌اند.

در همین حال تصمیم کمیسیون اروپا برای دعوت از مقامات طالبان به بروکسل برای گفتگو در باره اخراج افغانها از کشورهای اروپایی به کشورشان نیز با موج از انقاد های نهاد حقوق بشری روبرو شده است.

یوگاندا سه مورد جدید ابتلا به بیماری ابولا را تأیید کرده

آرشیف
آرشیف

وزارت صحت یوگاندا روز شنبه ۲ جوزا در اعلامیه‌ای بیماران را یک راننده اوگاندایی، یک کارمند صحی این کشور و یک زن از جمهوری دموکراتیک کانگو معرفی کرد.

با این اعلام شمار مجموعی مبتلایان از زمان کشف شیوع این ویروس در این کشور شرق افریقا به پنج نفر رسید.

این وزارت در بیانیه‌ای در شبکهٔ ایکس افزود وزارت صحت این کشور همچنان نظارت، مدیریت بیماران، ردیابی تماس‌ها و تلاش‌های آگاهی‌دهی عمومی را برای مهار این بیماری و حفاظت از سلامت و مصونیت همهٔ شهروندان اوگاندا تقویت می‌کند.

این خبر یک روز پس از آن منتشر شد که سازمان جهانی صحت اعلام کرد سطح خطر ناشی از این شیوع برای جمهوری دموکراتیک کانگو به بالاترین درجه افزایش یافته است.

یوگاندا روز پنج‌شنبه پس از تأیید دو مورد ابولا یک مورد ابتلا و یک مورد مرگ که مربوط به شهروندان کانگو که از مرز عبور کرده بودند بود، رفت و آمد تمام ترانسپورت عمومی به جمهوری دموکراتیک کانگو را به حالت تعلیق درآورد

ذکیه احمد نخستین زن کوهنورد افغان قله اورست را فتح کرد

ذکیه احمد، مشهور به «ریور»، نخستین زن کوهنورد افغان قله اورست را فتح کرده است.

رسانه «تی‌آر‌تی » به نقل از باشگاه آلپاین پاکستان گزارش داده است که ذکیه صبح روز پنج‌شنبه به ارتفاع ۸۸۴۸ متری اورست رسید.

همچنین صفحه اینستاگرام «ایورست ون» رسیدن او به قله اورست را تأیید کرده است.

او پیش از این در مصاحبه‌ای با رسانه «رخشانه» گفته بود که حدود سه سال پیش به‌گونه رسمی وارد ورزش کوهنوردی شده و در این مدت توانسته چندین قله بلند در کشورهای مختلف را فتح کند.

او در سال ۲۰۲۴ موفق شد قله مون‌بلان در فرانسه را صعود کند و همچنین قله کوسچوشکو در استرالیا و مرا پیک در نپال را نیز فتح کرده است.

ذکیه احمد که در سال ۲۰۲۲ به استرالیا مهاجرت کرده، پیش از این در صفحه اینستاگرام خود نوشته که آرزوهای تمام دختران افغان را تا بلندترین قله جهان با خود حمل می‌کند و تأکید کرده است: «این صعود فقط متعلق به من نیست، برای همه ماست.»

کوه ایورست که در رشته‌کوه هیمالیا و در مرز نپال و منطقه تبت چین موقعیت دارد، با وجود ارتفاع بسیار زیاد و شرایط خطرناک، همچنان یکی از مقصدهای مهم کوهنوردان جهان است.

۱۹ کودک پس از درمان در آلمان به افغانستان بازگشتند

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

اداره سره میاشت افغانستان در کنترل طالبان می‌گوید ۱۹ کودک که دچار سوختگی شدید و عفونت استخوان بودند، پس از درمان در آلمان دوباره به افغانستان بازگشته‌اند.

براساس خبرنامهٔ این اداره، این کودکان توسط بنیاد خیریهٔ دهکدهٔ صلح آلمان تداوی شده‌اند.

در خبر آمده که این کودکان بر بنیاد توافق میان اداره سره میاست افغانستان و بنیاد خیریهٔ دهکدهٔ صلح آلمان، برای درمان به آلمان فرستاده شده بودند.

بیش از سه دهه است که کودکان افغان به همکاری این بنیاد خیریه برای درمان به آلمان فرستاده می شوند.

دست‌کم ۹۰ تن در انفجار گاز در یک معدن زغال‌سنگ در شمال چین کشته شدند

آرشیف
آرشیف

خبرگزاری فرانس پرس به نقل از رسانه‌های دولتی چین گزارش داده که این رویداد بزرگ‌ترین فاجعه معدنی این کشور در ۱۷ سال گذشته بوده است.

خبرگزاری دولتی شینهوا چین اعلام کرد که این حادثه شام جمعه ۱ جوزا در معدن زغال‌سنگ لیوشِنیو در ولایت شانشی رخ داده است.

به گفته این خبرگزاری هنگام وقوع انفجار در مجموع ۲۴۷ کارگر در زیر زمین حضور داشتند.

این خبرگزاری همچنین گفته که ۳۴۵ نیروی امدادی به محل اعزام شدند و در جستجوی ۹ نفری هستند که هنوز ناپدید محسوب می شوند.

انفجار روز جمعه بدترین فاجعه معدنی در چین پس از سال ۲۰۰۹ خوانده شده است.

در این سال در انفجار معدنی در ولایت هیلونگ‌جیانگ در شمال‌شرق چین، ۱۰۸ نفر کشته شدند.

شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین خواستار به‌کارگیری همه تلاش‌ها برای درمان زخمی‌ها شد و بر انجام تحقیقات همه‌جانبه درباره این حادثه تأکید کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG