لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۵ حوت ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۵۵

خبر ها

No title

رييس جمهور پاکستان پرويز مشرف امروز در پيکنگ مذاکراتش را با رهبران چين آغاز کرد
وي در مورد قتل دو انجينير چيني در ايالت بلوچستان باکستان که چندي پسش رخ داده پود معذرت خواست
پرويز مشرف په مقامات چيني گفت قتل اين دو نفر توسذ تند رواني صورت گرفته است که گسترش رواپط ميان پاکستان و چين را نميخواهند
همچنان طپق گزارش رييس جمهور پاکستان از مقامات چنين خواسته است بگذارند پاکستان در سازمان همکاري شانگهاي شامل شود
پاکتسان اکنون پحيث ناظر درين سازمان عضويت دارد
در سازمان همکاري شانگهاي که پنج سال پيش تشکيل گرديد چين روسيه قزاقستان قرغزستان تاجکستان شامل اند و ازبکستان
وزير حارجه ايران منوچهر متکي امروز گفت پراي رسيدن بيک توافق پا غرب د رمورد پرنامه هاي هستوي آنکشور هموز هم وقت باقي مانده است
وي گفت درست نيست که غرب از تعزيرات احتمالي شوراي امنيت ملل متحد در پرابر عراق ، پحيث يک تهديد کار بگيرد
متکي گفت ايران پرايپ جل مساله برنامه هاي هستوي آنکشور يک حل صلح آميز ميخواهد و آماده است نظريات نوي را در زمينه بشنود
وزير خارجه ايران اين گفته ها را پس از مذاکره با وزير خارجه بلجيم بيان داشت
منوچهر متکي در اواخر امروز در بروسل مرکز پلجيم پا مقامات اتحاديه اروپا مذاکره ميکند

حد اقل ١٩ تن امروز در عراق د رحملات مختلف بقتل رسيدند
٥ عراقي در شمال عراق وقتي هلاک شدند که پر موتر حامل شان توسط راکت و ماشيندار اتشپاري شد
در شهر موصل د رشمال غرپ عراق مردي که پمي را در زير لباسش جا داده پود خود را د ريک رستوران منفجر ساخت که حد اقل پنج تن در ان حادثه مشته شدند
په اساس يک خبر ديگر دو تن او اتباع مسه دونيا که از قرار داديان يک شرکت پوده و چندي پيش ربوده شده پودند رها گرديده اند
مقامات گفته اند از اينکه در پراپر رهايي انها پولي پرداخته شده پاشد اطلاعي ندارند

امدونيزيا ميگويد معاينات دامنه داري را در مورد بيماري انفلونزاي مرغ و کوشش هاي وسيع براي جلوگيري از شيوع بيماري را براه انداخته است
دو روز پيش مرگ يک شخص ديگر در اندونيزيا در اثر اين بيماري تثبيت گرديد و به اين ترتيب شمار کسانيکه در دو ماه گذشته درين کشور در نتيجه اين پيماري هلاک شده اند به هشت تن رسيده است
در هند وزير داخله آنکشور ديروز از اقدامات جديد هند عليه شيوع انفلونزاي مرغ سخن گفت
اما په اساس گزاشها در فارم هايي در غرب هند که آغشته په مکروب مرض پنداشته شده از جمله تقريبا دو مليون مرغ صرف ٢٠ هزار ان از بين برده شده است

هيات هايي از جانب سرب ها و الباني هاي کوزوو مذاکرات شانرا امروز در باره حالت آينده کزوو آغاز ميکنند
اين مذاکرات به مينانجيگري رييس جمهور سابق فنلند مارتي اتي ساري که از سوي ملل متحد په اين کار گماشته شده است صورت ميگيرد
ديروز يکي از اعضاي هيات سرب گفت در ان محلاتي در کوزوو ا که سرپ ها کثريت دارند پايد په انها خود مختاري داده شود
هيات الپاني ها ميگويد منظور مذاکرات آنست که اين ايالت پراي هميشه از پلگراد جدا گردد
دپلومات هاي ايالات متحده پرتانيه جرمني فرانسه ايتاليا و روسيه که گروپي را پنام گروپ تماس تشکيل داده اند قبلا روي موادي در پاره اينده کوزوو توافق کرده اند
بر اساس اين مواد اين ايالت په وضع قپلي آن که تحت تسلط مستقيم سرب ها پود پرگشته نميتواند ، ايالت يا پر اساس قوميت جدا شود و يا پا کشور ديگري چون ااپانيا بپيوندند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

افغانستان و سریلانکا در ماه مارچ سه بازی بیست اووره و سه بازی پنجاه اووره انجام می دهند

آرشیف
آرشیف

بورد کرکت افغانستان جدول زمانی برای رقابت های ماه آینده با سریلانکا را اعلام کرد.

قرار است که سه بازی بیست اووره و سه بازی پنجاه اووره بین تیم های کرکت افغانستان و سریلانکا از ۱۳ تا ۲۵ مارچ برگزار شود.

افغانستان از این رقابت ها در امارات متحده عربی میزبانی می کند.

بازی های بیست اووره در شهر شارجه و بازی های پنجاه اووره در شهر دبی برگزار خواهند شد.

تیم ملی کریکت افغانستان به تازگی در مرحله گروهی مسابقات جام جهانی بیست اووره که به میزبانی مشترک هند و سریلانکا ادامه دارد از این جام حذف شد.

افغانستان در مقابل نیوزیلند و افریقای جنوبی شکست خورد ؛ اما در برابر امارات متحده عربی و کانادا برنده شد.

مخالفت هنگری و سلواکیا ؛ وزیران خارجۀ اتحادیۀ اروپا نتوانستند در بارۀ تحریم های جدید علیه مسکو به توافق برسند

آرشیف
آرشیف

وزیران خارجۀ اتحادیۀ اروپا روز دوشنبه (۴ حوت ) در بروکسل به دلیل مخالفت هنگری و سلواکیا در مورد تصویب تحریم های جدید علیه روسیه به توافق نرسیدند.

قرار بود این تحریم ها در چهارمین سالگرد تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین اعمال شود.

کایا کالاس، رئیس سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا گفت ، تاسف می کند که یک روز پیش از چهارسالگی تهاجم «غم‌انگیز» علیه اوکراین در بارۀ تحریم های جدید بر مسکو به توافق نرسیدند.

او افزود که باید یک پیام قوی برای حمایت از اوکراین بفرستند وهمچنین فشار شدید بر روسیه وارد کنند.

خانم کالاس گفت که کار روی این بستۀ تحریم های اتحادیۀ اروپا علیه روسیه ادامه خواهد یافت.

هنگری گفته است تا زمانی‌ که اوکراین، پایپلاین «دروژبا» را که نفت روسیه را به هنگری و سلواکیا انتقال می دهد باز نکند، با تحریم‌های جدید علیه روسیه موافقت نخواهد کرد.

برای تصویب بستۀ تحریم های جدید، همۀ ۲۷ عضو اتحادیۀ اروپا باید به آن رأی مثبت بدهند.

هند باردیگر از شهروندان خود خواست که ایران را ترک کنند

آرشیف
آرشیف

حکومت هند بار دیگر به شهروندان این کشور در ایران توصیه کرده است که هرچه زودتر آن کشور را ترک کنند.

سفارت هند در تهران در بیانیه ای جدید که روز دوشنبه (چهارم حوت ) صادر شد از شهروندان هند خواسته است تا با هر وسیله حمل‌ونقل از جمله پروازهای تجاری برای بازگشت به کشور شان استفاده کنند.

در بیانیه از همه شهروندان هند مقیم ایران همچنان خواسته شده تا از حضور در محل‌های برگزاری تجمعات یا اعتراضات خودداری کنند، با سفارت هند در ایران در تماس باشند و رسانه‌های محلی را برای اطلاع از تحولات احتمالی دنبال کنند.

این در حالی است که نگرانی‌ها دربارۀ احتمال وقوع جنگ در شرق میانه افزایش یافته و تنش‌ میان تهران و واشنگتن رو به تشدید است.

روزنامۀ نیویارک تایمز به نقل از منابع دولتی امریکا گزارش داده است که دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده برای یک حمله هدفمند به ایران در روز های آینده تمایل نشان داده است تا جمهوری اسلامی به طور کامل از ساخت سلاح هسته ای دست بردارد.

طالبان ادعای روسیه مبنی بر حضور ۲۰ تا ۲۳ هزار جنگجوی گروه های دهشت افگن در قلمرو افغانستان را رد کردند.

بیرق طالبان در ساختمان سفارت افغانستان در کنترل این گروه در مسکو
بیرق طالبان در ساختمان سفارت افغانستان در کنترل این گروه در مسکو

سخنگوی حکومت طالبان می گوید که افغانستان امن است و هیچ گروهی در این کشور حضور ندارد.

ذبیح الله مجاهد به شبکۀ خصوصی طلوع نیوز روز دوشنبه (۴حوت) گفت که روسیه گزارش‌ های خود را بر اساس واقعیت‌های عینی تجدید کند.

وزارت خارجۀ روسیه در گزارشی در وب‌سایت خود ادعا کرده است که شمار جنگجویان گروه های هراس‌افگن در خاک افغانستان بین ۲۰ تا ۲۳ هزار تن برآورد می‌شود که بیش از نیمی از آنان اتباع خارجی‌ اند.

روسیه یگانه کشوری است که حکومت طالبان را به رسمیت می شناسد.

بخش نخست پروژه خط لولۀ گاز تاپی تا پایان ۲۰۲۶ در هرات تکمیل می‌شود

آرشیف
آرشیف

قربان‌قلی بردی‌محمدوف، رئیس‌جمهور پیشین ترکمنستان، گفته است که بخش نخست پروژه خط لولۀ گاز تاپی تا پایان سال ۲۰۲۶ میلادی در شهر هرات تکمیل خواهد شد.

خبرگزاری رویترز روز یکشنبه ۳ حوت به نقل از بردی‌محمدوف گزارش داده است که ترکمنستان از شرکت‌های بین‌المللی برای اشتراک در پروژه خط لولۀ تاپی استقبال می‌کند؛ پروژه‌ای که گاز این کشور را به بازارهای افغانستان، پاکستان و هند منتقل می‌سازد.

پیش از این، باتیر یولوف، رئیس پروژه تاپی در افغانستان و قنسول جنرال ترکمنستان، در ماه دلو گفته بود که ۹۱ کیلومتر از مسیر این پروژه در هرات برای نصب لوله‌ها آماده شده است.

خط لولۀ ۱۸۱۴ کیلومتری تاپی سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز را از میدان گازی گالکینیش ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال خواهد داد.

کار این پروژه در دسامبر سال ۲۰۱۵ در ترکمنستان آغاز شد و ساخت بخش مربوط به افغانستان در سال ۲۰۱۸ شروع گردید؛ اما به دلیل ناامنی‌ها با تأخیرهای زیادی روبه‌رو شد. با این حال، پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، روند اجرای این پروژه بار دیگر شتاب گرفته است.

پیش‌بینی آب‌وهوای عمدتاً خشک در افغانستان طی یک هفتۀ آینده

آرشیف: ولسوالی بالا مرغاب ولایت بادغیس
آرشیف: ولسوالی بالا مرغاب ولایت بادغیس

براساس پیش‌بینی ادارۀ خوراک و زراعت سازمان ملل متحد (FAO)، افغانستان در یک هفتۀ آینده عمدتاً شاهد آب‌وهوای خشک خواهد بود.

این اداره امروز دوشنبه ۴ حوت در صفحۀ ایکس خود نوشته است که تنها بخش‌های شمال و شمال‌شرق کشور شاهد بارندگی خفیف خواهند بود و میزان بارندگی در بیشتر مناطق کمتر از حد اوسط پیش‌بینی شده است.

به گفتۀ این نهاد، این وضعیت جوی از امروز تا دهم حوت ادامه خواهد داشت.

پیش از این، سازمان ملل متحد در ۲۸ دلو از افزایش خطر سیلاب‌ها در ولایت‌های غربی و جنوبی افغانستان خبر داده بود. این سازمان هشدار داده بود که بارندگی‌های شدید همراه با افزایش غیرمعمول دما می‌تواند خطر وقوع سیلاب را در این مناطق افزایش دهد.

انالینا بیربوک: محرومیت زنان افغان «نقض شدید حقوق بشر» است

آرشیف
آرشیف

انالینا بیربوک، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، محرومیت زنان و دختران از کار و آموزش در افغانستان تحت حاکمیت طالبان را یکی از شدیدترین موارد نقض حقوق بشر خواند.

خانم بیربوک، امروز دوشنبه ۴ حوت، سخنان خود را در شصت‌ویکم نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژینو، با موضوع حقوق زنان و دختران افغان آغاز کرد.

او با اشاره به این نقض‌های حقوق بشری که به گفتۀ او برخی آن را «آپارتاید جنسیتی» می‌نامند، به جامعۀ جهانی هشدار داد که در برابر طالبان رویکرد نرم در پیش نگیرد.

او افزود این تصور که طالبان مستقر در کابل نسبت به طالبان مستقر در قندهار معتدل‌تر است، نادرست می‌باشد.

حکومت طالبان هنوز در مورد این اظهارات خانم بربوک واکنش نشان نداده است.

این مقام ارشد سازمان ملل همچنان گفت که با درنظر داشت ممنوعیت زنان افغان از کار در دفاتر سازمان ملل، آنان در حال بررسی اند که چگونه می‌توانند کمک‌های بشردوستانه را به نیازمندان در افغانستان برسانند.

بقایی احتمال دستیابی تهران و واشنگتن به توافق موقت در مذاکرات اخیر را رد کرد

آرشیف: اسماعیل بقایی، وزیر خارجه ایران
آرشیف: اسماعیل بقایی، وزیر خارجه ایران

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران گزارش‌ها در مورد احتمال دستیابی واشنگتن و تهران به یک توافق موقت در مذاکرات اخیر را رد کرد.

بقایی امروز دوشنبه ۴ حوت، در نشست خبری همچنان بازدید از تاسیسات هسته‌ای بمباران شده را مشروط به رفع تحریم های ایالات متحده خواند.

قرار است دور جدید گفتگوها میان ایران و امریکا پنجشنبه آینده در ژینو با میانجیگری عمان برگزار شود.

دور اول این مذاکرات در مسقط، پایتخت عمان، و دور دوم آن در شهر ژینو برگزار شد. این گفت‌وگوها به شکل غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن انجام شده است.

پیش از این، استیف ویتکاف، فرستادۀ ویژۀ ایالات متحده، تأکید کرد که خطوط قرمز روشنِ مورد نظر دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا غنی‌سازی صفر و ضبط ذخیره یورانیوم غنی‌شده ایران است.

با این حال مقام‌های ایران بارها اعلام کرده‌اند که از «حق غنی‌سازی صلح‌آمیز» دست نخواهند کشید.

در ادامۀ جام جهانی کریکت بیست اووره ، تیم های زیمبابوه و ویست اندیز امروز به مصاف هم می روند

آرشیف
آرشیف

این بازی ساعت شش شام امروز دوشنبه ( ۴ حوت) به وقت کابل در شهر ممبی هند آغاز می شود.

در بازی های دیروز ، انگلستان با تفاوت ۵۱ دوش سریلانکا را شکست داد و افریقای جنوبی با تفاوت ۷۶ دوش در برابر هند برنده شد.

جام جهانی بیست اووره کریکت به میزبانی مشترک هند و سریلانکا راه اندازی شده است.

مقامات: مردی که تلاش کرده بود به گونۀ غیرقانونی وارد اقامتگاه دونالد ترمپ در فلوریدا شود کشته شد

 اقامتگاه رئیس جمهور دونالد ترمپ در مارالاگو
اقامتگاه رئیس جمهور دونالد ترمپ در مارالاگو

مقامات تنفیذ قانون در ایالات متحده می گویند ، یک مرد مسلح که اوائل روز یکشنبه (۳ حوت ) تلاش کرده بود به گونۀ غیرقانونی وارد اقامتگاه رئیس جمهور دونالد ترمپ در مارالاگو در ایالت فلوریدا شود، از پا در آورده شد.

رویترز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده که این مرد به نام آستین تاکر مارتین ۲۱ ساله از کارولینای شمالی ، شناسایی شده است.

آقای ترمپ در آن زمان در واشنگتن بود.

انگیزۀ رویداد هنوز مشخص نشده و تحقیقات در بارۀ این مرد و انگیزۀ او در جریان است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG