لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۰:۰۱

خبر ها

No title

رييس جمهور پاکستان پرويز مشرف امروز در پيکنگ مذاکراتش را با رهبران چين آغاز کرد
وي در مورد قتل دو انجينير چيني در ايالت بلوچستان باکستان که چندي پسش رخ داده پود معذرت خواست
پرويز مشرف په مقامات چيني گفت قتل اين دو نفر توسذ تند رواني صورت گرفته است که گسترش رواپط ميان پاکستان و چين را نميخواهند
همچنان طپق گزارش رييس جمهور پاکستان از مقامات چنين خواسته است بگذارند پاکستان در سازمان همکاري شانگهاي شامل شود
پاکتسان اکنون پحيث ناظر درين سازمان عضويت دارد
در سازمان همکاري شانگهاي که پنج سال پيش تشکيل گرديد چين روسيه قزاقستان قرغزستان تاجکستان شامل اند و ازبکستان
وزير حارجه ايران منوچهر متکي امروز گفت پراي رسيدن بيک توافق پا غرب د رمورد پرنامه هاي هستوي آنکشور هموز هم وقت باقي مانده است
وي گفت درست نيست که غرب از تعزيرات احتمالي شوراي امنيت ملل متحد در پرابر عراق ، پحيث يک تهديد کار بگيرد
متکي گفت ايران پرايپ جل مساله برنامه هاي هستوي آنکشور يک حل صلح آميز ميخواهد و آماده است نظريات نوي را در زمينه بشنود
وزير خارجه ايران اين گفته ها را پس از مذاکره با وزير خارجه بلجيم بيان داشت
منوچهر متکي در اواخر امروز در بروسل مرکز پلجيم پا مقامات اتحاديه اروپا مذاکره ميکند

حد اقل ١٩ تن امروز در عراق د رحملات مختلف بقتل رسيدند
٥ عراقي در شمال عراق وقتي هلاک شدند که پر موتر حامل شان توسط راکت و ماشيندار اتشپاري شد
در شهر موصل د رشمال غرپ عراق مردي که پمي را در زير لباسش جا داده پود خود را د ريک رستوران منفجر ساخت که حد اقل پنج تن در ان حادثه مشته شدند
په اساس يک خبر ديگر دو تن او اتباع مسه دونيا که از قرار داديان يک شرکت پوده و چندي پيش ربوده شده پودند رها گرديده اند
مقامات گفته اند از اينکه در پراپر رهايي انها پولي پرداخته شده پاشد اطلاعي ندارند

امدونيزيا ميگويد معاينات دامنه داري را در مورد بيماري انفلونزاي مرغ و کوشش هاي وسيع براي جلوگيري از شيوع بيماري را براه انداخته است
دو روز پيش مرگ يک شخص ديگر در اندونيزيا در اثر اين بيماري تثبيت گرديد و به اين ترتيب شمار کسانيکه در دو ماه گذشته درين کشور در نتيجه اين پيماري هلاک شده اند به هشت تن رسيده است
در هند وزير داخله آنکشور ديروز از اقدامات جديد هند عليه شيوع انفلونزاي مرغ سخن گفت
اما په اساس گزاشها در فارم هايي در غرب هند که آغشته په مکروب مرض پنداشته شده از جمله تقريبا دو مليون مرغ صرف ٢٠ هزار ان از بين برده شده است

هيات هايي از جانب سرب ها و الباني هاي کوزوو مذاکرات شانرا امروز در باره حالت آينده کزوو آغاز ميکنند
اين مذاکرات به مينانجيگري رييس جمهور سابق فنلند مارتي اتي ساري که از سوي ملل متحد په اين کار گماشته شده است صورت ميگيرد
ديروز يکي از اعضاي هيات سرب گفت در ان محلاتي در کوزوو ا که سرپ ها کثريت دارند پايد په انها خود مختاري داده شود
هيات الپاني ها ميگويد منظور مذاکرات آنست که اين ايالت پراي هميشه از پلگراد جدا گردد
دپلومات هاي ايالات متحده پرتانيه جرمني فرانسه ايتاليا و روسيه که گروپي را پنام گروپ تماس تشکيل داده اند قبلا روي موادي در پاره اينده کوزوو توافق کرده اند
بر اساس اين مواد اين ايالت په وضع قپلي آن که تحت تسلط مستقيم سرب ها پود پرگشته نميتواند ، ايالت يا پر اساس قوميت جدا شود و يا پا کشور ديگري چون ااپانيا بپيوندند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

عمران خان از زندان به شفاخانه منتقل می‌شود

عمران خان ۷۳ ساله و همسرش بشرا بی‌بی
عمران خان ۷۳ ساله و همسرش بشرا بی‌بی

ستره محکمه پاکستان روز سه شنبه «۲۷ اسد» حکم داد که عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که در زندان به سر می‌برد، برای انجام معاینات صحی به یک شفاخانه در اسلام‌آباد منتقل شود.

این تصمیم پس از آن گرفته شد که وکیلان مدافع او درباره وضعیت نامناسب صحی وی ابراز نگرانی کردند.

قاضی شاهد وحید گفت، عمران خان که از سال ۲۰۲۳ تا کنون در زندان به سر می‌برد، در جریان دو روز آینده به شفاخانه شفا انترنشنل منتقل خواهد شد.

به خواهر و داکتر او، عظمیٰ خان، اجازه داده خواهد شد که در جریان درمان در کنار وی بماند و اعضای خانواده‌اش نیز اجازه خواهند داشت هفته‌ی یک بار با او دیدار کنند.

عمران خان ۷۳ ساله و همسرش بشرا بی‌بی در یک پرونده فساد، هر یک به ۱۷ سال زندان محکوم شده‌اند.

عمران خان و حزب تحریک انصاف پاکستان می‌گویند اتهام‌های وارد شده علیه آنان انگیزه سیاسی دارد.

عمران خان که پیش از ورود به سیاست، یک بازیکن مشهور کرکت بود، از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ صدراعظم پاکستان بود و همچنان به‌عنوان با نفوذترین رهبر سیاسی مخالف حکومت در این کشور شناخته می‌شود.

ریچارد بنت، حملۀ انفجاری در غرب کابل را محکوم کرد

ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان(آرشیف)
ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان(آرشیف)

ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، حملۀ انفجاری روزدوشنبه در شهر کابل را به شدت محکوم کرد.

بنت امروز(سه شنبه ۲۷ اسد) در شبکۀ اکس نوشته که حملۀ فجیع دیروز که به تعداد زیادی از کودکان در نزدیک یک مکتب در دشت برچی آسیب رسانید را محکوم می‌کند که بار دیگر این بخش عمدتاً هزاره نشین در کابل هدف قرار گرفته است.

او تحقیقات کامل و مستقل به هدف محاکمۀ عاملان این رویداد را امر ضروری خوانده است.

روز دوشنبه(۲۶ اسد) حوالی ساعت ۵ عصر، یک انفجار در منطقهٔ شهرک مهدیه در مربوطات حوزهٔ هجدهم امنیتی در شهر کابل رخداد و شماری از کودکان زخمی شدند.

سیما بحوث: حقوق زنان و دختران افغان قابل مذاکره نیست

سیما بحوث، مسول بخش زنان سازمان ملل متحد(آرشیف)
سیما بحوث، مسول بخش زنان سازمان ملل متحد(آرشیف)

سیما بحوث، مسول بخش زنان سازمان ملل متحد می گوید که پنج سال پس از تصرف افغانستان توسط طالبان، محرومیت زنان و دختران در افغانستان، هرگز نباید عادی شود.

خانم بحوث روز دوشنبه(26 اسد) در شبکۀ اکس همچنین نوشته که حقوق زنان و دختران افغان قابل مذاکره نیست و بخش زنان سازمان ملل متحد در کنار زنان و دختران افغان، برای حقوق، عزت و صدای آنها ایستاده است.

طالبان در سال 2021 میلادی پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند. سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتون ها منع شدند، کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همۀ موسسات و نهادهای غیر دولتی ممنوع اعلام شد. ممنوعیت رفتن زنان به حمام‌های زنانه، پارک‌ها و تفریح‌گاه‌ها، سفر بدون محرم شرعی در مسیرهای طولانی، از موارد دیگر نقض‌ حقوق بشری زنان و دختران افغان از سوی طالبان به شمار می‌رود.

از وقوع یک انفجار در غرب کابل خبر داده شد

این انفجار حوالی ساعت ۵ عصر دوشنبه(۲۶ اسد)، در منطقهٔ شهرک مهدیه در مربوطات حوزهٔ هجدهم امنیتی شهر کابل رخداد

خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیۀکابل، روز دوشنبه(۲۶ اسد) به رادیو آزادی گفت که این انفجار حوالی ساعت ۵ عصر، در منطقهٔ شهرک مهدیه در مربوطات حوزهٔ هجدهم امنیتی شهر کابل رخداد و بر اساس اطلاعات ابتدایی، یک بمب دستی در یک مکتب منفجر شد و شماری از کودکان به‌طور سطحی زخمی شده‌اند.

به‌گفتۀ زدران، تحقیقات در مورد چگونگی این رویداد آغاز شده است.

شماری از رسانه ها تعداد زخمی های این رویداد را ۵۲ تن خوانده‌اند. تا هنوز از کشته شدن کسی در این رویداد خبر داده نشده است.

روسیه به بریتانیا هشدار داد که در پی فراهم‌کردن طیارات بی‌پیلوت برای اوکراین با پیامدهایی مواجه خواهد شد

یکی از گدام های ویلدبریز در حال سوختن پس از حمله طیارۀ بی‌پیلوت؛ در حومۀ مسکو(آرشیف)
یکی از گدام های ویلدبریز در حال سوختن پس از حمله طیارۀ بی‌پیلوت؛ در حومۀ مسکو(آرشیف)

روسیه به بریتانیا هشدار داد که در پی فراهم‌کردن طیارات بی‌پیلوت برای اوکراین، که از آن‌ها برای حملات بر اهداف در قلمرو روسیه استفاده می‌شود، با پیامدهایی مواجه خواهد شد.

براساس خبرگزاری رویترز، سفارت روسیه در لندن امروز(سه‌شنبه 27 اسد) این هشدار را در واکنش به گزارشی روزشنبۀ روزنامه «تایمز» مبنی براینکه برای نخستین‌بار از طیارات بی‌پیلوت ساخت بریتانیا در حملات دوربرد علیه روسیه استفاده شده، صادر کرده است.

اوکراین از طیارات بی‌پیلوت تهاجمی دوربرد برای هدف قرار دادن پالایشگاه‌های نفت و تأسیسات لوژستیکی روسیه استفاده می‌کند.

وزارت دفاع بریتانیا تأیید نکرده که آیا از طیارات بی‌پیلوت بریتانیایی در این حملات استفاده شده، یا خیر.

بریتانیا در ماه جون اعلام کرده بود که در چارچوب یک بسته کمک مالی به ارزش ۷۵۲ میلیون پوند (۹۹۶ میلیون دالر امریکایی)، تا پایان سال ۲۰۲۶ میلادی ۱۵۰ هزار طیارۀ بی‌پیلوت در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.

از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین در سال ۲۰۲۲، مسکو بارها به بریتانیا و سایر متحدان غربی اوکراین هشدار داده که حمایت آنان از کی‌یف، از جمله فراهم‌ساختن تجهیزات، می‌تواند واکنش‌های تلافی‌جویانه را در پی داشته باشد و خطر گسترش درگیری به یک رویارویی گسترده‌تر را افزایش دهد.

حکومت عراق درمورد منشأ حملهٔ بر دفتر صدراعظم اقلیم کردستان، تحقیق می‌کند

مسرور بارزانی صدراعظم اقلیم کردستان عراق(آرشیف)
مسرور بارزانی صدراعظم اقلیم کردستان عراق(آرشیف)

حکومت عراق اعلام کرد درمورد منشأ حملهٔ طیارات بی‌پیلوت بر دفتر صدراعظم اقلیم کردستان عراق تحقیق می‌کند.

مقامات اقلیم کردستان می‌گویند، این حمله از قلمرو ایران صورت گرفته، ولی مقامات وزارت خارجۀ ایران این موضوع را رد کرده، آن را «مشکوک» خوانده‌اند.

دفتر علی الزیدی، صدراعظم عراق، روزدوشبنه(26 اسد) اعلام کرد ، کمیته‌ای موظف شده تا محل و منشأ پرتاب طیارات بی‌پیلوتی را مشخص کند که شامگاه یکشنبه( ۲۵ اسد) دفتر مسرور بارزانی صدراعظم و محل سکونت رئیس ادارۀ امنیت و استخبارات اقلیم کردستان عراق را هدف قرار دادند.

ادارهٔ مبارزه با تروریزم اقلیم کردستان گفته است که دو طیارۀ بی‌پیلوت نوع «حدید-۱۱۰» از آن سوی سرحد ایران به‌سوی این دو هدف پرتاب شدند و این حملات تلفاتی در پی نداشت.

مقام‌های جمهوری اسلامی نقش داشتن ایران در این حمله را رد کرده‌اند.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران، این رویداد را «بسیار مشکوک» توصیف کرده، خواستار «هوشیاری بیش از پیش همهٔ طرف‌ها» شده است.

قیمت نفت افزایش یافت

قیمت نفت امروز(سه‌شنبه 27 اسد) با اعلام ایران مبنی بر اتخاذ موضع تهاجمی‌تر و رد تمدید توافق آتش‌بس توسط ایالات متحدۀ امریکا، افزایش یافت.

خبرگزاری رویترز، دلیل این افزایش قیمت نفت را عدم دستیابی به توافق برای ختم جنگ در شرق میانه و بازگشایی تنگه هرمز و همچنین تشدید نگرانی‌ها در مورد عرضه انرژی خوانده است.

با پایان مهلت ۶۰ روزه آتش‌بس میان ایران و امریکا، قیمت نفت در بازارهای جهانی صبح امروز بار دیگر از ۹۰ دالر امریکایی گذشت.

قیمت هر بشکه نفت خام برنت که دیروز اندکی کاهش یافته بود، صبح امروز به ۹۱.۴۳ دالر رسید.

قیمت نفت در حالی افزایش یافته که دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه با اشاره به وضعیت تنگه هرمز گفت «تنگه [هرمز] باز است و قیمت نفت در حال کاهش است و همچنان کاهش خواهد یافت، مگر اینکه تصمیم بگیریم، اقدامات بسیار شدیدتری نسبت به آنچه اکنون انجام می‌دهیم، انجام دهیم.»

طالبان پاکستان را به حمایت از داعش و گروه‌های طالبان‌ستیز متهم کرد

آرشیف، دروازۀ سپین بولدک-چمن
آرشیف، دروازۀ سپین بولدک-چمن

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان می‌گوید که داعش در پاکستان کمپ‌های آموزشی دارد و گروه‌های حکومت طالبان‌ستیز را نیز تشویق می‌کند تا در افغانستان بجنگند و این کار را تلاش برای ناامن‌سازی منطقه توصیف کرده‌است.

مجاهد در صحبت اخیر خود با طلوع‌نیوز همچنین گفته که پاکستان نباید در امور داخلی افغانستان مداخله کند و به جای متهم کردن کشورهای همسایه باید روی حل مشکلات خود تمرکز کند و به دنبال روابط مثبت با کشورهای همسایه باشد.

او افزوده که اجازه داده نخواهد شد، از قلمرو افغانستان علیه هیچ کشور دیگر استفاده شود.

این درحالی‌ست که پاکستان حکومت طالبان در افغانستان را متهم می‌کند که برای گروه‌های مخالف اسلام‌آباد به شمول تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) پناهگاه امن را فراهم کرده‌است.

تهران به‌جای مذاکره، آماده‌گی جنگ را گرفته است؛ گزارش تازه از تحرکات ایران

آرشیف، شهر تهران ایران
آرشیف، شهر تهران ایران

بر اساس رسانه‌ها، ایران در دو ماۀ گذشته به جای پیگیری مذاکرات با ایالات متحده، همۀ توانایی خود را صرف آماده‌سازی برای جنگ بزرگتر با امریکا و اسرائیل کرده‌است.

روزنامه امریکایی «وال‌استریت ژورنال» روز دوشنبه ( ۲۶ اسد) به استناد «اظهارات مقام‌های ایرانی و عرب» که از افشای نام‌هایشان خودداری کرده در گزارشی گفته که «رهبران تندرو ایران» در تهران گرد هم آمدند و طرح متفاوتی را در نظر گرفتند.

بر اساس رادیو فردا بخش ایران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، از دیدگاه «رهبران تندرو ایران» تفاهم‌نامۀ اسلام‌آباد برای ختم جنگ «احتمالاً فقط تلاشی از سوی امریکا و اسرائیل برای کاهش فشار بر اقتصاد جهانی و کمایی وقت برای حمله‌ای بزرگ‌تر در آینده بود و آن‌ها به جای اعتماد به مذاکرات، دو ماه گذشته را صرف آماده‌سازی برای جنگ بزرگ‌تر کردند.

وال‌استریت ژورنال گفته که این تلاش‌ها شامل دادن صلاحیت‌های بیشتر به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، انتصاب عساکر با تجربۀ جنگ با عراق و سرکوب‌های داخلی گذشته در مقام‌های کلیدی، گسترش عملیات‌های ضد استخباراتی داخلی و افزایش تولید راکت‌ها و طیارات بی‌پیلوت است.

ترکیب افغانستان برای بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ اعلام شد

اعلام ترکیب اعضای تیم کرکت افغانستان برای مسابقات آسیایی ۲۰۲۶
اعلام ترکیب اعضای تیم کرکت افغانستان برای مسابقات آسیایی ۲۰۲۶

کرکت بورد افغانستان ترکیب اعضای تیم کرکت این کشور را برای مسابقات آسیایی ۲۰۲۶ اعلام کرد.

این بورد روز دوشنبه (۲۶ اسد) در شبکۀ اکس نوشته که درویش رسولی کپتانی تیم کرکت افغانستان را در این مسابقات بر عهده خواهد داشت.

اسحاق رحیمی، حسن عیسی‌خیل، محمد اکرم، عمران میر، خالد تڼیوال، نجیب ځدران، فیصل شینوزاده، فرمان‌الله صافی، کریم جنت، عصمت عالم، ننگیال خروټی، عرب گل، فریدون دواودزی و عبدالله احمدزی نیز شامل این تیم هستند.

مسابقات آسیایی ۲۰۲۶ از ۲۴ سپتمبر تا سوم اکتوبر سال جاری میلادی در آیچی - ناگویا در جاپان برگزار خواهد شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG