لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۱ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۰:۱۰

خبر ها

No title

رييس جمهور پاکستان پرويز مشرف امروز در پيکنگ مذاکراتش را با رهبران چين آغاز کرد
وي در مورد قتل دو انجينير چيني در ايالت بلوچستان باکستان که چندي پسش رخ داده پود معذرت خواست
پرويز مشرف په مقامات چيني گفت قتل اين دو نفر توسذ تند رواني صورت گرفته است که گسترش رواپط ميان پاکستان و چين را نميخواهند
همچنان طپق گزارش رييس جمهور پاکستان از مقامات چنين خواسته است بگذارند پاکستان در سازمان همکاري شانگهاي شامل شود
پاکتسان اکنون پحيث ناظر درين سازمان عضويت دارد
در سازمان همکاري شانگهاي که پنج سال پيش تشکيل گرديد چين روسيه قزاقستان قرغزستان تاجکستان شامل اند و ازبکستان
وزير حارجه ايران منوچهر متکي امروز گفت پراي رسيدن بيک توافق پا غرب د رمورد پرنامه هاي هستوي آنکشور هموز هم وقت باقي مانده است
وي گفت درست نيست که غرب از تعزيرات احتمالي شوراي امنيت ملل متحد در پرابر عراق ، پحيث يک تهديد کار بگيرد
متکي گفت ايران پرايپ جل مساله برنامه هاي هستوي آنکشور يک حل صلح آميز ميخواهد و آماده است نظريات نوي را در زمينه بشنود
وزير خارجه ايران اين گفته ها را پس از مذاکره با وزير خارجه بلجيم بيان داشت
منوچهر متکي در اواخر امروز در بروسل مرکز پلجيم پا مقامات اتحاديه اروپا مذاکره ميکند

حد اقل ١٩ تن امروز در عراق د رحملات مختلف بقتل رسيدند
٥ عراقي در شمال عراق وقتي هلاک شدند که پر موتر حامل شان توسط راکت و ماشيندار اتشپاري شد
در شهر موصل د رشمال غرپ عراق مردي که پمي را در زير لباسش جا داده پود خود را د ريک رستوران منفجر ساخت که حد اقل پنج تن در ان حادثه مشته شدند
په اساس يک خبر ديگر دو تن او اتباع مسه دونيا که از قرار داديان يک شرکت پوده و چندي پيش ربوده شده پودند رها گرديده اند
مقامات گفته اند از اينکه در پراپر رهايي انها پولي پرداخته شده پاشد اطلاعي ندارند

امدونيزيا ميگويد معاينات دامنه داري را در مورد بيماري انفلونزاي مرغ و کوشش هاي وسيع براي جلوگيري از شيوع بيماري را براه انداخته است
دو روز پيش مرگ يک شخص ديگر در اندونيزيا در اثر اين بيماري تثبيت گرديد و به اين ترتيب شمار کسانيکه در دو ماه گذشته درين کشور در نتيجه اين پيماري هلاک شده اند به هشت تن رسيده است
در هند وزير داخله آنکشور ديروز از اقدامات جديد هند عليه شيوع انفلونزاي مرغ سخن گفت
اما په اساس گزاشها در فارم هايي در غرب هند که آغشته په مکروب مرض پنداشته شده از جمله تقريبا دو مليون مرغ صرف ٢٠ هزار ان از بين برده شده است

هيات هايي از جانب سرب ها و الباني هاي کوزوو مذاکرات شانرا امروز در باره حالت آينده کزوو آغاز ميکنند
اين مذاکرات به مينانجيگري رييس جمهور سابق فنلند مارتي اتي ساري که از سوي ملل متحد په اين کار گماشته شده است صورت ميگيرد
ديروز يکي از اعضاي هيات سرب گفت در ان محلاتي در کوزوو ا که سرپ ها کثريت دارند پايد په انها خود مختاري داده شود
هيات الپاني ها ميگويد منظور مذاکرات آنست که اين ايالت پراي هميشه از پلگراد جدا گردد
دپلومات هاي ايالات متحده پرتانيه جرمني فرانسه ايتاليا و روسيه که گروپي را پنام گروپ تماس تشکيل داده اند قبلا روي موادي در پاره اينده کوزوو توافق کرده اند
بر اساس اين مواد اين ايالت په وضع قپلي آن که تحت تسلط مستقيم سرب ها پود پرگشته نميتواند ، ايالت يا پر اساس قوميت جدا شود و يا پا کشور ديگري چون ااپانيا بپيوندند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تیم کریکت هند در سومین بازی یک‌روزه در برابر افغانستان پیروز شد

شوبمن گیل، کاپیتان هند (راست) و حشمت‌الله شاهدی، همتای افغان او، پیش از آغاز اولین مسابقه بین‌المللی یک روزه کریکت بین هند و افغانستان
شوبمن گیل، کاپیتان هند (راست) و حشمت‌الله شاهدی، همتای افغان او، پیش از آغاز اولین مسابقه بین‌المللی یک روزه کریکت بین هند و افغانستان

در ادامۀ بازی‌های یک‌روزه میان‌های تیم‌های کریکت افغانستان و هند، افغانستان بر اساس پیروزی در قرعه، به توب‌اندازی آغاز کرد و در آور چهل‌ و چهارم با از دست دادن تمام بازیکنانش ۲۱۸ دوش برای تیم هند هدف تعیین کرد.

اما تیم هند در آور بیست و هشتم ۲۲۴ دوش بدست آورد و با تفاوت ۹ ویکیت افغانستان را شکست داد.

این سومین دور از مسابقات یک روزه بود که میان افغانستان و هند برگزار شده بود.

در دو دور قبلی نیز هند پیروز این مسابقات شده و قهرمانی‌اش برای این دور مسابقات را قطعی کرده بود.

آتش‌سوزی در هرات: یک نفر جان باخته و میلیون‌ها افغانی خساره وارد شده است

آتش‌سوزی در اسلام‌قلعه در هرات در فبروری ۲۰۲۱
آتش‌سوزی در اسلام‌قلعه در هرات در فبروری ۲۰۲۱

در آتش‌سوزی در یک شهرک صنعتی در هرات یک نفر جان باخته و میلیون‌ها افغانی خساره وارد شده است.

وزارت داخله حکومت طالبان می‌گوید که در نتیجه آتش‌سوزی در یکی از شهرک‌های صنعتی در هرات یک نفر جان باخته و ۲۰ میلیون افغانی زیان مالی وارد شده است.

این آتش‌سوزی بامداد روز شنبه رخ داده، اما علت آن تا هنوز روشن نشده است.

آتش‌سوزی در ساحات تجاری و شهرک‌های صنعتی افغانستان بی‌پیشینه نیست. حدود یک سال پیش در یک آتش‌سوزی گسترده در شهرک صنعتی هرات، میلیون‌ها دالر به تاجران خساره وارد شد.

این آتش‌سوزی که در اواخر ماه حمل پارسال رخ داده بود، به دلیل نبود امکانات آتش‌نشانی بیش از ۲۴ ساعت ادامه داشت.

عفو بین‌الملل خواستار توقف اخراج پناهندگان افغانان شد

گروهی از مهاجرین برگشته از پاکستان (تصویر آرشیف)
گروهی از مهاجرین برگشته از پاکستان (تصویر آرشیف)

سازمان عفو بین‌الملل با نگرانی از اخراج پناهندگان افغان از کشورهای مختلف می‌گوید که آنان به کشوری برگشت داده می‌شوند که با شدیدترین بحران بشری و نقض حقوق بشر در جهان روبه‌رو است.

این سازمان روز شنبه‌ ۳۰ جوزا با نشر اعلامیه‌ای در صفحۀ ایکس خود گفته که میلیون‌ها پناهنده افغان در سراسر جهان اخراج می‌شوند و این شمار با گذشت هر روز در حال افزایش است.

عفو بین‌الملل در این اعلامیه که به مناسبت روز جهانی پناهندگان منتشر کرده، گفته که پناهندگان افغان در کشورهای میزبان با بازداشت‌های خودسرانه و جدایی از خانواده‌ها روبه‌رو هستند.

این سازمان افزوده که اخراج غیرقانونی افغانان باید متوقف شود و افرادی که نیاز به حمایت بین‌المللی دارند، باید طبق قوانین بین‌المللی حقوق بشر مورد حمایت قرار گیرند.

بر اساس آمار ملل متحد، تنها در سال گذشته نزدیک به سه میلیون افغان به گونهٔ داوطلبانه یا اجباری از کشورهای همسایه به افغانستان بازگشته‌اند.

معاون رئیس جمهور امریکا قصد دارد راهی سوئیس شود

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا
جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا

خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در زوریخ مطلع شد که جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، همچنان قصد دارد روز یک‌شنبه به زوریخ سفر کند.

ونس روز شنبه ۳۰ جوزا به فاکس‌نیوز گفته بود که احتمالاً در یکی دو روز عازم سوئیس خواهد شد.

این درحالیست هیئت مذاکراتی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران و با حضور عباس عراقچی، وزیر خارجه این کشور روز شنبه عازم زوریخ شد.

بر اساس گزارش‌های قبلی، استیو ویتکاف، از جمله اعضای هیئت مذاکراتی امریکا نیز راهی سوئیس شده تا به جرد کوشنر و دیگر اعضای هیئت امریکایی بپیوندد.

در پی امضای "تفاهم‌نامه اسلام‌آباد" بین ایران و امریکا، قرار است مذاکرات فنی برای رسیدن به توافق نهایی ذیل مفاد این تفاهم‌نامه با میزبانی سوئیس و با میانجی‌گری قطر از روز یکشنبه ۳۱ جوزا آغاز شود.

انفجار در خیبرپختونخوا هفت کشته بر جا گذاشت

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

در پی یک انفجار شدید در منطقهٔ بنو در ایالت خیبرپختونخوا، دست‌کم هفت نفر جان باختند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، مقام‌ها گفته‌اند که این افراد صبح امروز شنبه ۳۰ جوزا در نتیجهٔ انفجاری کشته شدند که یک موتر شخصی حامل مسافران را با استفاده از یک بمب دست‌ساز هدف قرار داد.

یکی از مقام‌های محلی پولیس گفته سه نفر دیگر نیز به شدت زخمی هستند.

او افزود که نیروهای امنیتی منطقه را محاصره کرده‌اند و تحقیقات دربارهٔ این رویداد را آغاز شده است.

شهباز شریف صدراعظم پاکستان این حمله را محکوم کرده و بار دیگر بر تعهد حکومت برای مبارزه با تروریسم تأکید کرده است.

تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

گاردین: بخش میانی تنگهٔ هرمز همچنان به دلیل وجود ۸۰ ماین دریایی مسدود است

روزنامه گاردین چاپ بریتانیا
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا

روزنامهٔ گاردین چاپ بریتانیا روز جمعه ۲۹ جوزا به نقل از یکی از مقام‌های انجمن بین‌المللی مالکان نفت‌کش‌ها یا انترتانکو  Intertanko گزارش داد که بخش میانی تنگهٔ هرمز همچنان به دلیل وجود حدود ۸۰ ماین دریایی بسته است و کشتی‌ها ناچار اند از مسیرهای شمالی و جنوبی این آبراه عبور کنند.

این تنگهٔ راهبردی اندکی پس از آغاز جنگ علیه ایران از سوی ایالات متحده و اسرائیل، توسط سپاه پاسداران ایران بسته شده بود.

امریکا پس از برقراری آتش‌بس، محاصرهٔ بحری بنادر ایران را عملی کرد، اما پس از امضای تفاهم‌نامه میان دو کشور، اردوی امریکا اعلام کرد که این محاصره را پایان داده است.

شورای عالی امنیت ملی ایران روز پنجشنبه ۲۸ جوزا در بیانیه‌ای وجود ماین‌های دریایی در آب‌های تنگهٔ هرمز را تأیید کرد و گفت که به دلیل شرایط ویژه و برخی تهدیدهای امنیتی کشتی‌ها باید در مسیرها و زمان‌هایی که ایران تعیین می‌کند رفت ‌وآمد کنند تا زمینهٔ گسترش تدریجی تردد فراهم شود.

در این بیانیه آمده که دربارهٔ موضوعات دیگر، از جمله پاکسازی ماین‌ها، بر اساس بند پنجم تفاهم‌نامهٔ ایران و امریکا اقدام خواهد شد.

روزنامهٔ گاردین به نقل از فیل بلچر، رئیس انجمن اینترتانکو، نوشته که حتی اگر آتش‌بس ادامه یابد، بازگشت تنگهٔ هرمز به شرایط عادی پیش از جنگ، به دلیل وجود این ماین‌ها و سایر موانع، به زمان نسبتاً زیادی نیاز خواهد داشت.

اکسیوس: ویتکاف و عراقچی راهی سویس شدند

عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران و استیو ویتکاف فرستادهٔ قصر سفید
عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران و استیو ویتکاف فرستادهٔ قصر سفید

استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ رئیس‌جمهور دونالد ترمپ، و عباس عراقچی وزیر خارجهٔ ایران، راهی سویس شده‌اند.

این سفرها در حالی انجام می‌شود که آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله در لبنان امیدها را برای ازسرگیری گفت‌وگوها میان ایران و ایالات متحده افزایش داده است.

حزب الله که از حمایت ایران برخوردار است، از سوی امریکا و اسرائیل به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می شود، اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لیست سیاه شامل ساخته، نه بخش سیاسی اش را، نمایندگان شاخۀ سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان حضور دارند.

اسرائیل و حزب‌الله روز جمعه ۲۹ جوزا پس از چند روز درگیری‌های شدید، به توافق آتش‌بس دست یافتند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این درگیری‌ها پیش از این باعث لغو سفر جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا به سویس شد و تردیدهایی را دربارهٔ آیندهٔ مذاکرات به وجود آورده بود.

بر اساس گزارش اکسیوس، ویتکاف به سویس سفر کرده تا در آنجا به جرد کوشنر بپیوندد که در حال حاضر در سویس حضور دارد.

همچنین قرار است عباس عراقچی امروز شنبه ۳۰ جوزا به سویس سفر کند.

اکسیوس نوشته که این تحولات نشان می‌دهد هر دو طرف در حال آماده‌سازی زمینه برای آغاز گفت‌وگوهای فنی هستند تا به یک توافق پایدار دست یابند.

رویترز گزارش داده که قصر سفید به پرسش‌ها دربارهٔ سفر ویتکاف پاسخ نداده است.

یک مقام ارشد امریکایی به این خبرگزاری گفته که آتش‌بس لبنان با میانجیگری ایالات متحده و قطر و با همکاری ایران برقرار شده است.

صدراعظم و وزیر اقتصاد قزاقستان وارد کابل شد

هیأتی بلندپایه از قزاقستان به ریاست سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد ملی این کشور، شب گذشته وارد کابل شد.

وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان اعلام کرده است که هدف اصلی این سفر، برگزاری فورم تجارتی و اقتصادی افغانستان-قزاقستان و افتتاح نمایشگاه تولیدات و محصولات قزاقستان در کابل است.

به گفتهٔ این وزارت، گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور، تسهیل داد و ستدهای تجارتی میان بخش‌های خصوصی و تلاش برای بازاریابی کالاهای قزاقستانی در افغانستان نیز از محورهای مهم این سفر به شمار می‌رود.

قزاقستان، با وجود آن‌که حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، در دو سال اخیر روابط اقتصادی و تجارتی خود را با افغانستان تحت حاکمیت طالبان گسترش داده است.

ترمپ: از روی مجبوری وارد مذاکرات نشدیم؛ هیچ پولی به ایران داده نخواهد شد

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده، در ۱۸ جون ۲۰۲۶ برای مراسم اهدای مدال افتخار در اتاق شرقی قصر سفید
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده، در ۱۸ جون ۲۰۲۶ برای مراسم اهدای مدال افتخار در اتاق شرقی قصر سفید

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا روز جمعه ۲۹ جوزا در پیامی در شبکهٔ اجتماعی تروت سوشیال نوشت که ایران از موضع ضعف حاضر به مذاکره با امریکا شده و در جریان این مذاکرات هیچ‌گونه کمک مالی دریافت نخواهد کرد.

ترمپ نوشته است که ما از روی مجبوری وارد گفت‌وگوها نشده ایم و این ایران بود که چنین کرد.

او همچنین دربارهٔ دورهٔ ۶۰ روزهٔ تفاهم‌نامه میان ایران و امریکا گفته است که ایالات متحده روند اجرای این توافق را تا پایان به‌دقت دنبال خواهد کرد.

رئیس‌جمهور امریکا افزوده که هیچ پولی حتی ده سنت هم نه به ایران داده نخواهد شد.

ترمپ در پیام دیگری ادعا کرده که جنگ، ایران را به‌شدت تضعیف کرده است.

او بار دیگر اظهارات پیشین خود مبنی بر این‌که نیروی هوایی، نیروی دریایی، سیستم ‌های دفاع هوایی و شبکهٔ پیشرفتهٔ راداری ایران از بین رفته‌اند را تکرار کرده است.

خبرنگاران بدون مرز: نیمی از خبرنگاران تبعیدی در جهان از افغانستان است

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

سازمان خبرنگاران بدون مرز در گزارش تازهٔ خود، افغانستان را «مرکز جهانی تبعید خبرنگاران» خوانده و گفته که بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، دست‌کم ۶۷۷ خبرنگار افغان به دلیل تهدیدها، بازداشت‌ یا خطر مرگ ناگزیر شده‌اند کشور خود را ترک کنند.

بر اساس این گزارش، این رقم نزدیک به نیمی از مجموع ۱۴۶۸ خبرنگاری را تشکیل می‌دهد که سازمان خبرنگاران بدون مرز در این مدت پس از ترک کشور های‌شان از آنان حمایت کرده است.

در گزارش آمده که این خبرنگاران افغان اکنون در ۲۸ کشور جهان زندگی می‌کنند و افغانستان به بزرگ‌ترین مرکز تبعید خبرنگاران در جهان تبدیل شده است.

بر بنیاد آمار این سازمان، در همین دوره زمانی، ۱۶۰ خبرنگار روسی و ۱۰۱ خبرنگار میانماری نیز از حمایت این نهاد برخوردار شده‌اند.

به گفتهٔ این سازمان، این ارقام نشان می‌دهد که خبرنگاران افغان همچنان به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای خود با تهدیدها و محدودیت‌های جدی روبه‌رو هستند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG