لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۴ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۱۱

خبر ها

پلان باز سازي مناطق آسيب ديده زلزله سال پيش در پاکستان با کمبود مالي ٩٤ مليون دالر روبرو شده است انسجام دهند کمک هاي بشري ملل متحد در پاکستان وندو مورتل امروز گفت براي تطبيق اين پلان ، ٢٢٥ مليون دالر بکار است اما صرف ١٦١ مليون دالر تاکنون حاصل شده است

پلان باز سازي مناطق آسيب ديده زلزله سال پيش در پاکستان با کمبود مالي ٩٤ مليون دالر روبرو شده است انسجام دهند کمک هاي بشري ملل متحد در پاکستان وندو مورتل امروز گفت براي تطبيق اين پلان ، ٢٢٥ مليون دالر بکار است اما صرف ١٦١ مليون دالر تاکنون حاصل شده است
پاکستان ديروز در سالگرد اين زلزله ، مراسم ياد بود ٧٣ هزار قرباني آنرا بجا آورد / سه و نيم مليون نفر در نتيجه زلزله سال گذشته در پاکستان و کشمير تحت اداره هند خانه هاي شانرا از دست دادند

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

داکتران بدون مرز: ایبولا در کانگو با سرعت نگران‌کننده در حال گسترش است

 آرشیف
آرشیف

سازمان داکتران بدون مرز (MSF) روز چهارشنبه ۲۴ سرطان هشدار داد که بیماری ایبولا در جمهوری دموکراتیک کانگو با سرعتی بیشتر در حال گسترش است.

این نهاد بین‌المللی امدادرسان، خواستار گسترش فوری اقدامات برای مهار و درمان این بیماری شده است.

بر اساس آمار رسمی، شمار موارد تأییدشده ایبولا در کمتر از پنج هفته، سه برابر افزایش یافته و تا روز یک‌شنبه به یک‌هزار و ۹۲۶ مورد رسیده است. در نتیجه این بیماری، ۷۰۲ نفر جان باخته‌اند.

سازمان داکتران بدون مرز گفته است که این سومین شیوع بزرگ ایبولا در تاریخ و یکی از سریع‌ترین موارد گسترش این بیماری به شمار می‌رود.

در حال حاضر، این سازمان در جمهوری دموکراتیک کانگو هفت مرکز درمان ایبولا و بیش از ۱۵ بخش قرنطین را برای رسیدگی به بیماران فعال نگه داشته است.

ایبولا یک بیماری ویروسی نادر، اما شدید و اغلب مرگبار است که عملکرد طبیعی بدن را مختل می‌کند و می‌تواند باعث خونریزی داخلی یا خارجی شود.

گزارش تازه: شهروندان افغانستان و سوریه در میان بزرگ‌ترین گروه‌های شاغل مهاجر در جرمنی

 آرشیف
آرشیف

ادارۀ فدرال کاریابی جرمنی (BA) روز سه‌شنبه ۲۳ سرطان، اعلام کرد که مهاجران، به‌ویژه پناهجویان، در یک دهۀ گذشته نقش مهمی در تأمین نیروی کار این کشور داشته‌اند.

این اداره که دفتر مرکزی آن در شهر نورنبرگ موقعیت دارد، گفته است که از ماه جون سال ۲۰۱۴ تا جون ۲۰۲۵، حدود ۴۳ درصد از رشد اشتغال در جرمنی مربوط به اتباع خارجی بوده است.

نزدیک به یک‌سوم این افراد شهروندان هشت کشوری‌اند که بیشترین پناهجویان از آن‌ها به جرمنی آمده‌اند. افغانستان نیز یکی از این هشت کشور است که در این مدت صدها هزار شهروند آن درخواست پناهندگی در جرمنی داده‌اند.

به گفتۀ این اداره، اگر مهاجرت وجود نمی‌داشت، نیروی کار جرمنی با کاهش چشمگیر روبه‌رو می‌شد.

بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴ شمار شهروندان جرمنی در سن کار ۳.۹ میلیون نفر کاهش یافته، در حالی که در همین مدت شمار اتباع خارجی در سن کار ۳.۴ میلیون نفر افزایش یافته است.

دانیل ترزنباخ، عضو هیئت اجرایی ادارۀ فدرال کاریابی آلمان، گفته است که در پنج سال گذشته شمار مهاجرانی که به‌گونه تمام‌وقت در جرمنی مشغول کار شده‌اند، بیش از دو برابر افزایش یافته است. در میان آنان، شهروندان سوریه و افغانستان بیشترین شمار را تشکیل می‌دهند.

تیم آمو نهنگان قهرمان یازدهمین دور لیگ کریکت شپگیزه افغانستان شد

 تصویر از کریکت بورد افغانستان
تصویر از کریکت بورد افغانستان

تیم آمو نهنگان قهرمان رقابت‌های لیگ کریکت شپگیزه شد.

در دیدار نهایی یازدهمین دور این رقابت‌ها که چهارشنبه ۲۴ سرطان، در ورزشگاه کریکت خوست برگزار شد، تیم سپین‌غر پرانگان هدف ۱۶۷ دوش را برای آمو نهنگان تعیین کرد، اما تیم آمو نهنگان این هدف را در ۱۶ آور تکمیل کرد.

در این مسابقه، عمران میر، بازیکن آمو نهنگان، ۷۷ دوش به دست آورد و بیشترین امتیاز را برای تیمش کسب کرد.

کریکت بورد افغانستان رقابت‌های لیگ شپگیزه را در سال ۲۰۱۳ میلادی آغاز کرد و رقابت‌های امسال یازدهمین دور این لیگ بود.

پس از صعود اسپانیا؛ ارجنتاین و انگلستان برای حضور در بازی نهایی رقابت می‌کنند

در ادامۀ رقابت‌های جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶، امشب چهارشنبه ۲۴ سرطان، تیم‌های ارجنتاین و انگلستان در دیدار نیمه‌نهایی به مصاف هم می‌روند.

این مسابقه ساعت ۱۱:۳۰ شب به وقت کابل آغاز خواهد شد.

در نخستین دیدار نیمه‌نهایی که شب گذشته برگزار شد، اسپانیا با نتیجه ۲ بر صفر فرانسه را شکست داد و به دیدار نهایی راه یافت.

برنده دیدار امشب، روز یک‌شنبه در مسابقه نهایی که در ورزشگاه نیوجرسی امریکا برگزار می‌شود، برابر اسپانیا به میدان خواهد رفت.

سنتکام: اهداف نظامی ایران در نزدیکی تنگه هرمز هدف قرار گرفتند

فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد که در جریان دیشب ۲۳ سرطان، دور تازه حملات خود بر اهداف نظامی ایران در نزدیکی تنگه هرمز و مناطق ساحلی این کشور را به پایان رسانده است.

سنتکام ناوقت سه‌شنبه، ۲۳ سرطان، در اعلامیه‌ای که در صفحه ایکس خود منتشر کرد، گفته است: "در یک عملیات هفت‌ساعته، جنگنده‌ها، طیاره‌های بی‌سرنشین و کشتی‌های جنگی امریکا، مراکز راکتی، تأسیسات طیاره‌های بی‌سرنشین، توانایی‌های بحری و سیستم‌های دفاع ساحلی ایران را با حملات دقیق هدف قرار دادند تا توانایی این کشور برای تهدید امنیت کشتی‌های تجارتی و خدمه غیرنظامی بیش از پیش کاهش یابد."

سنتکام افزوده است که در حال حاضر بیش از ۲۰ کشتی جنگی و صدها طیاره نظامی امریکا در شرق میانه مصروف اجرای عملیات هستند.

در همین حال، تهران اعلام کرده است که تأسیسات نظامی امریکا در بحرین و کویت را هدف قرار داده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز مدعی شده است که تأسیسات نظامی امریکا در بحرین و کویت، از جمله مناطقی را که ناوگان پنجم نیروی بحری امریکا از آن استفاده می‌کند، هدف حمله قرار داده است.

همزمان، اردوی اردون امروز گزارش داده است که سه راکت کروز ایرانی را رهگیری و منهدم کرده است.

واشنگتن بیش از ۵۰ فرد و نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد

آرشیف، بیرق‌های امریکا و ایران
آرشیف، بیرق‌های امریکا و ایران

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده امریکا از وضع مجموعه تازه‌ی از تحریم‌ها علیه شبکه‌ی خبر داده که به‌گفته این وزارت، در دور زدن تحریم‌های ایران نقش دارد.

این اقدامات به‌گونه مشخص محمد حسین شمخانی را هدف قرار می‌دهد، فردی‌که واشنگتن او را «یکی از عوامل اصلی» در صادرات نفت ایران و گسترش فعالیت‌های این کشور در بخش حمل‌ونقل کانتینری و تجارت جهانی کالاها می‌داند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، در بیانیه‌ی که روز ۱۴ جولای به مناسبت اعلام این تحریم‌ها منتشر شد، گفته است که "رژیم ایران با فریب‌کاری به بقای خود ادامه می‌دهد و شبکه شمخانی یکی از سودآورترین ابزارهای آن است"

او همچنان افزوده که "وزارت خزانه‌داری زیرساخت‌های مالی را که به این رژیم امکان می‌دهد تهدیدهای خود علیه امنیت ملی ایالات متحده و کشتی‌رانی جهانی را ادامه دهد، از میان برمی‌دارد".

بر اساس این بیانیه، این اقدام بیش از ۵۰ فرد، نهاد و کشتی را شامل می‌شود که به‌گفته واشنگتن، به محمد حسین شمخانی و حکومت ایران کمک می‌کنند تا "درحالی‌که مردم ایران همچنان زیر بار فشارهای اقتصادی ناشی از سیاست‌های حکومت خود قرار دارند، به کسب درآمد ادامه دهند".

وزارت خزانه‌داری امریکا همچنین اعلام کرده که این اقدام بخشی از تلاش‌های ادامه‌دار واشنگتن برای افزایش فشار اقتصادی بر حکومت ایران است و پس از آن روی دست گرفته شده که به‌گفته این وزارت، ایران حملات بی‌ثبات کنندۀ خود را در تنگه هرمز از سر گرفته است.

در این بیانیه آمده که ایران با تهدید و حمله به کشتی‌های بین‌المللی در تنگه هرمز، رفت‌وآمد دریایی را تقریباً متوقف کرده و از این طریق اهرم فشار قابل توجهی بر همسایه‌گان خود در خلیج فارس و اقتصاد جهانی به دست آورده است، موضوعی‌که این آبراه را به یکی از اصلی‌ترین میدان‌های رویارویی در این بحران تبدیل کرده‌است.

پاکستان به ۲۶ کانتینر کمک‌های سازمان ملل متحد اجازه ورود به افغانستان داد

آرشیف، محموله‌های کمکی دبلیو اف پی
آرشیف، محموله‌های کمکی دبلیو اف پی

برنامهٔ جهانی غذای سازمان ملل متحد (دبلیو اف پی) میگوید که ادارۀ گمرک پاکستان، به ۲۶ کانتینر حامل مواد غذایی و سایر کمک‌های بشردوستانه مربوط به این برنامه اجازۀ ورود به افغانستان را داده‌است.

به‌گفتۀ «دبلیو اف پی»، محمولۀ این کانتینرها، مواد غذایی و سایر اقلام ضروری امدادی را شامل می‌شود که در چارچوب کمک‌های بشری این برنامه، برای مردم افغانستان تخصیص یافته است.

حکومت طالبان در افغانستان تا هنوز در این مورد اظهار نظر نکرده‌است.

گذرگاه تورخم، یکی از مزدحم‌ترین مسیرهای تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان به شمار می‌رود و از ماه اکتبر سال ۲۰۲۵ میلادی به این‌سو به دلیل تنش‌ها میان این دو کشور، به روی رفت‌وآمد عادی، بسته شده‌است.

ساختمان انتظار میدان هوایی بین‌المللی کابل به بهره برداری سپرده می‌شود

آرشیف، ترمینل میدان هوایی بین‌المللی کابل
آرشیف، ترمینل میدان هوایی بین‌المللی کابل

وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان می گوید که ساختمان انتظار میدان هوایی بین المللی کابل هفتاد درصد پیش رفته و تا چهار ماه دیگر به بهره برداری سپرده خواهد شد.

ادارۀ اطلاعات عامه و نشرات این وزارت در ویدیوی‌که روز سه‌شنبه (۲۳ سرطان) در شبکۀ اکس منتشر کره، گفته که این ساختمان به مصرف مجموعی ۳۲۳ میلیون افغانی ساخته می‌شود و در اعمار آن تلاش شده تا حد ممکن از محصولات داخلی افغانستان استفاده شود.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان در حالی از اعمار ساختمان جدید خبر می‌دهد که با تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، سکتور هوانوردی افغانستان با آزمون‌ها و محدویت‌های جدی روبه‌روست.

بازداشت «طراح حمله کراچی»؛ پاکستان ادعا دارد حمله از افغانستان هدایت شده بود

آرشیف، نیروهای پاکستانی
آرشیف، نیروهای پاکستانی

پولیس پاکستان روز سه‌شنبه (۲۳ سرطان) از دستگیری فردی خبر داد که گفته شده، طراح اصلی حملهٔ مرگبار ماه گذشته بر یک کمپ نیروهای رینجرز پاکستان در شهر کراچی، بوده است.

مقام‌های پاکستانی ادعا کرده که حملۀ ۲۷ جون که در آن سه تن از نیروهای رینجرز کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند از افغانستان طرح‌ریزی، هدایت و پشتیبانی شده بود و مهاجمان نیز در آن‌سوی سرحد آموزش دیده و کمک‌های لوژستیکی دریافت کرده بودند.

اما حکومت طالبان این ادعا را رد کرده‌است.

تنش در تنگه هرمز؛ اتحادیۀ اروپا پرواز بر فراز پنج کشور خلیج را محدود کرد

آرشیف، تصویر جنبۀ تزئینی دارد.
آرشیف، تصویر جنبۀ تزئینی دارد.

ادارۀ مصونیت هوانوردی اتحادیۀ اروپا روز سه‌شنبه (۲۳ سرطان) به شرکت‌های هوانوری توصیه کرده تا از پرواز در حریم هوایی کشورهای بحرین، کویت، قطر، امارات متحده عربی و بر فراز آب‌های بحیرۀ عمان تا ۲۹ جولای (اول اسد) خودداری کنند.

این توصیه به‌دنبال افزایش تنش‌ها در تنگهٔ هرمز و ادامهٔ حملات متقابل ایران و امریکا منتشر شده‌است.

بر اساس گزارش رادیو فردا، بخش ایران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، رسانه‌های ایران روز سه‌شنبه از شنیده شدن صدای انفجارات در غرب بندرعباس و چند منطقۀ دیگر ایران خبر دادند.

این انفجارات در حالی رخ داد که شب قبل از آن اردوی امریکا در عملیاتی‌که به‌گفتهٔ قوماندانی مرکزی نیروهای این کشور (سنتکام) پنج ساعت طول کشید و پایان آن نیز اعلام شد، بر اهدافی در بخش‌های مختلف ایران به شمول بوشهر، چابهار، ابوموسی و بندرعباس حمله کردند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG