لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۲ دلو ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۵۰

خبر ها

محمد يونس برنده موسس بانک گرامين ,که قرضه هاى کوچ را در بنگله ديش تاسيس کرد . جايزهء صلح نوبل امسال را گرفت.

آقاى يونس برنهء جايزه صلح نوبل که موءسس قرضه هاى کوچک است ميگويد، بدست آوردن جايزه نوبل به او نيروى بيشترى ميدهد تا در سراسر جهان به جنگ فقر برود.
بانکگرامين آقاى يونس به فقراى که هيچگونه پشتوانه مالى ندارند قرضه ميد هد.
آقاى يونس در يک کنفرانس خبى در داکه پايتخت بنگله ديش در حاليکه به مسووليت ۀاى بيشترش اشاره ميکرد گفت، در هيچ نقطه ازجهان نبايد اثرى از فقر وجود داشته باشد

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

گفت‌وگوی نتانیاهو با ویتکاف و کوشنر در واشنگتن، پیش از دیدار با ترمپ

بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل شام شام سه‌شنبه به‌وقت محلی، پس از ورود به واشنگتن، با استیو ویتکاف، نماینده ویژه امریکا، و جرد کوشنر، داماد دونالد ترمپ که ریاست تیم امریکایی در مذاکرات ایران را بر عهده دارد، دیدار کرد.

از جزئیات گفت‌وگوها در این دیدار گزارشی منتشر نشده است. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، قرار است امروز چهارشنبه در قصر سفید با بنیامین نتانیاهو دیدار و گفت‌وگو کند.

خبرگزاری رویترز به‌نقل از منابع آگاه نوشت اسرائیل نگران است که امریکا در مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران به دنبال توافقی محدود در حوزهٔ هسته‌ای باشد که شامل محدودیت بر برنامه موشک‌های بالستیک ایران یا پایان حمایت تهران از گروه‌های نیابتی مسلح مانند حماس و حزب‌الله نباشد.

بنیامین نتانیاهو پیش از عزیمت به امریکا برای دیدار با دونالد ترامپ گفت که او در این سفر دیدگاه‌هایش را دربارهٔ «مواضع» اسرائیل در قبال مذاکرات امریکا و ایران، به رئیس‌جمهور ایالات متحده ارائه خواهد کرد.

یک منبع هم به رویترز گفته است دو طرف ممکن است دربارهٔ اقدام نظامی احتمالی در صورت شکست دیپلماسی میان امریکا و ایران نیز گفت‌وگو کنند.

دونالد ترمپ در تازه‌ترین اظهارنظر پیرامون مذاکرات با تهران گفته است «خیلی‌ها می‌گویند نه اما من می‌گویم ترجیح می‌دهم توافقی انجام شود. البته باید یک توافق خوب، بدون سلاح هسته‌ای، بدون موشک، بدون این و بدون آن. همه چیزهایی که شما می‌خواهید.»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین وجود برخی مخالفت‌ها بر سر توافق با ایران را تأیید کرد و افزود:‌ «اما بعضی‌ها نگران‌اند، چون به‌گفتهٔ آن‌ها، ایران در طول سال‌ها با ما بسیار ناصادق بوده است.»

در جام جهانی بیست‌آوره کرکت، امروز آفریقای جنوبی افغانستان را شکست داد

در جام جهانی بیست‌اوره کرکت، امروز تیم افریقای جنوبی در دومین سوپر اوور افغانستان را شکست داد.

این بازی در استادیوم بزرگ نارندرا مودی در احمدآباد، ایالت گجرات هند برگزار شد.

ابتدا افریقای جنوبی توپ‌زنی کرد و ۱۸۷ دوش انجام داد. افغانستان نیز به همان تعداد دوش رسید و بازی به سوپر اوور کشیده شد.

در سوپر اوور اول، افغانستان ۱۸ دوش انجام داد و افریقای جنوبی با ۱۸ دوش، مساوی شد و بازی به دومین سوپر اوور رفت.

در دومین سوپر اوور، افریقای جنوبی ۲۳ دوش انجام داد و افغانستان تنها ۱۹ دوش و بدین ترتیب بازی به نفع افریقای جنوبی پایان یافت.

در همین جام، امروز بازی دیگر بین استرالیا و ایرلند جریان دارد و سومین بازی بین انگلستان و وست‌اندیز ساعت ۱۸ به وقت کابل برگزار خواهد شد.

یوناما: محرومیت دختران افغان از آموزش همزمان با روز جهانی زنان و دختران در علم

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به مناسبت روز جهانی زنان و دختران در علم، امروز در بیانیه‌ای گفته است که این روز مهم در افغانستان با اندوه فراوان فرا می‌رسد..

یوناما در بیانیه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده، افزوده است که یک‌هزار و شش‌صد و هفت روز می‌شود که مقام‌های حاکم افغانستان درهای آموزش را به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند.

یوناما بار دیگر با تأکید از مقام‌های حاکم خواسته است این ممنوعیت را لغو کنند.

۱۱ فبروری روز جهانی زنان و دختران در علم است و به همین مناسبت، انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، نیز از همه کشورهای جهان خواسته است موانع موجود در برابر آموزش و اشتغال زنان و دختران را برطرف کنند.

در تیراندازی یک فرد مسلح در کانادا، ۹ نفر جان باختند

 ایالت بریتیش کلمبیا
ایالت بریتیش کلمبیا

یک فرد مسلح در یک مکتب متوسطه و یک محل اقامتی در منطقه‌ای دورافتاده در غرب کانادا، ۹ نفر را کشت و ده‌ها تن دیگر را زخمی کرد.

این رویداد روز سه‌شنبه در منطقه تمبلر ریج در ایالت بریتیش کلمبیا رخ داده است.

پولیس کانادا در یک بیانیه اعلام کرد که شمار زخمی‌ها به ۲۷ نفر می‌رسد که وضعیت دو تن آنان وخیم است.

پولیس جزئیات زیادی درباره هویت مهاجم با رسانه‌ها در میان نگذاشته و تنها گفته است که عامل این حمله خودکشی کرده است.

پس از این رویداد، صدراعظم کانادا که قرار بود امروز در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کند، سفر خود را به تعویق انداخت.

بیش از یکهزار دانشجوی پاکستانی از افغانستان به کشور خود بازگشته اند

گذرگاه تورخم ( آرشیف)
گذرگاه تورخم ( آرشیف)

یک مقام پاکستان می گوید که حدود ۱۱۰۰ محصل این کشور که در افغانستان تحصیل می کردند بازگشته اند.

این محصلان پس از آن افغانستان را ترک کردند که گذرگاه ها بین افغانستان و پاکستان به دنبال درگیری نیروهای طالبان و نظامیان پاکستانی بسته شدند.

به گزارش وبسایت خبری پاکستان ، آی ان پی ، طارق فضل چودری وزیر امور پارلمانی در حکومت فدرال این کشور روز سه شنبه (۲۱ دلو) به اسامبله عمومی گفت که از میان این محصلان ، ۲۶ تن آنان از طریق زمین و متباقی از طریق هوا به پاکستان برگشته اند.

او افزوده است که ۹۴۷ محصل پاکستانی هنوز در افغانستان حضور دارند.

از بسته شدن گذرگاه ها بین افغانستان و پاکستان چهار ماه می گذرد.

حکومت طالبان گفته است که گذرگاه ها بین دو کشور زمانی دوباره گشوده خواهند شد که اسلام‌آباد تضمین بدهد که در هیچ حالت و شرایطی دوباره این گذرگاه‌ها را نخواهد بست.

بنیامین نتانیاهو امروز با دونالد ترمپ دیدار می کند

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده و بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل (آرشیف)
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده و بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل (آرشیف)

بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل می گوید که مذاکرۀ امریکا با ایران در صدر گفت‌وگوهایش با دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده قرار خواهد داشت.

انتظار می رود که نتانیاه امروز چهارشنبه (۲۲ دلو) با ترمپ در واشنگتن دیدار کند.

صدراعظم اسرائیل پیش از سفر به ایالات متحده در یک پیام ویدیویی گفت که موضوعات غزه و منطقه شامل اجندای دیدارش با دونالد ترمپ خواهد بود ؛ اما اولویت اصلی گفت‌وگو در بارۀ مذاکره با ایران است.

اسرائیل خواهان رویکردی سخت‌گیرانه‌تر امریکا در قبال برنامهٔ راکت های بالستیک ایران است.

ایران گسترش دامنهٔ گفت‌وگوهایش با مریکا فراتر از برنامهٔ هسته‌ ای خود را رد کرده است ؛ اما واشنگتن می‌خواهد برنامهٔ راکت های بالستیک ایران و حمایت تهران از گروه‌های شبه‌نظامی منطقه‌ای نیز روی میز مذاکره باشد.

نمایندگان ایالات متحده و ایران روز جمعه در مسقط پایتخت عمان به طور غیر مستقیم مذاکره کردند.

جام بیست اووره کریکت؛ افغانستان امروز به مصاف افریقای جنوبی می رود

در ادامۀ رقابت های جام بیست اوورۀ کریکت ، تیم های ملی کریکت افغانستان و افریقای جنوبی امروز با هم بازی می کنند.

این بازی ساعت ۱۰ پیش از ظهر چهارشنبه (۲۲ دلو) به وقت کابل در ورزشگاه نارندرا مودی در شهر احمدآباد ایالت گجرات هند آغاز خواهد شد.

این دومین دیدار افغانستان در این جام است.

در بازی های دیروز ، نامیبیا در برابر هالند برنده شد ، امارات متحدۀ عربی از زیمبابوه شکست خورد و پاکستان در برابر امریکا پیروز شد.

افغانستان در اولین دیدار اش در جام بیست اورره کریکت روز یکشنبه در برابر نیوزیلند شکست خورد.

آتش سوزی در مارکیت قالین فروشی در قندهار


آتش سوزی در یک مارکیت در ولسوالی سپین بولدک ولایت قندهار در ۱۹ جولای ۲۰۲۴
آتش سوزی در یک مارکیت در ولسوالی سپین بولدک ولایت قندهار در ۱۹ جولای ۲۰۲۴

در یک مارکیت فرش و قالین فروشی در شهر قندهار عصر روز سه شنبه (۲۱ دلو ) آتش سوزی رخداد.

اسدالله جمشید، سخنگوی قوماندانی امنیۀ طالبان در قندهار گفته که علت آتش‌سوزی شارتی برق بود.

به گزارش برخی از رسانه های داخلی ، مسئولان محلی طالبان در قندهار گفته اند که بر اثر این حریق ۲۸ میلیون افغانی خسارت مالی وارد شده است.

آتش سوزی در این مارکیت پس از حدود دو ساعت مهار شد.

جاپان برای مبارزه با پولیو در افغانستان بیش از شش میلیون دالر به یونیسف کمک کرد

آرشیف
آرشیف

جاپان برای مبارزه با بیماری پولیو یا فلج کودکان در افغانستان، ۶.۳ میلیون دالر به صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) کمک کرده است.

یونیسف روز سه‌شنبه ( ۲۱ دلو) در خبرنامه ای گفت که این کمک برای یک برنامه دوازده ماهه است که در چارچوب آن ۱۲ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان واکسین دریافت خواهند کرد.

در افغانستان در سال جاری میلادی از ثبت واقعۀ مثبت پولیو هنوز گزارش نشده است ؛ اما در سال ۲۰۲۵ میلادی دستکم نُه مورد مثبت پولیو در این کشور ثبت شده بود.

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز موفق به محو پولیو نشده اند.

پولیو بیماری ویروسی و ساری است که تداوی ندارد و فقط واکسین می‌تواند کودکان را از آن در امان نگه دارد. این ویروس نخاع یا رشتۀ مهم عصبی در میان ستون فقرات را هدف قرار می‌دهد و باعث فلج بدن می‌شود.

وزارت خارجه ایران: گفتگوها با امریکا در عمان تنها بر موضوعات کلی متمرکز بود

گفتگو ها در عمان
گفتگو ها در عمان

وزارت امور خارجه ایران می‌گوید که در گفت‌وگوهای اخیر با امریکا در عمان، «هیچ یک از طرفین وارد جزئیات نشدند» و تمرکز این مذاکرات «بر موضوعات کلی بوده است».

اسماعیل بقائی، سخنگوی این وزارت، روز سه‌شنبه ۲۱ دلو درباره ادامه این گفت‌وگوها گفت که باید صبر کرد و دید این روند دیپلماتیک در مراحل بعد چگونه ادامه خواهد یافت.

با این حال، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، جی. دی. ونس، گفته است که سرکوب خشونت‌آمیز معترضان در ایران یکی از موضوعات مذاکرات بوده است.

او دوشنبه در ایروان، پایتخت ارمنستان، در یک نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر این کشور، نیکول پاشینیان، تأکید کرد که تعیین خطوط قرمز درباره برنامه هسته‌ای ایران تنها بر عهده دونالد تامپ، رئیس‌جمهور امریکا، است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG