لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۲ حوت ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۴۸

خبر ها

يک قاضى چلى حکم بازداشت ديکتاتور سابق اين کشور را صادر کرد.

حکم بازداشت اوگيستو پنوشه در رابطه با ناپديد شدن ٣٦ نفر ، ٢٣ مورد شکنجه و يک قتل در سال هاى فرمانروايى او از ١٩٧٣ تا ١٩٩٠ صورت ميگرد در دوران ديتاتورى نوشه در چلى ٣ هزار نفر ناپديد شدند و دست کم ٣٠ هزار نفر در زندان ها تحت شکنجه قرار گرفتند.
محکمهء چلى ادعاى وکيل مدافع پنوشه که ميگفت او ٩٠ ساله است و به علت سالخودگى نبايد محاکمه شود را رد کرد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تیراندازی در کنیسهٔ «تمپل اسرائیل» در شهر ویست بلوم‌فیلد ایالت میشیگان

ایالت میشیگان - تیراندازی در کنیسهٔ «تمپل اسرائیل»
ایالت میشیگان - تیراندازی در کنیسهٔ «تمپل اسرائیل»

یک رویداد تیراندازی روز پنج‌شنبه در کنیسهٔ «تمپل اسرائیل» در شهر ویست بلوم‌فیلد ایالت میشیگان رخ داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پولیس ایالتی میشیگان گفت که نیروهای امنیتی به سرعت به محل اعزام شدند.

در تصاویر از بالای کنیسه دود در حال بلند شدن از سقف ساختمان است و در نزدیکی اش موترهای پولیس و اطفائیه حضور دارند.

مایکل بوشار، فرمانده پولیس اوکلند، در گفت‌وگو با شبکهٔ سی‌ان‌ان گفت که در حال حاضر تایید نشده که کسی آسیب دیده باشد، احتمالاً به جز از خود فرد مهاجم.

کش پتل، رئیس ادارهٔ تحقیقات فدرال امریکا، اف‌بی‌آی در شبکهٔ ایکس نوشت: «کارمندان اف‌بی‌آی همراه با شرکای خود در میشیگان در محل حضور دارند و در حال رسیدگی به وضعیت برخورد یک موتر و تیراندازی فعال در کنیسهٔ تمپل اسرائیل در شهرک وست بلومفیلد ایالت میشیگان هستند.»

پس از آن که جنگنده‌های امریکا و اسرائیل در ۲۸ فبروری حملات هوایی گسترده را علیه ایران آغاز کردند و جنگی رو به گسترش در شرق‌میانه شکل گرفت، سازمان‌های یهودی در سراسر ایالات متحده تحت تدابیر امنیتی شدیدتری فعالیت می‌کنند.

تیم ملی فوتبال زیر هفده سال افغانستان برای اشتراک در «کافا» ۲۰۲۶ آماده می شود

تیم ملی فوتبال زیر هفده سال افغانستان
تیم ملی فوتبال زیر هفده سال افغانستان

تیم ملی فوتبال زیر هفده سال افغانستان برای اشتراک در رقابت های مرکز آسیا «کافا» ۲۰۲۶ آماده می شود.

فدراسیون فوتبال افغانستان ناوقت پنجشنبه در فیس بوک نوشت که مسابقات قهرمانی فوتبال زیر ۱۷ سال مرکز آسیا (کافا ۲۰۲۶) از تاریخ ۴ تا ۱۴ اپریل برگزار خواهد شد.

گفته شده است که این مسابقات پنج تیم بشمول افغانستان در شهر تاشکند راه اندازی خواهد شد.

تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان با پیروزی یک بر صفر مقابل ازبکستان در سال ۲۰۲۴ قهرمان جام ملت‌های مرکز آسیا شده بود.

برنامه‌ریزی نشست فوق‌العاده برای بحث در مورد تهدیدها علیه کشتیرانی در شرق‌میانه، به‌ویژه در تنگهٔ هرمز

تانکرها در خلیج در نزدیکی تنگۀ هرمز
تانکرها در خلیج در نزدیکی تنگۀ هرمز

سازمان بین‌المللی دریانوردی، آی‌ام‌او اعلام کرد که برای بحث در مورد تهدیدها علیه کشتیرانی در شرق‌میانه، به‌ویژه در تنگهٔ هرمز، هفتهٔ آینده «نشست فوق‌العاده» برگزار خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، آی‌ام‌او پنجشنبه اعلام کرد که این نشست در ۱۸ و ۱۹ مارچ در مقرش در لندن به درخواست شش عضو ‌اش، بریتانیا، مصر، فرانسه، مراکش، قطر و امارات متحدهٔ عربی برنامه‌ریزی شده است.

برگزاری این نشست در حالی صورت می‌گیرد که نگرانی‌ها دربارهٔ قطع شدن عرضهٔ جهانی انرژی و افزایش شدید قیمت‌های انرژی، بالا گرفته است.

تنگهٔ هرمز که یک‌پنجم نفت خام جهان از آن عبور می‌کند، عملاً در پی حملات تلافی‌جویانهٔ ایران علیه کشتی‌ها و همسایگان خلیجی‌اش بسته شده است.

مجبتی خامنه‌ای، رهبر جدید ایران روز پنج‌شنبه دستور داد که تنگهٔ هرمز بسته بماند، در حالی که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، گفت که متوقف کردن «امپراتوری شرور» جمهوری اسلامی از قیمت نفت خام مهم‌تر است.

نرخ نفت روز پنج‌شنبه به بیش از ۱۰۰ دالر در هر بشکه افزایش یافت و روند کاهش بازارهای سهام نیز ادامه یافت.

اردوی اسرائیل موجی از حملات را در سراسر بیروت، پایتخت لبنان آغاز کرد

لبنان
لبنان

اردوی اسرائیل گفت که روز پنج‌شنبه موجی از حملات را در سراسر بیروت، پایتخت لبنان آغاز کرد.

این پس از آنست که نظامیان اسرائیل به باشندگان یکی از محله‌های مرکزی بیروت هشدار داده بود که ساختمانی را در آنجا هدف قرار خواهد داد.

در بیانیهٔ اردوی اسرائیل آمده است: «نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) موجی از حملات را برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های تروریستی حزب‌الله در سراسر بیروت آغاز کرده‌اند.»

حزب الله هم گروه ملیشه و هم حزب سیاسی است که بر بخش بزرگ جنوب لبنان کنترل دارد.

ایالات متحده حزب الله را به عنوان گروه تروریستی می شناسد، گروهی که همزمان با حملات امریکا و اسرائیل بر ایران، حملاتش را بر اسرائیل افزایش داده است.

اتحادیۀ اروپا شاخۀ نظامی حزب الله را در فهرست سیاه شامل کرده است نه حزب سیاسی اش را. شاخۀ سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان، چند کرسی دارد.

چین در مرز تاجکستان با افغانستان تاسیسات مرزی می‌سازد

منطقۀ ختلان تاجکستان در مرز بین این کشور و افغانستان
منطقۀ ختلان تاجکستان در مرز بین این کشور و افغانستان

قرار است با سرمایه گذاری چین در قلمرو تاجکستان در امتداد مرز با افغانستان تاسیسات و قرارگاه های مرزی ساخته شوند.

به گزارش بخش تاجکستان رادیو آزادی ، پارلمان تاجکستان هفته گذشته با تایید «تفاهم‌نامه ها» بین این کشور و چین راه را برای اجرای این پروژه هموار کرد.

مرادعلی رجب‌زاده، معاون اول کمیته دولتی امنیت ملی تاجکستان در حضور وکلای پارلمان گفته است، هدف از این کار تقویت مشارکت استراتژیک بین تاجکستان و چین و محافظت مناسب مرزهای آن کشور است.

به گفتۀ او ، چین در مرزهای تاجکستان به ارزش ۶۱ میلیون دالر تاسیسات مرزی می‌سازد.

هنوز مشخص نیست که کار این پروژه چه زمانی آغاز خواهد شد.

مرز بین تاجکستان و افغانستان در این اواخر شاهد رویداد های امنیتی بوده است.

سه شهروند چین در ماه قوس امسال در ولایت ختلان تاجکستان، هم‌مرز با افغاستان کشته شدند و یک نفر دیگر زخمی شد

سفارت چین در دوشنبه، پایتخت تاجکستان در آن زمان از شهروندان چین خواسته بود که از این منطقۀ مرزی خارج شوند. هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان : ۲۱ مهاجر افغان پس از رهایی از زندان های پاکستان به افغانستان بازگشتند

آرشیف
آرشیف

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان در خبرنامه ای امروز پنج‌شنبه (۲۱حوت) گفت که این افراد از یک روز تا دو ماه در بند بودند.

در بارۀ دلیل زندانی شدن این افغان ها چیزی گفته نشده است.

پیش از این ، برخی از مهاجران افغان در گفت‌وگو با رادیو آزادی ادعا کرده بودند که مهاجران در پاکستان پس از بازداشت‌ به‌جای انتقال به کمپ‌ها یا برگشت دادن به افغانستان به زندان ها‌ منتقل می‌شوند.

پاکستان در اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی ، روند اخراج افغان هایی فاقد اسناد اقامت را آغاز کرد.

نماینده‌ی ویژۀ چین: طالبان تلاش برای تأمین امنیت شهروندان چین را در افغانستان افزایش می‌دهند

امیرخان متقی وزیر خارجۀ طالبان و یو شیائو یونگ نمایندۀ ویژه‌ چین برای افغانستان
امیرخان متقی وزیر خارجۀ طالبان و یو شیائو یونگ نمایندۀ ویژه‌ چین برای افغانستان

یو شیائو یونگ، نمایندۀ ویژه‌ چین برای افغانستان می‌گوید که در جریان سفر به کابل با دو مقام حکومت طالبان در مورد افزایش همکاری های دوجانبه گفت‌وگو کرده است.

او در پستی در ایکس روز چهارشنبه (۲۰حوت) ملاقات هایش را با امیرخان متقی وزیر خارجه و نورالدین عزیزی وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان سازنده خوانده و گفته است که این دو مقام طالبان آمادگی شان را برای افزایش تلاش ها برای جلوگیری از حملات تروریستی و تأمین امنیت و حفاظت شهروندان چین در افغانستان اعلام کردند.

در انفجاری در اواخر ماه جدی امسال در یک رستورانت چینی در کابل ۷ نفر به شمول یک شهروند چین کشته شدند.

مسئولیت این حمله را گروه دولت اسلامی معروف به داعش پذیرفت.

وزارت خارجۀ چین پس از این انفجار از حکومت طالبان خواسته بود تا اقدامات بیشتری برای تأمین امنیت شهروندان، پروژه‌ها و نهادهای چینی روی دست بگیرد.

تیم ملی کریکت بنگلادیش، تیم ملی پاکستان را شکست داد

یکی از مسابقات قبلی تیم ملی کریکت بنگلادیش با تیم افغانستان(آرشیف)
یکی از مسابقات قبلی تیم ملی کریکت بنگلادیش با تیم افغانستان(آرشیف)

تیم ملی کریکت بنگلادیش روز چهارشنبه(۲۰ حوت ) در نخستین دیدار سلسله بازی های پنجاه اورره تیم ملی کریکت پاکستان را شکست داد.

در این مسابقه که در استدیوم داکه انجام شد، تیم پاکستان ۱۱۵ دوش را برای بنگلادیش هدف تعیین کرد، اما تیم بنگلادیش با از دست دادن دو ویکت در اورر پانزدهم به این هدف دست یافت.

دومین دیدار این سلسلۀ بازی های یک روزه میان این دو تیم روز جمعه و آخرین دیدار آن روز یکشنبه برگزار خواهد شد.

دیدبان حقوق بشر: میکانیزم پاسخگو قراردادن عاملان تخطی‌ها از حقوق بشر در افغانستان اجرایی شود

آرشیف
آرشیف

سازمان دیدبان حقوق بشر می گوید که میکانیزم کلیدی پاسخگو قرار دادن عاملان تخطی‌های فاحش از حقوق بشر در افغانستان که در اکتبر گذشته تدوین شده، باید از سوی کشورهای عضو و رهبری سازمان ملل متحد فوراً اجرایی شود.

فرشته عباسی پژوهشگر افغانستان در این سازمان روز چهارشنبه(۲۰ حوت ) در ویدیویی که در شبکۀ اکس منتشر کرده، همچنین گفت:

"امروز مسرت دارم بگویم که این میکانیزم وجود دارد، میدانم که راه طولانی در پیشرواست و گام هایی باید اتخاذ شود. ولی طوریکه قبلاً گفته ام و باید تکرار کنم که برای نخستین بار در تاریخ افغانستان، در ششم اکتوبر ۲۰۲۵ چرخۀ مصونیت در برابر تخطی ها شکست و افغانستان چانس واقعی در پاسخگو قراردادن و تطبیق عدالت را دارد."

با تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، اقدامات حکومت آنها در برابر زنان و اقلیت ها در افغانستان با انتقادات شدید سازمان‌ها و نهاد‌های ملی و بین المللی حقوق بشری همراه بوده است.

اما طالبان با رد این انتقادات می گویند که حقوق همۀ باشندگان افغانستان براساس شریعت اسلامی تامین شده است.

در ۲۴ گذشته به تعداد ۹۴ خانواده به افغانستان، عودت کرده اند

بندر اسلام قلعه در هرات(آرشیف)
بندر اسلام قلعه در هرات(آرشیف)

دارالانشای کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین حکومت طالبان روز چهارشنبه(۲۰ حوت ) در خبرنامۀ گفته که در بیست و چهارساعت گذشته به تعداد ۹۴ خانواده به افغانستان، عودت کرده اند.

به گفتۀ این کمیسیون، ۳۳ خانواده از طریق راه ابریشم در نیمروز، ۳۱ خانواده از طریق اسلام‌قلعه و ۳۰ خانواده هم از طریق سپین بولدک به افغانستان عودت کرده اند.

در اعلامیه تعدادی مجموعی افرادی که روز چهارشنبه از ایران به افغانستان بازگشته اند، ۳۸۱ تن خوانده شده، اما گفته نشده که آیا این افراد بطور دواطلبانه برگشته اند و یا از کشورهای همسایه اخراج شده اند.

اعلامیه می افزاید که با این خانواده ها و ۸۴۵۸ خانوادۀ دیگر در ولایات کابل، کندهار، زابل، غزنی، لوگر، بلخ، هرات، فراه، بادغیس، پکتیکا، پکتیا، خوست، میدان وردک، غور، نیمروز، کاپیسا، پروان، پنجشیر، بغلان، هلمند، کندز و ننگرهار از سوی جمعیت هلال احمر افغانی کمک‌های نقدی، مواد غذایی و غیرغذایی نیز توزیع شده است.

بر اساس آمار ادارۀ هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در دو سال گذشته، حدود ۵ میلیون تن به افغانستان بازگشته‌اند که عمدتاً از ایران و پاکستان اخراج شده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG