لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۸ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۵۶

خبر ها

رييس جمهور روسيه ولاديمير پوتين به جورج بوش رييس جمهور ايالات متحدۀ امريکا پيشنهاد کرده است که در تاسيس يګ دستګاۀ دفاعئ راکتي در آذربايجان سهيم ګردد.

رييس جمهور روسيه ولاديمير پوتين به جورج بوش رييس جمهور ايالات متحدۀ امريکا پيشنهاد کرده است که در تاسيس يګ دستګاۀ دفاعئ راکتي در آذربايجان سهيم شده و بدين وسيله از بحران موجود ميان دوکشور که در مورد پلان ايالات متحده روي ايجاد دستګاۀ دفاعئ راکتي در اروپاي شرقي به وجود آمده است بکاهد.
آقاي بوش و پوتين ګفتګوهاي شانرا در حاشيۀ اجلاس هشت کشور صناعتئ جهان در آلمان آغاز نموده اند.
اجلاس جي هشت يا هشت کشور بزرګ صنعتئ جهان در حال صورت ميګيرد که تنشها ميان روسيه و امريکا در بارۀ اين پلان امريکا افزايش يافته اند. روسيه با پلان امريکا شديدا مخالف بوده و هوشدار داده است که در مقابل اقدام خواهد کرد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

توافق ترمپ و پوتین برای عرضهٔ دیزل روسیه به بازارهای جهانی

روسای جمهور امریکا و روسیه (تصویر آرشیف)
روسای جمهور امریکا و روسیه (تصویر آرشیف)

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحدهٔ امریکا گفته است که با همتای روس خود، ولادیمیر پوتین توافق کرده تا به‌منظور کاهش بهای مواد سوخت، محدودیت‌ها بر صادرات دیزل روسیه را به‌گونهٔ موقت کاهش دهد.

ترامپ گفته است که روسیه فوراً بیش از ۳۰۰ هزار تُن دیزل، در ماه نوامبر ۵۰۰ هزار تُن دیگر و پس از آن یک میلیون تُن دیزل را به بازارهای جهانی عرضه خواهد کرد.

وزارت خزانه‌داری امریکا نیز مجوز موقتی صادر کرده که بر اساس آن، فروش، انتقال و واردات دیزل روسیه تا هفتم اپریل سال ۲۰۲۷، با رعایت شرایط و محدودیت‌های مشخص، اجازه خواهد داشت.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که واشنگتن پیش از این، به‌منظور کاهش عواید انرژی مسکو که برای تمویل جنگ علیه اوکراین استفاده می‌شود، تحریم‌ هایی را وضع کرده بود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، این تصمیم را «هدیه‌ای» به پوتین خوانده و گفته است که اجازه دادن به فروش فرآورده‌های نفتی روسیه، به معنای سرمایه‌گذاری برای ادامهٔ جنگی است که باید پایان یابد.

۱۹ افغان به اتهام تلاش برای عبور غیر قانونی به ایران دستگیر شدند

آرشیف، شماری از بازداشت شده‌گان افغان در ایران
آرشیف، شماری از بازداشت شده‌گان افغان در ایران

دفتر رسانه‌های قول اردوی ۲۰۷ الفاروق طالبان می‌گوید که ۱۹ افغان را که قصد عبور غیر قانونی به ایران را داشتند، دستگیر کرده‌است.

دفتر این قول اردو روز جمعه (هفدهم میزان) در خبرنامه‌ی گفته است که این افراد در منطقه موسی‌آباد ولسوالی غوریان ولایت هرات هنگامی‌که می‌خواستند به‌طور غیر قانونی از مناطق سرحدی افغانستان به ایران عبور کنند، دستگیر شده‌اند.

بر اساس خبرنامه، افراد دستگیر شده به مسئولان ولسوالی غوریان سپرده شده‌اند.

طالبان ادعا می‌کنند که در ماه‌های اخیر عبور غیر قانونی ده‌ها افغان فاقد اسناد به ایران، مانع شده‌اند.

تیم ملی کرکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان به عمان می‌رود

تیم ملی کرکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان
تیم ملی کرکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان

تیم ملی کرکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان به تاریخ ۱۰ اکتوبر به عمان سفر می‌کند تا هفت بازی بین‌المللی یک روزه را در برابر تیم‌های کرکت عمان و بنگله‌دیش انجام دهد.

به‌گفته کرکت بورد افغانستان، این مسابقات به منظور آماده‌سازی تیم کرکت این کشور برای مسابقات جام آسیای زیر سن ۱۹ سال ۲۰۲۶ صورت خواهد گرفت.

در فهرست اعلام شده برای این مسابقات، از سهیل خان به حیث کاپیتان تیم کرکت افغانستان، نام برده شده‌است.

سه تن در دو حمله بر میدان هوایی بین‌المللی ریاض کشته شدند

حمله بر میدان هوایی بین المللی ملک خالد
حمله بر میدان هوایی بین المللی ملک خالد

مقامات عربستان سعودی می گویند که در نتیجۀ دو حمله بر میدان هوایی بین المللی ملک خالد در ریاض، پایتخت این کشور، سه تن از اتباع سعودی کشته و چندین تن دیگر به شمول شهروندان خارجی زخمی شدند.

شورشیان حوثی یمنی مسئولیت این حملات را به عهده گرفته اند.

در این حملات یک طیارۀ مسافربری نیز آسیب دیده و پروازهای بین‌المللی را مختل کرده است.

اداره هوانوردی ملکی عربستان سعودی روز جمعه(هفدهم میزان) تایید کرد که این میدان هوایی روز پنجشنبه نیز دو بار هدف قرار گرفته بود. حمله نخست تأسیسات میدان هوایی و حمله دوم طیارات خطوط هوایی عربستان سعودی را هدف قرار داد.

اقمار مصنوعی نظامی روسیه، یک قمر مصنوعی حامی اوکراین را تعقیب کرده‌اند

آرشیف، یک قمر مصنوعی روسیه
آرشیف، یک قمر مصنوعی روسیه

مایکل تراوت قوماندان بخش فضایی اردوی جرمنی می‌گوید که در ماه می سال جاری، چهار قمر مصنوعی نظامی روسیه یک قمر مصنوعی تجارتی متعلق به شرکت فنلندی «آی‌سی‌آی» را تعقیب کرده‌اند، اقدامی‌که می‌تواند تهدیدی برای شبکه‌های اقمار مصنوعی تجارتی، به‌شمول ستارلینک باشد.

خبرگزاری رویترز روز جمعه (هفدهم میزان) از قول مایکل تراوت گفته که این فعالیت‌ها نشان می‌دهد که روسیه توانایی‌های دارد که در صورت استفاده علیۀ شبکه‌های بزرگ اقمار مصنوعی، می‌تواند حتی بدون حملهٔ مستقیم، عمر اقمار مصنوعی و کیفیت خدمات آن‌ها را کاهش دهد،

به‌گفتهٔ مقام‌های نظامی غربی، فعالیت‌های روسیه علیه سیستم‌های فضایی غرب از زمان تهاجم این کشور بر اوکراین در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

این فعالیت‌ها شامل ایجاد اختلال در ارتباطات اقمار مصنوعی و تعقیب آن‌ها در مدار زمین برای جمع‌آوری اطلاعات می‌شود.

روسیه به پرسش‌های خبرگزاری رویترز در این مورد پاسخ نداده، اما پیش از این هشدار داده بود که اقمار مصنوعی، تجارتی غربیِ کمک‌کننده به اوکراین ممکن است، هدف اقدامات تلافی‌جویانه قرار گیرند.

پرواز ۷۱،۲۰۷ طیارۀ بی‌پیلوت، ریکارد جدید جهانی را قایم کرد

آرشیف
آرشیف

ادارۀ ثبت ریکاردهای جهانی "گینس" می‌گوید که پرواز در مجموع «۷۱،۲۰۷» طیارۀ بی‌پیلوت، ریکارد جدید جهانی را قایم کرد و ریکارد قبلی پرواز «۵۵،۹۳۹» طیارۀ بی‌پیلوت را شکست.

"گینس" در وب‌سایت رسمی خود گفته که برای سه شب، از بیست‌و‌هفتم تا بیست‌و‌نهم سپتمبر ۲۰۲۶، آسمان منطقۀ بلو ریج در ایالت تگزاس امریکا، مملو از نمایش‌های خیره کننده‌ی از تصاویر هوایی بود که همه چیز را، از اژدهاهای آتش‌افروز گرفته تا ماهی‌های متحرک در مناظر آبی شبیه به هم، نشان می‌داد.

"گینس" اداره جهانی ثبت ریکاردهای جهانی است که در انگلستان، ایالات متحدۀ امریکا، چین، جاپان و امارات متحده عربی دفاتر دارد و قاضی‌های رسمی این اداره، ریکاردها را در سراسر جهان تأیید می‌کنند.

ناوانتم «ناوی» پیلای، برندۀ جایزهٔ صلح نوبل سال ۲۰۲۶ شناخته شد

ناوانتم «ناوی» پیلای
ناوانتم «ناوی» پیلای

کمیتهٔ جوایز نوبل ناروی در اسلو، روز جمعه(هفدهم میزان) اعلام کرد که جایزهٔ صلح نوبل سال ۲۰۲۶ میلادی به ناوانتم «ناوی» پیلای، حقوقدان اهل افریقای جنوبی و کمیشنر سابق عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، اعطا شده است.

این کمیته گفته که پیلای به‌دلیل تلاش‌هایش در زمینۀ ترویج صلح و حاکمیت قانون بین‌المللی، به‌ویژه پیگیری قضایی جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی، برندهٔ این جایزه شده است.

یورگن واتنه فریدنس، رئیس کمیتهٔ نوبل، هشدار داده که نظام حقوق بین‌المللی با فشارهای شدید روبه‌رو است و نهادهای آن مورد حمله قرار دارند. او تأکید کرده است که قاضیان در جلوگیری از بی‌نظمی و هرج‌ومرج نقش اساسی دارند.

بازی تست کریکت میان افغانستان و بنگله‌ دیش جریان دارد

تیم ملی کریکت افغانستان (آرشیف)
تیم ملی کریکت افغانستان (آرشیف)

دیدار تست میان تیم‌های ملی کریکت افغانستان و بنگله‌دیش در شهر ابوظبی امارات متحدهٔ عربی جریان دارد.

تیم بنگله‌دیش برندهٔ قرعه شد و تصمیم گرفت نخست توپ‌زنی کند.

تیم بنگله‌دیش تاکنون در ۳۱ اوور، ۱۵۲ دوش انجام داده و یک بازیکن خود را از دست داده است.

بر اساس اعلام کریکت بورد افغانستان، این دیدار تست در ۱۳ اکتوبر پایان می‌یابد.

پس از آن، تیم‌های ملی کریکت افغانستان، زیمبابوه و بنگله‌دیش از ۱۷ تا ۲۳ اکتوبر در رقابت‌های بین‌المللی یک‌روزه (ODI) با یک‌دیگر روبه‌رو خواهند شد.

مالیزیا به دلیل آلودگی شدید هوا مکاتب را تعطیل کرد

تردد موترها در کولالامپور در میان هوای آلوده و غبارآلود، ۹ اوکتوبر ۲۰۲۶
تردد موترها در کولالامپور در میان هوای آلوده و غبارآلود، ۹ اوکتوبر ۲۰۲۶

مالیزیا در پی آلودگی شدید هوا ناشی از آتش‌سوزی‌ها در اندونیزیا، مکاتب را در کولالامپور و بخش‌های دیگر کشور تعطیل کرد.

بر اساس خبرگزاری فرانسپرس وزارت معارف مالیزیا اعلام کرد که مکاتب در چهار ایالت و دو قلمرو فدرال به‌گونهٔ کامل و در بخشی از ایالت پاهانگ به‌گونهٔ قسمی تعطیل شده‌اند.

دود ناشی از آتش‌سوزی جنگلات و زمین‌های توربی بیش از یک ماه است که شهرهای منطقه را فرا گرفته و مشکلات تنفسی را افزایش داده است.

شاخص آلودگی هوا در کولالامپور روز جمعه ۱۷ ميزان حدود ۱۷۰ ثبت شد و این شهر، پس از سنگاپور، دومین شهر آلودهٔ جهان شناخته شد.

در سنگاپور نیز شاخص کیفیت هوا به ۲۰۵ رسید که در محدودهٔ «بسیار ناسالم» قرار دارد.

انور ابراهیم، صدراعظم مالیزیا، گفت که دربارهٔ وضعیت آتش‌سوزی‌ها با پرابوو سوبیانتو، رئیس‌جمهور اندونیزیا، گفت‌وگو کرده و خواستار برگزاری نشست اضطراری وزیران محیط زیست کشورهای عضو اتحادیهٔ آسه‌آن شده است.

بر اساس معیارهای مالیزیا، شاخص آلودگی بالاتر از ۱۰۰ ناسالم، بالاتر از ۲۰۰ بسیار ناسالم و بالاتر از ۳۰۰ خطرناک محسوب می‌شود.

بازگشت بیش از ۵۸۰ هزار مهاجر افغان از ایران

آرشیف: برخی مهاجران افغان در حال برگشت از ایران
آرشیف: برخی مهاجران افغان در حال برگشت از ایران

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) می‌گوید که در سال جاری میلادی، بیش از ۵۸۰ هزار مهاجر افغان از ایران به افغانستان بازگشته‌اند.

این اداره روز پنج‌شنبه ۱۶ میزان با نشر اعلامیه‌ای در صفحه اکس افزوده که از میان افرادی که از اول جنوری تا سوم اکتوبر به افغانستان بازگشته‌اند، ۸۵ درصد آنان اخراج شده‌اند.

این نهاد سازمان ملل متحد می‌گوید که در سال گذشته نیز ۱.۹ میلیون تن از ایران به افغانستان بازگشته بودند که اکثریت آنان اخراج شده بودند.

به گفتهٔ این اداره، بازگشت شمار زیادی از مهاجران، فشار بر خدمات اساسی، مسکن و فرصت‌های کاری در افغانستان را افزایش می‌دهد و خطر بی‌ثباتی و ادامهٔ مهاجرت به کشورهای دیگر را بیشتر می‌سازد.

در همین حال، سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) اعلام کرده که تنها در سه ماه نخست سال جاری میلادی، ۴۳۹ هزار مهاجر افغان از پاکستان به کشورشان بازگشته‌اند که ۱۰ درصد آنان اخراج شده‌اند.

این درحالیست که بازگشت‌کنندگان با چالش های جدی از جمله یافتن کار، تأمین هزینه‌های زندگی و آغاز دوباره در افغانستان روبه‌رو ‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG