لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۷:۳۴

خبر ها

تحقيقات در مورد انفجارهاي ناکام در ميدان هوايئ گلسګو و لندن ادامه داشته و يګ فرد مظنون در اين ارتباط در آسترليا دستګير شده است.

تحقيقات در مورد انفجارهاي ناکام در ميدان هوايئ گلسګو و لندن ادامه داشته و يګ فرد مظنون در اين ارتباط در آسترليا دستګير شده است. پوليس آستراليا ميګويد فرد مظنون در ميدان هوايئ بريسبين دستګير شد. فرد دستګير شده هشتمين نفريست که در ارتباط با حوادث اخير در برتانيا دستګير شده است. بر اساس ګفتۀ پوليس آستراليا اين فرد 27 سال داشته و به مانند دو فرد ديګر دستګير شده در برتانيا داکتر طب است. وي باشندۀ آسترلياست ولي تابعيت آنکشور را ندارد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

کانادا: نشست «گروه دوستان افغانستان» با حضور یوناما و صلیب سرخ در سازمان ملل برگزار شد

نمایندگی کانادا در سازمان ملل متحد از برگزاری نشست «گروه دوستان افغانستان» با حضور نمایندگان مأموریت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خبر داده است.

در این نشست که روز جمعه برگزار شده، وضعیت سیاسی، اقتصادی، بشردوستانه و همچنین وضعیت حقوق بشر در افغانستان مورد بررسی قرار گرفته است.

نمایندگی کانادا گفته است که نمایندگان بین‌المللی درباره بحران اقتصادی جاری در افغانستان، محدودیت‌ها بر حقوق زنان و دختران و نیازهای گسترده بشردوستانه بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

«گروه دوستان افغانستان» یک چارچوب مهم دیپلماتیک محسوب می‌شود که هدف آن هماهنگی مواضع و اقدامات کشورهای مختلف برای ثبات و توسعه افغانستان است.

کانادا، به‌عنوان یکی از اعضای فعال این گروه، نقش مهمی در جلب توجه جامعه جهانی به وضعیت بشری افغانستان ایفا می‌کند.

برنامه جهانی غذا: در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۷ میلیون افغان با گرسنگی شدید روبه‌رو خواهند شد

آرشیف
آرشیف

برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۷.۴ میلیون افغان با کمبود شدید مواد غذایی روبه‌رو خواهند شد و نزدیک به ۴.۹ میلیون مادر و کودک با خطر سوءتغذیه روبرو اند.

بر اساس گزارش این نهاد، افغانستان همچنان با یکی از شدیدترین بحران‌های بشری و غذایی در جهان مواجه است. چهار دهه جنگ، مشکلات اقتصادی، فقر گسترده، خشکسالی‌ها و حوادث طبیعی وضعیت زندگی مردم را وخیم‌تر کرده است.

برنامه جهانی غذا گفته است که زنان و دختران بیشترین آسیب را از این بحران متحمل می‌شوند و کاهش بودجه، توانایی این نهاد برای ارائه کمک‌ها را محدود کرده است.

این سازمان تأکید می‌کند که اگر کمک‌های بین‌المللی افزایش نیابد، برنامه‌های غذایی و کمک‌های بشری با محدودیت‌های بیشتری روبه‌رو خواهند شد.

ازبکستان: کارهای امکان‌سنجی دهلیز ترانس‌افغان سرعت گرفته است

ازبکستان اعلام کرده است که روند بررسی امکان‌سنجی اقتصادی و تخنیکی دهلیز ترانس‌افغان وارد مرحله فعال شده و انتظار می‌رود این کار تا پایان سال میلادی جاری تکمیل شود.

شوکرت گولیاموف، معاون وزارت سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان، این موضوع را روز گذشته در نشست دوم ترمذ در تاشکند مطرح کرده است.

به گفته او، بررسی‌های میدانی و ارزیابی‌های تخنیکی این پروژه آغاز شده است. او دهلیز ترانس‌افغان را یکی از پروژه‌های مهم منطقه‌ای خوانده و گفت که این طرح می‌تواند روابط اقتصادی و ترانزیتی میان آسیای مرکزی و جنوبی را از طریق افغانستان تقویت کند.

مقام‌های ازبک همچنین می‌گویند این پروژه تنها یک مسیر ترانسپورتی نیست و در آینده می‌تواند به ایجاد یک شبکه گسترده حمل‌ونقل در داخل افغانستان کمک کند.

دهلیز ترانس‌افغان از پروژه‌های منطقه‌ای است که هدف آن توسعه تجارت، تسهیل ترانسپورت و تقویت نقش ترانزیتی افغانستان عنوان می‌شود.

سنتکام: شش موشک‌ پرتاب‌شده توسط ایران رهگیری شده‌اند و موشک هفتم به هدف نرسید

آرشیف
آرشیف

سنتکام، فرماندهی مرکزی امریکا، در تازه‌ترین پیام خود در مورد تحولات بامداد شنبه نوشت که «ارزیابی‌های اولیه نشان می‌دهد که شش فروند از موشک‌های پرتاب‌شده توسط ایران رهگیری شده‌اند و موشک هفتم به هدف مورد نظر خود نرسیده است. در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر آسیب به پرسنل ایالات متحده وجود ندارد و ادعاهای ایران مبنی بر آسیب رساندن به مقر ناوگان پنجم ایالات متحده در بحرین کذب است.»

این بیانیه توضیح داده است که «نیروهای ایالات متحده در ۵ جون، چندین موشک بالستیک ایرانی و پهپاد پرتاب‌شده از سوی ایران به سمت تنگۀ هرمز و همسایگان خلیج [فارس] را رهگیری کردند. ایران چند ساعت پس از آنکه فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) چهار پهپاد انتحاری ایرانی پرتاب‌شده به سمت تنگۀ هرمز را سرنگون کرد، هفت موشک بالستیک به سمت کویت و بحرین شلیک کرد.

این پهپادهای مهاجم تهدیدی فوری برای تردد دریایی منطقه ایجاد می‌کردند. نیروهای ایالات متحده متعاقباً برای دفاع در برابر حملات بحری بیشتر، سایت‌های رادار مراقبت ساحلی ایران را در گروک و جزیرۀ قشم هدف قرار دادند.»

بیانیه فرماندهی مرکزی امریکا در پایان نیز نوشته است که «نیروهای سنتکام همچنان هوشیار و آماده هستند تا در راستای دفاع از خود، به پاسخگویی به تجاوزهای بی‌دلیل ایران ادامه دهند.»

گزارش خبرگزاری دی پی ای: طالبان پرواز اخراج پناهجویان افغان از جرمنی را لغو کرده است

خبرگزاری جرمنی دی پی ای روز جمعه ۱۵ جوزا به نقل از منابع گزارش داده که یک پرواز برنامه‌ریزی‌شده برای اخراج مهاجران افغان از جرمنی به افغانستان لغو شده است.

این پرواز قرار بود در پایان ماه می انجام شود، اما هنوز تاریخ مشخصی برای آن اعلام نشده بود.

در این گزارش آمده است که لغو پرواز پس از خودداری طالبان از همکاری صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری جرمنی دی پی ای مقام‌های طالبان از آنچه «نبود تمایل کافی برای تعامل» از سوی وزارت خارجه جرمنی خوانده‌اند، ابراز نارضایتی کرده‌اند.

در این گزارش آمده که طالبان همچنین خواهان افزایش حضور دیپلمات‌های خود در نمایندگی‌های افغانستان در جرمنی هستند.

سخنگوی وزارت خارجه جرمنی هم از را ارایه جزییات در این مورد خودداری کرده است.

این درحالی است که جرمنی اخراج مهاجران افغان که اسناد اقامت ندارند را آغاز کرده و برای انتقال این مهاجران با طالبان در تماس است.

حادثه ترافیکی در ایران؛ شش افغان کشته شدند و سه نفر دیگر زخمی شدند

آرشیف
آرشیف

رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که در یک حادثه ترافیکی در ولایت سمنان ایران، شش شهروند افغانستان کشته شدند و سه نفر دیگر زخمی شده‌اند.

خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) روز جمعه گزارش داد که این حادثه شامگاه پنج‌شنبه در شاهراه میان ایوانکی و تهران رخ داده است؛ زمانی که یک موتر پژو ۴۰۵ با یک موتر باربری برخورد کرد.

مقام‌های ایرانی گفته‌اند که بیشتر قربانیان این حادثه زنان و کودکان بوده‌اند، اما تا کنون هویت آنان و علت اصلی حادثه مشخص نشده است.

در همین حال، روز جمعه در دو حادثه جداگانه ترافیکی در ولسوالی قره‌باغ ولایت غزنی نیز یک نفر جان باخته و دو نفر دیگر زخمی شده‌اند.

رئیس‌جمهور لبنان: ایران از کشور ما به عنوان اهرم چانه‌زنی با امریکا استفاده می‌کند

جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، در مصاحبه‌ای که روز جمعه منتشر شد، از ایران خواست در امور لبنان دخالت نکند. او همچنین به گروه حزب‌الله، متحد مورد حمایت تهران، گفت که تنها راه‌حل درگیری با اسرائیل، دیپلماسی است.

رئیس‌جمهور لبنان همچنین گفت: «حزب‌الله باید درک کند که هیچ راهی جز نشستن و گفت‌وگو وجود ندارد؛ هیچ راه دیگری برای حل این مشکل و نجات آنچه باقی مانده است، جز از طریق مذاکره و دیپلماسی وجود ندارد.»

حزب‌الله از سوی امریکا به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود اما اتحادیه اروپا تنها شاخه نظامی آن را تروریستی می‌داند.

موضع‌گیری رئیس‌جمهور لبنان یک روز پس از آن است که ایران بار دیگر بر حمایت از حزب‌الله تأکید کرده و خواستار خروج اسرائیل از جنوب لبنان شده است.

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه به شبکه لبنانی المیادین گفت جنگ ایران با امریکا تنها زمانی پایان خواهد یافت که در لبنان نیز تمام شود.

قرار است روز شنبه مسابقه تست کرکت میان تیم‌های افغانستان و هند آغاز شود

قرار است روز شنبه مسابقه تست کرکت میان تیم‌های ملی افغانستان و هند در ورزشگاه «مهاراجا یاداویندرسینگ» در شهر چندی‌گر هند آغاز شود.

افغانستان در سال ۲۰۱۷ عضویت شورای جهانی کرکت و صلاحیت بازی‌های تست را به دست آورد، اما در این مدت مسابقات تست کمی انجام داده است.

در این بازی تست، کاپیتانی تیم هند را شبمن گیل بر عهده دارد که در مسابقات اخیر لیگ برتر هند عملکرد بسیار خوبی داشته است. کاپیتانی تیم افغانستان را حشمت‌الله شهیدی بر عهده دارد.

پیش از این، افغانستان و هند در سال ۲۰۱۸ یک مسابقه تست برگزار کرده بودند که هند آن را با اختلاف زیاد برنده شد. از آن زمان تاکنون هند ۶۷ بازی تست انجام داده، در حالی که افغانستان در مجموع ۱۱ مسابقه تست داشته است.

در این مسابقه، راشد خان، ستاره مشهور کرکت، تیم افغانستان را همراهی نخواهد کرد. با این حال او در مسابقات یک‌روزه (ODI) که از شنبه آینده، ۱۳ جون، در شهر دهارمشالا هند آغاز می‌شود، حضور خواهد داشت.

ملل‌ متحد در افغانستان مرگ یک کارمند زن این سازمان را تأیید کرد

سازمان ملل متحد در افغانستان خبر مرگ فرشته عمادی، کارمند صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) را تأیید کرد.

این سازمان روز جمعه ۱۵ جوزا با نشر پیامی در صفحه ایکس خود درگذشت خانم عمادی را تایید کرد و با خانواده، دوستان و همکاران او ابراز همدردی کرده است.

این در حالی است که در روزهای اخیر شماری از رسانه‌های افغانستان گزارش داده‌اند که فرشته عمادی، کارمند سازمان ملل متحد، در یکی از مناطق شهر کابل توسط افراد ناشناس کشته شده است.

برخی فعالان حقوق زن نیز اعاد می‌کنند که خانم عمادی هدف حمله افراد ناشناس قرار گرفته و جان باخته است.

با این حال، سازمان ملل متحد درباره علت و چگونگی مرگ او جزئیاتی ارائه نکرده است.

مقام‌های طالبان نیز تا زمان نشر این خبر در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند.

حمله دوباره اسرائیل به روستایی در جنوب لبنان در پی رد آتش‌بس توسط حزب‌الله

حملات هوایی اسرائیل در جنوب لبنان
حملات هوایی اسرائیل در جنوب لبنان

در پی صدور هشدار تخلیه به بخشی از ساکنان جنوب لبنان در روز جمعه، نیروی هوایی اسرائیل ساعتی بعد به روستایی در این منطقه حمله کرد.

حملات دوباره اسرائیل به این منطقه از کشور لبنان پس از آن رخ می‌دهد که دبیرکل حزب‌الله لبنان آتش‌بس مشروط مورد توافق نمایندگان اسرائیل و دولت لبنان را رد کرد.

نعیم قاسم در مقابل خواستار یک آتش‌بس جامع و خروج نیروهای اسرائیلی از لبنان شد و همزمان تهدید کرد که بار دیگر نواحی شمالی اسرائیل را زیر آتش بگیرد.

حزب الله از سوی اسرائیل و امریکا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، اما اتحادیه اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لست سیاه قرار داده، نه بخش سیاسی آن را.

در پی انتشار خبر این موضع‌گیری حزب‌الله بود که ارتش اسرائیل روز جمعه برای شش شهرک و روستا در جنوب لبنان هشدار تخلیه صادر کرد، از جمله روستای الصرفند که طبق بیانیه اسرائیل ساکنان آن باید "فورا" منطقه را ترک می‌کردند.

سخنگوی ارتش اسرائیل پیشتر به ساکنان سه روستا در شمال رود لیتانی هشدار تخلیه داده بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG