لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۸ دلو ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۲۲

خبر ها

اردوي ايالات متحده ميګويد يګ عراقئ ملکي زنده ګئ چهار سرباز امريکايي و هشت عراقي را بروز شنبه هنګامي نجات داد که خودرا در مقابل يګ حمله کنندۀ انتحاري انداخته و کشته شد

اردوي ايالات متحده ميګويد يګ عراقئ ملکي زنده ګئ چهار سرباز امريکايي و هشت عراقي را بروز شنبه هنګامي نجات داد که خودرا در مقابل يګ حمله کنندۀ انتحاري انداخته و کشته شد. ازسوي ديګر اردوي ايالات متحده ګفته است نيروهايش پنج شورشئ مظنون را بروز شنبه در جنوبشرق بغداد به قتل رسانيدند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

طالبان: ۷۲۱ خانواده از پاکستان و ایران به کشور بازگشته‌ اند

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان روز دوشنبه ۲۷ دلو در خبرنامه ای گفته که ۵۶۷ خانواده از طریق تورخم و باقی آن‌ها از گذرگاه‌های مرزی سپین بولدک، نیمروز، هلمند و هرات وارد افغانستان شده‌اند.

پاکستان و ایران در سال ۲۰۲۳ اخراج گروهی افغان‌ها را آغاز کردند، اما از سال گذشته این روند را تسریع بخشیده‌اند.

بازگشت‌ کنندگان افغان از کشور های همسایه در صحبت با رادیوآزادی می گویند که فقر، نبود کار و سرپناه آنان را در فصل زمستان با مشکلات جدی و نگرانی روبرو ساخته است.

آنان گفته اند که در حال حاضر در کمپ‌ های موقت شب و روز دشوار را سپری می‌کنند.

آنان همچنان از بیکاری نیز شکایت دارند؛ مشکلی که پس از بازگشت دوبارهٔ طالبان به قدرت، شمار زیادی از افغان‌ ها با آن روبه‌رو شده‌اند.

سازمان ملل متحد گفته که از سال ۲۰۲۱ تاکنون بیش از پنج میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند که بیشتر آنان مهاجرانی هستند که از پاکستان و ایران به گونه اجباری اخراج شده‌اند.

در نتیجه دو انفجار و درگیری‌ها در پاکستان، دست‌کم ۱۱ عضو نیروی امنیتی و سه غیرنظامی کشته شدند

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

یک مقام امنیتی پاکستان که نخواست نامش فاش شود، این موضوع را به خبرگزاری فرانسپرس گفته و افزوده که در میان غیرنظامیان کشته‌شده، یک کودک نیز شامل است.

در این رویدادهای جداگانه که روز دوشنبه، ۲۷ دلو در ایالت خیبر پختونخوا اتفاق افتاد، دست‌کم ۲۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.

این مقام امنیتی گفته که شام دوشنبه در حمله‌ای که آن را انتحاری خوانده، یک موتر مملو از مواد انفجاری با دیوار یک مدرسه دینی در ولسوالی باجورِ ایالت خیبر پختونخوا برخورد کرد که در نتیجه آن، هشت تن از نیروهای پولیس مرزی کشته و ده تن دیگر زخمی شدند.

به گفته او، این انفجار همچنان سقف چند خانه نزدیک را تخریب کرده که در نتیجه آن یک کودک جان باخته است.

این مقام همچنین اظهار داشت که در شهر بنو، در حمله‌ای دیگر، بمبی که در یک ریکشا جاسازی شده بود، در مرکز پولیس منفجر شد که دو غیرنظامی را کشت و ۱۷ تن دیگر را زخمی کرد.

در رویدادی دیگر در ولسوالی شانگله، درگیری‌ها به کشته‌شدن سه پولیس و سه فرد مسلح انجامیده است.

تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حملات را نپذیرفته، اما در این منطقه تحریک طالبان پاکستان یا تی‌تی‌پی از گروه‌های فعال به شمار می‌رود.

هشدار از احتمال جاری شدن سیلابها در ولایت‌های غربی و جنوبی افغانستان

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

اداره غذا و زراعت سازمان ملل متحد، هشدار می‌دهد که در ولایت‌های غربی و جنوبی افغانستان، بارندگی‌های شدید همراه با افزایش درجه حرارت ممکن است خطر جاری‌شدن سریع آب بر سطح زمین و سیلاب‌های محلی را افزایش دهد.

این اداره روز سه‌شنبه ۲۸ دلو در صفحه ایکس خود در یک اعلامیه گفته است که در مناطق شمالی، بارندگی کمتر از حد اوسط ممکن است رطوبت محصولات زراعتی را تحت تأثیر قرار دهد.

این نهاد افزوده است که در سراسر افغانستان، افزایش غیرموسمی درجه حرارت بین ۱ تا ۸ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی شده و در ولایت‌های جنوبی، درجه حرارت ممکن است از ۲۰ درجه سانتی‌گراد نیز فراتر رود.

این درحالیست که وزارت انرژی و آب حکومت طالبان نیز از احتمال جاری شدن سیل در شماری از مناطق افغانستان خبرداده بود.

این وزارت گفته بود که احتمال سرازیر شدن سیلاب و ازدیاد سطح آب دریا ها در بعضی از ساحات حوزه های دریایی کشور از تاریخ ۲۶ الی ۲۸ دلو وجود دارد.

بارندگی ها و سرازیر شدن سیلابها در سال جاری خورشیدی در چندین ولایت افغانستان، تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی بر جا گذاشت.

به تازگی ولایت های مختلف افغانستان شاهد برفباری و باران بودند که تلفات جانی و خسارات مالی هم به دنبال داشت.

اما باشند‌گان مناطق بیرون شده از خشک‌سالی در برخی از ولایات افغانستان به ویژه دهقانان در صحبت با رادیوآزادی گفته بودند که از بارنده‌گی‌ها بسیار خرسند هستند و تأیید کرده بودند که محصولات زراعتی‌شان در حال بهبود است و حاصلات خوبی بدست خواهند آورد.

ترمپ: به‌گونه غیرمستقیم در گفت‌وگوها میان امریکا و ایران دخیل هستم

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، تأکید کرد که مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای تهران بسیار مهم خواهد بود.

آقای ترامپ شام دوشنبه ۲۷ دلو در طیاره اختصاصی خود، در صحبت با خبرنگاران گفت که به باور او تهران خواهان دستیابی به یک توافق است. او افزود که فکر نمی‌کند آن‌ها خواهان پیامدهای نرسیدن به توافق باشند.

ترامپ در حالی از احتمال رسیدن به توافق از راه گفت‌وگو با ایران سخن می‌گوید که ایالات متحده دومین کشتی هواپیمابر خود را نیز به شرق میانه اعزام کرده و در صورت ناکام ماندن مذاکرات، واشنگتن برای احتمال اقدام نظامی آماده می‌شود.

دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان امریکا و ایران با میانجیگری مقام‌های عمان در شهر ژنیو سویس، با حضور عباس عراقچی وزیر خارجه ایران و استیو ویتکاف نماینده ویژه قصر سفید، برگزار خواهد شد.

دور نخست این مذاکرات در اوایل ماه جاری در مسقط پایتخت عمان، برگزار شده بود.

تهران اعلام کرده است که در بدل لغو تحریم‌های سنگین اقتصادی امریکا، آماده است برنامه هسته‌ای خود را محدود کند، اما از حق غنی‌سازی یورانیم صرف‌نظر نخواهد کرد.

واشنگتن تلاش کرده است دامنه مذاکرات را گسترش دهد تا محدودیت بر برنامه راکت های بالستیک ایران و پایان حمایت تهران از گروه‌های مسلح در شرق میانه را نیز دربر گیرد؛ اما این موارد از مسائلی است که تهران آن‌ها را غیرقابل پذیرش می‌داند.

مذاکرات ایران و امریکا؛ دور دوم از روز سه‌شنبه آغاز می‌شود

انتظار می‌رود که مقام‌های ایالات متحده و ایران امروز سه‌شنبه، ۲۸ دلو، در سوئیس برای دور دوم مذاکرات دیدار کنند.

هدف این نشست دستیابی به یک توافق‌نامه است که براساس آن برنامۀ هسته‌ای ایران محدود و از وقوع جنگ جلوگیری شود.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجۀ ایران، با استیف ویتکوف، نمایندۀ ویژه قصر سفید، در ژینو دیدار خواهد کرد و نمایندگان عمان به‌عنوان میانجی در این نشست حضور خواهند داشت.

نمایندگان ایالات متحده و ایران اوایل این ماه نیز در عمان مذاکرات غیرمستقیم داشتند که نخستین گفت‌وگو پس از بمباران تأسیسات هسته‌ای اصلی ایران توسط اسرائیل و ایالات متحده در جریان یک درگیری کوتاه در ماه جون بود.

تهران گفته است که حاضر است محدودیت‌هایی بر برنامۀ هسته‌ای خود بپذیرد تا در بدل آن تحریم‌های سنگین اقتصادی ایالات متحده رفع شود، اما حق خود برای غنی‌سازی یورانیم را واگذار نخواهد کرد.

واشنگتن تلاش کرده است دامنه مذاکرات را گسترش دهد تا شامل محدودیت‌هایی بر برنامۀ راکت های بالستیک ایران و پایان حمایت تهران از گروه‌های مسلح در شرق میانه شود، مسائلی که تهران آن‌ها را غیرقابل پذیرش می‌داند.

طالبان عصریه را به بیش از سه هزار ورزشکار مرد توزیع می‌کنند

 آرشیف
آرشیف

ریاست عمومی المپیک، تربیت بدنی و ورزش افغانستان زیر ادارۀ حکومت طالبان، روز دوشنبه ۲۷ دلو، روند توزیع «عصریه» سال ۱۴۰۴ را برای هزاران ورزشکار آغاز کرد.

قرار است به بیش از ۳۲۵۰ ورزشکار از رشته‌های مختلف ورزشی، به هر یک مبلغ ۱۳٬۲۰۰ افغانی پرداخت شود.

در نخستین روز توزیع عصریه، این مبلغ به اعضای تیم‌های ملی ورزشکاران ناشنوا، قایق‌رانی و تکواندو پرداخت گردید.

حکومت طالبان در حالی این کمک نقدی را تحت عنوان «عصریه» به ورزشکاران مرد توزیع می‌کند که پس از بازگشت به قدرت در بیش از چهار سال گذشته، دختران و زنان را از هر نوع فعالیت ورزشی منع کرده است.

نمایندگان آسیای مرکزی درباره وضعیت و اقتصاد افغانستان گفت‌وگو کردند

بیرق قزاقستان
بیرق قزاقستان

وزارت خارجۀ قزاقستان می‌گوید که در نشست فوق‌العادۀ گروه تماس منطقه‌ای نمایندگان ویژۀ آسیای مرکزی دربارۀ افغانستان، در مورد وضعیت کنونی این کشور و گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفت‌وگو شده است.

این نشست روز دوشنبه، ۲۷ دلو، در شهر آستانه برگزار شد و هیچ نماینده‌ای از افغانستان در آن حضور نداشت.

در اعلامیۀ وزارت امور خارجۀ قزاقستان آمده است که در این نشست همچنان موضوعات مربوط به همکاری‌های عملی، از جمله توسعۀ ترانزیت و ترانسپورت از طریق افغانستان و نیز مسائل مرتبط با امنیت منطقه‌ای، مورد بررسی قرار گرفته است.

یرکین توکوموف، نمایندۀ ویژۀ قزاقستان برای افغانستان، گفته است که در این نشست بر تبادل دیدگاه‌های سازنده و یافتن راه‌حل‌های عملی در مورد مسائل مهم تعامل با کابل تأکید شده است.

در این نشست، نمایندگان ویژۀ قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان و ازبیکستان برای افغانستان حضور داشتند.

این گروه تماس به ابتکار ازبیکستان در سال ۲۰۲۵ ایجاد شد و نخستین نشست آن در ۲۶ اگست همان سال در شهر تاشکند برگزار گردید.

این کشورها با آن‌که حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسند، اما با طالبان تعاملات نزدیک سیاسی و اقتصادی دارند.

جام جهانی کریکت ۲۰ آوره امروز با برگزاری سه دیدار ادامه می‌یابد

 آرشیف
آرشیف

در ادامۀ رقابت‌های جام جهانی کریکت ۲۰ آوره، قرار است امروز سه‌شنبه ۲۸ دلو نیز سه دیدار برگزار شود.

تیم‌های نیوزیلند و کانادا، ایرلند و زیمبابوی، و همچنان اسکاتلند و نیپال به مصاف هم خواهند رفت.

در رقابت‌های روز گذشته، تیم ملی کریکت افغانستان توانست امارات متحدۀ عربی را با تفاوت پنج ویکت شکست دهد.
همچنان تیم انگلستان در برابر ایتالیا و تیم سریلانکا در برابر استرالیا به پیروزی دست یافتند.

دیدار بعدی تیم ملی کریکت افغانستان برای روز پنج‌شنبه ۱۹ فبروری در برابر کانادا برنامه‌ریزی شده است.
پیش از این، تیم افغانستان در رقابت‌های جاری جام جهانی کریکت ۲۰ آوره در برابر نیوزیلند و افریقای جنوبی شکست خورده است.

این جام جهانی به میزبانی مشترک هند و سریلانکا برگزار شده است.

نتانیاهو: توافق امریکا با ایران باید به برچیدن برنامه هسته‌ای منجر شود

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، روز یکشنبه ۲۶ دلو گفت که هفتهٔ گذشته به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفته است هرگونه توافق ایالات متحده با ایران باید شامل برچیدن زیرساخت‌های هسته‌ای ایران باشد، نه صرفاً توقف فرایند غنی‌سازی یورانیم.

صدراعظم اسرائیل در یک سخنرانی در کنفرانس رؤسای سازمان‌های بزرگ یهودی امریکا در اورشلیم سه شرط را برای توافق امریکا با ایران مطرح ساخت.

به گفته او، نخست همهٔ مواد غنی‌شده باید از ایران خارج شود، دوم توانایی ایران برای غنی‌سازی یورانیم باید از بین برود و او سومین شرطش را برنامۀ راکت‌های بالستیک ایران عنوان کرد.

انتظار می‌رود نمایندگان ایالات متحده امریکا و ایران این هفته در ژنیو بار دیگر پشت میز گفت‌وگو بنشینند.

این گفت‌وگوها با میانجیگری عمان برگزار می‌شود؛ کشوری که نخستین دور مذاکرات را در مسقط برگزار کرده بود.

بیش از صد مهاجر افغان از زندان‌های پاکستان آزاد شدند

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

این را قونسلگری افغانستان تحت کنترول طالبان در کراچی اعلام کرده است. به گفته این قونسلگری، ۱۰۵ شهروند افغان که در میان آنان ده کودک نیز شامل بودند، روز دوشنبه از طریق گذرگاه چمن–سپین بولدک به افغانستان انتقال داده شدند.

آنان حدود یک ماه را در بازداشت سپری کرده بودند.

پیش از این نیز در آغاز هفته جاری، دست‌کم ۲۰۹ زندانی افغان از زندان‌های کراچی آزاد شده بودند.

اکثر این مهاجران افغان به اتهام نداشتن اسناد قانونی از سوی پولیس پاکستان بازداشت شده بودند.

پیش از این، شماری از مهاجران افغان که در زندان‌های پاکستان نگهداری می‌شدند و نیز فعالان حقوق بشر، از وضعیت نامناسب زندان‌ها شکایت کرده بودند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG