لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۰ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۵۶

خبر ها

تاجِکستان امروزشانزدهمين سالگرداستقلال خودراجشن ميگيرد.

قراراست در مرکزدوشنبه مراسم باشکوهى به شمول هنرمندان مشهوراين کشورانجام يابد. درتاجِکستان ازسال ١٩٩٢تا ١٩٩٧جنگ داخلى جريان داشت. تاجِکستان درحال بيرون رفت اززيان هاى اين جنگ است که حدودصدهزارکشته به جا گذاشت وتاسيسات عامۀ اين کشور راغارت کرد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ترمپ: از روی مجبوری وارد مذاکرات نشدیم؛ هیچ پولی به ایران داده نخواهد شد

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده، در ۱۸ جون ۲۰۲۶ برای مراسم اهدای مدال افتخار در اتاق شرقی قصر سفید
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده، در ۱۸ جون ۲۰۲۶ برای مراسم اهدای مدال افتخار در اتاق شرقی قصر سفید

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا روز جمعه ۲۹ جوزا در پیامی در شبکهٔ اجتماعی تروت سوشیال نوشت که ایران از موضع ضعف حاضر به مذاکره با امریکا شده و در جریان این مذاکرات هیچ‌گونه کمک مالی دریافت نخواهد کرد.

ترمپ نوشته است که ما از روی مجبوری وارد گفت‌وگوها نشده ایم و این ایران بود که چنین کرد.

او همچنین دربارهٔ دورهٔ ۶۰ روزهٔ تفاهم‌نامه میان ایران و امریکا گفته است که ایالات متحده روند اجرای این توافق را تا پایان به‌دقت دنبال خواهد کرد.

رئیس‌جمهور امریکا افزوده که هیچ پولی حتی ده سنت هم نه به ایران داده نخواهد شد.

ترمپ در پیام دیگری ادعا کرده که جنگ، ایران را به‌شدت تضعیف کرده است.

او بار دیگر اظهارات پیشین خود مبنی بر این‌که نیروی هوایی، نیروی دریایی، سیستم ‌های دفاع هوایی و شبکهٔ پیشرفتهٔ راداری ایران از بین رفته‌اند را تکرار کرده است.

خبرنگاران بدون مرز: نیمی از خبرنگاران تبعیدی در جهان از افغانستان است

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

سازمان خبرنگاران بدون مرز در گزارش تازهٔ خود، افغانستان را «مرکز جهانی تبعید خبرنگاران» خوانده و گفته که بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، دست‌کم ۶۷۷ خبرنگار افغان به دلیل تهدیدها، بازداشت‌ یا خطر مرگ ناگزیر شده‌اند کشور خود را ترک کنند.

بر اساس این گزارش، این رقم نزدیک به نیمی از مجموع ۱۴۶۸ خبرنگاری را تشکیل می‌دهد که سازمان خبرنگاران بدون مرز در این مدت پس از ترک کشور های‌شان از آنان حمایت کرده است.

در گزارش آمده که این خبرنگاران افغان اکنون در ۲۸ کشور جهان زندگی می‌کنند و افغانستان به بزرگ‌ترین مرکز تبعید خبرنگاران در جهان تبدیل شده است.

بر بنیاد آمار این سازمان، در همین دوره زمانی، ۱۶۰ خبرنگار روسی و ۱۰۱ خبرنگار میانماری نیز از حمایت این نهاد برخوردار شده‌اند.

به گفتهٔ این سازمان، این ارقام نشان می‌دهد که خبرنگاران افغان همچنان به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای خود با تهدیدها و محدودیت‌های جدی روبه‌رو هستند.

ترجمان های افغان در هالند: خواهان دریافت اقامت دایمی در این کشور هستیم

پرچم هالند
پرچم هالند

تعدادی از ترجمان های افغان که در دو دهه گذشته با نیروها و مأموریت‌های دولتی هالند در افغانستان همکاری کرده‌اند، خواستار آن‌اند که از مقررات توافق‌نامهٔ جدید مهاجرتی اتحادیهٔ اروپا مستثنا شوند.

رسانه‌های هالندی روز جمعه ۲۹ جوزا گزارش دادند که به این ترجمان ها اطلاع داده شده که دیگر مانند گذشته پناهندگی و اقامت دایمی دریافت نخواهند کرد و به‌جای آن، اسناد اقامت سه‌ساله به آنان داده خواهد شد.

آنها می‌گویند که به دلیل همکاری با نیروهای هالندی، امنیت، شغل و آیندهٔ خود را در افغانستان از دست داده‌اند و بازگشت برای آنان امکان‌پذیر نیست.

آنان همچنان افزوده اند که اکنون در هالند زندگی می‌کنند، مالیه می‌پردازند و فرزندان‌شان در مکاتب هالندی مشغول آموزش هستند.

آنها از حکومت هالند می‌خواهند که بر اساس مسئولیت اخلاقی خود در قبال همکاران محلی پیشین، برای آنان یک راه‌حل دایمی و باثبات اقامتی فراهم کند.

طالبان می گوید یک مخفیگاه داعش را نابود کرده ایم اما پاکستان این ادعا را رد کرده

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

در حالی که پاکستان ادعاهای مربوط به حملات طیاره‌های بی‌سرنشین از سوی طالبان در ایالت‌های خیبرپختونخوا و بلوچستان را رد می‌کند، منابع نزدیک به طالبان می‌گویند که طیاره‌های بی‌سرنشین آنان یک مخفیگاه مهم داعش را در منطقهٔ قمبرخیلِ ولسوالی باړه در خیبر به‌گونهٔ دقیق هدف قرار داده و آن را نابود کرده‌اند.

از سوی دیگر، وزارت اطلاعات پاکستان ادعا کرده که یک طیارهٔ بی‌سرنشین طالبان را به محض ورود به حریم خاک پاکستان، در منطقهٔ شینکوی خیبر سرنگون کرده است.

همزمان با این زلمی خلیل زاد، نمایندهٔ پیشین ویژهٔ ایالات متحده برای صلح افغانستان، خواستار ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان افغانستان و پاکستان شده است.

تنش‌ها بین پاکستان و حکومت طالبان در ۲۶ فبروری سال جاری افزایش یافته و منجر به درگیری‌های گسترده در امتداد خط دیورند شد.

این درگیری‌ها تلفاتی را نیز برای هر دو طرف در پی داشته است.

طالبان مدعی هدف قرار دادن اعضای داعش در حملات هوایی در پاکستان شد.

ساختمان وزارت دفاع در کابل عکس ( آرشیف )
ساختمان وزارت دفاع در کابل عکس ( آرشیف )

حکومت طالبان در افغانستان می‌گوید که نیروهای هوایی این حکومت شب گذشته حملاتی را در داخل خاک پاکستان انجام داده‌اند.

در اعلامیه وزارت دفاع طالبان ادعا شده است که در این حملات اعضای گروه داعش هدف قرار گرفته‌اند.

بر اساس این اعلامیه، اهداف مهمی در ایالت‌های بلوچستان و خیبرپختونخوا مورد حمله قرار گرفته‌اند.

اردوی پاکستان تا کنون در این مورد چیزی نگفته است.

مذاکرات امروز بین آمریکا و ایران در سوئیس لغو شد

گوشه‌ای از شهر سوئیس عکس ( آرشیف)
گوشه‌ای از شهر سوئیس عکس ( آرشیف)

سوئیس می‌گوید گفت‌وگوهای میان تهران و واشنگتن در این کشور لغو شده است.

پس از آن‌که قصر سفید از لغو سفر جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، به سوئیس خبر داد، وزارت امور خارجه سوئیس نیز تأیید کرد که مذاکرات میان امریکا و ایران که قرار بود روز جمعه برگزار شود، لغو شده است.

این در حالی است که یک روز پیش از آن، توافق میان دو کشور امضا و رسمی شد که بر اساس یکی از مواد آن، برای گفت‌وگوهای هسته‌ای ۶۰ روز فرصت در نظر گرفته شده بود.

تیم‌های ملی کریکت افغانستان و هند روز شنبه بار دیگر باهم روبرو می شوند

از راست ، کاپیتان تیم ملی هند شوبمان گیل با همتای افغان خود حشمت الله شهیدی
از راست ، کاپیتان تیم ملی هند شوبمان گیل با همتای افغان خود حشمت الله شهیدی

قرار است تیم‌های ملی کریکت افغانستان و هند فردا (شنبه) در سومین و آخرین دیدار از سلسله مسابقات یک‌روزه با یکدیگر روبه‌رو شوند.

در این سلسله رقابت‌ها که به میزبانی هند برگزار شده است، دو مسابقه نخست را تیم هند به سود خود پایان داده است.

در مقایسه با سایر تیم‌های عضو شورای بین‌المللی کریکت (ICC)، تیم ملی افغانستان فرصت‌های کمتری برای بازی با تیم‌های بزرگ جهان به دست می‌آورد. با این حال، تیم ملی افغانستان قرار است در ماه آگست پنج مسابقه ۵۰ آوره را در برابر تیم ملی آیرلند برگزار کند.

وزارت امور خارجه طالبان: امیرخان متقی با معاون سرمنشی سازمان ملل گفتگوی تیلفونی کرد

امیرخان متقی وزیر خارجه حکومت طالبان در افغانستان
امیرخان متقی وزیر خارجه حکومت طالبان در افغانستان

وزارت امور خارجه حکومت طالبان در افغانستان اعلام کرده است که وزیرخارجه امیرخان متقی، با روزمری دی‌کارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی و تحکیم صلح، گفتگوی تیلفونی انجام داده است.

در اعلامیه این وزارت آمده است که دو طرف درباره رساندن کمک‌های بشردوستانه به افغان‌های نیازمند و راه‌های مؤثرتر ساختن روند توزیع این کمک‌ها بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

بر اساس اعلامیه، خانم دی‌کارلو از همکاری‌ها و تسهیلاتی که حکومت طالبان برای فعالیت‌های بشردوستانه فراهم کرده است، قدردانی کرده و همچنین در مورد تحولات اخیر مرتبط با مأموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) معلوماتی را شریک ساخته است.

قابل یادآوری است که شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست اخیر خود، مأموریت یوناما را برای یک سال دیگر تمدید کرد و از طالبان خواست محدودیت‌های وضع‌شده بر کارمندان زن افغان سازمان ملل را لغو کنند تا آنان بتوانند به دفاتر خود رفت‌وآمد کرده وظایف‌شان را انجام دهند.

بانک مرکزی افغانستان وارد کردن پول های کشورهای منطقه را ممنوع اعلان کرد

ارشیف
ارشیف

بانک مرکزی افغانستان وارد کردن پول های کشورهای منطقه به افغانستان را ممنوع اعلان کرد.

دافغانستان بانک هدف این اقدام را حفاظت از ارزش پول افغانی اعلان کرده واز صرافان ، تاجران ، شرکت های ترانسپورتي ومسافران خواستار شده که ازانتقال اسعار خارجی خودداری کنند.

بانک مرکزی افغانستان تاکید می کند که پول افغاني نسبت به اسعار بسیاری کشورهای منطقه ثبات بهتر دارد و حفاظت از جایگاه اسعار ملي را برای تقویت اقتصاد کشور ضروري می داند.

قابل تذکر است که درسال های اخیر ملیون ها مهاجرافغان از پاکستان وایران به کشورخود برگشته و برخی آنها اسعار این کشورهای همجوار را با خود آورده اند.

جی‌دی ونس: نمی‌دانم توافق روش ایران را تغییر خواهد داد یا نه

جی دی ونس معاون رئیس جمهور امریکا هنگام نشست خبری روز پنجشنبه درقصر سفید
جی دی ونس معاون رئیس جمهور امریکا هنگام نشست خبری روز پنجشنبه درقصر سفید

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز پنج‌شنبه در قصرسفید به خبرنگاران گفت که ایران تاکنون به تعهدات نظامی خود در چارچوب تفاهم‌نامه با آمریکا پایبند بوده و شب گذشته بیش از ۱۲ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور کرده است.

ونس، یک روز پس از آن‌که توافق میان دو کشور به‌طور رسمی توسط رؤسای جمهور امضا شد، اظهار داشت که ایران برای دومین شب متوالی به هیچ کشتی‌ای شلیک نکرده و تاکنون به تعهدات خود پایبند مانده است.

معاون رئیس‌جمهور امریکا افزود که واشنگتن نیز به تعهدات خود در زمینه رفع محاصره پایبند بوده است.

او گفت که قوماندانی مرکزی اردوی آمریکا (سنتکام) به بیش از ۱۲ کشتی اجازه داده است که از منطقه محاصره عبور کنند.

ونس تأکید کرد که با گذشت زمان مشخص خواهد شد که آیا تهران به تمامی تعهدات خود پایبند خواهد ماند یا خیر.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG