لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۳ دلو ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۵۵

خبر ها

يګ قاضئ اسپانوي خلاصه نمودن محاکمۀ 28 نفر را آغاز نموده است که متهم به حملات انفجاري در ريلها در مادريد درسال 2004 ميباشند

يګ قاضئ اسپانوي خلاصه نمودن محاکمۀ 28 نفر را آغاز نموده است که متهم به حملات انفجاري در ريلها در مادريد درسال 2004 ميباشند. قراراست سزاي اين 28 نفر بعدا اعلان ګردد. انفجار چهار ريل مسافر بري در مادريد باعث هلاکت 191 نفر و جراحت حدود 2000 نفر شده بود. هشت تن از متهمين به جرم قتل و بقيه به جرايم کمتر محاکمه ميشوند ولي همۀ آنها ميګويند بي ګناه هستند. څارنوالان ميګويند متهمين تروريستان اسلامئ مستقر در اسپانيا ميباشند که از القاعده الهام ګرفته اند. 9 تن آنها مراکشي و متباقي اسپانوي هستند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

گشایش جشنوارۀ فیلم برلین با فیلمی از شهربانو سادات، فلیمساز افغان

آمادگی‌ها برای برگزاری جشوارۀ فیلم برلین در جرمنی
آمادگی‌ها برای برگزاری جشوارۀ فیلم برلین در جرمنی

جشنواره بین‌المللی فیلم برلین امروز (پنجشنبه) با فیلمی از شهربانو سادات، فیلمساز افغان، گشایش خواهد یافت.

در اعلام جشنواره آمده است که فیلم "No Good Men" یا (مردان خوب نیستند)، با کارگردانی بانو سادات فیلم افتتاحیۀ ۶۷مین جشنوارۀ فلم برلین خواهد بود.

این فیلم داستان نارو، خبرنگار یک شبکۀ تلویزیونی در کابل را روایت می‌کند که به دلیل خیانت شوهرش از او جدا شده و یک ماموریت سرنوشت‌ساز، باورهای او دربارۀ مردان را زیر سوال می‌برد.

شهربانو سادات، کارگردان فیلم "مردان خوب نیستند" در سال ۲۰۲۱ و پس از سقوط نظام جمهوری پیشین، افغانستان را ترک کرد و اکنون در هامبورگ زندگی می‌کند.

در اطلاعیۀ جشنوارۀ فیلم برلین به نقل از تریشیا تاتل، مدیر جشنواره برلیناله آمده است: "شهربانو سادات یکی از هیجان‌انگیزترین صداها در سینمای جهان است."

شهربانو سادات پیش از این با فیلم‌های "گرگ و گوسفند" و "پرورشگاه" در جشنواره‌های معتبر دیگری در سراسر جهان شرکت کرده است.

اهدای پول در بدل برگشت به افغانستان؛ طرحی که وزارت خارجۀ امریکا آغاز کرده است

ده‌ها افغان که در روند تخلیه در طیارۀ نظامی امریکا به قطر منتقل شدند.
ده‌ها افغان که در روند تخلیه در طیارۀ نظامی امریکا به قطر منتقل شدند.

وزارت امور خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا اعلام کرده که به افغان‌هایی که در روند تخلیه به قطر منتقل شدند، در ازای برگشت‌شان به افغانستان پول می‌دهد.

این افغان‌ها در سال ۲۰۲۱ و پس از سقوط نظام جمهوری پیشین به هدف مهاجرت در امریکا به قطر منتقل شده بودند.

پاول کاپور، یک مقام ارشد وزارت خارجۀ امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی، این موضوع را روز چهارشنبه به اعضای کانگرس ایالات متحده بیان کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام گفت که این روند به این دلیل آغاز شده است که مقامات می‌خواهند کمپ‌هایی را که افغان‌ها در آن نگهداری می‌شوند، تا پایان ماه مارچ تعطیل کنند.

رویترز گزارش داده که در حال حاضر بیش از ۱۱۰۰ افغان در کمپ نظامی ایالات متحده در قطر مستقر هستند.

روند اسکان مجدد این افغان‌ها که بسیاری از آنها با نیروهای امریکایی در افغانستان کار می‌کردند و از ترس انتقام طالبان به قطر منتقل شده بودند، سال گذشته توسط دولت دونالد ترمپ به حالت تعلیق درآمد.

آقای کاپور گفت که حدود ۱۵۰ نفر این پیشنهاد را پذیرفته‌اند، اما گفته‌اند که نمی‌دانند در صورت بازگشت به افغانستان چه اتفاقی برایشان خواهد افتاد.

او افزود که نمی‌خواهند افغان‌ها را مجبور به بازگشت کنند.

دونالد ترمپ: مذاکرات با ایران باید ادامه یابد و ترجیح دستیابی به یک توافق است

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا(آرشیف)
دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا(آرشیف)

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا بعد از دیدار با صدراعظم اسرائیل اعلام کرد که مذاکرات با ایران باید ادامه یابد و ترجیح او دستیابی به یک توافق است.

ترمپ روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) در شبکۀ اجتماعی تروت سوشال متعلق به او، دیدار با بنیامین نتانیاهو و سایر نمایندگان اسرائیل را «بسیار خوب» توصیف کرده، افزود:
«هیچ تصمیم قطعی‌ گرفته نشد، جز این‌که من تأکید کردم مذاکرات با ایران باید ادامه یابد تا مشخص شود آیا امکان دستیابی به یک توافق وجود دارد یا نه.»

آقای ترمپ افزوده به صدراعظم اسرائیل گفته که اگر چنین توافقی حاصل شود، «این گزینه ترجیح ما خواهد بود.»

رئیس‌جمهور امریکا اضافه کرد، اگر توافق با ایران حاصل نشود، «باید دید نتیجه چه خواهد شد.»

صدراعظم اسرائیل روز سه‌شنبه و پیش از سفر به امریکا گفته بود که در گفت‌وگو با دونالد ترمپ، اولویت اصلی موضوع مذاکرات با ایران خواهد بود.

محمود عباس، از امریکا خواست تا در برابر طرح اسرائیل برای تشدید کنترل بر کرانه غربی واکنش قاطع نشان دهند

محمود عباس، رئیس ادارۀ خودگردان فلسطین(آرشیف)
محمود عباس، رئیس ادارۀ خودگردان فلسطین(آرشیف)

محمود عباس، رئیس ادارۀ خودگردان فلسطین، از ایالات متحدۀ امریکا و جامعۀ بین‌المللی خواست تا در برابر طرح اسرائیل برای تشدید کنترل بر کرانه غربی اشغالی"واکنش قاطع" نشان دهند.

براساس خبرگزاری فرانسپرس، آقای عباس روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) در جریان سفر به اسلو پایتخت ناروی گفت که این موضوع را با یوناس گار استوره، صدراعظم ناروی، در میان گذاشته و همچنان درمورد خشونت شهرک‌نشینان اسرائیلی و منجمد شدن "۴ میلیارد دالر" از سوی اسرائیل که برای مردم فلسطین در نظر گرفته شده بود، گفتگو کرده است.

آقای عباس به خبرنگاران گفت"این نقض‌های جدی نیازمند به پاسخ قاطع از سوی امریکا و جامعه بین‌المللی است، زیرا این اقدامات تلاش‌های رئیس‌جمهور ترمپ را با مانع روبه‌رو می‌سازد" و به گفتۀ او نقض آشکار قوانین بین‌المللی به شمار می‌رود.

روز یک‌شنبۀ گذشته کابینه امنیتی اسرائیل مجموعه‌ای از اقدامات را تصویب کرد که به اسرائیل اجازه می‌دهد کنترول خود را در مناطقی که بر اساس توافق‌نامه‌های اسلو از دهه ۱۹۹۰ تحت اداره تشکیلات خودگردان فلسطین قرار دارد، گسترش دهد

عراقچی: تسلیحات راکتی ایران، موضوع مذاکره با امریکا نیست

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران(آرشیف)
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران(آرشیف)

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، می گوید که تسلیحات راکتی ایران "موضوع مذاکره با امریکا نیست و نخواهد بود".

عراقچی روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) در یک راهپیمایی تأکید کرد که هیچ‌کس نمی‌تواند به راکت‌های ایران تعرض کند.

در این حال یوهان واده‌پول، وزیر امور خارجه جرمنی روز چهارشنبه گفت که علاوه بر برنامه هسته‌ای تهران، برنامه توسعه راکت‌های بالستیک ایران نیز یکی از موضوعات مورد بحث در مذاکرات میان جمهوری اسلامی و امریکا است.

تاکنون یک دور مذاکرات میان ایران و امریکا در شهر مسقط در عمان دایر شده و تاریخ دور بعدی این گفتگو ها تا هنوز مشخص نشده است.

آصف: احتمال دارد، پاکستان تروریست‌ها را در داخل افغانستان هدف قرار دهد

خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان(آرشیف)
خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان(آرشیف)

وزیر دفاع پاکستان می‌گوید که احتمال دارد، پیش از ماه رمضان، نیروهای پاکستانی تروریست‌ها را در داخل افغانستان هدف قرار دهند.

خواجه آصف در یک مصاحبه با رسانه پاکستانی"ای-‌آر‌-وای" که روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) منتشر شد، همچنین گفت که اگر این عملیات به تأخیر بیفتد، هزینه آن بعداً بسیار بیشتر خواهد شد.

خواجه آصف افزوده که این سخنان را بر اساس اطلاعات تأییدشده، ابراز نمی‌کند و این نظر شخصی او است که این عملیات باید پیش از ماه رمضان، که ده تا دوازده روز دیگر به آن باقی مانده، انجام شود.

تا کنون حکومت طالبان در افغانستان در مورد این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته‌اند، اما روز یک‌شنبه ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای طالبان، در یک نشست در کابل گفت که افغانستان نمی‌خواهد به کسی آسیب برساند، اما اگر کسی نیت ناپاک داشته باشد، پاسخ مناسب داده خواهد شد و تاریخ این موضوع را ثابت کرده است.

در جام جهانی بیست‌اوره کریکت، امروز سه مسابقه برگزار می شود

آرشیف
آرشیف

به سلسلۀ مسابقات جام جهانی بیست‌اوره کریکت، امروز(۱۲ فبروری) تیم های کریکت سریلانکا با عمان، نیپال با ایتالیا، هند و نامبیا با هم مقابل خواهد شد.

در این جام جهانی، روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) تیم افریقای جنوبی در دومین سوپر اوور، تیم افغانستان را شکست داد، تیم آسترالیا با تفاوت 67 دوش در برابر تیم ایرلند برنده شد و تیم کریکت انگلستان از تیم ویست اندیز شکست خورد.

مسابقۀ فاینل این جام جهانی بیست‌اوره کریکت، به تاریخ هشتم مارچ برگزار خواهد شد.

در نتیجۀ درگیری میان نیروهای امنیتی یمن و هواداران شورای انتقالی جنوب شش تن کشته شدند

آرشیف
آرشیف

در نتیجۀ درگیری میان نیروهای امنیتی یمن و هواداران شورای انتقالی جنوب (STC) در شهر عتق(Ataq) مرکز ولایت شبوه(Shabwa) شش تن کشته و ۲۳ تن دیگر زخمی شدند.

این خشونت زمانی رخ داد که صدها معترض جدایی‌طلب تلاش کردند، وارد ساختمان ‌های دولتی شوند.

این رویداد پس از آن اتفاق افتاد که نیروهای دولتی مورد حمایت عربستان در ماه جنوری، شورای انتقالی جنوبِ مورد حمایت امارات را از بخش‌هایی از جنوب یمن بیرون راندند. رهبر این شورا از هوادارانش خواسته که به مبارزه شان برای ایجاد یک حکومت مستقل در جنوب یمن ادامه دهند.

امارات متحده عربی بخشی از ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی بود که در سال ۲۰۱۵ برای حمایت از حکومت یمن در برابر شورشیان حوثیِ مورد حمایت ایران، که یک سال پیش از آن پایتخت صنعا را تصرف کرده بودند، وارد جنگ شد. اما این ائتلاف بعداً دچار درز شد و امارات از جدایی‌طلبان حمایت کرد؛ جدایی‌طلبانی که در اوایل ماه دسمبر حملات شان را علیه نیروهای حکومت مورد حمایت عربستان آغاز کردند.

یک جوان ۱۹ ساله اعتراف کرد که یک افسر پولیس رادر غرب جرمنی، کشته است.

یک جوان ۱۹ ساله اعتراف کرد که پس از دستبرد به یک تانک تیل در غرب جرمنی، یک افسر پولیس را به ضرب گلوله کشته است.

وکیل این جوان روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) در آغاز محاکمه در محکمه ایالتی زاربروکن گفت که موکلش هنگام تعقیب پولیس، از ترس جان خود تیراندازی کرده است. این فرد به اتهام قتل، اقدام به قتل و سرقت، متهم شده است.

سارنوالان می‌گویند که متهم برای پنهان‌کردن نقش خود در سرقت، چندین گلوله به سوی یک افسر ۳۴ ساله پولیس فیر کرده، این رویداد در اگست سال گذشته در شهر فولکلینگن، در نزدیک سرحد فرانسه، رخ داده است.

این جوان ۱۹ ساله که از افشای نامش خودداری شده، به‌طور هم‌زمان تابعیت جرمنی و ترکیه را دارد.

حمله طیاره‌ بی‌پیلوت روسیه در اوکراین؛ سه کودک خردسال و پدرشان کشته شدند

یک حمله طیاره بی‌پیلوت روسیه در شمال شرق اوکراین سه کودک و پدرشان را کشت و مادر باردار آن‌ها و مادربزرگشان را زخمی کرد.

مقام های اوکراین گفتند که این خانواده در شهر بوگودوخیو، حدود ۲۰ کیلومتر از مرز با روسیه زیر آوار خانه گیر مانده بودند.

پولیس منطقه اعلام کرد که این خانواده تنها چند روز پیش به این شهر نقل مکان کرده بودند تا از یک منطقه جنگی دیگر فرار کنند.

این حمله واکنش مقام‌های اوکراینی را درپی داشت.

ولودیمیرد زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین این اقدام را نشان‌دهنده جدی نبودن روسیه برای پایان جنگ چهار ساله خوانده است.

مسکو بار ها هدف قرار دادن غیرنظامیان اوکراینی را رد کرده، با وجود اینکه از زمان آغاز تهاجم هزاران نفر کشته شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG