لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۳ دلو ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۴۴

خبر ها

مقامات اتحاديۀ اروپا امروز در بروکسل باهم ملاقات نموده و خواهان آرامش و اتحاد در بالکان شدند.

مقامات اتحاديۀ اروپا امروز در بروکسل باهم ملاقات نموده و خواهان آرامش و اتحاد در بالکان شدند. هدف ملاقات مقامات اتحاديۀ اروپا بحث درمورد اعلام استقلال کوسوو و غور روي عکس العمل اين سازمان درمقابل جدايئ کوسوو از سربيا ميباشد.

وزير خارجۀ سلووينيا ديميتري روپيل حين ورودش به بروکسل ګفت به اين باور است که اکثر اعضاي 27 ګانۀ اتحاديۀ اروپا استقلال کوسوو را برسميت خواهند شناخت. ولي او بيانداشت که اين کار هر کشور است که دراين موضوع تصميم ګيرند.

کوسوو ديشب بطور يګجانبه اعلام استقلال کرد.
چندين کشور اتحاديه اروپا ملاحظات جدئ شانرا درمورد استقلال کوسوو ابراز نموده اند.

وزير خارجۀ برتانيا از اتحاديۀ اروپا خواست نقش رهبرانۀ را در غرب بالکان نشان دهد.

1809
فکر ميکنم اين خيلي مهم است که همۀ ما اينرا بدانيم که تمام کشورهاي غرب بالکان کشورهاي اروپايي هستند و به همين سبب اين مهم است که اروپا رهبرئ واقعي خويش را دربرقرارئ صلح و ثبات در غرب بالکان نشان دهد.

صدراعظم آلمان انګيلا مرکل ګفت کشورش امروز دراين مورد تصميم نميګيرد ولي وزير خارجۀ هسپانيا ميګيل انجل موراتينوس ګفت هسپانيا استقلال کوسوو را برسمت نخواهد شناخت.

صدراعظم کوسوو هاشم تاچي ګفت: کوسوو از کشورهاي جهان رسما خواهان برسمت شناختن ديپلوماتيک کوسوو شده است و قراراست طئ چند ساعت آينده جواب هاي مثبت را درمورد اخذ کند.

روسيه از سرمنشئ ملل متحد بنکي مون خواست استقلال کوسوو را رد کند.

شوراي امنيت ملل متحد امروز براي باردوم باهم ملاقات نموده و در زمينه بحث ميکنند. چين يګ عضو ديګر دايمئ شوراي امنيت امروز نګرانئ عميقش را درمورد ابراز کرد.

براساس يګ خبر ديګر مليشا در چيچينيا از استقلال کوسوو استقبال نموده و مبارزۀ البانيايي هاي کوسوو را براي استقلال به مبارزۀ خود مشابه دانسته اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ترمپ پس از دیدار با نتانیاهو: دستیابی به توافق با ایران گزینۀ ترجیحی من است

دیدار اخیر دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده و بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل
دیدار اخیر دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده و بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز چهارشنبه پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو، صدر اعظم اسرائیل در قصر سفید اعلام کرد که مذاکرات با ایران باید ادامه یابد و ترجیح او دستیابی به توافق است.

رئیس جمهور ترمپ در شبکۀ اجتماعی خود "تروت سوشیال" دیدار با نتانیاهو و دیگر اعضای هیئت همراهش را "بسیار خوب" خواند و افزود: "هیچ تصمیم قطعی‌ای گرفته نشد، جز این‌‌که من اصرار کردم مذاکرات با ایران باید ادامه یابد تا مشخص شود آیا امکان دستیابی به توافق وجود دارد یا نه."

ترمپ افزود که به صدر اعظم اسرائیل گفته است که اگر چنین توافقی حاصل شود، "این گزینۀ ترجیح ما خواهد بود."

رئیس جمهور امریکا همچنین گفت که اگر توافقی با ایران حاصل نشود، "باید ببینیم نتیجه چه می‌شود."

رئیس جمهور ترمپ با اشاره به حملات اخیر امریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: "بار قبل، ایران تصمیم گرفت که توافق نکند و با عملیات "چکش نیمه‌شب" هدف قرار گرفت. و این برای آن‌ها نتیجه خوبی نداشت. امیدوارم این بار منطقی‌تر و مسئولانه‌تر عمل کنند.»

بنیامین نتانیاهو، صدر اسرائیل، پیش از سفرش به امریکا در روز سه‌شنبه گفت که مذاکره با ایران اولویت اصلی او در گفتگو با دونالد ترمپ خواهد بود.

همزمان با حملات موشکی روسیه به اوکراین، زلنسکی برنامۀ برگزاری انتخابات به مناسبت چهارمین سالگرد جنگ را تکذیب کرد

تصویر مربوط به یکی از حملات تازۀ روسیه بر اوکراین
تصویر مربوط به یکی از حملات تازۀ روسیه بر اوکراین

همزمان با ادامۀ حملات موشکی بالستیک نیروهای روسی به کی‌یف،پایتخت و برخی شهرهای دیگر اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گزارش‌ها مبنی بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و همه‌پرسی به مناسبت چهارمین سالگرد حملۀ روسیه به اوکراین را رد کرد.

شاروال کی‌یف گفت که در نتیجۀ برخورد یک موشک بالستیک به یک منزل مسکونی در این شهر، دست کم دو نفر زخمی شدند.

مقام‌های اوکراین گفتند که در حملۀ شبانه به شهر جنوبی اودسا، به تأسیسات غیرنظامی آسیب رسیده و حداقل یک نفر زخمی شده است.

همچنین گزارش‌هایی از خسارات مالی در چندین شهر دیگر اوکراین در حملات اخیر روسیه منتشر شده است.

در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گزارش "فایننشال تایمز" مبنی بر برنامه‌ریزی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و همه‌پرسی در ۲۴ فبروری را تکذیب کرد.

او گفت که این تاریخ بسیار مهم است و چهار سال از جنگ را رقم می‌زند؛ جنگی که به گفتۀ او، بسیاری از مردم خود را برای دفاع از کشور فدا کرده‌اند.

گشایش جشنوارۀ فیلم برلین با فیلمی از شهربانو سادات، فلیمساز افغان

آمادگی‌ها برای برگزاری جشوارۀ فیلم برلین در جرمنی
آمادگی‌ها برای برگزاری جشوارۀ فیلم برلین در جرمنی

جشنواره بین‌المللی فیلم برلین امروز (پنجشنبه) با فیلمی از شهربانو سادات، فیلمساز افغان، گشایش خواهد یافت.

در اعلام جشنواره آمده است که فیلم "No Good Men" یا (مردان خوب نیستند)، با کارگردانی بانو سادات فیلم افتتاحیۀ ۶۷مین جشنوارۀ فلم برلین خواهد بود.

این فیلم داستان نارو، خبرنگار یک شبکۀ تلویزیونی در کابل را روایت می‌کند که به دلیل خیانت شوهرش از او جدا شده و یک ماموریت سرنوشت‌ساز، باورهای او دربارۀ مردان را زیر سوال می‌برد.

شهربانو سادات، کارگردان فیلم "مردان خوب نیستند" در سال ۲۰۲۱ و پس از سقوط نظام جمهوری پیشین، افغانستان را ترک کرد و اکنون در هامبورگ زندگی می‌کند.

در اطلاعیۀ جشنوارۀ فیلم برلین به نقل از تریشیا تاتل، مدیر جشنواره برلیناله آمده است: "شهربانو سادات یکی از هیجان‌انگیزترین صداها در سینمای جهان است."

شهربانو سادات پیش از این با فیلم‌های "گرگ و گوسفند" و "پرورشگاه" در جشنواره‌های معتبر دیگری در سراسر جهان شرکت کرده است.

اهدای پول در بدل برگشت به افغانستان؛ طرحی که وزارت خارجۀ امریکا آغاز کرده است

ده‌ها افغان که در روند تخلیه در طیارۀ نظامی امریکا به قطر منتقل شدند.
ده‌ها افغان که در روند تخلیه در طیارۀ نظامی امریکا به قطر منتقل شدند.

وزارت امور خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا اعلام کرده که به افغان‌هایی که در روند تخلیه به قطر منتقل شدند، در ازای برگشت‌شان به افغانستان پول می‌دهد.

این افغان‌ها در سال ۲۰۲۱ و پس از سقوط نظام جمهوری پیشین به هدف مهاجرت در امریکا به قطر منتقل شده بودند.

پاول کپور، یک مقام ارشد وزارت خارجۀ امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی، این موضوع را روز چهارشنبه به اعضای کانگرس ایالات متحده بیان کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام گفت که این روند به این دلیل آغاز شده است که مقامات می‌خواهند کمپ‌هایی را که افغان‌ها در آنها نگهداری می‌شوند، تا پایان ماه مارچ تعطیل کنند.

رویترز گزارش داده که در حال حاضر بیش از ۱۱۰۰ افغان در کمپ نظامی ایالات متحده در قطر مستقر هستند.

روند اسکان مجدد این افغان‌ها که بسیاری از آنها با نیروهای امریکایی در افغانستان کار می‌کردند و از ترس انتقام طالبان به قطر منتقل شده بودند، سال گذشته توسط دولت دونالد ترمپ به حالت تعلیق درآمد.

آقای کاپور گفت که حدود ۱۵۰ نفر این پیشنهاد را پذیرفته‌اند، اما گفته‌اند که نمی‌دانند در صورت بازگشت به افغانستان چه اتفاقی برایشان خواهد افتاد.

او افزود که نمی‌خواهند افغان‌ها را مجبور به بازگشت کنند.

دونالد ترمپ: مذاکرات با ایران باید ادامه یابد و ترجیح دستیابی به یک توافق است

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا(آرشیف)
دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا(آرشیف)

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا بعد از دیدار با صدراعظم اسرائیل اعلام کرد که مذاکرات با ایران باید ادامه یابد و ترجیح او دستیابی به یک توافق است.

ترمپ روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) در شبکۀ اجتماعی تروت سوشال متعلق به او، دیدار با بنیامین نتانیاهو و سایر نمایندگان اسرائیل را «بسیار خوب» توصیف کرده، افزود:
«هیچ تصمیم قطعی‌ گرفته نشد، جز این‌که من تأکید کردم مذاکرات با ایران باید ادامه یابد تا مشخص شود آیا امکان دستیابی به یک توافق وجود دارد یا نه.»

آقای ترمپ افزوده به صدراعظم اسرائیل گفته که اگر چنین توافقی حاصل شود، «این گزینه ترجیح ما خواهد بود.»

رئیس‌جمهور امریکا اضافه کرد، اگر توافق با ایران حاصل نشود، «باید دید نتیجه چه خواهد شد.»

صدراعظم اسرائیل روز سه‌شنبه و پیش از سفر به امریکا گفته بود که در گفت‌وگو با دونالد ترمپ، اولویت اصلی موضوع مذاکرات با ایران خواهد بود.

محمود عباس، از امریکا خواست تا در برابر طرح اسرائیل برای تشدید کنترل بر کرانه غربی واکنش قاطع نشان دهند

محمود عباس، رئیس ادارۀ خودگردان فلسطین(آرشیف)
محمود عباس، رئیس ادارۀ خودگردان فلسطین(آرشیف)

محمود عباس، رئیس ادارۀ خودگردان فلسطین، از ایالات متحدۀ امریکا و جامعۀ بین‌المللی خواست تا در برابر طرح اسرائیل برای تشدید کنترل بر کرانه غربی اشغالی"واکنش قاطع" نشان دهند.

براساس خبرگزاری فرانسپرس، آقای عباس روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) در جریان سفر به اسلو پایتخت ناروی گفت که این موضوع را با یوناس گار استوره، صدراعظم ناروی، در میان گذاشته و همچنان درمورد خشونت شهرک‌نشینان اسرائیلی و منجمد شدن "۴ میلیارد دالر" از سوی اسرائیل که برای مردم فلسطین در نظر گرفته شده بود، گفتگو کرده است.

آقای عباس به خبرنگاران گفت"این نقض‌های جدی نیازمند به پاسخ قاطع از سوی امریکا و جامعه بین‌المللی است، زیرا این اقدامات تلاش‌های رئیس‌جمهور ترمپ را با مانع روبه‌رو می‌سازد" و به گفتۀ او نقض آشکار قوانین بین‌المللی به شمار می‌رود.

روز یک‌شنبۀ گذشته کابینه امنیتی اسرائیل مجموعه‌ای از اقدامات را تصویب کرد که به اسرائیل اجازه می‌دهد کنترول خود را در مناطقی که بر اساس توافق‌نامه‌های اسلو از دهه ۱۹۹۰ تحت اداره تشکیلات خودگردان فلسطین قرار دارد، گسترش دهد

عراقچی: تسلیحات راکتی ایران، موضوع مذاکره با امریکا نیست

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران(آرشیف)
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران(آرشیف)

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، می گوید که تسلیحات راکتی ایران "موضوع مذاکره با امریکا نیست و نخواهد بود".

عراقچی روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) در یک راهپیمایی تأکید کرد که هیچ‌کس نمی‌تواند به راکت‌های ایران تعرض کند.

در این حال یوهان واده‌پول، وزیر امور خارجه جرمنی روز چهارشنبه گفت که علاوه بر برنامه هسته‌ای تهران، برنامه توسعه راکت‌های بالستیک ایران نیز یکی از موضوعات مورد بحث در مذاکرات میان جمهوری اسلامی و امریکا است.

تاکنون یک دور مذاکرات میان ایران و امریکا در شهر مسقط در عمان دایر شده و تاریخ دور بعدی این گفتگو ها تا هنوز مشخص نشده است.

آصف: احتمال دارد، پاکستان تروریست‌ها را در داخل افغانستان هدف قرار دهد

خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان(آرشیف)
خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان(آرشیف)

وزیر دفاع پاکستان می‌گوید که احتمال دارد، پیش از ماه رمضان، نیروهای پاکستانی تروریست‌ها را در داخل افغانستان هدف قرار دهند.

خواجه آصف در یک مصاحبه با رسانه پاکستانی"ای-‌آر‌-وای" که روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) منتشر شد، همچنین گفت که اگر این عملیات به تأخیر بیفتد، هزینه آن بعداً بسیار بیشتر خواهد شد.

خواجه آصف افزوده که این سخنان را بر اساس اطلاعات تأییدشده، ابراز نمی‌کند و این نظر شخصی او است که این عملیات باید پیش از ماه رمضان، که ده تا دوازده روز دیگر به آن باقی مانده، انجام شود.

تا کنون حکومت طالبان در افغانستان در مورد این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته‌اند، اما روز یک‌شنبه ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای طالبان، در یک نشست در کابل گفت که افغانستان نمی‌خواهد به کسی آسیب برساند، اما اگر کسی نیت ناپاک داشته باشد، پاسخ مناسب داده خواهد شد و تاریخ این موضوع را ثابت کرده است.

در جام جهانی بیست‌اوره کریکت، امروز سه مسابقه برگزار می شود

آرشیف
آرشیف

به سلسلۀ مسابقات جام جهانی بیست‌اوره کریکت، امروز(۱۲ فبروری) تیم های کریکت سریلانکا با عمان، نیپال با ایتالیا، هند و نامبیا با هم مقابل خواهد شد.

در این جام جهانی، روز چهارشنبه(۱۱ فبروری) تیم افریقای جنوبی در دومین سوپر اوور، تیم افغانستان را شکست داد، تیم آسترالیا با تفاوت 67 دوش در برابر تیم ایرلند برنده شد و تیم کریکت انگلستان از تیم ویست اندیز شکست خورد.

مسابقۀ فاینل این جام جهانی بیست‌اوره کریکت، به تاریخ هشتم مارچ برگزار خواهد شد.

در نتیجۀ درگیری میان نیروهای امنیتی یمن و هواداران شورای انتقالی جنوب شش تن کشته شدند

آرشیف
آرشیف

در نتیجۀ درگیری میان نیروهای امنیتی یمن و هواداران شورای انتقالی جنوب (STC) در شهر عتق(Ataq) مرکز ولایت شبوه(Shabwa) شش تن کشته و ۲۳ تن دیگر زخمی شدند.

این خشونت زمانی رخ داد که صدها معترض جدایی‌طلب تلاش کردند، وارد ساختمان ‌های دولتی شوند.

این رویداد پس از آن اتفاق افتاد که نیروهای دولتی مورد حمایت عربستان در ماه جنوری، شورای انتقالی جنوبِ مورد حمایت امارات را از بخش‌هایی از جنوب یمن بیرون راندند. رهبر این شورا از هوادارانش خواسته که به مبارزه شان برای ایجاد یک حکومت مستقل در جنوب یمن ادامه دهند.

امارات متحده عربی بخشی از ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی بود که در سال ۲۰۱۵ برای حمایت از حکومت یمن در برابر شورشیان حوثیِ مورد حمایت ایران، که یک سال پیش از آن پایتخت صنعا را تصرف کرده بودند، وارد جنگ شد. اما این ائتلاف بعداً دچار درز شد و امارات از جدایی‌طلبان حمایت کرد؛ جدایی‌طلبانی که در اوایل ماه دسمبر حملات شان را علیه نیروهای حکومت مورد حمایت عربستان آغاز کردند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG