لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۲ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۰۶

خبر ها

حامد کرزي رييس جمهور افغانستان و ديګ چيني معاون رييس جمهور امريکا از ناتو خواسته اند تلاشها را جهت برقرارئ امنيت و بازسازئ افغانستان تقويت بخشيده و ادامه دهد.

حامد کرزي رييس جمهور افغانستان و ديګ چيني معاون رييس جمهور امريکا از ناتو خواسته اند تلاشها را جهت برقرارئ امنيت و بازسازئ افغانستان تقويت بخشيده و ادامه دهد.

آقاي چيني ديروز در جريان يګ کانفرانس خبري مشترک با رييس جمهور کرزي روي تعهدات کشورش به افغانستان تاکيد نموده ولي ګفت: واشنتګن ميخواهد که اعضاي ديګر پيمان 26 عضوئ ناتو نقش بهتر را بازي کنند.
2017
ما دراين ماه مستقر سازئ 3200 مرين يا نيروي پيادۀ بحرئ اضافي را در اينجا آغاز ميکنيم و دوهفته بعد در اجلاس ناتو در بخارست افغانستان در صدر آجندا قرار خواهد داشت و امريکا خواهان تعهدات بيشتر متحدين ناتو براي آينده خواهد شد.

ديګ چيني که براي ديدار ده روزه به شرق ميانه سفر کرده بود ديروز بطور غير منتظرۀ وارد کابل شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

اسرائیل حمله به مواضع حزب‌الله لبنان را تأیید کرد

حمله هوایی اسرائیل در ۲ می ۲۰۲۶ در جنوب لبنان
حمله هوایی اسرائیل در ۲ می ۲۰۲۶ در جنوب لبنان

اردوی اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که یک روز پیش چندین موضع حزب‌الله را در جنوب لبنان هدف حمله قرار داده است.

حزب الله از سوی اسرائیل و امریکا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، اما اتحادیه اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لست سیاه قرار داده، نه بخش سیاسی آن را. نمایندگان حزب الله در پالمان لبنان حضور دارند.

به گفته اردوی اسرائیل این اقدام در پاسخ به حملات علیه نیروهای اسرائیلی در آن منطقه انجام شده است.

اسرائیل و لبنان هفته گذشته با حمایت ایالات متحده یک توافق‌نامه چارچوبی امضا کردند که هدف آن هموار کردن مسیر دستیابی به صلح میان دو کشور و خلع سلاح گروه حزب‌الله، مورد حمایت ایران، است.

اردوی اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که حدود ۱۰ زیرساخت متعلق به حزب‌الله و همچنین یک کامیون حامل سلاح را در جنوب لبنان هدف حمله قرار داد.

خبرگزاری رسمی لبنان نیز گزارش داد که شام پنج‌شنبه، اسرائیل سه حمله هوایی در نزدیکی شهر برعشیت در منطقه بنت جبیل و همچنین در منطقه النبطیه الفوقا انجام داده است.

این خبرگزاری همچنین از زخمی شدن دو نفر در حمله‌ای به شهر صدیقین در نزدیکی شهر صور خبر داد.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، روز سه‌شنبه گذشته از نیروهای این کشور در جنوب لبنان بازدید کرد و تأکید کرد تا زمانی که حزب‌الله مورد حمایت ایران همچنان یک تهدید باشد، نیروهای اسرائیلی در این منطقه باقی خواهند ماند.

ادامه مسابقات شپگیزه کریکت؛ روز شنبه تیم سپین‌غر در برابر تیم بُست رقابت می کند

اعضای تیم ببرهای سپین‌غر در جریان مسابقات شپگیزه
اعضای تیم ببرهای سپین‌غر در جریان مسابقات شپگیزه

در ادامه رقابت‌های لیگ شپگیزه کریکت روز شنبه ۱۳ سرطان تیم سپین‌غر در برابر تیم بُست رقابت می کند.

بازی ساعت ۹ صبح به وقت افغانستان در استدیوم کریکت در ولایت خوست برگزار می شود.

روز گذشته تیم مس عینک تیم بند امیر را با تفاوت هشت ویکت شکست داد.

رقابت‌های لیگ شپگیزه از روز چهارشنبه در ولایت خوست آغاز شده و با حضور پنج تیم، به مدت ۱۴ روز ادامه خواهد داشت.

در پی سقوط یک بس مسافربری به یک دره‌ در غرب پاکستان، دست‌کم ۴۰ نفر جان باخته‌اند

آرشیف
آرشیف

در پی سقوط یک بس مسافربری به یک دره‌ای عمیق در غرب پاکستان، دست‌کم ۴۰ نفر جان باخته‌اند.

مقام های محلی می گویند که این حادثه روز جمعه ۱۲ سرطان در منطقه کوهستانی «دانا سر» زمانی رخ داد که یک بس مسافربری در مسیر کویته به پیشاور از جاده منحرف شده و بیش از ۲۰ متر به داخل دره سقوط کرد.

به گفته مسئول حوادث ولسوالی ژوب نزدیک ایالت خیبرپختونخوا، در این رویداد ۴۰ نفر کشته و ۱۱ تن دیگر زخمی شده‌اند که وضعیت سه زخمی وخیم گزارش شده است.

او افزود که به دلیل صعب‌العبور بودن منطقه، عملیات نجات با دشواری‌های جدی روبه‌رو شده است.

مقام‌های محلی گفته‌اند که این بس پس از حرکت از شهر کویته، در مسیر خود مسافران یک بس خراب‌شده دیگر را نیز سوار کرده بود که باعث ازدحام و اضافه‌بار شده است.

صدراعظم پاکستان این حادثه را «تأسف‌بار» خوانده و دستور بررسی علت آن صادر شده است.

همچنین مقام‌های ایالتی بلوچستان اعلام کرده‌اند که تیم‌های نجات از دو منطقه در محل حادثه حضور دارند

دفتر کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا:وضعیت صحت مادران در افغانستان بحرانی است

دفتر کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا در آسیا و اقیانوسیه (ECHO) نسبت به وضعیت صحی مادران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و آن را بحرانی توصیف کرده است.

این دفتر روز جمعه ۱۲ سرطان، در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس، هشدار داده است که محدودیت‌ها بر آموزش‌های طبی برای زنان و محدودیت دسترسی به خدمات صحی، وضعیت را بیش از پیش وخیم ساخته و جان مادران و نوزادان را در معرض خطر جدی قرار داده است.

در همین حال، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) نیز پیش از این اعلام کرده است که افغانستان از جمله کشورهایی است که بالاترین میزان مرگ‌ومیر مادران را در جهان دارد؛ به‌گونه‌ای که در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده، حدود ۶۰۰ مادر جان خود را از دست می‌دهند.

اوچا در صفحه ایکس خود در روز دوشنبه ۱۱ جوزا نوشته بود که مراقبت‌های تخصصی و حضور کارکنان صحی زن می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد، اما محدودیت‌ها بر مشارکت زنان در بخش صحت، دسترسی مادران و نوزادان به خدمات نجات‌بخش را به شدت کاهش داده است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در آگست ۲۰۲۱، دختران از آموزش بالاتر از صنف ششم منع شدند و سپس دسترسی آنان به آموزش عالی و نیمه‌عالی، از جمله در رشته‌های پزشکی، نیز محدود شد.

با وجود فشارهای داخلی و بین‌المللی، تاکنون نشانه‌ای از تغییر در سیاست‌های حکومت طالبان در این زمینه مشاهده نشده است.

در ادامه رقابت های جام جهانی فوتبال؛ امروز تیم فوتبال استرالیا به مصاف مصر می رود.

در ادامه رقابت های جام جهانی فوتبال؛ امروز تیم فوتبال استرالیا به مصاف مصر می رود.

شب گذشته اسپانیا با پیروزی قاطع ۳ بر صفر برابر اتریش به مرحله یک‌هشتم نهایی صعود کرد.

در دیگر دیدار ، پرتغال با گل دقیقه ۹۳ گونچالو راموس، ۲ بر ۱ کرواسی را شکست داد. کریستیانو رونالدو نیز یکی از گل‌های پرتغال را از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند.

همچنین سوئیس با پیروزی ۲ بر صفر مقابل الجزایر راهی مرحله بعد شد.

بر این اساس، اسپانیا و پرتغال در مرحله یک‌هشتم نهایی به مصاف یکدیگر خواهند رفت؛ دیداری که یکی از جذاب‌ترین مسابقات این مرحله به شمار می‌رود.

چهار کشته و هشت زخمی در سقوط موتر حامل مهاجران به دریا در لغمان

در پی سقوط یک موتر حامل مهاجران بازگشته از پاکستان به دریا، در شاهراه کابل–جلال‌آباد، دست‌کم چهار نفر جان باخته، هشت نفر زخمی و ۱۰ نفر دیگر ناپدید شده‌اند.

قومندانی امنیه لغمان امروز، جمعه ۱۲ سرطان، در صفحه ایکس نوشته که این موتر ۲۲ مهاجر را انتقال می‌داد و حوالی ساعت ۱۰:۳۰ پنج‌شنبه شب ، ۱۱ سرطان، در منطقه «خیروخیل» ولسوالی سرخکان به دریا سقوط کرده است.

به گفته مقام‌های محلی، عملیات جست‌وجو برای یافتن ۱۰ تن ناپدیدشده همچنان ادامه دارد و موتر از دریا بیرون کشیده شده است.

علت این رویداد تاکنون مشخص نشده است.

رقابت‌های لیگ شپگیزه؛ مس عینک بند امیر را شکست داد

در ادامه رقابت‌های لیگ شپگیزه، تیم مس عینک در دیدار امروز تیم بند امیر را با تفاوت هشت ویکت شکست داد.

در بازی‌های روز گذشته نیز تیم آمو نهنگان، بُست ساتونکو را شکست داد و سپین‌غر پرانگان نیز برابر بند امیر به پیروزی رسید.

رقابت‌های لیگ شپگیزه از روز چهارشنبه در ولایت خوست آغاز شده و با حضور پنج تیم، به مدت ۱۴ روز ادامه خواهد داشت.

انتقال جسد علی خامنه‌ای به مصلای تهران

بیش از چهار ماه پس از آغاز حملات امریکا به ایران که در نخستین روز به کشته‌شدن علی خامنه‌ای رهبر پیشین جمهوری اسلامی و گروهی از همراهان و اعضای خانواده‌اش منجر شد، مقام‌های ایران برنامه‌های ویژۀ تشییع و خاکسپاری او را آغاز کردند.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، صبح جمعه ۱۲ سرطان جسد علی خامنه‌ای به مصلای تهران منتقل شده است. بر پایۀ این گزارش‌ها قرار است امروز هیأت‌های خارجی «به رهبر پیشین جمهوری اسلامی ادای احترام کنند».

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان، و امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه طالبان، نیز برای شرکت در این مراسم به تهران رفته‌اند.

مسئولان جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ای یک‌هفته‌ای را برای «وداع، تشییع و تدفین» علی خامنه‌ای در نظر گرفته و امیدوارند «میلیون‌ها نفر» در این برنامه‌ها شرکت کنند.

این در حالی‌است که بسیاری از ایرانیان در طول بیش از سه دهه حکمرانی او، با سرکوب، تهدید، ارعاب، بازداشت و خفقان سیاسی- اجتماعی روبرو بوده‌اند و پس از اعلام کشته‌شدن او در حملۀ روز نهم حوت، بسیاری از این موضوع ابراز شادمانی کردند؛ موضوعی که در ادامه، به بازداشت و صدور احکام سنگین برای گروهی از ایرانیان و حتی در خطر اعدام قرار گرفتن تعدادی از آنها هم منجر شده است.

نماینده امریکا در ناتو: اختلافات بر سر جنگ با ایران را پشت سر گذاشتیم

متیو ویتاکر، نمایندهٔ دائمی امریکا در ناتو
متیو ویتاکر، نمایندهٔ دائمی امریکا در ناتو

متیو ویتاکر، نمایندهٔ دائمی امریکا در سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو)، می‌گوید تنش‌هایی که در پی جنگ با ایران میان واشنگتن و برخی متحدانش به وجود آمده بود، اکنون برطرف شده و اعضای این پیمان در آستانه نشست سران در انقره همسویی بیشتری دارند.

ویتاکر اخیراً در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به نارضایتی دونالد ترمپ از برخی اعضای ناتو در جریان حمله به ایران، گفت که رئیس‌جمهور امریکا از این‌که بعضی از متحدان اجازهٔ استفاده از پایگاه‌ها یا حریم هوایی خود را برای این عملیات ندادند و پس از آن هم مواضع انتقادی اتخاذ کردند، ناامید شده بود.

او با این حال تأکید کرد: "خوشبختانه آن روزها پشت سر گذاشته شده است" و افزود اعضای ناتو اکنون بیش از گذشته به اهمیت انسجام سیاسی و نظامی در این ائتلاف پی برده‌اند.

به گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، اظهارات نماینده امریکا نشان می‌دهد جنگ اخیر ایران، در کنار جنگ اوکراین، از مهم‌ترین محورهای نشست هفتهٔ آیندهٔ سران ناتو در انقره خواهد بود.

این نشست قرار است بر افزایش بودجهٔ دفاعی، توسعهٔ ظرفیت صنایع نظامی و نقش ناتو در شرق‌میانه متمرکز باشد.

ادامه مسابقات شپگیزه کریکت؛ تیم‌های نهنگان آمو و ببرهای سپین‌غر برنده شدند

اعضای تیم ببرهای سپین‌غر در جریان مسابقات شپگیزه
اعضای تیم ببرهای سپین‌غر در جریان مسابقات شپگیزه

روز پنج‌شنبه و در دومین روز مسابقات لیگ شپگیزه که در خوست برگزار شده، تیم‌ نهنگان آمو در برابر نگهبانان بست و تیم ببرهای سپین‌غر در برابر اژدهای بندامیر پیروز شدند.

این دومین پیروزی نهنگان آمو و نخستین پیروزی ببرهای سپین‌غر در چارچوب این مسابقات است.

مسابقات شپگیزه که روز چهارشنبه آغاز شدُ‌برای ۱۴ روز برنامه ریزی شده و در جریان آن ۲۱ بازی انجام خواهد شد.

این مسابقات بیست آوره است و به گفته بورد کریکت افغانستان، تیم‌های سپین‌غر، بند امیر، مس عینک، آمو و بُست برای کسب مقام قهرمانی این مسابقات با هم رقابت خواهند کرد.

در دور یازدهم لیگ شپگیزه شماری از ستاره‌های تیم ملی افغانستان در کنار بازیکنان جوان و استعدادهای داخلی حضور دارند.

در مسابقات سال روان، راشد خان به‌عنوان کپیتان سپین‌غر، عظمت‌الله عمرزی کپیتان آمو، رحمان‌الله گربز کپیتان مس‌عینک، ابراهیم زدران، کپیتان بست و حشمت‌الله شهیدی، کپیتان بند امیر انتخاب شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG