لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۲۱

خبر ها

فيليپ فويانوفيچ دوباره بحيث رييس جمهور مونتينيگرو انتخاب شد.

فيليپ فويانوفيچ، با دريافت ٥١ درصد آرا، دوباره بحيث رييس جمهور مونتينيگرو انتخاب شد.
از زمانيکه مونتينيگرو دو سال قبل بصورت يک کشور مستقل از سربيا جدا شد، اين اولين انتخابات رياست جمهورى در آنکشور بود.
مونتينيگرو کشور کوچکى است در بالکان و در کرانۀ بحيرۀ ادرياتيک،
و ٦ صد هزار نفوس دارد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رئیس جمهور ترمپ، می گوید ایران را مسئول اقدامات حوثی‌های یمن، خواهد دانست

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا، تهدید کرد که جمهوری اسلامی ایران را مسئول هر گونه اقدامات تهدیدآمیز حوثی‌های یمن، خواهد دانست.

رئیس جمهور ترمپ، روز پنج‌شنبه(1 اسد) در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشل متعلق به او نوشته که از یک سال قبل حوثی‌ها دست به اقدامی نزده و حتی در طول جنگ امریکا و ایران هم خود را کنار نگه‌داشته‌ و «مسئولانه رفتار کرده‌اند»، اما به گفتۀ او «متأسفانه باز شروع کرده‌اند».

رئیس جمهور امریکا با اشاره به تیراندازی حوثی‌ها بر دو کشتی عربستان سعودی هشدار داد که «اگر آنها دوباره دست به همچو اقدامی بزنند، امریکا ایران را مسئول خواهد دانست، چون حوثی‌ها نیروی نیابتی ایران هستند، و در آن صورت مجازات نظامی بزرگی در انتظار ایران و حوثی‌ها خواهد بود.»

صبح پنج‌شنبه، حوثی‌ها ادعای حمله بر دوکشتی دو نفتکش«اِنسِلیا» و «لیلیا» عربستان سعودی را کرده مدعی شدند که این کشتی، محاصرۀ بحیری اعمال‌شده از سوی این گروه را نقض کرده‌ بودند.

قیمت جهانی نفت به حدود ۱۰۰ دالر امریکایی در هر بشکه رسید

آرشیف
آرشیف

پس از نشر گزارش‌ها در مورد حمله بر دو کشتی نفتکش عربستان سعودی در بحیرۀ احمر، روند افزایش قیمت جهانی نفت، روز‌پنجشنبه(۱ اسد) همچنان ادامه یافت و به حدود ۱۰۰ دالر امریکایی در هر بشکه رسید.

پس از نشر گزارش‌ها در مورد حمله بر دو کشتی نفتکش عربستان سعودی در بحیرۀ احمر، روند افزایش قیمت جهانی نفت، روز‌پنجشنبه(۱ اسد) همچنان ادامه یافت و به حدود ۱۰۰ دالر امریکایی در هر بشکه رسید.

قیمت نفت برنت با حدود پنج درصد افزایش به ۹۸.۵ دالر در هر بشکه و قیمت نفت امریکا معروف به "وست تگزاس اینترمدیت" هم به بیش از ۹۰ دالر در هر بشکه رسید.

این ارقام بالاترین قیم نفت در شش هفتهٔ اخیر محسوب می‌شود و نشان‌دهندهٔ افزایش نگرانی در بازارهای مالی جهان از ایجاد اختلال بیشتر در تأمین انرژی است.

از آغاز دور تازهٔ حملات ایالات متحدۀ امریکا بر ایران پس از امضای تفاهم‌نامهٔ اسلام‌آباد که از ۲۳ سرطان آغاز شد، قیمت نفت در بازار های جهانی بیش از ۲۵ درصد افزایش یافته است.

بعد از ۱۲۱ سال، یک آفتاب‌گرفتگی کامل در اسپانیا قابل مشاهده خواهد بود

آفتاب‌گرفتگی (کسوف)
آفتاب‌گرفتگی (کسوف)

بعد از ۱۲۱ سال، یک آفتاب‌گرفتگی (کسوف) کامل در ۲۱ اسد امسال در اسپانیا قابل مشاهده خواهد بود.

این کسوف که نخستین آفتاب‌گرفتگی کامل در اسپانیا از سال ۱۹۰۵ به این سو است، تنها حدود ۹۰ ثانیه طول خواهد کشید و در نتیجهٔ آن، در بخش‌هایی از شمال اسپانیا، روز برای مدت کوتاهی به شب تبدیل خواهد شد.

همزمان برخی مناطق نیوزیلند، نیز برای نخستین آفتاب‌گرفتگی کامل در بیش از ۸۵۰ سال گذشته آماده می‌شود.

در ۲۱ اسد، یک منطقهٔ دورافتاده در شمال روسیه نخستین جایی خواهد بود که آفتاب‌گرفتگی کامل را مشاهده می‌کند. سپس این آفتاب‌گرفتگی از روی گرینلند، ایسلند، اسپانیا و بخش شمال‌شرقی پرتگال عبور خواهد کرد.

این رویداد همچنین اولین آفتاب‌گرفتگی کاملِ قابل مشاهده در قارهٔ اروپا از سال ۲۰۰۶ تاکنون خواهد بود.

آفتاب‌گرفتگی (کُسوف) زمانی اتفاق می افتد که مهتاب بین زمین و آفتاب در یک خط مستقیم قرار می‌گیرد و از تابش یک بخش، یا همۀ نور خورشید مانع می شود.

منابع: طالبان شش کارمند یک نهاد حامی زنان و کودکان را در کابل بازداشت کردند

منابع آگاه در گفت‌وگو با رادیو آزادی بازداشت شش کارمند دفتر "نهاد تحقیقاتی حقوق زنان و اطفال" در کابل از سوی طالبان را تأیید کرده و گفته‌اند که با گذشت شش روز، هنوز از سرنوشت آنان اطلاعی در دست نیست.

این منابع روز پنج‌شنبه، اول اسد، افزودند که طالبان پس از یورش به دفتر این نهاد، همچنان تجهیزات، اسناد و وسایل کاری را با خود برده‌اند.

این نهاد به رهبری زرقا یفتلی، فعال حقوق زنان در زمینه آموزش، دادخواهی، پژوهش و تهیه گزارش‌های تحقیقی درباره وضعیت زنان و کودکان فعالیت داشته است.

طالبان تاکنون به درخواست رادیو آزادی برای تبصره در این مورد پاسخ نداده اند. هنوز دلیل بازداشت این شش کارمند روشن نشده است.

زرقا یفتلی سال گذشته جایزه بین‌المللی "زاید برای همبستگی انسانی ۲۰۲۶" را از امارات متحده عربی دریافت کرد.

طالبان: نزدیک به ۱۱۰۰ افغان در یک هفته از زندان‌های پاکستان آزاد و به کشور بازگشتند

آرشیف
آرشیف

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان اعلام کرده است که در جریان هفته جاری، نزدیک به یازده صد شهروند افغان از زندان‌های پاکستان آزاد شده و به افغانستان بازگشته‌اند.

این وزارت روز پنج‌شنبه اول اسد، در خبرنامه‌ای گفته است که یک هزار و ۹۹ مهاجر افغان پس از رهایی از زندان‌های پاکستان، از طریق گذرگاه‌های تورخم در ولایت ننگرهار و سپین‌بولدک در ولایت کندهار وارد افغانستان شده‌اند.

بر اساس این خبرنامه، در میان این افراد، خانواده‌ها و افراد مجرد شامل‌اند که به دلایل مختلف در پاکستان بازداشت شده بودند.

این افراد در حالی به افغانستان بازمی‌گردند که مقام‌های پاکستانی از دهم ماه جولای روند تازه بازداشت و اخراج مهاجران افغان را آغاز کرده‌اند.

مقام‌های پاکستان این روند را بخشی از عملیات برای بازداشت و اخراج اتباع خارجی می‌دانند که به گفته آنان، اسناد معتبر اقامت در پاکستان ندارند.

سازمان ملل متحد نیز می‌گوید که از سال ۲۰۲۳ تاکنون، حدود شش میلیون شهروند افغان به کشور بازگشته‌اند.

بارندگی‌های مرگبار در افغانستان، پاکستان و هند؛ دست‌کم ۸۲ تن جان باختند

سیلاب در نورستان
سیلاب در نورستان

خبرگزاری رویترز پنجشنبه اول اسد، به نقل از مقام‌های مسئول گزارش داده است که در جریان هفته جاری، بر اثر بارندگی‌های شدید و سیلاب‌ها در افغانستان، پاکستان و شمال هند، دست‌کم ۸۲ تن جان باخته‌اند و زمین‌های زراعتی، زیربناها و تأسیسات عامه نیز خسارات سنگینی دیده‌اند.

بر اساس این گزارش، در ۷۲ ساعت گذشته، سیلاب‌ها در ولایت نورستان افغانستان و مناطق مختلف ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، دست‌کم ۴۶ کشته و حدود ۱۰۰ زخمی برجا گذاشته است.

همچنین، مقام‌های ایالت آسام هند گفته‌اند که در ۲۴ ساعت گذشته، دست‌کم ۱۰ تن در اثر سیلاب‌ها جان باخته‌اند و با این رقم، شمار قربانیان این هفته در آن ایالت به ۳۶ تن رسیده است.

ادارۀ مدیریت حوادث طبیعی ایالت آسام در گزارش روز چهارشنبه خود گفته است که بیش از ۶۵۰ هزار تن در ۱۱ ولسوالی این ایالت، در نتیجه بارندگی‌های شدید، آسیب دیده‌اند.

در همین حال، کارشناسان تغییرات اقلیمی می‌گویند که با وجود سهم اندک افغانستان و پاکستان در تولید گازهای گلخانه‌ای، این دو کشور از جمله آسیب‌پذیرترین کشورهای جهان در برابر پیامدهای تغییرات اقلیمی به شمار می‌روند.

به گفته آنان، افزایش سیلاب‌ها، خشک‌سالی، ذوب یخچال‌های طبیعی و کمبود آب، زندگی میلیون‌ها تن را در این کشورها با خطر روبه‌رو کرده است.

ایران از حملات تازه بر تأسیسات نظامی امریکا در اردن و کویت خبر داد

 آرشیف
آرشیف

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اردوی ایران صبح روز پنج‌شنبه، اول اسد، اعلام کردند که در واکنش به حملات تازه ایالات متحده، حملاتی را با استفاده از طیاره‌های بی‌سرنشین بر برخی نقاط در کویت و اردن انجام داده‌اند.

سپاه پاسداران در اعلامیه‌ای گفته است که پایگاه هوایی علی‌السالم یکی از اهداف است که مورد حمله قرار گرفته است.

این نهاد همچنین ادعا کرده که در این حملات شماری از نظامیان امریکایی "کشته و زخمی" شده‌اند

اردوی ایران نیز اعلام کرده است که پایگاه‌های الدوحه، علی‌السالم و عریفجان در کویت را با طیاره‌های بی‌سرنشین هدف قرار داده است.

سپاه پاسداران در اعلامیه جداگانه‌ای همچنین از حمله به پایگاه‌های نظامی امریکا در اردن خبر داده است.

فرماندهان سپاه پاسداران ساعاتی پیش از حملات تازه امریکا هشدار داده بودند که در صورت هدف قرار گرفتن تأسیسات زیربنایی ایران، به تأسیسات انرژی کشورهای منطقه حمله خواهند کرد.

مقام های امریکایی، کویت و اردن هنوز در مورد این حملات چیزی نگفته اند.

سنتکام از تکمیل یک عملیات شبانۀ دیگر علیه اهدافی در ایران خبر داد

تصویر از سنتکام
تصویر از سنتکام

فرماندهی مرکزی ایالات متحده در شرق میانه (سنتکام) از تکمیل دور دیگری از حملات شبانه بر اهدافی در داخل ایران خبر داده است.

سنتکام با نشر اعلامیه‌ای در شبکۀ ایکس گفته است که این عملیات پس از پنج ساعت و نیم، بامداد روز پنج‌شنبه اول اسد، به پایان رسیده است.

در این اعلامیه آمده است که نیروهای ایالات متحده برای دوازدهمین شب پیاپی، اهدافی شامل توانایی‌های بحری، تأسیسات نگهداری راکت‌ها و طیاره‌های بی‌سرنشین، سایت‌های رادار و نظارت ساحلی و همچنان سیستم های دفاع هوایی ایران را هدف حمله قرار داده‌اند.

به گفتۀ سنتکام، این حملات با هدف کاهش توانایی ایران برای حمله به کشتی‌های تجارتی و عمله غیرنظامی این کشتی‌ها انجام شده است.

رهنمودهای سازمان جهانی صحت برای جلوگیری از بیماری‌ها پس از سیلاب‌ها

سیلاب‌های ویران‌گر در ولایت نورستان افغانستان
سیلاب‌های ویران‌گر در ولایت نورستان افغانستان

دفتر سازمان جهانی صحت (دبلیو اف پی) در افغانستان، پس از سیلاب‌های اخیر در کشور، رهنمودهای را برای باشنده‌گان مناطق سیلاب‌زده منتشر کرده‌است.

این سازمان از مردم خواسته است که پس از وقوع سیلاب، در استفاده از آب آشامیدنی احتیاط کنند، تنها از آب پاک و مصون استفاده کنند، از مصرف مواد غذایی که با آب سیلاب تماس داشته اند خودداری کنند، مواد غذایی را پوشیده نگه دارند و دست‌های خود را به‌طور منظم با آب و صابون بشویند.

سازمان جهانی صحت همچنین توصیه کرده که آب آشامیدنی در محل مصون نگهداری شود و افرادی‌که بیمار هستند، برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، به اندازه کافی آب بنوشند.

این رهنمودها در حالی منتشر شده که روز دوشنبه ۲۹ سرطان، در ولایت‌های نورستان، ننگرهار و لغمان سیلاب‌های ناگهانی رخ داد که بیشترین تلفات جانی و خسارات مالی را به شهر پارون، مرکز ولایت نورستان وارد کرد.

بر اساس تازه‌ترین آمار، در نتیجه این سیلاب در شهر پارون دست‌کم ۲۳ تن جان باخته، حدود ۸۰ تن دیگر زخمی شده‌اند و تا زمان نشر این خبر، ده‌ها تن دیگر همچنان ناپدید هستند.

رحمت شاه به‌عنوان کاپیتان تیم ملی کرکت افغانستان تعیین شد

آرشیف، رحمت شاه (راست) و حشمت‌الله شهیدی (چپ)
آرشیف، رحمت شاه (راست) و حشمت‌الله شهیدی (چپ)

کرکت بورد افغانستان چهارشنبه ۳۱ سرطان، اعلام کرده‌است که پس از استعفای حشمت‌الله شهیدی، رحمت شاه به‌عنوان کاپیتان تیم ملی کرکت افغانستان در رقابت‌های تست و یک‌روزه بین‌المللی تعیین شده‌است.

حشمت‌الله شهیدی روز سه‌شنبه ۳۰ سرطان اعلام کرد که بر اساس تصمیم شخصی خود از سمت کاپیتانی کناره‌گیری می‌کند.

رحمت شاه که پیش از این معاون کاپیتان تیم بود، اکنون به جای شهیدی تعیین شده و رحمن‌الله گربز به‌عنوان معاون جدید کاپیتان منصوب شده‌است.

کرکت بورد افغانستان در خبرنامه‌ی گفته است که رحمت شاه تجربه قابل توجهی در کرکت بین‌المللی و ساختار تیم ملی دارد و با همکاری رحمن‌الله گربز، به‌عنوان یک کاپیتان باتجربه، می‌تواند دستاوردهای مهمی برای کرکت افغانستان رقم بزند.

بر اساس این خبرنامه، رحمت شاه و رحمن‌الله گربز مسئولیت‌های جدید خود را از سلسله مسابقات آینده افغانستان در برابر ایرلند به عهده خواهند گرفت.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG