لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۶ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۰:۰۰

خبر ها

کارتر با رهبر گروه حماس برای دومين بار ظرف دو روز ملاقات کرد.

يک مقام ارشد حماس در دمشق ميگويد، رييس جمهور پيشين امريکا جيمي کارتر همراه با رهبر اين گروه که در تبعيد به سر ميبرد، براي دومين بار ظرف دو روز ملاقات کرده است.

موسي ابو مرزوک گفت کارتر و خالد مشعل برسر احتمال مبادلهء زندانيان با اسراييل، و همچنان در مورد رفع تحريمهاي وضع شده برنوار غزه توسط دولت اسراييل بحث کردند.

ملاقات امروزي پس از گفتگوهاي چهارساعتهء روز جمعه انجام ميشود. کارتر برجسته ترين امريکاييست که همراه با گروه حماس صحبت ميکند. حکومت ايالات متحده امريکا، اسراييل و اتحاديهء اروپا حماس را يک گروه تروريستي خوانده و از برخورد مستقيم با اين گروه اباء ميورزند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

حملات روسیه در اوکراین ۲۲ کشته بر جای گذاشت

حملۀ روسیه به کراماتورسک
حملۀ روسیه به کراماتورسک

در حملات روسیه به اوکراین دست‌کم ۲۲ نفر کشته شده‌اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از مقام های اوکراینی گزارش داده است که در این حملات ، ۱۲ تن در زاپروژیا کشته و ۱۶ تن دیگر زخمی شده اند.

بر اساس گزارش ، ۵ تن دیگر در شهر کراماتورسک در شرق اوکراین و ۵ تن هم در منطقه پولتاوا ، جان باخته اند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در پیامی در کانال تلگرام خود ابراز نگرانی کرده که شمار تلفات شاید افزایش یابد.

این حملات روز سه شنبه (۱۵ثور) ساعاتی پس از آغاز آتش بس صورت گرفته است.

کییف پیشنهاد کرده است که آتش بس از نیمۀ سه شنبه شب نافذ شود. پیش از این مسکو اعلام کرده بود که بر اساس تصمیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ، از ۱۸ تا ۱۹ ثور آتش‌بس اعلام شده است.

این روز هایی است که پیروزی اتحاد جماهیر شوروی سابق بر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم ، با رژۀ نظامی تجلیل می شود.

رویداد ترافیکی در بدخشان جان پنج تن را گرفت

آرشیف
آرشیف

در یک رویداد ترافیکی در ولسوالی مایمی ولایت بدخشان، پنج تن جان باختند و چهار تن دیگر زخمی شدند.

احسان‌الله کامگار، سخنگوی قوماندانی امنیۀ طالبان در بدخشان به رسانه ها گفته است که این رویداد پس از ظهر روز سه‌شنبه (۱۵ ثور ) زمانی رخ داد که یک موتر نوع لندکروزر از مسیر اصلی منحرف و واژگون شد.

وضعیت صحی زخمیان وخیم خوانده شده است.

علت رویداد هنوز مشخص نشده ؛ اما بی احتیاطی، عدم رعایت قوانین ترافیکی و خرابی جاده ها از عوامل عمدۀ حوادث ترافیکی در افغانستان خوانده می شود.

امارات مدعی حملات راکتی و پهپادی جدید از سوی ایران شد

امارات متحده عربی ، تهران را به حمله به یکی از تأسیسات نفتی امارات متهم می کند.
امارات متحده عربی ، تهران را به حمله به یکی از تأسیسات نفتی امارات متهم می کند.

امارات متحده عربی عصر سه‌شنبه (۱۵ثور) مدعی شد که بار دیگر مورد حملهٔ راکتی و پهپادی ایران قرار گرفته است.

وزارت دفاع امارات در بیانیه‌ای در شبکهٔ ایکس اعلام کرد: «سیستم های دفاع هوایی این کشور به‌طور فعال با تهدیدهای راکتی و پهپادی درگیر هستند»، و افزود «منشاء این تهدیدها ایران است.»

در همین حال ، گزارش شده که زنگ خطر در دوبی به صدا در آمده است.

امارات متحدۀ عربی روز دوشنبه از رهگیری «سه راکت شلیک‌شده از سوی ایران» و سقوط راکت چهارم در دریا خبر داده بود.

از سوی دیگر، اعلام شد که حملهٔ پهپادی منتسب به ایران در روز دوشنبه منجر به آتش‌سوزی در یک منطقه صنعتی نفتی فجیره شده که دستکم سه زخمی برجای گذاشت.

این حملات که ایران دست داشتن در آن‌ها را تکذیب می‌کند، با محکومیت‌های بین‌المللی روبه‌رو شد.

درخشش ستاره‌ها در نیویارک؛ برگزاری مراسم «مت گالا»

ستاره‌های سرشناس فلم، موسیقی و دنیای فیشن شب گذشته در نیویارک گردهم آمدند و در مراسم موسوم به «مت گالا» نمایش باشکوهی از لباس‌های مجلل را برگزار کردند.

مراسم «مت گالا» هر سال در موزیم متروپولیتن برگزار می‌شود و در آن چهره‌های مشهور با پوشیدن لباس‌های خاص و مجلل، تازه‌ترین ترند های فیشن و مُد را به نمایش می‌گذارند.

در میان ستاره‌های امسال، ایشا امبانی، دختر ثروتمندترین مرد هند، با استفاده از جواهر قیمتی به ارزش میلیون‌ها دالر توجه همه را به خود جلب کرد. او گفته است که این جواهر متعلق به مادرش می‌باشد.

یکی از مقررات «مت گالا» ممنوعیت استفاده از تلیفون همراه و گرفتن سلفی در داخل سالن است.

روسیه و اوکراین آتش‌بس یک‌جانبه و جداگانه اعلام کردند

با اعلام آتش‌بس یک‌جانبه دو روزه از سوی روسیه، اوکراین نیز در تاریخی متفاوت از آنچه مسکو گفته بود، آتش‌بس اعلام کرد.

وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه اعلام کرد: "بر اساس تصمیم ولادیمیر پوتین، فرمانده کل نیروهای مسلح روسیه، در تاریخ‌های ۸ و ۹ ماه می آتش‌بس اعلام شده است."

این آتش‌بس از سوی روسیه به مناسبت «روز پیروزی» در جنگ جهانی دوم اعلام شده است. روسیه هر سال این روز را با رژه بزرگ نظامی در میدان سرخ گرامی می‌دارد.

اوکراین نیز در واکنش، امروز اعلام کرد که آتش‌بس را در روزهای ۵ و ۶ ماه می اجرا می‌کند.

اندکی پس از این اعلام، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در پیامی در شبکه ایکس نوشت که برقراری آتش‌بس برای برگزاری این جشن از سوی مسکو «جدی نیست» و افزود روسیه از این می‌ترسد که پهپادهای اوکراینی "بر فراز میدان سرخ به پرواز درآیند".

اعلام دو تاریخ متفاوت برای آتش‌بس میان روسیه و اوکراین در حالی صورت می‌گیرد که تلاش‌های دیپلماتیک به رهبری ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ با تأخیر مواجه شده است، زیرا واشنگتن تمرکز خود را بر درگیری‌های شرق میانه معطوف کرده است.

عراقچی از امارات متحده عربی خواست از «راه‌حل نظامی» علیه ایران خودداری کند

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران در پیامی تازه از امارات متحدهٔ عربی خواست به «راهکار نظامی» علیه جمهوری اسلامی روی نیاورد.

او در پیامی در شبکه ایکس سه شنبه ۱۵ ثور، با بیان این‌که به باور او در قبال بحران جاری "هیچ راه‌حل نظامی وجود ندارد." نوشت: "در حالی که گفت‌وگوها با تلاش‌های صادقانه پاکستان در حال پیشرفت است، ایالات متحده باید مراقب باشد که دوباره فریب نخورد و در مشکل نیفتد. امارات متحده عربی نیز باید همین‌گونه هوشیار باشد."

عراقچی این اظهارات را پس از آن مطرح می‌کند که روز دوشنبه، وزارت دفاع امارات متحده عربی از رهگیری سه موشک شلیک‌شده از سوی ایران خبر داد.

این نخستین بار است که پس از تمدید آتش‌بس میان ایران و ایالات متحده، ایران به سوی امارات متحده عربی موشک شلیک می‌کند.

این حملات تازه ایران واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخته است.

در روز جهانی قابله‌ها؛ تأکید ملل متحد بر سرمایه‌گذاری بر یک میلیون قابله در افغانستان

آرشیف
آرشیف

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) می‌گوید که سرمایه‌گذاری روی بیش از یک میلیون قابله در افغانستان، مؤثرترین راه برای نجات جان مادران و نوزادان خواهد بود.

این سازمان امروز سه‌شنبه ۱۵ ثور، به مناسبت روز جهانی قابله‌ها، در صفحه ایکس خود نوشته است که این سرمایه‌گذاری می‌تواند در زمینه تداوی زنان باردار، روند زایمان و مراقبت‌های پس از زایمان کمک کند.

این در حالی است که صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به‌تازگی هشدار داده است که افغانستان ممکن در چهار سال آینده ۲۵ هزار معلم و کارمند صحی زن را از دست بدهد.

چندی پس از بازگشت طالبان به قدرت در تابستان ۱۴۰۰، نخست دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه‌ها، سپس پوهنتون‌ها و در ادامه انستیتوت‌ها و نهادهای آموزشی طبی به روی دختران و زنان بسته شد.

این اقدامات، به‌ویژه ممنوعیت آموزش زنان و دختران در انستیتوت‌ها و مراکز آموزشی طبی، نگرانی‌های جدی را در مورد دسترسی آنان به خدمات صحی ضروری و باکیفیت افزایش داده است.

یک عالم دینی پاکستان از سوی افراد مسلح کشته شد

شیخ محمد ادریس
شیخ محمد ادریس

شیخ محمد ادریس، یکی از علمای برجسته دینی پاکستان، از سوی افراد مسلح ناشناس کشته شد.

براساس گزارش رسانه‌های پاکستانی این عالم دین صبح امروز سه‌شنبه ۱۵ ثور، در منطقه چارسده ایالت خیبرپختونخوا هدف تیراندازی قرار گرفت.

گفته شده که تیراندازی توسط دو فرد موتورسایکل‌سوار زمانی انجام شده که شیخ محمد ادریس در حال رفتن به مدرسه‌اش بود.

براساس گزارش‌ها، شیخ محمد ادریس در روزهای اخیر از اردوی پاکستان و عاصم منیر لوی درستیز این کشور حمایت کرده بود.

گروه تحریک طالبان پاکستان (TTP) از کشته شدن او ابراز اندوه کرده و او را "استاد هزاران مجاهد در دارالعلوم حقانیه اکوړه ختک" خوانده است.

همچنین، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در افغانستان، در یک اعلامیه نسبت به کشته شدن او ابراز تأسف کرده است.

در این اعلامیه، قتل او محکوم و آن "کار دشمنان اسلام و علما" توصیف شده است.

تا اکنون هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را بر عهده نگرفته است.

تیم ملی پاورلیفتینگ افغانستان امروز عازم بلاروس می شود

آرشیف
آرشیف

خبرگزاری باختر در کنترل طالبان گزارش داده که تیم ملی پاورلیفتینگ افغانستان برای اشتراک در رقابت های جهانی این رشته امروز سه شنبه ۱۵ ثور عازم بلاروس می شود.

این تیم شامل شش ورزشکار و یک مربی است.

قرار است رقابت های جهانی پاورلیفتینگ روز چهارشنبه ۱۶ ثور، به میزبانی بلاروس، با اشتراک صدها ورزشکار از کشور های مختلف، آغاز شود.

یک طیاره بی پیلوت در چند کیلومتری کریملین اصابت کرد

نمای آسیب‌دیده یک ساختمان در پی حمله طیاره بی پیلوت در مسکو
نمای آسیب‌دیده یک ساختمان در پی حمله طیاره بی پیلوت در مسکو

در حالی‌که مقام‌های اوکراینی اعلام کردند که یک حمله موشکی روسیه شش نفر را در منطقه شرقی خارکیف کشته و شمار زیادی دیگر را زخمی کرده است، شاروال مسکو گفته که یک طیاره بی سرنشین به یک ساختمان در چند کیلومتری کریملین اصابت کرده است.

این حملات یک روز پس از آن رخ داد که کی‌یف اعلام کرد یک مرکز مهم صادرات نفت در بحیره بالتیک و دو کشتی را هدف قرار داده است.

به گفته سرگئی سوبیانین شاروال مسکو در حمله به این برج مسکونی که صبح روز دوشنبه ۱۴ ماه ثور صورت گرفته به کسی آسیب نرسیده است.

مقامات اوکراین تا هنوز دراین مورد ابراز نظر نکرده اند.

این حادثه در حالی رخ داده که قرار است روسیه تا چهار روز دیگر مراسمی را در نزدیکی کرملین میزبانی کند که به مناسبت شکست آلمان در جنگ جهانی دوم برگزار می‌شود.

مسکو امسال به دلیل حملات اوکراین این مراسم را محدودتر کرده و قرار نیست در این مراسم سلاح‌های سنگین به نمایش گذاشته شوند.

بیشتر حملات اوکراین تأسیسات انرژی و در برخی موارد پایگاه‌های نظامی را هدف قرار داده‌اند.

در مقابل، روسیه نیز به‌طور مکرر زیرساخت‌های انرژی اوکراین را هدف قرار می‌دهد، اما حملات روسیه به شهرها و مناطق مختلف اوکراین باعث کشته شدن هزاران غیر نظامی نیز شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG