لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۰۱:۳۳

خبر ها

دختر رئيس جمهور امريکا امروز عروسی ميکند.

مراسم عروسي جينا بوش، دختر رئيس جمهور امريکا جورج دبليو بوش امروز در شهر تکزاس برگذار ميشود. جينا بوش که بيست و شش ساله است با هينري هاگر پسر يک سياستمدار ويرجينيا ازدواج ميکند.
در مراسم اختصاصي جينا بوش و هينري هاگر، دوصد مهمان شرکت خواهند کرد و بعد از مراسم عقد مذهبي وي، جشن عروسي آغاز خواهد شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

قطر و پاکستان: امریکا و ایران روی نقشه راه رسیدن به توافق نهایی موافقت کردند

مقام های امریکایی که در نشست سوئیس اشتراک کرده بودند
مقام های امریکایی که در نشست سوئیس اشتراک کرده بودند

میانجیگران پاکستانی و قطری روز یکشنبه ۳۱ جوزا اعلام کردند که گفتگوها میان ایالات متحدهٔ امریکا و ایران به پایان رسیده و هر دو طرف بر سر یک چارچوب توافق کرده‌اند که هدف آن رسیدن به یک توافق نهایی صلح در مدت ۶۰ روز است.

در این چارچوب، تضمین عبور و مرور امن از طریق تنگهٔ هرمز و همچنین پایان دادن به درگیری‌ها در لبنان نیز شامل است.

در اعلامیهٔ مشترک قطر و پاکستان جزئیات بیشتری ارائه نشده و به نظر می‌رسد که این توافق بیشتر بازتاب‌دهندهٔ امیدها و اهدافی باشد که هفتهٔ گذشته در قالب یک تفاهم‌نامه از سوی رؤسای جمهور امریکا و ایران امضا شده بود.

این تفاهم‌نامهٔ ۱۴ ماده‌ای بسیاری از موضوعات و شرایط را برای تفسیر باز گذاشته بود.

در همان لحظه روشن نبود که آیا این مسائل مبهم در توافق اخیر روشن و مشخص شده‌اند یا خیر.

در اعلامیه آمده که هرچند مذاکرات رسمی در سوئیس پایان یافته است، اما نمایندگان دو طرف در جریان هفتهٔ آینده نیز گفتگوهای فنی بیشتری انجام خواهند داد.

این گفت‌وگوهای فنی بر جزئیات و اقدامات عملی لازم برای اجرای هرگونه توافق نهایی احتمالی متمرکز خواهد بود.

بنت: نباید افغان‌ها را به جای ناامن برگردانند

ریچارد بنیت گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، از اظهارات ولکر تُرک، کمیشنر عالی حقوق بشر این سازمان که از بازگرداندن شماری از افغان‌ها از کشورهای اروپایی به افغانستان انتقاد کرده بود، حمایت کرد.

بنیت روز دوشنبه ۱ سرطان در صفحهٔ ایکس خود نوشت که از اظهارات ولکر تُرک حمایت می کند که نگرانی خود را در مورد مقررات جدید اتحادیهٔ اروپا ابراز کرده است؛ مقرراتی که امکان اخراج سریع پناهجویان را فراهم می‌کند.

او افزود: «رعایت حقوق بشر و قوانین بین‌المللی مربوط به پناهندگان ضروری است. افغان‌ها نباید به وضعیت ناامن بازگردانده شوند. برگزاری نشست با طالبان در بروکسل، توهین به افغان‌ها، به‌ویژه زنان افغان خواهد بود.

دفتر کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در اعلامیه‌ای گفته که هیچ فردی نباید به مکانی فرستاده شود که در آنجا با خطر جدی نقض حقوق بشر یا آسیب‌های جبران‌ناپذیر دیگر روبه‌رو باشد.

این مقام ارشد حقوق بشری سازمان ملل متحد این اظهارات را در حالی مطرح کرده که کمیسیون اروپا از مقام های طالبان دعوت کرده تا به بروکسل سفر کنند و با مقام‌های این کمیسیون دربارهٔ موضوع بازگرداندن پناهجویان افغان مقیم کشورهای اروپایی به افغانستان گفتگو نمایند.

این در حالی است که آلمان روز سه‌شنبهٔ گذشته اعلام کرد که گروه دیگری از افغان‌ها را به افغانستان بازگردانده است.

بر اساس گزارش، در این گروه که از پنج ایالت آلمان برای اخراج انتخاب شده بودند، افرادی نیز شامل بودند که به دلیل جرایم مختلف از جمله تجاوز جنسی، قتل و خشونت جنسی محکوم شده بودند.

عبدالاحد مومند، نخستین فضانورد افغان چشم از جهان فرو بست

عبدالاحد مومند نخستین فضانورد افغان
عبدالاحد مومند نخستین فضانورد افغان

عبدالاحد مومند نخستین فضانورد افغان روز یکشنبه ۳۱ جوزا در یکی از شفاخانه‌های شهر اشتوتگارت آلمان درگذشت.

او هنگام وفات ۶۷ سال داشت و گفته می‌شود که از بیماری سرطان رنج می‌برد.

خبر درگذشت آقای مومند به نقل از اعضای خانواده‌اش به‌گونه گسترده در رسانه‌های افغانستان بازتاب یافته است.

شیرولی شیر، رئیس انجمن رشد فرهنگی افغانستان در آلمان نیز در گفتگو با رادیو آزادی تأیید کرده که آقای مومند روز یکشنبه وفات کرده است.

عبدالاحد مومند نخستین افغانی بود که در سال ۱۹۸۸ میلادی به فضا سفر کرد و ۹ روز را در یک ایستگاه فضایی سپری نمود.

او از فضا با مادرش در افغانستان گفتگو کرد؛ رویدادی که در آن زمان توجه زیادی را به خود جلب کرد.

مومند که اهل ولایت غزنی افغانستان بود، در جریان جنگ‌های داخلی به آلمان مهاجرت کرد و در آنجا همراه با همسر و سه فرزندش زندگی می‌کرد.

سال‌ها بعد، در سال ۲۰۱۳ میلادی و هم‌زمان با بیست‌وپنجمین سالگرد سفر فضایی‌اش، به افغانستان سفر کرد و از سوی مقام‌های وقت کشور مورد تمجید و ستایش فراوان قرار گرفت.

اسپانیا چهار بر صفر عربستان را شکست داد

تیم ملی فوتبال اسپانیا در جام جهانی با نتیجه سنگین ۴ بر صفر عربستان سعودی را شکست داد.

در این دیدار، لامین یامال یک گول و میکل اویارزابال دو گول برای اسپانیا به ثمر رساندند.

گول چهارم نیز در پی اشتباه یکی از بازیکنان عربستان سعودی وارد دروازه این تیم شد.

این پیروزی برای اسپانیا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا شانس این تیم را برای صعود به مرحله بعدی رقابت‌ها افزایش می‌دهد.

اسپانیا که یکی از قدرت‌های بزرگ فوتبال اروپا و جهان به شمار می‌رود، در نخستین دیدار خود در جام جهانی در برابر تیم کیپ ورد بازی را مساوی به پایان رسانده بود.

بنابراین، کسب سه امتیاز این مسابقه برای ادامه حضور موفق این تیم در رقابت‌ها بسیار مهم ارزیابی می‌شود.

وزارت داخلۀ طالبان: در درازمدت موترهای با فرمان یا دست راست را ممنوع خواهیم کرد

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت، ناوقت روز یکشنبه ۳۱ جوزا در یک اعلامیه گفته که موترهای دارای فرمان راست با قوانین افغانستان مغایرت دارند و سبب وقوع حوادث ترافیکی می‌شوند.

قانع افزوده است که حکومت طالبان در برخی ولایت‌ها استیکر این موتر ها را تمدید کرده و این موترها تنها در همان ولایت‌ها اجازه تردد خواهند داشت.

او این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که در روزهای اخیر شماری از شهروندان افغانستان در گفتگو با رادیو آزادی از افزایش موترهای دست راست شکایت کرده بودند.

به گفته آنان، بیشتر اعضای طالبان از این موترها استفاده می‌کنند و بسیاری از رویدادهای ترافیکی نیز توسط همین موترها رخ می‌دهد.

وزارت مالیه طالبان از نهمین مرحله پرداخت تقاعد متقاعدین خبر داده

آرشیف
آرشیف

وزارت مالیه حکومت طالبان روز یکشنبه ۳۱ جوزا در صفحه اکس با نشر اعلامیۀ گفته که این مرحله نهم پرداخت تقاعد شامل متقاعدین وزارت صحت عامه و وزارت دفاع است و به شکل نوبت وار از تاریخ ۶ سرطان سال جاری خوشیدی آغاز می شود.

در ادامه گفته شده که متقاعدین می توانند قبل از مراجعه حضوری به ریاست عمومی حقوق تقاعد از طریق ویب سایت پینشن pensionثبت نام نمایند.

پیش از این، شماری از متقاعدین در صحبت با رادیو آزادی گفته بودند که حقوق بازنشسته‌گی خود را به دست آورده‌اند، اما مبلغ پرداخت شده بسیار کمتر از حق اصلی آنان بوده است.

وزارت مالیه طالبان در ماه جدی سال گذشته خورشیدی گفته بود که تاکنون ۱۱ هزار متقاعد مستحق دریافت حقوق تقاعد شناسایی شده‌اند.

بر اساس معلومات انجمن متقاعدین افغانستان، شمار متقاعدین ملکی و نظامی در افغانستان بیش از ۱۷۰ هزار نفر است.

ایران یک شهروند سالخورده افغان را اعدام کرد

execution in Iran
execution in Iran

سازمان حقوق بشر ایران مستقر در ناروی می گوید که مقام‌های ایرانی، همایون نورزهی، یک شهروند سالخورده افغان را در زندان مرکزی زابل در ولایت سیستان و بلوچستان اعدام کردند.

نهاد حقوق بشری هنگاو روز یکشنبه ۳۱ جوزا خبر داده است که این شهروند افغان پیش‌تر به اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود.

بر بنیاد اطلاعاتی که به این سازمان رسیده نورزهی که حدود ۷۰ سال عمر داشت در ساعات اولیه صبح روز یکشنبه اعدام شده است.

به گفته ای این سازمان رسانه‌های دولتی ایران و همچنان منابع رسمی قوه قضاییه این کشور تاکنون این خبر را اعلام نکرده‌اند.

پیش از این نیز گروه دیده‌بان حقوق بشر ایران با نام «حال‌وش» روز پنج‌شنبه ۲۸ جوزا در صفحه ایکس خود نوشته بود یک شهروند افغان به نام عبدالله جلالی که چهار سال پیش به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر بازداشت و از سوی محکمه انقلاب به اعدام محکوم شده بود، در زندان زاهدان اعدام شده است.

سازمان‌های حقوق بشری همواره این اعدام‌ها را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

جرمنی در حال برنامه‌ریزی برای افزایش تعداد پروازهای اخراج به افغانستان است

اخراج مهاجرین از جرمنی (تصویر آرشیف)
اخراج مهاجرین از جرمنی (تصویر آرشیف)

به گزارش خبرگزاری دی پی ای جرمنی، وزارت داخله این کشور در حال برنامه‌ریزی برای افزایش قابل توجه شمار پروازهای اخراج مهاجرین به افغانستان است.

سخنگوی این وزارت روز یک‌شنبه ۳۱ جوزا به دی پی ای گفته که "در آینده امکان سه پرواز چارتر در ماه وجود دارد."

این سخنگو که نامش ذکر نشر نشده، افزوده است که علاوه بر این، بازگرداندن انفرادی با استفاده از پروازهای تجاری در هر زمان امکان‌پذیر است.

به گزارش دی پی ای، این افزایش پس از مذاکرات در "سطح فنی" بین نمایندگان وزارت داخله جرمنی و طالبان صورت می‌گیرد.

جرمنی اخیراً ۳۲ افغان را با پرواز چارتر به افغانستان بازگرداند.

قزاقستان و افغانستان هدف تجاری ۳ میلیارد دالری تعیین کردند

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان و سریک ژومانگارین، معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد ملی قزاقستان
نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان و سریک ژومانگارین، معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد ملی قزاقستان

قزاقستان و افغانستان زیر حاکمیت طالبان به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی خود، هدف تجاری دوجانبه ۳ میلیارد دالری را در سال‌های آینده تعیین کرده‌اند.

روزنامه کاسپین پست گزارش داد که این هدف در جریان مجمع تجاری سالانه قزاقستان و افغانستان در کابل مطرح شد که توسط سریک ژومانگارین، معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد ملی قزاقستان و حاجی نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان، با سخنرانی‌هایی در مورد راه‌های توسعه تجارت، سرمایه‌گذاری و همکاری صنعتی افتتاح شد.

در این مجمع بیش از ۵۰ شرکت قزاقی که در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، انجینیری، تکنالوژی، صنایع کیمیاوی و فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند، حضور داشتند.

پس از این جلسه، انتظار می‌رود دو طرف قراردادی به ارزش ۴۵ میلیون دالر برای عرضه ۴۵۰۰ دستگاه تجهیزات پزشکی تشخیصی سیار مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) به افغانستان امضا کنند.

این تجهیزات پیشرفته نقش مهمی در بهبود خدمات صحی، ارائه معاینات پزشکی سریع و تشخیص بیماری‌ها، به ویژه در مناطق دورافتاده، ایفا خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، این قرارداد گامی مهم در توسعه همکاری‌های اقتصادی و فنی بین افغانستان و قزاقستان تلقی می‌شود.

فرماندهی مرکزی امریکا می‌گوید که تنگه هرمز به روی عبور و مرور کشتی‌ها باز است

تنگه هرمز
تنگه هرمز

سنتکام، فرماندهی مرکزی ارتش امریکا در منطقه شرق‌میانه، می‌گوید که بر خلاف ادعای سپاه پاسداران، تنگه هرمز هم‌چنان باز است و عبور و مرور ایمن کشتی‌ها از این گذرگاه متوقف نشده است.

قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در واکنش به تداوم حملات اسرائیل به جنوب لبنان، تنگه هرمز را بار دیگر به روی تردد شناورها می‌بندد.

بر اساس این بیانیه‌ که خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر شنبه ۳۰ جوزا منتشر کرد، این تصمیم در واکنش به "بدعهدی و پیمان‌شکنی آشکار امریکا" در اجرای بند نخست تفاهم‌نامه پایان جنگ و همچنین "نقض مستمر آتش‌بس توسط اسرائیل در جنوب لبنان" اتخاذ شده است.

با این حال صبح یک‌شنبه ۳۱ جوزا شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نقل از ارتش امریکا نوشت که تنگه هرمز بسته نشده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG