لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۵ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۰:۵۷

خبر ها

امريکا وجمهوريت چيک پيمان نشر سيستم دفاع راکت را امضا کردند ٠

امريکا وجمهوريت چيک يک پيمان را با هم امضا کردند که به اساس جمهوريت چيک يک پايگاه را به سيستم امريکايي دفاع راکت درخاک خود اجازه ميدهد٠
کاندي ليزا رايس وزيرخارجۀ امريکا وکارل شوارزينبرگ وزيرخارجۀ چيک اين پيمان را امروز درپراگ امضا کردند ٠
واشنگتن همچنين آرزومند است تا دريک بخش ازين سيستم ده ميزاييل ضد راکت را درپوليند جابجا سازد ٠
امريکا ميگويد هدف اين سيستم دفاعي تهديد کشورهاي سرکش مانند ايران ميباشد ٠
اما مداکرات با پوليند به خاطر تقاضاي کمکهاي نظامي از سوي اين کشور متوقف شده است ٠

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

افغان‌ایوک: حدود ۳۰ افغان بازداشت شده در امریکا در نومبر اخراج خواهند شد

Shooting at ICE facility in Dallas
Shooting at ICE facility in Dallas

شاون ون‌دایور، رئیس سازمان افغان‌ایوک، می‌گوید، حدود ۳۰ افغان که در یک مرکز ادارۀ مهاجرت و گمرک امریکا در پنسیلوانیا در بازداشت هستند، گفته شده که به لوئیزیانا منتقل و در اوایل نومبر اخراج خواهند شد.

او این موضوع را ناوقت روز پنج‌شنبه «۲۳ میزان» در صفحۀ اکس خود بیان کرده‌است.

این ادعا تاکنون از سوی ادارۀ مهاجرت و گمرک یا وزارت امنیت داخلی امریکا رسماً تأیید نشده‌است.

سازمان افغان‌ایوک دربارۀ علت بازداشت و اخراج احتمالی این افغان‌ها جزئیاتی ارائه نکرده‌است.

پیش از این، «سی‌بی‌اس نیوز»، یک رسانۀ امریکایی، در ماه آگست با استناد به اسناد دولتی گزارش داده بود که شماری از شهروندان افغانستان همراه با اتباع چند کشور دیگر از امریکا به کشورهای افریقایی اخراج شده‌اند که کشورهای اصلی آنان نبودند.

آمار مشخصی از شمار افغان‌های که در سال ۲۰۲۶ از امریکا اخراج شده‌اند، در دست نیست، اما در ماه سپتمبر، نذیره حاجی‌زاده، زن ۴۷ سالۀ افغان که اقامت دایمی قانونی امریکا را داشت، پس از صدور حکم اخراج، از این کشور اخراج شد.

وزارت عدلیۀ امریکا او را به حمایت از طرح اعضای خانواده‌اش برای انجام یک حملۀ الهام‌گرفته از داعش در روز انتخابات سال ۲۰۲۴ متهم کرده بود.

حاجی‌زاده پذیرفت که بر اساس قوانین امریکا در زمرۀ "تروریستان خارجی" قرار می‌گیرد و از اعتراض به حکم اخراجش صرف‌نظر کرد.

شکایت تحریک تحفظ آئین پاکستان به ستره محکمه علیه وضعیت اضطراری در خیبرپختونخوا

آرشیف، شماری از اعضای ائتلاف احزاب مخالف حکومت پاکستان موسوم به «تحریک تحفظ آئین پاکستان»
آرشیف، شماری از اعضای ائتلاف احزاب مخالف حکومت پاکستان موسوم به «تحریک تحفظ آئین پاکستان»

ائتلاف احزاب مخالف حکومت پاکستان موسوم به «تحریک تحفظ آئین پاکستان» روز جمعه با ارائه عریضه‌ی به ستره محکمه پشاور، با اعلام وضعیت اضطراری در ایالت خیبرپختونخوا مخالفت کرد.

خبرنگار رادیو آزادی در پاکستان گزارش می‌دهد که محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس این ائتلاف، علامه راجه ناصر عباس، رهبر اپوزیسیون در مجلس سنا و سردار اختر جان مینگل، رهبر حزب ملی بلوچستان، برای این اقدام از اسلام‌آباد به پشاور سفر کردند.

در گزارش آمده که محکمه این عریضه را برای رسیده‌گی ابتدایی پذیرفته است.

حزب تحریک انصاف پاکستان که حکومت آن در ایالت خیبرپختونخوا منحل شده، نیز به‌گونه جداگانه عریضه‌ی را به همین محکمه ارائه کرده‌است.

قرار است ستره محکمه پشاور به تاریخ ۲۰ اکتوبر نخستین جلسه‌ی رسیده‌گی به این عریضه‌ها را برگزار کند.

حکومت فدرال پاکستان پس از اعلام وضعیت اضطراری در ایالت خیبرپختونخوا، روز یک‌شنبه سهیل خان افریدی، وزیر اعلی این ایالت، شماری از اعضای ارشد حزب تحریک انصاف و صدها تن از هواداران این حزب را بازداشت کرد.

سنتکام: کشتی «جی‌اف‌اس پراید» بر اثر اصابت راکت سپاه در تنگهٔ هرمز غرق شد

کشتی غیر نظامی «جی‌اف‌اس پراید»
کشتی غیر نظامی «جی‌اف‌اس پراید»

فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام)، ادعای سپاه پاسداران دربارهٔ برخورد یک کشتی تجاری با ماین در تنگهٔ هرمز را رد کرد و گفت این کشتی بر اثر اصابت راکت از سوی سپاه غرق شده‌است.

سنتکام شامگاه پنج‌شنبه «۲۳ میزان» با انتشار بیانیه‌ی، اعلام کرد کشتی غیر نظامی «جی‌اف‌اس پراید» هدف راکت از سوی سپاه قرار گرفت و غرق شد.

سپاه پاسداران روز چهارشنبه اعلام کرده بود که یک کشتی کانتینربر که قصد عبور از مسیری به‌گفتهٔ این نهاد "غیر مجاز و پر خطر" در تنگهٔ هرمز را داشت، بر اثر برخورد با ماین بحری منفجر شد و آتش گرفت.

سازمان دریانوردی و بنادر سنگاپور نیز در اطلاعیه‌ی تأیید کرده که کشتی «جی‌اف‌اس پراید» روز ۱۳ اکتوبر بر اثر اصابت یک راکت ناشناس آسیب دید، دچار آتش‌سوزی شد و سپس غرق شد.

بر اساس این اطلاعیه، هر ۲۱ خدمهٔ کشتی نجات یافتند و کسی در این حادثه آسیب ندید.

مقام‌های سنگاپور عامل شلیک راکت را مشخص نکرده‌اند.

جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۶؛ افغانستان و جاپان به تساوی صفر-صفر رسیدند

آرشیف، تیم ملی فوتسال افغانستان
آرشیف، تیم ملی فوتسال افغانستان

بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر جاپان در مسابقات «جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۶» مساوی پایان یافت.

در ادامۀ مسابقات «جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۶» که به میزبانی برازیل برگزار شده، تیم افغانستان در نخستین دیدارش بامداد جمعه با تیم جاپان با نتیجه صفر در برابر صفر مساوی کرد.

افغانستان در این مسابقات شش جانبه در گروه «بی» با جاپان و پرو هم‌گروه است.

دیگر اشتراک کننده‌گان این مسابقات برازیل، اندونیزیا و کیپ ورد هستند.

این مسابقات به تاریخ ۱۴ اکتوبر آغاز شده و تا ۱۸ اکتوبر ادامه خواهد یافت.

پزشکیان: در جنگ با امریکا و اسرائیل ۱۵۰۰ نظامی ایرانی کشته شده‌اند

رئیس جمهور ایران
رئیس جمهور ایران

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران می‌گوید که در درگیری‌های نظامی با امریکا و اسرائیل، ۱۵۰۰ تن از نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران کشته شده‌اند.

او گفته است که این نیروها در کنار انجام وظایف دیگر، مسئولیت فعالیت در مواضع پرتاب راکت را نیز بر عهده داشتند.

پزشکیان روز پنجشنبه، ۲۳ میزان، گفت که این نظامیان ماه‌ها در پناهگاه‌های پرتاب راکت زندگی می‌کردند و حتی به خانه‌های خود نیز بازنگشته بودند.

مقام‌های ایرانی تاکنون آمار دقیق تلفات نظامی در جنگ ۴۰ روزه را منتشر نکرده‌اند. پیشتر سخنگوی قوه قضائیه ایران اعلام کرده بود که در این جنگ در مجموع ۳۵۱۹ نفر کشته شده‌اند، اما شمار نظامیان و غیرنظامیان را به‌صورت جداگانه مشخص نکرده بود.

پزشکیان در اظهارات دیگری، امریکا را متهم کرده است که با محاصره دریایی و محدودیت در تردد هوایی، در پی افزایش مشکلات اقتصادی و نارضایتی مردم ایران است تا زمینه اعتراض‌های اجتماعی را فراهم کند.

در اعتراض‌های اخیر ایران که در ماه جدی سال گذشته برگزار شد، مقام‌های ایرانی کشته‌شدن حدود ۳۱۱۷ نفر را تأیید کرده بودند؛ اما نهادهای حقوق بشری می‌گویند شمار قربانیان بیشتر از این رقم است.

آزادی ۸۹ مهاجر افغان از زندان‌های پاکستان

آرشیف
آرشیف

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان می‌گوید که در هفته جاری، ۸۹ مهاجر افغان پس از آزادی از زندان‌های پاکستان، از طریق گذرگاه تورخم به افغانستان بازگشته‌اند.

این وزارت روز جمعه ۲۴ میزان در صفحه ایکس خود نوشته است که این افراد پس از سپری کردن مدت‌های مختلف حبس در پاکستان آزاد شده و به کشور بازگشته‌اند.

به گفته این وزارت، مهاجران بازگشته در بخش انتقال ریاست امور مهاجرین و عودت‌کنندگان ولایت ننگرهار ثبت‌نام شده‌اند و پس از دریافت کمک‌های بشردوستانه، به مناطق خود انتقال یافته‌اند.

بیشتر مهاجران بازگشته از نبود سرپناه و فرصت‌های کاری در افغانستان شکایت دارند؛ این در حالی است که فصل زمستان نیز نزدیک می‌شود.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، از سال ۲۰۲۳ تاکنون حدود شش میلیون مهاجر افغان از کشورهای همسایه، به‌گونه اجباری یا داوطلبانه، به افغانستان بازگشته‌اند.

پارک حیات‌وحش یورکشایر بریتانیا پس از حمله ببر به یک کارمند این پارک امروز بازگشایی شد

آرشیف
آرشیف

پارک حیات‌وحش یورکشایر در بریتانیا، پس از کشته‌شدن یک کارمند ۲۴ ساله به نام ویلیام چپمن در حمله یک ببر، روز جمعه بازگشایی شد.

محکمه‌ای که در این مورد تحقیق می‌کرد روز پنجشنبه ۲۳ میزان اعلام کرد که این جوان سابقه بیماری روانی داشته است.

مسئولان پارک همچنین تأکید کردند که آلتای ببر دخیل در این حادثه «امن و سالم» است و بخش «سرزمین ببرها» نیز هم‌زمان با بازگشایی پارک دوباره به روی بازدیدکنندگان باز می‌شود.

مقام‌ها گفته اند که تحقیقات پولیس و شورای شهر دانکستر درباره ابعاد این حادثه همچنان ادامه دارد.

کشته‌شدن سه کودک و یک معلم در تیراندازی در ایالت اورگن امریکا

خانواده قربانیان پس از حمله به یادبود آنان شمع روشن کردند
خانواده قربانیان پس از حمله به یادبود آنان شمع روشن کردند

در پی تیراندازی در یک مکتب ابتدایی در ایالت اورگن امریکا، چهار تن به شمول سه کودک کشته شدند و دو تن دیگر هم با جراحات شدید به شفاخانه منتقل شدند.

این رویداد روز پنجشنبه، ۲۳ میزان، در مکتب ابتدایی سیلور ریل در شهر بِند رخ داد.

فرانس پرس به نقل از مایک کرانتز، رئیس پولیس شهر بِند گزارش داده که کودکان جان‌باخته پنج، هشت و ۱۱ ساله بودند.

پولیس اعلام کرد که مظنون ۱۶ ساله و ساکن شهر بِند بود. او پس از ورود به مکتب، به‌دست یک شهروند مسلح که وی را تعقیب کرده بود، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.

کرانتز گفت: «لحظاتی بعد، یکی از مأموران گزارش داد که مظنون به دست یکی از مردم محل هدف گلوله قرار گرفته است؛ فردی که دیده بود مظنون وارد مکتب می‌شود، او را تا داخل ساختمان تعقیب کرده و با او درگیر شده بود.»

به گفته رئیس پولیس، بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که مهاجم با شلیک به درهای قفل‌شده وارد ساختمان مکتب شده است.

پولیس اعلام کرده که تحقیقات در این مورد ادامه دارد.

وزارت عدلیه امریکا از ثبت پرونده‌ای برای لغو شهروندی ۴۰ تن از کشورهای مختلف به شمول دو فرد از افغانستان خبر داد

آرشیف
آرشیف

وزارت عدلیه و اداره شهروندی و مهاجرت ایالات متحده از ثبت پرونده‌ای برای لغو شهروندی ۴۰ تن از کشورهای مختلف، به شمول دو فرد از افغانستان خبر داده است.

بر اساس اعلام این وزارت که روز سه‌شنبه ۲۱ میزان نشر شده آمده این افراد به ارتکاب جرایم و ارائه معلومات نادرست و پنهان‌کاری در روند اخذ شهروندی متهم شده‌اند.

در میان این افراد، «وارث جان صافی» ۵۵ ساله و «اسد جان رامین» ۵۷ ساله حضور دارند.

در این اعلامیه آمده که بر اساس شکایت‌نامه ارسال شده به محکمه‌ای در نیویارک، صافی متهم است که در سال ۱۹۹۵ با پاسپورت جعلی پاکستان به نام «طارق محمود» وارد امریکا شده و پس از افشای هویتش، با ساختن هویت‌های متعدد و ازدواج، اقامت و سپس شهروندی دریافت کرده است.

در پرونده‌ای دیگر در پنسیلوانیا، «اسدجان رامین» متهم شده است که نزدیک به ۳۰ سال پیش با استفاده از هویت یک شهروند دیگر افغان، از مزایای مهاجرتی استفاده کرده و شهروندی گرفته است.

وزارت عدلیه امریکا می‌گوید این افراد معلومات مهم را در روند اخذ شهروندی پنهان کرده‌اند؛ و پرونده های آنان برای بررسی به محکمه منتقل خواهد شد.

در این لیست شهروندان کشورهای مکسیکو، پاکستان، ایران، هند، فیلیپین، بریتانیا، ونزوئلا و کیوبا هم شامل است.

هشدار ملل متحد از گسترش ناامنی غذایی در افغانستان پیش از زمستان

آرشیف، شماری از کودکان افغان که با گرسنگی و فقر شدید روبه‌رو هستند.
آرشیف، شماری از کودکان افغان که با گرسنگی و فقر شدید روبه‌رو هستند.

ملل متحد می‌گوید که نزدیک به ۴۰ درصد مردم افغانستان با ناامنی شدید غذایی روبه‌رو خواهند شد.

دفتر ملل متحد در افغانستان روز پنج‌شنبه «۲۳ میزان» با نشر اعلامیه‌ی هشدار داده که در زمستان پیش‌رو، بیش از ۱۹ میلیون نفر با کمبود شدید مواد خوراکی روبه‌رو خواهند شد.

بر اساس این اعلامیه، سازمان خوراک و زراعت ملل متحد و برنامه جهانی غذا پیش‌بینی کرده‌اند که موارد سوء تغذیه حاد در سال ۲۰۲۷ به چهار میلیون مورد برسد.

همزمان صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) و دو اداره دیگر ملل متحد، روز پنج‌شنبه با نشر گزارشی گفتند که افغانستان هنوز هم در شمار بزرگ‌ترین بحران‌های بشردوستانه جهان قرار دارد.

پیش از این هم برخی نیازمندان در افغانستان در گفت‌وگو با رادیو آزادی از مشکلات اقتصادی از جمله دسترسی نداشتن به غذای مناسب شکایت کرده‌اند.

ملل متحد، بازگشت میلیون‌ها افغان عمدتاً از ایران و پاکستان، افزایش قیمت‌ها و کمبود بودجه کمک‌های بشردوستانه را از عوامل تشدید بحران خوانده و خواستار افزایش فوری کمک‌ها پیش از زمستان شده‌است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG