لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۵ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۹:۵۰

خبر ها

خلاصهٌ چند خبر امروز.

سازمان ملل متحد مي گويد که روند توزيع مواد غذايي به مردمان نيازمند جريان دارد و تاکنون بيشتر از بيست هزار تن گندم و ساير مواد خوراکي به دهها هزار تن از باشنده گان مناطق دور افتادهٌ افغانستان توزيع شده است.
نيلاب مبارز يکي از سخنگويان سازمان ملل امروز درکابل به خبرنگاران گفت که بيست و سه هزار تن مواد غذايي براي نود و پنج هزار تن از افراد نيازمند توزيع شده و قرار است اين روند در جريان زمستان امسال با توزيع سي و شش هزار تن مواد غذايي ديگر ادامه يابد.
اين کمک ها در حالي صورت گرفته است که سردي زمستان خانواده هاي بي جا شده و ساير خانواده هاي فقير را در مناطق مختلف با دشواري هاي جدي رو به رو ساخته و به اساس گزارشها درصورتي که به اين خانواده ها کمک هاي لازم صورت نگيرد، آنان با مشکلات جدي و حتي قحطي رو به رو خواهند شد.

***
درنتيجه يک حمله انتحاري در ولايت قندهار، سه تن از افراد به شمول يک غير نظامي کشته شده اند.
زلمي ايوبي سخنگوي والي قندهار به راديو آزادي گفت که اين حمله در نزيکي قومانداني امنيه ولسوالي "دند" آن ولايت زماني صورت گرفت که نيروهاي پوليس حمله کننده را شناسايي کرده بودند.
گفته شده است که در اين حمله دو تن از سربازان پوليس و يک فرد ملکي کشته شده و دو سرباز ديگر جراحت برداشته اند.
سخنگوي والي قندهار گفت که تحقيقات در اين مورد ادامه دارد.
تاکنون کسي و يا گروهي مسووليت اين حمله را به عهده نگرفته است.

***

نيروهاي ائتلاف بين المللي مستقر در ولايت هلمند مي گويند که سي و هشت تن از مخالفين مسلح دولت درنتيجه يک عمليات کشته شده اند.
دريک اعلاميه که از قرارگاه نيروهاي ائتلاف بين المللي به نشر رسيده آمده است که عمليات به تازه گي در ولسوالي نهر سرخ ولايت هلمند به طور مشترک به وسيله نيروهاي افغان و بين المللي صورت گرفت.
گفته شده است که نيروهاي مشترک افغان و بين المللي به طور دقيق محل تجمع مخالفين را هدف قرار داده اند که در نتيجه يک ماشينداري و تعدادي اسلحه کلاشنيکوف و دو موتر مربوط به مخالفين نيز در محل به چنگ نيروهاي افغان و بين المللي افتاده است.
طالبان تاکنون درمورد اين عمليات و کشته شدن افراد شان تبصره يي نکرده اند.

***

وکلاي مردم در ولسي جرگه افغانستان امروز قانون استرداد مجرمين و قانون آب را با اکثريت آرا تصويب کردند.
قانون استرداد مجرمين در چهار فصل و پنجاه و يک ماده و قانون آب در چهار فصل و پنجاه و چهار ماده به تصويب رسيده است.
تصويب اين قوانين زمينه هاي بهتر استفاده از آب هاي افغانستان و همچنان چگونگي ورود اين آبها را به خارج تنظيم مي کند .
همچنان گفته شده است که قانون استرداد مجرمين فرصتها و راه هاي جديد را فراهم مي کند که مجرمين افغان در بيرون از کشورها به اساس اين قانون به دولت افغانستان سپرده شوند و درعين حال مجرمين ساير کشورها نيز با توجه به اين قانون به کشورهاي مربوط شان سپرده شوند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر تیم کیپ‌ورد، به میدان می رود

آرشیف
آرشیف

تیم ملی فوتسال افغانستان روز یک‌شنبه(26 میزان) در برابر تیم کیپ‌ورد، مسابقه می دهد.

تیم ملی فوتسال افغانستان روز شنبه(۲۵ میزان) در دومین مسابقۀ خود در بازی‌های شش‌جانبه بین‌قاره‌ای در برازیل، با تیم ملی پیرو مقابل شد و این تیم را با نتیجۀ ۳ در برابر صفر شکست داد.

با این پیروزی، تیم ملی فوتسال افغانستان با کسب چهار امتیاز در صدر گروه دوم قرار گرفت؛ تیم جاپان با دو امتیاز به‌حیث تیم دوم این گروه، به مرحله نیمه‌نهایی راه یافته است.

در گروه اول، صعود تیم برازیل به‌حیث تیم صدرنشین قطعی شده است.

رقابت‌های شش‌جانبه بین‌قاره‌ای فوتسال از ۱۲ تا ۱۸ اکتوبر، به اشتراک تیم‌های افغانستان، جاپان، پیرو، برازیل، اندونیزیا و کیپ‌وِرد در شهر سائو ژوزه دوس پینهایس برازیل برگزار شده است.

تیم کریکت بنگلادیش، تیم افغانستان را با تفاوت ۳۳ دوش شکست داد

آرشیف
آرشیف

تیم کریکت بنگلادیش روز شنبه(25 میزان) در نخستین بازی مسابقات سه کشوری میان تیم‌های زیر سن ۱۹ سال افغانستان، بنگلادیش و سریلانکا، تیم افغانستان را با تفاوت ۳۳ دوش شکست داد.

بنگلادیش با از دست دادن 8 ویکت در 50 آور 250 دوش بدست آورد.

اما تیم کریکت افغانستان نتوانست هدف تعیین شده از سوی بنگلادیش را پوره کند و تا اوور چهل و هشتم همۀ بازیکنان آن از بازی خارج شدند.

قرار است این دو تیم روز دوشنبه در یک دیدار یک روزه دیگر در برابر هم به میدان بروند.

پاکستان می گوید، گفت‌وگوها با افغانستان باید مشروط باشد

وزارت امور خارجه پاکستان می گوید که اسلام‌آباد آماده گفت‌وگو با افغانستان است، اما این گفت‌وگوها باید به نتایج مشخص، از جمله حل نگرانی‌های امنیتی پاکستان، منجر شود.

براساس رسانه‌های پاکستانی، سجاد حیدر خان، سخنگوی این وزارت، روز شنبه(25 میزان) گفت که پاکستان از تلاش‌های واقعی کشورهای دوست که در حل اختلافات میان دو کشور کمک می‌کنند، استقبال خواهد کرد.

حیدر خان درمورد خبر میانجی‌گری روسیه گفت که تاکنون از هیچ‌گونه تلاش رسمی در این زمینه آگاهی ندارد، اما پاکستان آماده همکاری با میانجی‌گری‌های مؤثر است.

به گفته مقام‌های پاکستانی، نشست اخیر فارمت مسکو به دلیل اختلاف در مورد حضور گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان، بدون صدور اعلامیه مشترک پایان یافت.

اسلام‌آباد از حکومت طالبان می‌خواهد که علیه تحریک طالبان پاکستان(تی‌تی‌پی) و سایر گروه‌هایی که به گفتۀ اسلام آباد، از خاک افغانستان بر پاکستان حمله می‌کنند، اقدام کند. اما حکومت طالبان این ادعای پاکستان را رد کرده، می‌گوید که به هیچ گروهی اجازه نمی‌دهد از قلمرو افغانستان علیۀ کشوری دیگر استفاده کند.

گفت‌وگوهای ایران و امریکا به میانجی‌گری قطر و عمان جریان دارد

یعقوب رضازاده، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان ایران، می‌گوید که گفت‌وگوهای ایران و امریکا با میانجی‌گری قطر و عمان جریان دارد و تهران منتظر پاسخ واشنگتن در مورد شرایط پیشنهادی خود است.

رضازاده روز شنبه(25 میزان) به خبرگزاری ایلنا گفت که هر دو طرف شرایط خود را ارائه کرده‌اند، اما جزئیات آن‌ها را افشا نکرده است.

به گفته او، گفت‌وگوها زیر نظارت شورای عالی امنیت ملی ایران انجام می‌شود و این شورا برای انجام گفت‌وگوها از رهبر جمهوری اسلامی ایران اجازه می‌گیرد.

یعقوب رضازاده، افزوده که انتظار ندارد، پیش از برگزاری انتخابات کانگرس امریکا و انتخابات در اسرائیل، جنگ آغاز شود، اما احتمال درگیری را رد نکرده است.

صندوق وجهی بین‌المللی: رونق هوش مصنوعی از عوامل کلیدی رشد جهانی بوده است

صندوق وجهی بین‌المللی(آی ام اف) می گوید که رونق هوش مصنوعی یکی از عوامل کلیدی رشد جهانی بوده و کُند شدن سرمایه‌گذاری در این تکنولوژی، خطرات اقتصادی به همراه خواهد داشت.

خبرگزاری فرانسپرس روز شنبه(25 میزان) از قول کریستالینا جورجیوا، رئیس این صندوق، گفت که هرگونه کُند شدن فعالیت در این صنعت "در سراسر جهان احساس خواهد شد".

در گزارشی صندوق وجهی بین‌المللی که در این هفته منتشر شد، نیز پیش‌بینی شده که کاهش سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی می‌تواند تا سال ۲۰۲۸ میلادی تولید ناخالص داخلی جهان را صفر اعشاریه چهار درصد، کاهش دهد.

بر اساس این گزارش، تجارت جهانی بین سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۵ به میزان ۸.۳ درصد افزایش یافته که بخش مهمی از آن به محصولات مرتبط با هوش مصنوعی نسبت داده می‌شود.

زلنسکی: ممکن است، مذاکره‌کنندگان اوکراینی و امریکایی هفته آینده ملاقات کنند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، می گوید، ممکن است که مذاکره‌کنندگان صلح اوکراین و ایالات متحدۀ امریکا در هفته آینده با هم ملاقات کنند.

براساس خبرگزاری رویترز، زلنسکی روز شنبه(25 میزان) در یک گفتگوی رسانه‌ای در واتس‌اپ به خبرنگاران گفت که مذاکره‌کنندگان اوکراینی، روز جمعه با تیم امریکایی گفتگو کرده‌اند، اما جزئیات بیشتر در این مورد ارائه نکرد.

رئیس‌جمهور اوکراین، همچنین گفته که اروپا برای گفتگو با روسیه، به مسیر مستقل خود نیاز دارد.

تهاجم غیر موجۀ روسیه بر اوکراین که در ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد و مذاکراه کنندگان امریکایی به منظور پایان دادن به این جنگ، میانجی‌گری می کنند.

در ولسوالی مستونگ بلوچستان، افراد مسلح ناشناس ۲۰ پولیس پاکستانی را ربودند

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

یک مقام ارشد پولیس در ولسوالی مستونگ بلوچستان، به شرط افشا نشدن نامش، به رادیو آزادی گفته که افراد مسلح ناشناس ۲۰ پولیس پاکستانی را ربودند.

این رویداد روز جمعه در منطقهٔ گورگینه، میان ولسوالی مستونگ و نوشکی، رخ داده است. به گفتۀ این مقام، افراد مسلح که بر موترسایکل‌ها سوار بودند، یک بس مسافربری را متوقف کردند که شماری از پولیس نیز در آن حضور داشتند. مهاجمان، به‌شمول پولیس‌ها، راننده و مسافران را با خود بردند.

مقام‌های مسئول گفته‌اند که سه غیرنظامی و رانندهٔ بس بعداً آزاد شده‌اند.

به گفتۀ این مقام، پولیس‌های ربوده‌شده از مرکز آموزشی کلات به‌سوی خانه‌ های‌شان در حرکت بودند تا از رخصتی هفتگی استفاده کنند.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را برعهده نگرفته است.

مقام‌های پاکستانی گفته‌اند که پولیس‌های ربوده‌شده باشندگان مناطق واشک، نوشکی، چاغی و خاران هستند و در مرکز آموزشی پولیس در کلات و مستونگ، تحت آموزش قرار داشتند.

در رویدادی مشابه در ماه مارچ سال گذشته، افراد مسلح بر قطار مسافربری «جعفر اکسپرس»که از پشاور به‌سوی کویته، مرکز بلوچستان در حرکت بود، حمله کردند و شمار زیادی از غیرنظامیان، به‌شمول نظامیان پاکستانی را گروگان گرفتند.

در این قطار دست‌کم ۴۰۰ مسافر حضور داشتند. گروه جدایی‌طلب «اردوی آزادی‌بخش بلوچستان» مسئولیت آن حمله را برعهده گرفته بود.

ترمپ: از تمام فعالیت‌های مقام‌های ایرانی آگاه هستم

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحدهٔ امریکا
دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحدهٔ امریکا

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحدهٔ امریکا، می‌گوید که از تمام فعالیت‌های مقام‌های ایرانی آگاه است و «گفت‌وگوهای آنان را می‌شنود.»

او روز جمعه در یک نشست کارزار انتخاباتی در ایالت جورجیا گفت:«این اطلاعات محرمانه است» اما در این مورد جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

به گفتهٔ ترمپ، امریکا در برابر ایران «موضع نیرومندی» دارد.

رئیس‌جمهور امریکا همچنان گفت که رهبران درجهٔ اول و دوم ایران از بین رفته‌اند.

ترمپ در ادامه، با لحنی تمسخرآمیز خطاب به ایرانیان گفتکه ایران تنها کشوری است که هیچ‌کس نمی‌خواهد رئیس‌جمهور آن شود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مسعود پزشکیان از سال ۲۰۲۴ به این‌سو رئیس‌جمهور ایران است.

ایران تاهنوز در مورد این اظهارات ترمپ واکنشی نشان نداده است.

تنش میان تهران و ریاض؛ ایران اتهام حمایت تسلیحاتی و تحریک حوثی‌ها را رد کرد

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران

وزارت خارجهٔ ایران اتهام‌های عربستان سعودی مبنی بر این‌که گویا ایران حوثی‌ها را به انجام حمله بر این کشور تحریک می‌کند، رد کرده است.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران، روز جمعه در بیانیه‌ای گفت که حوثی‌ها این حملات را به‌منظور تأمین منافع خود انجام می‌دهند.

معاون بخش دیپلماسی وزارت امور خارجهٔ عربستان سعودی، دو روز پیش در یک نشست خبری آنلاین، ایران را متهم کرده بود که به حوثی‌ها سلاح می‌دهد و آنان را به حمله بر عربستان سعودی تحریک می‌کند.

حوثی‌ها تاکنون در مورد این ادعاها اظهار نظری نکرده‌اند.

شورشیان حوثی که از حمایت ایران برخوردارند، در روزهای اخیر حملات خود بر عربستان سعودی را افزایش داده‌اند.

روز جهانی ریشه‌کنی فقر؛ سازمان ملل متحد بر مسکن امن و کرامت انسانی تأکید کرد

عکس از آرشیف: یک زن مهاجر افغان که از پاکستان بازگشته است، همراه با کودکانش در یکی از کمپ‌های کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) در کابل
عکس از آرشیف: یک زن مهاجر افغان که از پاکستان بازگشته است، همراه با کودکانش در یکی از کمپ‌های کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) در کابل

امروز ۱۷ اکتوبر، روز جهانی ریشه‌کنی فقر است. سازمان ملل متحد امسال این روز را با شعار «خانه‌های امن برای همه» گرامی می‌دارد و بر اهمیت دسترسی به مسکن مناسب، حفظ کرامت انسانی و تأمین حقوق اساسی تأکید می‌کند.

سازمان ملل متحد تأکید می‌کند که مبارزه با فقر تنها به تأمین درآمد محدود نمی‌شود، بلکه دسترسی به سرپناه مناسب، خدمات اساسی و فرصت‌های برابر نیز از بخش‌های مهم آن به شمار می‌روند.

این درحالیست که شماری از مهاجران افغان که به‌تازگی از کشورهای همسایه بازگشته‌اند، در صحبت با رادیوآزادی گفته اند که به دلیل بهای بلند کرایه و کمبود خانه‌، بدون سرپناه دایمی زندگی می‌کنند.

افغانستان همچنان با بحران جدی ناامنی غذایی روبه‌رو است. بر اساس گزارش مشترک برنامۀ جهانی غذا و سازمان خوراک و زراعت ملل متحد که در ۱۵ اکتوبر منتشر شد، پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۹.۲ میلیون نفر در افغانستان در زمستان پیش‌رو با ناامنی حاد غذایی مواجه شوند.

این نهادها هشدار داده‌اند که فقر، کاهش کمک‌های بشردوستانه و مشکلات اقتصادی می‌توانند وضعیت خانواده‌های آسیب‌پذیر را دشوارتر سازند.

سازمان ملل متحد گفته است که روز جهانی ریشه‌کنی فقر فرصتی است تا دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی بر تعهدات خود برای کاهش فقر، تأمین مسکن مناسب و حمایت از افراد نیازمند تلاش کنند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG