لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۶ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۰۵:۵۷

خبر ها

خلاصهٌ چند خبر امروز.

سازمان ملل متحد مي گويد که روند توزيع مواد غذايي به مردمان نيازمند جريان دارد و تاکنون بيشتر از بيست هزار تن گندم و ساير مواد خوراکي به دهها هزار تن از باشنده گان مناطق دور افتادهٌ افغانستان توزيع شده است.
نيلاب مبارز يکي از سخنگويان سازمان ملل امروز درکابل به خبرنگاران گفت که بيست و سه هزار تن مواد غذايي براي نود و پنج هزار تن از افراد نيازمند توزيع شده و قرار است اين روند در جريان زمستان امسال با توزيع سي و شش هزار تن مواد غذايي ديگر ادامه يابد.
اين کمک ها در حالي صورت گرفته است که سردي زمستان خانواده هاي بي جا شده و ساير خانواده هاي فقير را در مناطق مختلف با دشواري هاي جدي رو به رو ساخته و به اساس گزارشها درصورتي که به اين خانواده ها کمک هاي لازم صورت نگيرد، آنان با مشکلات جدي و حتي قحطي رو به رو خواهند شد.

***
درنتيجه يک حمله انتحاري در ولايت قندهار، سه تن از افراد به شمول يک غير نظامي کشته شده اند.
زلمي ايوبي سخنگوي والي قندهار به راديو آزادي گفت که اين حمله در نزيکي قومانداني امنيه ولسوالي "دند" آن ولايت زماني صورت گرفت که نيروهاي پوليس حمله کننده را شناسايي کرده بودند.
گفته شده است که در اين حمله دو تن از سربازان پوليس و يک فرد ملکي کشته شده و دو سرباز ديگر جراحت برداشته اند.
سخنگوي والي قندهار گفت که تحقيقات در اين مورد ادامه دارد.
تاکنون کسي و يا گروهي مسووليت اين حمله را به عهده نگرفته است.

***

نيروهاي ائتلاف بين المللي مستقر در ولايت هلمند مي گويند که سي و هشت تن از مخالفين مسلح دولت درنتيجه يک عمليات کشته شده اند.
دريک اعلاميه که از قرارگاه نيروهاي ائتلاف بين المللي به نشر رسيده آمده است که عمليات به تازه گي در ولسوالي نهر سرخ ولايت هلمند به طور مشترک به وسيله نيروهاي افغان و بين المللي صورت گرفت.
گفته شده است که نيروهاي مشترک افغان و بين المللي به طور دقيق محل تجمع مخالفين را هدف قرار داده اند که در نتيجه يک ماشينداري و تعدادي اسلحه کلاشنيکوف و دو موتر مربوط به مخالفين نيز در محل به چنگ نيروهاي افغان و بين المللي افتاده است.
طالبان تاکنون درمورد اين عمليات و کشته شدن افراد شان تبصره يي نکرده اند.

***

وکلاي مردم در ولسي جرگه افغانستان امروز قانون استرداد مجرمين و قانون آب را با اکثريت آرا تصويب کردند.
قانون استرداد مجرمين در چهار فصل و پنجاه و يک ماده و قانون آب در چهار فصل و پنجاه و چهار ماده به تصويب رسيده است.
تصويب اين قوانين زمينه هاي بهتر استفاده از آب هاي افغانستان و همچنان چگونگي ورود اين آبها را به خارج تنظيم مي کند .
همچنان گفته شده است که قانون استرداد مجرمين فرصتها و راه هاي جديد را فراهم مي کند که مجرمين افغان در بيرون از کشورها به اساس اين قانون به دولت افغانستان سپرده شوند و درعين حال مجرمين ساير کشورها نيز با توجه به اين قانون به کشورهاي مربوط شان سپرده شوند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

طالبان حمله افراد مسلح بر مرکز ولسوالی یفتل پایین در بدخشان را تایید کردند

بدخشان (آرشیف)
بدخشان (آرشیف)

فرماندهی امنیه طالبان در بدخشان تأیید کرد که گروهی از افراد مسلح شب جمعه بر مرکز ولسوالی یفتل پائین در نزدیکی فیض‌آباد، مرکز این ولایت حمله کردند.

احسان‌الله کامگار، سخنگوی این فرماندهی به رادیو آزادی گفت که این حمله زمانی صورت گرفته که مسئولان محلی درجه اول طالبان این ولسوالی در رخصتی بسر می‌بردند و افراد مسلح با استفاده از تاریکی شب حمله کردند.

او گفت: "قضیه از این قرار است که چون شب گذشته شب جمعه بود و تعدادی از مسئولین به شمول قومندان صاحب امنیه ولسوالی در رخصتی بودند، یک تعداد افراد غیرمسئول و مغرض از همین خلا استفاده کرده، در نیمه‌های شب و تاریکی شب بالا قومندانی امنیه ولسوالی یفتل حمله کردند که چند ساعت بعد نیروهای امنیتی و دفاعی خود را به آنجا رساندند و این افراد از آنجا متواری شدند."

اما منابع مردمی در محل به رادیو آزادی گفتند که گروهی از افراد مسلح نیمه‌شب وارد مرکز ولسوالی یفتل پائین شدند و برای چند ساعتی کنترل ولسوالی را در دست گرفتند.

این منابع مدعی اند که این افراد تجهیزات نیروهای طالبان را با خود بردند.

ویدیوها و تصاویری یی هم از حضور این افراد در بازار ولسوالی یفتل پائین در رسانه‌های اجتماعی نشر شده که نشان می‌دهد این افراد تجهیزات و وسایط طالبان را با خود دارند، اما رادیو آزادی به گونۀ مستقل نمی‌تواند صحت این ویدیوها را تأیید کند.

کامگار مدعی است که "هفت نفر از مهاجمان بازداشت شدند و برخی دیگر متواری شدند که عملیات جستجو برای بازداشت آنان جریان دارد."

تا هنوز مشخص نشده که این افراد کی‌ها هستند، اما برخی رسانه‌ها و فعالان رسانه‌ای از این افراد به نام جبهه "سپاهیان میهن" یاد کردند.

منابع مردمی در محل می‌گویند که حکومت طالبان نیروهای بیشتری به ولسوالی یفتل پائین اعزام کردند.

بر اساس گزارش برخی رسانه‌ها، فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز حکومت طالبان در راس این نیروها به این ولسوالی رفته است.

بریتانیا اعلام کرد که برای سه سال آینده سالانه ۱۰۵ میلیون پوند به افغانستان کمک می‌کند

ریچارد لیندسی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان
ریچارد لیندسی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان

ریچارد لیندسی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان می‌گوید که کشورش تعهد مستمر خود به مردم افغانستان را تأیید می‌کند و برای سه سال آینده سالانه ۱۰۵ میلیون پوند معادل حدود ۱۴۰ میلیون دالر برای کمک به مردم افغانستان فراهم می‌کند.

لیندسی روز پنج‌شنبه در صفحۀ ایکس خود نوشته که این پول از طریق شرکای مورد اعتماد بریتانیا برای ارائه کمک‌های نجات‌بخش به آسیب‌پذیرترین افراد به ویژه زنان و دختران هزینه خواهد شد.

این درحالیست که پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، کمک‌های جامعه جهانی به افغانستان کاهش یافته و اداره‌های ملل متحد اخیراً از کاهش شدید بودجه برای کمک‌رسانی به نیازمندان در افغانستان نگرانی کرده اند.

بیش از ۱۴۰۰ مهاجر افغان پس از رهایی از زندان‌های پاکستان به افغانستان برگشتند

برگشت مهاجرین از پاکستان
برگشت مهاجرین از پاکستان

حکومت طالبان می‌گوید که بیش از ۱۴۰۰ مهاجر افغان پس از رهایی از زندان‌های پاکستان در این هفته به افغانستان برگشتند.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این میان خانواده‌ها نیز شامل هستند که ۱۰۸۳ نفر آنان از طریق تورخم و ۳۳۳ نفر از طریق اسپین بولدک بازگشتند.

بر اساس بیانیه، این افراد پس از دریافت کمک به مناطق اصلی خود فرستاده شدند.

این افراد در حالی به افغانستان بازمی‌گردند که حکومت پاکستان از ۱۰ جولای به این سو دور جدیدی از بازداشت مهاجرین افغان را آغاز کرده است.

ادامه حملات امریکا و ایران بر مواضع یکدیگر

در حملات اخیر امریکا، باقی‌ماندهه ساختمان برج مراقبت دریایی چابهار فرو ریخت
در حملات اخیر امریکا، باقی‌ماندهه ساختمان برج مراقبت دریایی چابهار فرو ریخت

فرماندهی مرکزی امریکا در شرق‌میانه (سنتکام) با انتشار بیانیه‌ای از تکمیل دور تازه حملات شبانه‌اش به اهدافی در ایران خبر داد.

بر اساس این بیانیه، این عملیات که از ساعت ۹:۳۰ پنج‌شنبه شب به وقت ایران آغاز شده بود، در ساعت ۵:۱۰ صبح جمعه به وقت تهران تمام شده و در جریان آن، ده‌ها موضع نظامی از جمله سیستم دفاع هوایی، زیرساخت‌های لوجستیکی نظامی و تاسیسات راداری ساحلی نابود شده‌اند.

از سوی دیگر رسانه‌های ایران به نقل از نیروهای مسلح این کشور از دور تازه‌ای حملات موشکی و درون به پایگاه‌های امریکا در منطقه خبر می‌دهند.

به گزارش این رسانه‌هاُ ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران حملاتی را علیه پایگاه‌های نظامی امریکا در اربیل واقع در اقلیم کردستان عراق، بحرین و قطر از جمله پایگاه هوایی العدید ترتیب داده‌اند.

پیشتر قطر از تلاش برای مقابله با دور دیگری از حملات ایران خبر داده بود.

اوچا می‌گوید که سرمایه‌گذاری روی آموزش دختران، سرمایه‌گذاری روی آینده افغانستان است

دانش‌آموزان دختر در افغانستان
دانش‌آموزان دختر در افغانستان

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) در افغانستان با تأکید بر آموزش دختران در این کشور می‌گوید که آموزش امید و فرصت می‌آورد.

اوچا روز پنج‌شنبه ۲۵ سرطان در صفحۀ ایکس نوشته که یک مادر در بامیان در پاسخ به این پرسش که وقتی دختران از فرصت آموزش محروم می‌شوند، ماندن چه معنایی دارد؟ گفته که "می‌ترسم دخترم آینده‌ای نداشته باشد."

این اداره ملل متحد افزوده که سرمایه‌گذاری روی آموزش دختران، سرمایه‌گذاری روی آینده افغانستان است.

حدود پنج سال است که حکومت طالبان دختران را از آموزش بالاتر از صنف ششم منع کردند.

این ممنوعیت و دیگر ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران در افغانستان با انتقاد گسترده‌ای جامعه جهانی روبه‌رو شده است. اما طالبان در واکنش مدعی شدند که حقوق زنان و دختران در افغانستان در چارچوب شریعت اسلام تأمین است.

تلاش‌های ایران، تاجیکستان و افغانستان زیر حاکمیت طالبان برای یک ایجاد یک دهلیز تجاری زمینی

شیرخان بندر در مرز میان افغانستان و تاجیکستان (تصویر آرشیف)
شیرخان بندر در مرز میان افغانستان و تاجیکستان (تصویر آرشیف)

مقام‌های حکومت طالبان، ایران و تاجیکستان تفاهمنامه‌ای را به منظور ایجاد یک دهلیز تجاری زمینی (جاده‌ای) سه جانبه امضای کرده اند.

بر اساس این تفاهم، قرار است که یک محموله تجاری ایران در جریان ماه آینده به گونه آزمایشی از طریق افغانستان به تاجیکستان منتقل شود.

این موضوع را روز پنج‌شنبه ۲۵ سرطان وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان و رسانه‌های ایرانی گزارش دادند.

مقام‌های وزارت راه و شهرسازی ایران گفتند که با فرستادن این محموله آزمایشی می‌خواهند هزینه و مشکلات راه را سنجش کنند.

بخش زنان ملل متحد: سازمان‌های مرتبط با زنان در افغانستان با فشارهای شدیدی روبه‌رو هستند

زنان در افغانستان زیر حاکمیت طالبان
زنان در افغانستان زیر حاکمیت طالبان

بخش زنان ملل متحد در گزارشی گفته که سازمان‌های زنان که آخرین شریان حیاتی برای زنان و دختران در افغانستان به شمار می‌روند، تحت فشارهای چون کاهش بودجه و محدودیت‌های کاری و تردد زنان برای بقایشان تلاش می‌کنند.

بر اساس نتایج یک سروی که این سازمان روز پنج‌شنبه ۲۵ سرطان نشر کرده، سه چهارم سازمان‌هایی که به زنان خدمات ارائه می‌کنند در سال ۲۰۲۵ با کاهش بودجه روبه‌رو شده اند.

همچنان نیمی این سازمان‌ها در سال ۲۰۲۵ به دلیل کاهش بودجه ۹۲ درصد کارمندان خود را از دست داده اند.

بیش از نیمی این سازمان‌ها که در این سروی شرکت کرده اند، گفتند که در سال جاری میلادی به دلیل نداشتن بودجه فعالیت خود را متوقف و یا هم به گونۀ کامل تعطیل خواهند کرد.

بخش زنان ملل متحد می‌گوید، این سازمان‌ها درحالی با این مشکلات روبه‌رو هستند که به دلیل محدودیت‌های طالبان بر آموزش، اشتغال و تردد زنان در جامعه، نقش این سازمان‌ها در ارائه خدمات صحی، ایمنی، آموزش، معیشت و کمک‌های بشردوستانه حیاتی‌تر و ضروری‌تر شده است.

ریاض بار دیگر حملات ایران به کشورهای منطقه را محکوم کرد

این تصویر که از روی یک فیلم کوتاه که توسط تلویزیون بحرین در ۱۱ جون ۲۰۲۶ منتشر شد، گرفته شده است، خسارات وارده به ساختمان‌ها و وسایل نقلیه در بحرین را نشان می‌دهد که ظاهراً ناشی از بقایای درون‌های رهگیری شده است.
این تصویر که از روی یک فیلم کوتاه که توسط تلویزیون بحرین در ۱۱ جون ۲۰۲۶ منتشر شد، گرفته شده است، خسارات وارده به ساختمان‌ها و وسایل نقلیه در بحرین را نشان می‌دهد که ظاهراً ناشی از بقایای درون‌های رهگیری شده است.

وزارت خارجه عربستان سعودی روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای حملات "توجیه‌ناپذیر" ایران به کشورهای عرب منطقه از جمله کویت، بحرین و اردن را "به‌شدت محکوم" کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است که ریاض اقدامات متقابل همسایگان عربش در برابر اقدامات ”خصمانه"‌ جمهوری اسلامی را تأیید می‌کند و در کنار آنها ایستاده است.

در آغاز ماه حوت سال گذشته که امریکا و اسرائیل به طور مشترک به خاک ایران حمله کردند،‌ سپاه پاسداران در پاسخ به خاک کشورهای عرب منطقه خلیج فارس با موشک بالیستیک و درون‌های تهاجمی و انتحاری حمله کرده است.

با این حال وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران اصرار دارد که حملات تهران نه به مردم و خاک کشورهای عربی،‌ بلکه تنها به پایگاه‌های امریکایی است که در خاک این کشورها قرار دارد.

هر چند حملات سپاه به پایگاه‌های امریکایی آسیب‌های چشمگیر برجا گذاشته، در این میان بناها و تأسیسات غیرنظامی کشورهای عربی هم بارها آسیب دیده اند.

مقامات صحی فلسطین: در حملات اسرائیل حداقل پنج فلسطینی در نوار غزه کشته شدند

غزه(آرشیف)
غزه(آرشیف)

مقامات صحی فلسطینی می گویند که در اثر حملات اسرائیل روز پنجشنبه(25 سرطان) حداقل پنج فلسطینی در نوار غزه کشته شدند.

براساس خبرگزاری رویترز، داکتران گفته اند که در یک حمله هوایی اسرائیل دو تن در نزدیک محله تفاح و یک تن دیگر در گلوله‌باری تانک‌های اسرائیلی در حومۀ زیتون در شرق شهر غزه کشته شده است.

به گفتۀ داکتران در یک حمله هوایی دیگر بر اردوگاه خیمه‌‌های آوارگان در غرب شهر غزه یک تن کشته و در حمله بر یک موتر در خان یونس، یک تن دیگر کشته شده است.

اردوی اسرائیل تا هنوز در مورد هیچ یک از این رویداد ها اظهار نظر نکرده است.

ایالات متحده امریکا، شب پنج‌شنبه بار دیگر حملاتی را بر ایران انجام داد

آرشیف
آرشیف

قوماندانی مرکزی نیروهای امریکایی (سنتکام) پنج‌شنبه(25 سرطان) اعلام کرد که مراکز قومانده، سیستم‌های دفاع هوایی و تأسیسات راکتی و طیارات بی‌پیلوت در چندین منطقه، از جمله بندرعباس، هدف قرار گرفته‌اند.

امریکا می‌گوید که هدف این حملات، کاهش توانایی ایران برای انجام حملات علیه کشتی‌ها در تنگه هرمز است.

از سوی دیگر، سپاه پاسداران ایران نیز ادعا کرده که پایگاه‌های نظامی امریکا در اردن و کویت را با راکت‌ها و طیارات بی‌پیلوت هدف قرار داده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG