لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۷ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۲۰

خبر ها

حداقل ١٠ تن در انفجار ديرۀ اسماعيل خان پاکستان کشته شدند

در يک مراسم جنازه در منطقهء ديرهء اسماعيل خان پاکستان انفجاري رخ داد که
به اساس گزارش خبرنگار راديو آزادي از پاکستان، حد اقل ده کشته و بيست و پنج زخمي بجا گذاشت.
اکثريت اشتراک کننده گان اين مراسم جنازه شيعه ها بودند.
اخيراً اختلافات فرقه يي ميان مسلمانان تند رو شيعه و سني در ديرهء اسماعيل خان منطقهء همسرحد با وزيرستان جنوبي، افزايش يافته اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ادعای طالبان درباره کشف سلاح‌های منتقل شده از آن سوی خط دیورند در نورستان

آرشیف
آرشیف

در ادامه‌ی تحرکات نظامی اخیر در ولایت نورستان، وزارت دفاع حکومت طالبان روز دوشنبه (۶ میزان) با نشر یک ویدیو مدعی شد که ده‌ها میل سلاح سبک و سنگین و مقدار زیادی مهمات را از مخالفان مسلح‌اش در این ولایت به دست آورده‌است.

وزارت دفاع طالبان ادعا کرده که این سلاح‌ها از آن سوی خط دیورند به افغانستان منتقل شده بودند.

تأیید مستقل این ادعا از سوی منابع بی‌طرف دشوار است.

اسلام‌آباد هرگونه دست داشتن در تحرکات اخیر در نورستان را رد کرده‌است.

روز شنبه در ولسوالی کامدیش نورستان میان نیروهای حکومت طالبان و جبهۀ آزادی افغانستان، یک گروه مخالف مسلح طالبان درگیری رخ داد.

هر دو طرف ادعا کرده‌اند که به یکدیگر تلفات وارد کرده‌اند.

وزارت دفاع حکومت طالبان ادعا کرده که ۲۸ تن از مخالفان مسلحی را که از خط دیورند عبور کرده بودند کشته و ۳۲ تن دیگر را زنده بازداشت کرده‌است.

در مقابل، جبهه آزادی نیز ادعا کرده که دست‌کم پنج سرباز طالبان را کشته و شماری دیگر را زخمی کرده‌است.

رادیو آزادی نمی‌تواند ادعاهای هیچ‌یک از دو طرف را به گونۀ مستقل تأیید کند.

حکومت پاکستان: تحریک انصاف باید میان پاکستان و افغانستان یکی را انتخاب کند

هواداران حزب "تحریک انصاف پاکستان"
هواداران حزب "تحریک انصاف پاکستان"

درحالی‌که هواداران حزب "تحریک انصاف پاکستان" برای آزادی عمران خان، صدراعظم پیشین این کشور تلاش می‌کنند، عطاالله تارر، وزیر اطلاعات پاکستان رهبران این حزب را به همدلی با افغانستان متهم کرد و از آنان خواست میان پاکستان و افغانستان یکی را انتخاب کنند.

عطاالله تارر روز دوشنبه در یک نشست خبری در اسلام‌آباد، در کنار طلال چوهدری وزیر امور داخله پاکستان گفت که حکومت ایالت خیبرپختونخوا به رهبری تحریک انصاف به جای پرداختن به چالش‌های جدی امنیتی، سرگرم تلاش برای آزادی رهبر خود است.

ویدیوی این نشست در صفحه اکس (تویتر سابق) آقای تارر منتشر شده‌است.

رهبران حزب تحریک انصاف روز شنبه تظاهرات بزرگی را که قرار بود روز یکشنبه در اسلام‌آباد برگزار شود، برای یک هفته به تعویق انداختند.

مقام‌های پاکستانی برای جلوگیری از برگزاری این راهپیمایی، ده‌ها هزار نیروی امنیتی را در پایتخت مستقر کرده و شاهراه‌ها و مسیرهای مهم را با کانتینرها مسدود کرده بودند.

عمران خان، صدراعظم پیشین ۷۳ ساله پاکستان و خانم‌اش، از سال ۲۰۲۳ به این‌سو به اتهام فساد مالی، تحریک مردم علیه حکومت و چندین پرونده دیگر در زندان به سر می‌برد.

او تمامی این اتهامات را رد کرده و می‌گوید که این پرونده‌ها انگیزه سیاسی دارند.

وزیر خارجه عربستان برای گفت‌وگو با روبیو وارد واشنگتن شد

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، روز دوشنبه برای گفت‌وگو با مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، وارد واشنگتن شد.

سفر شاهزاده فیصل بن فرحان به امریکا در حالی انجام می‌شود که در هفته‌های اخیر تنش‌ها میان ریاض و حوثی‌های یمن افزایش یافته است.

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی گزارش داده که شاهزاده فیصل در دیدار با همتای امریکایی خود درباره روابط دوجانبه و همچنان مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای و جهانی گفت‌وگو خواهد کرد.

منابع به خبرگزاری رویترز گفته اند که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در ماه جاری از ایالات متحده خواست تا در برابر حوثی‌های مورد حمایت ایران، کمک نظامی ارائه کند.

به‌گفته این منابع، واشنگتن هرچند از انجام حملات مستقیم خودداری کرده، اما پذیرفته که اطلاعات استخباراتی در اختیار ریاض قرار دهد و در شناسایی و هدف‌گیری اهداف با عربستان همکاری کند.

در کندز یک میدان معیاری فوتبال ساخته می‌شود

آرشیف، چهارراه مرکزی شهر کندز
آرشیف، چهارراه مرکزی شهر کندز

فدراسیون فوتبال افغانستان از برنامه ساخت یک میدان معیاری فوتبال در ولایت کندز خبر داده‌است.

این فدراسیون روز دوشنبه در صفحه فیس‌بوک خود نوشت که برای اجرای این پروژه، ۱۰ جریب زمین مربوط به ریاست ورزش در مرکز ولایت کندز اختصاص یافته است.

قرار است کار عملی ساخت این میدان با حمایت مالی فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) در سال ۲۰۲۷ آغاز شود.

فدراسیون فوتبال افغانستان می‌گوید که این پروژه در چارچوب تلاش‌ها برای تقویت و توسعه زیربناهای فوتبال در کشور عملی خواهد شد.

افغانستان از رقابت‌های کریکت بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ حذف شد

بازی کنان تیم کریکت هند و افغانستان
بازی کنان تیم کریکت هند و افغانستان

تیم ملی کریکت افغانستان از رقابت‌های کریکت مردان بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ حذف شد.

قرار بود افغانستان امروز دوشنبه ششم میزان در مرحلهٔ یک‌چهارم نهایی در برابر هند به میدان برود، اما به دلیل بارندگی شدید، این بازی برگزار نشد و لغو آن اعلام شد.

بر اساس قوانین مسابقات، هند به دلیل داشتن رده‌بندی بالاتر، به مرحلهٔ نیمه‌نهایی راه یافت و افغانستان از این رقابت‌ها کنار رفت.

هند در مرحلهٔ نیمه‌نهایی با برندهٔ دیدار میان سریلانکا و نیپال رقابت خواهد کرد.

افزایش دوبارهٔ قیمت نفت در بازارهای جهانی

آرشیف
آرشیف

قیمت نفت در بازارهای جهانی روز دوشنبه ۶ ميزان بار دیگر افزایش یافت و بهای هر بشکه نفت خام برنت از ۱۰۷ دالر فراتر رفت.

قیمت نفت پس از آن افزایش یافت که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، پیشنهاد ایران برای توقف جنگ به مدت هفت روز و بازگشایی دوبارهٔ تنگهٔ هرمز را رد کرد.

قیمت نفت روز جمعه پس از انتشار پیشنهاد ایران بیش از دو درصد کاهش یافته بود، اما روز دوشنبه دوباره افزایش یافت.

تنگهٔ هرمز یکی از مسیرهای مهم انتقال انرژی در جهان است و بسته‌شدن این مسیر فشار بر قیمت‌های جهانی نفت را افزایش داده است.

تهران: هیأت ایرانی در نیویارک برنامه‌ای برای مذاکره با امریکا ندارد

بیرق ایران (تصویر آرشیف)
بیرق ایران (تصویر آرشیف)

رسانه‌های دولتی ایران روز دوشنبه ۶ ميزان گزارش دادند که تهران در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای گفت‌وگوهای جدید با ایالات متحده ندارد.

این در حالی است که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته است انتظار دارد مذاکرات با ایران دوباره آغاز شود.

خبرگزاری رسمی ایران «ایرنا» به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده است که هیأت ایرانی که برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویارک رفته است، هیچ برنامه‌ای برای گفت‌وگو با ایالات متحده ندارد.

از سوی دیگر، رئیس جمهور امریکا روز یک‌شنبه به «اکسیوس» گفت که انتظار دارد مذاکرات با ایران به‌زودی از سر گرفته شود.

او این اظهارات را یک روز پس از آن بیان کرد که پیشنهاد تهران دربارهٔ بازگشایی تنگهٔ هرمز در مدت هفت روز را رد کرد.

یک فضانورد پاکستانی به ایستگاه فضایی چین فرستاده می‌شود

آرشیف
آرشیف

مقام‌های ادارهٔ فضایی پاکستان می‌گویند که دو پیلوت پاکستانی در چین آموزش می‌بینند و یکی از آنان قرار است به‌عنوان نخستین فضانورد این کشور به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» چین فرستاده شود.

خبرگزاری رویترز به نقل از مقام‌های ادارهٔ فضایی پاکستان «سپارکو»، گزارش داده است که ذیشان علی و خرم داوود از چند ماه به این‌سو در مرکز تحقیق و آموزش فضانوردان چین در پیکینگ آموزش می‌بینند.

آنان در کنار یادگیری زبان چینی، آموزش‌های مربوط به کار با سیستم‌های سفینهٔ فضایی، سازگاری با شرایط بی‌وزنی و تحمل نیروی شدید جاذبه هنگام پرتاب را نیز فرا می‌گیرند.

چین تاکنون اعلام نکرده است که کدام‌یک از این دو پیلوت به فضا خواهد رفت و این مأموریت چه زمانی انجام خواهد شد؛ اما مقام‌های پاکستانی می‌گویند انتظار می‌رود تصمیم نهایی در اواسط یا اواخر ماه اکتوبر گرفته شود.

فضانورد منتخب پاکستان قرار است حدود یک هفته در ایستگاه فضایی «تیانگونگ» اقامت داشته باشد و در آن‌جا شماری از آزمایش‌های علمی پیشنهادی پوهنتون‌های پاکستان را انجام دهد.

این نخستین بار خواهد بود که چین یک فضانورد خارجی را به ایستگاه فضایی خود می‌فرستد.

همکاری‌های فضایی پاکستان و چین در سال‌های اخیر گسترش یافته است.

ترمپ: انتظار دارم مذاکرات با ایران در هفتهٔ آینده از سر گرفته شود

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده می‌گوید که انتظار دارد گفت‌وگوها با ایران در هفتهٔ آینده از سر گرفته شود.

ترمپ در مصاحبهٔ تلفونی با «اکسیوس» در ۲۷ سپتامبر گفت که ایران می‌خواهد به یک توافق دست یابد، اما پیشنهادی که تهران ارائه کرده است، برای او قابل قبول نیست.

ترمپ در ۲۵ سپتامبر پیشنهاد ایران را که بر اساس آن تنگهٔ هرمز دوباره باز می‌شد، رد کرده بود.

اکسیوس به نقل از منابع آگاه از روند مذاکرات گزارش داده است که ممکن است گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان واشنگتن و تهران با میانجی‌گری قطر، در ۲۸ سپتامبر دوباره آغاز شود.

ایران روز یک‌شنبه بار دیگر تأکید کرده بود که منازعه جاری این کشور با امریکا و اسرائیل تنها از راه دیپلماسی قابل حل است.

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران، در شبکه‌های اجتماعی نوشته بود که شرایط آنها روشن است و هرگونه اقدام برای بازگشایی دوباره تنگه هرمز، مشروط به برآورده‌شدن این شرایط است.

افغانستان و هند برای صعود به نیمه‌نهایی بازی‌های آسیایی رقابت می‌کنند

تیم ملی کریکت افغانستان (آرشیف)
تیم ملی کریکت افغانستان (آرشیف)

تیم ملی کریکت افغانستان روز دوشنبه در مرحله یک‌چهارم نهایی رقابت‌های آسیایی در بخش کریکت مردان، در برابر هند به میدان می‌رود.

این بازی به وقت کابل، ساعت ۹:۳۰ صبح آغاز می‌شود.

شریاس ایر، کپتان تیم ملی هند در آستانه این بازی مهم گفته است که نباید افغانستان و هیچ تیم دیگری را ضعیف پنداشت.

او گفت بازی دشوار اخیر هند در برابر جاپان نشان داد که در رقابت‌های جاری باید در برابر هر تیمی با آمادگی کامل وارد میدان شد.

افغانستان، نیپال، مالیزیا و هنگ‌کنگ پس از رقابت‌های مرحله مقدماتی به یک‌چهارم نهایی راه یافته‌اند، در حالی که هند، پاکستان، بنگله دیش و سریلانکا به‌عنوان تیم‌های برتر، مستقیماً به مرحله هشت تیم برتر صعود کرده‌اند.

تیمی که در بازی روز دوشنبه میان افغانستان و هند پیروز شود، به مرحله نیمه ‌نهایی بازی‌های آسیایی راه خواهد یافت.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG