لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۱

افغانستان درلست فقیرترین کشورهایی جهان قراردارد


درحالیکه هشت سال از سقوط طالبان و آغاز یک دورهء جدید در افغانستان می گذرد، کمک کننده گان بین المللی رونق چندان را درافغانستان و دراستفاده از پولهایشان ندیده اند.

ازسال 2001 به بعد دولت های غربی حدود 20 میلیارد دالر را به افغانستان کمک کرده اند ولی مصرف های بی جا و هم افزایش تلفات نیروهای غربی درافغانستان، روحیهء مردم را درمورد جنگ افغانستان خدشه دارد کرده است.
یک افسر نظامی نیروهای ایتلاف درافغانستان گفته است، اکثر نقاط افغانستان هنوز هم در قرون وسطی قرار دارند وحتی پایتخت افغانستان کابل، با فقدان جدی زیربناها مواجه است.

به گفته یک دیپلومات امریکایی در کابل، خانه های شخصی مجلل و قصرهای بدست آمده از پول مواد مخدر، نشان دهنده اقتصاد سیاه افغانستان است.

درحالیکه نتایج انتخابات ریاست جمهوری ماه اسد در افغانستان تا حال معلوم نیست و فساد اداری نیز درافغانستان به اوج آن رسیده است، سازمان شفافیت بین المللی یا ترانس پرنسی انترنشونل افغانستان را در درجهء پنجم لست کشورهایی درج کرده است که فساد در آن بطور گسترده وجود دارد. افغانستان همچنان در لست فقیرترین کشورهایی جهان در درجهء پنجم قراردارد.

براساس گذارش ها، واشنگتن از پیشنهاد سرمنشی ناتو مبنی بر مشروط ساختن کمک ها درمقابل محو فساد حمایت کرده است.

نمایندهء خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان کای ایده هفته گذشته گفت، کمک های انکشافی باید مستقیماً به مناطقی بروند که در آنجا، خشونت ها کم ویا هم موجود نیست.
روزنامهء گاردین بریتانیا از قول آقای ایده نوشته است که می گوید، هیچ تردید وجود ندارد که ما درجنوب افغانستان به کمک های بیشتر نیاز داریم ولی ماشین های اصلی اقتصادی در آنجا نیستند. به گفتهء آیده اگر ما منابع را به مناطق که درآنجا موثر نیستند تمرکز دهیم، رشد ملی اقتصادی را که درافغانستان خواهان آنیم، درآنجا نخواهیم دید.

دفتر رییس جمهور کرزی از ابراز نظر در مورد این بیانات کای ایده خودداری کرده است.

نظرپرسی ها در امریکا، برتانیا و دیگر کشورهای اروپایی نشان می دهند که حمایت از جنگ افغانستان روبه کاهش است.

دیپلوماتان امریکایی درکنار افزایش نیروها درافغانستان، خواهان افزایش تلاش های ملکی نیز شده اند. قراراست، کارمندان سفارت امریکا درکابل تا ختم امسال به دو چند افزایش یافته، تعداد آن به 750 نفر برسد.

یک دیپلومات امریکایی درافغانستان که نخواست نامش افشا شود گفته است، ما ازدیر بدین سو توانسته ایم برای کاهش فساد کارهای را انجام دهیم و این مساله بخش از تلاش های وسیع ما درافغانستان می باشد.

براساس گذارش ها ملل متحد همین حالا یک دفتر را درچوکات یوناما موظف ساخته تا حدود 1.8 میلیارد دالر را که سالانه در افغانستان کمک می شود را تعقیب و استفاده از آن را نظارت کند.
این مساله را مارک وارد مشاور خاص امور انکشافی یوناما ابراز کرده افزود:
"تاسال 2008 حدود 20 میلیارد دالر وارد افغانستان شده بود که بخش از آن بطور مناسب برای مکاتب، خدمات صحی و ساختن سرک ها استفاده، ولی قسمت زیاد آن برای پروژه های نامناسب که بخش از پلان های دولت در عرصهء بازسازی نبوده اند، استفاده شده است."
XS
SM
MD
LG