لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۵۳

گیلانی: درمورد افغانستان، امریکا باید با پاکستان مشورت کند


یوسف رضا گیلانی صدر اعظم پاکستان
یوسف رضا گیلانی صدر اعظم پاکستان
سترا تیژی جدید ایالات متحده امریکا که قرار است در هفته آینده توسط رییس جمهور اوباما اعلان شود، پاکستان را به تشویش انداخته است.

مقامات پاکستانی از چند روز به اینسو پیهم می گویند که امریکا باید قبل از عملی ساختن این ستراتیژی خود باید با پاکستان مشوره کند، زیرا افزایش قوای امریکا در افغانستان شاید سبب شود که افراط گرایان از سرحد عبور نمایند و در پاکستان جنجال ایجاد کنند.

خبرگزاری رویترز در این مورد می نویسد:
یک روز بعد از آنکه رییس جمهور ایالات متحده، بارک اوباما اعلان کرد که در هفته آینده ستراتیژی جدید خود را در مورد افغانستان رسما اعلام می کند، صدراعظم پاکستان یوسف رضا گیلانی با نگرانی ابراز داشت که افزایش تعداد عساکر امریکایی در افغانستان ثبات کشور همسایه افغانستان، پاکستان را به تهدید روبر خواهد کرد.

انتظار می رود که رییس جمهور اوباما هفته آینده اعلان کند که در حدود 30 هزار عسکر دیگر امریکایی را به جنگ با افراط گرایان در افغانستان می فرستد، جنگی که محبوبیت آن در بین مردم امریکا بخاطر افزایش تلفات عساکر امریکایی در آن روز به روز کمتر می شود.

به نوشته خبرگزاری رویترز یکی ازمتحدین امریکا در جنگ علیه تروریزم در منطقه یعنی پاکستان، ترس دارد که با عملی شدن این ستراتیژی و افزایش تعداد عساکر امریکایی در افغانستان اکثر شورش گران به خاک پاکستان، مخصوصاً به ایالت نا آرام جنوب غربی بلوچستان فرار خواهند کرد.
یوسف رضا گیلانی در یک کنفرانس خبری روز پنجشنبه در این مورد سخن گفته است.

حکومت پاکستان در هفتهء که گذشت یک بستهء اصلاحات را برای بلوچستان اعلان کرد تا به شورش های پراگنده که در این ایالات وجود دارد، خاتمه دهد.

آزادی خواهان بلوچ از چندین دهه به این سو برای بدست آوردن خود مختاری بیشتر تلاش دارند و می خواهند بر منابع گاز و دیگر منابع طبیعی ایالت خود کنترول داشته باشند.
بلوچ ها می گویند که این منابع به طورغیر عادلانه استخراج شده، به نفع دیگر ایالات پاکستان به مصرف می رسد.

مقامات امریکایی می گویند که اکثریت رهبران طالبان افغان هم در بلوچستان پنهان می باشند.

رضا گیلانی گفت:
رییس جمهور پاکستان آصف علی زرداری، از رییس جمهور اوباما خواسته است که در مورد سیاست خود در باره افغانستان با پاکستان مشوره کند.

وی افزود پاکستان واضحاً خواهان مشوره در ساحات استخبارات و دیگر مسایل دفاعی شده است، تا این کشور نیز ستراتیژی خود را مطابق به آن ترتیب بدهد.

پاکستان یک سلسله عملیات ها را علیه افراط گرایان در صوبه سرحد مخصوصاً در وزیرستان جنوبی آغاز کرده است که در جواب آن شورش گران نیز حملات انتحاری و انفجاری را در خاک پاکستان بیشتر ساخته اند که روز پنجشنه هم در چنین یک حمله سه نفر در شهر پشاور زخمی شدند.

ایالات متحده که با خرابی وضع امنیتی در افغانستان روبروست از این عملیات پاکستان استقبال کرده، انتظار دارد که پاکستان حرکت رهبران طالبان افغان را در مناطق قبایلی مهار کند.
XS
SM
MD
LG