لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۲۱

جهان

پارسال میزان بیکاری در جهان بی سابقه بوده است

سازمان بین المللی کارگر، آی ال او، در یک گزارش جدید گفته است که پارسال میزان بیکاری در جهان بی سابقه بوده، تقریبا 212 ملیون نفر کار شان را از دست دادند.

امریکای شمالی، جاپان، اروپایی غربی پارسال به دنبال رکود اقتصادی جهانی،شاهد بی سابقه ترین میزان بیکاری بوده اند.

امریکای لاتین و اروپای شرقی هم ازین بابت ضربه دیدند. اما نرخ بیکاری در سال گذشته در آسیا، افریقا و شرق میانه، ثابت تر بوده است.

این گزارش همزمان با برگزاری اجلاس اقتصادی در شهر داووس سویس، منتشر می شود.

در آغاز این اجلاس گفته شد که برای افزایش میزان اشتغال در سرتاسر جهان به یک پیمان جهانی اشتغال زایی ضرورت است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

نگرانی عفو بین‌الملل از بازداشت فعالان سیاسی در ایالت بلوچستان پاکستان

لوگوی سازمان عفو بین‌الملل
لوگوی سازمان عفو بین‌الملل

این سازمان حقوق بشری روز جمعه، اول حمل در بیانیه‌ای در صفحه ایکس خود اعلام کرد که فعالان و مخالفان بلوچ در مناطق مختلف بلوچستان مورد بازداشت‌های غیرقانونی قرار می‌گیرند که نقض تعهدات حقوق بشری پاکستان است.

در بیانیۀ عفو بین‌الملل به موضوع بازداشت بیبیرگ بلوچ، سازمان‌دهندۀ کمیته همبستگی بلوچ و برادرش هیمال بلوچ اشاره شده و گفته شده که آنها روز پنج‌شنبه توسط مقامات ادارۀ مبارزه با تروریسم از خانه‌شان در کویته دستگیر شدند.

این بیانیه می‌افزاید که در همان روز، الیاس بلوچ، معاون پوهنزی طبی بولان، پس از اینکه اجازه نداد مقام‌ها به خوابگاه دختران حمله کنند، دستگیر شد.

عفو بین‌الملل همچنین از دستگیری اجباری پنج عضو خانواده‌های مفقودین بلوچ خبر داده و از مقام‌های ایالت بلوچستان خواسته تا سلسله دستگیری‌های غیرقانونی را متوقف کرده و همه کسانی را که تاکنون بازداشت کرده‌اند، آزاد کنند.

پس از آن که افراد مسلح در جریان حمله به قطار مسافربری در ایالت بلوچستان بیش از ۴۰۰ نفر را گروگان گرفتند و ده‌ها تن از آنها را کشتند، دولت پاکستان سرکوب فعالان را تشدید کرد.

یک گروه جدایی طلب به نام اردوی آزادیبخش بلوچ مسئولیت این حمله را به عهده گرفت.

اردوی سودان پس از دو سال درگیری کنترل قصر ریاست جمهوری این کشور را دست گرفتند

تصویر از اردوی سودان پس از کنترل قصر ریاست جمهوری امروز در خرطوم
تصویر از اردوی سودان پس از کنترل قصر ریاست جمهوری امروز در خرطوم

اردوی سودان امروز جمعه اعلام کرد که کنترل قصر ریاست جمهوری خرطوم، را پس از نزدیک به ۲ سال درگیری، دوباره در دست گرفته است.

این قصر آخرین سنگر به‌شدت محافظت‌شدۀ نیروهای شبه‌نظامی رقیب در پایتخت، سودان پنداشته می‌شود.

تصرف قصر ریاست جمهوری خرطوم پیروزی نمادین بزرگ برای اردوی سودان در برابر نیروهای شبه‌نظامی حمایت سریع یا RSF به حساب می‌آید.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، با توجه به این که نیروهای RSF همچنان کنترل ساحاتی را در منطقۀ دارفور غربی و سایر بخش‌های سودان در دست دارند، این رویداد احتمالاً به معنای پایان جنگ نیست.

مشاور شورای امنیت روسیه با رهبر کوریای شمالی دیدار کرد

تصویر از سرگئی شویگو، مشاور شورای امنیت روسیه در سفر به کوریای شمالی
تصویر از سرگئی شویگو، مشاور شورای امنیت روسیه در سفر به کوریای شمالی

سرگئی شویگو، مشاور شورای امنیت روسیه به روز جمعه با کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی دیدار کرد.

به گزارش رسانه‌های دو کشور، شویگو، پس از آن به کوریای شمالی رفت که اخیراً گزارش‌هایی در مورد اعزام نیروهای اضافی کوریای شمالی به روسیه منتشر شد.

به اساس گزارش‌ها، این نیروها برای حمایت از جنگ روسیه علیه اوکراین به روسیه فرستاده شده‌اند.

خبرگزاری دولتی تاس روسیه گزارش داد که سرگئی شویگو پیام ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را به کیم جونگ اون رساند.

پوتین در این پیام وعده داده است، که به اجرای توافقاتی که در دیدارهای اخیر شان حاصل شد، «بیشترین توجه» را خواهد کرد.

خبرگزاری اینترفاکس گزارش داده است که شویگو در این دیدار بار دیگر بر «آمادگی بی‌قید و شرط» مسکو برای پایبندی به توافق مشارکت امنیتی تاکید کرد.

این توافق میان دو طرف در نشست سال گذشته در پیونگ‌یانگ امضا شد و شامل تعهد به کمک متقابل در صورت روبه‌رو شدن هر یک از دو کشور با «تجاوز خارجی» است.

آتش‌سوزی در میدان هوایی لندن دهها پرواز را مختل کرد

تصویر از آتش‌سوزی امروز در میدان هوایی هیترو لندن
تصویر از آتش‌سوزی امروز در میدان هوایی هیترو لندن

پس از آتش‌سوزی در میدان هوایی هیترو لندن صدها هزار مسافر با لغو پروازها روبه‌رو شدند.

این رویداد در مصروف‌ترین مرکز مسافرتی اروپا به قطع برق انجامید و مقام‌ها مجبور شدند که امروز این میدان را ببندند.

بر اساس گزارش سرویس ردیابی پرواز FlightRadar 24، دست‌کم ۱,۳۵۰ پرواز به مقصد و از میدان هیترو تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

چندین پرواز از شهرهای ایالات متحده هم لغو شده‌اند.

پولیس اعلام کرده است که تاکنون هیچ نشانۀ خرابکاری، دیده نشده است.

اما ماموران ضدتروریزم مسئول بررسی علت این رویداد هستند.


ادارۀ بین المللی مهاجرت می‌گوید سال ۲۰۲۴ مرگبارترین سال برای مهاجرین بوده است

جمعی از مهاجرین در مکسیکو می‌خواهند با بالا رفتن از سیم خاردار وارد خاک امریکا شوند- تصویر از آرشیف
جمعی از مهاجرین در مکسیکو می‌خواهند با بالا رفتن از سیم خاردار وارد خاک امریکا شوند- تصویر از آرشیف

بر اساس بیانیۀ آی‌آو‌ام، با توجه به این آمار، بر اساس اطلاعات جدیدی که گردآوری کرده، ۲۰۲۴، به مرگبارترین سال ثبت‌شده تاکنون مبدل شده است.

ادارۀ بین المللی مهاجرت، آی‌آو‌ام، گفته است که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۸۹۰۰ تن در راه مهاجرت در سراسر جهان جان باخته‌اند.

در ادامۀ خبرنامه آمده است که آمار مرگ‌ومیر در سال ۲۰۲۳ بیش از حدود ۸۷۵۰ مورد مرگ مهاجران ثبت شده بود.

در بیانیه به نقل از اوگوچی دنیلز، معاون مدیر عمومی عملیات سازمان بین‌المللی مهاجرت آمده است: «فاجعۀ افزایش شمار تلفات مهاجران در سراسر جهان، ناپذیرفتنی و قابل پیشگیری است.»

او افزوده است که برای جلوگیری از تلفات بیشتر و تراژیدی‌های مشابه به پاسخ بین‌المللی و جامع نیاز است.

افغانستان یکی از کشورهایی است که شهروندانش در سال‌های اخیر به گونۀ چشمگیر اقدام به مهاجرت‌های غیرقانونی کرده‌اند.

گفته می‌شود، بحران‌های سیاسی، مشکلات اقتصادی، ناامنی و محدودیت‌های اجتماعی از جمله عوامل اصلی‌ است، که مردم را وادار به ترک کشور و جستجوی آینده‌ای بهتر در کشورهای دیگر کرده‌اند.

پاکستان می‌گوید گذرگاه تورخم به دلیل مشکلات فنی هنوز بسته است

گذرگاه تورخم- تصویر از آرشیف
گذرگاه تورخم- تصویر از آرشیف

قرار بود گذرگاه تورخم امروز، جمعه اول حمل به‌طور کامل بازگشایی شود، اما به گفتهٔ مقامات محلی طالبان، چنین نشد.

مخلص احمد یک عضو هیئت مدیرۀ اتاق تجارت و سرمایه گذاری ننگرهار به رادیو آزادی گفته بود که گذرگاه تورخم روز جمعه به روی «مسافران و بیماران» دوباره گشوده می‌شود.

مقامات حکومت طالبان می‌گویند که مقامات پاکستان موجودیت مشکلات فنی در تجهیزات خود را دلیل بسته ماندن این مسیر، گفته‌اند.

این گذرگاه پس از نزدیک به یک ماه، چهارشنبه شب تنها به روی موتر‌های باری گشوده شد.

پاکستان در ابتدا این مرز را در ۲۱ فبروری در اعتراض به آنچه ساخت یک پست مرزی جدید توسط طالبان خواند، مسدود کرده بود.

با بسته شدن گذرگاه تورخم صدها مسافر و وسایط حامل اموال تجارتی در دو طرف گذرگاه گیر ماندند.


کانادا از شهروندان خود خواست به افغانستان سفر نکنند

بیرق کانادا- تصویر از آرشیف
بیرق کانادا- تصویر از آرشیف

در اعلامیه که از سوی حکومت کانادا به صورت آنلاین منتشر شده، آمده است که به دلیل وضعیت ناپایدار امنیتی، حملات تروریستی، درگیری های مسلحانه مداوم، آدم ربایی، بازداشت های خودسرانه، و نقض گسترده حقوق بشر توسط مقامات، از هرگونه سفر به افغانستان خودداری کنند.

در این اعلامیه به شهروندان کانادایی در افغانستان توصیه شده است که احتیاط کنند و در مکان های امن باشند.

پس از تصرف کابل توسط طالبان در اگست ۲۰۲۱، کانادا سفارت خود را در این شهر را بست.

حکومت کانادا از زمان بازگشت طالبان به قدرت، هراز گاهی چنین هشدارهایی را در وب‌سایت‌های رسمی اش در مورد سفر به افغانستان به شهروندان خود منتشر کرده است.

کاهش ۱۳ درصدی شمار متقاضیان جدید پناهندگی در اتحادیۀ اروپا

تلاش مهاجران برای رسیدن به اروپا (عکس آرشیف)
تلاش مهاجران برای رسیدن به اروپا (عکس آرشیف)

شمار آن‌عده از متقاضیان پناهندگی در کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا که برای نخستین‌بار درخواست پناهندگی داده‌اند، ۱۳ درصد کاهش یافته است.

بر اساس آمار دفتر احصائیۀ اتحادیۀ اروپا که روز پنج‌شنبه، ۲۰ مارچ، منتشر شد، از سال ۲۰۲۰ میلادی به این‌طرف، اولین‌بار است که شمار این متقاضیان کم شده است.

شمار افرادی که سال گذشته برای نخستین‌بار به‌عنوان پناهجو در ۲۷ کشور عضو اتحادیۀ اروپا ثبت‌نام کرده بودند، ۹۱۲ هزار نفر گزارش شده است.

تعداد این افراد در سال ۲۰۲۳ به بیش از یک‌میلیون نفر می‌رسید.

بر اساس گزارش، شهروندان سوریه باز هم بخش اعظم پناهجویان یعنی ۱۶ درصد تمامی پناهجویان را تشکیل می‌دهند و به تعقیب آن افغان‌ها و ونزوئلایی‌ها اند که شامل هشت درصد پناهجویان می‌شوند.

گفته می‌شود که بیش از سه‌چهارم کل پناهجویان در جرمنی، اسپانیا، ایتالیا و فرانسه ثبت‌نام کرده‌اند و دست‌کم ۴ درصد آن‌ها را کودکان زیر ۱۸ سال تشکیل می‌دهند.

سران اتحادیه اروپا تعهد خود را برای حمایت مالی و نظامی از اوکراین اعلام می‌کنند

رهبران اتحادیه اروپا پنجشنبه ۳۰ حوت، دور هم جمع می‌شوند تا تعهد کنند که در مقابل تعرفه های ایالات متحده و سایر چالش های اقتصادی و همچنان تردید در مورد حمایت آینده واشنگتن در دفاع، کار خواهند کرد.

براساس خبرگزاری رویترز، همچنان انتظار می‌رود که تمامی رهبران اتحادیه اروپا به استثناء ویکتور اوربان صدراعظم هنگری، حمایت مالی و نظامی خود را از ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین تایید کنند.

این رهبران همچنان تعهد شان را به حفظ استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین اعلام خواهند کرد و از روسیه خواستار اراده واقعی سیاسی برای پایان دادن به جنگ در اوکراین خواهند شد.

جلسه امروز سران اتحادیه اروپا با سخنرانی ویدیویی زلینسکی آغاز می‌شود.

این جلسه دو روز پس از آن برگزار می‌شود که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با پشنهاد دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا برای مسکو و کی‌یف در مورد توقف حمله بر زیرساخت های انرژی همدیگر توافق کرد اما از پذیرش یک آتش‌بس ۳۰ روزه کامل دست کشید.



منابع: ترمپ در نامه خود به ایران، دو ماه برای توافق جدید هسته‌ای ضرب‌الاجل تعیین کرده است

بیرق های ایالات متحده و ایران
بیرق های ایالات متحده و ایران

منابع مطلع از محتوای نامۀ دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا به ایران می‌گویند که ترمپ ضرب‌الاجل دو ماهه را به تهران تعیین کرده تا به یک توافق هسته‌ای با واشنگتن دست یابد.

رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی به نقل از ویب سایت خبری اکسیوس گزارش داده است که چهارشنبه ۲۹ حوت گفته است، هنوز مشخص نیست که این ضرب‌الاجل دو ماهه از زمان تحویل نامه آغاز شده یا از زمان شروع مذاکرات محاسبه خواهد شد.

اما منابع به اکسیوس گفته‌اند، اگر ایران این پیشنهاد را رد کند و وارد مذاکره نشود، احتمال اقدام نظامی امریکا یا اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.

دونالد ترمپ دو هفته پیش اعلام کرد که نامه‌ای به آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ارشد ایران فرستاده و پیشنهاد مذاکرات مستقیم داده است.

این نامه از سوی انور قرقاش، نماینده امارات متحده عرب به عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در تهران تحویل داده شد.

محتوای این نامه از سوی امریکا و ایران هنوز همگانی نشده است اما وزارت خارجه ایران اوایل هفته جاری گفت که نامه ترمپ همچنان در حال بررسی است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG