لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۰ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۴۱

«مقاومت در مارجه بیشتر از آن بود که توقع می رفت»

مقامات افغان و امریکایی می گویند، مقاومت طالبان در ولسوالی مارجهء ولایت هلمند بیشتر از آن بود که توقع می رفت. اما آن ها می گویند، هدف شان در پیروزی نظامی خلاصه نمی شود، بلکه مارجه نقطه آغاز برای ستراتیژی جدید امریکا می باشد.

مقامات می گویند، آنها به دنبال تامین امنیت در این ولسوالی برای مردم خدمات بهتر دولتی را ارایه خواهند کرد هم چنان آن ها به مردم اطمینان می دهند که پس از تصفیه این مناطق از طالبان مسلح آنجا را ترک نه خواهند گفت.

مقامات افغان می گویند، تعدادی زیاد از طالبان در مارجه بیشتر از آنچه که توقع می رفت مقاومت می کنند.

این در حالیست که از پیشرفت سربازان امریکایی به سوی غرب مارجه جایی که تا هنوز طالبان مستقر هستند گزارش شده است.

اما در حالیکه جنگ ادامه دارد، ولسوال جدید مارجه امروز برای بار اول جهت آغاز فعالیت اداره این ولسوالی وارد اقدام شد.

دیروز همزمان با پرواز طیاره های جت وهلیکوپترها در آسمان مارجه سربازان امریکایی و افغان پنج کیلومتر به عمق منطقهء رفتند جایی که 40 تن از طالبان مسلح سنگر گرفته بودند.

مقامات اردوی امریکا می گویند، مارجه مرکز اصلی اکمالات طالبان و قاچاق مواد مخدر بوده است.
آنها می گویند، گمان می بردند که اعلان از قبل دربارهء این عملیات موجب آن خواهد تا طالبان از این ولسوالی خارج شوند. اما به گفته آنها خلاف توقع طالبان به شکل گسترده این منطقه را ماین گذاری کردند تا پیشروی نیروهای افغان و بین المللی را کند سازند.

جنرال ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع افغانستان و مقامات امریکایی گفته اند که آنها فکر می کردند که طالبان همزمان با آغاز عملیات موسوم به «مشترک» از مارجه خارج خواهند شد.
مقامات گفته اند، توقع می رفت که مقداری زیاد مهمات و مواد انفجاری از طالبان به جا بماند، اما به گفته مقامات با آن که مقداری زیادی از مواد انفجاری از طالبان باقی مانده، آن ها به شدت مقاومت می کنند.

جنرال عظیمی به آژآنس خبری اسوشیتد پرس گفته است آنها می دانستند که این عملیات روزهای را دربر خواهد گرفت اما توقع مقاومت کنونی شورشیان را نداشتند.

مارک سیدول مسوول امور ملکی نیروهای ناتو در افغانستان گفته است که عملیات نظامی بخاطر قواعد که آن ها برای محافظت از افراد ملکی بر خود وضع کرده اند، به کندی به پیش می رود.

از آغاز عملیات نظامی در مارجه به این سو در اثر انفجار بمب های کنار سرک 9 سرباز امریکایی کشته شده اند. نیروهای امریکایی می گویند، این منطقه به واقعیت مرکز اصلی طالبان بوده است.

نیروهای امریکایی همچنین می گویند، هدف آنها تنها پیروزی نظامی در مارجه نیست بلکه هدف اصلی حفظ این منطقه از تندروان مسلح برای دایم و ایجاد اداره با عرضه خدمات بهتر به مردم به مردم می باشد.

قوماندانان امریکایی در کابل و واشنگتن عملیات مارجه را یک آغاز جدید می دانند.

جنرال دیوید پیتریوس قومندان نیروهای امریکا در افغانستان و عراق به تلویزیون ان بی سی این کشور گفت که عملیات مارجه آغاز ستراتیژی جدید است.
راپور از این بخش است
XS
SM
MD
LG