لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۰ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۴۱

«مسایل پولی را در افغانستان کی ردیابی می کند؟»

هفینگتن پست فند
نشریهء هفینگتن پوست فند، مقالهء تحلیلی در مورد افغانستان نوشته زیر عنوان، مسایل پولی را در افغانستان کی ردیابی می کند؟

نشریه می نویسد، که ایالات متحده امریکا در هشت سال گذشته 51 ملیارد دالر را برای بازسازی و با ثبات سازی افغانستان، اختصاص داده است. اما، به نوشته این نشریه، تعقیب مسایل پولی و نحوه مصارف پول در افغانستان درست به اندازهء رد ریابی رهبران طالبان، مشکل است.

هفینگتن پوست فند می نویسد، که وظیفهء نظارت بر امور پولی در افغانستان مشکل تر شده می رود.

نشریه دلیلش را این گونه توضیح داده می نویسد، که ادارهء رییس جمهور اوباما در پهلوی افزایش شمار عساکر امریکایی در افغانستان، تعداد قراردادی ها را هم افزایش داده تا در بخش های مختلف مثل، بازسازی مکاتب، دفتر های حکومتی، کمک به دهاقین افغان و سرانجام آموزش نیروهای پولیس و اردوی ملی افغانستان، در افغانستان ایفای وظیفه کنند.

بر اساس ادارهء خدمات تحقیقاتی کانگرس امریکا، انتظار می رود تا به طور تخمینی 56 هزار قراردادی بیشتر تا پایان سال 2010 میلادی در افغانستان، به کار گماشته شوند. یعنی تقریباً دوچند شمار عساکر امریکایی که به افغانستان فرستاده می شوند. نشریه می نویسد که شمار، قرارداد ها شاید به بیشتر از 160 هزار نفر برسد.

هفینگتن پوست فند می نویسد، که مصارف بازسازی افغانستان تقریباً 20 درصد مصارف مجموعی جنگ را در این کشور تشکیل می دهد، که تا پایان پارسال به 230 ملیارد دالر بالغ می شد.

به نوشته این نشریه، تقریباً نصف پول بازسازی در بخش آموزش قوای امنیتی افغانستان، به مصرف می رسد.

نشریه هفینگتن پوست فند، بر اساس اطلاعات که به دست آورده می نویسد، که نظارت بر نحوهء مصارف پول که از طریق قراردادی ها مصرف می شوند، مغلق شده است.

نشریه دلایلش را این گونه بر می شمارد. بی توجهی کانگرس، نبود قوای کار موثر و آموزش ناموثر افسران نظامی و بیروکرات های که برای نظارت بر فعالیت های بازسازی به افغانستان آورده می شوند.

دیلی تلیگراف
روزنامهء دیلی تلیگراف، مطلب نوشته زیر عنوان، رییس جمهور افغانستان حامد کرزی اعتراف کرده که حکومت در برابر مردم در مارجه ناکام بوده است.

روزنامه به سفر اخیر رییس جمهور به مارجهء هلمند اشاره کرده و نوشته است که او در این سفرش با انتقاد های تند و تیز مقام های سابق حکومت در این منطقهء رو به رو شد.

رییس جمهور کرزی خطاب به مردم گفت که حکومت در برخی از نقاط وعده هایش را عملی کرده اما در مارجه ناکام مانده است.
راپور از این بخش است
XS
SM
MD
LG